![]() |
BİR BAYAN NİÇİN ÖRTÜNMEK İSTEMEZ
İŞTE ÖRTÜNME BAHANELERİ;
-Örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım -Örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım -Allah(c.c.) beni başı açık olarak da sever -Kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor -Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum -Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşa Allah(c.c.) -Tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum -Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum -Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği -Evlenince kapanırım, r0;kızım evlenince kapanr1; -Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım -Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek -Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok -Başörtü için kendimi henüz hazır hissetmiyorum -Bu zamanda da başörtü olmaz ki! Hangi çağdayız? -Kısmet, bir bakarsın kapanırız inşa Allah(c.c.) -Önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi -Denedim, ama boğulacak gibi oldum -Evlenememe korkusu -Lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım, yani hizmet için -Kapanmak içimden gelmiyor -Başörtülülerin yeterince örnek olamamaları -Nefsime yenik düştüğümden, kapanamıyorum |
--->: BİR BAYAN NİÇİN ÖRTÜNMEK İSTEMEZ
[QUOTE=sivasslı;238146]İŞTE ÖRTÜNME BAHANELERİ;
-Allah(c.c.) beni başı açık olarak da sever -Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği -Önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi [/QUOTE] [COLOR="Magenta"][B]Ne kadar güzel anlatılmış Tam benlik :):):)[/B][/COLOR] |
tabi ki bu örtünme meselesi çok göreceli
|
herkesin başka başka sebepleri war bence insanın içinden gelcek..ama dinimizde örtünmek war.agac yasken egılır herseyı zamanında yapcaksın.sora böle bahaneler sölenir kapanmamak için..
|
[QUOTE=PeRi58;238156]herkesin başka başka sebepleri war bence insanın içinden gelcek..ama dinimizde örtünmek war.agac yasken egılır herseyı zamanında yapcaksın.sora böle bahaneler sölenir kapanmamak için..[/QUOTE]
ya tabi ki insanın istemesi lazım ama ertünmek en makbul ve caiz olanıdır. |
Süzülün uçusun beni de beni de alın götürün
Bir okyanus ortasina ya da bir senri yanina Kanat kanat yelken olup götürün beni kuslar Bir dalganin içine ya da kör bir kuyuya [B][I]Sevda çok uzaklarda yildizlarin da ötesinde Bilmem nasil yakalarim kuşlar kuşlar Ya umutlar biterse[/I][/B] Gidemem gidemem gidemem o kadar uzaklara gidemem [COLOR="Red"]Tek çarem sonsuzluga atın beni kuşlar[/COLOR] [COLOR="red"][B][I]Yetisin nefesim bitiyor yetisin bana kuslar Ya özgürlük adina ya da sevda hatirina[/I][/B][/COLOR] Bir dali kirik agacim söküp beni koparin Bir deli orman içine birakin beni kuşlar Öylesine yazdım,nedensiz... |
[QUOTE=xwst;238160]Süzülün uçusun beni de beni de alın götürün
Bir okyanus ortasina ya da bir senri yanina Kanat kanat yelken olup götürün beni kuslar Bir dalganin içine ya da kör bir kuyuya [B][I]Sevda çok uzaklarda yildizlarin da ötesinde Bilmem nasil yakalarim kuşlar kuşlar Ya umutlar biterse[/I][/B] Gidemem gidemem gidemem o kadar uzaklara gidemem [COLOR="Red"]Tek çarem sonsuzluga atın beni kuşlar[/COLOR] [COLOR="red"][B][I]Yetisin nefesim bitiyor yetisin bana kuslar Ya özgürlük adina ya da sevda hatirina[/I][/B][/COLOR] Bir dali kirik agacim söküp beni koparin Bir deli orman içine birakin beni kuşlar Öylesine yazdım,nedensiz...[/QUOTE] olsun güzel şiir genede sağolasın yazdığın için |
bunlar örtünmeme bahaneleri olmuş örtünme denilince başı örtmek diyorsunuz heralde yoksa herkesin üzerinde bir örtü var kimse çıplak dolaşmıyor.Herkes vücudunu örttüğüne göre örtünmeme diye bir problem göremiyorum ha baş diyorsanız pardon saç bunun pek anlamı olacağını sanmıyorum erkekler saçtan ziyade vücuttan tahrik olabilirler diye düşünüyorum Tanrı da bütün enerjisini erkeklere nasıl yararlı olurum diye harcamış kadınlara bir şey yok mu diyeceğim hemen var diye tepki gösterirsiniz neymiş efendim göbeği ile diz arasını örtüyormuş falan filan Tanrı nın böyle saçma sapan işlerle uğraşacağını hiç sanmıyorum uğraşıyorsada erkeklerin cehenneme gitmemeleri için her tetbiri almış görünüyor kadınlara da diş bilediğinden yasaklı elmayı yemiş ya cehenneme atmak için uğraşıyor olsa gerek
|
[QUOTE=mine;238164]bunlar örtünmeme bahaneleri olmuş örtünme denilince başı örtmek diyorsunuz heralde yoksa herkesin üzerinde bir örtü var kimse çıplak dolaşmıyor.Herkes vücudunu örttüğüne göre örtünmeme diye bir problem göremiyorum ha baş diyorsanız pardon saç bunun pek anlamı olacağını sanmıyorum erkekler saçtan ziyade vücuttan tahrik olabilirler diye düşünüyorum Tanrı da bütün enerjisini erkeklere nasıl yararlı olurum diye harcamış kadınlara bir şey yok mu diyeceğim hemen var diye tepki gösterirsiniz neymiş efendim göbeği ile diz arasını örtüyormuş falan filan Tanrı nın böyle saçma sapan işlerle uğraşacağını hiç sanmıyorum uğraşıyorsada erkeklerin cehenneme gitmemeleri için her tetbiri almış görünüyor kadınlara da diş bilediğinden yasaklı elmayı yemiş ya cehenneme atmak için uğraşıyor olsa gerek[/QUOTE]
ama kur'an-ı kerimde (şimdi ayetler aklımda değil) tek tek anlatın örtünme adabını.yani demek oluyor ki örtünmek gerek(lütfen yanlış anlamayın) |
[QUOTE=mine;238164]bunlar örtünmeme bahaneleri olmuş örtünme denilince başı örtmek diyorsunuz heralde yoksa herkesin üzerinde bir örtü var kimse çıplak dolaşmıyor.Herkes vücudunu örttüğüne göre örtünmeme diye bir problem göremiyorum ha baş diyorsanız pardon saç bunun pek anlamı olacağını sanmıyorum erkekler saçtan ziyade vücuttan tahrik olabilirler diye düşünüyorum Tanrı da bütün enerjisini erkeklere nasıl yararlı olurum diye harcamış kadınlara bir şey yok mu diyeceğim hemen var diye tepki gösterirsiniz neymiş efendim göbeği ile diz arasını örtüyormuş falan filan Tanrı nın böyle saçma sapan işlerle uğraşacağını hiç sanmıyorum uğraşıyorsada erkeklerin cehenneme gitmemeleri için her tetbiri almış görünüyor kadınlara da diş bilediğinden yasaklı elmayı yemiş ya cehenneme atmak için uğraşıyor olsa gerek[/QUOTE]
Akılla vahiy arasında ilişki aklın vahye teslim olması biçiminde olursa bunun adı iman olur,aklı devreden çıkarıp her denilene inanılırsa bunun adı cehalet olur,aklı üstün tutup vahi inkar edilirse bunun adı küfür olur. Şimdi siz bu yazdıklarınızı yeniden gözden geçirin ve hangi kısma girdiğinizi düşünün,tabii benim yukarıda söylediklerim İslam inancı için başkasını bilmem,hem din en basit tanımı ile insanın yaşama biçimidir ve benim Allahım insanın doğumundan ölümüne kadar nasıl yaşıyacağını tarif etmiştir. Tanrının böyle bir işi olmayabilir ama müslümanların mabudu Allah bütün ayrıntıları kitabında ve resuünün hayatında göstermiştir. Kitabı ve sünneti anlama biçiminiz farklı olabilir,ancak müslümanların ekseri çoğunluğunun binlerce yıldır anladığı tesettür anlayışı ortadadır. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:16. |