Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   AŞKA İNANIRMISINIZ? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=15020)

puar 02.02.2008 09:22

AŞKA İNANIRMISINIZ?

Arkadaslar biraz garip olacak ama aşka inanırmısınız??
yada aşk varmıdır?
sadece merak ettim :rolleyes:;)

arikarinkuchi 02.02.2008 09:23

--->: AŞKA İNANIRMISINIZ?

bence yoktur
bu kadar :D

gürün_güzeli 02.02.2008 09:38

bence vardır.... ...... tarifsiz bir duygu yaşamayan bilemez saçmaa gelir ona..
AŞk baktığın her yerde onu görmektir..herşeyde onu bulmaktır.senin için hayat odur.onunla ağlarsın onunla gülersin..vazgeçilmezin olur.ömründür o senin .ayy yeter yaa dertlendim..

fertelliyim 02.02.2008 10:02

"Aşk Ahhh Aşk" Aşk insanı sarhoş eder hem kendindesindir hem değil ne yaptığını ne yapacağını bilemezsin bunu da yalnızca yaşayan bilir daha doğrusu bildiğini sanır velasılı kendini öyle kaptırırki mantıklı hiç düşünemez beyniyle değil kalbiyle hareket eder. Siz benim bu yazdıklarımdan bişey anladınızmı hayır Aşk işte böyle birşeydir.

puar 02.02.2008 10:31

o zaman aşk akıl işi değil :D yazdıklarınızdan bu çıkıyor.

sivaslıgenç 02.02.2008 11:00

Abi aşık olacağın kişiyi iyi seçersen aşk çok güzel ve anlatılması zor bir duygu .Ama gidipte boş adama aşık olursan aşk sıkıcı, anormal bir duygu olur.

recosan58 02.02.2008 11:35

[QUOTE=puar;228979]o zaman aşk akıl işi değil :D yazdıklarınızdan bu çıkıyor.[/QUOTE]

arkadaşım güzel bir tesbitte bulunmuş başka ne diyelim
madem aşk ınsanın aklını başından alıyor
o zaman akıllı olup aşık olmamak lazım

KARAKAYA83 02.02.2008 12:43

3 tip aşk vardır büyük aşk küçük aşk gelip geçici aşk :D:D

sivaslıgenç 02.02.2008 12:52

[QUOTE=KARAKAYA83;229023]3 tip aşk vardır büyük aşk küçük aşk gelip geçici aşk :D:D[/QUOTE]

Abi ama şimdiki aşkların %85 gelip geçici aşk.Bana göre.

SivasLady 02.02.2008 15:11

Yani "Bugün telefon etmedi" demeden, "Şu an nerede acaba?" diye kendi kendinizi yemeden, "Yaş günümü hatırlayacak mı acaba?" diye bir beklenti içine girmeden... Sevdiniz mi hiç? Onun, size ait olmadığını kabul edip,onu özgür yaşamı ile sevmeyi denediniz mi? Yanındaki erkek arkadaşına aldırmamayı öğrenip ama aldırmıyormuş gibi yapmadan, gerçekten aldırmadan, "Bitecekse biter , bunu ben değiştiremem, beni sevmeyi bırakmasını değiştiremeyeceğim gibi" diye düşünüp. Onu yersiz kıskançlıklara boğmaktan ve kendinizi yıpratmaktan vazgeçebildiniz mi hiç? Hiç beklemeden çalan bir kapıda, onu karşınız da görmek ne güzeldir bilir misiniz?

Beklemediğiniz bir anda hediye almak en sevdiğinizden... Ve beklemeden gelen bir "seni seviyorum" mesajının tadına varabildiniz mi hiç? Siz istediginiz için degil, o istiyor diye yapildi mi tüm bunlar? Ve beklentisiz sevmenin tadina bakabildiniz mi hiç? "Bugün beni hatirlamadi" yerine "Hiç beklemiyordum, senin gelecegini" diyebilmek ne güzeldir oysa... Onu bogmadan, kendinizi bogmadan sevebilmek ne güzeldir...

Sahiplenme duygusundan uzak, sevmenin, sevilmenin tadina varabildiniz mi hiç? Yapilmamis davranislar, söylenmemis sevgi sözcükleri ile kendi kendinizi ask çikmazinda kaybedeceginize, Hiç beklenmeyen bir demet çiçekle mutlu oldunuz mu? Beklentisiz sevin... Ben, beklentisiz seviyorum... "Niye aranmadim" diye düsünüp kendini kendinizi yiyeceginize, hiç beklenmedik bir "Seni özledim" mesaji ile aski yakalayin..

Beklentisiz sevin... Ben, beklentisiz seviyorum... O, sizin sevgiliniz oldugu için degil. Ona tapulu maliniz gibi, çantaniz, arabaniz gibi davranma hakkiniz oldugunu düsünmeden. Onu sevdiginiz, onun da sizi sevdigi için sevin... Sevgiye karisan "beklenti" denen illeti hemen silin askin ak sayfalarindan... Göreceksiniz ki, o zaman ask, baska bir güzel... Göreceksiniz ki, o zaman sevgili, daha bir romantik...

Göreceksiniz ki, o zaman sevmek ve sevilmenin damaklarda biraktigi tat, yillanmis sarap gibi, beklenti zehrine karismadan bir baska döndürüyor insanin basini... Ben, beklentisiz seviyorum... Onun nerede oldugunu merak etmiyorum... "Beni bugün neden aramadi" diye geçirmiyorum içimden, aramadigi zamanlarda... Gelecege dair hayallerim de yok zaten... Ben, sevgiyi yasiyorum... Onun yanimda oldugu anlar o kadar degerli, o kadar kiymetli ki...
Gerçeklesmemis ve gerçeklesmeyecek beklentilerle mahvetmiyoruz o anlari... Beklentisiz seviyoruz... Sevdigimiz için seviyoruz...

Hayalsiz, geleceksiz, beklentisiz... Anlik seviyoruz...

Deneyin... Beklentisiz, sevmeyi deneyin bir gün... Beklentilerle bogdugunuz asklariniza aciyacaksiniz...

[B]Can Dündar[/B]

izmirliyiğido 02.02.2008 15:16

[QUOTE=fertelliyim;228978]
***Aşk olmazmı bunu sadece aşık olan bilir***
bir gün gönlünüzü birine kaptırdığınız zaman anlarsınız
o zaman aşkın oldğuna
:):):)
[/QUOTE]
-----------------------------------------------------------------

puar 02.02.2008 16:24

:) bende gülüyorum... tarkan sendemi gülüyorusn :)

Esengül 02.02.2008 17:42

Aşk var olmaz olurmu :)

.

altuntas58 02.02.2008 18:11

-->: AŞKA İNANIRMISINIZ?

Aşk illaki vardır Evet aşka inanırım

SivasLady 03.02.2008 16:42

[CENTER][COLOR="DarkOrchid"][B]
[IMG]http://img71.yukle.tc/images/3841.jpg[/IMG]

Aşk,bazen sihirli bir iksir gibidir.Oyun oynarsın o iksirle..Ya zehirler seni,ya da büyüler..

[IMG]http://img71.yukle.tc/images/24102.jpg[/IMG]

Aşk,bazen yıllanmış bir çınarın öksüz kalan son yaprağıdır.Ürpetir seni yalnızlık..Ya vargücünle tutunursun,ya da yere düşer kaybolursun..

[IMG]http://img71.yukle.tc/images/49943.jpg[/IMG]

Aşk,bazen uzaklara dalmaktır.Gıpta edersin başkalarının duygularına..Ya hasret çekersin,ya da çektirirsin..

[IMG]http://img71.yukle.tc/images/62504.jpg[/IMG]

Aşk,bazen sanatçı ruhunu yansıtmaktır.Sözcükler sessizleştiğinde konuşur onlar..Ya aşkını gösterirler,ya da çöküşünü..

[IMG]http://img71.yukle.tc/images/33115.jpg[/IMG]

Aşk,bazen bilgilenmektir.Satırlar içinde bulur seni..Ya gerçekleri çıplak gözle görürsün,ya da kendini masallarla avutursun..

[IMG]http://img71.yukle.tc/images/10946.jpg[/IMG]

Aşk,bazen gitmekle kalmak arasında verdiğin en büyük savaştır..Yorgun düşürür seni bu savaş..Ya aklın kazanır,ya da kalbin..[/B][/COLOR][/CENTER]

FurkaN 03.02.2008 17:29

-->: AŞKA İNANIRMISINIZ?

[B]Aşk yoktur... Cismani aşk asla yoktur... Onu siz aşk sanırsınız ama o asla aşk değildir... Sevgidir, bağlılıktır ama aşk değildir...[/B]

Sweetgirl 03.02.2008 20:28

[B][I][COLOR="Magenta"] [COLOR="red"]Ask[/COLOR] bir kelime ile anlatilmaz
[COLOR="Red"]Ask[/COLOR] bir bakista tadilmaz
[COLOR="red"]Ask[/COLOR] o kadar kutsal bir seyki her insan [COLOR="Black"]ASIK [/COLOR]olamaz
[COLOR="red"]Ask [/COLOR]yolunu kaybeden bir kisiye yol gösteren bir mum isigidir
[COLOR="red"]Ask[/COLOR] bir enayinin actigi kuyuya baska bir enayinin düsmesi gibidir.
[COLOR="red"]Ask[/COLOR] bir elma sekeridir. Yalarsin Yalarsin sapi elinde kalir.
[COLOR="red"]Ask [/COLOR]göz bakismasi, dudak sapirtisi, yatak gicirtisi, cocuk civiltisidir.
[COLOR="red"]Ask [/COLOR]gözlerde baslar, dudaklarda nihayetlernir dokuz ay on gün sonra baba diye seslenir.
[COLOR="red"]Ask [/COLOR]dünyanin en tatli mutlulugu ile dünyanin en derin acisindan yaratilmistir.
[COLOR="red"]Ask [/COLOR]bir rüya kadar serin, bir günes kadar yakicidir.

[COLOR="Red"]Ask[/COLOR]'i herkes farkli yasar... [COLOR="red"]Ask[/COLOR]'in asil tabiri yoktur..
Bazilari icin dünyanin en güzel duygusuyken digerleri icin en aci veren duygudur.
Bazilari icin haytinin baslangici digerleri ise hayatinin sonudur.
[COLOR="red"]Ask[/COLOR]'i her yas, her cinsiyet ayri yasar.
[COLOR="red"]Ask [/COLOR]sevdigin insanin gözlerine bakarken icin kipir kipir olmasi, damarlarindan tüm kanlarin cekilmesi gibi bir duygudur.
[COLOR="red"]Ask[/COLOR] daim olan birsey degildir.
[COLOR="red"]Ask[/COLOR]'in yerini zamanla SEVGI alir.
[COLOR="Black"]ASIK [/COLOR]olmayan bir insan [COLOR="Red"]ask[/COLOR]'i asla tabir edemez.
Zaten gercek bir tabiride yoktur.
Cünkü [COLOR="Red"]ASKI[/COLOR] herkes farkli yasar....[/COLOR][/I][/B]

ilyas özer 03.02.2008 20:40

bahsettiginiz ask leyla ile mecnun,asli ile kerem,ferhat ile sirinle öldü,basiniz sagolsun:)

Sweetgirl 03.02.2008 21:20

[B][I][COLOR="Magenta"]Benim adim [COLOR="Red"]ASK[/COLOR]'tir ey insan!
Beni tanimlamak zordur inan!
Her gectigin yolda bulamazsin!
Parayla hic satin alamazsin!
Servetini harcasan benim ugruma
Kolaylikla ele gecerim sanma!
Eger bir gün bulursan beni,
Mutluluktan ucar görürüm seni
Yalniz dikkatli sakla tut gönlünde
Kayip gidebilirim senden bir günde
Icin yanar, beni atar tutar, gecersin
Iste böyle kötüdür [COLOR="red"]ASK[/COLOR] dersin.....!!!!!![/COLOR][/I][/B]

umitbsr58 03.02.2008 21:22

simdi asklar sahte
simdilerde mecnun kupeli leyla ise ka..r!!!
Leyla ıcın tabırımden dolayı herkesten ozur dılerım ama bu gercek !!!

Sweetgirl 03.02.2008 21:25

[QUOTE=umitbsr58;229199]simdi asklar sahte
simdilerde mecnun kupeli leyla ise ka..r!!!
Leyla ıcın tabırımden dolayı herkesten ozur dılerım ama bu gercek !!![/QUOTE]

[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]ASK'lar degil sahte olan maalesef
Simdiki insanlar sahte!!!!!
[/COLOR][/CENTER][/I][/B]

SivasLady 03.02.2008 21:56

[B]ASK, HERSEYDIR...
ASK, iyi geceler öpücügünü uzun tutmaktir. BEKLENTIDIR.
ASK, delicesine flört ederken yanindakinin hicbirseyyapmama hakkini teslim etmektir. SAYGIDIR.
ASK, zaaflarinizin oldugunuortaya çikarir. KABULLENMEKTIR.
ASK, simdi zamani degil diyebeklemeyi bilmektir. SABIRDIR.
ASK, saclarda baslayip,topuklarda biten bir gezintidir. KESIFTIR.
ASK, "Seviselim" demeden sevismek, yanindakininne istedigini bilmektir. ANLASMAKTIR.
ASK, baslandigini sandiginda, karsindakine"Hayir" deme sanssni tanimaktir. INCELIKTIR.
ASK, korumaktir. SORUMLULUKTUR.
ASK, ciddi bir tokalasmayikikirdamaya dönüstürmektir. MIZAHTIR.
ASK, evinizdeki her seyin yerinindegistirilmesini kabullenmektir. TESLIMIYETTIR.
ASK, saatin kaç oldugunubilip aldirmamaktir. NES'EDIR.
ASK, sizi kucaklayan kollarin gittikcedaha cok sarilmasidir. MUTLULUKTUR.
ASK, gecenin bir vaktinde "Sen uyu, benim gitmem gerek"dediginizde, "Uyanik kalip seni biraz daha görmeyitercih ederim" cevabini almaktir. SICAKLIKTIR.
ASK, tanidiginizi zannettiginiz insaninyeni yanlarini kedfetmektir. TAZELIKTIR.
ASK, uyandiginizda rüyanizi yaninizda bulmanizdir.DÜSLERIN GERCEK OLMASIDIR.
ASK, kocaman yataginücte birine sigismaktir.YAKINLIKTIR.
ASK, evin anahtarlarindan bir kopya dahayaptirmaktir. GÜVENDIR.
ASK, "Hoscakal" dedikten sonra tekrarkarsilasacagini bilmektir. KADERDIR.
ASK, "Gerindiginizde sizlayan vücut"lafinin anlamini bilmektir. DERSTIR.
ASK, ecza dolabini actiginda, dis macunu kapaginikapatilmamis bulmaktir. UYUMDUR.
ASK, pencereden disariya baktigindakiminle oldugunu hatirlamaktir. DÜSÜNCEDIR.
ASK, rüzgarin agaclarin arasinda dolasirkencikardigi sesi dinleyip sevgilisinin yaninda olmadiginahayiflanmaktir. YALNIZLIKTIR.
ASK, asla anlatilmayacak hikayelerdir. ÖZELDIR.[/B]

ßabyfac€ 03.02.2008 23:57

[QUOTE=sivaslıgenç;229025]Abi ama şimdiki aşkların %85 gelip geçici aşk.Bana göre.[/QUOTE]

hiç geLmiyorki GeÇici oLsun ya .. ßu devirde aŞk zevk oLmuş ya (:

EyüphanAydın 04.02.2008 00:09

Olmayan Aşka Niye İnanım:D
Ne Ekersen Onu Biçersin:)

puar 04.02.2008 12:52

[QUOTE=SivasLady;229180][CENTER][COLOR="DarkOrchid"][B]
[IMG]http://img71.yukle.tc/images/3841.jpg[/IMG]

Aşk,bazen sihirli bir iksir gibidir.Oyun oynarsın o iksirle..Ya zehirler seni,ya da büyüler..

[IMG]http://img71.yukle.tc/images/24102.jpg[/IMG]

Aşk,bazen yıllanmış bir çınarın öksüz kalan son yaprağıdır.Ürpetir seni yalnızlık..Ya vargücünle tutunursun,ya da yere düşer kaybolursun..

[IMG]http://img71.yukle.tc/images/49943.jpg[/IMG]

Aşk,bazen uzaklara dalmaktır.Gıpta edersin başkalarının duygularına..Ya hasret çekersin,ya da çektirirsin..

[IMG]http://img71.yukle.tc/images/62504.jpg[/IMG]

Aşk,bazen sanatçı ruhunu yansıtmaktır.Sözcükler sessizleştiğinde konuşur onlar..Ya aşkını gösterirler,ya da çöküşünü..

[IMG]http://img71.yukle.tc/images/33115.jpg[/IMG]

Aşk,bazen bilgilenmektir.Satırlar içinde bulur seni..Ya gerçekleri çıplak gözle görürsün,ya da kendini masallarla avutursun..

[IMG]http://img71.yukle.tc/images/10946.jpg[/IMG]

Aşk,bazen gitmekle kalmak arasında verdiğin en büyük savaştır..Yorgun düşürür seni bu savaş..Ya aklın kazanır,ya da kalbin..[/B][/COLOR][/CENTER][/QUOTE]

tecrubemi konuşuyor desem :rolleyes::D

Cep teleofonu geldi bence Aşkta bitti.

AzizMurat58 04.02.2008 16:10

[COLOR="DarkGreen"][B]
AŞK Aşık olmayan için yoktur...
AŞK Aşık olan için vardır...

Aşkı yaşamayan aşkın varlığını bilemez, işte o yüzden aşk yoktur demesinde bir abeslik yoktur...

Ancak şuda bşi gerçekki günümüzde aşk ile sevgi arasındaki ayrımı yapabilen çok az, birine gönlünü kaptıran aşık oldum diyor, oysaki onun tattığı sadece sevgidir.
Ve birde şöyle bi gerçek var ki mağalesef AŞK da SEVGİ de ayaklar altında dolaşıyor, kutsallığının farkında olunmadan ayaklar altına serilmiş[/B][/COLOR] :(

seva 04.02.2008 18:31

aşka inanmam bence aşk diye birşey yok sadece ALLAH için vardır.

CrSivaslim58 04.02.2008 18:35

ben inanmam hihihihihihihhiihi.

PeRi58 04.02.2008 18:36

bence yoktur :(:( herşey şimdi yalanlar üzerine kurulu

UTKUM_58 04.02.2008 18:43

ASK OYLE BIR HAL ALDIKII YORUMLAMAK BILE ISTEMIYORUM, NE ASLI ILE KEREMI; NEDE LEYLA ILE MECNUNU ;NEDE ROMEO ILE JULYETI ANLAYABILIRIS; HEPSININ KITABINI OKUDUM,demekki hic asik olmamisim ben.......

GERCEK ASK BENIM ICIN ÖLDUKTEN SONRADA ALLAHIMDAN SEVDIGIMI DILEMEKTIR.....

seva 04.02.2008 18:50

aşk ölümsüzdür eğer bi insan sürekli aşktan bahsederse o aşk değil hevestir.

BAYPİPO 04.02.2008 19:17

[B] Günümüzde AŞK tamamen [COLOR="Magenta"]DUYGUSAL[/COLOR](Cem YILMAZ):rolleyes: olduğu için artık benim için pek önemi yok olsada olur olmasada...Ama aşk kelimelerle anlatılamaz yaşamak gerek acısıyla tatlısıyla(nedense bana hep acılı denk geldi.:confused:)[/B]

GuNaY 04.02.2008 22:54

[QUOTE=EyüphanAydın;229227]
Ne Ekersen Onu Biçersin:)[/QUOTE]

[B]Bu ne şimdi aşk insanı :D
Dam başında saksağan vur beline kazmayıda yazsan tam olacak mış :D[/B]

GuNaY 04.02.2008 23:02

[QUOTE=seva;229518]aşka inanmam bence aşk diye birşey yok sadece ALLAH için vardır.[/QUOTE]

[B]Sadece Allah için ne vardır? Aşksa, aşk diye birşey yok demişsin?
Ama güzel bir noktaya temas etmişsin,
Allah Aşk duygusunu insanların kendisini sevmesi için koymuş...
Fakat insanlar beşere bu duyguyu harcarsa bu ağırlağı kaldıramazmış. Aşk bu yüzden insanlara zarar verirmiş... Doğruluğu tartışılık belki ama aşık olupta acı cekmedim diyen çıkabilir???
Bizlerde bu duygu olduğu ve neyi nasıl kullanacağımızı bilmediğimiz sürece AŞK ve ACI hep birlikte anılacaktır...[/B]

sıla 04.02.2008 23:04

AŞK BİLE BİLE TUTSAKLIKTIR ...

seva 05.02.2008 15:40

[QUOTE=GuNaY;229655][B]Bu ne şimdi aşk insanı :D
Dam başında saksağan vur beline kazmayıda yazsan tam olacak mış :D[/B][/QUOTE]
aşk leyla ile mecnün gibi kavuşamadılar onlarda mı aşkı doğru kulanamadılar bence aşk iki insan arasında olan bir duygudur o aşk doğru bi şekilde
Aşkım Onun cemaline, kemaline bir delildir.

Aşkım ve muhabbetim marifetimdir, kulluğumdur...

Aşkı hikmetle anlamayanlara, şefkatle sevmeyenlere aşkolsun!

puar 07.02.2008 09:37

Allahın kulu ve elçisi Alemlerin rahmeti RESULLAH efendimize duyulan aşkın önüe gecebilecek aşk yoktur...

puar 07.02.2008 09:38

[QUOTE=GuNaY;229656][B]Sadece Allah için ne vardır? Aşksa, aşk diye birşey yok demişsin?
Ama güzel bir noktaya temas etmişsin,
Allah Aşk duygusunu insanların kendisini sevmesi için koymuş...
Fakat insanlar beşere bu duyguyu harcarsa bu ağırlağı kaldıramazmış. Aşk bu yüzden insanlara zarar verirmiş... Doğruluğu tartışılık belki ama aşık olupta acı cekmedim diyen çıkabilir???
Bizlerde bu duygu olduğu ve neyi nasıl kullanacağımızı bilmediğimiz sürece AŞK ve ACI hep birlikte anılacaktır...[/B][/QUOTE]

Çok haklısın günay...vede sen bu işi biliyorsun :)

AzizMurat58 07.02.2008 09:56

[QUOTE=puar;230783]Allahın kulu ve elçisi Alemlerin rahmeti RESULLAH efendimize duyulan aşkın önüe gecebilecek aşk yoktur...[/QUOTE]

[COLOR="DarkGreen"][B][FONT="Tahoma"] Üzgünüm pure kardeş fakat bu konuda büyük bi sıkıntı yaşıyoruz,
Yoktur değil OLMAMALI olması gerekiyor yazmalıydın.
Yani diyeceğim şu ki mağalesef günümüzde Allah ve Resulüne aşık olan insan ben göremiyorum ( isdisnalar hariç )
Tamam hepimiz Allah ve Resulunu seviyoruz uğruna canımızı malımız herşeyimiz feda ederiz diyoruz Fakaaat sadece diyoruz uygulamıyoruz, yani mağalesef Allah ve Resulune olan sevgimizde samimi dahi olamıyoruz.

Aksini iddia eden varsa buyursun...
[/FONT][/B][/COLOR]

puar 07.02.2008 10:01

[QUOTE=AzizMurat58;230797][COLOR="DarkGreen"][B][FONT="Tahoma"] Üzgünüm pure kardeş fakat bu konuda büyük bi sıkıntı yaşıyoruz,
Yoktur değil OLMAMALI olması gerekiyor yazmalıydın.
Yani diyeceğim şu ki mağalesef günümüzde Allah ve Resulüne aşık olan insan ben göremiyorum ( isdisnalar hariç )
Tamam hepimiz Allah ve Resulunu seviyoruz uğruna canımızı malımız herşeyimiz feda ederiz diyoruz Fakaaat sadece diyoruz uygulamıyoruz, yani mağalesef Allah ve Resulune olan sevgimizde samimi dahi olamıyoruz.

Aksini iddia eden varsa buyursun...
[/FONT][/B][/COLOR][/QUOTE]

haklısın hemşo...
onun için ölürüz diyoruz ne yapıyoruz hiç bişey...
gereksiz kırmalar birbirilerini öldürmeler hak yemeler haram zina...herşey mevcut...
bunun çözümü ahlaklı insanları başımıza getirerek başka çaremiz varmı...

Toplumu toplumu yapan
dindir
dildir
Hangisine sahip çıkıyoruz?

WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:54.