Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   Kürt Sorunu Varmi? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=22330)

Sivaslisandy-58 15.05.2009 02:40

Cevap: Kürt Sorunu Varmi?

EVET VARDIR DIYORUM BIRINCI DÜNYA SAVASINDA ANLASMA YAPILDI AMA TÜRKIYE TOPRAGINI VERMEDI SADECE ERMENILERINKINI AVRUPA KOPARTARAK ALDI.SADECE KÜRTLERE VERDIKLERI SÖZÜ AVRUPA YERINE GETIREMEDI GETIRENE KADARDA UGRASACAK PIYONLARI ZATEN ICIMIZDE BIRIDE IMRALIDA DIGERLERIDE MECLISTE.OSMANLIYIDA ISLAM YAYILMASIN DIYE ICIMIZDEN YIKTILAR,BIRINCI DÜNYA SAVASINDA HANI AVRUPA BIR PASTA DILIMI KESIYORLARDI;PAYLASACAKLARDI TÜRKIYEYI BÖLÜM, BÖÜLÜM BIZ BIRLIK VE BERABERLIGIMIZI SAGLARSAK OLMAZ AMA BIZI BIR BIRIMIZE TAKARLARSA!OLACAK HA BALKANLAR HA MAKEDONYA AZERBEYCANDAN NASIL BÖLDÜLERSE BIZI YINE BÖLMEYE KALKISACAKLAR DOST ÜLKE YOK BIZE KARSI YEDI TARAFIMIZDA DÜSMAN BUNU IYI BILIN!BIR DAHADA ATATÜRK GIBI INSAN ASLA CIKMAYACAK KARSIMIZA NE YÜZ YILDA NEDE BESYÜZ YILDA!?

Kibrisli 15.05.2009 04:44

[QUOTE=seva;400448]Türk Kürt sorunu varmış gibi gösteren kişiler var.
1. Medya
2. Ayırımcı Kişiler
3. PKK
4. kemaliz kişiler[/QUOTE]

Seva bacım Kemaliz derken, Kemalist'lerden mi bahsediyorsun...
Kemalistler bu sorunu 3 ayrı temelde birbirinden farklı ama belli noktalarda bağlı sorunlar olarak görüyor...

Önceki yazdıklarıma bakarsan bakış açımızı görürsün... Muhtemelende okumuşsundur... O düşüncelerin neresinde PKK'nın gösterdiği gibi ya da ayrımcılık yapacak şekilde bir Kürt Sorunundan bahsediliyor...

Bir sorunu çözmek için, bir hastalığı tedavi etmek için önce doğru teşhiste bulunmak lazım... Yoksa görmezden gelerek olmaz... Tıpkı ekonomik krizin teğet geçtiğini söyleyenler gibi bir anda krizle burun buruna geliriz... Erken davranmak ve çözüm bulmak gerekir... Görmezden gelip, kendimizi kandırarak,problemden kaçarak bu sorunları çözemeyiz...

Ülkede bir güneydoğu sorunu vardır bu ayrıdır, bir terör sorunu vardır bu ayrıdır bir de Kürt sorunu vardır bu da apayrıdır... Dediğin gibi her Kürt PKK'lı değildir ama her Kürt Kürttür... Her PKK'lı Kürt'te değildir içinde Türklerde vardır, Ermenilerde, Suriyelilerde, Yunan'da... Ayrıca Güney Doğu'da da sadece Kürt halkı yaşamamaktadır, Türkmen de vardır, Ermenide, Türk'te, Süryani'de... O yüzden bu üç problemi birbirinden ayırmak gereklidir...

Terörle mücadele askeri
Kürt Sorununun çözümü eğitim ve kültürle
Güney Doğu sorunun çözümüde bölgede ekonomik kalkınma ile olur... Kemalizmin bu konuya bakışı özetle böyledir... Kemalistler bunu söylerken nasıl olurda haklarında sanki ayrımcılarmış gibi ya da bu konudan rant elde etmek isteyen kişilermiş gibi düşünürsün vaya PKK ile aynı başlık altında alt alta verecek kadar düşünmene neden olan şeyler nelerdir merak ettim... Bu cümlem itham eder gibi anlaşılabilir ama öyle değil... Gerçekten seni böyle düşündüren nedenler nelerdir??? Neden Kemalistler Kürt sorunu varmış gibi göstersin... Bundaki avantajları ne olabilir?

Klimasuyu 15.05.2009 05:44

[QUOTE=seva;400448]Türk Kürt sorunu varmış gibi gösteren kişiler var.
1. Medya
2. Ayırımcı Kişiler
3. PKK
4. kemaliz kişiler[/QUOTE]

seva kerdeşim niyetimiz kimsenin görüşlerini eleştirmek değil, herkesin görüşüne saygı duyuyoruz fakat kemalistler kalkıpta işte tüm kürtleri öldürelim güneydoğuyu yok edelim falan gibi düşüncelere sahip olduklarına ben inanmıyorum
ama sen kalkıpta kemalistler ayrımcılık yapıyor kürt sorununda onların da payı var dersen son derece yanlış bir şey demiş olursun
umarım öyle değildir biz yanlış anlamışızdır...

seva 15.05.2009 11:00

[QUOTE=Kibrisli;410498]Seva bacım Kemaliz derken, Kemalist'lerden mi bahsediyorsun...
Kemalistler bu sorunu 3 ayrı temelde birbirinden farklı ama belli noktalarda bağlı sorunlar olarak görüyor...

Önceki yazdıklarıma bakarsan bakış açımızı görürsün... Muhtemelende okumuşsundur... O düşüncelerin neresinde PKK'nın gösterdiği gibi ya da ayrımcılık yapacak şekilde bir Kürt Sorunundan bahsediliyor...

Bir sorunu çözmek için, bir hastalığı tedavi etmek için önce doğru teşhiste bulunmak lazım... Yoksa görmezden gelerek olmaz... Tıpkı ekonomik krizin teğet geçtiğini söyleyenler gibi bir anda krizle burun buruna geliriz... Erken davranmak ve çözüm bulmak gerekir... Görmezden gelip, kendimizi kandırarak,problemden kaçarak bu sorunları çözemeyiz...

Ülkede bir güneydoğu sorunu vardır bu ayrıdır, bir terör sorunu vardır bu ayrıdır bir de Kürt sorunu vardır bu da apayrıdır... Dediğin gibi her Kürt PKK'lı değildir ama her Kürt Kürttür... Her PKK'lı Kürt'te değildir içinde Türklerde vardır, Ermenilerde, Suriyelilerde, Yunan'da... Ayrıca Güney Doğu'da da sadece Kürt halkı yaşamamaktadır, Türkmen de vardır, Ermenide, Türk'te, Süryani'de... O yüzden bu üç problemi birbirinden ayırmak gereklidir...

Terörle mücadele askeri
Kürt Sorununun çözümü eğitim ve kültürle
Güney Doğu sorunun çözümüde bölgede ekonomik kalkınma ile olur... Kemalizmin bu konuya bakışı özetle böyledir... Kemalistler bunu söylerken nasıl olurda haklarında sanki ayrımcılarmış gibi ya da bu konudan rant elde etmek isteyen kişilermiş gibi düşünürsün vaya PKK ile aynı başlık altında alt alta verecek kadar düşünmene neden olan şeyler nelerdir merak ettim... Bu cümlem itham eder gibi anlaşılabilir ama öyle değil... Gerçekten seni böyle düşündüren nedenler nelerdir??? Neden Kemalistler Kürt sorunu varmış gibi göstersin... Bundaki avantajları ne olabilir?[/QUOTE]

Tek sebep BAYKAL :D
Yaşasın Atatürk Seni çok seviyorum....

Kibrisli 15.05.2009 14:04

Seva bu foruma birisinin yazısını taşırken önce kim olduğunu bir araştır öyle koy olur mu??? Newzat Tedik'in ne mal olduğunu herkes biliyor... Sen eğer Kemalizm'in Kürt sorununun kaynaklarından olduğunu bu şe.refsizin bu yazısından düşünüyorsundan gerçekten yazıklar olsun sana... Gerçekten yazıklar olsun... Bu adam bir PKK Militanı... Dağda yakalanmış bir adam... Yazdıklarını okumadım bile çünkü Kürt Halkını Kemalizm'den uzaklaştırmak için heryerde dolaşıyor bu yazı ve bundan önce çok okudum.... İçindeki her satır şer kokan, her kelimesi saçmalıklarla donatılmış bir yazı... Lütfen [B]Bir PKK militanının yazısını buradan kaldırın...[/B]

Halit-Revzete’den olma Nevzat Tedik, 1975 Hazro doğumludur. Diyarbakır il teşkilatı HADEP üyesi de olan PKK’nın gençlik örgütlenmesi içinde yer alan Nevzat Tedik, 11 Ekim 2001 tarihinde TCK 168: Yasadışı silahlı örgüt kurmak veya katılmaktan 12 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırılmıştır

seva 15.05.2009 17:25

[QUOTE=Kibrisli;410651]Seva bu foruma birisinin yazısını taşırken önce kim olduğunu bir araştır öyle koy olur mu??? Newzat Tedik'in ne mal olduğunu herkes biliyor... Sen eğer Kemalizm'in Kürt sorununun kaynaklarından olduğunu bu şe.refsizin bu yazısından düşünüyorsundan gerçekten yazıklar olsun sana... Gerçekten yazıklar olsun... Bu adam bir PKK Militanı... Dağda yakalanmış bir adam... Yazdıklarını okumadım bile çünkü Kürt Halkını Kemalizm'den uzaklaştırmak için heryerde dolaşıyor bu yazı ve bundan önce çok okudum.... İçindeki her satır şer kokan, her kelimesi saçmalıklarla donatılmış bir yazı... Lütfen [B]Bir PKK militanının yazısını buradan kaldırın...[/B]

Halit-Revzete’den olma Nevzat Tedik, 1975 Hazro doğumludur. Diyarbakır il teşkilatı HADEP üyesi de olan PKK’nın gençlik örgütlenmesi içinde yer alan Nevzat Tedik, 11 Ekim 2001 tarihinde TCK 168: Yasadışı silahlı örgüt kurmak veya katılmaktan 12 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırılmıştır[/QUOTE]
Ben bir çok okuduğım yazılardan hep sözde kemalıstler Kürtlere karşı bir tavır koyduğu bir çok yazılarda görüyorum sadece örnek gösterdim o yazıda ben o yazıda okuduğum doğru yerlerde vardı ve ben ilaki o yazıyı ekledim diye onun gibi düşünüyorum anlamınada gelmiyor Hem Atatürk Kürtçeyi yasakladığı doğru değil mi

qio 16.05.2009 02:38

[QUOTE=seva;410780]Ben bir çok okuduğım yazılardan hep sözde kemalıstler Kürtlere karşı bir tavır koyduğu bir çok yazılarda görüyorum sadece örnek gösterdim o yazıda ben o yazıda okuduğum doğru yerlerde vardı ve ben ilaki o yazıyı ekledim diye onun gibi düşünüyorum anlamınada gelmiyor Hem Atatürk Kürtçeyi yasakladığı doğru değil mi[/QUOTE]

Seva seni kınıyorum, kimse kusura bakmasın bundan sonraki yorumlarını okumuyacağım. Daha önceki yorumlarında ırkçılığına karşı tutumunla bu yaptığın yorumlar arasında tezat var bölücülük yapıyorsun. Herşeyin fazlası zarardır sağın marjinal kısmıda zarardır solunda fazlası zarardır. Atatürkümüzün tarihteki varlığını iyi oku araştır ondan sonra problem varsa eleştir, kulaktan dolma bireylerin fikirlerini doğrular gerçekler olduğunu lanse etme !!

Klimasuyu 16.05.2009 02:57

işte nevzat tedik*in dostrları bu adamın yazılarını değil bu siteye koymak bence adam yerine koyum yazılarını okumak bile yanlış.......

qio 16.05.2009 03:00

Tşkler Metin kardeşim foto için biz kimin ne olduğunun farkındayız da !! olmayanlar öğrensin !!!

seva 16.05.2009 09:32

[QUOTE=club7house;410967]Seva seni kınıyorum, kimse kusura bakmasın bundan sonraki yorumlarını okumuyacağım. Daha önceki yorumlarında ırkçılığına karşı tutumunla bu yaptığın yorumlar arasında tezat var bölücülük yapıyorsun. Herşeyin fazlası zarardır sağın marjinal kısmıda zarardır solunda fazlası zarardır. Atatürkümüzün tarihteki varlığını iyi oku araştır ondan sonra problem varsa eleştir, kulaktan dolma bireylerin fikirlerini doğrular gerçekler olduğunu lanse etme !![/QUOTE]

Sanırım yorumlarımı okumadın belli ayyy ne olur oku yalvarıyorum :D:D okuyan binlerce insan var sana mı kaldı okumak :D
Atatürk seviyorum Ne mutlu Türküm diyene
Atatürk çok şey yapmıştır o yazıları okuduğum yazılarda hep 4 4lük gibi gösteriliyor ona karşıyım ben Nevzat tedik, okuyorum diye onun giibi düşünüyorum ANLAMINA GELMİYOR...
Atatürk,ü araştırmama gerek onu yeterice iyi tanıyorum O TÜRKİYENİN KAHRAMANI
Atatürk,ü eleştirdiğim tek nokta şu Kürtçe konuşmayı yasaklaması ve Kürtlerin irkçiliğa açılmasına sebep olması Atatürk ilaki 4 4lük bi insan gibi gösterilmesine karşıyım Kemalizm gibi şeylerede karşıyım Atatürk gibi düşünmek ne demek ya Atatürk kim ben kim kendiniz olun kendiniz..
Bir terörist demediğiniz kaldı..

WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:10.