Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=82)
-   -   SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=15992)

BOUN 08.07.2008 10:23

--->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR

Sivas'ta üretim yapan bir çok firmayı tanıyıp tanıtırken elbette internet üzerinden faaliyet gösteren ve tüm Türkiye'ye satış yapan Sivaslı bir firmayı da tanımamızda fayda var.

İnternet üzerinden alışveriş yapmayı sevenler, hemşerimize sahip çıkalım. En azından bir göz atın aklınızın bir köşesinde bulunsun!

[url]http://www.ticaretmerkezi.com.tr/[/url]

Ayrıca yine aynı firmanın tüm Türkiye'ye bebe ürünleri satan internet adresi:

[url]http://www.bebefix.com/[/url]

BOUN 08.07.2008 10:31

Yine çok farklı bir alanda Sivas'ta üretim yapan bir firmamız. Sivas'ta ve Türkiye'de alanında ilk ve tek olan firmalarımızdan birisi. Detayları okuyun hem şaşıracak hem gurur duyacaksınız:

Eminoğulları oyuncak

Çin oyuncaklarından korkan Avrupalılar, Türk malı organik oyuncaklar satın alıyor
Bir zamanlar çocukların vazgeçilmez oyuncakları olan topaç, çelik çomak, çemberin yerini bir süredir, lego, uzaktan kumandalı arabalar ve plastik oyuncaklar almıştı.

Plastik ve boyalı oyuncaklarda kanserojen maddeler bulunması ailelerin tercihini ahşap oyuncaklardan yana kullanmasını sağlıyor. Sivas’taki Türkiye’nin tek organik oyuncak fabrikası, Avrupa’da tercihini ahşaptan yana kullananlar için bu tür oyuncaklar üretiyor.
Ucuz olduğundan geleneksel oyuncakların yerini alan Çin malı oyuncaklarda kimyasal madde kullanıldığı ortaya çıkınca gözler tekrar organik ürünlere çevrildi. Meyve, sebzeler gibi oyuncaklarda da artık organik olma özelliği aranıyor. Bu yönelim oyuncak alanında da yeni arayışları da beraberinde getiriyor. Sivas’ta faaliyet gösteren Eminoğulları Ahşap Oyuncak Sanayii de yatırımını buna doğru yönlendirerek organik oyuncaklar üretmeye başladı. Yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda yeni ürünler Avrupa pazarında kendine yer buluyor.

Oyuncak öğrenmenin en önemli araçlarından. Çocuklarda, yeni şeyler bulup ortaya çıkartma (üretkenlik), deneyim kazanma, iletişim kurma kabiliyetleri oyuncaklarla gelişiyor. Oyuncak, çocuk için kendi başına bir amaç değil, birçok amaç için kullanılan bir araç. Ancak bunu yaparken de ailelerin en fazla dikkat ettikleri konuların başında, oyuncağın çocuğun sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde üretilmiş olması geliyor. Ne yazık ki günümüzde oyuncakların büyük bir bölümü kanserojen madde içeren plastikten üretiliyor. Buna düşük kalitedeki Çin ürünlerinin de eklenmesi aileleri oyuncak tercihi konusunda zorluyor. Çocukların sağlığını tehdit eden oyuncaklar, albenisiyle raflardaki yerini alırken çok sayıda aile de, çocuğunun ısrarlarına dayanamayarak istemese de bu oyuncakları almak zorunda kalıyor. Asırlar öncesinde bile kullanılan ve üretiminde hiçbir kimyasal madde kullanılmayan ahşap oyuncaklar ise artık üretilmiyor. Sağlıklı oyuncak kavramının yeniden gündeme gelmesi, Çin malı oyuncakların gelişmiş ülkelerde toplatılması, girişimcileri tekrar ahşap oyuncaklar üretmeye yöneltiyor.

Sivas’taki Eminoğulları Ahşap Oyuncak Sanayii bunlardan birisi. 1999 yılında faaliyete geçen oyuncak fabrikasının kuruluş hikâyesi ise öncesinde yapılan çok kapsamlı bir Ar-Ge çalışmasına dayanıyor. Ahşap oyuncak sektöründe Türkiye’nin dışa bağımlı olduğunu gören işyeri sahibi Haluk Oktay Eminoğlu, Almanya’da yaşayan ağabeyiyle bu alanda fabrika kurmaya karar vermiş. 8 yıldır çalışan fabrikada şu anda Alman patentli 67 ahşap oyuncak modeli üzerinde çalışılıyor. Bu modeller arasında çamaşır makinesi, bisiklet, lavabo, fırın, sallanan at, mutfak dolabı, bulaşık makinesi, masa, sandalye gibi oyuncaklar bulunuyor. Üretilen ürünler ise Türkiye’de satılmıyor. Tamamı Almanya üzerinden bütün Avrupa ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Japonya ve Dubai’ye pazarlanıyor. Bu ülkelerde en fazla tercih edilen ahşap oyuncakların başında ise bisiklet ve sallanan at geliyor. 100 ile 400 Euro fiyat aralığında satılan oyuncaklar 25 yıl garantili olarak pazarlanıyor. Ayrıca Almanya patentli olan 16 farklı oyuncak yine bu ülkede kalite ödülü bile almış. Modellerden bazıları da ‘en iyi dizayn’ ödülüne layık görülmüş. Şu anda 25 kişinin istihdam edildiği fabrikada yılda ortalama 8 bin civarında değişik modellerde ahşap oyuncak üretiliyor. Makine mühendisi olan Haluk Oktay Eminoğlu, burasının Türkiye’nin tek organik oyuncak fabrikası olduğunu ifade ediyor. Oktay Eminoğlu, çok fazla ekonomik sermaye istemeyen ve sağlıklı olduğu için bu işe girdiklerini söylüyor. Üretim sırasında sağlığa zararlı hiçbir kimyasal madde kullanmadıklarını belirten Eminoğlu, Avrupa ülkelerinde insanların çocuklarının sağlığı için ahşabı tercih ettiğini; ancak ülkemizde bunun tam olarak yerleşmediğini söylüyor. Üretim safhasını Eminoğlu şöyle anlatıyor; “Çocuklar için çalışmak çok hassas bir durum. Çünkü çocuk, öğrenmek için öncelikle ısırır, ısırdığı zaman da sağlığa zararlı olan madde çocuğa geçer. Bunun farkında olarak ahşap üzerine bal mumu ve portakal kabuğundan yapılmış özel ve sağlıklı bir boya kullanıyoruz. Parçaları yapıştırmada kullandığımız tutkalın bile kimyasal analizini yaptırıyoruz.”

BOUN 10.07.2008 16:47

Sivas OSB'de faaliyet gösteren ve çelik kapı üreten bir firmamız Benna Çelik kapı.

Sivaslı müteahhitlerin başka illerde üretilen çelik kapılardan ziyade Sivasımızda üretilen ürünleri tercih etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu şekilde firmalarımız güçlenecek, gerekli sermaye birikimi sağlanacak ve ulusal hatta uluslararası arenada Sivaslı markalarımız boy gösterecektir.

Benna firması hakkında web sitesinden kısa bir bilgi:

1970 yılında yılında başlayan serüvenimiz, önceleri mobilya sektörüyle başlamıştır. Bu sektörde yaklaşık olarak 20 yıllık bir tecrübeye sahip olan firmamız 90 lı yıllara gelindiğinde yeni yeni gelişmekte olan çelik kapı sektörüyle tanışmıştır. Yapmış olduğu işlerde her zaman en iyi hizmeti sunmayı amaç edinen firmamız, kendi yöresinde ilk olmanın gururunu yaşamaktadır. Teknolojik gelişmeler ve artan iş potansiyeli karşısında, kurumsallaşma çalışmaları başlatılmış olup, bu doğrultuda büyük bir yatırım yapılarak Sivas Organize Sanayii Bölgesinde toplam 7500 metre kare alana yayılı üretim tesisini kurmuştur. Tesiste çelik kapı tasarımı, üretimi, satış ve servis hizmetlerini yürütmektedir.

[url]http://www.benna.com.tr/index.html[/url]

BOUN 10.07.2008 16:52

İlimizde faaliyet gösteren ve doğal kaynak suyu şişelemesi ve dağıtımı üzerine çalışan bir firma: Murat Su

Web sitesinden kısa bir bilgi:

Murat Pazarlama Dağıtım Ticaret ve Sanayii Ltd. Şirketi 1995 yılında kurularak yönetim kurulu başkanlığına Murat KAYA getirilmiştir. Kuruluşunda kısa bir süre sonra Pepsi Cola Bölge bayiiliği ile meşrubat ve su pazarına giren şirketimiz 2003 yıllında ise Suşehri ilçesi Camiili köyü sınırları içerisinde bulunan Kösedağı zirvesinin Gürgendibi kaynak suyu işlenmek üzere tesisini kurmaya karar vermiştir. Hızla tesisleşen şirketimiz MURATSU ismiyle 14.03.2005 yılında 19 Lt damacana su su üretimine geçmiştir.

İlk etapta Sivas merkez ve ilçelerine olmak üzere daha sonra ise çevre illerde ( Erzincan, Malatya, Elazığ) olmak üzere bayiilik sistemi ile MURATSU'yu insanımıza sunmaktadır. Bardak su imalatına da başlayan şirketimiz günden güne büyümekte olup fizibilite çalışmalarıyla en üst düzey kalite ve hizmeti yakalamayı amaçlamaktadı

[url]http://www.muratsu.com.tr/[/url]

BOUN 10.07.2008 16:56

Sivas OSB'de faaliyet gösteren ve pvc profili üreten firma: Alpan Profil

Web sitesi güncellenmemiş ancak yine de firma hakkında fikir verecektir.

Üretim tesisimiz Sivas 1.Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunmaktadır. 3000 m2 açık alan ,2000 m2 kapalı alan olmak üzere toplam 5000 m2 alana sahiptir. 1999 tarihinden itibaren üretim faaliyetlerimizi bu adreste gerçekleştirmeye başlanmış ve yılda 12.000 ton kapasiteye ulaşmıştır.

İleri teknoloji kullanılarak kurulan tesisimize ek olarak 2006 yılında yeni yatırımlar hedeflemekteyiz.

Tesislerimizde , bütün PVC plastik profil sistemleri için gerekli olan destek sacı profili , stor kepenk ve asma tavan profilleri , duvar, siva ve sera profilleri ile çelik kapı kasaları ile her türlü özel profil imalatı yapılmaktadır.

Her yıl ürettiği PVC destek sacı profilinin yüzde 60’ını Almanya ‘ya ve Fransa’ya ihracat konusunda araştırma faaliyetleri devam etmektedir.Alpan Profil 2006 yılında Fransa ve Hollanda’da şubelerini açmaktadır.

Bulgaristan, Romanya, Hollanda gibi Avrupa ülkeleri ile Mısır, Tunus ve Cezayir gibi kuzey Afrika ülkelerine de ihracat yapabilmektedir. Bunun yanında yurt genelinde de örgütlenme çalışmalarımızı sürdürmek ve PVC sektörünün ihtiyacı olan diğer aksesuarların da üretimini yapmak hedefimizdir.

[url]http://www.alpanprofil.com/alpan/[/url]

doganay 16.07.2008 09:35

Merhab arkadaşlar;

Dün telefonda çok değerli iki arkadaş ile tanıştım.

Sayın Rüştü ELMAS
Sayın Berat DEMİR

Yapmış oldugumuz teleofn görüşmesinde SİVAS Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Ayrıca gelecekte Sivas için ne yapabileceklerimizi de değerlendirdik.
Ben hep söyler ve yazarım. Azimle ve kararlılıkla mücadele edildiğinde yapılamayacak hiç bir proje yoktur. Benim şu ana kadar yapmış oldugum çalışmalarımda yatırımcı firmaların projelerinde iyileştirmelerde bulundum. Bu projelerde yapılan maliyet iyileştirmeleri gelecek projelerde maliyet oluşum ve hedeflerinii daha net belirlemiştir. Benim aradıgım SİVAS'ta bu konuda çalışmalarda bulunabilecek yatırımcılardır. SİVAS Organize Sanayş bölgesinde hangi iş adamı fabrika ve işletmesinin içinde giderleri iyileştirme projesi yapıyor.

Yukarıdaki örnekleri çogaltabiliriz. Bu konuda azimli sabırlı yatırımcılar arıyorum. Bu iyileştirme çalışmalarını ilk etapta SİVAS'ta yapamazsak geçici olarak dışarıdaki sanayi bölgelerinden destekleriz. Daha sonra bunu (çok kısa bir sürede) SİVAS yatırımcısının desteği ile SİVAS'a dahil ederiz.

Bu ve buna benzer konularla ilgili olarak iki degerli dost ile telefonda bilgi alışverişinde bulunduk. Eğer hafta sonu programım uygun olursa bu konularla ilgili olarak SİVAS'a gelmeyi düşünüyorum.

İki değerli dostuma gönül dolusu sevgilerimle.

Bu iki değerli insanın kıymetini iyi bilelim.

Saygılarımla

yakamozz 16.07.2008 22:38

[QUOTE=berat.demir;284573]syn boun üstadım bu bilgileriniz için çok tşk. ederim. gerçekten çok önemli yatırımlar. boun üstad sivas sanayi yapısında bişey dikkatinizi çektimi. sivasta belli sektörlerde kümelenme yok. çok değişik sektörlerde faaliyet gösteren firmalar var. sektör çeşitliliği var. yani bir maraş gibi sadece tekstil sanayisi yok. bu durum sivasın sanayi merkezi olabileceğini gösteriyor. yani her sektör sivasta ayakta kalabilir. bazı sektörler hariç. özellikle hızlı tren geldikten sonra sivas her alanda atağa geçecektir. bölge merkezi olacaktır.[/QUOTE]

Evet berat hocam haklısın bu durum benim de dikkatimi çekiyor.Sanayi sektörü yeni gelişmekte olan Sivas'ta bu durum bana göre güzel bir gelişme.Sanayinin her türlü kolu şu an Sivas taki sanayi yapısında mevcut.Tabiki ara mallar ve yatırım malları sanayisi, sanayinin gelişimi için büyük rollere sahip Sivas'ta ben bu potansiyeli görebiliyorum.

LaEdri 16.07.2008 22:44

-->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR

[B]aktes kazancılık da türkiyeye yayımış bir firma olmaya başladı...erzuurmda bile gördüm bayiini..maaaşallah..[/B]

doganay 17.07.2008 09:25

[QUOTE=berat.demir;287612]sivas osb ye yatırım yapan yabancı sermayeli bir kuruluş olan paco firması. Alman sermayesinin sivas a güzel bir yatırımı. Bu yatırımı Sivasımıza kazandıran Aziz Sevi Beye teşekkür ederiz. İnşallah Aziz bey daha nice Alman yatırımcıları Sivas a yatırıma teşvik eder.

[url]http://www.paco-sivas.com[/url][/QUOTE]

sayın berat demir,

Paco firmasını SİVAS'a getiren ve daha bir kaç yabancı yatırımcı ile de bu konuda çalışmalarda bulunan Sayın Aziz Sevi beyefendiyi iyi tanırım. Muhteşem bir insandır. Kişiliği ve aldıgı yatırım kararları ile çalıştığı grup muhteşemdir. SİVAS Sayın Aziz Sevi'nin değerini iyi bilmelidir. Ayrıca OSb de bulunan Gümrük bşnası da Sayın Aziz Sevi bey tarafından yapılarak hediye edilmiştir.

saygılarımla

doganay 17.07.2008 09:31

Sivas için öncelik projeler;
(Bölüm bölüm anlatılacaktır)

Sivas sanayicisi fabrikalarında kullandıgı yardımcı malzemelerin büyükçogunlugunu şehir dışından almaktadır. Bunların tespit edilip iyi bir ekip ile ve yatırımcı ile Sivas'ta imalatının yapılmasıdır

Saygılarımla

doganay 17.07.2008 09:32

Sivas'ta en kısa zamanda iyi bir cnc otomat veya cnc freze tezgahlarından oluşan talaşlı imalat sektörü kurulmalıdır.

doganay 17.07.2008 09:33

Sivas'ta büyükve küçük çaplı plastik enjeksiyon imalat atelyeleri oluşturulmalıdır

doganay 17.07.2008 09:33

Sivas'ta kauçuk ve lastik imalat atölyeleri oluşturulmalıdır.

doganay 17.07.2008 09:35

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde kurulmaya çalışılan Teknokent projesinin hızlandırılması gerekmektedir. bu çalışmaların yanında yatırımcı mühendis gruplar tarafından proje etüd firmaları oluşturulmalıdır

doganay 17.07.2008 09:38

Özellikle son zamanlarda Avrupa'dan Türkiye'ye imalatı yönlendirilen sanayi parçalarında Çinko galvaniz ve nikel kaplama taleo edilmektedir. Sivas'ta benim bildiğim bu konuda sadece bir firma bulunmakta ve o da geniş yatırım imkanı bulunmamaktadır.

Sivas'ta iyi bir yatırımcı tarafından bu işleri iyi bilen yatırıma açık bir firma kurulmalıdır. Sivas'ın böyle bir tesise öncelikle ihtiyacı bulunmaktadır.

doganay 17.07.2008 09:42

Arkadaşlar;

Sivas için bazı yatırım projelerinden bahsettim ki, bu projeler maliyet olarak yüksek değerli projeler değildir. Ama Sivas'in bu işletmelere bir yıl gibi bir sürede ivedilikli ihtiyacı vardır. bu işletmeler kurulmaya başlandıgında vasıflı insan gücü ortaya çıkacaktır ki bu da Cumhuriyet Üniversitesi ile Meslek Liseleri tarafından kapatılabilir.

Şu an Sivas sanayisi deneyimli çalışan gücünü diğer illerden ithal etmekle giderebiliyor.

Saygılarımla

doganay 17.07.2008 09:47

Arkadaşlar;

Sivas için prjesi olan arkadaşlarımız buraya bilgi birikim ve projelerini aktarabilir. Lütfen birlikten kuvvet dogar. Sabırla devam edelim. Burada çok değerli arkadaşlarımız ( forum yöneticimis Sayın Rüştü Elmas ve Sayın berat.demir) güzel çalışmalar başlattı. Özellikle tuning semineri gerçekten çok güzel bir başlangıctır. Faydalarını ileride göreceksiniz.

Katılımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla

doganay 17.07.2008 09:55

Sivas OSB nin içinde iyi bir restaurant var mıdır?

OSB nin böyle bir işletmeye ihtiyacı var mıdır?

doganay 17.07.2008 09:57

TÜDEMSAŞ vagon imalatında ihtiyacı olan talaşlı imalat ve sanayi ihtiyacını nereden karşılıyor acaba?

alix_özdemir 17.07.2008 12:22

Sayın Doğanay, yaptığınız çalışmalara ve göstermiş olduğunuz azime hayranım. Bu tip çalışmaları bir ara ben de yaptım. İnşallah beklediğiniz desteği alırsınız. Bu konuda en büyük destekçilerinizden biri olacağım. Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Milyonlarca hemşehrimiz var. Bu gerçekten büyük bir potansiyel. Bunu değerlendirmeliyiz. Üstteki üyelerin birşeyiyle uğraşmaktan ziyade bu gibi önemli projelerle uğraşmak daha faydalı bence. Umarım istediğimiz verimi alırız. Büyük bir hareket başlatıp, taban olarak, tavana gereken desteği vermeliyiz. Hadi bismillah. Saygı ve dualarımla...

doganay 19.07.2008 07:50

--->: -->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR

[QUOTE=alix_özdemir;287858]Sayın Doğanay, yaptığınız çalışmalara ve göstermiş olduğunuz azime hayranım. Bu tip çalışmaları bir ara ben de yaptım. İnşallah beklediğiniz desteği alırsınız. Bu konuda en büyük destekçilerinizden biri olacağım. Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Milyonlarca hemşehrimiz var. Bu gerçekten büyük bir potansiyel. Bunu değerlendirmeliyiz. Üstteki üyelerin birşeyiyle uğraşmaktan ziyade bu gibi önemli projelerle uğraşmak daha faydalı bence. Umarım istediğimiz verimi alırız. Büyük bir hareket başlatıp, taban olarak, tavana gereken desteği vermeliyiz. Hadi bismillah. Saygı ve dualarımla...[/QUOTE]

Şükürler olsun bir arkadaş daha bulduk yanımıza... Sayın alix özdemir, desteginiz için teşekkür ederim. Hep beraber güzel şeyler olacak.

Saygılarımla

doganay 19.07.2008 10:26

[QUOTE=alix_özdemir;287858]Sayın Doğanay, yaptığınız çalışmalara ve göstermiş olduğunuz azime hayranım. Bu tip çalışmaları bir ara ben de yaptım. İnşallah beklediğiniz desteği alırsınız. Bu konuda en büyük destekçilerinizden biri olacağım. Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Milyonlarca hemşehrimiz var. Bu gerçekten büyük bir potansiyel. Bunu değerlendirmeliyiz. Üstteki üyelerin birşeyiyle uğraşmaktan ziyade bu gibi önemli projelerle uğraşmak daha faydalı bence. Umarım istediğimiz verimi alırız. Büyük bir hareket başlatıp, taban olarak, tavana gereken desteği vermeliyiz. Hadi bismillah. Saygı ve dualarımla...[/QUOTE]

Sayın özdemir, öncelikle ilginize teşekkrü ederim. Geçmişte bu tip çalışmalar yaptıgınızı söylediniz. acaba ne gibi problemler yaşadınız? Ama her ne yaşadıysanız inanın o problemler aşmak çok önemli, aşıldı mı çalışmak gerçekten çok büyük zevk veriyor. Ben bunu ögrendim.

Sivas'ın dılında bulunan Sivas'lı yatırımcıların öncelikle Sivas'a geri dönmeleri çok çok önemli. Ben bu yıl başında Sivas'ta bir iş adamı ile tanıştıgımda kendilerine bu konuyu sormuştum. Bana dediği kelime 'Sivas'a dönmek onlar için henüz erken' ben de ' zamanı nedir? sivas'ın makus talihi beklemek midir? Brilieri beklemeden başlamalı' İnanın bu sözüme cevabı alamadım. Sohbetin sonuna dogru haklılıgım ortaya çıkmıştı. Ama ben bir şeyler yapmak istiyorum. elimden geldiğince de buna devam ettireceğim. Benimle ve bizimle beraber olmak isteyen dostları fikirleriyle burada görmek istiyorum.

Saygılarımla

doganay 19.07.2008 10:29

Sivasın iş adamlarının ve yatırımcılarının burayı dikkatlice takip ettiğini düşünüyorum. Herne kadar katılımcı olmasalarda burayı gözlem altında bulundurduklarını düşünüyorum. O yatırımcı dostları burada katılımcı olmaya davet ediyorum.

o yatırımcı dostlara yakında güzel sürprizlerim olacak. Onlara yatırım kolaylıkları hakkında bilgiler verip, kolaylıklar göstermeye çalışacagım.

Ne yapıyorsak Sivas için yapalım.

Saygılarımla

doganay 19.07.2008 10:31

[QUOTE=berat.demir;288532]SİVAS OSB NİN ACİL OLARAK BAŞTA RESTORANT OLMAK ÜZERE DİĞER SOSYAL TESİSLERE İHTİYACI VAR. İTFAİYE BİNASINA VE GÜZEL BİR ÇEVRE GÖRÜNÜMÜNE İHTİYACI VAR.[/QUOTE]

Sayın demir, Sivas OSB nin acilenalt yapı hizmetlerinin tamamlanması gerekiyor. Yollar çukur içinde yolların asfaltlanması ve çevre düzenlemelerinin tamamlanması gerekiyor.

OSB nin yönetim kadrosunun bu konuda nasıl bir planı var merak ediyorum.

Saygılarımla

alix_özdemir 19.07.2008 10:38

Sayın Doğanay, yaşadığım sıkıntı sanırım sizinde yaşadığınız türden sıkıntılar. Destek bulamama sorunu ve insanların "O iş olmaz, o iş çok uzun sürer, biz beceremeyiz" türünden kendine güven eksikliğinden kaynaklanan sorunlar. Ben, diğer il ve ülkelerde gördüğüm projeleri öneriyorum, ben uzaydan proje önermiyorum. Yapanlar nasıl yapıyor onu düşünen yok. Örneğin yine bu sitede "Belediyemiz ne gibi projeler yapabilir?" diye bir başlık açtım. Varolsun üç arkadaş dışında proje öneren olmadı. Halbuki herkesin bir fikri ve hayata geçmesini istediği bir projesi vardır. Bu projeleri toplayıp belediyeye ulaştırmayı umuyordum. Belediye bu gibi işleri önemsiyor ve ilgileniyor. Çünkü Önerdiğim birçok konuyu gündemlerine aldılar ve bir kaçını hayata geçirdiler. Ancak dediğim gibi bu başlık üç mesajı geçmedi. Belediyemiz bölümünden isterseniz bakabilirsiniz. İnşallah burada aynı sıkıntıyı yaşamayız. Saygı ve dualarımla...

alix_özdemir 19.07.2008 11:13

Evet bence de OSB'ye bir peyzaj düzenlemesi lazım. Çalışmaların yanında Vizyonda çok önemli. OSB kendi içinde bir kampüs gibi olmalı ve bunun yapımında tabiki şirketlerimizinde duyarllılığı lazım. Berat Bey'in söylediği gibi herkes kendi şirketinin önünü düzeltirse sorun hallolur. Saygılarımla...

alix_özdemir 19.07.2008 11:16

Ayrıca dün ilimize gelen bakan Güler, Sivas'ı Ordu Limanı'na bağlayacak olan yolun yapım aşamasında olduğunu söyledi. Yol bittikten sonra Sivas'tan denize 1,5 saatte varılabileceğini hatırlattı. Bu da Sivas'ın limanlara ulaşımının kolaylaşması için önemli bir adım. Çünkü yatırıma davet edilen şirketler hep bu sıkıntıya değinmişlerdi. Bu sorun da ortadan kalkınca umrım bir yenisini öne sürmezler. Saygılarımla...

doganay 19.07.2008 11:19

[QUOTE=alix_özdemir;288548]Ayrıca dün ilimize gelen bakan Güler, Sivas'ı Ordu Limanı'na bağlayacak olan yolun yapım aşamasında olduğunu söyledi. Yol bittikten sonra Sivas'tan denize 1,5 saatte varılabileceğini hatırlattı. Bu da Sivas'ın limanlara ulaşımının kolaylaşması için önemli bir adım. Çünkü yatırıma davet edilen şirketler hep bu sıkıntıya değinmişlerdi. Bu sorun da ortadan kalkınca umrım bir yenisini öne sürmezler. Saygılarımla...[/QUOTE]

Sayın özedemir, bu söylediğiniz çok güzel bir proje dilerim. o yol en kısa zamanda tamamlanır. Çünkü imalatın sevkiyatı önemli, sevkiyat ne kadar kısa zaman ve az navlun ile olursa o kadar avanjlı olur.

Saygılarımla

BOUN 19.07.2008 17:51

Sivas'ta son yıllarda sayıları hızla artan ve özellikle istihdama ve ihracat rakamlarına ciddi katkılarda bulunan madencilik şirketlerinden birisi daha: MTS Madencilik.

Firma sahipleri Sivaslı mıdır, değil midir bilmiyorum ancak firmanın merkezi Sivas'ta ve bir çok farklı alanda yatırımları var. Sivasımıza yatırım yaptıkları için teşekkür ederiz.

Magnezyum, Bakır, Altın, Mermer, Krom, Talk, Traverten ve Alçı yatırımlarını Sivas'ta yapan bu firma hakkında detaylı bilgiyi web sitesinden edinebilirsiniz:

[url]http://www.mtsmadencilik.com/index.asp[/url]

BOUN 19.07.2008 17:53

[QUOTE=BOUN;288737]Sivas'ta son yıllarda sayıları hızla artan ve özellikle istihdama ve ihracat rakamlarına ciddi katkılarda bulunan madencilik şirketlerinden birisi daha: MTS Madencilik.

Firma sahipleri Sivaslı mıdır, değil midir bilmiyorum ancak firmanın merkezi Sivas'ta ve bir çok farklı alanda yatırımları var. Sivasımıza yatırım yaptıkları için teşekkür ederiz.

Magnezyum, Bakır, Altın, Mermer, Krom, Talk, Traverten ve Alçı yatırımlarını Sivas'ta yapan bu firma hakkında detaylı bilgiyi web sitesinden edinebilirsiniz:

[url]http://www.mtsmadencilik.com/index.asp[/url][/QUOTE]

Yine aynı grubun bünyesindeki diğer bir madencilik şirketi: Armen Madencilik

[url]http://www.armenmadencilik.com/tr.maden/anasayfa.asp[/url]

BOUN 20.07.2008 09:06

[QUOTE=berat.demir;283776]SİVAS ULAŞ TA DEV FABRİKA ÜRETİME BAŞLADI

Ulaş ilçesi Karahisar köyü yakınlarında kurulan maden ve fabrika, çevre köylerdeki işsizlere iş umudu oldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yazıcı, elektrik imkanının sağlanması ve kendilerine destek verilmesi konusunda fabrikayı 2009 yılı sonunda yüzde 50kapasiteye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Ulaş İlçesi’ne bağlı Karahisar köyü yakınlarında kısa süre önce açılan krom madeni ve kurulan fabrika, ülke ekonomisinin yanı sıra çevre köylerdeki vatandaşlara istihdam sağladı. Fabrika için gerekli olarak elektrik enerjisi ile diğer desteklerin kendilerine verilmesi durumunda hedeflerinin büyük olduğunu açıklayan Yazıcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yazıcı, 2009 yılında fabrikayı yüzde 50 kapasiteye çıkaracaklarını söylerken, fabrika ve maden sayesinde Sivas’tan iş için başka memleketlere göçün önüne de geçtiklerini söyledi. Ekonomik olarak da ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan çalışma yaptıklarını söyleyen Yazıcı, “[B]Bu yıl için tahminen 30 milyon dolar, 2009 yılı için de 90 milyon dolar civarında ihracat yapacağımızı zannediyoruz” dedi.[/B] Sivas’ın oOta Asya ve Avrupa ülkelerine açılan kapısı niteliğindeki şirketin dış pazarda önemli ülkelere ihracat yaptığını kaydeden Yazıcı, “Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalardan elde etmiş olduğumuz ürünleri Çin’e ihraç ettik. Fakat potansiyeli çok olan ve talebi fazla olan bir ürün. Müşterilerimiz arasında Hindistan, Çin, Almanya ve Rusya var” dedi. Yapılan tesisleri kendilerine imkan verilmesi durumunda geliştireceklerini belirten Yazıcı, köylüye verdiği iş imkanı ile Sivas’tan diğer kentlere göçün önüne geçtiğini, civar köylerden de bir çok ailenin tekrar Sivas’a bu sayede dönüş yaptığını sözlerine ekledi. Bu arada yeni kurulan fabrikada son hazırlıklar tamamlanırken, önümüzdeki haftalarda Enerji ve Tabu Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in katılımı ile açılacağı öğrenildi.

SİVAS SANAYİ MERKEZİ OLMAYA DOĞRU EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR.[/QUOTE]

Evet dün enerji bakanının katılımıyla bu haberde bahsi geçen fabrikanın açılışı yapıldı. İşte detaylar:

Bakan Güler: Kazma vuranlar kahraman
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ''Yeraltı zenginliklerimizi çıkartmak için kazma vuran arkadaşlarımız birer milli kahramandır'' dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Sivas''ın Ulaş ilçesinde bulunan Bakan Hilmi Güler, Yazıcı Şirketler Grubuna ait konsantre krom üretimi yapan Pema madenciliğin açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Güler, ekonomik kalkınma için yeraltı zenginliklerinin çıkartılmasının büyük önem taşıdığını, dağları taşları aşarak, yerin altındaki madeni günyüzüne çıkaran kişilerin de birer milli kahraman olduğunu ve bunların sayısının artırılması gerektiği söyledi.

Enerjide bir Kurtuluş Savaşı verdiklerini ifade eden Güler, Bakanlık bürokratlarıyla birlikte il, il, bölge, bölge dolaşarak enerji kaynaklarını anlattıklarını söyledi.

Bakan Güler, ''Haftasonlarımızı, Bodrum'da, Antalya'da güneşlenerek geçirmiyoruz. Manisa'ya Sivas'a ve diğer şehirlerimize giderek yatırımcılara yeraltı zenginliklerimizi anlatıyoruz'' dedi.

Bugün açılan tesiste, konsantre krom üretimi yapılacağını belirten Güler, yakın zamanda bölgeye bir ferro krom, ardından da paslanmaz çelik tesislerinin kurulması gerektiğini söyledi.

Yazıcı şirketler grubu Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yazıcı da yüzde 100 yatırımı yerli olan tesiste çıkan kromun, ''Türk Kromu'' diye patentlendiğini ve söz konusu kromun, dünyanın en değerli kromlarından biri olduğunu söyledi.

Şirket olarak yıllardır birçok alanda faaliyet gösterdiklerini anlatan Yazıcı, böyle bir yatırımı ise aklından dahi geçirmediğini belirterek, ''Doğduğum topraklara dönüp böyle bir yatırım yapmaktan gurur duyuyorum'' dedi.

Tesisin 30 milyon avroya mololduğu belirtildi.

Tesisin bulunduğu bölgede 2 milyon tonun üzerinde krom rezervi bulunduğu, tesisin yıllık krom konsantresi üretme kapasitesinin ise 25 bin ton olduğu ve tesiste binin üzerinde kişinin istihdam edildiği bildirildi.

Bakan Güler ve beraberindekiler, söz konusu tesisin açılışının ardından, Demir Export'a ait Kangal Termal santralinde incelemelerde bulundu.

Törene, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Vekili Selahattin Çimen ve bazı bürokratlarla, iş adamları katıldı.

ZAMAN

BOUN 20.07.2008 09:14

Dün akşam kanal 58 'de izledim, Yazıcı şirketler grubu başkanı Servet Yazıcı 27 yıl aradan sonra memleketine dev bir yatırımla döndüğünü söyledi. İşte bize böyle Sivaslılar lazım, aradan 27 yıl da geçse Sivas'ı unutmayan ve daha sonra Sivas'a gelerek bu şehrin insanına iş imkanı sunan ve ihracatına katkıda bulunan işadamımıza teşekkürler... Başarılar...

Fakat Zaman gazetesindeki haberde 1000 kişinin istihdam edildiği yazıyor ki bu biraz iddialı bir rakam!:):):) Bence gerçek rakam firma web sitesinde de belirtildiği gibi 250 civarında.

Yaklaşık 60 trilyonluk yatırımı memleketine yapan değerli işadamımıza tekrardan teşekkürler!... Darısı diğer işadamlarımızın başına!

BOUN 20.07.2008 09:25

Bu firmayla ilgili diğer bir haber:

Ulaş İlçesi Karahisar Köyü Yakınlarında Kurulan Maden Ocağı Ve Fabrika, Çevre Köylerdeki İşsizlerin Umudu Oldu
Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Karahisar köyü yakınlarında kısa süre önce açılan krom madeni ve kurulan fabrika, ülke ekonomisinin yanı sıra çevre köylerdeki vatandaşlara da istihdam sağladı.

Fabrika için gerekli olan elektrik enerjisi ile diğer desteklerin verilmesi durumunda hedeflerinin büyük olduğunu açıklayan Yazıcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yazıcı, 2009 yılında fabrikayı yüzde 50 kapasiteye çıkaracaklarını ve Sivas'tan iş için başka memleketlere göçün önüne de
geçtiklerini söyledi.[B]

Uzun süre Antalya'da madencilik, enerji ve kimya sanayilerinde faaliyet gösteren Sivaslı işadamı Yazıcı, Sivas'taki son yılların en büyük yatırımını yaptı.[/B] 1.5 yıl önce krom madeni için başladığı iş kolunu geliştiren Yazıcı, şirkete bağlı Pema Madencilik AŞ. bünyesinde krom madeni açtı. Madenleri işlemek için de bir eleme ve kırma tesisi ile fabrika kuran Yazıcı, işçi olarak da çevre köylerdeki vatandaşları aldı.

Maden ve fabrika civarındaki tüm köylerdeki vatandaşlara istihdam sağlayan işletmede kalan çalışanlar için de lüks otelleri aratmayan sosyal tesisler kuruldu. 2 kişilik televizyonlu ve banyolu odalar halinde yapılan misafirhanede işçiler, kent hayatı ile de bağlantılarını bu şekilde koparmıyorlar.
[B]
Ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yazıcı, "Bu yıl için tahminen 30 milyon dolar, 2009 yılı için de 90 milyon dolar civarında ihracat yapacağımızı zannediyoruz" dedi.[/B]

Sivas'ın orta Asya ve Avrupa ülkelerine açılan kapısı niteliğindeki şirketin dış pazarda önemli ülkelere ihracat yaptığını kaydeden Yazıcı, şimdiye kadar yapmış oldukları çalışmalardan elde ettikleri ürünleri Çin'e ihraç ettiklerini söyledi. Yazıcı, "Potansiyeli çok olan ve talebi fazla olan bir ürün. Müşterilerimiz arasında Hindistan, Çin, Almanya ve Rusya da var.

En büyük sıkıntımız elektrik enerjisi. İmkanların sağlanması durumunda fabrikayı yüzde 50 kapasiteye çıkaracağız. 2009 yılı itibari ile kapasitemizi yüzde 50 arttırmak istiyoruz. Tabi ki ihtiyacımız olan elektrik enerjisi karşılanabilirse ve yaptığımız barajlarımızda biriktirdiğimiz su yeterli olduğu taktirde kapasitemiz 2009'un sonunda kesinlikle yüzde 50 artmış olacaktır" diye konuştu.

Çalışmalarının uzun süre bölgede devam edeceğini de belirten Yazıcı, "Yaptığımız ürün krom işlemektir. Ve burada Sivas yöresinde 56 tane daha ocağımız var. Kademeli olarak bunların her birinde araştırma yapıp, hangisinde cevheri bulursak buradan çıkaracağımız malzemeyi fabrikamızda işleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"İŞ İMKANI SİVAS'TAN GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇTİ"[B]

Yapılan tesisleri imkanlar dahilinde geliştireceklerini ifade eden Yazıcı, köylüye verdiği iş imkanı ile Sivas'tan diğer kentlere yapılan göçün önüne de geçtiğini söyledi. Civar köylerden de birçok ailenin tekrar Sivas'a bu sayede döndüğünü belirten Servet Yazıcı, "Biz burada kromu zenginleştirme tesisi kurduk.[/B]

Çıkan ürünün bir kısmını lampi tabir edilen parça olarak satıyoruz, diğer kısmını tamamen fabrikada öğüterek içindeki taşını kumunu ayıklayıp, kromu daha saflaştırmış halde göndereceğiz. [B]Eğer ki yine istenilen elektrik gücü bulunursa bir iki yıl içerisinde Sivas'ta bir fevri krom fabrikası kurmak istiyorum.[/B]

Bunun için gerekli ortamlar bize sunulursa biz de bütün gücümüzü sarf ederek böyle bir şey gerçekleştireceğiz. Kangal Termik Santrali'nden sonra bu yörede yapılmış en büyük yatırımdır.

Şu anda burada çalışan personelin yüzde 80 ile 90'ı tamamıyla bu yöredendir. Eli iş tutan hemen hemen herkes bizim işletmemizde çalışıyor. Muhtarların söylediğine göre her köyden hemen hemen en az 3-4 aile,
İstanbul veya başka kentlerde çalışırken, tekrar köylerine dönüş yaptılar. Burada onlara bu şekilde iş imkanı sağlanmış oldu. Onlar da mutlu, biz de mutluyuz" dedi.

BOUN 20.07.2008 10:03

''Maden kenti'' Sivasımızın traverten mermerlerini dünya piyasalarına sunan firma: Özmersan mermer. Şirket hakkında web sitesinde bulunan detaylı bilgi:

1988 yılında Özmersan Mermer Sanayii olarak kurulan, mermer ve traverten ocak isletmeciliği, faaliyetlerinde bulunan ve 1997' de sirketlesen Ozmersan Mermer, sektordeki basarili faaliyetlerini surdurmektedir.

1998 yilinda, Özmersan Mermer Ltd. Sti'nin istirakcisi oldugu, Turmer Mermer Ltd Sti, Sivas'ta kendine ait ocaklarindan Sari Traverten, Noce Traverten ve Onyx Blok uretimini gerceklestirmektedir.
2003 yilinda kendi fabrikasinda mamul uretimine baslayan, Özmersan Mermer Ltd Sti, Sivas'in dunyaca unlu degisik renk ve kalitedeki urunlerini, kendi fabrikasinda ebatli olarak ureterek, yurtici ve yurtdisi musterilerinin
begenisine sunmaktadir.

Dogal tasta kaliteyi one cikararak, musteri memnuniyetini saglamayi vizyon edinen Ozmersan Mermer, bunu
gerceklestirebilmek icin, etkin ve verimli calismayi kendisine misyon olarak secmistir. Bu dogrultuda dogal tas yelpazesini ve makina parkini her gecen gun genisletmektedir.

Sivas'in 30km batisinda bulunan ocagimizda, yillik yaklasik 10.000 m3 Sari Traveten ve Onyx uretimi gerceklesmektedir.

Ayrica, Sivas'in 25 km dogusunda bulunan klasik ve noce traverten ocagimizda da yillik 6.000 m3 kadar blok üretimi yapilmaktadir

Ocagimizin cok yakininda bulunan ve 1.000 m2 kapali alani olan fabrikamizda, yillik uretimimiz 100.000 m2 civarindadir.

Mamul ve yari mamul olarak gerceklestirdigimiz uretimimizin, buyuk bölumunu cesitli ulkelere ihrac etmekteyiz.

[url]http://www.ozmersan.com.tr/index.html[/url]

BOUN 27.07.2008 09:52

İstanbul Sanayi Odası Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu araştırması 2007 sonuçlarına göre:

SİVAS DEMİR ÇELİK FABRİKASI, Türkiye'nin 184. büyük sanayi kuruluşu,

ERDEMİR MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş (galiba Divriği'de), Türkiye'nin 324. büyük sanayi kuruluşu,

TÜRKİYE DEMİRYOLU MAKİNALARI SANAYİ A.Ş.GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TÜDEMSAŞ), Türkiye'nin 473. büyük sanayi kuruluşudur.

Bu sonuçlara göre 500 büyük sanayi firması arasında Sivasımızdan 3 firma bulunmaktadır. Geçen yıllarda bu listeye ya sadece bir firma sokabilen veya hiç giremeyen Sivasımız için güzel bir gelişme diyebiliriz. Ancak komşu vilayetlerimizin özel sektör firmaları ağırlıklı olarak bu listeye daha çok katkıda bulunmuş olmaları bizim daha almamız gereken çok yol olduğunu gösteriyor!

BOUN 27.07.2008 10:18

[QUOTE=berat.demir;291362]ÜSTAD BU ARADA SİDEMİR BAYA BİR ATAĞA KALKMIŞ 184. BÜYÜK KURULUŞ OLMUŞ. 2 - 3 SENE ÖNCESİNE KADAR KAPISI KİLİTLİ OLAN SİDEMİR İ HAKETTİĞİ YERDE GÖRMEK AYRI BİR GURUR KAYNAĞI BİZİM İÇİN. SİDEMİR İLERLEYEN YILLARDA GEREK İSTİHDAM GEREKSE BİLANÇO BÜYÜKLÜĞÜ OLARAK ATAĞINI SÜRDÜRECEKTİR.[/QUOTE]

Kör topal bir şekilde çalıştırılan; ayrıca sadece hurda demir işleyen bir fabrika herşeye rağmen en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 184. olabiliyorsa, bu durum gösteriyor ki ilerleyen yıllarda bu kuruluşumuz istikrara kavuşursa ve yapılacak ek yatırımlarla ham demir işlemeye de başlarsa Türkiye'nin en büyük sanayi devlerinden birisi haline gelir. Kaldı ki şu anki haliyle bile dev olduğunu gösteriyor!

BOUN 08.08.2008 09:38

[QUOTE=berat.demir;293093][B]HAZİRAN 2008 TEŞVİKLERİ[/B]

GÖKLER MOBİLYA MEDİKAL VE SAĞLIK HİZMETLERİ GIDA MADDELERİ İNŞAAT NAKLİYE İMALAT MONTAJ PAZARLAMA İTH.İHR. SAN.TİC. A.Ş.
İMALAT - Mesl.Bil.Ölç.Opt.Do.

6000 ADET/YIL Motorlu Hasta Karyolası
1000 ADET/YIL Sedye
1000 ADET/YIL İlaç Dolabı
15000 ADET/YIL Metal Ofis Mobilyaları
YATIRIM TUTARI : 5.120.000 YTL
DÖVİZ YATIRIMI : 925
13.06.2008
SİVAS Organize San.Böl.1.Cad.No.7 SİVAS KOMPLE YENİ YATIRIM
İSTİHDAM : 75 KİŞİ
TEŞVİK[/QUOTE]

Berat Hocam böyle güzel haberleri bizle paylaştığın için teşekkürler.

5 trilyondan daha fazla bir tutarda ve 75 kişiye iş imkanı sağlayacak güzel bir yatırımın Sivasımıza yapılıyor olması gurur verici. Sivasımızın sanayileşme hamlesinde önemli bir adım olması ve başarılı bir girişim olarak ilerleyen yıllarda daha da büyümesi ve Türkiye'nin alanında önde gelen firmalarından birisi olması temennisiyle bu firmamıza başarılar diliyorum.

BOUN 08.08.2008 16:21

Parti kapatma davası nedeniyle piyasanın iyice durgunlaştığı bir dönemde dahi az da olsa sürekli yatırım alan Sivas OSB'nin, belirsizliğin kalktığı önümüzdeki dönemde 2004 ve sonrası döneme dönmesi ve yeni bir kalkınma hamlesine girmesi için tekrar 2004 döneminde yapıldğı gibi tekrardan yatırımcı davet toplantılarına başlanmalı diye düşünüyorum.

Hatırlanırsa o dönemde İstanbul'da ve yurtdışında yatırımcı davet toplantıları yapılmıştı ve Sivas OSB'ye bir miktar yatırımcı çekilebilmişti. Önümüzdeki yıl için Sivaslı yerel yönetici, bürokrat ve işadamlarımızın elele vererek yeni bir kalkınma hamlesi başlatması ile Sivasımız orta ölçekte bir sanayi şehri olma şansını yakalayabilir. 2004 öncesi dönemde neredeyse sanayisiz bir şehir olan Sivas, o yıl ve devam eden dönemde yapılan yatırımlarla küçük de olsa sanayi şehri olma yolunda bir adım atarak küçük ölçekte bir sanayi şehri olmuştu. Şimdi ise zaman ikinci bir hamleyle orta büyüklükte bir sanayi şehri olma zamanıdır. Bunun için yukarıda bahsettiğim yatırımcı davet toplantıları vb faaliyetlerin yanısıra 1. OSB daha da büyültülmeli ve artık yılan hikayesine dönen ve 10 yıldır kuruldu kurulacak denen Demir Çelik bölgesindeki 2. OSB bir an evvel hayata geçirilmeli ve arazi yatırımcıya tahsis edilmelidir.

Sayın Valimize ve STSO Başkanımıza duyrulur...

BOUN 13.08.2008 19:55

[QUOTE=berat.demir;294335]Sivaslı üç girişimci Mehmet Reşit Akyol, Turan Şeremet ve Şinasi Akyol tarafından 1996 da kurulan Öncü Süpermarket, bugün 11 şube ve 1 cash&carry mağazası ile hizmet veriyor. [B]Yıl sonuna kadar 5 şube daha açmayı planlayan firma ayrıca büyük bir alışveriş merkezi projesini de hayata geçirmeyi hedefliyor.[/B]

toplam 20 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Öncü gıda yön. kurl. başkanı Mehmet Raşit Akyol, 360 kişiyi istihdam eden firmamız öncelikle müşteri memnuniyeti sloganı ile çalışıyor. Öncü süpermarket halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda alışverişini yapması için pek çok yenilik ve yatırımlar gerçekleştiriyor. Profosyonel kadrosu ve gıda.şarküteri,manav,züccaciye, parfümeri,kozmetik reyonları ile on binlerce ürünün bulunabileceği tek adres olarak Sivas halkına hizmet veren firmamız, tüketicilere gönül rahatlığıyla alışveriş olanağı sağlıyor dedi.

[B]İç Anadolu Bölgesi nde perakendecilik sektöründe en büyük lojistik deposduna[/B] sahip firmalardan biri olduklarını ifade eden Akyol, yakın zamanda açtığımız cash&carry mağazasıyla farklı bir segmente adım atmış olduk. 850 metrekare satış alanına sahip mağazamızla, bölgede faaliyet gösteren bakkal, lokanta ,hastane, yemek şirketleri ve catering gruplarına hizmet veriyoruz diye konuştu. [B]Bu yıl sonuna kadar 5 tane daha şube açmayı planladıklarını açıklayan Akyol, ayrıca büyük alışveriş merkezi projemiz var[/B] . Amacımız Sivas a yatırım yaparak iş istihdamı arttırmak. Bizler perakende sektöründeki tüm yeni gelişmeleri uygulamaya ve teknolojik alanlarda yenilikler yapmaya hazırız dedi.[/QUOTE]

Sivas'ta faaliyet gösteren perakendecilerin elde ettikleri sermaye ile ilimizde hizmet ve sanayi sektörlerine yeni yatırım yapmaları gerekmektedir diye düşünüyorum. Bu yönde çalışma yapanlar elbette var, mesela Marka avmlerinin OSB'de Kaptan Mermer isminde mermer fabrikası kurma çalışması ve Marketim Dilek'in Park City Avm'yi Sivasımıza kazandırması iki güzel örnek. Diğer perakendecilerden de benzer atılımları görmek istiyoruz. Sivas'ın sanayisine ve hizmet sektörüne elde ettğiniz sermaye ile yatırım yapın, hem Sivasımız kazansın hem de siz kazanın!

jacop162000 13.08.2008 20:52

sivas dışındakileride bilen varsa yazarmısınız?

WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:11.