![]() |
SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR
Merhaba arkadaşlar;
Bu bölümde Şirketler hakkında kısa kısa yazılar yazılmış ve tanıtımlar kısa tutulmuş. Yiğidolar diyarı SIVAS'ımızda sanayimizin gözbebeği bacalı bacasız sanayimizi ve şirketlerimizi ne kadar tanıyıp tanıtıyoruz. Stand ve fuarlardan ziyade bu forumda ne kadar tanıtıyoruz. Bu sitede mutlaka SIVAS'ta sanayide çalışan dostlar vardır. Bu forumun içinde bize firmalarını tanıtsınlar ki daha iyi tanıyalım ve benim gibi SIVAS'ı dışarıdan tanımaya çalışan aşıklar ve SIVAS'lılar da dışarıya SIVAS2ı tanıtsın ne dersiniz? Buyrun ne kadar hızlı ve aktif hareket edeceğiz. Haydi SIVAS sevdalısı YİĞİDOlar.. Bu forum sohbet forumu olsun. Saygı ve sevgilerimle |
--->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR
Buyrun ilk kısa tanıtım benden....
Bir önceki forumda kısaca AKTİF AUTOMOTİVE firmasından bahsetmiştim. Bana kısaca bu firma hakkında bilgi aktarabilir misiniz? Saygılarımla |
Bir kısa tanıtım daha,
PACO çok mükemmel bir firma olarak biliyorum. Gelişimi göz kamaştırıyor. Yöneticisinden, Mühendisine, İşçisine kadar hepsine teşekkürler. Bu firmayı tanıyan dostlar biraz daha tanıtın lütfen... |
Ayrıca,
Organize Sanayi Bölgesinde LENS fabrikası vardı, İsmini hatırlayamıyorum (ne olur bağışlayın hatırlayamadım) . Duydugum kadarıyla mükemmel bir fabrika imiş. İşletmeyi iyi tanıyanlar, tanıtalım lütfen. |
SIVASI'ın gurur abidesi firmalarından biri ESTAŞ
ESTAŞ'ı bu bölümde de tanıtalım lütfen.. |
[B][COLOR="Indigo"]ÜÇYILDIZ AHŞAP METAL SANAYİ AŞ.
Bu firmayı neden tanıtmak istedim. Ben onları Sivas'ın görünmeyen kahramanları olarak görüyorum. Memleketimiz için Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarında işvereninden işçisine kadar canla başla çalışıyorlar. Sivas'ın istihdamına katkıda bulunuyorlar. Ahşap ve Metal sanayi, Piknik malzemeleri ve 70'den fazla farklı ürün yelpazesi ile Sivas'ın önümüzdeki yıllardaki gururu olmak için dev adımlar atıyorlar. Firmayı bu kadar övdüğüm için belki herhangibir bağlantım olduğunu düşünüeceksiniz ama kesinlikle hiçbir ilgim yok. Yapmış oldukları çalışmaları takdir ediyorum o kadar. İlerleyen günlerde Sivas ÜçYıldız Metal Ahşap Sanayi firmasını ayrıntılı bir şekilde tanıtırım inşallah. [/COLOR][/B] |
Sayın leblebi82 ,
İnsanların firmalarla baglantısının olması benim için daha önemli ve hatta çalışanlar ile sahiplerinin tanıtması daha iyi olur. Çalışan ve tanıyan insan en iyi tanıtır. Benim amacım SIVAS'ın gurur abidelerini ve incilerini gelecekte ses getirecekleri tanıtmaktır (ben buna inanıyorum) Sagılarımla |
[QUOTE=doganay;239704]Sayın leblebi82 ,
İnsanların firmalarla baglantısının olması benim için daha önemli ve hatta çalışanlar ile sahiplerinin tanıtması daha iyi olur. Çalışan ve tanıyan insan en iyi tanıtır. Benim amacım SIVAS'ın gurur abidelerini ve incilerini gelecekte ses getirecekleri tanıtmaktır (ben buna inanıyorum) Sagılarımla[/QUOTE] [B][COLOR="Indigo"]O zaman şöyle ifade ediyim. Sivas'ta faaliyet gösteren bütün sanayi kuruluşları hakkında az çok bilgi sahibiyim. Özellikle bir dönem hepsini yakın takibe almıştım. Son birkaç gündür pek ilgilenemiyorum ama yine de firmalarımız hakkında çalışmalarıma devam ediyorum. [/COLOR][/B] |
[QUOTE=leblebi82;239706][B][COLOR="Indigo"]O zaman şöyle ifade ediyim. Sivas'ta faaliyet gösteren bütün sanayi kuruluşları hakkında az çok bilgi sahibiyim. Özellikle bir dönem hepsini yakın takibe almıştım. Son birkaç gündür pek ilgilenemiyorum ama yine de firmalarımız hakkında çalışmalarıma devam ediyorum. [/COLOR][/B][/QUOTE]
O zaman en mükemmel bilgiyi sizden alacagız demektir. Lütfen bilgileriniz eksik etmeyiniz, Siz ne kadar çok bilgileriniz aktarırsanız bizler o kadar iyi tanır ve tanıtırız. Bilgi paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler. Hatta SIVAS'a geldiğimde sizinle tanışıp, bir çay içmek isterim. Sevgi ve sayılarımla |
İsmini şu an hatırlayamadıgım, Organize Sanayi Bölgesinde yeni kurulmakta olan (üretime başladı mı bilemiyorum) Koltuk kanepe üretim fabrikası vardı. Üretim tesisi çok güzeldi. İnşallah üretime başlamıştır.
|
SIVAS'lı bir dostum bana, "SIVAS'ta mermer fabrikaları çoktur" demişti. SIVAS'a gittiğimde ilk olarak o dikkatimi çekmişti.
Dogru mudur? |
Ayrıca yakında yine o güzel SIVAS'a yakın bir dostumu ziyarete geleceğim.
Bana Sanayi ve tanıtım anlamında gezilmesini önerdiğiniz yerler nereleridir? Saygılarımla |
tiffany Tugara kanepe karaca a.s ben yurt disinda kaliyorum buraya mal gonderiyor hemde cokkk ondan cok iyi biliyorum
|
DOGRU PEN SIMDI ISE DOGUS A.S SIMDI ORGANIZEYE TASINIYOR. BEN ONLARLA CALISIYORUM YURT DISINA FRANSAYA KAPI PENCERE VB GIBI ESYALAR SATIYOR VE MONTAJ YAPIYORUM.
SOZDE DEGIL OZDE SIVASLIYIM DIYENLER MILLIYETCILIK YAPSINLAR |
Merhaba arkadaşlar,
Bu hafta sonu SIVAS'ta olacağım. Organize Sanayiini yakından tanıma imkanı bulacagım. Sizlere daha geniş bilgiler aktarabilirim. Bu bilgileri SIVAS ta yaşayan hemşehrilerin tanıtmasını ve ilgi göstermesini beklerim. |
SIVAS'ta yatırım yapan ve yatırımlar yapmaya devam eden SIVASlı ve SIVAS dışından işadamları var arkadaşlar. Yakın gelecekte SIVAS halkı bunu çok iyi görecektir.
|
[QUOTE=wealth;239731]tiffany Tugara kanepe karaca a.s ben yurt disinda kaliyorum buraya mal gonderiyor hemde cokkk ondan cok iyi biliyorum[/QUOTE]
Arkadaşlar, Aranızda bu firmayı yakından tanıyan var mı? Bu firmaların sıkıntıları ve rahatlıkları nelerdir? Tekstil hammadde sıkıntısı yaıyorlar mı? Tecrübeli personelleri var mı? Bunlar da sanayiinin yaşaması ve ayakta kalması için bir etkendir. Ayrıca makina yedekparça bulmak ne kadar kolay? Yan sanayi ne kadar oluşmuş? saygılarımla |
[QUOTE=wealth;239732]DOGRU PEN SIMDI ISE DOGUS A.S SIMDI ORGANIZEYE TASINIYOR. BEN ONLARLA CALISIYORUM YURT DISINA FRANSAYA KAPI PENCERE VB GIBI ESYALAR SATIYOR VE MONTAJ YAPIYORUM.
SOZDE DEGIL OZDE SIVASLIYIM DIYENLER MILLIYETCILIK YAPSINLAR[/QUOTE] Bu firma hammaddesini kendisi mi üretiyor yoksa şehir dışından mı alıyor? Ne kadar navlun ödüyor? Sıkntıları ve rahatlıgı nelerdir? Bu sıkıntıları nasıl rahatlıga dönüştürebilir,? |
Arkadaşlar
Yukarıda sordugum iki firma için soruları da sanayimizin sıkıntıları ve rahatlıkları için yorumlayabiliriz? Bunlara çözümleri nasıl bulur ve sanayide çalışan istihdam gücünü arttırabiliriz. Lütfen bu konuda özellikle SIVAS'ta aşanan hemşehrilerimizden yorum bekliyorum. Bu yorumu en iyi yapacak arkadaşımız tahminimce leblebi82 arkdaşımızdır |
Bence Sivas sanayisinin gururu ve en büyük sanayi kuruluşu Sivas Demir Çelik fabrikasıdır. Sivas-Malatya yolu üzerinde kurulması planlanan 2.OSB bölgesindedir. Bursalı işadamı Erol Evcil'in mal varlığına TMSF tarafından el konulmasının ardından burası da TMSF'ye geçti ve şu an atanan kayyum tarafından işletiliyor. Bu fabrika için en mühim sıkıntı devlete önceki dönemlerden kalan borçları diye biliyorum. Bu borçlar yüzünden sık sık haciz tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu yüzden fabrika için kurtuluş yolu güçlü bir yerli veya yabancı şirkete satılması ve sadece hurda demir işlemesi değil direkt Divriği'den çıkan demirin işleneceği bir yatırım yapılması olarak gözüküyor. Bu şekilde hem fabrikada istihdam edilen insan sayısı bir kaç misline çıkacaktır hem de demir-çelik yan sanayisi Sivas'ta gelişerek Sivaslı işadamlarıiçin yeni iş alanları ve işsizler için yeni istihdam kapısı açılmış olacaktır. Ancaaaaak, gel gör ki DSP-MHP iktidarı döneminde yapılan özelleştirmeyi alanlar ve şu an ki TMSF ekibi basından takip edebildiğim kadarıyla mülkiyet hususunda anlaşamamaktadır, bu yüzden fabrikanın satışı gerçekleştirilememektedir ve olan yine Sivas'a ve Sivaslıya olmaktadır....
|
İstanbul'dan takip edebildiğim kadarıyla son zamanlarda TV ve radyolarda reklamını izlediğim ve duyduğum DERMOKİL isimli bir kozmetik firması var. Herşeyden önce bu sektörde Sivaslı bir firmanın üretim yapıyor olması ve ulusal pazarda ürünlerinin tanınıyor ve satılıyor olması guru verici bir durum. Fakat firma hakkında çok fazla malumat sahibi değilim. Bu firmamıza rekabet ortamında başarılar. İstanbul'da ve Türkiye'nin dört bir köşesinde ürünlerini market ve kozmetik mağazalarının raflarında görebilmeyi temenni ediyorum... Eminim Sivaslı hemşerilerim kendi memleketlerinde üretilen bu ürüne sahip çıkacaklardır.
|
[QUOTE=doganay;239717]SIVAS'lı bir dostum bana, "SIVAS'ta mermer fabrikaları çoktur" demişti. SIVAS'a gittiğimde ilk olarak o dikkatimi çekmişti.
Dogru mudur?[/QUOTE] Son iki yıldır Sivas'ta en çok ihracat yapan firmalar mermer firmaları. En büyükleri Emmioğlu, Fimar, Tramertaş... Fakat memlekete uzak kaldığımız için malumatımız bu kadar.:mad: |
Hafta sonu Oraganize Sanayi Bölgesini bastan sona kadar gezdim. Hayran kaldım. Gerçekten gelişime oldukça aççık. Bir iki yıl sonra bunu hep beraber göreceğiz.
|
-->: --->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR
[QUOTE=doganay;239696]Ayrıca,
Organize Sanayi Bölgesinde LENS fabrikası vardı, İsmini hatırlayamıyorum (ne olur bağışlayın hatırlayamadım) . Duydugum kadarıyla mükemmel bir fabrika imiş. İşletmeyi iyi tanıyanlar, tanıtalım lütfen.[/QUOTE] zaraccom adlı TÜRKİYEDE başka yerde olmayan lens fabrikası |
-->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR
"Ayçelik" ısıtma sistemleri üreten bir fabrika var.
|
Sayın serrkan bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Gerçekten çok güzel bir fabrika bu fabrikayı gezme imkanım oldu. Harika bir işletme, işletme yönüyle bir iki eksiği var fakat Türkiye'de çok büyük bir eksiği tamamlamış |
--->: -->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR
[QUOTE=aozdemir;243802]"Ayçelik" ısıtma sistemleri üreten bir fabrika var.[/QUOTE]
Bu fabrikayı görme imkanım olmadı. İnşallah gelecek ziyaretlerimde tanıma imkanı bulurum Forumda bu fabrikada çalışşan varsa mutlaka bu arkadaşlarla da tanışmak isterim. |
Bu hafta sonu PACO çelik dövme fabrikasını da gördüm. Mükemmel bir fabrika avrupaa güzel işler yapıyor. Otomotiv sektöründe iddialı bir işletme olacak. Çalışanlarını tebrik ederim.
|
Yılmaz Teknik Makina çok güzel bir işletme Çok büyük ihaleler ve işler yapıyor. Tebrikler
Bu fabrikada çalışan arkadaşlar var ise mutlaka tanışmak istiyorum. Bu ve bunu giib fabrikaların yan sanayileri nerede ve nasıl bu konuda araştırmalarım var. |
AKTİF AUTOMOTİVE geleceği çok parlak işletmelerden biri daha..
Bu firmayı da iyi takip edin arkadaşlar.. |
Yeni kurulmakta olan Tekstil fabrikalarına dikkat diyorum.
|
Organize sanayi yakın zamanda güzel olacak gerçekten çok güzel. Bir iki yıl sonra o boş olan araziler kalmayacak. Buna inanın arkadaşlar.
|
[QUOTE=doganay;243807]Yılmaz Teknik Makina çok güzel bir işletme Çok büyük ihaleler ve işler yapıyor. Tebrikler
Bu fabrikada çalışan arkadaşlar var ise mutlaka tanışmak istiyorum. Bu ve bunu giib fabrikaların yan sanayileri nerede ve nasıl bu konuda araştırmalarım var.[/QUOTE] Bu fabrikanın bir benzeri Bursa da var. Bursa'daki fabrikanın son yılını çok iyi biliyorum. Beş yıl önce 1000m2 kapalı alanı olanfabrikanın şu an 12 000m2 kapalı alanı var. Bu işletme şu an yurt dışına ihalelere giriyor. Harika işler yapıyor. Yılmazlar Teknik Makinayı gördüğümde aklıma Bursa daki firmanın gelişim süreçleri geldi. O konuyu da ayrıca zamanım oldugunda anlatırım. |
Benden başka yazan yokmu arkadaşlar.
Yukarıda yazdıklarıma yorum yapacak olan arkadaşımız yok mu? Lütfen yorumlarınızı bekliyorum |
Sayın berat demir
Ben SIVAS organize sanayisini tanımaya çalışıyorum. Internet üzerinden araştırıp, firma isimleri üzerinden liste yapmayı beceremiyorum. Vaktim oldukça ayda bir defa SIVAS a gelip Organize Sanayi bölgesini geziyorum ve bazı firmalarla görüşme imkanım oluyor. bu görüşmelerim bazıları kısa bazıları uzun oluyor. Zamanla da firmaları daha yakından tanımış oluyorum. Bu ziyaretlerim sonucunda SIVAS ta gerçekten büyümeye açık firmaları çok yakından tanıma imkanım oldu. Öyle firmalar var ki bir iki yıl sonra bu firmaların Türkiye'de bir çok ilde bu firmaların isimleri duyulacaktır. Bu firmalardan bazıları kendilerini Türkiye de isimleri ile tanıtmışlardır. Bazıları da yapmış oldugu ihracat ile tanıtmaktadır. Bu çalışmaların sonuçlarını yakın zamanlarda hep beraber göreceğiz. Saygılarımla |
sayın berat demir,
Anlayamadıgım şey, osb gibi bir birim ınternet şubesini niçin güncellemezler bilemem. Şu an Sıvas osb de inşa halinde ve çalışan o kadar güzel firmalar var ki , ama bu firmalar osb tarafından fazla tanıtılmıyor. |
Aktif automotive ile ilgili olarak AKTİF AUTOMOTİVE topıcınde benden bilgi isteyen arkadaşlar vardı.
O arkadaşlarımıza kısaca bu firma ile ilgil olarak şunu söyleyebilirim. Bu firmanın kurucusu otomotiv yan sanayinin Istanbul, Gebze, Sakarya, Tekirdağ ve Bursa gibili illerde kuruldugu bölgeye yatırım yapmayıp SIVAS'a yatırım yapmıştır, yatırım yapmaya da devam ediyorlar. Gerçekten de çok zor şartlarla mücadele ediyorlar (Bu problemleri vaktim oldugunda sizlere aktaracağım, ki bunu otomotiv yan sanayinin Sıvas problemleri altında toplayabilrim.) Otomotvi yan sanayi kültürünü orada oluşturmaya çalışıyorlar. Gerçekten çok zor bir misyon üstlenilmiştir. (Bu firmanın yanında PACO firması da aynı misyonu üstlenmiştir.) Önümüzdeki yıllarda bu firmanın gelişimi hep beraber görülecektir. |
[QUOTE=doganay;243810]Yeni kurulmakta olan Tekstil fabrikalarına dikkat diyorum.[/QUOTE]
Takip edebildiğim kadarıyla şu an faaliyet gösteren tekstil fabrikaları arasında en göze çarpanları Le Faxx, Ön yıldız, Yıldırım, Dörtgenler tekstil vs. Sivasımızın gururu olan bu firmaların sayılarının ilerleyen yıllarda hızla artmasını ben de temenni ediyorum, çünkü hızlı göç veren Sivas'ta boşalan kırsal nüfusu istihdam edebilecek tekstil yatırımlarına özellikle ihtiyacımız var. |
[QUOTE=doganay;243987]sayın berat demir,
Anlayamadıgım şey, osb gibi bir birim ınternet şubesini niçin güncellemezler bilemem. Şu an Sıvas osb de inşa halinde ve çalışan o kadar güzel firmalar var ki , ama bu firmalar osb tarafından fazla tanıtılmıyor.[/QUOTE] Bu konuda OSB müdürlüğünün daha aktif olması gerekir. Sivas'ta üretim yapan firmalarımıza dış dünyayla iletişimde, tanıtımda ve ulaşımda Sivas OSB müdürlüğünün OSB sayfasını yeterli ve güncel bilgilerle donatarak destek olmasını bekliyoruz. |
Sivas OSB'de üretim yapan firmalardan bahsederken son yıllarda ciddi yatırımlar yapan ve markalı ürün üreten gıda firmalarından bahsetmezsek ayıp olur!:)
Şu an için adı aklıma gelen ve helve, reçel, şekerleme üretimi yapan firmalarımızdan bazıları: Hesaş, Pınar, Fyore... Sivaslı hemşerilerimiz arasında hemşerilerimizin sahip olduğu bu markaların bilinirliğinin artması gerektiği ve hemşerilerimizin bu markalardan satın alarak destek vermesi gerektiği kanaatindeyim... |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:33. |