![]() |
REKTÖRDEN TÜRBANA DESTEK
[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/prof_dr_mehmet_bakir.jpg[/IMG]
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof Mehmet BAKIR üniversitelerde her türlü yasağın kalkması yönündeki kampanyaya imza atarak desteklemesi akademik çevrelerde şaşkınlıkla karşılandı. 6 Gün önce başlatılan ve yaklaşık 3000 imzaya ulaşan özgürlükler bildirisine Cumhuriyet Üniversitesinden destek hızla artıyor. Yaklaşık 25 Bilim adamının destek verdiği bu manifestoya en ilginç destekse Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Mehmet BAKIR'dan geldi. Bugüne kadar sosyal demokrat kişiliği ile Üniversitede Türbana olumsuz olarak baktığı bilenen Rektör beyin bu desteği Sivas Kamuoyunda ve Bilimsel çevrelerde şaşkınlıkla karşılandı. Duyuru ve duyuruya katılan öğretim üyelerinin sürekli güncellenen listesi, [url]http://universitedeozgurluk.blogspot.com[/url] adresinden takip edilebiliyor. |
-->: REKTÖRDEN TÜRBANA DESTEK
Sayın rektörümüzü öğrenim özgürlüğüne ve baş örtüsüne verdiği destek dolayı kutlarım
|
[B]Gerçekten hayret verici bir durum... Hayretlerdeyim ne denilebilir tebrikler...[/B]
|
--->: REKTÖRDEN TÜRBANA DESTEK
[B][COLOR="Indigo"]Sayın rektörü takdir ediyorum. Herkes gibi ben de şaşkınlıkla karşıladım. Ama yaklaşık iki ay sonra Cumhuriyet Üniversitesi'nin eski rektörü olacak kendisi. Şimdiden rektör adaylığı için ismi geçen çok değerli bir hocamızın olmasını bekliyorum yeni dönemde. [/COLOR][/B]
|
Böyle düşenen rektörleri tvde propagandası yapılmaz...
gerçekleri görenler var... |
rektörü cok cok tesekkür ederiz bizi anlayan rektörlerde warmış
|
Arkadaşlar öncelikle şu konunun bilinmesi gerekmektedir.Hükümet bu işe girişirken bazı şeylerin de önünü açmaktadır ve bu durum ilerleyen zamanlarda ülkemizi büyük kaosa sürükleyecek niteliktedir.
Tamam ben de baş örtüsüyle üniversiteye girilsin diyorum.Özgürlüklerin kısıtlanmaması taraftarıyım.Tabi ki özgürlük hepimizin bildiği gibi ,bir başkasının özgürlüğünü kısıtlıyıp zedeleyecek konumda da asla olmamalıdır. Şimdi sizlere bir örnek veriyim.Üniversiteye giren türbanlı bir bayan tıp fakültesini bitirdi ve doktor oldu.Ama kamuda baş örtüsü serbest olmadığı için bu defa görevine başlayamayacak.Ve bu okulu bitiren kişi hesap soracak.''Madem beni kamuda çalıştırmayacaktınız baş örtüsüyle,o zaman niye üniversitede okuttunuz?'' Yani diplomalı işsizler bu defa daha çok artacaktır ve böyle birşeyin de ülkemize hayır getirmesinden bahsetmek söz konusu dahi olamaz. Mesela hukuk fakültesini bitiren bir bayan hakim ya da savcılık sınavlarını kazansa dahi yapamayacak.Yani bu durum yeni sorunları da yanında getirecek.Avukatlık yapamadıktan sonra,savcılık-hakimlik yapamadıktan sonra kamuda görev yapamadıktan sonra niye türbanı serbest ederek bu genç kızların gelecekleriyle oynuyorlar anlamış değilim.Bunlar benim naçizane fikrim ve ülkemizi gelecekte bekleyen sorunlardır. |
[B]Ya Başörtüsü yasağının kaldırılması Üniversiteyle sınırlı kalmaz. Şimdilik bu kadarını yapabildiler. ama ilerde eminim kamu için de bir girişim söz konusu olacaktır.[/B]
|
[B]Gerçekten takdire şayan bir davranış teşekkürler.
işte gerçek bilim adamı Sivas ve Sivaslıların değerlerine sahip çıkıyor... [/B] |
Malatya rektörüde bir bilim adamı ama malasef 1000 lerce ilim sahbi genc beyinlerin yurt dışına göçünün başlıca sebeblerinden biridir...
Bu şahıslar ilim bilim öğretmek yerine kendi faşist ideolojilirini biz insanlar üzerinde uygulama çabasıdır. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:01. |