![]() |
MUHSİN YAZICIOĞLU
Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954'te Sivas Elmalı Köyü'nde doğdu. Babasının adı Halit, annesinin adı Fidan'dır. Veteriner Hekim; Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi. Selçuklu Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı Genel Başkanlığı görevini üstlendi. Büyük Birlik Partisi Kurucu Üyesi ve Kurucu Genel Başkanı oldu. 19 ve 20. Dönem Sivas Milletvekili. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı. Yazıcıoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.
BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ Burdan kendisi hakkında görüşlerinizi yazabilirsiniz. Belki olurda siteye girer vede düşüncülerimizi dikkate alırsa en azından mecliste bizimde hakkımız savunlur. |
--->: SN MUHSİN YAZICIOĞLU
Evet bana göre Sivaslı olarak ön planda olan insanların en iyisidir,Muhsin başkan.
|
MUHSİN YAZICIOĞLU
[CENTER]
Muhsin Yazicioglu, 1954 yilinda Sivas'in Sarkisla ilçesi Elmali Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oglu olarak dogdu. Ilk ve orta ögrenimini Sarkisla'da yapti. Yüksek ögrenimini yapmak üzere 1972'de Ankara'ya geldi. Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladi. 1968'de cemiyet (dernek) çalismalarina basladi. Sarkisla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katildi. Ankara'ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocaklari Genel Merkezi'nde görev yapmaya basladi. Sirasiyla; Ülkü Ocaklari Genel Baskan Yardimciligi ve Ülkü Ocaklari Genel Baskanligi yapti. (1977-78). 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Dernegi'nin kurucu Genel Baskani oldu. 1980 yilina kadar MHP'de Genel Baskan Müsavirligi görevinde bulundu. 12 Eylül 1980'de yapilan askeri darbenin ardindan, MHP ve Ülkücü Kuruluslar Davasi sanigi olarak cezaevine konuldu. 5,5 yili hücrede olmak üzere 7,5 yil Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin YAZICIOGLU, 7,5 yil cezaevinde kaldigi bu davadan herhangi bir ceza almadi. Cezaevinden çiktiktan sonra, magdur olmus ülkücülere ve onlarin ailelerine yardim amaciyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Egitim Vakfi'nin baskanligini yapti. 1987'de arkadaslari ile birlikte MÇP'de siyasete girdi. MÇP'de Genel Sekreter Yardimciligi görevinde bulundu. 1991 genel seçimlerinde üç partinin olusturdugu ittifak bünyesinde, milletvekili adayi oldu. “O, inançlarinizi Meclis'e tasiyacak” sloganiyla, Sivas'tan milletvekili seçildi. 1992 yili Temmuz ayinda, “içinde bulundugu partinin siyasi anlayisiyla uyusamadigi için” bir grup arkadasi ile birlikte MÇP'den ayrildi. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Baskanligina seçildi. 24 Aralik 1995'te yapilan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakindan 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü. 26 Nisan 1998'de yapilan 3. Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapilan 4. Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapilan 1. Olaganüstü Büyük Kurultay'da ve 20 Temmuz 2003 tarihinde yapilan 5. Olagan Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Baskanligina seçildi. Halen bu görevi devam ettirmekte olan Muhsin YAZICIOGLU, evli ve iki çocuk babasıdır.[/CENTER] |
--->: MUHSİN YAZICIOĞLU
[B]sivasımızın politik anlamında bana göre vazgeçilmez lideridir.
duruşunu hiç bozmayan davasından vazgeçmeyen davası uğruna mhp yi bırakan sağlam kariyerli lider[/B] |
sayın genel başkanım MUHSİN YAZICIOĞLUNA saygılarımı sunarım onurlu ve dik duruşu tam bir SİVAS VE ANADOLU YİĞİDİ bende bir BBP Lİ oLARAK GURUR VE ONUR DUYUYORUM ve bütün BÜYÜK BİRLİK PARTİLİ DOSTLARIMA VE HEMŞERİLERİME SAYGILAR SUNARIM BBP İST MALTEPE İLÇE DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANI MURAT AYDOĞAN TÜM SİVASLILARDAN BBP ye katılmalarını davet ediyorum SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ MUHSİN YAZICIOĞLU gibi bir ONURLU VE VATANINI SEVEN İNSANI LUTFEN DESTEKLEYELİM tüm hemşerilerimi saygıyla selamlar YÜCE ALLAHIMA EMANETİNİZ murat aydoğan sivas ulaş şenyurt köyünde doğdum öz sivaslıyım sivasımıda çok severim ist MALTEPE
|
SAYIN GENEL BAŞKANIM SİVASIN GERÇEK VEKİLİ SİZ SİNİZ BİZLER SİZİN MÜCADELENİZİ BBP Lİ OLARAK BİLİYORUZ DİKİM EVİNE VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ TEKELE VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ VAKIFLAR KANUNUNU NA VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ TÜDEMSAŞA VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ MECLİS BÜTÇE KONUŞMASINDA SİZE İZİN VERMEYEN ANKARAYIDA BİLİYOZ BEN BİR BBP MENSUBU OLMAKTAN GURUR VE ONUR DUYUYOR SİZİN HALKIM SİVASIN GERÇEK VEKİLİ OLDUĞUNUZU BİLİYORUM %60 OY ALANLAR SİVASIN YOLUNU UNUTANLARDA SİVAS SONUNDA ANLAYACAKTIR İNŞALLAH SAYGILARIMI SUNAR ELLERİNİZDEN ÖPERİM GERÇEK TÜRK LİDERİ GERÇEK SİVASLI GERÇEK ANADOLUNUN GURURU MUHSİN YAZICIOĞLU BBP İST MALTEPE TEŞKİLATINDAN MURAT AYDOĞAN
|
-->: MUHSİN YAZICIOĞLU
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.EMEĞİNİZE SAĞLIK.
|
Muhsin YAZICIOĞLU Ülkücü Hareketin En Önde Gelen İsmidir..! BöyLe Bir İnsanında Bizim Memleketlimiz Olması Sivaslılar İçin Gurur Verici Bişeydir.! Türkiyenin Geleceği İçin BİR TEK O KALDI MUHSİN YAZICIOĞLU. Ülkücü Hareketin Vazgeçilmez İsmi, Yüzündeki Her Çizgi, Vücudundaki Her Yara Dava Kokan Bir İnsan, Davası İçin, Türk-İslâm, İçin, KızılElma İçin, Turan İçin Varını Yoğunu Ortaya Koyan Gerektiği Zaman Canını VerebiLecek Bir İnsan..! Türkiye'nin Başına Gelebilecek Daha İleri GörüşLü Bir Lider Dünyaya GeLmemiştir.! Bu Yüzden Biz SivasLıLar Muhsin YAZICIOĞLU iLe Hem Gurur DuymaLı Hem Sonuna Kadar DestekLemeLiyiz.! Ben Bunun İçin Bütün SivasLı ArkadasLarımı, AnaLarımı, BacıLarımı, KardeşLerimi Bu Ulu Ve Yüce Davada Muhsin Başkanımızı DestekLemeye Davet EdiyOrum..! ^^ALLAH TÜRKÜ KORUSUN^^
Tanrı Dağı Kadar Türk, Hira Dağı Kadar MüsLüman...! |
emeğine bileğine sağlık......süper bi adam.........
|
[B][COLOR="Blue"]tekniker58[/COLOR] verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçektan Muhsin abimiz başka bir insan çok değerli ve memleketine ve vatanına bağlıdır.[/B]
[CENTER][IMG]http://www.meclishaber.gov.tr/develop/owa/dokumanlar/F272428915_MYBBP.jpg[/IMG][/CENTER] |
[QUOTE=svsyzr;284585][B][COLOR="Blue"]tekniker58[/COLOR] verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçektan Muhsin abimiz başka bir insan çok değerli ve memleketine ve vatanına bağlıdır.[/B]
[CENTER][IMG]http://www.meclishaber.gov.tr/develop/owa/dokumanlar/F272428915_MYBBP.jpg[/IMG][/CENTER][/QUOTE] maşallah şu yakışıklılığa şu poza bir bakın.............Allah bizede nasip etsin böyle bir insanı..:) |
[QUOTE]maşallah şu yakışıklılığa şu poza bir bakın.............Allah bizede nasip etsin böyle bir insanı[/QUOTE]
Tabi yaaaw dayimdaki poza bak yaav masallah. Allah böylesi insanlari herkese nasip etis.n |
emegine saglık gardaşım bilğiler için teşekkürler...
Yolundan ayrılmayız Muhsin Başkan |
Adam gibi adam MUHSİN BAŞKAN.Sivasımızın gözbebeği seni çok seviyoruz...
|
ONU ANLATMAYA KELİMELERİN BİLE GÜÇÜ YETMEZ.....RABBİM YAR VE YARDIMCISI OLSUN BU BÜYÜK DAVASINDA......
|
[QUOTE=58memo;284597]Tabi yaaaw dayimdaki poza bak yaav masallah. Allah böylesi insanlari herkese nasip etis.n[/QUOTE]
MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN DÜNYANIN EN KARİZMATİK 7 SİYASETÇİSİNDEN BİRİ OLDUĞUNU BİLİYOMUYDUN?. |
-->: MUHSİN YAZICIOĞLU
ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.ÇOK DEĞERLİ BİR İNSAN
''ADAM GİBİ ADAM'' |
20 ekim 1991 milletvekili genel seçimlerinde, refah partisi (rp), milliyetçi çalışma partisi (mçp) ve islahatçı demokrasi partisi'nin (idp) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan muhsin yazıcıoğlu, sivas'tan milletvekili seçildi.
|
♥MUHSİN BAŞKAN♥
[B][FONT="Century Gothic"][COLOR="Purple"][IMG]http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/Muhsin%20Yazıcıoğlu/02.jpg[/IMG]
O bizim yüreğimiz, bizim duruşumuz, bizim sesimizdi. Zaman zaman korksak da, o bizim hiç geri adım atmayan cesaretimizdi. Dünya telaşı ile yalpalarken, o cetvelle çizilmiş gibi dümdüz yolunda ilerleyen gölgemizdi. Hiç eğilmeyen başımız, hiç zedelenmeyen onurumuzdu. Zamanla biz onu yalnız bıraksak da, o bizden hiç vazgeçmedi. [IMG]http://duzcealperen.net/resimler/haber/kahraman_bekleyen.gif[/IMG] MUHSİN BAŞKAN"IN HAYATI Sivas'ın Şarkışla ilçesinin Elmalı köyünde doğan Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinin Keş Dağı'nda karlar altında sona erdi. Yazıcıoğlu, yerel seçimler öncesinde miting için gittiği Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinden, Yozgat'ın Yerköy ilçesine geçerken bindiği helikopterin düşmesi sonucunu hayatını kaybetti ŞARKIŞLADA BAŞLAYAN HAYAT BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında, Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde doğduktan sonra ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı. Siyasete 14 yaşında Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılarak başlayan Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yaptı. ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı da yapan Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu. Yazıcıoğlu'nun yardımcılığını 1996'da Susurluk'ta trafik kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı yapmıştı. MAMAK'TA İŞKENCE GÖRDÜ Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. Tutuklandıktan sonra 26 gün işkence gören Yazıcıoğlu, 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı ve tam 17 yıl sonra suçsuz olduğu ortaya çıktı. Cezaevi yıllarının ardından cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını üstlenen Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'nden (MÇP) siyasete atıldı. TÜRKEŞ'Lİ MÇP İLE SİYASETE ATILDI Partide Genel Sekreter Yardımcılığı da yapan Yazıcıoğlu, 20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi(RP), Milliyetçi Çalışma Partisi(MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin(IDP) oluşturduğu ittifaktan aday olan Yazıcıoğlu, Sivas milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1992 YILINDA BBP'Yİ KURDU 7 Temmuz 1992'de 5 milletvekili arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrılan Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'de Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve Genel Başkanı oldu. 24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından TBMM'ye giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat 1996'da ANAP'tan istifa ederek, partisine geri döndü. Yazıcıoğlu, 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay ve 2000 tarihindeki 4. Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi. 22 Temmuz seçimlerinde partisinden istifa eden Yazıcıoğlu, bağımsız olarak Sivas Milletvekili seçildi. Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babası idi... [IMG]http://bbptorbali.blogsayfasi.com/files/2009/01/muhsin-baskan.jpg[/IMG] HİÇBİRİMİZİN GARANTİSİ YOK Yazıcıoğlu, yerel seçim çalışmaları çerçevesinde gittiği Karaman'da "ölüm"ü hatırlatarak, "Hiçbirimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok" demişti. Yazıcıoğlu, 19 Mart'ta yaptığı konuşmada "ölüm" ile ilgili olarak şunları söylemişti: "Şimdi bakın yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiçbirimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok. Yani, ruh bir saniyeliktir. Küf dedi mi gitti. Bunun da nerede geleceği, nasıl geleceği, ne şekilde yakalayacağı belli değil.' VE SONSUZLUĞUN SAHİBİNE KAVUŞTU Yazıcıoğlu, 12 Eylül döneminde Mamak Cezaevi'nde yazdığı “Huzur dolu içimde, Ben sonsuzluğu düşünüyorum, Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum” şiiri gibi sonsuzluğun sahibi Allah'a kavuştu. Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum.... [IMG]http://img2.blogcu.com/images/a/n/t/antalyabbp/liderjp8dp3.png[/IMG] Yanımızdayken fark edemedik. Dünya telaşı içinde hissedemedik. Ama yokluğun vücudumuzdan bir parçayı aldı götürdü. Sen Maraş dağlarının karlı zirvesine çarparken bedenini donduran soğuk, bizi de üşütüyor... [IMG]http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/Muhsin%20Yazıcıoğlu/11.jpg[/IMG] Celalettin Harzemşah gibi korkusuzdu. O, hayatı halkın içinde ama mücadeleyi zirvede yaşadı. Keş dağlarının karlı zirvesinde de Rabbine kavuştu. Biz peygamber çiçekleri toplarken uzakta; o, kekik kokan yamaçlarda, Cennette bir çeşme başında, beyazlar içinde Rabbine uzandı. Alperen’e de zaten bu yakışırdı. Onun da dediği gibi, bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, fırıldak olmanın anlamı yok. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız [IMG]http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/Muhsin%20Yazıcıoğlu/58.jpg[/IMG] ELVEDA MUHSİN BAŞKAN, MEKANIN CENNET OLSUN...[/COLOR][/FONT][/B] |
Cevap: ♥MUHSİN BAŞKAN♥
[COLOR="black"][B][I] Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum.... paylasımın icin tesekkür ederim :( [/I][/B][/COLOR] |
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum.... Ulaştın dileğine.....Rahat uyu kabrin nur dolsun dualarımız daima seninle....... |
[COLOR="black"][B][I][U] Nedir zaman, nedir?
Bir su mu, bir kuş mu? Nedir zaman, nedir? İniş mi, yokuş mu? Bir sese benziyor: Arkanız hep zifir! Bir sese benziyor: Önünüz hep kabir! Annesi azabın, Sonsuzluk şarkısı. Annesi azabın, Cinnetin tıpkısı. Zamanın çarkları Sizi yürütüyor! Zamanın çarkları, Beni öğütüyor! Kime kaçsam ondan; Ha yakın, ha ırak? Kime kaçsam ondan; Ya sema, ya toprak... (Necip Fazıl Kısakürek) [/U][/I][/B][/COLOR] |
Cevap: MUHSİN YAZICIOĞLU
[B][I]Muhsuz başkanımız hakketen yürekten sevdiğimiz başkanımızdı ALLAH RAHMET EYLESİN[/I][/B]
|
Dünyanın alışkanlığıdır yaşarken kıymetini bilmeyip öldükten sonra kişiyi anlamak.
Son dönemlerde iyice ayyuka çıkmış olan milli his düşmanlığına en güzel cevabı yine milletimiz verdi. Milyonlarca dua tek bir amaç için göğe yükseldi. Sadece Türkiye için değil bütün Türk ve İslam coğrafyası için önemli olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun varlığı tohum misali toprağa düşerken, gelecek için de ümitli oluyoruz. Bu ideal yolunda yürüyen gençliğin varlığı ümidimizi daim edecek. Merhum Yazıcıoğlu ve diğer vefat edenler için Türkiye’de olduğu gibi Azerbaycan’da da dualar edildi. Bakü Türk Şehitliği Camisi’nde merhumlar için okunan Kuran-ı Kerim ve edilen dualar hem gidenler hem kalanların selameti içindi. Türkiye kadar üzülen bir de Azerbaycan vardı. Zordur idealler uğruna yaşayıp ölmek. Allah, peygamber, vatan, bayrak gibi kutsal değerler uğruna ömür harcamak her babayiğidin harcı olmasa gerek. “Türk devletsiz olmaz, hürriyetsiz olmaz, ezansız olmaz, esir olmaz�” diyordu. Dedikleri, kalbinde taşıdığı inançlarıydı. Sonsuzluğun sahibine dayanarak yürüdüğü yolun parolalarıydı. Kimi doğru anladı kimi yanlış anladı. O’nu anlamak için Türk olmayı anlamak lazım. Yazıcıoğlu için Nobeller peşinde koşmadan, milletine sırt çevirip başkalarına hizmet etmeden, milli manevi değerlerine küfretmeden, kendini ona buna satmadan yaşamaktı Türk olmak. Sevgili Asım Yıldırım beyin televizyon ekranlarında bizlerle paylaştığı “Türk olmak” adlı yazıyı, bu manidar gün için sizlerle paylaşıyorum; Türk olmak... En zayıf gününde bile dünyaya meydan okumak, en dertli gününde bile her ufunetin bir şafakta biteceğini bilerek tevekkül göstermektir. Türk olmak... Osmanlı'nın borcunu ödemektir. Hovarda babanın borçla yaşayan evladı gibi. Kosova'da ve Bosna'da, Batı Trakya'da ve Makedonya'da bilmem kaç asır geçmişte kalan meselelerin hesabını vermektir Türk olmak... Türk olmak... Kıbrıs'ta, Hocalı'da, Anadolu'da ve Balkanlar'da soykırıma uğrayıp, yapmadığın soykırımla suçlanmaktır... Türk olmak... Faşist olmaktır, vatanına, yurduna, tarihine sahip çıktığında. Türk olmak... Demokrat ve çağdaş olmaktır, vatanına, yurduna, tarihine sahip çıkmadığınca... Türk olmak... Lisanının Avrupa'da yasaklanmasıdır ve yine Türk olmak kendini anlatamamaktır. Avrupa'da hor görülmek Türk olmaktır, ataların asırlar önce Viyana'yı kuşattığı için ve hoş görülmemektir, sadece kuşatıp; Napolyon gibi bütün Viyana'yı yakmadığın için... Türk olmak... Selanik'te Pontus Anıtı'nın, Viyana'da çiğnenen yeniçeri minberinin ve Malta'da papazın üzerine bastığı Türk Bayrağı heykelinin önünden geçmektir... Türk olmak zordur, çetindir ve eziyetlidir. Üç kıtadan dönüp, bir küçük yarımadada misafir muamelesi görmektir Türk olmak... Sayısız imparatorluk kurmak Türk olmaktır, aynı zamanda sayısız imparatorluk yıkmak da Türk olmaktır... Arabaya koşulan ilk atın vatanında, ilk yazılı antlaşmanın imzalandığı yurtta, yazının bulunduğu, paranın icat edildiği her metrekaresinden bereket fışkıran bu yurtta, kalkınmak için yabancı sermaye beklemektir Türk olmak... Türk olmak; Troya'dan bu yana, Sümer'den bu yana serpilerek gelse de tarihten eski bu topraklarda, bütün zamandan damıtılarak gelen yüksek değerlerine rağmen, bir haftalık hafıza ile yaşamaktır... Doğu Roma'yı da Batı Roma'yı da yıkıp, yeni Roma olan AB'ye girmeye çalışmaktır Türk olmak... Türk olmak, Mostar'da köprüdür, Kerkük'te kaledir, İstanbul'da Kızkulesi'dir, Anadolu'da buğdaydır, Çukurova'da pamuktur, Ege'de üzüm, Karadeniz'de fındık, Trakya'da ayçiçeğidir... Türk olmak... Çanakkale'de ölmektir, Çanakkale'de ölmeden önce düşmana su vermektir, onun yaralısını sırtında kendi hastanesine taşımaktır... Düşmanın ardından rahmet okumak, kanlısından helallik almaktır Türk olmak... Sabahları odana rahmet dolsun diye, camı açmaktır, kar yağdığında kayak yapmayı değil, evsizleri düşünmektir, balkon köşesine kuşlar için, kışın ekmek kırıntısı, yazın su koymaktır, yağmura rahmet, kara bereket diye bakmaktır Türk olmak... Türk olmak, harap bir ülkede, zengin ülkelerin müstemlekesini reddedip, tahtadan kılıç ve ipten üzengi ile, paylaşacak ve sahiplenecek tek varlığı fakirlik olmasına rağmen, yedi düvele meydan okumaktır. Türk olmak; askere davul-zurna ile uğurlanmaktır, belki de dönmeyeceğini bilerek. Türk olmak, annenin ardından 'Bir oğlum daha olsun, onu da göndereceğim' demesidir, babanın gözyaşlarını tutarak, tabutuna son kez dokunurken 'Vatan sağ olsun' demesidir... Türk olmak; ecdadın yaşadığı kıtlıktan dolayı, çayın yanında gelen şekerden fazla olanı garsona geri vermektir... Türk olmak; yemeği ziyan etmekten korkmaktır, göz hakkına, diş kirasına saygıdır Türk olmak... Evindeki bir kap aşın yarısını Tanrı misafirine vermektir; kendi yerde, misafiri döşekte yatırmaktır Türk olmak... Türk olmak; milli maçta ağlamaktır. Türk olmak; aşkını ölesiye sevmektir. Aşkı için ölmektir, öldürmektir, sevdiceğinin elini bir tez tutamadan, toprağa girmektir... En güzel aşk şiirlerini yüreğinde hissetmektir, eşkıyaya türkü yakmaktır, Türk olmak... Milletine sövmektir, ama başkasına sövdürmemektir, Türk olmak... Türk olmak; Yunus'u bilmektir, Aşık Veysel'i sevmektir, Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Veli'yi ve Hoca Ahmet Yesevi'yi -tek bir satırını okumasa da- yüreğinde taşımaktır... Türk olmak, saz çaldığında, ney üflendiğinde, kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında, yüreğinin derinlerinde bir sızı sezmektir, bir de Yemen Türküsü'nde... Hayatın sana verdiklerine 'nasip', vermediklerine 'kısmet' demektir, her işin 'hayırlısına' inanmaktır ve 'feleğe' küfretmektir ve ağlamamak için çok gülmekten çekinmektir... Türk olmak; Asya'da batılı, Avrupa'da doğulu diye tepki görmektir... Irk sözünü bilmeden yaşamak, yaradılanı Yaradan’dan ötürü sevmektir, Türk olmak... Magazin programları ile dizilerin arasına sıkışsa da, silkinip üzerindeki ölü toprağını atabilmektir... TÜRK OLMAK; MEDENİYETLER MEZARLIĞI ANADOLU'DA DİK DURABİLMEKTİR... 'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE' DİYEBİLMEKTİR, TÜRK OLMAK... Muhsin olmak demektir Türk olmak� -Düzenleme için Halis Güler'e teşekkürler- Mehmet Fatih ÖZTARSU - Haber 7 / Azerbaycan Fatih Altaylı Bell'den bir açıklama bekliyoruz 02.04.2009 08:23 Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve arkadaşlarının ölümüne neden olan kaza sonrası her şey yazıldı, her şey çizildi ve herkes suçlandı ama asıl suçlu hiç suçlanmadı. Bu kazanın bu kadar acı veren ölümlerle sonuçlanmasındaki en büyük sorumluluk "Bell" helikopter firmasının. Şaka yapmıyorum. Kaza yapan helikopterde bir alet var. Adı ELT. Bu ELT denen alet hayatında bir kez işe yarayacak. Helikopter kaza yapınca, uyduya helikopterin nerede olduğuna dair bir sinyal gönderecek. Bu sinyali alan kurtarma ekipleri helikopterin yerini belirleyecek ve kazazedeler kurtarılacak. Hayatı boyunca en fazla bir kez çalışma şansına sahip olan bu ELT adlı cihaz, o gün geldiğinde çalışmadı. Bakıyorum da, hiç kimse bunu sorgulamıyor. Helikopterin düştüğü gün, helikopterin ait olduğu firmanın sahibi Ali Sabancı kardeşim aradı. "Uçakta ELT yok diyorlar. Olmaz olur mu var. Ama bu airbag gibi yeterince sert bir çarpma olmazsa çalışmaz. Herhalde helikopter yumuşak bir iniş yaptı ki, alet çalışmadı" dedi. Enkaz bulununca anladık ki, pek de yumuşak bir iniş olmamış. Helikopter paramparça. Peki o zaman bu ELT denen meret niye çalışmadı? Tek bir sinyal yollasa yeri tesbit edilecek ve kazadan yaralı kurtulan varsa, ki en az bir kişinin yaralı kurtulduğunu biliyoruz, kurtarılacak. Bell firması bu cihazın niye çalışmadığını bulmak zorunda. Yoksa dillendirilmeye başlanan "suikast" iddiaları daha da güçlenir. |
[IMG]http://www.autohaber.com/images/haberlerici/muhsin.jpg[/IMG]
[FONT="Tahoma"] Mekanın cennet olsun güzel insan.[/FONT] |
Yastığımız mezar taşı,Yorganımız kar olsun!
Biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun!! İZİNDEYİZ BÜYÜK İNSAN! |
Kar gülü ( Muhsin Yazıcıoğlu )
...................Büyük dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu'na Üç gündür dağlarda ağıt yakıldı Ya Allah diyerek doğrul yerinden Kim diyor ki Güneş dağa çakıldı ......Hiç gönül geçer mi gönül erinden ......Ya Allah diyerek doğrul yerinden Karda çiçek açtı derlerse doğru Kadere Amenna gelirse çağrı Gör nasıl yanıyor Milletin bağrı ....Sen ki Ülkün için geçtin ser’inden ......Ya Allah diyerek doğrul yerinden Üşüyorum Reis dondu sol yanım Damarlar çatladı akıyor kanım Sen ki özge cansın can içre canım ......El alıp sıyrıldın madde kirinden ......Ya Allah diyerek doğrul yerinden Ümitler târumar özler perişan Bir haber bekleyen gözler perişan Dağlarda saklayan güzler perişan ......Cihan aydınlansın İman zer’inden ......Ya Allah diyerek doğrul yerinden Dağlarda öksüzce açan kar gülü Kur’an davasının şeyda Bülbülü Kaldır at üstünden sütbeyaz tülü ......Bir kutlu haber ver bize dirinden ......Ya Allah diyerek doğrul yerinden Hey Makberi yandı yıkıldı sine Acıdan kıvranıp kitlendi çene Davran bre Reis kalkmayı dene ......Sesler duyuyorum karda derinden ......Ya Allah diyerek doğrul yerinden Makberi - Ahmet Akkoyun...........27/03/2009..... |
18-19 unda muhsin yazıcıoğlu sergisi
merhaba arkadaşlar 13-14 haziranda atatürk kültür merkezinde muhsin yazıcıoğlu anısına ''resimlerle muhsin yazıcıoğlu sergisi'' açtık..18-19 hazirandada bankalar caddesinde açık hava sergisi açılacaktır tüm sivas halkı davetlidir...katılımınızı bekliyoruz saygılar...5kişi çizdik resimleri örneklerini sizlere paylaştım sergide 37 resim yer almaktadır..
[URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img248.yukle.tc/images/682404052009189.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img246.yukle.tc/images/446904052009201.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img246.yukle.tc/images/490506062009726.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img246.yukle.tc/images/26204052009196.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img246.yukle.tc/images/131004052009204.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img246.yukle.tc/images/123004052009197.jpg[/IMG][/URL] |
[CENTER][IMG]http://img2.blogcu.com/images/h/i/l/hilalhaber/aypa_kimkimdir_sc_muhsin_yazicioglu_0002_400_1__1238017524.jpg[/IMG][/CENTER]
[B][RIGHT]Sen yalnız değilsin gökler ve yerler, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi. Seksenbin evliya, doksanbin pirler, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi [IMG]http://www.haberinioku.net/yeni/admin/galeri/cbbdb93038muhsin.jpg[/IMG] Yeşil Tuna dertli, akışı usul! Azerbeycan, Kırım, Kafkasya, Musul, Yedi iklim gardaş… cihan velhasıl, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi. [IMG]http://www.sefali.com/images/yazi/cayeli12382624151846136038.jpg[/IMG] Yükünü idrak et! Ecdadın, atan, Gönlünde İslâmın imanı yatan, Edirne`den Kars`a koskoca vatan, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi. [IMG]http://www.bozkirnet.com/wp-content/uploads/2009/03/muhsin-yazicioglu.jpg[/IMG] Söyletmeyin beni hey gidi hey hey… Yusuf Kaya, ilk göz ağrım Ruhi bey, Son gurbet şehidi Necati ağabey, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi. [IMG]http://minikkelebek.files.wordpress.com/2009/03/muhsin-yazicioglu.jpg[/IMG] Haşatlı`lar, Gün`ler dizdik o safa. Tarih şahit, Kur`an öpüp üç defa, Kellesini ipe veren Mustafa Vallahi… Billahi… Seninle şimdi. [IMG]http://profile.ak.facebook.com/object3/312/75/l51245906102_5172.jpg[/IMG] Elbet bir gün biter çekilen dertler. Zindanlarda çile çeken yiğitler, Saymakla tükenmez cümle şehitler Vallahi… Billahi… Seninle şimdi. [IMG]http://www.alperenhaber.com/resim/muhsin.jpg[/IMG] Evlât vermiş anaların sızısı, Dul kalan gelinin kara yazısı, Ülkücü şehidin yetim kuzusu, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi [IMG]http://www.euroder.de/images/icerik_res/haberler/muhsin_yazicioglu_1.jpg[/IMG] Kim bilir ne kadar, sığmazki dile, Say sayabilirsen, kaç ehl-i çile, Kırk çatal yürekli Muhsin`im bile, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi [IMG]http://www.mesutakgul.com.tr/resimler/muhsin_yazicioglu.jpg[/IMG] Ozan Arif, düşmeyecek bu tuğum. Geri çıksın kim diyorsa ben yoğum. Ankara`dan selam salmış Başbuğ`um, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi. [IMG]http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/218120090329064912617.jpg[/IMG][/RIGHT][/B] |
Kim bilir ne kadar, sığmazki dile,
Say sayabilirsen, kaç ehl-i çile, Kırk çatal yürekli Muhsin`im bile, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi |
Ozan Arif, düşmeyecek bu tuğum.
Geri çıksın kim diyorsa ben yoğum. Ankara`dan selam salmış Başbuğ`um, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi |
[B][COLOR="DarkRed"][url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img221.imageshack.us/img221/3455/muhsinyazicioglubyserve.jpg[/img][/url]
[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img232.imageshack.us/img232/4504/5bgeqfm1.gif[/img][/url] Evlât vermiş anaların sızısı, Dul kalan gelinin kara yazısı, Ülkücü şehidin yetim kuzusu, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi. [url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img232.imageshack.us/img232/4504/5bgeqfm1.gif[/img][/url] Kim bilir ne kadar, sığmazki dile, Say sayabilirsen, kaç ehl-i çile, Kırk çatal yürekli Muhsin`im bile, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi. [url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img232.imageshack.us/img232/4504/5bgeqfm1.gif[/img][/url] [/COLOR][/B] |
[B]resımlerde yazıda cok guzel olmus....[/B]
|
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=9862&token=34633][img]http://resimzade.com/Show.html?i=9862&token=34633[/img][/url]
Kim bilir ne kadar, sığmazki dile, Say sayabilirsen, kaç ehl-i çile, Kırk çatal yürekli Muhsin`im bile, Vallahi… Billahi… Seninle şimdi |
[B][COLOR="Red"]YASTIĞIMIZ MEZAR TAŞI YORGANIMIZ KAR OLSUN
BİZ BU YOLDAN DÖNERSEK NAMUS BİZE AR OLSUN ![/COLOR][/B] [B]Hakkın yolundan sapmadın sen reis helale haram katmadın sen reis günahlar kalbe hoş gelirken nefsine uyupta şaşmadın sen Bir adım geri atmadın sen! Davanı asla satmadın sen Çileli bu yoldan dönmek varken Dönüpte ardına bakmadın sen Rehberin kurandı hedefin turandı Şerefin bayraktı namusun vatan Sen ne günler gördün HEY GİDİ REİS Yılmadın bıkmadın HEY GİDİ REİS[/B] |
setencim eline yüreğine ağzına sağlık bayaa bir ağlattın beni be kardeşim onun gibi biri dünyaya bir defa gelir geldi ve gitti artık yüreğimizde yaşayacak ben hiç unutamıyorum unutmamda dualarımın başında efendimiz akabinde muhsin başkan ruhu şaad mekanı cennet olsun ve efendimize komşu olur inşallah rabbim onu kabrinde incitmesin inşallah
dualamız sizinle güzel ve yürekli insan.rahat uyu. |
[B] [COLOR="Red"]HEY GİDİ REİS[/COLOR]
Hakkın yolundan sapmadın sen reis helale haram katmadın sen reis günahlar kalbe hoş gelirken nefsine uyupta şaşmadın sen Bir adım geri atmadın sen! Davanı asla satmadın sen Çileli bu yoldan dönmek varken Dönüpte ardına bakmadın sen Rehberin kurandı hedefin turan Şerefin bayraktı namusun vatan Sen ne günler gördün HEY GİDİ REİS Yılmadın bıkmadın HEY GİDİ REİS[/B] |
[IMG]http://www.bozkirnet.com/wp-content/uploads/2009/03/muhsin-yazicioglu.jpg[/IMG]
Ruhun şad olsun büyük başkan |
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=11100&token=87579][img]http://resimzade.com/Show.html?i=11100&token=87579[/img][/url]
[B]ruhun şaad mekanın cennet olsun inşallah[/B] |
U[B]nutmadık, unutmayacağız,unutturmacacağız !...[/B]
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:56. |