![]() |
ALLAH ' A SIĞINMAK
[COLOR="Magenta"][B]
Allah’a Sığınmak Bütün yanlışlardan, hatalardan, günahlardan Allah’a sığınırım. Esirgemesi ve rahmeti bol olan Allah’a sığınırım. Bütün kirliliklerden, aşağılık pazarlıklardan, zalimlerden, ihanetlerden, hainlerden, zulümlerden, merhametsizliklerden, sömürüden, adaletsizlikten kaçıp Allah’a sığınırım. Esirgeyen ve bağışlayan Allah’tan dostluğu, güzelliği, sevgiyi, paylaşımı, samimiyeti, kardeşliği, hayırlı işleri dilerim. Zalimin zulmünden, kötünün şerrinden, hainin ihanetinden, kaypağın kalleşliğinden sana sığınırım. Sen esirgeyen ve bağışlayansın. Sen kalplerden geçenleri dahi bilensin. Sen şahdamardan daha yakın olansın. Günahımla-sevabımla, bütün aczim ve acemiliğimle, çırılçıplak üryan-püryan huzurundayım. Merhameti yalnız senden dilerim. Sen tek ilâhımsın. Herkesi kandırabilirim, kendimi dahi kandırabilirim ama senin huzurunda aczim anlatılmaz. Sen bütün yanlışlarıma, hatalarıma, aczime, günahlarıma rağmen esirgemesi ve koruması sonsuz, sınırsız olan yaratıcımsın. Huzurunda senden hidayet dilerim. Dünyanın çilesinden, şeytanın hilesinden, zalimin sillesinden sana sığınırım. İnsan kendi içinde hep yalnızdır. Yalnızlığını bir takım sahte, yanlış şeyle doldurmaya çalışır. Bu kendini kandırmaktan başka bir şey değildir. İnsanın iç yalnızlığı gerçek anlamda hiç bir zaman dolmaz. Yani bir takım maddi hesaplar ve buna dayalı bir yaşam boş bir yaşamdır. Örneğin kişi sanıyor ki; huzuru, mutluluğu parasal olarak güçlendimi elde eder. Bu yanlıştır. İnsanın yığınla kağıtları –ki bu değerli kağıtlara para diyorlar– olsun, insan yine yalnızdır. Bu demek değil ki; insanlara yoksul bir yaşam öneriyoruz. Aksine. Elbette insan maddi olarak rahat etmek zorunda. Fakat unutulmaması gereken, insan nasıl karnını yiyeceklerle dolduruyorsa ve açlığını gideriyorsa, aynı zamanda manevî açlığını da doyurmalıdır. Bunu yaparken de bazılarının düştüğü yobazlığa düşmemelidir. Hurafeleri, boş inançları bir kenara fırlatıp, Allah’a sığınmalıdır. Maddi, manevî bütün açlıkların doyurulduğu, yoksunlukların giderildiği tek yer orasıdır. İnsan sadece bazı anlarda değil, her zaman için Allah’a sığınmalıdır. Öyle gösterişten değil, yapmacık, yüzeysel, biçimsel değil; içten, samimice Allah’a sığınmalıdır. Böylece içindeki kuşkuları giderir, duygu ve düşüncede netleşir, arınır, temizlenir pirüpak olur. Doğrusu bu değil mi? Pirüpak bir yaşam o kadar uzak değil. Bu yaşama giden yollar da sanıldığı gibi tuzak değil. Öyleyse yapılması gerekeni yapalım mı? [/B][/COLOR] |
--->: ALLAH ' A SIĞINMAK
Bütün yanlışlardan, hatalardan, günahlardan Allah’a sığınırım. Esirgemesi ve rahmeti bol olan Allah’a sığınırım. Bütün kirliliklerden, aşağılık pazarlıklardan, zalimlerden, ihanetlerden, hainlerden, zulümlerden, merhametsizliklerden, sömürüden, adaletsizlikten kaçıp Allah’a sığınırım. Esirgeyen ve bağışlayan Allah’tan dostluğu, güzelliği, sevgiyi, paylaşımı, samimiyeti, kardeşliği, hayırlı işleri dilerim. Zalimin zulmünden, kötünün şerrinden, hainin ihanetinden, kaypağın kalleşliğinden sana sığınırım. Sen esirgeyen ve bağışlayansın. Sen kalplerden geçenleri dahi bilensin. Sen şahdamardan daha yakın olansın.
Günahımla-sevabımla, bütün aczim ve acemiliğimle, çırılçıplak üryan-püryan huzurundayım. Merhameti yalnız senden dilerim. Sen tek ilâhımsın. Herkesi kandırabilirim, kendimi dahi kandırabilirim ama senin huzurunda aczim anlatılmaz. Sen bütün yanlışlarıma, hatalarıma, aczime, günahlarıma rağmen esirgemesi ve koruması sonsuz, sınırsız olan yaratıcımsın. Huzurunda senden hidayet dilerim. Dünyanın çilesinden, şeytanın hilesinden, zalimin sillesinden sana sığınırım. aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn |
[QUOTE=izmirliyiğido;239580]Bütün yanlışlardan, hatalardan, günahlardan Allah’a sığınırım. Esirgemesi ve rahmeti bol olan Allah’a sığınırım. Bütün kirliliklerden, aşağılık pazarlıklardan, zalimlerden, ihanetlerden, hainlerden, zulümlerden, merhametsizliklerden, sömürüden, adaletsizlikten kaçıp Allah’a sığınırım. Esirgeyen ve bağışlayan Allah’tan dostluğu, güzelliği, sevgiyi, paylaşımı, samimiyeti, kardeşliği, hayırlı işleri dilerim. Zalimin zulmünden, kötünün şerrinden, hainin ihanetinden, kaypağın kalleşliğinden sana sığınırım. Sen esirgeyen ve bağışlayansın. Sen kalplerden geçenleri dahi bilensin. Sen şahdamardan daha yakın olansın.
Günahımla-sevabımla, bütün aczim ve acemiliğimle, çırılçıplak üryan-püryan huzurundayım. Merhameti yalnız senden dilerim. Sen tek ilâhımsın. Herkesi kandırabilirim, kendimi dahi kandırabilirim ama senin huzurunda aczim anlatılmaz. Sen bütün yanlışlarıma, hatalarıma, aczime, günahlarıma rağmen esirgemesi ve koruması sonsuz, sınırsız olan yaratıcımsın. Huzurunda senden hidayet dilerim. Dünyanın çilesinden, şeytanın hilesinden, zalimin sillesinden sana sığınırım. aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn[/QUOTE] [COLOR="Magenta"][B]ALLAH ALAH Yukarıda Yazdığınız Dua HZ. ALİ EFENDİMİZİN HAKK'A yalvarırken ettiği duadır . . . [/B][/COLOR] |
sonuç hepimizin yolu hak yolu değil mi
|
[QUOTE=izmirliyiğido;239585]sonuç hepimizin yolu hak yolu değil mi[/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]Yol Çeşitli Varılan Mekan Aynıdır . . . [/B][/COLOR] |
uzatmaya gerek yok din konusu çok geniştir kendinize iyi bakın allaha emanet olun
|
-->: ALLAH ' A SIĞINMAK
sadece Hz Ali'yi ön plana çıkarıp diğer sahabileri bir kenara atmanın mantığını ben anlamıyorum. bunu bana izah edecek varmı.
|
--->: -->: ALLAH ' A SIĞINMAK
[QUOTE=aozdemir;239601]sadece Hz Ali'yi ön plana çıkarıp diğer sahabileri bir kenara atmanın mantığını ben anlamıyorum. bunu bana izah edecek varmı.[/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]İsterseniz sizde diğer kişiler hakkında konu açın Açmayın diyenmi var ??[/B][/COLOR] |
bakın arkadaşlar din konusu çok geniş bir konudur herkes yalan yanlış bilgilerle milletin kafasını karıştırmasın bunları geçelim kitaplarımız var bir sürü onları okuyalım en iyisi burda bunların tartışması olmuyo lütfennn diyorum hatta rica ediyorum bu sitede yapmazsınız gerek yok yakında savaş alanına dönecek herkes yalan yalnış bir birlerinin kalbini kııyo bunlara gerek yok hepimiz kardeşiz diyelim ve bu konuları burada kapatalım sayggılar
|
yok ben sadece bunu anlamak istiyorum. biri bana bunu mantıklı bir şekilde izah etsin.
|
çünkü bazı kişiler her olaya hz Ali penceresinden bakıyor.
|
[QUOTE=aozdemir;239613]yok ben sadece bunu anlamak istiyorum. biri bana bunu mantıklı bir şekilde izah etsin.[/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]Güzellik gören gözdedir Siz bu şekilde bakmak istiyorsunuz demek Ben EHLİBEYT ve AİLESİ hakkında konu açmayı seviyorum ve İlgi alanım bu Mantıklı açıklaması budur !!![/B][/COLOR] |
[QUOTE=aozdemir;239614]çünkü bazı kişiler her olaya hz Ali penceresinden bakıyor.[/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]Her olayla ne alakası var ALLAH aşkına O dua HZ. ALİ EFENDİMİZİN ALLAH'A YALVARIRKEN ETTİĞİ DUADIR Ondan belirtmek istedim [/B][/COLOR] |
ben cevabımı alamadım ama konuyu uzatmakta istemiyorum.
|
[QUOTE=aozdemir;239620]ben cevabımı alamadım ama konuyu uzatmakta istemiyorum.[/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]Sorun o zaman Bilgim çerçevesinde cevap vereyim [/B][/COLOR] |
[QUOTE=aozdemir;239601]sadece Hz Ali'yi ön plana çıkarıp diğer sahabileri bir kenara atmanın mantığını ben anlamıyorum. bunu bana izah edecek varmı.[/QUOTE]
sorum buydu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
[QUOTE=aozdemir;239637]sorum buydu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]Bende gerekli cevabı verdiğimi sanıyorum ;)[/B][/COLOR] |
ben cevap göremedim. hani nerde.
|
[QUOTE=Esengül;239616][COLOR="Magenta"][B]Güzellik gören gözdedir
Siz bu şekilde bakmak istiyorsunuz demek Ben EHLİBEYT ve AİLESİ hakkında konu açmayı seviyorum ve İlgi alanım bu Mantıklı açıklaması budur !!![/B][/COLOR][/QUOTE] [COLOR="Magenta"][B]Cevap bu ;) . . . . . . .[/B][/COLOR] |
Hz Ali ile diğer sahabiler arasında hangi farktan dolayı o ön planda diyorum.
|
[QUOTE=aozdemir;240004]Hz Ali ile diğer sahabiler arasında hangi farktan dolayı o ön planda diyorum.[/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]Sizce ? . . . . . . . .[/B][/COLOR] |
ben pek fark göremiyorum. özellikle 4 halife arasında. hatta hz ebubakir ipeygamber efendimiz biraz daha ön plana çıkarıyor bazı tavırlarıyla.
|
esengul artık gercekten abatıyorsun bu konuyu:)
|
[QUOTE=aozdemir;240011]ben pek fark göremiyorum. özellikle 4 halife arasında. hatta hz ebubakir ipeygamber efendimiz biraz daha ön plana çıkarıyor bazı tavırlarıyla.[/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]Sadece gülüyorum :) . . . . [/B][/COLOR] |
[QUOTE=serkan gulltepe;240014]esengul artık gercekten abatıyorsun bu konuyu:)[/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]Abartığım yer neresidir gösterirmisinniz ?[/B][/COLOR] |
[QUOTE=Esengül;240018][COLOR="Magenta"][B]Abartığım yer neresidir gösterirmisinniz ?[/B][/COLOR][/QUOTE]
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo |
-->: --->: -->: ALLAH ' A SIĞINMAK
[QUOTE=Esengül;239608][COLOR="Magenta"][B]İsterseniz sizde diğer kişiler hakkında konu açın
Açmayın diyenmi var ??[/B][/COLOR][/QUOTE] [B][COLOR="DarkRed"]Lütfen sözlerine dikkat et kişler diye hitap ettiğin "SAHABE" 'dir.[/COLOR][/B] [B]SAHABENİN BÜYKLERİ: [/B] [B]"[COLOR="Blue"]Hz. Ebubekir(r.a.) [/COLOR][/B]kendi dönemi ve kendisinden sonra gelecek bütün insanlardan daha hayırlıdır. [COLOR="Blue"][B]Hz. Ömer(r.a.) [/B][/COLOR] kendi dönemi ve kendisinden sonra gelecek bütün insanlardan daha hayırlıdır. [B][COLOR="Blue"]Hz. Osman(r.a.) [/COLOR][/B] kendi dönemi ve kendisinden sonra gelecek bütün insanlardan daha hayırlıdır. [B][COLOR="Blue"]Hz. Ali(r.a.) [/COLOR][/B] kendi dönemi ve kendisinden sonra gelecek bütün insanlardan daha hayırlıdır.[B]"[/B] İmza: [IMG]http://www.iqraa.de/muhammedsav.jpg[/IMG] |
[QUOTE=ceylankimya;240065][B][COLOR="DarkRed"]Lütfen sözlerine dikkat et kişler diye hitap ettiğin "SAHABE" 'dir.[/COLOR][/B]
[B]SAHABENİN BÜYKLERİ: [/B] [B]"[COLOR="Blue"]Hz. Ebubekir(r.a.) [/COLOR][/B]kendi dönemi ve kendisinden sonra gelecek bütün insanlardan daha hayırlıdır. [COLOR="Blue"][B]Hz. Ömer(r.a.) [/B][/COLOR] kendi dönemi ve kendisinden sonra gelecek bütün insanlardan daha hayırlıdır. [B][COLOR="Blue"]Hz. Osman(r.a.) [/COLOR][/B] kendi dönemi ve kendisinden sonra gelecek bütün insanlardan daha hayırlıdır. [B][COLOR="Blue"]Hz. Ali(r.a.) [/COLOR][/B] kendi dönemi ve kendisinden sonra gelecek bütün insanlardan daha hayırlıdır.[B]"[/B] İmza: [IMG]http://www.iqraa.de/muhammedsav.jpg[/IMG][/QUOTE] çok güzel özetlemişsin. biz ashabın hepsini severiz. hiçbirini geri plana atmayız. ama sayın esengül hanfendi Hz Ali den başka ashabdan hiç kimsenin adını ağzına almıyor nedense. |
[QUOTE=aozdemir;240070]çok güzel özetlemişsin. biz ashabın hepsini severiz. hiçbirini geri plana atmayız. ama sayın esengül hanfendi Hz Ali den başka ashabdan hiç kimsenin adını ağzına almıyor nedense.[/QUOTE]
[B]Zaten sorun burda? Şimdi [QUOTE]esengül[/QUOTE] rumuzlu şahsa soruyorum? [COLOR="DarkRed"]1.[/COLOR] Müslümanız diyorlar peki neden "HACC" 'ı siz farklı şekilde yapıyorsunuz yani KABE 'ye değilde başka yerlerde Hacı olduğunuza inanıyorsunuz? [COLOR="DarkRed"]2.[/COLOR] Müslümanız diyorsunuz ibadet ediyoruz diye kadınlı erkekli semah adını verdiğiniz hareketler yapıyorsunuz? [COLOR="DarkRed"]3.[/COLOR] Müslümanız diyorsunuz peki Camii'ye sözde alternatif diye cem evi adını verdiğiniz ibadethaneler yapıyorsunuz [COLOR="DarkRed"]4.[/COLOR] Müslümanız diyorsunuz peki neden sırf hilafet yüzünden Hz. Ali(r.a.) dışında bütün sahabelerden nefret edercesine kızıyorsunuz?(ki Hilafet sırasını Hz. MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V.) bildirmiştir.) [COLOR="DarkRed"]5.[/COLOR] Müslümanız diyorsunuz niçin RAMAZAN AYI'nda oruç tutmuyorsunuzda ayrı bi ayda perhiz yapıyorsunuz? Şimdi bu sorularıma tatmin edici cevaplar verirseniz sevinirim [COLOR="Blue"]"Ya siz İSLAM'ı BİLMİYORSUNUZ ya da biz MÜSLÜMAN DEĞİLİZ" [/COLOR][/B] |
--->: -->: --->: -->: ALLAH ' A SIĞINMAK
[QUOTE=aozdemir;240070]çok güzel özetlemişsin. biz ashabın hepsini severiz. hiçbirini geri plana atmayız. ama sayın esengül hanfendi Hz Ali den başka ashabdan hiç kimsenin adını ağzına almıyor nedense.[/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]Mescidlerde HZ. ALİ YE KÜFÜR ETTİREN OSMANINIZIMI AĞZIMA ALICAM ? ALMAYA BİLE DEĞMEZ :mad: [/B][/COLOR] |
[QUOTE=Esengül;240328][COLOR="Magenta"][B]Mescidlerde HZ. ALİ YE KÜFÜR ETTİREN OSMANINIZIMI AĞZIMA ALICAM ?
ALMAYA BİLE DEĞMEZ :mad: [/B][/COLOR][/QUOTE] [FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][B][I]sen o değersiz agzına hiç bişe alma ...sadece küfür al o kadar ..[/I][/B][/COLOR][/FONT] |
[QUOTE=maweraa;240331][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][B][I]sen o değersiz agzına hiç bişe alma ...sadece küfür al o kadar ..[/I][/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]Ben osmanınız gibi küfür kullanmam merak etmeyin siz Soyumuz HZ. ALİ YE, ŞAH-I MERDAN A DAYANIR ÜZÜLMEYİN SİZ ;)[/B][/COLOR] |
[QUOTE=Esengül;240332][COLOR="Magenta"][B]Ben osmanınız gibi küfür kullanmam merak etmeyin siz
Soyumuz HZ. ALİ YE, ŞAH-I MERDAN A DAYANIR ÜZÜLMEYİN SİZ ;)[/B][/COLOR][/QUOTE] [FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][B][I]Hz. Ali'nin (ra) soyundanmısın ...ben buna gülerim hemde nasıl tahmin et ....[/I][/B][/COLOR][/FONT] |
[QUOTE=maweraa;240334][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][B][I]Hz. Ali'nin (ra) soyundanmısın ...ben buna gülerim hemde nasıl tahmin et ....[/I][/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
[COLOR="Magenta"][B]HÜSEYİN ALİRIZA ALBAYRAK Kardeşlerden BİZ MUHAMMED ALİ DİYENLERDENİZ Adlı deyişi dinlemenizi tavsiye ederim ;)[/B][/COLOR] |
Allah, bir deneme vasıtası olması için şeytanı, insanların zihinlerine gizlice telkin verebilecek özellikte yaratmıştır. Bu telkinin etkisi de insanların iman derecelerine göre değişir.
Şeytanın inkar edenlere karşı her istediğini yaptırabilecek bir gücü varken, ihlaslı müminlerin imanına zarar verebilecek hiçbir gücü ve etkisi yoktur. (Hicr Suresi, 39-40) Ancak, her ne kadar Allah'ın halis kullarını saptırma gücü olmasa da onların dikkatlerini dağıtma, unutkanlık verme, konsantrasyonlarını bozma gibi rahatsızlıklar vermeye çalışabilir. Hiç şüphesiz şeytanın etkisiyle hareket eden kişiler sözleri, konuşmaları, tavır ve hareketleriyle müminleri rahatsız ederler. Bunun gibi, şeytan da aynı rahatsızlığı kendi görünmez boyutundan vermeye çalışır. Bu şekilde zihinleri meşgul edip, dikkatleri dağıtarak müminlerin yaptığı hayırlı işleri engellemeyi amaçlar. Şeytan bu yöntemle müminin Allah'ın sözlerini içeren Kuran'ı okuyup anlamasını ve ondan en güzel şekilde istifade etmesini engellemeye çalışır. Çünkü müminler Kuran'la en doğru yola iletilirler, şeytanın yegane amacı ise müminlerin doğru yoldan şaşırıp sapmalarıdır. Bu nedenle, onların Kuran'ı anlayamamalarını, yanlış anlamalarını, hatta mümkünse Kuran'dan uzaklaşıp onu terk etmelerini arzu eder. Allah şeytanın bu çabasına karşılık olarak müminin Kendisi'ne sığınmasını bildirmiş ve bunu bir hüküm olarak müminlere farz kılmıştır: Öyleyse Kuran okuduğun zaman, kovulmuş şeytandan Allah'a sığın. (Nahl Suresi, 98) Allah'a inanıp, O'na güvenerek, böyle davrananlara şeytanın hiçbir zarar veremeyeceği bir sonraki ayette şöyle haber verilmektedir: Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur. (Nahl Suresi, 99) |
[QUOTE=Esengül;240514][COLOR="Magenta"][B]HÜSEYİN ALİRIZA ALBAYRAK Kardeşlerden
BİZ MUHAMMED ALİ DİYENLERDENİZ Adlı deyişi dinlemenizi tavsiye ederim ;)[/B][/COLOR][/QUOTE] [FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][B][I]deyişler sizin için cok önem tasıyor isede ,müslümanlar için kabul gören sadece Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed (SAV.)'dir.[/I][/B][/COLOR][/FONT] |
biz müslüman değilmiyiz..bnce biz senden daha çok müslümanız.. MAWERAA sakın deyişlerimize geleneklerimize felan laf atma......
|
[QUOTE=ero;240698]biz müslüman değilmiyiz..bnce biz senden daha çok müslümanız.. MAWERAA sakın deyişlerimize geleneklerimize felan laf atma......[/QUOTE]
[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][B][I]güzel gören güzel düşünür ve öyle yaklaşır.sen ise yazılanlara değilede bana yoğunlasarak yorum yapıyorsun.ben kimseye müslüman değilsin demedimki.size göre dogru olanın bize göre olmadıgını söyledim.nasıl anlamak istersen öyle anlasılır..bir ikincisi ben deyişlerine laf atmıyorumki orada yazılan 5 vakti bile kabul etmediğiniz bir deyişin sizin için ne gibi bir önemi var onuda anlamıs değilim.acıklarsanız sevinirim...[/I][/B][/COLOR][/FONT] |
[QUOTE=maweraa;240705][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][B][I]senin bu dediklerine inanmak demek ben müslüman değilim demektir[/I][/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
bu ne......şu anda burada ne yazıyor....????sen okumayı sevmiosun galiba... ?????? |
[QUOTE=ero;240709]bu ne......şu anda burada ne yazıyor....????sen okumayı sevmiosun galiba...
??????[/QUOTE] [FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][B][I]bak olayı güzel gördün anladın hemen ...evet üstüne basa basa yine derim bu söylenenlere inanmak müslümanlık değildir.Ashabım benim aynamdır diyen bir Peygamberin (SAV.)ümmetinden olan bir kişi nasıl olurda bir kısmı sever diyerlerine bugz eder ...bumudur? müslümanlık?[/I][/B][/COLOR][/FONT] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:49. |