![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Diyari babasın, dediğin dedik,
Kafir kalesine açalım gedik, Kaynar kazanlarda güzleri hedik, Bulgur olur dolar ambarlar yine. |
[B]İnsan olan insan böylemi olur
kötüler yaraya merhem mi bulur şu yalan dünyada mal kime kalır dertiyim ben bak bugün yine[/B] |
[QUOTE=OSMAN ECE;462397]
yigitlerin bilegi bükülmez zordur gurbet kahrı çekilmez kıraç tarlaya tohum ekilmez gurbet deme sandallım içim acıyor[/QUOTE] Diyarı baba söylersin güzel söz Yanar hasretlik içimizde bir köz Bazen susarız çok şey anlatır göz Hayat bir bilmecedir çözebilirsen çöz |
küçük yaşta kaybettim ayle ferdimi
kimselre dökemedim derdimi aglayarak terk eyledim yurdumu bir başkadır köyü kasabası ili sivasın felek soktu beni çıkılmaz yola allah muhtac etmesin bir kulu kula mor dagları bezenir yeşile ala bir başkadır çiçegi gülü sivasın biraz serttir yigitoların bakışı çetin olur gardaşların yokuşu baharda azgındır kızıl ırmagın akışı bir başkadır yagmuru seli sivasın yazın hele ozanlar çok yalnız kaldım kendime teselli sizlerde buldum gurbette aşık diyari oldum bir başkadır ozanı sazı teli sivasın |
[I]Çalamazsın sen bu gönül sazını[/I]
[I]Ürkütürsün ördek ile kazını[/I] [I]İyi tanırım çıyan ile yılanı[/I] [I]Kalp gözüyle bir bak desem olmaz mı?[/I] [I]Ak kemer takarsın ince beline[/I] [I]Bir gün gidersin sende elin evine[/I] [I]Kötü göz düşürür seni alem diline[/I] [I]Dost nasihatı dinle desem olmaz mı ?[/I] [I]Telli kız salınarak gider puara[/I] [I]Bülbül düşürmüş gönlünü ahuzara[/I] [I]Çok el açsam çok yalavarsam Tanrıya[/I] [I]Benimde gülümü der desem olmaz mı ?[/I] [I]Bir kalbim var dosttan sevgiden yana[/I] [I]Ozanlar çok çalıp söyler bağlamayla[/I] [I]Kimide yanar derdine büyük aşkıyla[/I] [I]Bunlara bir çare bulsak olmaz mı ?[/I] [I]Bu kalp bu duyguyla seni ararken[/I] [I]Hergün gelir diye yollarına bakarken[/I] [I]Buraya bir dörtlük karalarken[/I] [I]Altına bir teşekkür atsan olmaz mı ? :)[/I] |
Bu ne biçim sevda yanıyor yürek,
Sallanıp yerlere devrildi direk, Silamdan başkası olmuyor durak, Sivasımda çalan saz bana yeter. |
Kurulmuş masalar konmuş tatlılar
Beklerler nerde gelmedi konuklar Bende kurdum sofra hani dostlar Boşamı gidecek yoksa bunca zahmet :rolleyes: |
sandallı salim arif coşkuna
neredesiniz canlarım allah aşkına siz olmassanız dönüyorum şaşkına hiç olmassa pazardan pazara coşalım biliyorum seva burs izmirde metin tatlı dilli çirkin kız nerde çamurda yagmurda boranda karda birlik beraber olup karlı daglar aşalım ismini sayamadıklarım bana kızmasın öyle dertli dertli şiir yazmasın ramazan bitti diye sitemizden yozmasın beraber kaynayıp beraber taşalım |
İçimde hasretlik beni yakıyor,
Kara gözlerimden seller akıyor, Deli sanıp herkes bana bakıyor, Kalplerinden gören göz bana yeter. |
[B]Ozanlık yürekle olur
Sazanlık cüretle olur:D Selin sadece kumu kalır Gönüller bir olsun bana yeter...[/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:03. |
|