![]() |
Cevap: HANGİ KÖYDENSİNİZ? (Anket)
deliktaş köyünü bilirim 1985 yılında tunel inşaatında 6 ay çalıştım daha sonra kangal kömür işletmelerine başladım.
|
Yar Beni Beni
Ben burada perişan neden görmesin Aylar yıllar oldu haber vermesin Gülüm bana kırıldın mı gelmesin Sensiz günlerime vay beni, beni Kimse duymaz ses veririm sesime Ben düştüm hayatın çıkmaz yeisine Ben ölürüm sen görmesin nesine Sensiz yıllarıma yar beni, beni Gurbetle sılanın yolu aralı Bir garip gördüm şurda yaralı Yüreği elinde bin bir pareli Sensiz ellerlime vay beni, beni Memleketim Sivas Kangaldır kazam Mevsimim hep güz yaprağım hazan Konuşma sus diyorlar olmazım hezen Sensiz dillerime vay beni, beni Veysel Kızlarkayası 23.MAYIS.2009. Kangal Akcamagara Köyü |
Caygören Merkezdeniz Elhemdürullah Hemsehriler.
Saygilarimla Turan Ayat Caygören Merkezdeniz Elhemdürullah Hemsehriler. Saygilarimla Turan Ayaz |
[QUOTE=vahap16;429101]deliktaş köyünü bilirim 1985 yılında tunel inşaatında 6 ay çalıştım daha sonra kangal kömür işletmelerine başladım.[/QUOTE]
o tarihte bende tüneldeydim sen hangi tarafta çalıştın kardeşim |
y.karahisar ulaş....................
benim y. karahisarımın adı niye yok küstüm................ |
Köyüm Deliktaş
Çıktım seyreyledim çiban tepeden, Ne güzelde duruyorsun köyüm Deliktaş! Direktaşı, uzunyayla, felfan ebeden, Ne güzelde süzülürsün köyüm Deliktaş! İçmeyen bilmez Paşa Pınar suyunu, Meşhur olur yaylasının koyunu, Başlayınca gençlerinin düğünü, Ne güzelde şenlenirsin gülüm Deliktaş! Kar, boran hep sinende buluşur, Çiğdem çiçek, dağlarına yakışır, Al yeşili birbirine karışır, Ne güzelde güllenirsin gülüm Deliktaş! Harmanlarda madımaklar toplanır, Bayramlarda salıncaklar kurulur, Kış gelince tel helvası çekilir, Ne güzelde koklanırsın gülüm Deliktaş! Yücesindir, yükseklerden bakarsın, Ruhsati'yi sen sinende saklarsın, Bayramlarda gurbetleri toplarsın, Ne güzelde özlenirsin balım Deliktaş! Meçhuliyim ayranını özledim, Gurbet elde haberlerin gözledim, Rüyalarım hep seninle süsledim, Ne güzelde tüllenirsin köyüm Deliktaş |
ben asıl olarak söğütlağıllıyım ama kızıkta oturuyorum
|
[QUOTE=sarıpapatyam;429450]ben asıl olarak söğütlağıllıyım ama kızıkta oturuyorum[/QUOTE]
önemli olan nerde yaşadığıımız değil nereli olduğumuzdur |
[B]Karasarlılar nerelerdesiniz herkesi bu konuya davet ediyorum[/B]
|
[QUOTE=altuntas58;429480][B]Karasarlılar nerelerdesiniz herkesi bu konuya davet ediyorum[/B][/QUOTE]
karasarlı değilim ama yakınım çok gittim o köyde bizim sayılır abi |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:18. |