![]() |
*DUA*
[B][I][COLOR="Lime"]DUA;
EY ALLAH'IM BANA HAYIRLI İŞLER İŞLETMENİ, KÖTÜLÜKLERİ BIRAKMAMI, YOKSULLARI SEVİNDİRMEMİ, BENİ YARGILAMANI, BANA ACIMANI, BENİM TÖVBEMİ KABUL ETMENİ, KULLARINI İBTİLAYA UĞRATMAK İSTEDİĞİN ZAMAN BENİ FİTNE VE İBTİLAYA UĞRAMAMIŞ OLARAK HUZURUNA ALMANI, SELAMINI YAYMAK YEDİRMEK, İÇİRMEK VE HERKES UYURKEN GECELEYİN KALKIP NAMAZ KILMAK DERECELERİNİ BANA NASİP ETMENİ SENDEN DİLERİM. EY RABBİM, BENİ VE NESLİMDEN OLANLARI NAMAZI DEVAMLI KILANLARDAN EYLE VE DUAMIZI KABUL BUYUR. EY ALLAH'IM, HESAP GÜNÜ BENİ, ANAMI, BABAMI VE BÜTÜN MÜMİN KARDEŞLERİMİ ESİRGE VE BAĞIŞLA. AMİN[/COLOR][/I][/B] |
--->: *DUA*
[QUOTE=kangallim;256210]DUA;
EY ALLAH'IM BANA HAYIRLI İŞLER İŞLETMENİ, KÖTÜLÜKLERİ BIRAKMAMI, YOKSULLARI SEVİNDİRMEMİ, BENİ YARGILAMANI, BANA ACIMANI, BENİM TÖVBEMİ KABUL ETMENİ, KULLARINI İBTİLAYA UĞRATMAK İSTEDİĞİN ZAMAN BENİ FİTNE VE İBTİLAYA UĞRAMAMIŞ OLARAK HUZURUNA ALMANI, SELAMINI YAYMAK YEDİRMEK, İÇİRMEK VE HERKES UYURKEN GECELEYİN KALKIP NAMAZ KILMAK DERECELERİNİ BANA NASİP ETMENİ SENDEN DİLERİM. EY RABBİM, BENİ VE NESLİMDEN OLANLARI NAMAZI DEVAMLI KILANLARDAN EYLE VE DUAMIZI KABUL BUYUR. EY ALLAH'IM, HESAP GÜNÜ BENİ, ANAMI, BABAMI VE BÜTÜN MÜMİN KARDEŞLERİMİ ESİRGE VE BAĞIŞLA. AMİN[/QUOTE] [B][COLOR="DarkOrchid"]Amin Amin Amin. Allah razı olsun kardeşim. Allah katında en çabuk kabul olan dua, bir müminin başka mümine yaptığı duadır.[/COLOR][/B] |
--->: *DUA*
[QUOTE=kangallim;256210][B][I][COLOR="Lime"]DUA;
EY ALLAH'IM BANA HAYIRLI İŞLER İŞLETMENİ, KÖTÜLÜKLERİ BIRAKMAMI, YOKSULLARI SEVİNDİRMEMİ, BENİ YARGILAMANI, BANA ACIMANI, BENİM TÖVBEMİ KABUL ETMENİ, KULLARINI İBTİLAYA UĞRATMAK İSTEDİĞİN ZAMAN BENİ FİTNE VE İBTİLAYA UĞRAMAMIŞ OLARAK HUZURUNA ALMANI, SELAMINI YAYMAK YEDİRMEK, İÇİRMEK VE HERKES UYURKEN GECELEYİN KALKIP NAMAZ KILMAK DERECELERİNİ BANA NASİP ETMENİ SENDEN DİLERİM. EY RABBİM, BENİ VE NESLİMDEN OLANLARI NAMAZI DEVAMLI KILANLARDAN EYLE VE DUAMIZI KABUL BUYUR. EY ALLAH'IM, HESAP GÜNÜ BENİ, ANAMI, BABAMI VE BÜTÜN MÜMİN KARDEŞLERİMİ ESİRGE VE BAĞIŞLA. AMİN[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] ***********Amin*************** |
Bir dua! (Biraz uzun ama kaçırmayın derim)
[COLOR="SandyBrown"][CENTER][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img212.imageshack.us/img212/2086/20060529185645duakg6.jpg[/IMG][/URL]
DUA Allah’ım! Ey âlemlerin Rabbi! Ey sevgiyi sevgiyle yaratan! Ey seven, sevdiren ve sevindiren! Ey rahmetin sonsuz kaynağı! Ey merhametlilerin en merhametlisi! Ey gönüllerin mutlak hakimi! Ey zatını hamd ile azîz olduğum! Ey zatını hamdden âciz olduğum! Ben, layıkıyla övemem Seni! Sen, övdüğün gibisin kendini! Seni, layıkıyla ancak Sen tanırsın! Seni, layıkıyla ancak Sen översin! Hamd’im Sana mahsustur, senâ’m Sanadır! Umudum, korkum ve sevdam Sanadır! Özümü Sana çevirdim, Sana tutundum! Elimi Sana açtım, gönlümü Sana sundum! Beni kovmaz diye kapına geldim! Affı boldur diye affına geldim! Tuttum günahımdan yüzüme perde! Kulluk edemedim lütfuna geldim! Allah’ım! Kanadı kırık bir kuş gibiyim. Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum. Yarım bırakılmış bir düş gibiyim. Yardan da serden de geçemiyorum. Menzile erememe korkusu sardı benliğimi Kolum kanadım kırık, gönlüm bin pare! Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi! Yaraları saran, dağılanı toplayan Sensin! Varlığım Senin varlığının şahidi! Varlığım Senin Rahmetinin şahidi! Allah’ım! Ey Vedûd olan! Hem seven, hem de sevilmeyi dileyensin. Ey varlığı sevgi olan, ey sevginin sonsuz kaynağı! Biz var ettiğini severiz, Sen sevince var edersin! O sonsuz hazinenden bizim için de bir sevgi var et! O sonsuz sevgi selinin içine bizi de kat: sev bizi! Sen seversen sevdirirsin: sevdir bizi! Sevdiğini cennetinle sevindirirsin: sevindir bizi! Allah’ım! Varsın, bütün kâinat varlığının aynası. Birsin, bütün mevcudat birliğinin şâhidi. İnanmışız: her ne ki tek, o Yaratan’dır. Biliriz ki: her ne ki çift, o yaratılandır. Her şey Sana muhtaç, hiçbir şeye muhtaç değilsin Sen. Ehad’sin, Vahid’sin, Samed’sin Sen. Allah’ım! Maddedeki her atomun tesbih ettiği Sensin. Nefes alan her canlının zikrettiği Sensin. Akıl emanet ettiğin her varlığın aklettiği Sen, Duyan ve duyuran her duyunun hissettiği Sensin. Kadrü kıymet bilenlerin şükrettiği Sen, Varlığı nimet bilenlerin hamd ettiği Sensin. Allah’ım! Yalnız senden yardım diler yalnız sana sığınırız. Seni sığınak, barınak, tutamak bilir Ya Allah deriz. Şeytandan sana sığınır e’ûzu billah deriz Her işe seninle başlar bismillah deriz. Nimet verdiğinde gönülden şükrederiz. Versen de alsan da elhamdülillah deriz. Hayran kaldığımızda maşaallah, Pişman olduğumuzda estağfirullah deriz. Sevindiğimizde Allahüekber, Üzüldüğümüzde innâ lillah deriz. Canımız sıkıldığında fe-sübhanallah, İlendiğimizde kâtelehumullah deriz. Zafer kazandığımızda nasrun minallah, Rızık kazandığımızda er-rizku ‘alallah deriz. Bir işi arzu ettiğimizde inşaallah, Bir işi başardığımızda biiznillah deriz Güçlük karşısında la-havle ve-la kuvvete illa billah, Söz verdiğimizde v’Allah ve billah deriz. Allah’ım! Ben kulum, Sen Allah’sın. Ben isteyenim, Sen verensin. Ben susayanım, Sen suvaransın. Ben muhtacım, Sen ihtiyaç giderensin. Ben kendine yetmeyen, Sen her şeye yetensin. Ben beni bilmeyen, Sen beni benden iyi bilensin. Ben bende olmayan, Sen şahdamarımdan yakın olansın. Kul kulca ister, Sen Allah’ça verensin. Halim arzuhalimdir, duruşum duam. Sensizsem neyim var, Senliysem ne gam? Allah’ım! İmanı olanın imkanı tükenmez. İmandan ve Kur’an’dan ayırma! Kur’an’dan mahrum olana ışık erişmez. Kitaba uyanlardan kıl, kitabına uyduranlardan kılma! Kur’an’ı bizden razı, bizi Kur’an’dan razı kıl! Hesap Günü’nde Kur’anı şahit kıl, şekvacı kılma! Kur’an’ı bize aç, bize Kur’an’ı aç! Susuz yüreklere vahyi ellerimizle saç! İnsanlık zaman çölünde bu suya muhtaç Ya Rabbi! Allah’ım! Sorunlarımızın elinde imanımızı kar gibi eritme! İmanımızın elinde sorunlarımızı kar gibi erit. Bizi dünyalıklarımızın altında at etme. Dünyalıklarımızı altımızda Burak et! Sahip olduklarımızın bize sahip olmasına izin verme! Aklımızı ak, aşkımızı ak, yüzümüzü ak eyle! İmtihan potasında bizi cevher et, bizi cüruf etme! Bize götüreceğimiz yükü yüklet! Götüremeyeceklerimizi yükletme! Kahrından lütfuna sığınırız Allah’ım! Celalinden cemaline sığınırız Allah’ım! Senden Sana sığınırız Allah’ım! Yalnız Sana sığınırız Allah’ım! Allah’ım! Beni Allah’la aldatanlardan etme! Allah’la aldatanlara aldananlardan etme! Şeytanın eylemlerimizi süslemesine izin verme! Şeytanın süslediği eylemlerimize izin verme! Bana Hz. Adem’in tevbesini, Hz. Nuh’un direncini ver! Hz. İbrahim’in imanını, Hz. İsmail’in teslimiyetini ver! Hz. Yakub’un dirayetini, Hz. Yusuf’un iffetini ver! Hz. Musa’nın celadetini, Hz. Harun’un sadakatini ver! Hz. Davud’un sadasını, Hz. Süleyman’ın gayretini ver! Hz. Eyyub’un sabrını, Hz. Lokman’ın hikmetini ver! Hz. Zekeriyya’nın hizmetini, Hz. Yahya’nın şehadetini ver! Hz. Meryem’in adanmışlığını, Hz. İsa’nın safiyetini ver! Ve Hz. Muhammed’in muhabbetini ver Ya Rab! Allah’ım! Bana eşyanın hakikatini göster! Bana hakikate itaat, batıla isyan liyakati lütfet! Dininin derdini derdim kıl, özel dertlerimi satın al! Öyle aziz dertlere müptela kıl ki, dermana bakmayayım! Bana, tadına doyum olmayan kerim acılar yaşat! İrademi inayetsiz, bilgimi hikmetsiz bırakma! İmanımı gayretsiz, sadakatimi mesnetsiz bırakma! Mizacımı fıtratsız, ahlakımı nezaketsiz bırakma! Hayatımı muhabbetsiz, ahiretimi cennetsiz bırakma! İmanımı aklımın elinde esir etme! Aklımı hissiyatımın elinde rezil etme! Hissiyatımı şehvetimin elinde zelil etme! Allah’ım! Ağlamayan gözden, sızlamayan özden, kızarmayan yüzden Sana sığınırım. Şirkten, küfürden, müşrikten, Cahilden, gafilden, kafirden Sana sığınırım. Harama dayalı servetten, hak edilmemiş şöhretten Sana sığınırım. Korkaklıktan, pısırıklıktan, kıskançlıktan Sana sığınırım. Hasetten, fesattan, kesattan, nifaktan, fısktan, fücurdan Sana sığınırım. İftiradan, ihanetten, cimrilikten, kincilikten Sana sığınırım. Allah’ım! Benliğimin yaktığı ateşte yakma beni! Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana! Bir lahza dahi bana bırakma beni! Sen bana yetersin, yetmem ben bana. Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster! Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen. Gönlüme huzur, gözlerime nur, dizime derman ver! Sen “Ol!” deyince olur, olmaz “Ol!” demezsen. Canana can, cana canan, kalbe ferman ver! Al işte ellerim, uzattım Sana! Ne olur, ne olur bırakma beni bana! Sen bana yetersin, yetmem ben bana! Allah’ım, ellerimi bırakma! Allah’ım! Bırakma bizi! Tut elimizi! AMİN!..[/CENTER][/COLOR] |
--->: Bir dua! (Biraz uzun ama kaçırmayın derim)
[B][I]AMİN AMİN ECMAİN...
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BU GÜZEL DUA İÇİN, SABAH SABAH İHTİYACIMI GİDERDİN ALLAH TA SENİN İHTİYAÇLARINI GİDERSİN İNŞALLAH, AMİN[/I][/B] |
-->: Bir dua! (Biraz uzun ama kaçırmayın derim)
bazı bölümlerini okudum ve çok güzeldi. Allah razı olsun.
|
--->: Bir dua! (Biraz uzun ama kaçırmayın derim)
*************** Amin ******************
|
Haftanın Duası..
[B]ARKADAŞLAR ALLAH KISMET EDERSE BURAYA HER HAFTA YENİ BİR DUA YAZACAĞIM...[/B]
[B]İŞTE BU HAFTANNIN DUASI - 29.04.2008 [/B] [B][I]Gönlümü dua etme ihtiyaç ve iştiyakıyla donatan Rabb-i Rahim’e kendisine yapılan münacâtların harfleri adedince hamd ü senâ ediyor, tazarru ve niyaz âdâbını talim buyuran Rehber-i Ekmel Efendimiz’e, mübarek hanesinin seçkin fertlerine ve Ashab-ı güzînine ağzı dualı kulların nefesleri sayısınca salât ü selam gönderiyor; Şefkat Peygamberi’nin hak nezdindeki kıymetini şefaatçi edinen bir merhamet dilencisi olarak bir kere daha Cevâd ü Kerîm’in dergahına el açıyorum: Allahım nice ümit ve emellerimi gerçekleştirdin, onca beklenti ve taleplerime cevap verdin.. beni kaç kere sevdiğin ve hoşnut olduğun işlere muvaffak eyledin.. hastalıklarıma şifa lutfettin.. ve bendeni hasımlarının ellerine ve dillerine düşürmedin. Ey bu lütf u ihsanlarda bulunmasa bile, Zatı itibarıyla bütün hamd ve senâlar hakkı olan Meşkûr u Mahmud, şükürler olsun Sana. Allahım, i’tikad, söz ve amel bakımından şanına lâyık olmayan her türlü kusurdan Zatını yüce tutma ve Sana layık olan sıfatları da isbat etme adına dile getirilen sözlerin en güzelleriyle, renk renk, desen desen tesbîh ü takdîs ifadeleriyle Seni anmak istiyorum. Sırf Senin hoşnutluğunu gözeterek ve rızana ermiş bir kul olma ümidi besleyerek Seni tesbîh ü takdîs etmeyi arzuluyorum. Bu talebimi gerçekleştirmeyi nasip eyle Allahım, beni bu devletten mahrum kılma, rahmetine açılan ellerimi boş koyma. Bendeni, hatalarını itiraf edip pişmanlıkla kıvranan, herhangi bir inhiraftan sonra yeniden toparlanıp dergahına yönelen, büyük-küçük her gaflet karşısında himmet kanatlarını açıp Senin inâyetine sığınan “tevvâbîn” unvanlı kullarının arasına kat. Bu perişan kulunu bilhassa seher vakitlerinde istiğfara sarılarak Senin mağfiretini dileyen Hak erlerinin safına dahil et; beni günahlardan, ayıplardan, isyanlardan, kusurlardan ve hakka muhalefet etme tehlikelerinden arındır. Ey kendisinden istekte bulunulanların en cömerdi ve ey talepleri yerine getirenlerin en hayırlısı Yüce Rabbim!.. Bilerek ya da bilmeyerek işlediğim günahlardan dolayı beni yarlığamanı ve hususi himayene, ilahî riâyetine almanı diliyorum. Sana karşı her an kulluk şuuruyla yaşayabilmenin kapısını ve ihsan sırrını benim için aç; beni peygamberlerin, sıddîkların, şehitlerin ve sâir sâlih kulların yoluna hidayet eyle. Efendiler Efendisi’ne, O’nun nezih aile fertlerine ve seçkin arkadaşlarına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyorum, Rabbim![/I][/B] |
--->: Haftanın Duası..
emeğine sağlık..............
|
eline koluna sağlık........................
|
HEY ÖLÜM!
Ey, bu dünya hayatını öbür ikizine bağlayan göbek bağı! Ey, dünya ile ahiret arasındaki sırlı kapı! Ey, ölüm meleğinin bile geçmek zorunda olduğu ğaybi dehliz! Ey, sevmeyeni seveninden çok olan kaçınılmaz kader! Ey, çoklarının peşinen suizan ettiği tükürük hokkası! İyi ki varsın. Senin olmadığın bir dünyada yaşamak istemezdim. Zaten böyle bir dünya yaşanacak bir dünya da olmazdı. Düşünsene ey ölüm, farzı muhal sen ölmüşsün, insan ölümsüzleşmiş. Ne olurdu şu yalan dünyanın hali? Kim tutardı insanoğlunu? Ne frenlerdi insanoğlunun ihtirasını? Azgınları, sapkınları, zalimleri, kâfirleri, hainleri, gafilleri kim zapt ederdi? Nemrutlardan bunaldık mı, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Firavunların zulmünden gına geldik mi, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Zalimlerin pençesine düştük mü, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Eşkıya dünyaya hükümdar oldu mu, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Ya sen de olmasan, ne teselli eder bizi? Ha, yanlış anlaşılmasın: Bizi teselli eden bizatihi senin varlığın değil. Asıl teselliyi, seninle gelen “Hesap Günü” ile buluyoruz. Biz ölümü, büyük mahkemeye çıkış için bir celp olarak anlıyoruz. Zaten, seninle teselli olmamızın anlamı, “ilahi adalete” olan güvenimiz. Sen sadece bizi ilahi adalete yaklaştıran bir araçsın. EY ÖLÜM! Sana hazır olmayanlar, seni kötü göstermek için ne kadar büyük gayret harcıyorlar? Onlara sormak geliyor içimden: Siz kaç kere öldünüz? Ölümü ne kadar tanıyorsunuz? Ölümü karalamakla ne umuyorsunuz? Sana yapılan en büyük iftira, senin bir “intikal” değil, bir “unutuluş” ve “yok oluş” olduğunu söylemektir. Bunu söyleyenler, suçluluk psikolojisiyle sana iftira ediyorlar. Mahkeme kaçağı bir suçlu gibi davranıyorlar. İlahi adalet önünde yargılanmaktansa, yok olup gitmeyi, unutuluşa terk edilmeyi tercih ediyorlar. Dünyaya kazık çakmak için elinden geleni yapan bu tip, neden ahiret diye bir hayatın olmasını istemez ki ey ölüm? Bu uğurda, neden var oluşundan vazgeçmeye kalkar? Nedir bu tipin gözünü bu kadar korkutan, aklını bu kadar dumura uğratan, kanını tepesine sıçratan? Sahi, insan hiç yok olmayı, unutuluşa terk edilmeyi ister mi? Bu talep, insanın kendi kendisini böceklerle, sineklerle, amiplerle eşitlemesi değil de nedir? İnsan neden kendisine bu hakareti reva görür? Ebedi bir hayatın kollarında yaşamak varken, niçin “keşke toprak olup gitseydim” der? Sebebi, vahyin “küfür” dediği şeydir değil mi ey ölüm? Sebebi tek dünyalı bir hayat yaşamaktır: tek dünyalı ve dünyacı, dünyaya meftun, dünyaya bağlı… Böyle biri öbür dünya için hiçbir şey hazırlamaz. Değil mi ama; kim inanmadığı bir dünya için bir şeyler biriktirir? Eğer inandığı halde bir şeyler hazırlamamışsa, o da ayrı bir beladır. Suyu getirenle testiyi kıranı kim bir tutar? Bu ALLAH’a iftira olmaz mı? Sana yapılan bir başka iftira, senin uyku olduğunu söylemektir. Bu iftira, aynı zamanda bunun tersini söyleyen Hz. Peygamber’i de yalanlamaktır. Sahi ey ölüm, birileri omuzlarında taşıdıkları cesetleri toprağa gömerken, neden “rahat uyu” derler. Bunu ölenin nasipsizliğine mi yormalı, gömenin nasipsizliğine mi, yoksa her ikisinin nasipliğine mi? Duydun mu ey ölüm bu güruhun “ebedi istirahatgah” edebiyatını? Kim bilir sen bile gülmüşsündür bu trajikomik duruma. Ebedi istirahatgâhmış. Bunlar kendilerini ne sanıyorlar ey ölüm? Toprağın üstünde yürüttükleri saltanatlarını toprağın altında da, hatta ahirette de yürüteceklerini mi sanıyorlar? Veya aslında bir şey sandıkları yok da, ölüm karşısında yaşadıkları derin şaşkınlık ve çaresizliği örtmek için, bu söylemleri bir tür zihni alkol ve uyuşturucu olarak mı kullanıyorlar? Doğru ya ey ölüm; “ALLAH rahmet etsin” diyemezler ki? Hem nasip olmaz, hem dilleri varmaz. Bunu demek için 1) ALLAH’A, 2) ahirete, 3) ilahi rahmete inanmaları lazım. Hem ALLAH kimlere rahmet edeceğini, Haşr suresinin 10. ayetinde açıkça buyurmuş. Bu ayette ALLAH müminlere kimler için rahmet dileyeceklerini öğretiyor. Kendisine ALLAH’TAN rahmet dilenecek kimselerin olmazsa olmaz özelliği, İmanla göçüp gitmiş olmaları. “İman kalpte gizlidir” diye üfürecek olanlara, söylenecek söz belli: Bir Müslüman da zaten kalpte gizli olandan yola çıkarak rahmet dilemez, ölenin hayatına bakarak diler. EY ÖLÜM! Sen hep konuş. Sen konuşunca herkes susuyor. Senin sesin herkesinkinden gür çıkıyor. Ama ahir zamanda bir güruh peyda oldu: Sen konuşunca, hatta bağırınca dahi susmayan. Senin sesini bastırmak için gürültü patırtı yapan. Bu güruh da dâhil, hiç kimsenin senin elinden kaçamayacağını bilmek bizi teselli ediyor. Asıl soru şu: Bizi teselli eden şey, neden onları bunca küstahlaştırıyor? SEN HİÇ ÖLDÜN MÜ? HAZIRLAYAN: NURULLAH ŞAHİN Mail Adresi: [email]nurullah_sahin34@hotmail.com[/email] |
[QUOTE=Kaptan-58;258857][B]ARKADAŞLAR ALLAH KISMET EDERSE BURAYA HER HAFTA YENİ BİR DUA YAZACAĞIM...[/B]
[B]İŞTE BU HAFTANNIN DUASI - 29.04.2008 [/B] [B][I]Gönlümü dua etme ihtiyaç ve iştiyakıyla donatan Rabb-i Rahim’e kendisine yapılan münacâtların harfleri adedince hamd ü senâ ediyor, tazarru ve niyaz âdâbını talim buyuran Rehber-i Ekmel Efendimiz’e, mübarek hanesinin seçkin fertlerine ve Ashab-ı güzînine ağzı dualı kulların nefesleri sayısınca salât ü selam gönderiyor; Şefkat Peygamberi’nin hak nezdindeki kıymetini şefaatçi edinen bir merhamet dilencisi olarak bir kere daha Cevâd ü Kerîm’in dergahına el açıyorum: Allahım nice ümit ve emellerimi gerçekleştirdin, onca beklenti ve taleplerime cevap verdin.. beni kaç kere sevdiğin ve hoşnut olduğun işlere muvaffak eyledin.. hastalıklarıma şifa lutfettin.. ve bendeni hasımlarının ellerine ve dillerine düşürmedin. Ey bu lütf u ihsanlarda bulunmasa bile, Zatı itibarıyla bütün hamd ve senâlar hakkı olan Meşkûr u Mahmud, şükürler olsun Sana. Allahım, i’tikad, söz ve amel bakımından şanına lâyık olmayan her türlü kusurdan Zatını yüce tutma ve Sana layık olan sıfatları da isbat etme adına dile getirilen sözlerin en güzelleriyle, renk renk, desen desen tesbîh ü takdîs ifadeleriyle Seni anmak istiyorum. Sırf Senin hoşnutluğunu gözeterek ve rızana ermiş bir kul olma ümidi besleyerek Seni tesbîh ü takdîs etmeyi arzuluyorum. Bu talebimi gerçekleştirmeyi nasip eyle Allahım, beni bu devletten mahrum kılma, rahmetine açılan ellerimi boş koyma. Bendeni, hatalarını itiraf edip pişmanlıkla kıvranan, herhangi bir inhiraftan sonra yeniden toparlanıp dergahına yönelen, büyük-küçük her gaflet karşısında himmet kanatlarını açıp Senin inâyetine sığınan “tevvâbîn” unvanlı kullarının arasına kat. Bu perişan kulunu bilhassa seher vakitlerinde istiğfara sarılarak Senin mağfiretini dileyen Hak erlerinin safına dahil et; beni günahlardan, ayıplardan, isyanlardan, kusurlardan ve hakka muhalefet etme tehlikelerinden arındır. Ey kendisinden istekte bulunulanların en cömerdi ve ey talepleri yerine getirenlerin en hayırlısı Yüce Rabbim!.. Bilerek ya da bilmeyerek işlediğim günahlardan dolayı beni yarlığamanı ve hususi himayene, ilahî riâyetine almanı diliyorum. Sana karşı her an kulluk şuuruyla yaşayabilmenin kapısını ve ihsan sırrını benim için aç; beni peygamberlerin, sıddîkların, şehitlerin ve sâir sâlih kulların yoluna hidayet eyle. Efendiler Efendisi’ne, O’nun nezih aile fertlerine ve seçkin arkadaşlarına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyorum, Rabbim![/I][/B][/QUOTE] [B][COLOR="DarkOrchid"]Amin Amin Amin. Allah kabul etsin. Yüreğine sağlık.[/COLOR][/B] |
Şahit olarak RABBİM yeter!!!....
[CENTER][B][I]Bütün dinlerden üstün kılmak üzere, Peygamberini hidayet ve hak din ile gönderen O´dur. Şahit olarak Allah yeter.
Fetih Suresi: 28[/I][/B][/CENTER] |
--->: Şahit olarak RABBİM yeter!!!....
eline koluna sağlık tşk................
|
07.05.2008....
[B][I]Allâh'ım, nefsime takva ver. Onu temizle, nefsi en iyi temizleyen Sen'sin, nefsimin velîsi ve Mevlâsı Sen'sin. Allâh'ım, faydasız ilimden, huşuu olmayan gönülden, doymayan nefisten, kabul edilmeyen duâdan sana sığınırım. Allâh'ım, yaptığım ve yapmadığım şeylerin şerrinden sana sığınırım. Allâh'ım, üzerimde bulunan nimetinin gitmesinden, sağlığımın ters dönmesinden, ansızın bastıracak öfkenden ve her türlü gazabından sana sığınırım. Kalbin mühürlenmesine sebep olacak tamahtan sana sığınırım. Allâh'ım, bana kazâya rıza, öldükten sonra rahat hayat, kerîm vechine bakma lezzeti lûtfeyle.[/I][/B] |
-->: Haftanın Duası..
[B]Ey Rabb’imiz! Nezdinden göndereceğin bir nurla simalarımızı pırıl pırıl hale getir. Gönüllerimizi kâmil imana aç ve bizi, razı olduğun amelleri işlemeye muvaffak kıl! İhlâsa erdirdiğin kullarının kalblerindeki kilitleri çözdüğün gibi kalbimizin kapılarını da marifetine ve muhabbetine aç. Bizi kapının eşiğine yüz sürmekten mahrum etme ve o ulu dergâhına yüz sürüp bir dilekte bulunduktan sonra da talebimizi reddetmek suretiyle bizi cezalandırma![/B]
|
-->: Şahit olarak RABBİM yeter!!!....
[B]Evet şahit olarak allah yeter ona ne şüphe gayet tabiki onun şahitliği yeter[/B]
|
[I][B]BİTTİM YARAB
DİYENE YETTİM KULUM DİYEN BİR ALLAH VAR[/B][/I] |
Rahman ve Rahîm Allah’ın adıyla…
Bizden üzüntüyü gideren Allah’a övgüler olsun. Rabbimiz, gerçekten de Bağışlayandır, Takdir Edendir. O ki bir armağan olarak bizi kalınacak bir yurda yerleştirdi. Orada ne bir yorulma, ne de bir bıkkınlık duyarız. Fatır Suresi Ayet 34-35 |
Ya RABB !!
Ya Rabb! Bir gül ver, gafil gönlüme,
Ben de bu aleme, gülüvereyim. Güle rengin veren Rasûlullah’ta, Aynileşip fani oluvereyim. Ya Rabb! Bir sır ver, gafil gönlüme, Gaflet kabuğunu kırıveyim, İrfandan ihsana uçur kalbimi. Ben de beni Sen’de buluvereyim. Ya Rabb! Bir nur ver gafil gönlüme, Hakikati anda görüvereyim... Yakinle taltif et, hem imanımı, Benden geçip Sana varıvereyim. Ya Rabb! Bir aşk ver gafil gönlüme, Hasretinle dolup yanıvereyim. Çıkar ol ağyarı benim kalbimden, Aşkın lezzetine kanıvereyim. Ya Rabb! Bir el ver gafil gönlüme, Senin divanına girivereyim. Hakikat marifet nasip et bana, Mevtten önce mevte eriveyerim. Ya Rabb! Bir Sen ver gafil gönlüme, Benliğimden çıkıp ölüvereyim. Ya beni al benden, ya da Seni ver, Seninle başbaşa kalıvereyim. |
--->: Ya RABB !!
Allah’ım mahcup etme beni, sevgili kullarına,
Senin affını, sevgililerinin şefaatini, Hak edecek duruma getir, beni öğlece yaşat, Hesap günü, beni rezil eyleme, Yüce Rabb’ım. |
--->: Ya RABB !!
[B]Ya Rab! Bizlere iki cihan saadeti ver. Her iki cihanda bizi gaye-i hayalimize ulaştır.
Ya Rab! Kusurumuzu affet, bizi kendine kul kabul et, emanetini kabz etme zamanına kadar bizi emanette emin kıl. Ya Rab! Senden rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennetle serfiraz olmayı ve cehennemden kurtuluşu diliyoruz. Ya Rab! Nefsimizin kötülüklerinden Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Bizi salih amellere ve güzel ahlâka ilet. Zira bunların salih olanına ancak Sen ulaştırır, kötülüklerden de ancak Sen alıkoyarsın. Ya Rab! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icabet edilmeyen duadan Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Nimetin zevalinden, afiyetin değişmesinden, azabın ansızın gelip çatmasından ve gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Sıkıntıdan, üzüntüden, tasadan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borcun altında iki büklüm olup ezilmekten ve insanların galebe ve tasallutundan Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Hatalarımızı kar ve dolu suyu ile yıka, kalbimizi günahlardan, beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle. Ve bizimle günahlarımızın arasını, doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır. Ya Rab! Bizlere kendimizi bulmayı ilham et. Ya Rab! Bizleri sev, gören gözümüz, işiten kulağımız, tutan elimiz, yürüyen ayağımız ve konuşan dilimiz eyle. Ya Rab! Huyların, amellerin, arzuların ve hastalıkların kötülüklerinden Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Bizlere iki cihan saadeti ver. Her iki cihanda bizi gaye–i hayalimize ulaştır. Ya Rab! Bizlere hayırlı ölüm nasip et. Kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınıyoruz. Allahım! Senden, her an yalvaran diller, korkudan ürperen gönüller istiyoruz. Tevbelerimizi kabul et. Bizi günahlardan arındır, dua ve isteklerimize cevaplar lutfeyle! Delil ve burhanlarımızı hedefine yönlendir, kalplerimizin ufkunu aç, dilimizi doğruluğa bağla ve gönül kirlerimizi temizle! Allahım! Senden her işimizde sebat, Kur’an yolunda kararlılık ve nimetlerine karşı da duyarlılık hissi bekliyoruz. Kapına yönelenleri boş çevirme! İtaatte bulunanlara bol bol karşılık ver, Sana baş kaldıranlara da doğru yolu göster. Allahım! Muzdariplerin dualarını icabetle taçlandır, sıkıntıda bulunanları lütfunla şâd eyle, hasta ruhlara hususi muamelede bulun, küfür ve ilhad içinde bocalayanlara da nurunu göster; göster de kalmasın hiçbir yanda karanlık bir nokta!.. Allahım! Sevgini, Seni sevenin sevgisini ve Sana yaklaştıran sevgiyi bize nasip et. (Amin)[/B] |
Nedametle Dua
[B]Ya Rab! Kusurumuzu affet, bizi kendine kul kabul et, emanetini kabz etme zamanına kadar bizi emanette emin kıl.
Ya Rab! Senden rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennetle serfiraz olmayı ve cehennemden kurtuluşu diliyoruz. Ya Rab! Nefsimizin kötülüklerinden Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Bizi salih amellere ve güzel ahlâka ilet. Zira bunların salih olanına ancak Sen ulaştırır, kötülüklerden de ancak Sen alıkoyarsın. Ya Rab! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icabet edilmeyen duadan Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Nimetin zevalinden, afiyetin değişmesinden, azabın ansızın gelip çatmasından ve gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Sıkıntıdan, üzüntüden, tasadan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borcun altında iki büklüm olup ezilmekten ve insanların galebe ve tasallutundan Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Hatalarımızı kar ve dolu suyu ile yıka, kalbimizi günahlardan, beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle. Ve bizimle günahlarımızın arasını, doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır. Ya Rab! Bizlere kendimizi bulmayı ilham et. Ya Rab! Bizleri sev, gören gözümüz, işiten kulağımız, tutan elimiz, yürüyen ayağımız ve konuşan dilimiz eyle. Ya Rab! Huyların, amellerin, arzuların ve hastalıkların kötülüklerinden Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Bizlere iki cihan saadeti ver. Her iki cihanda bizi gaye–i hayalimize ulaştır. Ya Rab! Bizlere hayırlı ölüm nasip et. Kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınıyoruz. Allahım! Senden, her an yalvaran diller, korkudan ürperen gönüller istiyoruz. Tevbelerimizi kabul et. Bizi günahlardan arındır, dua ve isteklerimize cevaplar lutfeyle! Delil ve burhanlarımızı hedefine yönlendir, kalplerimizin ufkunu aç, dilimizi doğruluğa bağla ve gönül kirlerimizi temizle! Allahım! Senden her işimizde sebat, Kur'an yolunda kararlılık ve nimetlerine karşı da duyarlılık hissi bekliyoruz. Kapına yönelenleri boş çevirme! İtaatte bulunanlara bol bol karşılık ver, Sana baş kaldıranlara da doğru yolu göster. Allahım! Muzdariplerin dualarını icabetle taçlandır, sıkıntıda bulunanları lütfunla şâd eyle, hasta ruhlara hususi muamelede bulun, küfür ve ilhad içinde bocalayanlara da nurunu göster; göster de kalmasın hiçbir yanda karanlık bir nokta!.. Allahım! Sevgini, Seni sevenin sevgisini ve Sana yaklaştıran sevgiyi bize nasip et. (Amin[/B] |
--->: Nedametle Dua
Paylasım İcin Saol Kardesim..
Emegine Saglık.. |
-->: Nedametle Dua
[B]Ya Rab! Sıkıntıdan, üzüntüden, tasadan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borcun altında iki büklüm olup ezilmekten ve insanların galebe ve tasallutundan Sana sığınıyoruz Amin[/B]
|
Az bulunan Dua
FATİH SULTAN MEHMET BİR CAMİDE CEMAATE NAMAZ KILDIRMAK İÇİN İMAM OLUR ÖNE GEÇER.
CEMAAT SAFTA DİZİLİR.BÜYÜK SULTAN ABDESTİNİ TAZELEMEK İSTER. FAKAT CEMAATİN İÇİNDEN NASIL ÇIKACAĞINI DÜŞÜNMEYE BAŞLAR. KALP GÖZÜ AÇIK BİR EVLİYA DURUMU ANLAR.OLDUĞU YERDEN KALKARAK :''BUYRUN PADİŞAHIM ''DER CÜBBESİNİ AÇAR. YOL GÖSTERİR.PADİŞAHTA ORADAN GEÇEREK ABDESTİNİ ALIR. ERTESİ GÜN BÜYÜK SULTAN YOLDA YÜRÜRKEN KIYMETLİ BİR HOCASINI GÖRÜR,ONDAN DUA İSTER.ODA: _ALLAH SANA İMANLI ÖLMEYİ NASİB ETSİN SULTANIM! der sultanın yüzü biraz asılınca hocası ona bakarak: -ne o sultanım dua mı az mı buldunuz? sultan: _biraz daha çok dua etmenizi isterdim .der hocası ise acı bir tebesssümle sultana bakarak: sen bu dua mı az buldun sultanım ,oysa sana dün camide yol gösteren evliya bu gün imansız gitti.der |
SESSİZ DUA
Her şeyden evvel, varlığıyla varlığımızı ışıklandıran, gözlerimize nurlar serpip, bizleri nefsanî karanlıklardan kurtaran Rahmeti Sonsuz Rabbimize hamd ü senâlar ediyor, varlık ağacının çekirdeği, kainat kitabının ille-i gâiyesi, Hakk’a davetin en gür sesi Efendimiz'i, âlini ve ashabını salât ü selamlarla bir kez daha anarak ellerimizi açıp yalvarıyoruz:
Yüce Rabb'imiz! Gönüllerimizi sıdk, emanet, ihlas ve yakîn hisleriyle buluştur ve bizi kalbleri rikkatle çarpan huşû ve hudû sahibi, murâkabe, heybet ve marifet-i tâmme ehli insanlardan eyle! Destekleyenimiz, yardım edenimiz ve koruyup kollayanımız Sen ol! Ne olur, biz âciz ve muhtaç kullarını hüsrana uğramış zavallılar gibi eyleme, onların düştükleri acıklı durumlara maruz bırakma.. kalblerimizin üzerinden is, sis ve pas perdelerini kaldır; kaldır ki hakkı hak olarak görüp bilebilelim. Yüceler Yücesi Allah'ımız! Sen’den bize nezdindeki nurlardan bir nur göndermeni ve onunla zâhir-bâtın bütün hislerimizi nurlandırmanı, gönüllerimizi ağyar ve masiva karanlıklarından arındırmanı ve yürüyeceğimiz yolları, insanlığa en mümtaz rehber olarak seçip vazifelendirdiğin habibin Muhammed Mustafa’nın nuruyla ışıklandırmanı diliyoruz. Efendim-iz Hazreti Muhammed’e, aile efradına ve bütün ashab-ı güzînine salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabb'imiz!.. Bizleri cehennem ateşinden,gözlerimizi harama bakmaktan,kulagımızın haramı duymasından,kalbimizden haramın gecmesinden bizleri koru Allah'ım... Bizleri münevver mümin sevdiğin kullarından eyle,Hacca gidip hacı olmayı kur an okumayı,namaz ı mızı hakkıyla eda etmeyi,senın sevdiğin kullardan olmayı bizlere evlatlarımıza,hısımlarımıza,akrabalarımıza ve tanıyıp tanımdadığımız herkese nasip eyle..Bizler salih eş evlat ve nseil nasip eyle..İslamı kuran ahlakını bizlere ve neslimize yaşamayı nasip eyle .. Allah'ım! Benim ismet perdesini yırtan günahlarımı affet. Allah'ım! Benim mutsuzluklara sebep olan günahlarımı affet. Allah'ım! Benim nimetleri değiştiren günahlarımı affet. Allah'ım! Benim duanın icabetini önleyen günahlarımı affet. Allah'ım! Benim belanın inmesine sebep olan günahlarımı affet. Allah'ım! İşlediğim bütün günahları ve yaptığım bütün hataları affet. Allah'ım! Sana zikrinle yaklaşmak istiyor ve Seninle Sen’den şefaat diliyorum. Cömertliğin hakkı için beni Kendine yaklaştırmanı ve şükrünü eda etmeyi bana nasip kılmanı ve zikrini bana ilham etmeni niyaz ediyorum. Allah'ım! Huzu, huşu ve zelil bir dille, Sen’den hatalarıma göz yummanı, bana merhametli davranmanı, beni verdiğine razı, kanaatkar ve her halde mütevazı kılmanı diliyorum. Allah'ım! İhtiyaç ve yoksulluğu şiddetli olan ve hacetini zorluklar anında kapına getiren, katında bulunanlara büyük rağbeti olan kimsenin yalvarışı gibi sana yalvarıyorum. Allah'ım! Senin Saltanatın büyük ve mekanın yücedir, tedbirin gizli; emrin açıktır; kahrın galip, kudretin her yerde caridir ve Senin Hükmünden kaçmak muhaldir. Allah'ım! Senden başka günahlarımı affedecek; kabahatlerimi örtecek; kötü amelimi iyiye çevirecek biri yok. Senden başka ilah yok; Sen Sübhan'sın, Münezzehsin; Sana hamdederim. İlahi! Sen beni benden daha iyi Bilirsin. Ben de kendimi, övenlerden daha iyi bilirim. Onların bende bulunduğunu sandıkları iyilikleri Sen bana İhsan Et ve bilmedikleri kötülüklerimi Setret ve Mağfiret Buyur. Hakkımda söylenen şeylerle beni Günahlandırma. Rabb'im beni dostlarına dost sevdiklerine sevgili eyle..... Bizlere salih yuvalar kurmayı salihlerle arkadaş olmayı onların muabbetlerinde bulunayı nasip eyle...Bizlere salih evlatlar naip eyle.. Namaz ve kur an ı hakkıyla eda etmeyi...cennetle muşdelediğin kullarından olmayı nasip eyle...Bizlere hacı olmayı nasip eyle..... Ailemiizi ve bizleri her turlu şeytan ve musubetlerinden kazalardan belalardan depremten ve zel zeleden koru... sana sonsuz sukurlar olsun...Yalnız ve yalnız sana sıgınırım..... Amin Allahumme salli ala seyyidina Muhammed Amin... |
--->: SESSİZ DUA
[B]
[COLOR="Green"]amin ecmain [/COLOR] İlahi! Sen beni benden daha iyi Bilirsin. Ben de kendimi, övenlerden daha iyi bilirim. Onların bende bulunduğunu sandıkları iyilikleri Sen bana İhsan Et ve bilmedikleri kötülüklerimi Setret ve Mağfiret Buyur. Hakkımda söylenen şeylerle beni Günahlandırma. Rabb'im beni dostlarına dost sevdiklerine sevgili eyle..... Bizlere salih yuvalar kurmayı salihlerle arkadaş olmayı onların muabbetlerinde bulunayı nasip eyle...Bizlere salih evlatlar naip eyle.. Namaz ve kur an ı hakkıyla eda etmeyi...cennetle muşdelediğin kullarından olmayı nasip eyle...Bizlere hacı olmayı nasip eyle..... Ailemiizi ve bizleri her turlu şeytan ve musubetlerinden kazalardan belalardan depremten ve zel zeleden koru... sana sonsuz sukurlar olsun...Yalnız ve yalnız sana sıgınırım..... [COLOR="Green"]ALLAHUMME SALLI ALA SEYYIDINE MUHAMMED[/COLOR] [/B] |
Çok Güzel Dua
Rabbim
Bir insan koy kalbime Ama o insan senin de sevdigin olsun Ve bana öyle bir insan sevdir ki O insanin kalbi Seninle sevisen bir mabed olsun. Beni öyle bir insanla bulustur ki benden önce Onunla bulusmus olan sen olasin Onunla el ele tutustugumuzda Ikimizin uzerinde Senin elin olsun Bana öyle gözler göster ki Ben o gözlerden sana bakayim Bana öyle bir sevgili ver ki O gözler cennete acilan iki pencere olsun Onunla oyle bir yolda yürüyelim ki Kilavuzumuz sen olasin ey Rabbim Oyle bir sevgili verki bana Ona sarildigimda kainat bize baksin Birbirine sarilsin Sevgimiz kurtla kuzulari baristirsin Bize bakip seytan Adem'e secde etsin Günah sevap ugruna kendini feda etsin Olüler birer birer uyansin sevgimizle Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim! Sevgimizde Muhammed sevilsin Oyle sevelimki birbirimizi Hz. Hatice göklerden bize seslensin Ve desin ki "Bak ya Muhammed bak su sevgililere onlar bizde... bizde onlardayiz. Bak Askimiz birkez daha yasaniyor yer yüzünde.. Allah Askimizi öyLe cok seviyorki binlerce insana yasatiyor (: (: (: (:ALLAH (CC)GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN |
--->: Çok Güzel Dua
Allah herkese kendi sevdigi kullarını nasip etsin
|
DUA
Bismillahirrahmanirrahim...
Hamd Ezelden Ebede Kadar Sadece Âziz ve Celil Olan ALLAH'a(c.c)Mahsustur... Salât ve Selam Nebiyy-i Mükerrem Efendimizin ve Bütün Peygamberi Azimüş'şan(a.s.v)Hazretlerinin Ashab-ı Kiram'ın Hz.Adem Aleyhisselam'dan Bu Güne Kadar Yaşamış Olan ve Yaşamakta Olan Başta Sâlihler Olmak Üzere Bütün Mü'min'lerin Üzerine Olsun... Ey Yerleri Gökleri ve Bu ikisi Arasında ki Canlı Cansız Her Şeyi Hiçbir Örneği Yokken Yaratan Yaşatan ve Zamanı Gelince Yok Edecek Olan İlâh-i Yâ Rab! Bana Duâ Edin Cevap Vereyim.(Mü'min Suresi-60.Âyet)Emrine İtaât Ederek Huzurunda El Açtık Açtığımız Elleri Dergâh-ı İzzetinden Boş Çevirme.(Amin) ALLAH'ım Ancak Sana Kulluk Ederiz ve Yanlız Senden Yardım Bekleriz.Bizleri Doğru Yola İlet Kendilerine Nimet Verdiğin Kimselerin Yoluna.Gazabına Uğrayanların ve(Hak Yoldan) Sapanlarınkine Değil.(Fatihâ Suresi-5-7.Âyet) Rabb'imiz Bizleri Doğru Yola İlettikten Sonra Kalplerimizi Hak Yoldan Saptırma ve Katından Bize Bir Rahmet Ver.Şüphesiz ki Sen Çok Bağışlayansın.(Âli-İmrân Suresi-8.Âyet) Ey Rabbimiz Nûrumuzu Tamamla Bizleri Bağışla.Çünkü Sen Herşeye Kâdirsin.(Tahrim Suresi-8.Âyet) Ey Rabb'imiz Bizi ve Îmân İle Daha Önce Bizi Geçmiş Olan Din Kardeşlerimizi Bağışla. Kalplerimiz de İmân Edenlere Karşı Hiçbir Kin Bırakma.Ey Rabbimiz Şüphesiz ki Sen Çok Şefkatli ve Pek Merhametlisin.(Haşr- Suresi-10.Âyet) İlâh-i Yâ Rab Bizleri Bağışla ve Merhamet Et.Şüphesiz ki Sen Merhametlilerin En Hayırlısısın. (Mü'min Suresi-18.Âyet) Rabb'imiz Biz İnadık Bizim Günahlarımızı Bağışla ve Bizi Cehennem Azabından Koru. (Âli-Îmran Suresi-16.Âyet) Ey Rabb'imiz Herkesin Hesaba Çekileceği Günde Beni Annemi Babamı ve Bütün Mü'min'leri Affet. (İbrahim Suresi.41.Âyet) Rabb'imiz Unutur ya da Yanılırsak Bizi Yaptıklarımızdan Sorumlu Tutma.Bize Bizden Öncekilere Yüklediğin Gibi Ağır Bir Yük Yükleme.Bizi Affet Bizi Bağışla Bize Acı.Sen Bizim Mevlamızsın Kafirler Toplumuna Karşı Bize Yardım Et.(Bakara Suresi-285-286.Âyet) Ey Rabb'imiz Bizi Zalimler Topluluğu İle Beraber Bulundurma.(Â'raf Suresi-126.Âyet) Ey Rabb'imiz Üstümüze Sabır Yağdır ve Bizi Müslümanlar Olarak Öldür.(Â'raf Suresi-126.Âyet) Ey Rabb'imiz Üzerimize Sabır İndir Ayaklarımızı Kaydırma Sabit Tut ve Kafir Millete Karşı Bize Yardım Eyle.(Bakara Suresi-205.Âyet) Ey Rabb'imiz Bize Katından Bir Rahmet Ver Bize Şu Durumumuzdan Bir Kurtuluş Yolu Hazırla. (Kehf Suresi-10.Âyet) Ey Rabb'imiz Bize Gözümüzü Aydınlatacak Eşler ve Zürriyetler Bağışla.(Furkan Suresi-47.Âyet) Ey Rabb'imiz Cehennem Azabını Üstümüzden Sav.Doğrusu Onun Azabı Gelip Geçici Birşey Değildir. Orası Cidden Ne Kötü Bir Uğrak Ne Kötü Bir Konaktır.(Furkan Suresi-65-66.Âyet) Ey Rabb'imiz Bize Dünyada da İyilik Ahirette de İyilik İhsan Eyle ve Bizi Cehennem Azabından Koru. (Bakara Suresi-201.Âyet) Ey Rabb'imiz Seni Bütün Noksan Sıfatlardan tenzih Ederiz.Senin Bize Öğrettiklerinden Başka Bizim(Hiçbir)Bilgimiz Yoktur.Herşeyi En İyi Bilen ve Sonsuz Hikmet Sahibi Olan Şüphesiz ki Sensin. (Bakara Suresi-32.Âyet) ALLAH İmân Edip Salih Amel İşleyenlerin(İslâm'ı Kabul Edip Yaşayanların)Duâlarını Kabul Eder ve Lüfûndan Onlara Daha Fazlasını da Verir.(Şûrâ Suresi-26.Âyet) ALLAH-u Teâlâ Duâ ve İbadetlerimizi Dergâh-ı İzzetinde Kabullerin En Makbulu İle Kabul Eylesin. ALLAH Yâr ve Yardımcımız Olsun.(Amin) Selam ve Duâ İle |
Cevap: DUA
[B]ŞU MÜBAREK AYDA İNŞALLAH DUALARIMIZ KABUL OLUYODUR..... [/B]
|
--->: DUA
Aminnnnnnn..........................
|
Sevayı şu mübarek ramazan münasebetiyle,ellerin semaya kalktığı ve müslümanların böyle bir zamanda daha çok duaya ihtiyacı olduğu zamanda seva kardeşimiz güzel bir dua ile bizleri daha çok sevindirmiştir.bu duaları kainatta yaşayan bütün müslüman kardeşlerimiz için gelsin.seva kardeşimizde izin verirse bizleri hep aydınlatıcı konuyla bize hep ışık tutmuştur."B.D.ÜZZAMAN HZ.SAİD NURSİ"İHTİYARLARINIZIN DUALARI OLMASA ÜZERİNİZE FELAKETLER SEL GİBİ GELİR,diyor.
|
Alanyalı yabancılar, oruç tutanlar rahatsız olmasın diye hassaslar
Polonyalı Marıusz Suchan Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, oruç tutan Müslümanların rahatsız olmaması için gün içerisinde yiyecek ve içeceklerine dikkat ettiklerini belirtiyor. Oruç tutmanın Müslümanlar için kutsal bir ibadet olduğuna inanan yabancılar, akşam saatlerinde insanların iftara yetişme telaşının dikkat çekici olduğunu söylüyor. Polonyalı Aebıeszka Fılıpowjut, Müslümanların 30 gün boyunca oruç tutmalarını çok ilginç buluyor. Kendisinin Katolik olduğunu, kiliselerinde ibadetlerini yaptıklarını belirtiyor ve ekliyor: "Oruçlu olan bir insanın psikolojisini çok merak ediyorum." Filipojut'a ilginç gelen bir başka nokta ise insanların iftar telaşı ve bu telaşın ardından herkesin okunan ezanla birlikte aynı anda orucunu açması. Oruçluların günlük yaşantısını merak ediyorum Alman Kathy Krttelmen, İslamiyet'e özgü olan ibadetlerin kendilerinin dikkatini çektiğini belirtiyor. Oruç tutanların günlük yaşantısını çok merak ettiklerini aktaran Krttelman, "Çevremizden duyduklarımıza göre Müslümanlar gece sabaha karşı sahura kalkıp yemek yiyorlar. Daha sonra akşam saatlerine kadar bir şey yemiyorlar. Akşam saatlerinde camilerde ezan okununca da oruçlarını açıyor. Oruç açıldıktan sonra insanların çok mutlu olacağını düşünüyorum." diye konuştu. Alman Toustan Houn ise Müslümanların her yıl 1 ay oruç tutmasının dikkat çekici bir ibadet olduğunu söylüyor. Ellerinden geldiğince oruç tutanların yanında sigara içmeyip yemek de yemediklerini anlatan Houn, "Biz Alanya'da yaklaşık 3 yıldır yaşıyoruz. Müslümanların ibadetleri ve yaşantıları bizleri derinden etkiliyor. Türk insanları gerçekten hem yardımsever hem de misafirperver. Türkiye'de yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum." diyor. Apartmanda bize yemek getiriyorlar Polonyalı Mariusz Suchan, oruç tutmadıkları halde Türklerin kendilerine karşı davranışlarının çok cana yakın olmasının mutluluk verici olduğunu söylüyor. Aynı apartmanda yaşayan Türklerin iftar saatinde kendilerine yemek ikram ettiklerini söyleyen Suchan, "Yemek getiren komşularıma 'Ben oruç tutmuyorum. Neden bana yemek getiriyorsunuz?' diye sorduğumda; "Olsun kokusu gelmiştir. Siz de bizim kardeşimizsiniz." diyorlar. Bu nedenle Müslümanların gerçekten çok alçakgönüllü ve hoşgörülü olduklarına inanıyorum. Oruç tutmadığımız halde bizlere saygı duyuyorlar." şeklinde konuşuyor. |
--->: DUA
[B]ALLAH İmân Edip Salih Amel İşleyenlerin(İslâm'ı Kabul Edip Yaşayanların)Duâlarını Kabul Eder
ve Lüfûndan Onlara Daha Fazlasını da Verir.(Şûrâ Suresi-26.Âyet) ALLAH-u Teâlâ Duâ ve İbadetlerimizi Dergâh-ı İzzetinde Kabullerin En Makbulu İle Kabul Eylesin. ALLAH Yâr ve Yardımcımız Olsun.(Amin) Amin ecmain Allah c.c razi olsun paylasimlariniz cok guzel seva devamini bekliyoruz insALLAH[/B] |
HADİ DUA EDELİM...
[IMG]http://img89.imageshack.us/img89/6836/dua1qe7.jpg[/IMG]
[IMG]http://img87.imageshack.us/img87/4324/dua2lh2.jpg[/IMG] [IMG]http://img89.imageshack.us/img89/3364/dua3uw7.jpg[/IMG] [IMG]http://img142.imageshack.us/img142/6028/dua4ly5.jpg[/IMG] [IMG]http://img89.imageshack.us/img89/8645/dua5xc4.jpg[/IMG] [IMG]http://img87.imageshack.us/img87/5725/dua6de8.jpg[/IMG] [IMG]http://img142.imageshack.us/img142/8338/dua7em3.jpg[/IMG] |
-->: HADİ DUA EDELİM...
[IMG]http://img89.imageshack.us/img89/6397/dua8cl4.jpg[/IMG]
[IMG]http://img142.imageshack.us/img142/6285/dua9fd8.jpg[/IMG] [IMG]http://img89.imageshack.us/img89/1247/dua10xs3.jpg[/IMG] [IMG]http://img142.imageshack.us/img142/1197/dua11ed3.jpg[/IMG] [IMG]http://img87.imageshack.us/img87/6793/dua12xi1.jpg[/IMG] [IMG]http://img87.imageshack.us/img87/5345/dua13wp6.jpg[/IMG] [IMG]http://img89.imageshack.us/img89/5217/dua14ge7.jpg[/IMG] |
Cevap: HADİ DUA EDELİM...
[COLOR=#ff0000]ALLAH[/COLOR] sana;
gününü aydınlatacak [I]arzu[/I]; arzuLarını güçlendirecek [I]kuvvet[/I]; kuvvetini oluşturacak [I]para[/I]; parayı kazanacak [I]fırsat[/I]; fırsatları değerlendirecek [I]akıl[/I]; aklı koruyacak [I]sağlık[/I]; sağlığını sürdürecek [I]mutluluk[/I]; mutluluğunu getirecek [I]sevgi[/I] versin.. AMİN.. |
--->: HADİ DUA EDELİM...
[I][COLOR=green]ALLAHIM cümlemizin dualarını kabul eylesin......[/COLOR][/I]
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:58. |