Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   Öldükten sonra Organlarınızı Bağışlarmısınız ? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=16565)

FatihCan 20.03.2008 16:12

Öldükten sonra Organlarınızı Bağışlarmısınız ?

A-) Evet bağışlarım (neden)

B-) Hayır Bağışlamam (neden)

sonbahar5803 20.03.2008 17:14

--->: Öldükten sonra Organlarınızı Bağışlarmısınız ?

Kesinlikle bağışlarım.

Bir çok hoca ve de diyanet organ bağışının günah olmadığını açıkladı. O zaman bir engel olmamalı.

Bir gün en yakınının ya da kendinin organ nakline ihtiyaç duyabileceğini aklına getiren her insan bence organlarını bağışlamayı kabul eder.

fertelliyim 20.03.2008 17:20

Hayır Öldükten sonra bağışlamam

Çünkü Öldükten sonra bağışlayamam Ölmeden Önce Bağışlamak gerek

aozdemir 20.03.2008 17:23

-->: Öldükten sonra Organlarınızı Bağışlarmısınız ?

buna geride kalan yakınlarım karar vermeli bence. öldükten sonra benim için sorun olmaz. ama geride kalan yakınlar etkilenir.

altuntas58 20.03.2008 18:49

Ben ölmeden önce organlarımı bağışlamak için gerekli mercilere baş vurmayı tercih ederim

_DuMaN_58 20.03.2008 19:04

[B]Organlarımı elbette bağışlarım. Bundan hiç kaygım olmaz.

Ben ölsemde en azından 1 kaç kişiyi ölmekten kurtarırım.[/B]

masum 21.03.2008 15:35

ben bağışlama formunu doldurdum devlet hastanelerinde yardımcı oluyolar. benimle beraber toprakta çürümesinin hiç gereği yok bağışlarım tabiykii

FatihCan 22.03.2008 12:19

[B]Bende bağışlayacağım.

************************[/B]

RaZZcE 22.03.2008 17:50

[B]kesinlikle bagislarim
zaten ihtiyacim olmayacak
ihtiyaci olan insanlar kurtulur :)[/B]

FatihCan 24.03.2008 18:05

[B]Bu ankete katılım neden bu kadar az acaba ? :([/B]

Kadir58 24.03.2008 18:12

Bagislamam

Cunku, ya topluma faydasiz, toplum icin kotu bir insan i yasatirsam?

Aksi halde elbette bagislardim.

arikarinkuchi 25.03.2008 21:34

[QUOTE=Kadir58;247858]Bagislamam

Aksi halde elbette bagislardim.[/QUOTE]

[B]tabii orasıda var
benim içinde öle :)[/B]

sonbahar5803 26.03.2008 15:29

[QUOTE=Kadir58;247858]Bagislamam

Aksi halde elbette bagislardim.[/QUOTE]

[QUOTE=samet yıldız;248131][B]tabii orasıda var
benim içinde öle :)[/B][/QUOTE]

Mesela toplum için faydasız olan şahıs senin çok sevdiğin, kanından birisi olsa onu ölüme mi terkedeceksiniz kurtarabilmek varken?
Allah korusun baban olsa?...

Sonra topluma faydasız, kötü anlayışınızdaki ölçünüz nedir; o da önemli.

Atsan atılmaz, satsan satılmaz dediklerimiz vardır her birimizin hayatında. Allah onlara hayatta kalabilme şansı veriyorsa ben de bu şansta payım olmasından mutluluk duyarım.

Sizce?

Kadir58 26.03.2008 16:01

[QUOTE=sonbahar5803;248282]Mesela toplum için faydasız olan şahıs senin çok sevdiğin, kanından birisi olsa onu ölüme mi terkedeceksiniz kurtarabilmek varken?
Allah korusun baban olsa?...

Sonra topluma faydasız, kötü anlayışınızdaki ölçünüz nedir; o da önemli.

Atsan atılmaz, satsan satılmaz dediklerimiz vardır her birimizin hayatında. Allah onlara hayatta kalabilme şansı veriyorsa ben de bu şansta payım olmasından mutluluk duyarım.

Sizce?[/QUOTE]

Topluma faydasiz derken, akp li milletvekillerini gibilerini, chp li milletvekilleri gibi lerini kast ettim! :)

Tövbe tövbe

Kimin ne oldugu belli degil mi? Bana göre topluma faydasiz olan bir hirsiz, sana göre iyi mi?
NE ölcüsü?

aslansivasli 26.03.2008 16:27

-->: --->: Öldükten sonra Organlarınızı Bağışlarmısınız ?

[QUOTE=Kadir58;248289]Topluma faydasiz derken, akp li milletvekillerini gibilerini, chp li milletvekilleri gibi lerini kast ettim! :)

Tövbe tövbe

Kimin ne oldugu belli degil mi? Bana göre topluma faydasiz olan bir hirsiz, sana göre iyi mi?
NE ölcüsü?[/QUOTE]

[B][COLOR="Red"]Hırsız diye onları toplumdan dışlamalı mıyız.Hırsız olabilir,annesinden öyle doğmadı yha onu bu yola iten sebepler vardır. Belki bnde, sende onun yaşadığı ortamda olsaydık o duruma düşebilirdik.Onları dışlamak yerine topluma kazandırmak gerekir.Zaten hep bu yüzden geri kalıyoruzz.

Heee ayrıca bu konuya bile siyaset karışmış yaa bşka nedim.Helal olsun yani.
Topluma faydalı mı değil mi bırakında buna halk karar versin. Belkime topluma faydaları pek dokunmuş değildir ama sonuçta bu onların kötü insan olduğunu göstermez.LÜTFEN BARİ BU KONUYA SİYASETİ KARIŞTIRMAYIN!!

BEN OLSAM BAĞIŞLARDIM. ZATEN 18 İMİN DOLMASINI BEKLİYORUM.18 DOLUNCA HEMEN BAĞIŞLIYCAM [/COLOR][/B]

FatihCan 26.03.2008 17:11

[QUOTE=Kadir58;248289]Topluma faydasiz derken, akp li milletvekillerini gibilerini, chp li milletvekilleri gibi lerini kast ettim! :)

Tövbe tövbe

NE ölcüsü?[/QUOTE]

Yaratılanı seveceksin yaratandan ötürü demiş mevlana....

Bir insanı yaşatan bütün bir insanlığı yaşatmış gibi olur (hadisi şerif)

Bence sen kendi üzerine düşen görevi yap eğer kişi kötü yolda ise bunun cezasını Devlet bu dünyada bu dünyada olmadı Allah ahirette verecektir...

Sivasliim.58 08.04.2008 21:11

bEN kendi Vatanimda oturuyo olsaydim kuskusuz bagislardim,,
fakat Danimarkada oturdugumdan dolayi,,bagislayacak olsam organlarimi, buyuk ihtimalle bir gayri muslim'e hayat verir .. Insan olarak tamam derim bu ise, fakat Allahi yok sayan, onu her firsatta kotulemeye calisan bir insanada hayat vermek istemem..

FatihCan 12.06.2008 16:46

[QUOTE=Sivasliim.58;251985]bEN kendi Vatanimda oturuyo olsaydim kuskusuz bagislardim,,
fakat Danimarkada oturdugumdan dolayi,,bagislayacak olsam organlarimi, buyuk ihtimalle bir gayri muslim'e hayat verir .. Insan olarak tamam derim bu ise, fakat Allahi yok sayan, onu her firsatta kotulemeye calisan bir insanada hayat vermek istemem..[/QUOTE]

keşke herkez sizin kadar duyarlı olabilselerdi.............

umit_koc 12.06.2008 16:52

ben öldükten sonra nasıl bağışlayabilirimki ama yakınlarım ne yaparsa yapsın ben öldükten sonra neyleyim onları ihtiyac sahibi biri çıkarsa versinler

fertelliyim 12.06.2008 17:18

Öldükten sonra hiç kimsenin organları kendisine faydası olmaz Nasılki bağışladın ve birilerine hayat verdin o birileri ve yakınları senin arkandan Allah razı olsun Mekanı Cennet olsun gibi Dualar etti işte o zaman bağış yapan kişiye Ahirette kazanç olacaktır.

altuntas58 12.06.2008 18:11

[QUOTE=aozdemir;246510]buna geride kalan yakınlarım karar vermeli bence. öldükten sonra benim için sorun olmaz. ama geride kalan yakınlar etkilenir.[/QUOTE]

[B]Bu kararı sen vermelisin yakınların öldükten sonra ne yaparsa yapsınlar [/B]

gürün_güzeli 12.06.2008 19:56

aslında aklımda bağışlamamak var çünkü yüce allah bizi bu dünyaya tek parça halinde yaratmış tek parça halinde de toprağa girmeliyiz.fakat diğer yandan düşününce kalbimde bağışlamaktan yana hele bi o zaman gelsin allah büyük :)

HaYLaZ 12.06.2008 19:58

bagıslarım cünkü.. bana toprak altında bi yararı olmayacak..En azından ihtiyacı olanlara deva hasta olanlara sifa olur..Ve bir Cok aile sevinir..!!

Arif Coşkun 12.06.2008 19:59

İlk bakışta çok soğuk geliyo insana. Ne yalan söyleyyim ben sıcak bakmıyorum fazla, net değilim. Bağışlamama meyilim daha ağır basıyor.

köyüm 13.06.2008 00:31

evet insanlara yaralı olacaksa neden olmasın bir hayat kurtarırız fenamı olur.

kangallim 13.06.2008 07:22

ben bağışlamam herhalde içimdeki ses hep bağışlama dedi :)
onlar Allahın bana verdiği birer emanet bende başkalarına emanet edemem........

haythuyt 13.06.2008 09:08

kalbım hariç butün organlarımı bagışlarım

FatihCan 15.06.2008 19:27

[B]Çok değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim....

Bağışlayacak olanların sayısının çok olmasıda ayrıca sevindirdi beni...

Umarın en kısa zamanda bu konuyla ilgili yetkili kurumlara baş vuruda bulunursunuz...[/B]

gfb34 15.06.2008 19:51

-->: --->: Öldükten sonra Organlarınızı Bağışlarmısınız ?

[QUOTE=gürün_güzeli;272142]aslında aklımda bağışlamamak var çünkü yüce allah bizi bu dünyaya tek parça halinde yaratmış tek parça halinde de toprağa girmeliyiz.fakat diğer yandan düşününce kalbimde bağışlamaktan yana hele bi o zaman gelsin allah büyük :)[/QUOTE]

peki yarın yaşayabileceğin garantimi???illa yaş 50 yi geçtikten sonramı ölümü düşünüceksin...

58memo 15.06.2008 23:02

Hic düsünmedim ama bagislarim heralde baska insana hayat vermek benim icin büyük bir sereftir, kesinlikle bagislarsam allah rizasi icin bagislarim :D

haythuyt 15.06.2008 23:13

dedımya kalbım harıc butun organımı bagıslardım nasıl olsa dın alımlerı tarafından uygun gorulmus birsey baska canlar yanmasın

FatihCan 18.06.2008 18:03

[QUOTE=haythuyt;273214]dedımya kalbım harıc butun organımı bagıslardım nasıl olsa dın alımlerı tarafından uygun gorulmus birsey baska canlar yanmasın[/QUOTE]

Kalbini neden vermezsin ?

haythuyt 18.06.2008 19:28

kalbımızı gelene gecene verdık hasta ettık sorunlu oldu verıpte. mılletın basını yakmayalım
ama dıger butun organlarımı seve seve verırım

FatihCan 21.06.2008 19:30

[QUOTE=haythuyt;274527]kalbımızı gelene gecene verdık hasta ettık sorunlu oldu verıpte. mılletın basını yakmayalım
ama dıger butun organlarımı seve seve verırım[/QUOTE]

Güzel :)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

!~+4upn| q!y4rI 23.06.2008 07:38

[B]Bende BagisLarim KessinLikLe !!

ALLAH ' dan aLdigin ArmaganLari Vefaat Ettikten SonRa O ArmaganLari BasKa Birine HeDiye Etmek... :) Hemde Cok Sevap... (:[/B]

58memo 30.06.2008 21:55

Evet bagislarim.

bir insana allah razisai icin organ vermek hayirli bi isdir, allah herkese nasip etsin :D

EslemNida 15.07.2008 11:25

evet bağışlarımm :) başkalarının hayatta kalmasını sağlamak için ......

haythuyt 15.07.2008 13:01

[QUOTE=haythuyt;273214]dedımya kalbım harıc butun organımı bagıslardım nasıl olsa dın alımlerı tarafından uygun gorulmus birsey baska canlar yanmasın[/QUOTE]

AYNEN DEVAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

byfatih_ 15.07.2008 13:05

Kur'an-ı Kerim'de de (Maide Suresi, Ayet 32) " KİM BİR KİMSEYE HAYAT VERİRSE, ONUN SANKİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERMİŞÇESİNE SEVAP KAZANACAĞI " beyan olunmuştur.

Organ bagışını Ben mantıklı bulmuyorum şahsen ama inanmıyorda degilim bence araştırmak lazım. şuda bir gerçekki ahirette bütün organlarımız bizden hesap soracak. üstte belirttigim suredede sadece organ bagışı yapın denmiyor zaten.
Neyse öldügüm zaman düşünürüm kafam karışık :)

byfatih_ 15.07.2008 13:10

[QUOTE=!~+4upn| q!y4rI;276399][B]Bende BagisLarim KessinLikLe !!

ALLAH ' dan aLdigin ArmaganLari Vefaat Ettikten SonRa O ArmaganLari BasKa Birine HeDiye Etmek... :) Hemde Cok Sevap... (:[/B][/QUOTE]

Onlar sana verilmiş armagan olsada (zamanı gelince alınacak) sen ötekisine verirken acaba temiz veriyormusun o yöndende için,yüregin serin rahat olması lazım :)
AYRICA arkadaşlar canlıyken bile hayati tehlike yaratmıyacak organlarımızı verebiliriz niye öldüten sonra oluyorki BU HEVES:)

WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:17.