![]() |
Ulu Cami İbretLik Resim
[IMG]http://www.yeniresim.com/data/media/41/www.yeniresim.com_-_bretlik_Resimler_-_Sivas_Ulu_Camii.jpg[/IMG]
[B][FONT="Comic Sans MS"]LÜTFEN DİKKATLİ BAKINIZ!!![/FONT][/B] |
-->: Ulu Cami İbretLik Resim
teşekkür ederiz kardeş, çok şey istemiyosun
|
yuce mevlam nelere kadir gercekten ilginc bir olay tv de cikmisti daha once
emegine saglik buraya tasidigin icin bu ibret alinacak olayi |
[B]Hakikaten ilginç ve bir o kadarda anlamlı paylaşım için sağolasın![/B]
|
[B]Siz Sağolun
..............................[/B] |
--->: Ulu Cami İbretLik Resim
eyvallah kardeş eline sağlık sivasımızın güzelliklerini böyle tanıttığın için
|
gerçekten tasarlanarak mı yapılmış.bilgisi olan var mı?
|
Bizim yüz yıllardır gözümüzün önünde duran bu tarihi eserin bir çok özelliğinin yanı sıra bizim fark edemeyip göremediğimiz başka bir özelliğinide JAPON turist buldu ecdadımız ne büyük projeler hazırlayıp hayata gecirmişler hala dimdik ayakta duruyor bu devirde hala bütün dünyada hayranlıkla ve hayretle bakılıyor bu güzel tarihi eserlerimze sahip cıkıp korumalıyız
|
sagol duman kardeş ; daha önce görmemiştim eline saglık
|
çok güzel bi paylaşımdı seneye geldiğimde mutlaka bakmak isterim ilginçdi gerçekten...
|
eline saglik arkadaşim cok güzel olmuş
|
ecdat işini bilir ama malesef bizde iş yok.İnşaallah geç kalınmadan birşeyler alırız.SAYGILARLA SANADA HAYIRLI RAMAZANLAR
|
ellerine ağlık kardeş güzel olmuş
|
eline emeğine sağlık gardaş
resmi görünce tuhaf oldum,bencede tesadüf değil. Japonlar"Ulucami bizde olsa cam fanus içinde korurduk"demişler. peki biz ne yapıyoruz? |
camideki ilginç olay
[IMG]http://img411.imageshack.us/img411/2398/sivasdivrikcamiiac4uw4zr0.png[/IMG]
|
--->: camideki ilginç olay
[B]Bu müthiş mimari için ecdada şükran borçluyuz. İşte Türklerin bilimi kullanması ve islamiyete uygulaması...[/B]
|
--->: camideki ilginç olay
geçenlerde haberlerde bile göstermişti bu güzel mimari yapıyı.
|
Cevap: Ulu Cami İbretLik Resim
Ben daha yeni farkediyorum ve hemen facebook ta paylaşıyorum bu olayı.
Muhtemelen Selçuklu yapıtı diğer yapıtlarda da aynısı vardır çünkü bu yapıların girişindeki ovallik zaten bir Selçuklu Mimari Özelliğidir. |
Cevap: Ulu Cami İbretLik Resim
Bu yıl Sivas gezimdeki ilk rotamdı burası.
İnanın tarihi açıdan paha biçilemez bir yer ama her zamanki gibi bakımsızlık ve ilgisizlik içerisinde can çekişmekte. O kadar da ilginç bir öyküsü var ki... Bu cami nedeni ile bir ülkenin yok olduğunu biliyor musunuz? Selçuklu Sultanı Kılıçarslanın Mengüceklilere sırf bu camiden dolayı savaş açtığını biliyor musunuz? Buyrun kesinlikle izleyin belgeseli... [CENTER][YOUTUBE]F68oggHwSzI[/YOUTUBE] [YOUTUBE]ECb4-SRvJMQ[/YOUTUBE][/CENTER] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:38. |