Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Sivas' ta Yatırım (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=96)
-   -   Sivas 2010 Yatırım Rotası (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=32347)

kaptanhoca 31.01.2010 09:11

Cevap: Sivas 2010 Yatırım Rotası

Sivas'ın sahibi olmadığından gelen birşey söylüyor giden birşey söylüyor.Benim Site yöneticilerine önerim.
Sivas'ın Sahibi siz olun Sitenizde Sivas'ta gündem(Günlük yapılacak toplantı ve etkinliklerden sivaslı haberdar olsun.Haberleri dedikodularla değil yer tarih ve belgelerle verilmesi

LaEdri 08.02.2010 22:19

Sivas Havaalanı terminal binasının Eylül ayında hizmete sokulması bekleniyormuş.Haydi bakalım!

H_Turan 08.02.2010 22:32

Sivas İyice Sahipsiz Kaldı Dün kanal58 de Tokat Millet Vekili Açıklıyor Hastane konusunda Yazıklar olsun bu vekillere

etzel1967 09.02.2010 00:33

sivasa tokat millet vekilleri sahip çıkıyor...ne günlere kaldık...acaba bizim hiç bir iş yapmayan millet vekillerimiz zerre kadar utanç duyuyorlar mı merak ediyorum...

BOUN 13.02.2010 08:43

Chery savaşında Sakarya bir adım önde

Çinli otomobil markası Chery’nin Türkiye’de kurmayı planladığı otomotiv fabrikası, başta Sakarya ve Eskişehir olmak üzere bir çok ili yatırım kapma yarışına soktu

[B]Ocak ayı sonunda vali, milletvekili, belediye başkanları, rektörler ve oda temsilcilerinden oluşan Eskişehir heyetinin, Chery Türkiye distribütörü ve yatırım ortağı Mermerler Otomotiv’i ziyaret ederek 3 bin dönümlük bedava arsa teklif etmesi, Sakarya’yı harekete geçirdi.[/B]

[B]Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı A.Akgün Altuğ ile akademisyen ve oda temsilcilerinden oluşanSakarya heyeti, önceki gün Mermerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer’i ziyaret etti. [/B]

Heyet, Chery fabrikası için düşünülen Karasu’daki 1700 dönümlük arazinin 400 dünümlük bölümünde ortaya çıkan mülkiyet sorunun çözme sözü verdi. 15 Şubat’ta Mermeler grubunu Sakarya Valiliği’nde ağırlayacak olan Sakarya heyetinin daha sonra şirket yetkilileriyle birlikte sorunun çözümü için Ankara’ya gideceği açıklandı.

‘Hızlı olan yatırımı kapar’

[B]Mermerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, Sakarya ve Eskişehir dışında Konya, Kütahya, Kırşehir ve Mersin’den de benzer teklifler aldıklarını söyledi.[/B] Her iki ilin de kolay ulaşım ve güçlü otomotiv yan sanayiine sahip olma özellikleriyle Chery yatırımına uygun olduğunu kaydeden Mermer, henüz fabrikanın yeri hakkında kesin bir karar alınmadığını vurguladı. Mermer, “Her iki ilde de bazı sorunlar var. Sorunlarını en çabuk çözen yatırımı kapar” dedi.

‘Kararı Çinliler verecek’

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Savaş Özaydemir, Sakarya’da Chery fabrikası için düşünülen arsanın Sakarya Nehri deltasında, bataklık bir arsa olduğunu, Eskişehir’in teklif ettiği arsanın ise ‘sağlam ve tapulu’ bir arsa olduğunu söyledi. Chery’e ayrıca ücretsiz altyapı, yüzde 10 ucuz elektrik ve yüzde 5 ucuz doğalgaz önerdiklerini hatırlatan Özaydemir şunları söyledi:

“Bizim halledilmesi gereken bir sorumuz yok. Sakarya’dan tek eksiğimiz liman, onu da yapamayız maalesef. Ama zaten yatırım yapılacak il konusunda kararı Mermerler grubu değil, Çinliler verecek.”

[url]http://www.milliyet.com.tr/chery-savasinda-sakarya-bir-adim-onde/ekonomi/haberdetay/13.02.2010/1198467/default.htm?ver=77[/url]

Başka vilayetlerin belediyesi, valiliği, vekilleri, rektörü, sivil toplum örgütleri vs yatırımcının ayağına gidiyor, yatırımcıya her türlü kolaylığı sağlama sözü veriyor.

Bizde ise belediye Sivas'ın kendi evlatlarına, kendi yatırımcısına savaş açıyor. Hizmet üretemediği için halk desteğini kaybettiklerini görünce bu defa Sivas'ın yatırımcısıyla savaşarak ve mazlum rolü oynayarak tekrar halkın gözünde popularite kazanmaya çalışıyor.

Vekiller için artık çok klasikleşti, herkes ne olduklarını biliyor, kimse zaten hiç bir şey de beklemiyor.

Valimiz deseniz, büyük umutlarımız vardı ama7-8 ay oldu, hala hazretten Sivas için bir tek proje, bir tek ciddi çalışmayla ilgili açıklama duyamadık.

Maalesef bu şehir garip bir şekilde kendisine hizmet edeni veya etmeye çalışanı öğütüyor. Abdüllatif Şener'imiz vardı, adamcağız görevdeyken de, ayrılırken de bu şehirden yeterli desteği göremedi. Çalışan, proje üreten bir belediye başkanı vardı, Sivaslı onu da duygularına kurban etti. Sıra şimdi zaten sayıları çok ama çok az olan Sivaslı yatırımcılara geldi. Şimdi de belediye eliyle bu yatırımcılar kıyıma uğruyor.

20-25 yıl önce Sivas'la aynı büyüklükte olan Kayseri, Mersin, Antalya, Malatya vb vilayetler çok kısa zamanda bu şehri üçe dörde katladılar. Ama Sivas'taki bu garip yapı hiç değişmedi, hala kendi kendisini yemeye devam ediyor. Dışarıdan birilerine kızmaya gerek yok: Sivaslı Sivaslının kurdudur, yer bitirir, yiyip bitiriyor, her zaman olduğu gibi! Bu zihniyette kökünden bir devrim olmadığı müddetçe de bu vilayetten hiç bir şey olmaz, geriye gitmeye de devam eder!

BOUN 13.02.2010 09:04

Aşağıdaki haber de 2. ligden 3.lige düşmeme mücadelesi veren Malatya'dan. Bizdeki Ak partili vekiller bu konuda destek olmadıkları gibi ''3-5 binin lafı mı olur canım'' derken ve bir hafta önce verdiği 30 bin sözünü yerken, aynı partinin Malatya vekili kendi memleketi için çalışıyor. Fark var!

Malatya Stadı için Toki ile protokol imzalandı

[B]AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da yapılacak yeni stadyum ile ilgili protokolün Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ tarafından imzalandığını bildirdi. [/B]

Protokolün imzalanmasıyla resmiyet kazanan süreçte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan taşınmazın TOKİ'ye devrinin yapılmasıyla birlikte konuya ilişkin teknik çalışmaların başlayacağını bildiren Çalık, şunları kaydetti:

''[B]Yeni yapılacak stat yaklaşık 30 bin kişi kapasiteli olacak.[/B] Yeni stadımız uluslararası standartları haiz, içerisinde idari birimlerin ve diğer tesislerin bulunacağı modern bir yapı olacak. Malatya'nın özlem duyduğu sportif başarılar ve sportif altyapı çalışmaları açısından son derece önemli bir tesis niteliğinde olacak stadın yapımının tamamlanmasıyla ilimize dev bir hizmet daha kazandırmış olacağız. Yeni stadın fiziki olarak Malatya'ya katacaklarının yanı sıra gerek Malatyaspor'un, gerekse ilimizde spor alanında kariyer yapmayı hedefleyen gençlerimizin moral motivasyonları ve azimleri de bu süreçten olumlu etkilenecektir.''

ayten58 13.02.2010 10:57

niye utansınlar maaşlarını alıyorlar akraba dostlarnıda işe yerleştiriyoyolar ya buda bir iştir kardeşim sor bakalım biz utanacak iş yapmıyoruz derler doğruda derler çünkü iş yapmıyorlar zaten.

BOUN 13.02.2010 12:20

Yukarıda paylaştığım haberde can alıcı noktaya bir kez daha değinmek istiyorum:

Eskişehir valisi, vekilleri, TSO başkanı, belediyesi adamlar hep birlikte kalkıp bir holding başkanının ayağına gidiyor, ne için kendi memleketine yatırım yapılsın, iş sahası açılsın, insanlar ekmek parası kazansın diye! Sonra bu durumu gören Sakaryalı kardeşlerimiz de benzer bir çalışma ile, yine şehrin bütün önde gelenleri toplanıp yatırımcı firmaya gidiyorlar. Hiç birisi de gurur yapmıyor ha, dikkat, hiç birisi çıkıp ''ulan ben valiyim, belediye başkanıyım, rektörüm, vekilim, onlar gelsin benim ayağıma!'' havasına girmiyor, efendi efendi holding patronunun yanına gidiyorlar. Ne için memleketleri için. Hepsini tebrik ediyorum! İşte budur, olay budur, yatırımcıya değer böyle verilir.

Haberi dikkatli okursanız var olan teşviklere ek olarak diğer bir takım kolaylılar da sunuluyor. Bizim belediyenin yaptığı gibi adım hıdır kanun budur, işini gelirse yaparsın, işine gelmezse uğurlar olsun havası hiç yok! Umarım ders çıkaran olur!

BOUN 13.02.2010 14:03

Arkadaşlar Sivasımız için üzücü bir duyumu paylaşmak istiyorum. Eski garajlar bölgesinde 5 işadamımızın yapmayı planladığı AVM'nin inşaatını yapacak olan, ilimizin en büyük inşaat şirketi ve bir çok sektörde belki de 1000'den fazla hemşerimize istihdam sağlayan Kaptan İnşaat; eski garajlar bölgesindeki AVM projesi belediye tarafından baltalandığı, sekteye uğratıldığı ve engellendiği için bu yatırımı yapamayacak, ama duyumuma göre şu an Tokat'ta bir AVM inşaatına başlamak üzereymiş. Aslında hem üzücü hem sevindirici. Bir yandan hemşerilerimiz diğer illerde de iş yapıyor para kazanıyor ancak bir yandan da Sivas'ımızda açlığını çekiğimiz yatırımları, kendi yatırımcılarımızı belediyemiz baltalıyor. Olan yine Sivas'a oluyor ve önümüzdeki dört yılda bu beceriksizlerden kurtulana kadar olan yine Sivas'a olacak! Sermaye kendini güvende hissetmezse ve huzuru bulamazsa kaçar. Ne yazık ki mevcut beceriksiz yönetim Sivas'ta ki sayısı zaten sınırlı olan bu yatırımcılarımızı kaçırmaktadır! Yazık, gerçekten çok yazık!

H_Turan 13.02.2010 14:37

[QUOTE=BOUN;521248]Arkadaşlar Sivasımız için üzücü bir duyumu paylaşmak istiyorum. Eski garajlar bölgesinde 5 işadamımızın yapmayı planladığı AVM'nin inşaatını yapacak olan, ilimizin en büyük inşaat şirketi ve bir çok sektörde belki de 1000'den fazla hemşerimize istihdam sağlayan Kaptan İnşaat; eski garajlar bölgesindeki AVM projesi belediye tarafından baltalandığı, sekteye uğratıldığı ve engellendiği için bu yatırımı yapamayacak, ama duyumuma göre şu an Tokat'ta bir AVM inşaatına başlamak üzereymiş. Aslında hem üzücü hem sevindirici. Bir yandan hemşerilerimiz diğer illerde de iş yapıyor para kazanıyor ancak bir yandan da Sivas'ımızda açlığını çekiğimiz yatırımları, kendi yatırımcılarımızı belediyemiz baltalıyor. Olan yine Sivas'a oluyor ve önümüzdeki dört yılda bu beceriksizlerden kurtulana kadar olan yine Sivas'a olacak! Sermaye kendini güvende hissetmezse ve huzuru bulamazsa kaçar. Ne yazık ki mevcut beceriksiz yönetim Sivas'ta ki sayısı zaten sınırlı olan bu yatırımcılarımızı kaçırmaktadır! Yazık, gerçekten çok yazık![/QUOTE]

Bilip bilmeden Beceriksizlik deme Başkanımız Doğan Ürgübün Bildiği vardır Sivasın Kölütülüğünümü istiyrcek

WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:53.