![]() |
Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
[B]İşte Hepimiz Kürtüz Hepimiz Dtpliyiz diyenler ! İşte temsilcileri ve sahip oldukları Haklar .... Buyrun o zaman demokrasi dediğiniz böyleyse yapın acılımı ![/B]
[IMG]http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C8%20asker%20DTP%27lilere%20teslim%20edildi%5Ci.jpg[/IMG] [IMG]http://www.derindusunce.org/wp-content/uploads/2007/09/pkk_bbbimage12.jpg[/IMG] [IMG]http://www.kamudan.com/NewsPictures/%5B26181747%5Dapo.jpg[/IMG] [IMG]http://www.gaxxi.com/40haber/40haber/gorsel/dosya/1194940499516698468.jpg[/IMG] [IMG]http://www.yurthaber.com/images/other/dtp-milletvekili-sabahat-tuncel-hakkaride-02.jpg[/IMG] |
ben Türkiye'de yaşamıyorum...sadece yazın bir kaç ayımı Türkiye'de geçiriyorum...ama gözlemlediğim kadarıyla kürt açılımından önce açacak o kadar çok şey varki...Kürtler bizim için farketmez ha Türkçe ha kürtçe biz işsiziz önemli olan o diyorlar...üstelik Türkiye'de Türkler hangi haklara sahipse kürtlerde aynı haklara sahip... bi iş başvurusuna gidildiğinde insanların ırkımı soruluyor veya üniversitede okuma şansı verilmiyormu kürt çocuklarına ve hatta Türkiye'nin başında bir zamanlar kürt bir devlet adamı yokmuydu? Neyin açılımı bu ?? eğer bi açılım yapılacaksa bunu pkk açılımı olarak nitelendirmeleri daha doğru olur...Misal dağdan inenlere iş verileceği vaad ediliyor...peki Türkiyede onca işsiz gezen insanlar var bunların tek suçu dağa çıkmamasımı veya dağa çıkıp inmelerimi gerekiyor iş bulmaları için...suçsuz insanların günahı ne acaba...onların istediği Türkiye'nin toprakları...son olarak açılımı destekleyenlere diyeceğim taviz tavizi doğurur...
|
Eee demekki iş bulmak için isyankar olmamızı bekliyorlar bizden de...
|
En büyük vatan hainliği...
|
[B]Ergenekon popilizminin bitmesinden sonra Türkiye için yeni popüler konu ortaya çıkarma çabası sonucu gündeme gelen, aslında ne olduğunu kimsenin anlamadığı ve anlayamayacağı, tam öğrendim derken konunun üzerinden üç sene geçtiği ve edinilen bilgilerin kişiye hiçbir fayda sağlamayacağını gördüğü dejavudur....[/B]
|
[B][QUOTE=Militan_Asena58;457118][B]İşte Hepimiz Kürtüz Hepimiz Dtpliyiz diyenler ! İşte temsilcileri ve sahip oldukları Haklar .... Buyrun o zaman demokrasi dediğiniz böyleyse yapın acılımı ![/B]
[IMG]http://www.derindusunce.org/wp-content/uploads/2007/09/pkk_bbbimage12.jpg[/IMG] Allah Allah adam daha fotoyu tutmasını bilmiyor bide kalkmış vatan toprak bayrak bağımsızlık istiyorlar :) Öyle çıkıp iki asker vurup mağaraya kaçmakla devlet kurmaya çalışıyorlar... Tarih boyunca ne yapmış bu adamlar ? Eğer devlet kuracaklarsa kurmak istedikleri yer parçalamak istedikleri ülke yanlış ama anlamıyorlar işte kafaları basmıyor bu adamlar tarih boyunca Avrupa'sından Asya'sına yedi düvene meydan okumuşlar bize toprak verirler mi diye düşünmekten acizler... Ben anladım bunlar düşünce özürlü...:)...[/B] [B]Bu arada Arif abinin başlıkla dediği gibi açılımın ne olduğunu bilmiyoruz daha....[/B] |
acilim konusu hunuz netlik kazanmadi ama bugun gelen sehit haberleri hepimizin icini kan aglatti allah belalarini versin bu mubarek gunde kac eve ates dusurduler buradan soruyorum acikca bunlarin hangi birini acacaksin hangisiyle anlasacaksin pkkaylami,suriye kanatiylami iran kanatiylami, irak kanatiylami israil kanatiylami amerika kanatiylami yada kapisinda girmek icin yillarca bekledigimiz avrupa kanatiylami birakin beyler bos laflari daha fazla sehit kani akmamasi icin bunlara agir bir darbe vurmanin zamani gelmistir
|
[QUOTE=Urumçi;456788][B][COLOR="Navy"]Osmanlı'da böyle yıkıldı değil mi? Yahut Göktürk Devleti de? Avrupa Hunları'da mı böyle yıkıldı? Tarihi nasıl öğrendiğinizi anlamıyorum.
Hayır efendim Türkiye Güçlü bir devlet değil git gide güçünü yitiren bir devlet, buna siyasi arenada verilen tavizler gayet ortak gösterir. Haa iç çekişmelerle yıkıldı diyorsun şimdi sen Türk Halkının Karşısında bir Kürt Halkının varlığını kabul ederek ve bunu millete kabul ettirerek bir iç çekişmeye sürüklemiyor musun devleti o da ayrı...[/COLOR][/B][/QUOTE] Tarih öyle diyor ben demiyorum.... [QUOTE=Militan_Asena58;456850]Kürtçe isimlere tahammül edilmicek edilemezde o kadar . Senin nerde yaşadığını bilemicem bacım ama Kürdistan diye o kadar ürüyen var ki... Şehit gazii de olur olacakda oylemi ? Yaşayan bilir diye boşuna dememişler inşallah başına gelmez kardeşim ama böyle bir acıyla karşılanırsan evinin önüne ayyıldızlı tabut gelirse sen o zaman Rahat ol Kafana takmazsın !!!! İnsanın alabileceği kadar konuşmak lazım . Vesselam ...[/QUOTE] Hem daha önce doğudaki vatandaşlar Kürt isimlerini taşıyormuş sırf Atatürk değişti diye mi Kürtlere düşmanlığınız nedirki sizin Kürtlerle derdiniz Atatürk sırf Türküz diye dayatmış onlar düşmanımız dememiş Kürdistan hayalleri yok zaten olsa bile Türk devleti izin vermez musade etmez böyle bişeye izin vereceğine aklın hayallın basıyor mu ben Sivas Şarkışlada yaşıyorum evet Yıllardır oldu olacak Bizim Türk askerlerimiz değil mi bunlar bizimde canımız bizimde kanımız ailelerle birlikte bizde ağlıyoruz bizde PKKlılara kızıyoruz kınıyoruz sen tanımıyorum diye sevineceğin mi üzüleceksin tabi bizim canımız yanıyor PKK bitsin artık diyoruz Açılımlar olsun silahı bıraksınlar Anneler Babalar ağlamasın bi daha O tabutta benim eşim kardeşim abim sevdiğim olabilirdi olabilirde olabilecekte Bu dünya kime kalmış hangi uygarlalra kalmış ki bize kalsın... |
Kürt açılımı ne imiş. Bunu söyleyenler bile içeriğini bilmiyorlar. Birilerinin isteği ile yaptıkları belli. Şimdi de gizli oturum yapacaklarmış. Biz bilmeyeceğiz, bizden başka herkes bilecek. pkk bilecek, başka devletler bilecek (kürt milletvekilleri sayesinde) Bir biz bilmeyeceğiz. Açılımın gizlisi mi olurmuş? Bizden gizli açılım mı olurmuş anlayana aşkolsun..
|
[QUOTE=ofgurleyuk78;460083]Kürt açılımı ne imiş. Bunu söyleyenler bile içeriğini bilmiyorlar. Birilerinin isteği ile yaptıkları belli. Şimdi de gizli oturum yapacaklarmış. Biz bilmeyeceğiz, bizden başka herkes bilecek. pkk bilecek, başka devletler bilecek (kürt milletvekilleri sayesinde) Bir biz bilmeyeceğiz. Açılımın gizlisi mi olurmuş? Bizden gizli açılım mı olurmuş anlayana aşkolsun..[/QUOTE]
Ben biliyorum ama kkimseye söylemiyorum Devlet sırrı :D |
sıkmayın canızı yakında kokusu çıkar meraak etrmeyin
onlarda istemiyolar isteselerdi akşam o kadar şhit verirmiydik allah aynı bombalardan gideler inşallah kanı bozuk it soyları. |
[QUOTE=seva;460019]Tarih öyle diyor ben demiyorum....
Hem daha önce doğudaki vatandaşlar Kürt isimlerini taşıyormuş sırf Atatürk değişti diye mi Kürtlere düşmanlığınız nedirki sizin Kürtlerle derdiniz Atatürk sırf Türküz diye dayatmış onlar düşmanımız dememiş Kürdistan hayalleri yok zaten olsa bile Türk devleti izin vermez musade etmez böyle bişeye izin vereceğine aklın hayallın basıyor mu ben Sivas Şarkışlada yaşıyorum evet Yıllardır oldu olacak Bizim Türk askerlerimiz değil mi bunlar bizimde canımız bizimde kanımız ailelerle birlikte bizde ağlıyoruz bizde PKKlılara kızıyoruz kınıyoruz sen tanımıyorum diye sevineceğin mi üzüleceksin tabi bizim canımız yanıyor PKK bitsin artık diyoruz Açılımlar olsun silahı bıraksınlar Anneler Babalar ağlamasın bi daha O tabutta benim eşim kardeşim abim sevdiğim olabilirdi olabilirde olabilecekte Bu dünya kime kalmış hangi uygarlalra kalmış ki bize kalsın...[/QUOTE] Benim kürtlerle bir derdim yok haddini bil anlamadan yorum yapma ! bana kürt milletini savunacaksanda ozel mesajdan ulas .. Atatürk sirf Türküz diye dayatmi$sa bende Türk genci olarak dayatirim dayaticamda Bende onu anlatmak istiyorum iste aferim anlamissin tabuttadaki seninde canindan biri olabilir . Dunya sana bana kalmaz ama Türkiye Türk milletine kalir ;) |
[B]
orucu açtık nefis doyurduk ramazanın bereketine ulaştık sözler gelir dile bu gün nafile vatana düşman olan nefisler utansın hakkari'de eruh'ta çatışma yaptık yürekleri bugünde şehitle kapadık bu mubarek günlerde ağıtlar yaktık devlete sıkılan kurşun utansın açıldı burda semalar gökten şehitleri bağrına bastı melekler havada bir kapandı gökler ağladı açılımı getiren zihniyet utansın çukurcada sesler dağlar inletti bizleride yürekten dua ettirdi analara yarlara yiğit bekletti askere kurşun sıkan eller utansın kurtlar sofrası ramazanda kuruldu ekmeği suyu şehit kanı doldurdu mubarek oruçlu dille şehit olundu vatana kalleşlik yapan diller utansın neler gelir dilimi nefsim baş gele sırtından vurulmak hakmıdır söyle vatan millet rahat uyusun diye anaların yüreği yandı 1 değil 2 diye Yarap sen bilirsin kalleşi ıslah eyle ocaklara ateşi düşüren eller utansın Yazan Ebru Sıtkıbtün[/B] |
harika ya paylasim icin cok sagol eline saglik
|
[QUOTE=Militan_Asena58;460258]Benim kürtlerle bir derdim yok haddini bil anlamadan yorum yapma ! bana kürt milletini savunacaksanda ozel mesajdan ulas .. Atatürk sirf Türküz diye dayatmi$sa bende Türk genci olarak dayatirim dayaticamda
Bende onu anlatmak istiyorum iste aferim anlamissin tabuttadaki seninde canindan biri olabilir . Dunya sana bana kalmaz ama Türkiye Türk milletine kalir ;)[/QUOTE] [B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkSlateGray"] Konu disi belki lakin Militan asena´nin mesajlari okuyunca gercekten merak ediyorum...Türklügün ALLAH katında bir gram degeri varsa bunu söylede biz de bilelim ve övünülecek bir seyi varsa bizde övünelim. Neyse... Allah memleketimize İngilizlerin ve Yahudilerin attigi milliyetcilik fitnesinden bir an önce kurtulmayı ve İslâm kardesligini nasip etsin.[/COLOR][/FONT][/B] |
Hangi islam kardeşliğinden söz ediyorsunuz...bizi 1. Dünya savaşında ingilizlere satan araplara karşımı yoksa hergün askerlerimize kurşun sıkan pkklılara karşımı olacak bu din kardeşliği...bize bizden öte ne din nede başka türlü kardeşlik yok...
|
Biri çıkar İslamiyetten dem vurur biri milliyetçilikten , biri çıkar sosyalizm'den .. Önce birbirimizi yargılamadan , anlamaya çalışalım.
|
[QUOTE=Ayşegül1967;460932]Hangi islam kardeşliğinden söz ediyorsunuz...bizi 1. Dünya savaşında ingilizlere satan araplara karşımı yoksa hergün askerlerimize kurşun sıkan pkklılara karşımı olacak bu din kardeşliği...bize bizden öte ne din nede başka türlü kardeşlik yok...[/QUOTE]
[B]Ve bahaneleri de "Türk'ler orucu yasakladılar"dı yanılmıyorsam:rolleyes:(Cephede asker güçsüz düşesin diye askerlerin oruç tutmaması için emir yayınlandığı doğrudur )...[/B] |
[B]Şu anda ülkenin içinde yaşayan ve Türkiye için her türlü entrikanın içerisinde olan kimliğinde ve geçmişinde Türk olan bir çok vatandaş varken başkalarına laf etmeye hiç hakkımız yok sanırım. Kırım türkleride zamanında bizi sırtımızdan vurmuştu.
Gurbetin demek istediğinden anladığım; milliyetçilikle bir yere varamayacağımız. Tüm dünya hristiyanlık ve yahudilik etrafında birleşip güç oluşturabiliyorken biz müslümanlar senlik benlik, etnik kökenlik davası sürüyoruz. Düşmana karşı aynı silahla savaşmadığımız sürece galip gelmemiz biraz zor...[/B] |
[QUOTE=metin 0758;460934][B]Ve bahaneleri de "Türk'ler orucu yasakladılar"dı yanılmıyorsam:rolleyes:(Cephede asker güçsüz düşesin diye askerlerin oruç tutmaması için emir yayınlandığı doğrudur )...[/B][/QUOTE]
gayet yerinde ve doğru bir emirdir aslında zaten bizim dinimiz zorlaştırmaz kolaylaştırır...ama kanında hainlik olan insanlar ihanet için her daim bir bahane bulurlar... [QUOTE=GuNaY;460935][B]Şu anda ülkenin içinde yaşayan ve Türkiye için her türlü entrikanın içerisinde olan kimliğinde ve geçmişinde Türk olan bir çok vatandaş varken başkalarına laf etmeye hiç hakkımız yok sanırım. Kırım türkleride zamanında bizi sırtımızdan vurmuştu. Gurbetin demek istediğinden anladığım; milliyetçilikle bir yere varamayacağımız. Tüm dünya hristiyanlık ve yahudilik etrafında birleşip güç oluşturabiliyorken biz müslümanlar senlik benlik, etnik kökenlik davası sürüyoruz. Düşmana karşı aynı silahla savaşmadığımız sürece galip gelmemiz biraz zor...[/B][/QUOTE] Müslümanlar ülkeler tarihten bugüne kadar bizim yanımızda olduda bizmi kovduk? ayrıca kimliğinde Türk yazan değil Yüreğinde Türk yazan insanlardan bahsettim...zira Türkiye'de kimliğinde Türk vatandaşı yazan aksine soyu ermeni rum olan insan az değil (; bende Türk vatandaşı değilim mesela ? |
[QUOTE=Ayşegül1967;460936]
Müslümanlar ülkeler tarihten bugüne kadar bizim yanımızda olduda bizmi kovduk? ayrıca kimliğinde Türk yazan değil Yüreğinde Türk yazan insanlardan bahsettim...zira Türkiye'de kimliğinde Türk vatandaşı yazan aksine soyu ermeni rum olan insan az değil (; bende Türk vatandaşı değilim mesela ?[/QUOTE] [B]Evet biz kovduk, biz gücendirdik, biz küstürdük... Sadece kimliğinde Türk yazan demedim dikkat edersen kimliğinde yazan ve geçmişinde de türk olan dedim. Yani etnik olarak. Yani Türklük Müslümanlıktan önce mi gelmeli?[/B] |
[B]En yakın örnek, Davos Zirvesi'nde Arab liderin, bizim başnakanın arkasından gider gibi yapıp, sonra yanındakinin uyarısı ile oturması...:)[/B]
[B]Her firsatta bizi satmaktan geri kalmıyorlar:)... Türk'ün, Türk'ten başka dostu yoktur..![/B] |
[QUOTE=GuNaY;460939][B]Evet biz kovduk, biz gücendirdik, biz küstürdük...
Sadece kimliğinde Türk yazan demedim dikkat edersen kimliğinde yazan ve geçmişinde de türk olan dedim. Yani etnik olarak. Yani Türklük Müslümanlıktan önce mi gelmeli?[/B][/QUOTE] Müslüman Türklük herşeyden önce gelmeli...sanırım bu söz kafidir...gerisi fasa fiso benim gözümde |
[QUOTE=metin 0758;460941][B]En yakın örnek, Davos Zirvesi'nde Arab liderin, bizim başnakanın arkasından gider gibi yapıp, sonra yanındakinin uyarısı ile oturması...:)[/B]
[B]Her firsatta bizi satmaktan geri kalmıyorlar:)... Türk'ün, Türk'ten başka dostu yoktur..![/B][/QUOTE] işte en yakın tarihden bir örnek... ha bu arada biz kimseyi değilde davosta one minute deyip Filistin'in hakkını savunurken çinde yaşanan katliama karşı susarak kendi soydaşlarımızı küstürmekten öte hiç birşey yapmadık... |
[QUOTE=Ayşegül1967;460943]Müslüman Türklük herşeyden önce gelmeli...sanırım bu söz kafidir...gerisi fasa fiso benim gözümde[/QUOTE]
[B]Muhsin Başkan'ında her zaman dile getirdiği, TÜRK İSLAM BİRLİĞİ...[/B] |
[QUOTE=Ayşegül1967;460943]Müslüman Türklük herşeyden önce gelmeli...sanırım bu söz kafidir...[/QUOTE]
[B]Hmmm, ilginç... Kafi kafi :)[/B] |
[QUOTE=metin 0758;460948][B]Muhsin Başkan'ında her zaman dile getirdiği, TÜRK İSLAM BİRLİĞİ...[/B][/QUOTE]
evet benimde tek dileğim buydu...ancak bunu gerçekleştirebilecek bir kişi vardı onuda kaybettik... |
Bu konu hakkında düşüncelerim hep gelip gidiyor,birinde sebat edemiyorum..
85 yıldır yasakladık,ne oldu? Bir de öbür türlüsüne bakmalı... Ülkemşzde Kürt nüfusu hızla çoğalıyor..Bu taraflarda bir bayan 25 yaşında hala evlenmemişken,oralarda 17 yaşındaki bir bayan 3 çocuklu oluyor.Yani hızla artıyorlar..Demem o ki,2-3 nesil sonra azınlık durumuna düşmemiz düşük olan bir ihtimal değil..Meclis,Başbakanlık,Cumhurbaşkanlığı hepsi ellerine geçince ve "Türkçe yasak" denildiğinde bittik demektir. |
[QUOTE=GurbetsokakLari;460929][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkSlateGray"]
Konu disi belki lakin Militan asena´nin mesajlari okuyunca gercekten merak ediyorum...Türklügün ALLAH katında bir gram degeri varsa bunu söylede biz de bilelim ve övünülecek bir seyi varsa bizde övünelim. Neyse... Allah memleketimize İngilizlerin ve Yahudilerin attigi milliyetcilik fitnesinden bir an önce kurtulmayı ve İslâm kardesligini nasip etsin.[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE] [B][I]Bende senin nasil okudugunu merak ediyorum . kürt Türk kardes midir konusundada yazdigimi okuduysan bu gereksiz yorumu yapmazdin yanii vesselam ben kürt'e dinden ötürü kardesim derim sadece Muminler kardestir diye bosuna demiyoruz dimii ama bundan da ötesi yoktur . Önce Müslümanim sonra Türküm Yaradan sükürler olsun . Türklügü ele alip Müslümanligi inkar edenlerden degilim . [/I][/B] |
[QUOTE=Ayşegül1967;460932]Hangi islam kardeşliğinden söz ediyorsunuz...bizi 1. Dünya savaşında ingilizlere satan araplara karşımı yoksa hergün askerlerimize kurşun sıkan pkklılara karşımı olacak bu din kardeşliği...bize bizden öte ne din nede başka türlü kardeşlik yok...[/QUOTE]
siz nasıl arapların ingilizlere bizi sattığını düşünüyorsanız araplar da türklerin yıllarca onları sömürdüğünü düşünüyor.. bunların hepsi dış güdümlü eğitim anlayışının sonucu.. müslümanı müslümana düşman etmek. pkk nın müslüman bir örgüt olduğunu da ilk defa okudum..pkk nın dinle ne alaksı var... pkk nın namaz kılanlarla ezanla nasıl dalga geçtiklerini bilmiyorsunuz sanırım... |
[QUOTE=Militan_Asena58;461060][B][I]Bende senin nasil okudugunu merak ediyorum .
kürt Türk kardes midir konusundada yazdigimi okuduysan bu gereksiz yorumu yapmazdin yanii vesselam ben kürt'e dinden ötürü kardesim derim sadece Muminler kardestir diye bosuna demiyoruz dimii ama bundan da ötesi yoktur . Önce Müslümanim sonra Türküm Yaradan sükürler olsun . Türklügü ele alip Müslümanligi inkar edenlerden degilim . [/I][/B][/QUOTE] [B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkSlateGray"]Kardes olarak görüyorsan söylemlerden fazla geregine göre davranin. :) belki kizarsin hakkini helal et :) garib ama yorumlarini okuyunca bizim burdaki nazi´lerin yabanci düsmanligi söylemleri aklima geliyor...:rolleyes: inan pek bi fark yok... bende Müslüman Türk üm,Müslümanlık basli basina bütün güzellikleri kapsiyor... Hangi ırkla birlesirse birlessin "daha güzel" olmaz... [/COLOR][/FONT][/B] |
arapların Türkler'în onları sömürdüğünü düşündüğünü sizden duyuyorum...böyle bi saçmalık olamaz gülerim buna...madem o zaman öyle bir yanlış anlaşılma olduda bugün neden filistinde arap kardeşleri öldürülürken diğer araplardan ses çıkmadı neden göz yumdular filistinde yaşanan katliamlara zulme?? hadi cevap ver bana...hani nerde mümlüman kardeşliği...diğer pkk ile bağlantıya gelince Türkiye'de olduğum dönemlerden birinde bi öğrenci evinde yemeğe katıldım orda 5 vakit namaz kılıp tesbihat çeken üniversiteli kürt bir arkadaş tayyib olmasaydı şuan apoyla beraber bütün Türk'lerin kellesini asmıştık dedi...Bunun gibi birçok kişiyle karşılaştım...yani Müslüman olsalar bile Türkleri istemiyorlar ben bunu anlatmaya çalışıyorum...çünkü her vatansız ortada kalmış millet gibi onlarda toprak peşindeler fakat yanlış topraklara göz diktiler...bu dünyada herkes ırkçılığın peşinde ama biz sadece milliyetçi olmaya gayret ediyoruz...istisnalar olur oda beni ilgilendirmez...Elhamdülillah çok şükür ne Dinimden nede Türklüğümden taviz verecek değilim...bu konuyada bir daha şahsım adına bi cevap gelmedikçe yazmayı düşünmüyorum
|
[QUOTE=club7house;460933]Biri çıkar İslamiyetten dem vurur biri milliyetçilikten , biri çıkar sosyalizm'den .. Önce birbirimizi yargılamadan , anlamaya çalışalım.[/QUOTE]
[FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="DarkSlateGray"]"Milliyetcilik" olgusuna "İSLÂM" ne diyor, "PEYGAMBER" neyi ögütlüyor diye islemenin hic bir mahsuru yoktur. Peygamber´in millliyetciligi önemsemedigini, buna izin vermedigini ve böyle bir metod izlemedigini gösteren onlarca hadis,söz,fiil getirebilirim. Bu dem vurma degil...kimseyi aldatmiyor, iman muhasebesine girismiyoruz. Kimsede olmadigi gibi bizde de öyle bir istidat bulunmuyor. [/COLOR][/B][/FONT] |
[QUOTE=GurbetsokakLari;461076][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=DarkSlateGray]Kardes olarak görüyorsan söylemlerden fazla geregine göre davranin. :)
belki kizarsin hakkini helal et :) garib ama yorumlarini okuyunca bizim burdaki nazi´lerin yabanci düsmanligi söylemleri aklima geliyor...:rolleyes: inan pek bi fark yok... bende Müslüman Türk üm,Müslümanlık basli basina bütün güzellikleri kapsiyor... Hangi ırkla birlesirse birlessin "daha güzel" olmaz... [/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE] [I][B] Geregine gore davranmadigimi nerden biliyorsun ? Benim en yakin aile dostum kürt sen dert etme ben bilirim napcagimi ;) Nazilere benzettigin icin sagol :) ama Yabanci dusmani olsaydim Fransada gurbetci olarak bu kadar sene yasamazdim ve herhalde burdaki butun Pkk yandasi kurtleri toplu katliam yapardim :rolleyes: , [COLOR=Red] [/COLOR][/B][/I][B][FONT=Verdana][COLOR=Red]"Allah'ın sana verdiğiyle ahiret yurdunu ara, dünyadan da kendi payını (nasibini) unutma. Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de ihsanda bulun ve yeryüzünde bozgunculuk arama. Çünkü Allah, bozgunculuk yapanları sevmez." (Kasas Suresi, 77);)[/COLOR] [/FONT][/B][I][B]benim Bayragima Vatanima Dinime Sehidime laf soyleyen herkez dusmanimdir [/B][/I].! |
Burada ırkları, dinleri karşı karşıya getirmek yerine, yer yüzünde tüm insanların barış kardeşlik huzur içinde nasıl yaşar dünya insnalığının çabası o yönde olmalı.
İnsanlık tarihi boyunca zaten yaşanan savaşların, kavgaların ana unsurları bu değilmi? Kim ırkını, dinini kötüler, elbetteki kendisini övecektir. Belki konumuzun dışna çıkıyoruz ama yukarıdaki yazınıza istianden bunu söylemek istedim. |
[QUOTE=GurbetsokakLari;461083][FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="DarkSlateGray"]"Milliyetcilik" olgusuna "İSLÂM" ne diyor, "PEYGAMBER" neyi ögütlüyor diye islemenin hic bir mahsuru yoktur.
Peygamber´in millliyetciligi önemsemedigini, buna izin vermedigini ve böyle bir metod izlemedigini gösteren onlarca hadis,söz,fiil getirebilirim. Bu dem vurma degil...kimseyi aldatmiyor, iman muhasebesine girismiyoruz. Kimsede olmadigi gibi bizde de öyle bir istidat bulunmuyor. [/COLOR][/B][/FONT][/QUOTE] Islam 'da sebebsip yere asker oldurde demiyor ? Kurdistani kurmak icin ? Ben buna karsiyim kardesim ama anlatamiyorum galiba baksana Nazi bile oldum :) bu arada Hakkim helaldir :) |
[QUOTE=Militan_Asena58;461097]Islam 'da sebebsip yere asker oldurde demiyor ? Kurdistani kurmak icin ?
Ben buna karsiyim kardesim ama anlatamiyorum galiba baksana Nazi bile oldum :) bu arada Hakkim helaldir :)[/QUOTE] [B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkSlateGray"]Dagdaki teröristin dini olurmu ?PKK nin dini bir söylemi yok...sorun onlar degilki,anlasamadigimiz nokta o degil.Sorun kardeslerimize kursun sıkanlarla aynı etnik kimliklere sahip oldukları icin yargilananlar... töhmet altında birakilanlar. Elbette eli silahli kalles örgüte karsi cikip düsmanlık besleyecek,… Tabii ki hain satılmısları lanetleyeceksin… Tabii ki her zamankinden daha cok Dinine, vatanina, bayragina sarilacaksın… Ama asla bunu hicbir zaman irkci bir boyuta getirerek vataninin, milletinin devletinin parcalanmasını isteyen kisilerin sevincten dört köse olmalarına izin vermeyeceksin… Selametle..[/COLOR][/FONT][/B] |
[B][I]Bizim dinimizde irkcilik yoktur zaten o yüzden Bu güne kadar hep beraber yasadik ve yasiyacagiz insallah . Izin verilmicek kardesim cabamizda bu yönde zaten yanlis anlasilmis olsakta ... :)
Selametle .[/I][/B] |
[B][COLOR=darkorange]maille gelen bu anlamlı yazıyı sizlerle paylaşmak istedim [/COLOR][/B]
[COLOR=black][B]KÜRT KARDEŞİME İTHAF OLUNUR [/B][/COLOR] [FONT=Arial][COLOR=#121212]Sana hep benim kardeşimsin diyorum,[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen hep inkar ediyor ve ben başkayım diyorsun.[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#121212]Hepimiz devlet katında eşitiz diyoruz,[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen hep kendini ayrı tutmaya çalışıyorsun.[/COLOR][COLOR=#ffffff]www.kerkukfeneri.com[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#121212][B]İçindeki teröristleri dışla ve devletine sahip çık diyoruz,[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen hep terörist benim kardeşimdir diyorsun ve ona yardım ediyorsun.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Devletimiz Türkiye’dir, Bayrağımız Türk Bayrağıdır diyoruz,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen Türkiye benim devletim değildir, Türk Bayrağı benim bayrağım değildir diyorsun.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet senin önüne tüm imkanlarını serdi,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen hep nankörlük ettin.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Hepimiz okula gidelim diyoruz,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen hep okumamak için kaçıyorsun.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana öğretmen yolladı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen onu vurdun.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana doktor, hemşire yolladı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen onu tehdit ettin ve vurdun.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana iş makineleri yolladı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen onları yaktın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana yol yaptı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen yollara mayın döşedin.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana güvenliğin için asker, polis yolladı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen onlara kurşun sıktın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana kaymakam yolladı vali yolladı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen onları benden değil diye istemedin.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana verdiği sözleri her zaman yerine getirdi,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen bu sözlere karşılık hep ihanet ettin.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana talep ettiğin kendi dilini öğrenme kurslarını açtı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen bu kursların kapısını bile açmadın eşiğinden bile adım atmadın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Ben sana gel bırak şu silahı kardeşçe yaşayalım dedikçe,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen demokrasi, insan hakları deyip silaha daha sıkı sarıldın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Demokrasi ve İnsan hakları sadece size mi? Bizlere yok mu?[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Çocuklarımızın geleceğe umutla bakarak kardeşçe yaşamaları için[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Ben senden değil, aksine sen benden özür dileyecek ve silahı bırakacaksın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Artık ben seninle değil sen benimle kardeş olmak zorundasın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Çünkü senin uzlaşmaz ve küçük dağları ben yarattım tavırlarından bıktım.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Artık ya benimle kardeş olacaksın ya da başka kardeşler aramak için okyanuslar ötesine gideceksin.[/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Arial][COLOR=#121212][B][I]Sağlıcakla kalın[/I][/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=#232323][URL="http://www.kerkukfeneri.com/"][COLOR=#0b0b0b]Fikret ŞAHİN[/COLOR][/URL][/COLOR][URL="http://www.kerkukfeneri.com/"][COLOR=#0b0b0b]- [/COLOR][COLOR=#0b0b0b]İstanbul[/COLOR][/URL] |
[B][I][COLOR="Red"]KÜRT KARDEŞİME İTHAF OLUNUR
Sana hep benim kardeşimsin diyorum, Sen hep inkar ediyor ve ben başkayım diyorsun. Hepimiz devlet katında eşitiz diyoruz, Sen hep kendini ayrı tutmaya çalışıyorsun. İçindeki teröristleri dışla ve devletine sahip çık diyoruz, Sen hep terörist benim kardeşimdir diyorsun ve ona yardım ediyorsun. Devletimiz Türkiye’dir, Bayrağımız Türk Bayrağıdır diyoruz, Sen Türkiye benim devletim değildir, Türk Bayrağı benim bayrağım değildir diyorsun. Bu devlet senin önüne tüm imkanlarını serdi, Sen hep nankörlük ettin. Hepimiz okula gidelim diyoruz, Sen hep okumamak için kaçıyorsun. Bu devlet sana öğretmen yolladı, Sen onu vurdun. Bu devlet sana doktor, hemşire yolladı, Sen onu tehdit ettin ve vurdun. Bu devlet sana iş makineleri yolladı, Sen onları yaktın. Bu devlet sana yol yaptı, Sen yollara mayın döşedin. Bu devlet sana güvenliğin için asker, polis yolladı, Sen onlara kurşun sıktın. Bu devlet sana kaymakam yolladı vali yolladı, Sen onları benden değil diye istemedin. Bu devlet sana verdiği sözleri her zaman yerine getirdi, Sen bu sözlere karşılık hep ihanet ettin. Bu devlet sana talep ettiğin kendi dilini öğrenme kurslarını açtı, Sen bu kursların kapısını bile açmadın eşiğinden bile adım atmadın. Ben sana gel bırak şu silahı kardeşçe yaşayalım dedikçe, Sen demokrasi, insan hakları deyip silaha daha sıkı sarıldın. Demokrasi ve İnsan hakları sadece size mi? Bizlere yok mu? Çocuklarımızın geleceğe umutla bakarak kardeşçe yaşamaları için Ben senden değil, aksine sen benden özür dileyecek ve silahı bırakacaksın. Artık ben seninle değil sen benimle kardeş olmak zorundasın. Çünkü senin uzlaşmaz ve küçük dağları ben yarattım tavırlarından bıktım. Artık ya benimle kardeş olacaksın ya da başka kardeşler aramak için okyanuslar ötesine gideceksin. Sağlıcakla kalın Fikret ŞAHİN- İstanbul Tsk ederim Kronick harika bir paylasimdi.[/COLOR][/I][/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:50. |