![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
KANLI TEMMUZ
Güller yanar yürekte kavrulur beden.. kan kan olmuş gözler tüter sivas elinde.. Yaz bahar ayları kor kor olmuş kışa çevrilir bir yiğit bir Hasret bi çare kalmış güle çevrilir... Ozan yanar güzel dost ciğer yanar kanlı bir temmuz günü otuz yedi gülüm canım yanar... Kanlı eller miydi tekbir getirerek cana kıyan el kadar çocuk ne bilir taş tutmayı cana kıymayı... ne bilir ah yavrum ozan yakmayı... Ey sivas canım yandı sende ey kanlı şehrim umudumu yıktın ahtım kaldı sende... Ateşte semaha duranların türküsüdür bu oğul... inadına türkü yakanların... Akarsu'yum yandı elinde Pir Sultan aşkına Kana bulandı mızrap Ali aşkına Yar aşkına... Sazda tütenlerin türküsüdür bu oğul.. kavganın alevlerinde can diyenlerin türküsü... Boynumu büktün sivas kırdın kolumu kanadımı umudumu yıktın ahtım kaldı sende... Yetmedi mi temmuz sıcağı açtın buz tutmuş kollarını ozan ateşine nasıl susadın da kana kurban ettin canları otuzar otuzar bastın bağrına... Ateşi içenlerin türküsüdür bu oğul... Pir yolunda düşenlerin türküsü... Kanlı temmuzun isyanıdır kulağında çınlayan inadına semah dönenlerin deyişidir mızrabında tınlayan... |
[B]Çaldın bu gönlümü kap kaç eyledin
Aşkını yarama ilaç eyledin En sonunda ele muhtaç eyledin Tufana tutulmuş kayık gibiyim[/B] |
Yanar bağrım içimde bir ateş
Karganın tercihi olur hep leş Tüm nimetler ağaya beleş Sinirden küplere binmiş gibiyim :D |
[B]seni sevenlerin bu olur hali
yüküm çok ağırdır alma vebali yolunu şaşıran Balık misali Bazan sarhoş bazan ayık gibiyim[/B] |
[B]Yanan yüreğime ne yapsın ayaz,
Gonca olmuş yüzü, gül teni beyaz, Yanak elma gibi, dudaklar kiraz, Güzelin aşkından deli gibiyim. [/B] [B] Dağılır düzenim, bozulur hayat, Sevgili kaşını, gözünü boyat, Gelde bu gönüle erkeksen dayat, Erimiş karların seli gibiyim. [/B] |
Tükenmez bu sevda bitmez bu aşk
Yol ayrımına geldik görünür kavşak Zalime karşı bir olup savaşsak Ordunun başında komutan gibiyim :D |
[B]Eksik olmaz benden gam ile tasa
Yarin merağından batmışım yasa Tutmuyor dizlerim elimde asa İlden ile koşan sarhoş gibiyim[/B] |
Çekmişim hayatta bin bir kederi
Sevdiğim veriyor bana hederi Kaybettim elimdeki piili feneri Karanlık yollarda kalmış gibiyim :) |
[B][I]Ozanlar içinizi kara bulut kaplamış,[/I][/B]
[B][I]Dışarda yağmur sel olup akmış.[/I][/B] [B][I]Ne varsa elinizde hepsi boş çıkmış :)[/I][/B] [B][I]Suya hasret kalmış güller gibiyim [/I][/B] |
Bugün aç tutuyorum orucu
Yiyemedim şeftaliyi havucu Koskoca köyde yok bir davulcu Açlıktan düşüp bayılacak gibiyim :confused: :) |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:15. |
|