![]() |
Sabiha Serin Siir Kösesi
CANIM SİVAS'IM
Dün gine seni bekde göresim geldi Burnumda çok tüttün, datlı Sivas'ım Hemen atlasam gelsem,gaynanam geldi Soğna bağa tellenir canım Sivas'ım Ekim gıymalıh vahdı,et gavuracuk Gış devlüğü peskütan erzak alacuk Bulgurlar çekilecek,ayıtlıyacuk Ev badana olacak canım Sivas'ım Kepenek suyu içsem, ciğerim sönse Madımağan yanında çemende tütse Gışın tel helvaların elimde sünse Gızın gıneycesi var canım Sivas'ım Toprağın, dağın, daşın yüzlere güler İnsanı bek ciğerli yardımı sever Dostluğu bambaşkadır canını serer Gendini turab eder canım Sivas'ım Ah bir de gelenekler unutulmasa Çoluk çocuğa bunlar hep anlatılsa Bayramda seyranda dost gapımı çalsa Unutuldu o günler canım Sivas'ım Sevgi saygı galmadı heryerde bitti Ahali bir hoş oldu dostluklar gitti Böyükler unutuldu el öpme bitti Ciğerlerim yanıyor canım Sivas'ım Cumhuriyet kentisin gururumuzsun Gurtuluş savaşında onurumuzsun Tarihte adın tekdür, unutulmazsun Sevülmiye layıhsın canım Sivas'ım Sabiha Serin ölüp parçalanıyor Sivas'ını yazarak hep tanıtıyor Çünkü seni yürekden bekde seviyor Arhandan laf söyletmem canım Sivas'ım SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair Not: Bazı kelimeleri açıklamak istedim. Bek : Çok Emme : Ama Tellenmek : Küsmek Gıymalıh vahdı : Kıymalık vakti.(Köşe yazımda kıymalık geleneğini anlattım )Kuşbaşı etin ufak ufak doğranıp leğenlerde kavrulması. (Kışın yemeklerde kullanılır) Gıneycesi : Kına gecesi Ciğerli olmak : Candan,samimi Gendini turab etmek:Fedakar ve cefakar olmak Ciğerleri yanmak : Çok çok üzülmek sanırım diğerleri anlaşılmıştır.... Selamlar Sevgiler Saygılarımla... |
--->: CANIM SİVAS'IM
Çok güzel bir şiir yazmıssınız, elinize kaleminize sağlık Sebiha hanım.
Umarım diğer şiirlerinizide burada bizlerle paylaşırsınız. |
SİVAS'IM SENİ UNUTAMIYORUM
SİVAS'IM SENİ UNUTAMIYORUM
Cumhuriyet,kültür ve sanat şehri Sivas’ım Güneşin her doğuşundaki kızıl ışıklara Bakarken o yorgun gözlerimle semalarına Mis kokulu esen yelini solurken Bulutların ardında gizlenen güneşe seni sorarım. Sanatçılar,aşıklar diyarı Sivas’ım Neden mahsun bakıyorsun bana Neden boynun bükük sanki Kızılırmak bile eskisi gibi coşmuyor Seni sevenlerimi özlüyorsun yoksa Yada geleneklerinin unutulduğuna mı Özdeğerlerinin kaybolduğuna mı Yitirdiğimiz büyüklere saygıyı,küçüklere sevgiye mi Yoksa birlik beraberlik ve dayanışma dolu dostluklara mı Üzülüyorsun İyi ve kötü günlerdeki paylaşımların bittiğine mi Taş yığınları arasında kalan anılarına mı üzülüyorsun. Neden geceleri bile karanlıklar caddelerinde Yanan lambanın ışıkları bile nazlı ve küskün yanıyor Biliyorum bu susmuş çehrende Anılarına gömülüp, parçalanan yüreğinin Sesini dinliyorsun yüreğine akan gözyaşlarınla Dinle beni Sivas’ım sil gözyaşlarını Benimde içim kan ağlıyor seni andıkça zaten Sivas’ım beni duyuyor musun mazilere gömülen anılarımızı Düşündükçe yüreğim bir parça çarpıyor seninle Kan damlıyor yüreğime sensizliği düşündükçe Unutamıyorum Sivas’ım seninle olan anılarımı Taş binalar yuttu acımasızca Çocukluğumu özlüyorum,gençliğimi özlüyorum Saf ve duru dostlukları,tel helva çekildiğinde Pırasa ve paspas dediğimde işittiğim azarları Evimizin bahçesindeki Armut ağacının dibinde Oynadığım çizgileri,yakan toplarını unutamıyorum Kıymalık yapılırken yediğim ekmek batırmalarını Yufkaları,pezik turşularını,eriştelerin kokusunu Sivas’ım seni unutamıyorum Ramazan gecelerinde dinlediğim davul seslerini, Arefe günü komşulardan topladığım memmecimin gliğini Bayram harçlığımla bakkala koşarak aldığım Gazoz ve kağıtlı şekerin tadını unutamıyorum Susayınca tatlı suyundan avucumla içtiğim Kepenek suyunun lezzetini unutamıyorum Gençliğimde 4 Eylül Stadında bütün coşkumla Kırmızı,Beyaz,Üçyıldız,Sivas,Sivas Heey demekten Sesimin kısılarak evime döndüğümü unutamıyorum Sivasspor diye çarpan yüreğimin sesini dinliyorum 38 yıl sonra süper lige çıkan Sivassporuma Doyasıya gidemediğimizin kahrıyla yaşıyorum Sivas’ım sende özlüyorsun bunları biliyorum Ondan boynun bükük,ondan mahsun bakışların Seninle her şeyin bir ayrı anlamı vardı Sivas’ım Seninle yaşanan her şeyin bir ayrı güzelliği vardı Sevgiyi ve aşkı tanıyan yürekler bile Senin mehtaplı gecelerinin sesliğinde Kutup yıldızında buluyordu teselliyi Sivas’ım seni unutamıyorum Umarım birgün bir bahar güneşi gibi Yüzünü güldürür yeni kuşaklar ve, Umarım ki birgün bu kırlarındaki çiçekler Bir başka tomurcuk açar inatla Ve umarım ki bir gün unutulan öz değerlerine Birileri sahip çıkar ve yaşatırlar. Umarım birgün karlar arasında inatla direnen Kardelen çiçeği gibi olursun,hırslı ve kararlı Sen üzülme Sivas’ım sevdiklerin yanında olmasa da Biz varız yanında teselliyi bizde bul Umarım küskün Kızılırmak’ta birgün barışır Coşar Sivaslının yüreği gibi çağlaya çağlaya Sivas’ım seninle yaşadığım o eski yıllarımı hem özlüyor Hem de bütün yüreğimle seninle gurur duyuyorum Sivas’ım biliyormusun dinle yüreğimin sesini Seni öyle çok seviyorum ki, Zaman dursa da, mevsimler geçse de ve hatta Gökyüzündeki bütün yıldızlar bana dur dese de Dinlemem kimseyi yine koşarım sana delicesine Gitsem de birgün bir dağların ardına Yırtar gelirim yine sana soluk alamam sensiz Sivas’ım senden ayrılmak mümkün mü kopamam senden Ama olur ya Sivas’ım istemeden de olsa Birgün ayrılırsam eğer senden ve bu mis kokulu topraklarımdan Getirsinler cansız bedenimi yine Sivas`a Yukarı Tekke den başka yer istemem bilesin sen Sivas’ım. Getirmezlerse beni buraya o zaman Sitemim hiç bitmeyecek herkese sonsuza kadar Bedenim olmasa da ruhum hep seninle olacak Çünkü Sivas’ım Seni çok ama çok seviyorum Sivas’ım seni unutamıyorum.. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair |
--->: SİVAS'IM SENİ UNUTAMIYORUM
Aaah ah Sebiha hanım,
bana tekrardan Sivas'ı yaşattınız.Gurbette olarak böylesine güzel memleketimi anlatan bir şiiri okuduğum zaman, gelde duygulanma. Teşekkürler bu güzel şiiriniz için. |
-->: SİVAS'IM SENİ UNUTAMIYORUM
Sabiha hanım gerçekten Sivas özlemi ancak bu kadar güzel mısralara
dökülebilirdi,sizi tebrik ediyorum ve şiirilerinizin devamını buradan okumaktan büyük memnuniyet duyacağımıda eklemek istiyorum.Emeğinize,yüreğinize ve kaleminize sağlık,bizim gibi genç Sivaslılara örnek oluyorsunuz. |
şiir çok güsel saolun.............
|
-->: CANIM SİVAS'IM
[B]Özlemle,hasretle beklenilen hayalleri süsleyen bir ile ancak bu kadar güzel şiirler layıktır zaten!
Paylaşım için sağolun![/B] |
GUSEL OLMUS TAM BNM GIBI GURBETTEKILER ICIN:) BAKU-AZERBAYCANDAN HILAL
|
Bir de bunu notaya dökerseniz iş o zaman tamamlanır ve dilden dile türkü olarak yayılır.
|
HEP SEN VARSIN
Saygıdeğer üyelerimiz
HEP SEN VARSIN başlıklı bu şiirim İstanbul'da olan Bestekar Sayın Timur İlikan bey tarafından Türk Sanat Muziği dalında Buselik makamında bestelenmiştir.Güftesini yazdığım bu şarkı internette yayınlanmaktadır. HEP SEN VARSIN İstesem de, seni unutamıyorum Hayalini içimden, atamıyorum Hep seni düşünmeden, duramıyorum Damarlarımda, kanımda hep sen varsın Bir tanem, aklımdan bir an çıkmıyorsun Sanki hep benimle, nefes alıyorsun Sonsuza kadar, kalbimde atıyorsun Uykularımda, düşümde, hep sen varsın Ne olurdu; senin yanında olsaydım Büyüleyici gözlerine baksaydım Kollarımı, kollarına dolasaydım Gecelerde, gündüzümde hep sen varsın Unuturum sanma, asla unutamam Yüreğimden, yüreğini hiç atamam Seni ne çok sevdiğimi, anlatamam Şarkılarda, türkülerde hep sen varsın Yanıyor yüreğim, özlüyorum seni Bu hasretin yaşatmaz, öldürür beni Bilki; mahşerde, bırakmam ellerini Şiirlerde, mısralarda hep sen varsın SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair |
-->: HEP SEN VARSIN
Yüreğinize sağlık,
şiir hakikaten çok üzel olmuş, Türk Sanat Müziğine yeni bir eser kazandırmışsınız. |
Sivas için atan kalbinize yüreğinize sağlık...
Nice yazı ve şiirlerinizi merakla bekliyoruz. |
[B]Paylaşım için sağolun,duygusal yapınızı şiirle bütünlemeniz bizlere kazanım sağlıyor.[/B]
|
Paylaşım için çok teşekkür ederim.Ayrıca yüreğinize ve emeğinize sağlık.
|
[B]İnanın sizden farklı şeyler düşünmüyorum,bu düşüncede yalnız olmadığımı biliyordum ama benden fazla bir sevgiyle [COLOR="red"]SİVAS[/COLOR]a bağlı birini düşünemiyordum.Yanılmışım.Haklı gururunuzun tadını çıkartın
Paylaşımlarınız bir harika,tıpkı itaf ettiğiniz şehir gibi [COLOR="Red"]SİVAS[/COLOR]![/B] |
BİR KAR TANESİ OLSAM
BİR KAR TANESİ OLSAM
Bulutlara gizlenip bir kar tanesi olsam Lapa lapa yağarak avuçlarına dolsam Bitmeyen sevdamızla erisem yüreğinde Bedeninde kaybolup soluğunla yaşasam Mevsimler geçse bile azalmaz bende sevgin Söylesene ne yaptın böylesine sevdirdin Neydi suçum günahım yüreğimi bitirdin Ellerinden tutunup kollarına sarılsam Şimdi uzaklardayım her dem seni anarım Suskun gecelerimde hayalinle yaşarım Sanki gözlerindeki bakışlarda yanarım Sevgini dinleyerek dizlerinde uyusam Sümbüller figan eder ilahi aşkımıza Bülbüller eşlik eder bu yeni şarkımıza Kader örmüş ağını tükenmez yazgımıza Bedenim solduğunda ellerinden tutunsam 5.05.2007 tarihinde yazdım... SABİHA SERİN ARAŞTIRMACI YAZAR ŞAİR SİVAS |
-->: BİR KAR TANESİ OLSAM
[B]Merak ediyorum Sabiha hanım bu şiirler,yaşanmışlıktanmı akıyor,duygusallıktanmı,yoksa hayaldenmi?Gerçekten çok güzel şiirler,paylaşımlarınızla mutlu oluyoruz.[/B]
|
KINALI KUZUM MEHMETÇİĞİM
Bir şehit annesinin yüreğini yüreğimde hissettim ve onların hissettiği duyguları yüreğimde yaşadım,Bu duygularımı da sizlerle paylaştım.
Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum... KINALI KUZUM MEHMETÇİĞİM Aslanım, koçum, kınalı kuzum askerim Mehmet'im Eve al bayrağımızda sarılımı dönecektin Seni takvimleri sayıp, kavuşunca öpecektim Vatanımız uğrunda sen şehitmi gelecektin Ak sütümle besledikçe,gül yüzüne doyamazdım Büyüyüp emekledikçe,hiç sevinçten duramazdım Daha sonra dillendikçe,dokunmaya kıyamazdım Vatanımız uğrunda sen şehitmi gelecektin Okutarak güller gibi,saçımı süpürge ettim Ülkene çalışmak için, sana nasihatlar ettim Vakit gelince sılaya göndererek asker ettim Vatanımız uğrunda sen şehitmi gelecektin Şimdi cansız bedenini, Mehmetçikler taşıyorlar Yürekleri parçalanıp, sana selam veriyorlar Senin için Türk ulusun, gözyaşları döküyorlar Vatanımız uğrunda sen şehitmi gelecektin Ne olurdu büyüklerin sana sahip çıksalardı Şu terörü bitirerek, senden ayırmasalardı Analar kuzularına, ağıtlar yakmasalardı Vatanımız uğrunda sen şehitmi gelecektin Bütün şehit anasına Allahım sabırlar versin Mekanları cennet olsun,günahları affedilsin Kuzuma kıyan ellerin, Allah belasını versin Vatanımız uğrunda sen şehitmi gelecektin Terör belası sonunda birgün pişman olacaksın Türk ulusu cesurdur bak onları korkutamazsın Atatürk'ün izindedir,Ülkeme dokunamazsın Vatanımız uğrunda sen şehitmi gelecektin Cumhuriyet yaşayacak,Türk Ulusu koruyacak Ay Yıldızlı Bayrağımız sonsuza dek şahlanacak Türk Ulusu vatanına daha da çok sarılacak Vatanımız uğrunda sen şehitmi gelecektin SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair , |
-->: KINALI KUZUM MEHMETÇİĞİM
[B]Allah tüm şehitlerimize gani gani rahmet,o eşsiz evlatları yetiştiren anne ve babalarına sabır,sizin gibi yüreği geniş insanlarada ömür nasip eylesin.
Yüreğinizle yoğurduğunuz,duygularınızla açtığınız,dualarınızla yad ettiğiniz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Herkes şunu bilsinki biz geçmiştede [COLOR="Red"]KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ[/COLOR]ydik,şimdide [COLOR="red"]KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ[/COLOR]yiz,gelecektede [COLOR="red"]KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ[/COLOR] olarak Allah'ın izniyle kalacağız ve inanıyorum ki Atamız [COLOR="red"]OSMANLI İMPARATORLUĞU[/COLOR]nun dayandığı kapıları biz aşacağız. [COLOR="red"]VATAN[/COLOR] diye yüreğimize sardığım aziz ülkemiz üç beş çapulcuyla kazanılmadı,bizler adice kimseyi sırtından vurmadık,bizler ekmek yediğimiz yere ihanet hiç etmedik,çünkü bizler [COLOR="red"]TÜRK MİLLETİYİZ[/COLOR] üçbeş çapulcuya verilecek bir taşımız bile yoktur. Bu terör illeti elbet bitecek, Apolar,adiler ipe gidecek, Amma bu gözler görecek,görmeyecek, [COLOR="red"]TÜRK MİLLETİ[/COLOR] herdaim galip gelecek. SAYGILAR SUNUYORUM SABİHA HANIM![/B] |
[QUOTE=Serd@r;210539][B]Allah tüm şehitlerimize gani gani rahmet,o eşsiz evlatları yetiştiren anne ve babalarına sabır,sizin gibi yüreği geniş insanlarada ömür nasip eylesin.
Yüreğinizle yoğurduğunuz,duygularınızla açtığınız,dualarınızla yad ettiğiniz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Herkes şunu bilsinki biz geçmiştede [COLOR="Red"]KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ[/COLOR]ydik,şimdide [COLOR="red"]KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ[/COLOR]yiz,gelecektede [COLOR="red"]KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ[/COLOR] olarak Allah'ın izniyle kalacağız ve inanıyorum ki Atamız [COLOR="red"]OSMANLI İMPARATORLUĞU[/COLOR]nun dayandığı kapıları biz aşacağız. [COLOR="red"]VATAN[/COLOR] diye yüreğimize sardığım aziz ülkemiz üç beş çapulcuyla kazanılmadı,bizler adice kimseyi sırtından vurmadık,bizler ekmek yediğim yere ihanet hiç etmedik,çünkü bizler [COLOR="red"]TÜRK MİLLETİYİZ[/COLOR] üçbeş çapulcuya verilecek bir taşımız bile yoktur. Bu terör illeti elbet bitecek, Apolar,adiler ipe gidecek, Amma bu gözler görecek,görmeyecek, [COLOR="red"]TÜRK MİLLETİ[/COLOR] herdaim galip gelecek. SAYGILAR SUNUYORUM SABİHA HANIM![/B][/QUOTE] SERD@R DAYI SANA KATILIYORUM.BİZ VATANIMIZ,BAYRAĞIMIZ,BACILARIMIZ, ANALARIMIZ İÇİN ŞU VATANI KURTARMAYA AND İÇTİK.İKİ ÇAKAL KARŞIMIZA BU VARLIĞIMIZI ALMAK İÇİN ÇIKTIYSA BİZ VATANIMIZDAN NAMUSUMUZDAN KANIMIZDAN VAZMIGEÇELİM.BİZ Kİ 600 YILLIK ŞANLI BİR GEÇMİŞİ OLAN BİR DEVLETİZ.EĞER BİZ BU VATANDAN VAZGEÇER İSEK ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİ SIZLAR... BU VATAN İÇİN O ÇAKALLARLA SAVAŞMIŞ VE ŞEHİT DÜŞMÜŞ ABİLERİMİZİ,DEDELERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM. |
Teşekkürler Sebiha hanım,
bizler ile bu güzel şiirinizi paylaştığınız için. Beni çok duygulandırdınız. |
--->: KINALI KUZUM MEHMETÇİĞİM
GERCEKTEN TESKKURLER SEBIHA HANIM.COK GUSEL WE ICTEN BIR SIIR OLMUS.SEHITLERIMIZI RAHMETLE ANIORUM...ALLAH MEKANLARINI CENNET ETSIN
|
[B][I][COLOR="Magenta"][FONT="Verdana"]Yüregine saglik, siirin cok güzel [/FONT][/COLOR][/I][/B]
|
--->: BİR KAR TANESİ OLSAM
[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"][FONT="Verdana"]Siirlerinizi cok begenerek ve her satirini yasayarak okuyorum
emeginize ve yüreginize saglik[/FONT][/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
DOSTLUK
DOSTLUK
Bu zamanda kolay mı, gerçek dostlar edinmek İyi günde kötü günde her şeyini paylaşmak Sahte sevgiden uzak yürekten sevebilmek Ne güzeldir kardeşçe zor anlarda kaynaşmak Herkese dost denemez kötü gün görmeyince İhtiyacın olunca yanına gelmeyince Dertleri çektiğinde izini kaybedince Silmelisin defterden en iyisi unutmak Düşmanını dostunu tanımak istiyorsan Acı günde anlarsın huyunu bilmiyorsan Bak o zaman onları vefasız buluyorsan Kanma sahte sözüne tek hedefi kandırmak Af dilemek için hep hikaye anlatırlar Sakın kanma boş söze mutlaka aldatırlar O gülen sinsi yüzde fesatlık akıtırlar Amacı çıkarına menfaat hesap yapmak Geçmiş ise insanlar, bu dostluk sınavımdan Her anında koşarım , ayrılmam hiç yanından Veririm şu canımı hiç gözümü kırpmadan Sonsuza dek unutmam, görevim çare bulmak SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair |
-->: DOSTLUK
Sabiha hanım yine çok güzel dizeler yazmışsınız.
Yüreğinize,kaleminize sağlık... |
ŞEHİDİMİN YAVRUSU
ŞEHİDİMİN YAVRUSU
Gel yavrum koklayayım, gülümün yüzü solmasın Teröre kurban giden, babandan sen hatırasın Sen şehit evladısın, gurur duy, göğsün kabarsın Atatürk`ün izinde Cumhuriyet ilken olsun Şehidimin yavrusu, ananı sen iyi dinle Ülkene yararlı ol, gurur duyayım seninle Baban hep yaşayacak,kalplerde sevgi ile Atatürk`ün izinde Cumhuriyet ilken olsun Bizi üzüp ağlatıp, yuvamızı dağıtanlar Vatanıma göz dikip, Türk`lere kurşun sıkanlar Bir gün pişman olarak, cezasını bulacaklar Atatürk`ün izinde Cumhuriyet ilken olsun Ülkene sahip çıkıp, sonsuza dek koruyarak Bayrağımız elinde, marşımızı okuyarak Vatanını sev oğlum,toprağına sarılarak Atatürk`ün izinde Cumhuriyet ilken olsun Bu vatan hepimizin, bölünerek parçalanmaz Türk ulusu cesurdur, hiç kimseler korkutamaz Babana kıyan eller, amacına ulaşamaz Atatürk`ün izinde Cumhuriyet ilken olsun SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair NOT: Bir şehit eşinin yüreğini yüreğimde hissettim ve yazıp sizlerle paylaştım Bütün şehitlerimiz nur içinde yatsınlar. Mekanları cennet olsun. Her türlü terörü kınıyor ve lanet ediyorum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE |
--->: ŞEHİDİMİN YAVRUSU
çok güzel ya çok duygulandım kahrolsun pkk
|
-->: ŞEHİDİMİN YAVRUSU
Bacım duygularını bizle paylaştığın için sağol harika bir şiir olmuş şehitlerimizin ruhu şad olsun
|
VATANDAŞIN HALİ (Akrostiş şiir yazdım)
VATANDAŞIN HALİ (Akrostiş şiir yazdım )
V atandaşın değeri Ülkemde bilinmiyor A çtırmazlar ağzını özgürlük verilmiyor T okmu açmı bilinmez kimse ilgilenmiyor Al mazlar hiç fikrini yüzdürürler gemiyi N erede Demokrasi gören varsa söylesin D oldu taştı vatandaş derdini kim dinlesin A rtık sonu meçhuldür pencereden seyretsin Ş u koltuk sevdasından görmezler hiç kimseyi I slansa da gözleri vatandaşın silmezler N asıl olsa tuzları hep kurudur görmezler H alin zordur vatandaş maaşa zam vermezler A klım yeni kuşakta unuttular gülmeyi L afla kandırırlar hep ortada icraat yok İ şte Ülkem ne halde uyanıpta gören yok SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS Not: Ülkemde olanlar beni çok üzüyor ve ancak yazdığım mısralara içimi döküyorum.Umarım birgün vatandaşa hakettiği değer verilir.. Herkese Cumhuriyet,Kültür ve Sanat şehir güzel Sivas'ımızdan Selamlar, Sevgiler ve Saygılarımla.... |
CANIM DEDEM
CANIM DEDEM
Öpemedim, doyasıya ellerini Ak sakallı,gül yanaklı canım dedem Göremedim hiç yüzünü,gözlerini Dinleseydim masalını canım dedem Çok erkenden göç etmişsin hatırlamam Bir resmini görmedim kİ tanıyamam Dede diyen torunlara hiç bakamam Yatamadım dizlerinde canım dedem Anlatırdı babam senin hayalini Şu dünyada çok çektiğin kaderini , Canlandırdım gözlerimde cemalini Tutamadım ellerini canım dedem Vatanını,Bayrağını sevdiğini Atatürk'e bağlı olan düşünceni Yaşam boyu örnek aldık bizler seni Yaşayacak Cumhuriyet canım dedem Rahat uyu mekanında nurlar olsun El açtığım dualarım seni bulsun Sen ölmedin yaşıyorsun,gururumsun Hiç üzülme izindeyiz canım dedem SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair Not: Babalar günü haftasında bende rahmetlik dedemi 4+4+4 heceli mısralarımda andım. Bütün dedelere uzun ömür diliyor, şimdiden babalar gününü kutluyorum. |
--->: CANIM DEDEM
ARKADAŞIM GÜSELMİŞ HELAL OLSUN
|
--->: CANIM DEDEM
saolasın çok güselllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
|
BİR TANEM
BİR TANEM
..Bilmem senden ayrılalı kaç mevsimler geçti. Halen sana çarpar yüreğim. Seni düşünmediğim bir an olmadı ki, hayalin hiç gözümden gitmedi ki, Sensizlikte seni unutmaya savaştı yorgun yüreğim. ....Sensizliğinde seni yaşadı kalbim. Yokluğun öyle acı veriyor ki, soluğunu hissediyorum nefesimin her damlasında. Hiçbir şey dolduramıyor boşluğunu. Renkler soluk, gökyüzü karanlık, yokluğunda güneşin bile sıcaklığını hissetmiyorum bir tanem. ...Hasretini rüyalarımda gideriyorum, sabahların olmasını, günün ağarmasını, rüyalarımın bitmesini istemiyorum. Sevdamızı unutmayı denesem de başaramıyorum, savaşıyorum . ..Hiçbirşeye asla yenilip, pes etmezdim, ama tatlım bu kez yenik düştüm sana ve sevgine, tükendi gücüm bu sevginin karşısında ...Alışmaya çalışsam da bu anlamsız ve sönük yaşama, bedenim kurudu bir dal misali , sevgine,sana hasret,kollarım kırık, susuz, sevgisiz bir çölde unutulmuş, boş bir saksı gibiyim. ...Hani nasılda son gördüğümde çarpıyordu yüreğimiz. Titriyordu sıcacık ellerin avucumda. Başımı omuzuna yasladığımda koklamıştım tenini,. Veda zamanı aldığın son busenin izi kaldı yanağımda. Kenetlenen ellerimizi kopardı zaman acımasızca.. ...Nasılda bakmıştım son kez geri dönüp arkandan, Bir el sallamıştın bana karşıki kaldırımdan. Sen gözden kaybolunca yine kaldım baş başa kalbimdeki yalnızlığımla Sensizliğin acısı düşmüştü damarıma, Engel olamadım akan gözyaşlarıma. Olmayacak vuslatın hayalini bile kuramadım, Yoktu seni bir dem daha görme umudum. ...Sanma ki seni unuttum bir tanem, sanma ki unutacağım asla unutamam.. Gözlerimdeki sana hasretimin ıslak buğusu hiç bitmeyecek ...Adına benzer bir ad duyunca kalbim yine titreyecek, sana olan özlemim o zaman daha da çok artacak. .Sevdamızı unutmak için savaşsam da kalbim hep yenik düşecek. Çünkü sana olan sevgim hiç bitmeyecek ...Seni öyle çok seviyorum ki dünyaya yeniden gelsem, ...Bir gün toprakla buluştuğumu duyarsan senede bir günde olsa kabrime gel. Gel ki hiç değilse toprağımı okşa, mezarımın başında karşıma geçip, beni sevdiğini o büyüleyici sesin ile haykır. Duysun sesini gökyüzündeki melekler, uçuşan kelebekler, bu aşkımızın büyüsü ile dans etsinler. Yüce sevgimize ağlasın dertli bülbüller. Kavuşamayan bu sevdalılara ağıtlar yaksın sevenler. ...Bir tanem kim bilir sen şimdi nerelerdesin, duysaydın sesimi gelir miydin bana, tutarmıydın ellerimi,sararmıydın bedenimi. Söylermiydin beni ne çok sevdiğini, ...Oysa seni vefasız anlamadın bu yüce sevgimi Ömrünce tuttun başkasının ellerini, Anlamadın sana susamış bu yaralı kalbimi Şimdi seni melekler kollarıma getirselerde geç Artık tatlım vakit o vakit değil ,mevsim artık güz. Açmaz artık güller,kurudu bahçemdeki çiçekler, ama sevgin yüreğimde taptaze eskisi gibi Aldığım solukta,havamda,suyumda, gittiğim her yerde,hayalin ile yanımdasın. ...Şimdi ikimiz bir yabancıyız Ne yerimizi biliriz nede sevdamızı söyleyebiliriz ...Kaldıkça ayrı gözlerimiz ,ellerimiz, biz sadece bir hiçiz. Artık bitti bahar biz hazanız..... ...Bir tanem asırlar geçse de, sana kavuşamasam da, toprakla buluşsam da, yüreğimde hiç bitmeyen sevdamsın benim. ...Sonsuza kadar da senin için, çarpacak bu yorgun yüreğim. ...Seni her soluğumda özlüyorum ve özleyeceğim ...Bedenim solana kadar da bu satırlara ellerim ...Sadece ikimizin aşk masalını yazacak kalemim. ...Çünkü sensin benim tek sevdiğim............. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair |
-->: BİR TANEM
[B]SüPer Bir Şiir yaa... Çok teSekkkurLer Sabiha AbLacım. Yüreğine SağLık Harika oLmuş...[/B]
|
BABA EVİN BAŞ TACI
BABA EVİN BAŞ TACI
Bugün sizin gününüz gülsün melek yüzünüz Kutlu olsun hepinizin babalar gününüz Varlığınız ilaçtır uzun olsun ömrünüz Kırılmasın kalbiniz sizleri çok severiz Babam olsa kutlardım öperdim ellerini Ne anam var ne babam özlerim ikisini Doyamadım babama öperim hep kabrini Nur içinde yat babam dualarım hep sana Gece gündüz demeden yuvanıza çalışır Terini hiç silmeden ekmeğini kazanır Yuvasını düşünüp içine dert akıtır Unutulmaz hakkınız öpülmeli eliniz Baba evin baş tacı yuvaların direği Saygı duyun onlara mutlu olsun yüreği Biliniz kıymetini çoktur size emeği Bugün babalar günü güldürün yüzlerini SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS NOT: Bütün babaların babalar gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim. Aramızda olmayan babalarımızada rahmet dilerim.... Selamlar.... |
--->: BABA EVİN BAŞ TACI
[B]Sabiha abla çok güzel bir şiir,tam da babalar gününde yayınlamanız büyük
incelik.Emeğinize sağlık,şiirlerinizin devamınıda bekliyoruz...[/B] |
-->: BİR TANEM
Sabiha hanım, Yüreğınize sağlık.Çok güzel bir şiir.Herkesin mazide kalmış bir aşkı,sevdiğı vardır bunların duygularını dile getirmişsiniz.Böyle güzel şiirlerinizin devamını bekliyoruz.Bu dileğım benim gibi tüm şiir severler adına.Çok teşekkür ediyorum... zafer51
|
KUR TAHTINI YIKILMASIN
KUR TAHTINI YIKILMASIN
Kime kalmış yalan dünya, incitme gül yürekleri İki günlük yaşamında, esirgeme sevgileri Ömür geldi bak gidiyor, unutulmaz hiç izleri Çiçek açıp gönüllerde kur tahtını yıkılmasın Nedir paylaşamadığın, bunca kalpleri kırdığın Gülümseyerek ansınlar, geride dost bırakdığın Sevgi ile yaklaşarak ellerini tutmadığın Bu güzelim yüreklerde kur tahtını yıkılmasın Hayat kısa bilmez misin? ama yazık unutursun Uymaz isen başkasına,baş köşede oturursun Kazanırsan dostlukları,her ortamda bulunursun Seni seven yüreklerde kur tahtını yıkılmasın Her insanda farklı maske, kapatırlar yüzlerini Kendisini aldatırlar, kimse tutmaz ellerini Aslında çok zavallıdır, siler durur gözlerini Bahar olup gönüllerde kur tahtını yıkılmasın At huyunu denizlere, bırak kötü düşünmeyi Bak o zaman göreceksin, öğrenirsin sen gülmeyi Sıkı sarıl dostlarına, yaşat saygı ve sevgiyi Aç onlara kollarını kur tahtını yıkılmasın Güzel düşün, güzel davran,örnek insan ol topluma Ülken için çalış durma, boş işlere kafa yorma Sarıl Şanlı Bayrağına, toprağından hiç ayrılma Sevgi saygı ilken olsun,kur tahtını yıkılmasın SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS |
-->: KUR TAHTINI YIKILMASIN
Sivasımızın gururu sayın SABİHA hanımefendi size ne kadar övgüler yazsam inanınki az gelir siz sivas halkının sembolü olmuşsunuz bizim kılavuzumuzsunuz yazmış olduğun şiirlerinde ve makalelerinde insanlık adına o kadar çok mesajlar vermişsinizki bir deryasınız iyiki varsınız
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:24. |