Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=82)
-   -   SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=15992)

BOUN 19.05.2008 12:19

--->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR

[QUOTE=berat.demir;250611]88870
10.01.2008
SİVAS
KOBİ
KAPSAM YAPI KİMYASALLARI DOĞALGAZ MAKİNA MÜHENDİSLİK İNŞAAT TAAHHÜT AKARYAKIT PETROL HAYVANCILIK MEDİKAL İTH. İHR. TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ.

Gökmedrese Mah.Örtmeli Sok.No:10 SİVAS

İMALAT - Pişmiş Kil ve Çim.Ger.

KOMPLE YENİ YATIRIM

2000000 M2/YIL Alçı Levha
960.600 ytl yatırım
300 dviz yatırımı
70 kişi istihdam[/QUOTE]

Sivas OSB'de faaliyet gösteren bu firmanın ürünlerini ve bizzat firmayı daha yakından tanıyabileceğiniz web adresi:

[url]http://www.kapsamgrup.com/index.php/anasayfa.html[/url]

Özellikle son yıllarda Sivasımızda girişimcilerimizin bütün zorluk ve sıkıntılara rağmen inşaat vb sektörlerden kazandıkları sermaye ile yatırım yapmaları, katma değer üretmeleri ve istihdam sağlamaları Sivas insanı ve işadamının ufkunun genişlemeye başladığının en açık göstergesidir. Ayrıca bu firma örneğinde olduğu gibi yapı kimyasalları ve boya gurubuna yeni yatırımların yapılması ve bu sektörün Sivasımızda gelişme göstermesi ayrıca sevindirici bir gelişme.

Bu firmamıza bol kazançlı günler ve başarılar diliyorum...

BOUN 19.05.2008 12:54

[QUOTE=doganay;265026]Arkadaşlar,

SİVAS OSByi her gelişimde daha farklı ve gelişmekte oldugunu görüyorum. Bu son ziyaretimde yaklaşık 6 firmanın kurucusu ve üst düzey yöneticileri ile bir kaç proje üzerine görüşmelerim oldu. Bu son görüşmemden sonra sanayi firmalarının gelişiminde müthiş ilerlemeler olacaktır. Tekstil ve ev grubu firmalarında da aynı ilerlemeye bizzat yaşayarak göreceğiz.

Bu firmalarda en büyük eksiklik KURUMSALLAŞMA. Bunun yerleşebilmesi SİVAS OSB'deki firmalar için en az 5 (beş) yıla ihtiyaç var. Firmaların en büyük eksiği bu. Tabiiki en önemli eksiği de firmalarda kalifiye personel yok. Bu açığın kapanması da minimum 3 (üç) yılı alır.
Bunun için öncelikle kalifiye olan ve kalifiye ye aday Sivas dışında yaşayan Sivas'lı Yiğidoların memleketlerine geri dönmeleri ile kapanır. Bir şeyler dikkatimi çekmeye başladı ki, buna da sevindim. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde okuyan ve buradan mezun Sivas'lı olmayan arkadaşların oradaki firmalarda çalışmaya başladıgını gördüm. Onlar orada çalışmak için karar veriyorlarsa Sivas'lı yiğidoların Sivsa'a dönme zamanı geliyor artık.

Saygılarımla[/QUOTE]

Doğanay Bey gerçekten son derece can alıcı bir noktaya temas etmişsiniz. Sivas'ta faaliyet gösteren firmaların en büyük eksiği kurumsallaşma diyebiliriz. Firma sahiplerinin belli bir gelişmişlik ve büyüme düzeyini yakaladıktan sonra şirket içerisinde departmanları belirgin bir şekilde oluşturmaları, yeni kurulan departmanlara eleman atamalarının yapılması ve bu elemanlara yetki ve sorumluluk devrinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Firma kurucusu girişimcilerin firmaları belli bir büyüklüğe eriştikten sonra artık her işe yetişmeleri, her problemi çözmeleri, şirketin her bir fonksiyonunu tek başlarına gerilla yöntemiyle yürütmeleri beklenemez. İş bu noktada firma için iki gelecek vardır: Birincisi firma sahibinin gerekli kurumsallaşmayı sağlayamayarak eski düzen devam etmesi ve bunun neticesinde ellerinde büyüttüğü firmanın bu defa önce yerinde sayması ve daha sonra gerileme evresi.

İkincisi firma sahibinin büyüme neticesinde artık her işe kendisinin yetişemeyeceği gerçeğini kavraması ve her bir işletme fonksiyonunu belli departmanlara ayırarak bu departmanlarda alanında uzman kişiler çalıştırarak kurumsal yapıyı oluşturmaya başlamasıdır. Kurumsallaşmanın neticesinde firmanın büyüme ihtiyacı ve enerjisinin doğru yönde kanalize edilmesiyle her alanda verimli tıkır tıkır çalışan bir şirket yapısının kurulması ise bu yöndeki anlayışın meyvesidir.

BOUN 19.05.2008 13:14

[QUOTE=berat.demir;265035]DOĞANAY BEY İN BAHSETTİĞİ TİFFANY MOBİLYA. SİVASIMIZIN GURUR DUYULACAK FİRMALARINDAN
[url]www.tiffanymobilya.com[/url][/QUOTE]

Evet, web sitesini ziyaret ettim, ancak benim Sivas'ta üretim yapan mobilya firmalarında gördüğüm en büyük eksiklik iç piyasada yeterince markalaşma çalışması yapmamalarıdır. Özellikle markalaşma çalışmasını Tiffany, Özde ve Dekoline gibi önde gelen firmaların yapması gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca Tiffany firmasının tanıtım bölümünden bir paragraf:

Tiffany Mobilya San ve Tic. Ltd Şti 1996 yılında Sivas Organize Sanayi Bölgesinde Kurulmuştur.
Fabrikamız 34.000 M2 Toplam Alan Üzerinde 11.000 M2'lik Tesislerinde Üretimini Gerçekleştirmektedir.
Türkiye'de ve Avrupa'da Belirleyici Olmayı İlke Edinen Tiffany Mobilya San ve Tic Ltd Şti Üretiminin %85'ini Avrupa'ya ihraç Eden Bir Kuruluş Olarak Geleceğe Güvenle Bakmaktadır.

BOUN 19.05.2008 13:45

Sivas OSB'de gıda sektöründe faaliyet gösteren HESAŞ isimli firmanın tanıtım yazısı:

İşimize, meyvelerin saflığına, güzelliğine ve lezzetine olan aşkımızı katarak elde ettiğimiz damak tadını sizlere sunuyoruz. İşte bu anlayışla 1983 yılında gıda sektöründe faaliyete başlayan firmamız daha sonra HESAŞ Gıda'yı da bünyesine katarak, 10.000 m2'si kapalı olmak üzere 18.200 m2 alanda çalışmalarını sürdürmektedir. HESAŞ Gıda Toplam Kalite anlayışı ile işinde uzman personeliyle üretim yapmaktadır. Günlük üretimini 60.000 kg kapasiteye ulaştıran firmamız, kapalı devre sistemi ile krom ve vakumlu kazanlarda otomatik paketleme ve dolum makineleriyle el değmeden ve hijyenik bir ortamda faaliyetlerini sürdürmektedir. Özenle seçilen sağlıklı ve aromatik meyveler 450 ton kapasiteli soğuk hava tesisimizde şoklama yöntemi ile lezzetinden ve tazeliğinden hiçbir eksilme olmadan üretimimizde kullanılmaktadır. Dünyanın değişik ülkelerinden alınan 1. sınıf susamlar en son teknoloji ile işlenerek eşsiz Helva ve Tahin lezzeti olarak sofralarınızı şenlendirmektedir.

Ürünlerimiz arasında Helva, Reçel, Tahin, Pekmez, Lokum, Şeker Sucuğu, Fındık Kreması, Piknik reçel, Piknik Bal, Piknik Tereyağı, Baton Çikolata ve Çikolata çeşitleri, Nişasta Paketleme, Pudra Şekeri, Meyveli Bonbon, Sütlü Bonbon ve Mini Bonbon çeşitleri bulunmaktadır. Ürün gruplarında değişik ambalaj ve gramaj alternatifleri ile müşterilerine geniş ürün seçenekleri sunan HESAŞ Türkiye genelinde kurulan pazarlama ağı ile 60 ilde Satış ve Servis hizmeti vermektedir. Bu bağlamda HESAŞ müşteri memnuniyetini ön planda tutarak müşteriyle buluşmaktadır.

Uluslar arası kaliteye ulaşmak için TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, TSE-EN ISO 9001:2000 Kalite Sistem Belgesi ve Gıda Kodeksi çerçevesinde Hıfzıssıhha ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın üretim izin belgelerini alan firmamız 1998 yılından itibaren dış pazarda da başarısını sürdürmektedir.

Her geçen gün müşteri pörtföyünü ve üretim kapasitesini arttıran ve geliştiren HESAŞ'ın değişmeyen yönleri ise Prensipleri, Kalitesi ve Müşteri Memnuniyetidir.

Siz değerli müşterilerimizden aldığımız güçle müşteri memnuniyetini ve kalitemizi daha da arttıracağımıza inanmaktayız. Bu yolda sizlerle daha nice yıllara ulaşmayı hedefliyoruz.

[url]http://www.hesasgida.com/Default.aspx[/url]

Farklı bir alanda faaliyet gösteren bu firmamıza başarılar diliyorum. Ayrıca aşağıdaki linkten tanıtım filmini kesinlikle izleyin derim:

[url]http://www.hesasgida.com/Tr_video.aspx[/url]

BOUN 19.05.2008 14:03

Sivas'ta son yıllarda hızla gelişen ve ihracat ağırlıklı çalışan mermer sektöründe faaliyet gösteren ve Sivas OSB'de 2006 yılında çalışmaya başlayan yeni bir firmamız. Kendilerine başarılar diliyorum.

SİMER Mermer

Web sitesini ziyaret ederek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz:

[url]http://www.sivassimermarble.com/index.htm[/url]

Traverten mermerinin üretiminde yeni olan Sivas Simer Mermer 2006 yılında kuruldu.

1200 metrekare kapalı ve 20 bin metrekare açık alanda üretim yapan firmamız, yeni teknolojileri yakından takip ederek üretim sürecini sürekli yenilemektedir. Ağırlıklı olarak ABD, İspanya, Portekiz’e ve dünyanın farklı diğer ülkelerine ihracat yapılmaktadır.

berat.demir 19.05.2008 15:24

sivas ta hazır beton sektöründe faaliyet gösteren bir firmamız

[url]www.sivasbeton.com[/url]
[url]www.sivasbeton.net[/url]

berat.demir 19.05.2008 15:33

inşaat sektörüne devam edelim. bir hazır beton tesisimizi daha tanıtalım ama sitesi yapım aşamasında. ve grubun diğer şirketlerini tanıtan bir site

[url]www.bugramuhendislik.com.tr/sirketler.asp[/url]
[url]http://www.bug-tasbeton.com.tr/[/url]

berat.demir 19.05.2008 15:35

Sivasımızın bir dev şirketi daha. sivas osb de 2 yıl önce bir fabrikada kurdu. ÖZBELSAN

[url]www.ozbelsan.com.tr[/url]

berat.demir 19.05.2008 15:58

sivasımızın mermer sektöründen önemli bir kuruluşumuz

[url]www.akmermer.com.tr[/url]

berat.demir 19.05.2008 16:00

şimdi de günümüzün popüler sektörlerinden olan organik tarım konusunda faaliyet gösteren 5 türk 1 yabancı ortaklığıyla kurulmuş olan NEWLAND ORGANİK GÜBRE FABRİKASI

[url]www.cobangubre.com/hakkimizda.aspx[/url]

doganay 20.05.2008 15:49

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar

berat.demir 20.05.2008 17:24

Demir krizine SİVAS formülü

20 Mayıs 2008 Salı

> Yücel Kayaoğlu - ANKARA
Demir fiyatlarının yılbaşından bu yana yüzde 70 oranında artması ile inşaat sektörünün durgunlaşması Hükümeti harekete geçirdi. Tedbir paketi hazırlayan Hükümet İlk adım olarak, kamuya iş yapan müteahhitlere fiyat farkından doğan zararları için yüzde 19.8 fark ödedi. Ardından Kamu İhale Yasasında değişikliğe giderek müteahhitler ile kamu kurumları arasında fiyat farkı anlaşmasının önünü açtı. Böylelikle, yıl içinde demir veya çimento gibi malzemelerde ortaya çıkacak yüksek fiyat artışları olması durumunda müteahhitler kamu kurumlarından bu farkı tahsil edebilecek. Hükümet bu yasal değişikliğin yanı sıra, yurt içindeki demir üretimini de artırma kararı aldı. Bu kapsamda Özelleştirme İdaresi bünyesinde bulunan Sivas Demir Çelik İşletmelerinin tam kapasite çalıştırılması için düğmeye basıldı. Ayrıca yurt içindeki demir talebinin karşılanabilmesi için ihracata sınırlama getirilmesi de gündemde tutuluyor.

berat.demir 20.05.2008 19:18

SİVASIMIZDA FAALİYET GÖSTEREN BİR FİRMAMIZ DAHA.

[url]http://www.bmtalci.com/bmmtalci.htm[/url]

ALLAH YOLLARINI AÇIK ETSİN.

berat.demir 20.05.2008 21:29

SİVASIMIZA YATIRIM YAPAN BİR MOBİLYA FABRİKASI YİNE OSB DE

[url]http://www.dendi.com.tr/hakkimizda.aspx[/url]

berat.demir 21.05.2008 07:24

TUSKON bereket yağdırıyor
ASSİAD'ın misafiri olarak Sivas'a gelen Etiyopya heyeti, Sivaslı işadamlarıyla 20 milyon dolarlık iş anlaşması imzaladı

SİVAS (CİHAN)
Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASSİAD)'nin misafiri olarak Sivas'a gelen Etiyopya heyeti, Sivaslı işadamlarıyla 20 milyon dolarlık iş anlaşması imzaladı. Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON)'nun davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Etiyopya Bayındırlık Bakanı Mekiya Mamiyo Sıkıssa ve beraberindeki işadamı grubu, Sivaslı işadamlarıyla iş görüşmesi yaptı. 2 gün süren temaslar meyvesini verdi.

İNŞAAT YATIRIMLARI ÖN PLANDA

Anlaşma gereği Etiyopya hükümeti, orada ticaret yapacak işadamlarına her türlü konuda destek olacak ve yatırımlar için uygun ortam hazırlayacak. Ayrıca, ASSİAD üyesi işadamlarına da öncelik tanıyacak. Özellikle altyapı, inşaat, gıda ve tekstil alanlarında ciddi yatırım ihtiyaçlarının bulunduğunu vurgulayan Sıkıssa, imzalanan iyi niyet anlaşması çerçevesinde Türk işadamlarına öncelik vereceklerini ifade etti. ASSİAD ise Etiyopya'ya yatırım yapılması konusunda kendisine üye işadamlarını yönlendirecek ve her türlü bilgi paylaşımını sağlayacak.

berat.demir 21.05.2008 18:52

sivas osb den bir firma daha

[url]http://www.akinay.com.tr/[/url]

berat.demir 21.05.2008 18:53

Sivas osb dışında faaliyet gösteren bir fabrika

[url]http://www.sivasdemircekme.com[/url]

BOUN 24.05.2008 21:52

[QUOTE=berat.demir;265310]Demir krizine SİVAS formülü

20 Mayıs 2008 Salı

> Yücel Kayaoğlu - ANKARA
Demir fiyatlarının yılbaşından bu yana yüzde 70 oranında artması ile inşaat sektörünün durgunlaşması Hükümeti harekete geçirdi. Tedbir paketi hazırlayan Hükümet İlk adım olarak, kamuya iş yapan müteahhitlere fiyat farkından doğan zararları için yüzde 19.8 fark ödedi. Ardından Kamu İhale Yasasında değişikliğe giderek müteahhitler ile kamu kurumları arasında fiyat farkı anlaşmasının önünü açtı. Böylelikle, yıl içinde demir veya çimento gibi malzemelerde ortaya çıkacak yüksek fiyat artışları olması durumunda müteahhitler kamu kurumlarından bu farkı tahsil edebilecek. Hükümet bu yasal değişikliğin yanı sıra, yurt içindeki demir üretimini de artırma kararı aldı. Bu kapsamda Özelleştirme İdaresi bünyesinde bulunan Sivas Demir Çelik İşletmelerinin tam kapasite çalıştırılması için düğmeye basıldı. Ayrıca yurt içindeki demir talebinin karşılanabilmesi için ihracata sınırlama getirilmesi de gündemde tutuluyor.[/QUOTE]

Bildiğim kadarıyla Sivas Demir Çelik zaten tam kapasite ve günde üç vardiya olarak çalışıyordu. Tam kapasite derken neyi kastetmişler merak ettim!

Ayrıca bu arada hükumet akıllı bir karar alsa da yüklü miktarda bir yatırımla Sivas Demir Çelik'e ham demir işleme tesislerini kazandırsa Sivas'a en büyük iyiliği yapmış olur. Bu konuda Sivas eşrafının ve bürokratlarının aktif olması sonuç getirebilir...

berat.demir 24.05.2008 22:29

zannedersem fabrikanın bazı kullanılmayan departmanlarını harekete geçirecekler. ayrıca 3 vardiya çalıştığını zannetmiyorum çünkü 700 kişi çalışıyor. 3 vardiya çalışsa 1000 den fazla insan istihdam edilir.

BOUN 02.06.2008 09:59

[QUOTE=berat.demir;268628]SİVASIMIZIN ÖZ SERMAYE GRUPLARINDAN SİVASTA DOĞAN VE BÜYÜYEN BİR ŞİRKETİMİZ. SİVAS OSB DE BİR FABRİKASI VAR

[url]http://www.okulinsaat.com/index.php?mrt=iletisim[/url][/QUOTE]

Bu ve benzeri firmalarımızın klasik inşaatçılık serüveninden ayrılıp farklı alanlarda yatırımlar yaparak Sivasımızın ve Sivaslının çalışmayla, azimle neler yapabileceğini ispatlamaları ve arkalarından gelecek girişimcilere hem yol göstermesi açısından hem cesaret vermesi açısından takdire şayan.

Başarılar diliyorum. İnşallah kazandıklarını yeni yatırımlara yönlendirerek hem kendi iş yapma şekillerini ve kaabiliyetlerini geliştirirler hem de alanlarında Türkiye'de söz sahibi olurlar... Başarılar...

doganay 18.06.2008 07:55

Günaydın arkadaşlar;

Yaklaşık bir aylık bir aradan sonra yine aranızdayım. Bilgi paylaşımı yapan arkadaşlarımıza gönülden teşekkürlerimi sunarım.

Sivas'ta çok güzel yatırımlar olmaaya devam ediyor ve takipteyiz.

saygılaırmla

doganay 18.06.2008 09:03

Arkadaşlar merhaba;

Ben daha öncede sordugumu hatırlıyorum ama, yeniden sormak istiyorum.

Sitemizde Sivas Organize Sanayi bölgesinde çalışan kaç arkadaşşımız üyedir. bu arkadaşlarımız tanıma imkanımız var mıdır? Bize kendilerini kısa da olsa tanıtabilirler mi? Ayrıca çalıştıkları firmalarını bizlere kısaca tanıtabilirler mi?

Çok şey mi istedim acaba?

Saygılarımla

doganay 18.06.2008 09:06

Arkadaşlar,

Yaklaşık bir aydır aranızda bulunamadım. Bu zamanda özellikle Sivas ta bulunan bir firma ile ilgili güzel çalışmalarımız oldu. Bu firma yaklaşık iki aydır personel istihdamını arttırarak gelişimini de göstermeye başladı. Yine bu firmanın son aylarda özellikle ihracat agırlıklı olarak çok güzel projeleri var. Önümüzdeki yıllarda Sivas'ımızın en iyi ihracat firmalarından biri olacagını düşünüyorum. takibe devam...

Saygılarımla

doganay 18.06.2008 09:09

Ayrıca Sivas ta gelişimde bulunan firmalarla Bursa'da gelişmekte olan ve gelişmiş firmalar arasında son aylarda üretim ve satış konusunda güzel köprüler atmaya başladık. Sivas'lılar gelecekte bunların meyvelerini iş istihdamı olarak göreceklerdir.

Saygılarımla

IsYaNKaR 18.06.2008 10:12

[QUOTE=BOUN;266369]Bildiğim kadarıyla Sivas Demir Çelik zaten tam kapasite ve günde üç vardiya olarak çalışıyordu. Tam kapasite derken neyi kastetmişler merak ettim!

Ayrıca bu arada hükumet akıllı bir karar alsa da yüklü miktarda bir yatırımla Sivas Demir Çelik'e ham demir işleme tesislerini kazandırsa Sivas'a en büyük iyiliği yapmış olur. Bu konuda Sivas eşrafının ve bürokratlarının aktif olması sonuç getirebilir...[/QUOTE]

Doğru biliyorsun kardeşim. fabrika 24 saat 3 vardiya ile aralıksız günde ortalama 1.500 ton nervürlü inşaat demiri üretiyor.Seninde bahsettiğin gibi hükümetin fabrikaya yatırım yapması çok iyi olur.Fabrikaya yüksek fırın kurulması en az 3.000 kişinin istihtamı demektir.

doganay 18.06.2008 11:05

[QUOTE=doganay;274178]Ayrıca Sivas ta gelişimde bulunan firmalarla Bursa'da gelişmekte olan ve gelişmiş firmalar arasında son aylarda üretim ve satış konusunda güzel köprüler atmaya başladık. Sivas'lılar gelecekte bunların meyvelerini iş istihdamı olarak göreceklerdir.

Saygılarımla[/QUOTE]

Arkadaşlar;

Yukarıdaki çalışmalarımın yanında bazı firmalarımızında ürünlerinin yurtdışı satış ağını oluşturmaya çalışıyorum.

Bu şekilde ürünlerinin satış ağını yurtdışı pazarlara açmak isteyen firmalarımız varsa gerekli çalışmaları oluşturabilirim. İhracat gerçekten çok güzel bir pazar.

Ürününe güven, müşteri seni bulur.

Saygılarımla

58ikose58 19.06.2008 17:18

[QUOTE=doganay;239715]İsmini şu an hatırlayamadıgım, Organize Sanayi Bölgesinde yeni kurulmakta olan (üretime başladı mı bilemiyorum) Koltuk kanepe üretim fabrikası vardı. Üretim tesisi çok güzeldi. İnşallah üretime başlamıştır.[/QUOTE]

bahsetmiş olduğun fabrika tugra & tiffany olabilir mi. ayrıca bu fabrikanın yanında Dermokil ( ezel kozmetik ) fabrikasıda kuruldu. türkiye bir ilke imza atarak KİL'den kozmetik ürünlerinin üretimine başlandı. yaşlaşık iki yildır türkiye genelinde dağıtım yapmaktadır. Tüm yerel ve ususal kanallarda reklamlarını görmüştürsünüz işte bu firma SİVAS'ımızdan çıktı destek olmanızı bekliyoruz.

58ikose58 19.06.2008 17:24

[IMG]http://www.dermokil.com.tr[/IMG] .

58ikose58 19.06.2008 17:30

EZEL KOZMETİK ( DERMOKİL )

İş adamı Ünal Karaca’nın Lut Gölünün tuzundan kozmetik yapıldığını görmesi ve bunun üzerine, yüzyıllardır Anadolu’da kullanılan ve dünyada şu anda trend olan killi ürünleri üretip; kil’in faydalarını tüketiciye kozmetik olarak sunmak şeklinde olmuştur.

2 senelik bir ar-ge çalışması sonrasında dermokil ürünleri ortaya çıkmıştır.

Ürünlerin bu şekle gelmesi için 20.000 kişi üzerinde test edilmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.

Marka Tescil belgeleri ve Cumhuriyet üniversitesinden alınmış onaylı raporları, mikrobiyolojik analiz raporu bulunmaktadır. 2004 yılında Sivas’ta kurulan modern üretim tesisi ve konusunda uzman kimya mühendislerinden oluşan Ar-Ge ekibi ile oluşturulan Ezel Kozmetik’in fabrikası yaptığı yüksek teknoloji makinaları ve lojistik hizmetiyle kozmetik sektöründe lider marka olma yolunda ilerlemeyi hedeflemektedir.

Hammadde ve ürünler, ulusal ve ulusalarası standartlarda uygun olarak teknolojik cihazlarla kontrol edilmektedir.Üretimin her aşamasında ürünlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik
analizleri hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılmaktadır.

GÜZELLİK Kille başladı DERMOKİL ile devam ediyor

KİLEOPATRA- Güzelliğin tarihi KİL’le yazıldı

Kleopatra’nın güzellik sırrı KİL’de saklıydı.

Kilden hazırlattığı maskelerle güzelliğine güzellik kattı

Kilden gelen güzellik DERMOKİL

 Deride bakteri gelişimini engeller.

 Cildi ölü hücrelerden arındırır.

 Dokulara daha fazla oksijen gitmesini sağlar.

 Cilt lekelerini ve kızarıklıkları giderir

 Cildi temizler-sivilceleri kurutur

 Gözeneklerde biriken yağı ve kiri arındırır.

 Yağ molekülü sebum üretimini azaltarak, cilde ışıltı kazandırır.

 Toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlar.

 İçinde barındırdığı mineraller ve madensel tuzlar sayesinde; Cildi besler, canlılık kazandırır.

KİL’İN SAFLIĞI DERMOKİL’DE MODERN KOZMETİKLE BULUŞTU

 Dermokil ürünleri 2 senelik bir ar-ge çalışması sonrasında ortaya çıkmıştır.
 20.000 kişi üzerinde test edilmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.

 Hammadde ve ürünlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri her aşamada ulusal ve uluslararası standartlara uygun teknolojik cihazlarla kontrol edilmektedir.

 Marka Tescil belgeleri ve Cumhuriyet üniversitesinden alınmış onaylı raporları, mikrobiyolojik analiz raporu bulunmaktadır.
[URL="http://www.dermokil.com.tr"]http://www.dermokil.com.tr[/URL]

altuntas58 19.06.2008 17:32

-->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR

[B]Sivas dışında yaşadığımız için sivastaki gelişmeleri fazla takip edemiyoruz sizler bizleri bilgilendirdikce bizlerde bilgilenmiş oluyoruz[/B]

doganay 23.06.2008 15:51

[QUOTE=58ikose58;274899]bahsetmiş olduğun fabrika tugra & tiffany olabilir mi. ayrıca bu fabrikanın yanında Dermokil ( ezel kozmetik ) fabrikasıda kuruldu. türkiye bir ilke imza atarak KİL'den kozmetik ürünlerinin üretimine başlandı. yaşlaşık iki yildır türkiye genelinde dağıtım yapmaktadır. Tüm yerel ve ususal kanallarda reklamlarını görmüştürsünüz işte bu firma SİVAS'ımızdan çıktı destek olmanızı bekliyoruz.[/QUOTE]

Sayın 58ikose58;

Dermokil firmasını ve Tıffany en son geldiğimde Organize Sanayi bölgesi içinde fabrikalarını gördüm fakat, ziyaret etme imkanım olmadı.

Ayrıca Dermokil firmasına destek için nasıl bir yardımım olabilir. bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Her türlü desteğe hazırım.

saygılarımla

Kaptan-58 26.06.2008 10:35

SİVASIMIZIN GELİŞMESİ GÖRMEK NE KADAR GÜZEL.... SİVAS FİRMALARINI KALDIRMAMIZ LAZIM...

doganay 30.06.2008 13:28

[QUOTE=berat.demir;278621]3 ARKADAŞIN HEDEFİ BÜYÜK

arkadaşin girişimi çevre esnaflara örnek oluyor. Eski Sanayii’de ayni işi yapan 3 kafadar esnaf, Sivas’ta ortakliklar yürümez tezine inat, büyümek için biraraya gelmişler. Ortak işyeri açan 3 arkadaşın hedefi büyük.

3 arkadaşın girişimi, çevredeki esnaflara örnek olacak nitelikte. Eski Sanayii'de marangoz olan Ahmet Turan Arslan, Veysel Yıldız ve Bahri Şimşek adlı 3 arkadaş, sık sık örnek gösterilen Kayseri’deki ortak girişimleri dikkate alarak ortaklık kararı verdiler.Yeni bir işyeri açan 3 arkadaş, birlikteliklerinin anısına da tüm sanayi esnafına yemek ikram etti. Çiçeği burnunda ortakların hedefi ise ülke genelinde söz sahibi olmak.Sivas’ta ortaklıklar yürümez tezine inat bir araya gelen 3 arkadaş SRT Haber'e konuştu. Ahmet Turan Arslan, Bahri Şimşek ve Veysel Yıldız, yaptıkları ortaklığın ardından yeni bir işyeri açarak, hem daha kaliteli hizmet sunmayı, hem de ürünü daha ucuza ve seri üretebilmeyi amaçladıklarını belirterek, benzer girişimlerin çoğalması temennisinde bulundular.[/QUOTE]

Merhaba;

yuakrıdaki haberle ilgili araştırma yaptım fakat detaylı bilgi bulamadım. Bu 3 arkadaş nasıl bir şirke kurmuşlar. Kurdukları şirket hangi iş kolunda çalışmaktadır? Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı? İleride yaptıracak işlerimiz olur, fiyat alabiliriz.

Bilgi verebilecekarkadaşlarıma şimdiden teşekkürlerimle

Saygılar

doganay 01.07.2008 10:15

[QUOTE=berat.demir;280938]BU YENİ KURULAN FİRMA MOBİLYA SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTERECEK. ORTAKLIK KÜLTÜRÜYLE BÜYÜYECEKLERİNE İNANMIŞLAR VE HEDEFLERİNİ KOYMUŞLAR. YOLLARI AÇIK OLSUN.[/QUOTE]

Yeni kurulan fimaya işlerinde başarılar dilerim.

Yolları açık olsun Bereketli olsun.

Aklımızda bulunsun gününbirinde işimiz olursa elbbeteki onlardan da fiyat talep ederiz.

Saygılarımla

BOUN 07.07.2008 10:30

[QUOTE=berat.demir;283776]SİVAS ULAŞ TA DEV FABRİKA ÜRETİME BAŞLADI

Ulaş ilçesi Karahisar köyü yakınlarında kurulan maden ve fabrika, çevre köylerdeki işsizlere iş umudu oldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yazıcı, elektrik imkanının sağlanması ve kendilerine destek verilmesi konusunda fabrikayı 2009 yılı sonunda yüzde 50kapasiteye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Ulaş İlçesi’ne bağlı Karahisar köyü yakınlarında kısa süre önce açılan krom madeni ve kurulan fabrika, ülke ekonomisinin yanı sıra çevre köylerdeki vatandaşlara istihdam sağladı. Fabrika için gerekli olarak elektrik enerjisi ile diğer desteklerin kendilerine verilmesi durumunda hedeflerinin büyük olduğunu açıklayan Yazıcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yazıcı, 2009 yılında fabrikayı yüzde 50 kapasiteye çıkaracaklarını söylerken, fabrika ve maden sayesinde Sivas’tan iş için başka memleketlere göçün önüne de geçtiklerini söyledi. Ekonomik olarak da ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan çalışma yaptıklarını söyleyen Yazıcı, “[B]Bu yıl için tahminen 30 milyon dolar, 2009 yılı için de 90 milyon dolar civarında ihracat yapacağımızı zannediyoruz” dedi.[/B] Sivas’ın oOta Asya ve Avrupa ülkelerine açılan kapısı niteliğindeki şirketin dış pazarda önemli ülkelere ihracat yaptığını kaydeden Yazıcı, “Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalardan elde etmiş olduğumuz ürünleri Çin’e ihraç ettik. Fakat potansiyeli çok olan ve talebi fazla olan bir ürün. Müşterilerimiz arasında Hindistan, Çin, Almanya ve Rusya var” dedi. Yapılan tesisleri kendilerine imkan verilmesi durumunda geliştireceklerini belirten Yazıcı, köylüye verdiği iş imkanı ile Sivas’tan diğer kentlere göçün önüne geçtiğini, civar köylerden de bir çok ailenin tekrar Sivas’a bu sayede dönüş yaptığını sözlerine ekledi. Bu arada yeni kurulan fabrikada son hazırlıklar tamamlanırken, önümüzdeki haftalarda Enerji ve Tabu Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in katılımı ile açılacağı öğrenildi.

SİVAS SANAYİ MERKEZİ OLMAYA DOĞRU EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR.[/QUOTE]

Bu haberi bizimle paylaştığın için teşekkürler Berat hocam. Bugün duyduğum en güzel haber diyebilirim. Böylesine dev bir sanayi kuruluşunun Sivasımıza yatırım yapmış olması ve bu yatırımın gelecek yıllarda daha da büyüyüp Sivasımıza istihdam ve ihracat açısından büyük kazançlar sağlayacak kapasitede olması geçekten sevindirici.

Yazıcı Şirketler grubu ve başkanı Sivaslı mı değil mi bilmiyorum ancak Sivasımıza bu yatırımı yaptıkları için kendilerine teşekkür ederiz. İnşallah servetini sermayeye dönüştüremeyen diğer Sivaslı hemşerilerimize bu yatırım örnek olur.

Ayrıca Sivas'ın 2007 yılı ihracat rakamının 90 milyon dolar olduğu gerçeğini göz önüne alırsak sadece bu şirketimizin 2008 yılında 30 milyon dolar, yani geçen yılın üçte bir ihracatını tek başına yapacak olması, ve önümüzdeki yıllarda artan miktarlarda ihracat yapacaklarını belirtmesi Sivasımızın sanayi devi iller arasına girmesi için önemli göstergelerden birisi olan ihracat rakamlarında büyüme sağlaması açısından mükemmel bir gelişme.

Tekrardan bu şirketimize başarılar. Umarım ilerleyen yıllarda bu alanda yeni yatırımlar, yeni istihdam alanları ve artan ihracat rakamlarını gelişen Sivas sanayisi ile birlikte görürüz!

BOUN 07.07.2008 10:36

Sivasımızda süt ve süt ürünleri alanında üretim yapan bir firmamız: ''Taşarzade''

Daha evvel defalarca tekrar ettiğimiz gibi Sivaslı firmalarımızın büyümesi gelişmesi, daha fazla istihdam sağlaması için Sivaslıların kendi memleketlerinin markalarına sahip çıkması gerekir. Tarım ve hayvancılığın Sivas ekonomisinde kapladığı yerin büyüklüğü, bu alanda işlenmiş ürün sunan bu ve buna benzer firmaların önemini artırıyor. Başarılar...

Bu firmanın web sitesi:

[url]http://www.tasarzade.com.tr/[/url]

BOUN 08.07.2008 09:36

[QUOTE=berat.demir;283776]SİVAS ULAŞ TA DEV FABRİKA ÜRETİME BAŞLADI

Ulaş ilçesi Karahisar köyü yakınlarında kurulan maden ve fabrika, çevre köylerdeki işsizlere iş umudu oldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yazıcı, elektrik imkanının sağlanması ve kendilerine destek verilmesi konusunda fabrikayı 2009 yılı sonunda yüzde 50kapasiteye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Ulaş İlçesi’ne bağlı Karahisar köyü yakınlarında kısa süre önce açılan krom madeni ve kurulan fabrika, ülke ekonomisinin yanı sıra çevre köylerdeki vatandaşlara istihdam sağladı. Fabrika için gerekli olarak elektrik enerjisi ile diğer desteklerin kendilerine verilmesi durumunda hedeflerinin büyük olduğunu açıklayan Yazıcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yazıcı, 2009 yılında fabrikayı yüzde 50 kapasiteye çıkaracaklarını söylerken, fabrika ve maden sayesinde Sivas’tan iş için başka memleketlere göçün önüne de geçtiklerini söyledi. Ekonomik olarak da ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan çalışma yaptıklarını söyleyen Yazıcı, “[B]Bu yıl için tahminen 30 milyon dolar, 2009 yılı için de 90 milyon dolar civarında ihracat yapacağımızı zannediyoruz” dedi.[/B] Sivas’ın oOta Asya ve Avrupa ülkelerine açılan kapısı niteliğindeki şirketin dış pazarda önemli ülkelere ihracat yaptığını kaydeden Yazıcı, “Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalardan elde etmiş olduğumuz ürünleri Çin’e ihraç ettik. Fakat potansiyeli çok olan ve talebi fazla olan bir ürün. Müşterilerimiz arasında Hindistan, Çin, Almanya ve Rusya var” dedi. Yapılan tesisleri kendilerine imkan verilmesi durumunda geliştireceklerini belirten Yazıcı, köylüye verdiği iş imkanı ile Sivas’tan diğer kentlere göçün önüne geçtiğini, civar köylerden de bir çok ailenin tekrar Sivas’a bu sayede dönüş yaptığını sözlerine ekledi. Bu arada yeni kurulan fabrikada son hazırlıklar tamamlanırken, önümüzdeki haftalarda Enerji ve Tabu Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in katılımı ile açılacağı öğrenildi.

SİVAS SANAYİ MERKEZİ OLMAYA DOĞRU EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR.[/QUOTE]

Firmanın web sitesinden edindiğim bilgiye göre şuan ki bahsi geçen yatırımlarında yaklaşık 230 kişi istihdam ediliyor ve ayrıca 2009 yılında Sivas-Hafik'te ikinci bir fabrika kurulacağından bahsediliyor. İşte detaylar:

Yazıcı Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Pema Madencilik Enerji Kimya Sanayi Ticaret A.Ş, Sivas(54), Kayseri(1) ve Adana(1) bölgelerinde toplam 56 adet maden sahasına sahiptir. Sivas-Kangal-Çamözü Mevkiindeki 1362,92 hektarlık maden ocağımızda 2008 yılı Temmuz ayı itibari ile 8.000 ton lumpy, fabrikamızda ise 50.000mton Konsantre Krom üretilecektir.

2009 senesinde ise yıllık ortalama 40.000 mton lumpy, 125.000.mton konsantre krom üretimi yapılacaktır. Makine montajı devam etmekte olan ve 2008 Mayıs ayında 232 adet çalışanı ile hizmete geçecek olan 15.500 m2 kapalı alana sahip fabrikamızda 150 ton/saat kırıcı ünitesi, 2200cmx3500cm 4 adet Değirmen, 4 adet Stack Sizer (Derrick), 144 adet Konsantre Masası (Deister) bulunmaktadır.

Fabrikanın bulunduğu maden sahamızda çıkan parça kromun cevher değeri Cr2o3 %38-42 baz, konsantrenin Cr2O3 değeri ise %51,15’dir. 2008 Temmuz ayı içerisinde inşaatına başlanacak olan 2. Krom Konsantre Fabrikamız ise Sivas / Hafik’te olup, 2009 yılı Haziran ayında üretime başlayacak şekilde planlanmıştır.

Pema Madencilik Enerji Kimya San. Ve Tic. A.Ş. ICDA üyesidir.

Kaynak: [url]http://www.pemamaden.com.tr/[/url]

Sivasımıza yatırım yapan bu firmamıza başarılar ve bol kazançlar diliyorum. İnşallah ilerleyen yıllarda yatırımlarını daha da artırırlar ve Sivaslılara girişimcilik ve sanayi kültürü kazandırılmasında öncü olurlar.

svsyzr 08.07.2008 09:48

[B]Ya biliyorum ayıp ama ben pek bilmiyorum Sivas'ta ki firmaları. bir Kangal'daki Termik Santrali biliyorum.[/B]

BOUN 08.07.2008 09:56

[QUOTE=berat.demir;284573]syn boun üstadım bu bilgileriniz için çok tşk. ederim. gerçekten çok önemli yatırımlar. boun üstad sivas sanayi yapısında bişey dikkatinizi çektimi. sivasta belli sektörlerde kümelenme yok. çok değişik sektörlerde faaliyet gösteren firmalar var. sektör çeşitliliği var. yani bir maraş gibi sadece tekstil sanayisi yok. bu durum sivasın sanayi merkezi olabileceğini gösteriyor. yani her sektör sivasta ayakta kalabilir. bazı sektörler hariç. özellikle hızlı tren geldikten sonra sivas her alanda atağa geçecektir. bölge merkezi olacaktır.[/QUOTE]

Kümlenme konusundaki tespitinize katılıyorum. Tabii elbette kümelenmenin hem avantajları hem dezavantajları var ancak şu an gelinen noktada size kümelenme modeliyle sanayisini geliştirmeye çalışan iki ilimizin uğradığı hüsrandan bahsetmeliyim. Ekonomi gazetelerinden takip ettiğim kadarıyla tekstil sektöründe kümelenerek kalkınmaya çalışan Kahramanmaraş ve Adıyaman illerimizde, bu sektörde yaşanan darboğaz neticesinde binlerce insan son beş-altı ay içerisinde işten çıkarıldı, bir çok firma kapasite düşürmek zorunda kaldı. Elbette bu durum bütün bir şehir ekonomisinin krize girmesine yol açtı.

Sivas için en ideali sadece bir sektörde değil en az bir kaç sektörde kümelenme ve ayrıca değişik bir çok sektörde yatırımcı çekme olmalıdır. Ayrıca tarihi eserlerin onarılması ve kazanılması neticesinde turizm; Sivasspor'un başarılarıyla spor; kaplıcalarımıza yapılacak alt-üst yapı yatırımlarıyla sağlık ve eğlence turizmleri de şehrimiz için ayrı ayrı sektörel başlıklar olmalıdır. Ayrıca tarım ve hayvancılığın ve bu sektörde yapılan ve yapılması gereken yatırımların önemi zaten ortada.

Kısacası ekonomisi bir çok farklı sektör üzerine kurulan bir il olursak bir sektörü etkileyen kriz bütün bir şehrin depresyona girmesine neden olmayacaktır kanaatindeyim.

BOUN 08.07.2008 10:14

Berat hocam bu konuda başka bir foruma yazdığım yazıyı buraya yapıştırmayı uygun görüyorum. Maalesef Sivasımızın tek çıkış yolu olan sanayi alanında sayın Valimiz herhangi bir vizyon geliştirebilmiş değildir. Bu arada diğer bir çok alanda yaptığı çalışmaları takdir etmeyi de ihmal etmeyelim ancak en önemli konuda ciddi çalışmalar yapılmaması ve Sivas ölçeğinde bir çok il 4. hatta 5. OSB leri kurarken Sivas hala 2. OSB'yi kuramamış olması hüzün verici...

İşte diğer bir forumda bu hususta yazdıklarım:

Bu arada Mustafa beye daha evvel verilmiş sözlerini hatırlatmışken kamu kesimi yatırımlarını ilimizde takip etmesi gereken kişi olan sayın valimize de vermiş olduğu bir kaç sözü hatırlatalım... Belki fazydası olur.

-Üç yılı aşkın süredir yapılacağı söylenen ama ilin önde gelenlerinin kendi aralarındaki anlaşmazlık ve sürtüşmelerin kurbanı olan Adliye Sarayı ne oldu?

-Havaalanımıza yapılacağı söylenen ancak en ufak bir haber alınamayan yeni terminal binası ne oldu?

-Fuar alanı ve Kongre merkezi binası neden yalan oldu?

-Sivasspor'a verilen yeni stadyum sözünün üzerinden aylar geçti, en ufak bir proje haberi dahi alamadık, merakımdan soruyorum nooooooldu?

-Yapılacağı söylenen beşbin kişilik kapalı spor salonu işi ne oldu?

-Eski EBK binasının tekrardan Sivas hayvancılığının hizmetine sokulacağı söyleniyordu, nooooldu?

-Kayseriye önümüzdeki altı ay içinde iki özel üniversite kurulacak. Bundan dört yıl evvel sözü verilen hatta valilik sitesinde tanıtımı bile yapılan '4 Eylül Üniversitesi' noooldu?

Daha da yazarım ancak şimdilik bu kadar yeter, kimseden yeni söz istemiyoruz, verilen sözlerinizi tutun yeter, verilen sözler yalan olmasın!

Yer miyiz? Yer mi Yiğido?

Söz ver, coşkuyu ver, heyecanı ver, günü kurtar, ne de olsa millet keriz unutur

unutur

unutur

unutur

unutur mu acaba?

Bakın unutmadık, beş yıl evvel sözü verilen ve yapılmayanları yazıyoruz. Demek ki beklentilerin aksine aptal çıkmadık. Yemedik yani, yemedik de ne yaptık?

Olsun unutmadık!

WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:11.