![]() |
Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
Arkadaşlar bu başlıkta beelediyenin Sivas'a kazandırmasını istediğimiz projeleri sıralayabiliriz. Çokça isetenen projeleri de Belediyemize iletebiliriz. Ne kadar fikir o kadar güzellik olur bence. Her akıldan değişik ve güzel bir fikir çıkabilir. Örneğin şahsen ben belediyeden Atatürk Kapalı Spor Salonunu yıkmasını, yerini değerlendirmesini; Taşhan'ın arkasında otopark olan yere çevre düzenlemesi yapmasını, alış-vereiş merkezi yapılmasını teşvik etmesini ve destek vermesini isteyebilirim. Ayrıca belediye gelen talepleri değerlendiriyor. Bir kaç kez fikirlerimi iletmiştim ve ilgilenmişlerdi. Acaba başka neler yapılabilir görüşlerinizi merak ediyorum. Saygılarımla.
|
--->: Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
1 otopark yapabilir şehrin belli bölgelerine
2 üniversite hattına dolmuş taksi için çalışma başlatabilir 3 yeni caddeler açabilir 4 yeni belediye binası yapabilir |
-->: Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
[B]-eski sanayi.....
-buğday pazarı.. -temizlikte hassas olunması... -üniversite şehir arası hafif raylı sistemm....[/B] |
Projeler arasından [B]Belediye binasının yenilenmesi ve yerinin değerlendirilmesi[/B], [B]Üniversite-Şehir arası hafif raylı sistem [/B]yapılması, Buğday pazarının değerlendirilmesi ve şehrin muhtelif yerlerine [B]alt geçitlerin yapılması [/B]projeleri gerçekten bir an önce halledilmesi gereken konular. Daha fazla proje olduğunda bunları belediyeye iletip bu sayfanın linkini vereceğim. Buradan istenen projelerin sayısını ve niteliğini daha iyi görebilirler.
|
Kimsenin yapılması istediği bir proje yok mu arkadaşlar?
|
Sivasa geldiğimde hayal ettiğim tek şey Sivas'ın girişinden çıkısına kadar olan yol güzergahında trafik lambalarına takılmadan şehirden çıkmak. Bu da iyibir yol çalışması (bat-çık) ile olur.
Saygılarımla |
Bu konudaki duyarlılığın için teşekkürler Sayın Doğanay. Bu başlığıda bence önemsemeliyiz. Saygı ve dualarımla...
|
Bat-Çık olarak ilk hamle çevre yolunda, Emniyetin oraya yapılıyor. Bu proje hem trafik akışını düzene sokacak hem de burada çokça yaşanan kazaların önüne geçecek. İnşallah devamı gelir.
|
Vallahi kardeşim yapım aşamasında battı-çıktıya benzettim; ancak üst geçitte olabilir. Ancak trafiği rahatlatacak olması bakımından güzel.
Saygılarımla... |
-Yaşlı,sakat,cocuk ve gençlere yönelik sosyal,bilimsel ve kültürel hizmetlerin artırılması.Bu konuda alış veriş merkezleri,rehabilitasyon hizmetleri,çocuk parkları vs gibi hizmetlerin yaygınlaştırılması..
-Valilik,Ticaret ve sanayi odaları ile diğer odalar,meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile çok iyi işbirliği içerisinde olunmalı yapılacak olan hizmetlerde bu tür kurum ve kuruluşların görüşleri dikkate alınmalı. -Çevre konusunda optimum şekilde titizlik gösterilmeli.Şehir temizliğine ve yeşil alanlara önem verilmelidir. -Herşeyden önce memleketini ve devletini seven bir kadronun işbaşında olması gerekir. |
[QUOTE=sultansehir;291934]bu madde sadece belediyenin çalışmaları ile olmaz gibi ben aksu parkın karşısında oturuyorum. Vatandaşlarımız parkı çok bilinçsiz kullanıyor. Çekirdek kabuklarını yere sigara izmaritlerini ise suya atıyorlar. Yapılan çalışmalara vatandaşlar olarak bizde sahip çıkmalıyız[/QUOTE]
Tabiki öyle ama belediyenin sorumluluğu da var dimi? |
Atatürk Caddesinin trafige kapatilmasi ve yayalara acik olmasi cok güzel olurdu.
|
Atatürk Caddesi kapanırsa, İstasyon Caddesi'ndeki sorun birkez daha yaşanabilir. Hatırlarsanız orası da birkez kapatılmak istenmiş, istenen sonuç alınamayınca yeniden trafiğe açılmıştı. Ayrıca bu hareketlilik cadde trafiğe kapanınca olmayabilir. Bir de Sayın Sultanşehir'in dediği gibi alternatif yol yok. Ancak belediye sanırım kepçeliyi de Atatürk Caddesi gibi yapıp güzel görüntüyü büyütmeyi düşünüyormuş. İnşallah orası da tamamlanırda görüntü zenginliği ve hareketlilik büyütülmüş olur. Saygılarımla...
|
1- kesinlikle kuzey çevre yolu yapılmalıdır...
2- otogar arazisinin satışı kararından asla vaz geçilmemeli. o bölge yabancı yatırımcıya açılmalıdır... 3- kesinlikle hava alanı yolu aydoğan-türk-iş bölgesinden geçirilip kuzey çevre yoluna bağlanmalı, böylece yıllardır gelişmeyen o bölgenin gelişmesi sağlanmış olur... 4- araç park sorunu giderilmelidir... 5- sivasın merkezi kesinlikle dağıtılmalı, tıpkı, maraş, adana, antep, urfa vs . illerinde olduğu gibi yeni merkezler kurulmalı, kurulan yeni merkezlerde geniş araç park ve yeşil alanlarla birlikte, geniş caddeler açılarak buraları cazip hale getirilmeli, böylece şehir merkeindei sıkışıklık oradan kaldırılmalıdır... 6- tarihi doku mutlaka korunmalıdır...ki bu konuda belediye ve valiliğimizin çalışmaları olağanüstüdür ve her türlü takdire şayandır... 7- kale projesi hayata geçirilerek şehir merkezinde yeni yaşam alanları oluşturulmalıdır... 8- kentsel dönüşüme önem verilmelidir...böylece şehir merkezindeki gece konduların ortadak kaldırılması sağlanır... |
bir öneri de, kavşaklara, artık sivastan daha küçük şehirlerde dahi mevcut olan şık ve modern yön tabelaları takılmalıdır...
|
Cevap: --->: Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
[QUOTE=etzel1967;310217]1- kesinlikle kuzey çevre yolu yapılmalıdır...
2- otogar arazisinin satışı kararından asla vaz geçilmemeli. o bölge yabancı yatırımcıya açılmalıdır... 3- kesinlikle hava alanı yolu aydoğan-türk-iş bölgesinden geçirilip kuzey çevre yoluna bağlanmalı, böylece yıllardır gelişmeyen o bölgenin gelişmesi sağlanmış olur... 4- araç park sorunu giderilmelidir... 5- sivasın merkezi kesinlikle dağıtılmalı, tıpkı, maraş, adana, antep, urfa vs . illerinde olduğu gibi yeni merkezler kurulmalı, kurulan yeni merkezlerde geniş araç park ve yeşil alanlarla birlikte, geniş caddeler açılarak buraları cazip hale getirilmeli, böylece şehir merkeindei sıkışıklık oradan kaldırılmalıdır... 6- tarihi doku mutlaka korunmalıdır...ki bu konuda belediye ve valiliğimizin çalışmaları olağanüstüdür ve her türlü takdire şayandır... 7- kale projesi hayata geçirilerek şehir merkezinde yeni yaşam alanları oluşturulmalıdır... 8- kentsel dönüşüme önem verilmelidir...böylece şehir merkezindeki gece konduların ortadak kaldırılması sağlanır...[/QUOTE] Sayın Etzel konuyu özetlemiş, bu listenin bence belediyede ilgili kişiler tarafından dikkate alınması gerek. -Sayın Sami Aydın'ın açıkladığı Kuzey çevre yolu Sivas'a büyükşehir havası katacaktır, büyükşehir altyapısı sağlayacaktır ve bu çevre yolu kenarına yapılacak bölge hastanesi, TOKİ konutları, işmerkezleri vs gibi yapılar, düzenli bir imar anlayışıyla ve bol yeşil alan-bölge parklarıyla Sivasımıza kazandırıldığında bu bölge belki de Sivas için yeni bir merkez haline gelecektir. Bu şekilde önümüzdeki beş yılda hükumet meydanına sıkışıp kalmış, gelişemeyen bir Sivas imajından uzaklaşırız. Şehrin yeni gelişen-modern ve tarihi olan kent merkezleri ikiye ayrılmış olur- eskişehir ve yenişehir şeklinde. -Sivas'ı seven bu şehrin geleceğini düşünen insanlar olarak zaten Otogar bölgesinin satışında Sayın Belediye Başkanının sonuna kadar arkasındayız. Başkan canını sıkmasın, dinazorlar devri sona erdi, Sivas'a hiç bir hizmeti olmayan, hizmetle değil mahkeme kararlarıyla adından söz ettirmeye çalışan kişilerin devri kapandı! Bu konuda belediyemiz en doğru olanı yapacaktır. İt ürür, belediye yürür... -Belediyemizi otopark noktasında eleştirmeliyiz diye düşünüyorum. Tarihi kent meydanı projesi içerisine tarihi eserlerin ortasına beton yığarak otopark yapmak yerine şehrin muhtelif üç-dört noktasına en az 9-10 katlı yüksek katlı ve görüntü açısından olabilddiğince estetik otoparklar yapılmalıydı. En azından geçen dört buçuk yılda bunlardan bir tane yapılabilirdi. Ama nafile... Bu açıdan düşük not verdim gitti...:) -Hernekadar Aksu projesinin reklamı çok yapılsa da şu an bu projenin tamamlanması için beş yıl daha gerekli olduğu görülüyor. Geçen beş yıla yakın süre çok mu yetersizdi? Neden işler çok yavaş yürüyor? -Belediyemizin önem verdiği bölge parkları şehrin her bölgesine dağılmalı. Hatta öyle bir şehir düşlüyorum ki, parklar şehrin içinde belli bölgelerde değil; şehir parkların içererisinde kayıp olmuş olsun. Bunun için Kızılırmak çok iyi değerlendirilmeli. Organize Sanayi'den Çimento fabrikasına kadar olan yaklaşık 25 kilometrelik hatta, her üç dört kilometrede setler kurularak suyu şişirilmiş şehrin ortasından deniz gibi geçen ve her iki yakası en az 250-300 metre ağaçlandırılmış, kuşbakışı bakıldığında yeşil hat içerisinde mavi Kızılırmak şekline dönüştürülmeli. Sayın Başkan Sami Aydın'ın ifadesiyle Aksu Sivas'ın Haliç'i, Kızılırmak ise Boğaziçi'si olmalı. Ancak biran evvel olmalı...:) Fazla değil on yıl sonra ırmağın her iki yakası yapılaştığında ve ırmak artık şehri ikiye ayırıp gider olduğunda bakın siz Sivas'ın Sivaslının havasına!.... Artık o zaman Sivas, Paris gibi, Londra gibi, Petersburg veya Prag gibi ortasından ırmak geçen dünya şehirlerinden birisi olmuş olacak. :):):) İnşallah!!!! -Bu arada şehrin ilerleyen on yıllardaki büyümesi dikkate alınarak raylı sistem altyapısı için gerekli düzenlemeler şimdiden yapılmalı ve raylı sistem için planlamalar şimdiden yapılmalıdır. Bakın İstanbul'un halinden ders alalım. Şehir büyüdükçe değil büyümeden planlama yapılmalı herşey düşünülmeli! |
[B]ben her yerde dile getiriyorum sivasımız yeteri kadar temizlenmiyor.benim için temizlik en önemli madde.[/B]
|
[B]Ben artık 40 dakika esentepe arabası beklemek istemiyorum.Nedir bu işkence mi?
Adam gibi yapıyorlarsa yapsınlar![/B][B]Hele hele bayram arefesinde gelmeyen esentepe arabalarını unutmuş değilim.[/B] |
[QUOTE=Yiğiter;320011][B]Ben artık 40 dakika esentepe arabası beklemek istemiyorum.Nedir bu işkence mi?
Adam gibi yapıyorlarsa yapsınlar![/B][B]Hele hele bayram arefesinde gelmeyen esentepe arabalarını unutmuş değilim.[/B][/QUOTE] [B]Bizde unutmadık ......... :) :)[/B] |
Cevap: --->: Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
[QUOTE=doganay;288553]Sivasa geldiğimde hayal ettiğim tek şey Sivas'ın girişinden çıkısına kadar olan yol güzergahında trafik lambalarına takılmadan şehirden çıkmak. Bu da iyibir yol çalışması (bat-çık) ile olur.
Saygılarımla[/QUOTE] Sivas'ı görmeden gideyim diyorsun :confused: |
[QUOTE=FurkaN;320015][B]Bizde unutmadık ......... :) :)[/B][/QUOTE]
[B]Evet bak bir de o vardı.Ne diyeyim ki belediyeye her zaman,istisnasız her konuda pembe gözlüklerle bakanlar da unutmasın.:)[/B] |
Cevap: Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
[B]Belediyemiz meslek edindirme kurslari acabilir...
Ozelliklede fakir ogrenciler bulup burs olanagi saglayabilir... ilimizin tanitimini en iyi sekilde yapabilir... Yatrimcilari ilimize tesvik edebilir...[/B] |
[B]Bugün yağmur yağarken,henüz yeni yapılmış ,Sami Beyin tabiriyle avrupa standartı taşlısokak caddesinde resmen nehir akıyordu,debisi de bayağı yüksekti:D..Baraj kursan önüne,kurulur yani:)[/B]
|
Şu çıkarımı yapabiliriz:.. Muhteşem bir çözüm arayışı var. Merkez bunların önünü açmıyor. Devlet günümüzde oynaması gereken rolü oynamıyor. Planlama Açısından Ciddi Sorunlarımız Var. Planlama Deyince Şehircilik ve tasarımı da içine almaktan geçiyor. Parçacı planları gördükçe, dağılıyoruz. Kaynaklar vs.dağılyor. Ardından koruma amaçlı politikalardan medet umuyoruz. Eğer bir bütünü yakalıyorsak br koruma amaçlı imar planı o zaman anlam kazanır. Parçacıl anlayışlardan vazgeçmedikçe üretimimizi engelleriz. Bir ol haritasına şiddetle ihtiyaç var. Kaynak yaratmak karar almak toplum yararı eksenine yönelmek yetmiyor. Başka bir yerde bir sorun var. Kültürel ve doğal mirasımıza ilişkin bir stratejik bir plan hayata geçirmediğimiz taktirde bunları tartışırız. İnsanı odak noktasına alan ve kültürün gelişimine muhtaç bir politikaya ihtiyaç var. Bu olmazsa bunlar hep konuşulacak. Bunu nyaparsak o zman kentlerimizi başka türlü keşfetmeye başlarız. Siyasi iradenin akla ve bilime yakın bir düşüncede olması şarttır. Devletten para beklemek zorundayız, bütün koruma alanlarının örneklerine dünyada bakarsak hepsinin temelinde devleti görürsünüz. Daha sonra uygulaması yerel yönetimlerin çabasıyla gelişir. Kaybettiklerimiz bu konuda yerine koyamıyoruz. Başına yasa ve zan odaklı gidersek çok başarılı olamıyoruz. Anca insanı odağa alırsak bu başarıyı yükseltme şansımız olur.
Kaybedilenler kaybedilmiş elimizde onlar ise bu gün sahip olduklarımızdır. Topaklardan gelmiş geçmiş bir çok kültürün izlerine saygı göstermek gerekir. Bu vasiyetleri bir çok kültüre it |
Belediyemizin genelden özele yönelen stratejisi anıtsal yapılara eğilmemizi gerekli kılmıştır. Tarihi ticaret merkezimiz arastada cephe sağlıklılaştırma çalışmaları başlamış, hamamlar ve camilerimizin restorasyonuna başlanmıştır. Bir çok cadde boyunca evlerin cepheleri sağlıklılaştırılmıştır. Meydanlarda bulunan binaları restore ettirip hizmete açılmsı zorunlu hale getirilmelidir.
|
-->: --->: -->: Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
[QUOTE=berat.demir;320453]O sular yeni yapılan yağmur suyu hattı sayesinde dört eylül barajına akıyor zaten. Bu sistem İstanbul da bile yok. Ayrıca baraja gerek yok. Dünyaya at gözlüğüyle bakıp sırf eleştiri yapmak için yapılan eleştirilere artık sivaslı hemşerilerimiz kulak bile asmıyor. Başka fındık kabuğu varsa dolduralım:D
Yukarı Tekke de temizlendi bu arada. Kentsel dönüşüm başladı. Başkanımızın vizyonu harika.[/QUOTE] [B] Ha,yağmur yağınca o caddenin göle dönmesi normal öyle mi:)[/B] [B]Üstelik yeni yapılmış bir cadde.At gözlüğüyle değil,tarafsız bir insan gözüyle yapılmış bir eleştiridir.[/B] [B]Her hangi bir partiye üyeliğim olsa,ya da bir partiye gönül bağı kurmuş olsa idim,evet at gözlüğüyle eleştiri yapıldı diyebilirdin.ama değilim :)[/B] |
Cevap: -->: --->: -->: Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
[QUOTE=Yiğiter;320624][B]
Ha,yağmur yağınca o caddenin göle dönmesi normal öyle mi:)[/B] [B]Üstelik yeni yapılmış bir cadde.At gözlüğüyle değil,tarafsız bir insan gözüyle yapılmış bir eleştiridir.[/B] [B]Her hangi bir partiye üyeliğim olsa,ya da bir partiye gönül bağı kurmuş olsa idim,evet at gözlüğüyle eleştiri yapıldı diyebilirdin.ama değilim :)[/B][/QUOTE] [B]Normal normal hepsi normal. :) Yenide yapılsa normaaallllll.[/B] |
kaldirim tasi degistirmekten baska hersey yapabilir
|
-->: --->: -->: --->: -->: Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
[QUOTE=berat.demir;321206]Yağmur kesildikten sonra o cadde kaç gün öyle göl görüntüsüyle kaldı. Yoksa yağmur bittikten 2 - 3 saat sonra o göl dediğin (bir önceki mesajında akarsu diyordun) manzara bitti mi. Neyse ben Sami beye söylerim öyle bir sistem yapsın ki yağmur damlaları daha yere düşmeden alttan ısıtma sistemiyle buharlaşsın. Bunun kesin çözümü bu.:rolleyes:
Parti meselesine girmiyorum, ama bir insan bir insanı sevmiyorsa partiye girmeden bile olur olmaz eleştirebilir. İşi gücü olumsuz eleştiri olabilir. Yıkıcı eleştiri olabilir. Bu adamın yaptığı onca güzellikleri, yatırımları görmezden gelecen, hiç bahsetmiyecen, ama bir açığını bulunca hiç affetmiyecen. 1000 tane olumsuz eleştiriye karşı 1 tane bile olumlu eleştirin yok. Yalnız dün Sami Aydın bir tv kanalında dedi ki; yerel seçimlerde Türkiye genelinde rekor bir oyla tekrar seçilmeyi hedeflediğini söyledi. ;)[/QUOTE] [B] Zaten yapılan iyi işleri anlatan,öven pek çok insan var sitede.Tekrar benim söylememe lüzum yoktur.Evet Sami Aydın en az yüzde 70'le gelecek.Ben de Sami Aydın'a vereceğim oyumu.Ama gördüğüm ufak gibi gözüken önemli kötü yanları da söylemek benim görevim.Yeni yapılan bir caddede yağmurda nehir akması ciddi manada zaafiyettir.Benim mahallemde açılan 5 metrelik çukur bir ayı geçmesine rağmen hala kapatılmıyorsa bu senin için ufak olabilir ama benim için önemli bir ayrıntı.Belediyeyi övme zamanı översin,kötü yanlarını da söylersin.O zaman iyi bir seçmensindir.Herşeye o partidenim diye olumlu bakmak bana göre değil.[/B] |
[B]Ben olumlu yönlerini gayet iyi görüyorum,bu yüzden de oyumu Sami Beye vereceğim.Sitede zaten olumlu yönleri en ufak ayrıntılarına kadar anlatılıyor.Bir kişi de olumsuz yönleri anlatsın çok mu?[/B]
|
[B]Bugün Sivas'ta yine yağmur vardı ve belediyenin şu yağmur suyu hattını yaptığını hala anlayamadım.Pek çok yer resmen göl olmuş.Üstelik yeni yapılan yerler.Anlamak güç.[/B]
|
-->: --->: -->: Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
[QUOTE=berat.demir;323207]o yerlere yağmur hattı döşenmemiş olabilr daha. Yani Sivasın her sokağında yağmur suyu hattı yok. Bu durum İstanbul da da böyle. İstanbulun her sokağında yağmur suyu hattı yok.[/QUOTE]
[B]Bankalar caddesinin alt girişi,taşlı sokak,öğretmen evinin önündeki cadde.? bunlar sadece bugün benim gördüğüm kısımlar.Ve öğretmen evi önüne yağmur suyu hattı döşendiğini bizzat kendim gördüm.[/B] |
[B]Şu toplu ulaşımı bir iki ufak düzenleme yapsa iyi olur.Her gün dakikalarca otobüs beklemek artık sıktı.[/B]
|
Cevap: -->: Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
[QUOTE=Yiğiter;327717][B]Şu toplu ulaşımı bir iki ufak düzenleme yapsa iyi olur.Her gün dakikalarca otobüs beklemek artık sıktı.[/B][/QUOTE]
[B]Araba al sende :) evinde çalışıyon paraları küpe basmayı bırak artık :)[/B] |
-->: Cevap: -->: Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?
[QUOTE=FurkaN;327720][B]Araba al sende :) evinde çalışıyon paraları küpe basmayı bırak artık :)[/B][/QUOTE]
[B]Hocam bırak Allah'ını seversen.Sivasspor'a ve halı sahaya para vermekten cebimin para gördüğü mü var.:)[/B] |
Arkadaşlar Belediye ve B.Başkanı hakkındaki bütün yorumları tek tek okudum.Gönül isterdi ki daha fazla üye bu konuda yorum yapsın.Hep aynı kişiler yorum yapmış.Şunu da söyleme den geçemeyeceğim.Siyasetin ve siyasetçilerin sağı solu belli olmaz.Önümüzdeki seçimlerde Sami Bey'in aday gösterilip gösterilmeyeceği hala belli değil.Sivas'a 5 yıl içinde yaptığı bunca hizmete rağmen hala adaylığının belli olmaması çok ilginç.GEÇENLERDE AK PARTİ SİVAS İL BAŞKANININ BU KONUDA BİR DEMECİNİ OKUDUM.DİYORKİ:Kimi aday göstereceğimiz ilerde belli olacak.MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI BİZİM İÇİN ADAY ADAYIDIR.ADAY OLSUN ,MÜRACAAT YAPSIN ;diğer adaylarla gerekli değerlendirmeleri yapıp kararımızı vereceğiz.Onun için SİYASETİN SAĞI SOLU BELLİ OLMAZ.UMARIM SAMİ BEY YENİ DÖNEMDE DE ADAY GÖSTERİLİR VE SEÇİLİR.
|
walla ben her zama diyoru, kaldirm tasi hersey yapabilir
|
Artık kardan da Sivas'ın para kazanması lazım. Her zaman kar Sivas adına zarar olmuştur. İlimiz bir kış memleketiyse biz de bunu değerlendirmeliyiz. Televizyonlarda, düşüp bir yerini kıran insan görüntülerinin yerini kış sporu yapan kişilerin görüntülerinin alması lazım. Tabi ki bu işi belediye tek başına yapamaz ancak bu işe önayak olabilir.
|
Belediyemiz Sivasımıza Geleceğe dönük Planları yapması lazım Geçmişte Sivasın planını yapan belediye başkanları geleceği hiç düşünmemişler Çok çarpık bir yapılaşma Tarihi alanları kapatmışlar Mesela Aynalı çarşı malesef meydana yakışmıyor Ayrıca arı sitesinni o hizadaki apartmanlar ulu camiyi kapatmış eğer onlar olmasa izin verilmese yapılmasına zamanında Ulu camii gözükmüş olur tarihi meydanla bütünleşmiş olurdu.Malesef şehrin imar planı kötü buda genişlemesine engel Bu yüzden Yeni yerleşim bölgeleri bulunmalı şehri genişlemesini sağlanmalıdır bunu yaparken geleceği düşünmeli günlük çalışmalar yapılmamalı Caddeleri ve sokakları ona göre planlamalı Sivasın Sorunu Parkdan Ziyade Alt yapı ve üst yapı sorunudur ondan sonra park gelmelidir Örnek vermek gerekirse Kayseri belediye başkanları geçmişte geleceği düşünmüşler eski resimlerine bakıyorum ineklerin geçtiği caddeler nerden nereye
|
kayseri kalp hastanesinin reklamlarını kaldırabilirler..
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:54. |