Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Hertelden (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Güzel Sözler (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=13742)

ÖnceVatan_58 18.04.2012 23:04

Cevap: Güzel Sözler

[B][I]Her aptal, kendini beğenen bir başka aptal bulur.[/I][/B]

[I][B]Boileau [/B][/I]

Arif Coşkun 19.04.2012 14:40

[COLOR=#993300][FONT=Verdana]
[COLOR=black]EĞİTİMLİ İNSANLARIN DOKUZ DÜŞÜNCESİ VARDIR :[COLOR=#993300][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][COLOR=#993300][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#993300][FONT=Verdana]
[COLOR=black]1. Baktıklarında berrak görmeyi düşünürler,
2. Dinlediklerinde, iyi duymayı düşünürler,
3. Görünüşleri bakımından sıcak olmayı düşünürler,
4. Davranışlarında saygılı olmayı düşünürler,
5. Konuşmalarında doğru olmayı düşünürler,
6. İşlerinde ciddi olmayı düşünürler,
7. Kuşkuya düştüklerinde soruları nasıl soracaklarını düşünürler,
8. Öfkelendiklerinde sorunları düşünürler,
9. Kazancı gördüklerinde adaleti düşünürler...
[/COLOR][COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Konfüçyüs[/COLOR]

[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

mansur58 20.04.2012 03:23

"Ancak Allah'a inandığım zaman yaşadığımı anladım."

TOLSTOY

Arif Coşkun 20.04.2012 13:38

Nereye gittiğini bilen insana yol vermek için,dünya durup kenara çekilir ve ona yol verir.

D.STARR

Alibaba58 20.04.2012 22:20

Nehir gibidir insan
Sadece yüzeysel bilinir;
Derinliklerinde ne saklar,
Ne fırtınalar kopar söylemez...!
Sadece sessizce Akar ve Gider.....

Hz.Mevlana

Arif Coşkun 22.04.2012 17:18

Uzun bir tartışma her iki tarafında haksız olduğunun delilidir.

Voltaire

sivaslınet 22.04.2012 17:27

[QUOTE=Arif Coşkun;614297]Uzun bir tartışma her iki tarafında haksız olduğunun delilidir.

Voltaire[/QUOTE]

Bazı düşünürlerin isimlerinin büyük olmasına rağmen deyişleri yanlış ta olabiliyor.

Mesela; "sömürü" konusu, insanların düşünebilme yeteneği oluştuğundan beri tartışılır. Ama her iki taraf ta haksız değildir. En azından bir taraf haklıdır.

Voltaire'ye bir konuda hak veririm. Tartışma eğer kısırsa, kişiselleşmişse haklıdır.

Ancak tartışma bilimsel ve etik çerçevede sürdürülüyorsa, Voltaire bana göre haksız gibi..

Tartışmalar fikirde bilimsel diyalektiğin temelidir. Tez ve antitez karşılaşmasından olumlu yeni bir tez çıkar.

NOT: Bu yazımın Arif COŞKUN dostumla ilgisi yok.

Arif Coşkun 22.04.2012 17:43

[QUOTE=sivaslınet;614299]Bazı düşünürlerin isimlerinin büyük olmasına rağmen deyişleri yanlış ta olabiliyor.

Mesela; "sömürü" konusu, insanların düşünebilme yeteneği oluştuğundan beri tartışılır. Ama her iki taraf ta haksız değildir. En azından bir taraf haklıdır.

Voltaire'ye bir konuda hak veririm. Tartışma eğer kısırsa, kişiselleşmişse haklıdır.

Ancak tartışma bilimsel ve etik çerçevede sürdürülüyorsa, Voltaire bana göre haksız gibi..

Tartışmalar fikirde bilimsel diyalektiğin temelidir. Tez ve antitez karşılaşmasından olumlu yeni bir tez çıkar.

NOT: Bu yazımın Arif COŞKUN dostumla ilgisi yok.[/QUOTE]

Değerli dost. "Doğru tektir, iki tane doğru olmayacağına göre" değilmi. Mutlaka bir taraf haklı ancak. Şimdi öyle istisnai durumlar oluyorki. Haklı haksız haksız haklı duruma düşebiliyor. Sanırım bu sözde, bazısı haksız olduğunu bile bile yinede ben haklıyım diye iddia edip, aynı tutumu devam ettirip karşı tarafta aynı şekilde sürdürüyorsa yani ısrarla uzatıyorsa bu söz sanırım öyle haller için uygun olabilir.

sivaslınet 22.04.2012 17:53

Evet haklısın. "kısır ve kişiselleştirme" vurgularım senin bu görüşünü doğruluyor.

Ancak şu unutulmamalı ki; bilim, uzun tartışmalar sonucu gelişmiş ve bu günkü haline gelmiştir. Keza özgürlükler de..

Disiplinli, ilkeli, seviyeli UZUN tartışmalar, bu iki önemli olguyu daha da geliştirip ilerletecek kuşku olmasın.

Voltaire, deyişini sadece kısır tartışmalar için söylemiş olabilir. Kısır tartışmalarda inat etmek hatalı. Bu hataya zaman zaman ben de düşüyorum. Tabi ki öz eleştirilerim oluyor kendime..

Problem yok.

Arif Coşkun 16.05.2012 18:46

[FONT=Arial][COLOR=black]Hiçbir miras doğruluk kadar zengin değildir. [/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black][/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]W.SHAKESPEARE [/COLOR][/FONT]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:17.