![]() |
OSMAN OZTUNÇ,MUSTAFA YILDIZ DOGAN OZAN ARIF TURKULERI
[B]Mehmedim - Osman Öztunç
Gayrı anlatılmaz bu savaş bence Dağ taş konuşmuştu kendi dilince Hücum diye bir ses duydum ilk önce Sonra allah allah dedi mehmedim Ne ana ne sıla ne yar hayali Bir gör mehmetteki kükremiş hali Kırpmadı gözünü yağmur misali Mermi yedi havan yedi mehmedim Can askerim Öyle bire ihlas öyle imanki Secde eder cümle can ve bitki Bir temmuz akşamı allah şahitki Şaha kalkmış vatan idi mehmedim Bu akşpam yıldızlar saramış gibi Tepeler titreşir hava kış gibi Bir dağın sırtında dağ varmış gibi Omuzlamış bir mehmedi mehmedim Can askerim [/B] [B]MUSTAFA YILDIZDODAN VATAN DESTANI o kadar doluki toprağın şanla bir değil sanki bin vatan gibisin yüce dağlarına çöken dumanla göklerde yazılı destangibi sin biryandan hep böyle taştınköpürdün bir yandan cefalı bir ömür sürdün fakat ne derece ezildinse dün şimdi yine tunçtan kalkangibisin bir insan nihayet kemikle ettir bu et bu kemiğe can hürriyettir en büyük hürriyrt cumhuriyet tir demekki şimdi en bin can gibisin [/B] [B]Ozan Arif Aşığıyım Siz sormayın bana aşkı Ben bu yurdun aşığıyım Kalleş dosttan gözüm yıldı Düşman merdin aşığıyım Biri dişli bir çarktır Aynı millet aynı ırktır Alevi türk, sünni türktür Çerkez kürdün aşığıyım Bu dünyanın kıymetine Aldanmayın servetine Aç kalsa da devletine Bağlı ferdin aşığıyım Yolcusu var kızıl yolun Farkı benden şudur onun: O leninin o maonun Ben bozkurtun aşığıyım Arif dönmüş bir bülbüle O aşıktır bağda güle Ülkücülük dertse bile Ben bu derdin aşığıyım[/B] [I]ANLAYANA TABI[/I] |
--->: OSMAN OZTUNÇ,MUSTAFA YILDIZ DOGAN OZAN ARIF TURKULERI
[B][I]Ozan Arif
Bir Hayatın Gayesi[/I] Ey... en kara sevdalarin sevdasi Bu kim Bilir kaç bin kalbin sedasi Ey... nesl-i asim`in ana gidasi; Ekmegim Sen, suyum sensin, havam sen Yasamamin gayesisin dâvâm sen Yürek yürek senin ile dolmusum Vatanima seni lâyik bulmusum Senin için terk-i vatan olmusum Dagim sensin, tasim sensin, ovam Sen Yasamamin gayesisin dâvâm sen Agliyorum, göze sicim Sicimsin Tahamülüm, tâkatimsin, gücümsün Su gurbette Gardasimsin, bacimsin Anam, babam, evim-barkim, yuvam sen Yasamamin gayesisin dâvâm sen Dörtbir yanda kaldi her bir pârem Oy Senin ile sifa bulur yârem oy Çaresizlik içindeki çarem Oy Tabibim sen, dermanim sen, devâm sen Yasamamin gayesisin Dâvâm sen Kendimi çok zindalarda buldum ben Sen sanmaki bu Çileden yildim ben Bu çileye bastan tâlip oldum ben Ç; ile ile Bulacaksin kivam sen Yasamamin gayesisin dâvâm sen Zindanin Tam önündeki meydanda Son sehidi verdim yagli urganda Gülle yemis Sur gibiyim su anda Temelim sen, duvarim sen, sivam sen Yasamamin Gayesisin dâvâm sen Ey... arif`in dilinde ki türküsü Küfrün ve İmansizin korkusu Ey... ak safak, ey... türk-ıslâm ülküsü; Ilelebed Edeceksin devam sen Yasamamin gayesisin dâvâm sen[/B] [I][B]Mustafa Yıldızdoğan Şehitler Ölmez[/B] Önce vatan millet Sonra ana ve yar Bu yolda savrulan Birileri var Ezan dinmez diyen Bayrak inmez diyen Şehit ölmez diyen Birileri var Şehitler ölmez Bayrakla dertleşen Toprakla birleşen Can verip devleşen Birileri var Ezan dinmez diyen Bayrak inmez diyen Şehit ölmez diyen Birileri var Şehitler ölmez Şehitler ölmez[/I] [B][I]Osman Öztunç Dağlara Çıkmanın Zamanıdır[/I] Zulme çatıp zalimle dövüştüğüm Dertlenip te telaşına düştüğüm Bağrımı yarıp ta kabir eştiğim Dağlara çıkmanın tam zamanıdır Ululardan bir kutlu ferman ola Ferman ola derdime derman ola Vur yiğidim vur ki vatan var ola Kuşlar ölmüş karanfiller kurumuş Sevdiğimin gözünü yaş bürümüş Yiğitlerim pusaklanıp yürümüş Dağlara çıkmanın tam zamanıdır Hünkarımdan bir kutlu ferman ola Ferman ola derdime derman ola Vur yiğidim vur ki vatan var ola Ağlayıp ta dizlerimi dövdüğüm Yana yana etrafında döndüğüm Ben gidiyorum ver elini sevdiğim Dağlara çıkmanın tam zamanıdır Aslan beyden bir kutlu ferman gele Ferman gele derdime derman gele Vur yiğidim vatan kalmasın ele. [/B] |
Yüreğinize sağlık tabi ki anlayana, ne mutlu bize ki;
[I][B]Ezan dinmez diyen Bayrak inmez diyen Şehit ölmez diyen Birileri var...[/B][/I] |
[B]Ozan Arif' in işte bu eserinin bende çok derin izleri vardır :[/B]
Sürgün Üç gardaştık bir zamanlar üç gardaş, O toprakta, sen zindanda, ben sürgün. Aklımıza gelir miydi hiç gardaş? O toprakta, sen zindanda, ben sürgün. Aynı aşkla dolu idi içimiz, Bu vatanı sevmek idi suçumuz, Bir kaderin kurbanıyız üçümüz, O toprakta, sen zindanda, ben sürgün. Yıllar oldu onu yolcu edeli, Sen hapise ben sürgüne gideli, Demek buymuş bu sevdanın bedeli, O toprakta, sen zindanda, ben sürgün. O çiçekti hain eller kuruttu, Şehid edip omuzlarda yürüttü, Seni zindan beni gurbet çürüttü O toprakta, sen zindanda, ben sürgün. Kendimden çok size gönlüm üzülür, Sofralarda elim kolum çözülür, Lokma gelir boğazıma dizilir, O toprakta, sen zindanda, ben sürgün. O şehittir ‘şehit’ diye anayım, Lakin sana çarem yok ki sunayım, Sen bana yan ben de sana yanayım, O toprakta, sen zindanda, ben sürgün. Mümkün değil bu düzenle barışmak, Bize düşen aynı yolda yarışmak, Ahrete mi kaldı gardaş görüşmek O toprakta, sen zindanda, ben sürgün. Kader hala bize böyle bağ olsun, Düşmanların yürekleri yağ olsun, Ne yapalım vatan millet sağ olsun O toprakta, sen zindanda, ben sürgün. Arif der ki bu çileler bu ahlar, Belki bize bu çilede felah var, Kul bilmesin bizi bilen ALLAH var, O toprakta, sen zindanda, ben sürgün... Ozan Arif |
Biz zaten bu parçaları dinliyoruz ama bunu foruma taşıyacak yürekli kardeşlerimizin olması bizleri sevindiriyor.Emeğine sağlık kardeşim.Demekki Mazgallarda vatanı için nöbet tutanlar hala devam ediyor.Evet birileri var Memleketini Bayrağını Sevip kollayan hala birileri var.
|
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img360.imageshack.us/img360/4625/bozkurtnp2.jpg[/IMG][/URL]
|
[QUOTE=dark_yamtar58;300069]Biz zaten bu parçaları dinliyoruz ama bunu foruma taşıyacak yürekli kardeşlerimizin olması bizleri sevindiriyor.Emeğine sağlık kardeşim.Demekki Mazgallarda vatanı için nöbet tutanlar hala devam ediyor.Evet birileri var Memleketini Bayrağını Sevip kollayan hala birileri var.[/QUOTE]
TABI ABI BIZ IŞE YARAMAYAN ADAMLARI SITEMIZDE BARINDIRMAYIZ.... BU SANATCILAR TARAFINDAN YAPILMIS TURKULER TAMAMIYLE TURKLUGU TURKIYEYI VE TURKIYEDE YASAYAN INSANLARIMIZI ANLATIYOR ... EKLEDIM PISMAN DEILIM...MUTLUYUM...VE EKLEMEYE DEVAM EDICEMMM TUM ISTE SAKINLERIMIZE ARMAGANIMIZ OLSUN (ANLAYANLARA TABİİİ) |
ANLAYAN ANLAR KOÇUM ANLAMAYAN?
TEBRİKLER HARİKA OLMUŞ. |
GARDAŞ BUDA BENDEN KAPAK OLSUN.
ALBAYRAK NAZLI Çok sabır ettik çokta bekledik Yeter ey ALLAHım bizde tükendik Kardeşimiz dedik lokmayı böldük İtler ürür kurt ulumaz ne deyim Sesiz yığınlarız vallahi sesiz Lal oldu dilimiz çıkmaz sesimiz Bu vatan bu millet elbette eşsiz İtler ürür kurt ulumaz ne deyim Üç beş çakal sokaklarda kol gezer Ben susarım ancak kalemim yazar Türküm uyan artık hainler azar İtler ürür kurt ulumaz ne deyim Bir yiğit bekliyor çıksın memleket Hareket edecek millet hareket Türkiyem yücelsin olsun bereket İtler ürür kurt ulumaz ne deyim Gökte dalgalanır albayrak nazlı Hüküm ALLAH tansa gönülden razı Gelecekse başa yazılmış yazı İtler ürür kurt ulumaz ne deyim 14/01/08 ORHAN KIZLARKAYASI |
[U]Anlat Mektupta Sözleri[/U]
[B]Günlerin ayların ne isimleri Gönder de hatırlat yok resimleri Unuttum unuttum tüm mevsimleri Kar nasıl yağardı anlat mektupta Arıyı peteği bal özünü de Yeşili çimeni kır sözünü de Unuttum unuttum gökyüzünü de Kuş nasıl uçardı anlat mektupta Kelebek rüzgara kızar mı bazı Dal dal öpüp de eder mi nazı Unuttum unuttum baharı yazı Gül nasıl kokardı anlat mektupta Düşümde görürüm bazen anamı El açıp yalvarır dua bana mı Unuttum unuttum yaşlı babamı O nasıl yiğitti anlat mektupta Beklerken hücremde sehpa sıramı Bir sızı gelip de yakar şuramı Unuttum unuttum yerim bura mı Er nasıl yutulur anlat mektupta Anlat anlat çünkü hasretiyim bunların Ozan Mustafa'mda özlem yıllarım Unuttum unuttum biten yolları Son nasıl derler anlat mektupta Söz ve Müzik :Mustafa Yıldızdogan[/B] [U]MUSTAFA YILDIZDOGAN-VATAN DESTANI[/U] [B]o kadar doluki toprağın şanla bir değil sanki bin vatan gibisin yüce dağlarına çöken dumanla göklerde yazılı destangibi sin biryandan hep böyle taştınköpürdün bir yandan cefalı bir ömür sürdün fakat ne derece ezildinse dün şimdi yine tunçtan kalkangibisin bir insan nihayet kemikle ettir bu et bu kemiğe can hürriyettir en büyük hürriyrt cumhuriyet tir demekki şimdi en bin can gibisin[/B] |
[B][U]Üzerine Alanın - Osman Öztunç[/U]
Sözümüz meclisten dışarı haşa Beyler gördük efendiler tanıdık Desen ar gelecek döle uşağa Beyler gördük efendiler tanıdık Madem sordun ben de diyeyim amca Af dileriz cemil cümleden önce Velakin sohbete söze gelince Beyler gördük efendiler tanıdık Yeminliler bu milleti bölmeye Karpuz gibi dilim dilim dilmeye Dilinen parçaya pazar olmaya Beyler gördük efendiler tanıdık Yoklukla devleti kötürüm yapan Milletin sırtına oturum yapan Gelecek seçime yatırım yapan Beyler gördük efendiler tanıdık Çıkıp kürsülerden nutuk savuran Konuşup meydanı kasıp kavuran İnip Shakira'dan güzel kıvıran Beyler gördük efendiler tanıdık Cız etsin yüreğin diyeyimde cız Her fırsatta alemin kızını taciz Eder kendi avradını ilgiden aciz Beyler gördük efendiler tanıdık İi bulmaya gelen bayana dümdüz Ya sarkıntılık var ya da tecavüz Ne kadar bedava ne kadar ucuz Beyler gördük efendiler tanıdık Bir birine iftira baş döndüren Ne yalanlar duydum kanı donduran Yetimi kandıran dulu kandıran Beyler gördük efendiler tanıdık Burda olsalarda göstersem tek tek Fakat sorun bunlar değil ki bir tek Avradından başka herkese erkek Beyler gördük efendiler tanıdık Eveti unutup yes artık diyen Nasıl tespit ettin pes artık diyen Her doğru söylenmez sus artık diyen Beyler gördük efendiler tanıdık Mecburum demeye duyunuz bu şart Bildiğiniz büyüklerin hepsi cart Az da olsa mayadan mert oğlu mert Beyler gördük efendiler tanıdık Duy beni ablası babası genci Duyun ruhunuza geçsin bu sancı Bazısı oğlancı bazı sübyancı Beyler gördük efendiler tanıdık Bu milletin diliysen yaz geç diyen Değil isen sazından vazgeç diyen Suçlu isem beni de ez geç diyen Beyler gördük efendiler tanıdık Ey Osman'ı Osman yapan sevda ey Izdırabın bile muhteşem bir şey İnsan suretinde ya bilmiyom ki ney Beyler gördük efendiler tanıdık [/B] [B][U]Yandı Yürekler Yandı - Mustafa Yıldızdoğan [/U] Kurtlar puslu havada Toplandı ankarada Giden heybetli çınar Milyonlarsa arkada Yandı yurekler yandı Yagan kar ıle sonmez Mılyonlar bır agızdan Dıyor basbuglar olmez Başbuglar ölmez Vatan mıllet aşkına Gecen cılelı omur Yatak yorganda degıl Cınar ayakta olur Yandı yurekler yandı Yagan kar ıle sonmez Mılyonlar bır agızdan Dıyor basbuglar olmez Başbuglar ölmez Neyler kerkukte turkmen Turkıstan neyler onsuz Sabır ver yuce mevlam Kaldık bassız ve kolsuz Yandı yurekler yandı Yagan kar ıle sonmez Mılyonlar bır agızdan Dıyor basbuglar olmez Başbuglar ölmez[/B] [B][U]Ozan Arif Çifte Bayram[/U] Çok sükür allah`im ne mutlu bize Bugün fetih günü, bugün Kurultay Müjde yere, müjde göge, denize Bugün fetih günü, bugün Kurultay Mazilerden kosuyoruz biz bu gün Atilere tasiyoruz Biz bu gün Çifte bayram yasiyoruz biz bu gün Bugün fetih günü, bugün Kurultay Birisi tam besyüz seneden önce Bugünkü köprüdür Yarinki gence Rastlanti degil bu, bir rahmet bence Bugün fetih Günü, bugün kurultay Birisi bizans`i yikis günümüz Hilal`i Burçlara dikis günümüz Birisi yarina bakis günümüz Bugün fetih Günü, bugün kurultay Bugüne, o günden geliyorum bak O ruhla Urganda ölüyorum bak Bunca dert altinda gülüyorum bak Bugün fetih Günü, bugün kurultay Ikisi de ayin ruhun dügünü 'ulubat`li Hasan'; kapmisti dünü Bugün ise 'necati uygur'`un günü Bugün Fetih günü, bugün kurultay Arif der; birinde bizans agliyor 'fatih'`in atesi küfrü dagliyor Birinde 'basbug'`un seli Çagliyor Bugün fetih günü, bugün kurultay[/B] |
[QUOTE=haythuyt;300467][B][U]Üzerine Alanın - Osman Öztunç[/U]
Sözümüz meclisten dışarı haşa Beyler gördük efendiler tanıdık Desen ar gelecek döle uşağa Beyler gördük efendiler tanıdık Madem sordun ben de diyeyim amca Af dileriz cemil cümleden önce Velakin sohbete söze gelince Beyler gördük efendiler tanıdık Yeminliler bu milleti bölmeye Karpuz gibi dilim dilim dilmeye Dilinen parçaya pazar olmaya Beyler gördük efendiler tanıdık Yoklukla devleti kötürüm yapan Milletin sırtına oturum yapan Gelecek seçime yatırım yapan Beyler gördük efendiler tanıdık Çıkıp kürsülerden nutuk savuran Konuşup meydanı kasıp kavuran İnip Shakira'dan güzel kıvıran Beyler gördük efendiler tanıdık Cız etsin yüreğin diyeyimde cız Her fırsatta alemin kızını taciz Eder kendi avradını ilgiden aciz Beyler gördük efendiler tanıdık İi bulmaya gelen bayana dümdüz Ya sarkıntılık var ya da tecavüz Ne kadar bedava ne kadar ucuz Beyler gördük efendiler tanıdık Bir birine iftira baş döndüren Ne yalanlar duydum kanı donduran Yetimi kandıran dulu kandıran Beyler gördük efendiler tanıdık Burda olsalarda göstersem tek tek Fakat sorun bunlar değil ki bir tek Avradından başka herkese erkek Beyler gördük efendiler tanıdık Eveti unutup yes artık diyen Nasıl tespit ettin pes artık diyen Her doğru söylenmez sus artık diyen Beyler gördük efendiler tanıdık Mecburum demeye duyunuz bu şart Bildiğiniz büyüklerin hepsi cart Az da olsa mayadan mert oğlu mert Beyler gördük efendiler tanıdık Duy beni ablası babası genci Duyun ruhunuza geçsin bu sancı Bazısı oğlancı bazı sübyancı Beyler gördük efendiler tanıdık Bu milletin diliysen yaz geç diyen Değil isen sazından vazgeç diyen Suçlu isem beni de ez geç diyen Beyler gördük efendiler tanıdık Ey Osman'ı Osman yapan sevda ey Izdırabın bile muhteşem bir şey İnsan suretinde ya bilmiyom ki ney Beyler gördük efendiler tanıdık [/B] [B][U]Yandı Yürekler Yandı - Mustafa Yıldızdoğan [/U] Kurtlar puslu havada Toplandı ankarada Giden heybetli çınar Milyonlarsa arkada Yandı yurekler yandı Yagan kar ıle sonmez Mılyonlar bır agızdan Dıyor basbuglar olmez Başbuglar ölmez Vatan mıllet aşkına Gecen cılelı omur Yatak yorganda degıl Cınar ayakta olur Yandı yurekler yandı Yagan kar ıle sonmez Mılyonlar bır agızdan Dıyor basbuglar olmez Başbuglar ölmez Neyler kerkukte turkmen Turkıstan neyler onsuz Sabır ver yuce mevlam Kaldık bassız ve kolsuz Yandı yurekler yandı Yagan kar ıle sonmez Mılyonlar bır agızdan Dıyor basbuglar olmez Başbuglar ölmez[/B] [B][U]Ozan Arif Çifte Bayram[/U] Çok sükür allah`im ne mutlu bize Bugün fetih günü, bugün Kurultay Müjde yere, müjde göge, denize Bugün fetih günü, bugün Kurultay Mazilerden kosuyoruz biz bu gün Atilere tasiyoruz Biz bu gün Çifte bayram yasiyoruz biz bu gün Bugün fetih günü, bugün Kurultay Birisi tam besyüz seneden önce Bugünkü köprüdür Yarinki gence Rastlanti degil bu, bir rahmet bence Bugün fetih Günü, bugün kurultay Birisi bizans`i yikis günümüz Hilal`i Burçlara dikis günümüz Birisi yarina bakis günümüz Bugün fetih Günü, bugün kurultay Bugüne, o günden geliyorum bak O ruhla Urganda ölüyorum bak Bunca dert altinda gülüyorum bak Bugün fetih Günü, bugün kurultay Ikisi de ayin ruhun dügünü 'ulubat`li Hasan'; kapmisti dünü Bugün ise 'necati uygur'`un günü Bugün Fetih günü, bugün kurultay Arif der; birinde bizans agliyor 'fatih'`in atesi küfrü dagliyor Birinde 'basbug'`un seli Çagliyor Bugün fetih günü, bugün kurultay[/B][/QUOTE] [COLOR="Black"][I]HERŞEYDEN ÖNCE, ANLAYANA!!!!!!!!!![/I][/COLOR] |
Vergi Bağlandı
Ağlamak sızlamak nafile beyler, Yorgana, döşeğe vergi bağlandı. İnliyor şehirler, kazalar, köyler, Buğdaya, başağa vergi bağlandı. Bülbül gibi susmak için dut yerdik, Koyun besler, kuzu besler süt yerdik, Ara sıra av yapardık et yerdik Baruta, fişeğe vergi bağlandı. Berberin bakkalın koptu damarı Esnaf duman oldu yedi şamarı Sık diyorlar, yok ki sıkak kemeri, Kemere, kuşağa vergi bağlandı. Bankerler topladı bankada para Zengin yine zengin, fakirde yara. İneğe öküze, mala davara, Tokluya, şişeğe vergi bağlandı. Ben görmedim dertsiz insan göreni Vurgun cu yol almış yoktur fireni, Gariban köylünün kara tireni, Ahırda eşeğe vergi bağlandı. Arif bak diyorlar az ve öz olsun. Nikaha vergi var geriye kalsın Bekarlar aklını başına alsın ! Doğmamış uşağa vergi bağlandı. Ozan Arif |
Yazıklar Olsun
Zulümle geçemez gemi denizi, Batırmazsak bize yazıklar olsun. Suçsuz yattığımız zindanda sizi, Yatırmazsak bize yazıklar olsun. Zaman gebe saat o yüzden sancır Bu imanı zaptedemez bu zincir. Hepinizin ocağında bir incir Bitirmezsek bize yazıklar olsun. Arif der ki unutmayın şunları Unutmayın yaktığınız canları Fitil fitil burnunuzdan bunları Getirmezsek bize yazıklar olsun. Ozan Arif |
C-5
Hakim bey...Hakim bey.. bütün dünyamı, Yıkarak yaptılar benim sorgumu. C-5 denen yere gözleri bağlı, Tıkarak yaptılar benim sorgumu. Savcının ağzından şu okunanlar Benim suçum değil hep yalan bunlar!.. Dövdüler hakim bey,ağzımdan kanlar, Akarak yaptılar benim sorgumu. Düştüm ki bir sürü moskof piçine Biri de demedi bunun suçu ne? Tabancayı ta ağzımın içine Sokarak yaptılar benim sorgumu. Döve döve işettiler altıma Bayıldıkça sarıldılar hortuma Islatıp ıslatıp tekrar sırtıma Çıkarak yaptılar benim sorgumu Kimi vurdu,kimi baktı seyrime Cop izleri oluk oldu böğrüme, Sigaranın ateşiyle bağrıma Çökerek yaptılar benim sorgumu. Kimi şarap içti,kimisi rakı, Karma karış oldu her türlü koku. Döverek pisletip ağzıma boku Dökerek yaptılar benim sorgumu. Jileti vurdular ileri geri Dilim dilim oldu yarıldı deri Yarılan yere tuzu biberi Ekerek yaptılar benim sorgumu. Tırnağım söküldü kelpeten ile C-5 ler konuşsa gelse de dile Su diye yalvardım,hep güle güle Bakarak yaptılar benim sorgumu. Şişe ile zorladılar gıçımı Tuzlu su verdiler yaktı içimi Derisinden kopanaca saçımı, Çekerek yaptılar benim sorgumu. Allahsız-kitapsız sekiz on ayı, Suçsuzum dedikçe vurdu sopayı, Burnuma soktular tornavidayı Bükerek yaptılar benim sorgumu. Biri bu Soyer'de domuzun dölü!.. Sesinden tanıdım değilim deli. Tenasül uzvuma ceryanlı teli Takarak yaptılar benim sorgumu. Hakim bey,erkeklik kalmadı daha Ölem diye çok yalvardım Allah'a. Avuç içlerimden tutup çarmıha Çakarak yaptılar benim sorgumu. Babamı almaya eve gittiler Anama avradıma neler ettiler Çocuğum boğazından tuttular Sıkarak yaptılar benim sorgumu. Yavrumu görünce çıldırdım dedim(!) Ne derseniz kabul saldırdım dedim. Atatürk'ü bile öldürdüm dedim Yakarak yaptılar benim sorgumu. Ozan Arif anlatamaz kaygımı Yitirdim kanuna olan saygımı Velhasıl 'devlete güven' duygumu Sökerek yaptılar benim sorgumu. Ozan Arif |
4 Nisan
Dört nisan doksanyedi, alelade gün değil, Kara günsün, kara gün bu bir gerçek, kin değil, O kadar karasın ki tarifin mümkün değil Başbuğ’ un başımızdan çekildiği günsün sen, Dünyanın başımıza yıkıldığı günsün sen! Çekildiği diyorum, sor bana hele niye? Çünkü dilim varmıyor ona öldü demeye, Varmasa da mecburum, mecburum söylemeye Bize yetim gözüyle bakıldığı günsün sen, Dünyanın başımıza yıkıldığı günsün sen! Çok acılar görmüştüm, ama bu kadar derin Olanı görmemiştim, bu da senin eserin O kara akşamında, kapkara bir haberin, Beynime kurşun gibi sıkıldığı günsün sen, Dünyanın başımıza yıkıldığı günsün sen! Belki senin suçun yok, belki benimki hata, Her can günün birinde göz yumacak hayata, Fakat sen bir başkasın, sen varya sen, adeta, Ciğerimin yerinden söküldüğü günsün sen, Dünyanın başımıza yıkıldığı günsün sen! Altaylar’ dan Tuna’ ya libas giymiş hüzünden, Özünden ağlıyor bak, bütün Turan özünden. Müslüman Türk evladı olanların gözünden, Yaş yerine kanların döküldüğü günsün sen, Dünyanın başımıza yıkıldığı günsün sen! Başbuğ Türkeş yok artık, bulabilmek imkansız Herkesin acısını bilebilmek imkansız, Her yüreğe tercüman olabilmek imkansız, Her yürekte bir ağıt yakıldığı günsün sen Dünyanın başımıza yıkıldığı günsün sen! Türkeş gibi bir lider ne çıkmıştır, ne çıkar Yıkar onun acısı, Arif ’ i artık yıkar Ateşin kanunudur düştüğü yeri yakar, Bozkurtların boynunun büküldüğü günsün sen, Dünyanın başımıza yıkıldığı günsün sen! Ozan Arif |
Bİlmek İstiyorum
Bir dakika beyim sizlerle bizi, Üzdüren kuvveti bilmek istiyorum. O vicdan denilen duygudan sizi, Bezdiren kuvveti bilmek istiyorum. Radyodan denmisti bir ögle vakti, Hani çökecekti 'Tay'larin tahti, 12 Eylül'de yapilan ahti, Bozduran kuvveti bilmek istiyorum. Anlamadan dag köyünün halindan, Çakaralmaz alinirken belinden, Kelepçeyi 'Baba'larin kolundan, Çözdüren kuvveti bilmek istiyorum. Reklâma karin tok, yapman tantana. Nasil kaçti 'Boran', izah et bana..! Hemide ilk önce Bulgaristan'a, Sizdiran kuvveti bilmek istiyorum. Yedi nice ülkücünün etini, Buna ragmen oynatiyor atini, Daha hâlâ **** ***** itini, Yazdiran kuvveti bilmek istiyorum. Ecele yaklasan köpegin biri, Camii duvaridir pisleme yeri. Hmdi Sevinç gibi, 'Savci Soyer'i, Azdiran kuvveti bilmek istiyorum. Adalet-madalet iyi ya, has ya, Ancak bu sekilde yapardi Rusya. MHP hakkinda uydurma dosya, Düzdüren kuvveti bilmek istiyorum. Bölücü kim imis, bilelim biz de, Söyleyin dogrulu var ise sizde. CHP'nin kayigini denizde, Yüzdüren kuvveti bilmek istiyorum. Izini kaybetti yürüyüp karda, Bu ne biçim istir, adâlet var da, 'Ecevit'i suçsuz gibi disarida, Gezdiren kuvveti bilmek istiyorum. Liderlik armasi degildir bakir, Rey verdi efendi, bir milyon fakir. Alparslan Türkes'in ardindan çukur, Kazdiran kuvveti bilmek istiyorum. Bu suçlu listesi yanlistir toptan, Kanli katil yetistirdi her tipten, Listede neden yok 'Alacakaplan'? Çizdiren kuvveti bilmek istiyorum. Kizmayin, sizlere karsi mi çiktik? Gemi mi batirdik, düzen mi yiktik? Meselâ 'Asker'e kursun mu siktik? Kizdiran kuvveti bilmek istiyorum. Ârif bilir, sizmasa da basina, Zindan inler 'Yahya'larin sesine, Türk'üm diyenleri Türk Ordusuna. Ezdiren kuvveti bilmek istiyorum. Ozan Arif |
[IMG]http://www.viyanaturku.com/images/tr/db_web_story_28/MustafaYildizdogan1.jpg[/IMG]
[B][COLOR="Red"]KARSILIKSIZ SEVMEDIK MI?[/COLOR] BIZ KARANLIK GECELERDEN SAFAKLARA ERMEDIK MI? INANDIK SEVDA YOLUNA YÜREKLERI SERMEDIK MI? ZOR GÜNLERE ÇETIN YÜREK YÜREKLERE HEYECAN GEREK ÜLKEYE KURBAN DIYEREK KARSILIKSIZ SEVMEDIK MI? KIVILCIM VERIP OCAGA ININCE KÖYE BUCAGA ELELE KUCAK KUCAGA ZAFERLERI GÖRMEDIK MI? BU YARALAR BU SIZILAR GÖNÜL MAZIYI ARZULAR KOÇYIGITLER ÖNKUZULAR NICESINI VERMEDIK MI? GELSIN GAYRI AKIL BASA HABER SALIN BASTAN BASA ULASIN HER GÖNÜLDASA GÖNÜLLERE GIRMEDIK MI? [COLOR="Red"]SÖZ - MÜZIK : MUSTAFA YILDIZDOĞAN[/COLOR][/B] |
[U]MUSTAFA YILDIZDOGAN- NE MUTLU[/U]
[B]Toprak bedenimi sarsa Bayrak gönlümdeki yarsa Selam edirneden karsa Adım, Adım yürüyene Yeseviden başlayan yol Hacı bektaş, yunus kol, kol Hepsinde bir beraber ol Gönül sözü dinleyene Çağlar açtım, çağlar dürdüm Yirmi dört boy hayat sürdüm Dünyaya adalet ördüm Medeniyet dinleyene Üç kıtada ayak izim Üç kıtada dilim sözüm Türküm, türküm diye sazım Avaz avaz söyleyene Ne mutlu türküm diyene[/B] [U]MUSTAFA YILDIZDOGAN- SATAN SATANA[/U] [B]Günaydin Türkiye, Günaydin Millet, Bu gaflet delalet hatta hıyanet Yutan yutana yutan yutana, Yutan yutana yutan yutana Bu rüzgarlar sahte baslar rotasiz, Bu rüzgarlar sahte baslar rotasiz Banane diyerek dertsiz tasasiz yatan yatana yatan yatana, yatan yatana yatan yatana Kanadi Kirilmis Kartal yatıyor, Kanadi Kirilmis Kartal yatıyor Baykuslar ortada nara atıyor Yazik vatana Yazik Vatana, Yazik vatana Yazik Vatana, Bagir tellal bagir hersey bedava, Bagir tellal bagir hersey bedava, Hürriyet Bedava, Vatan bedava Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana Belkide hayir, burda belkilerin yeri yok Kesin ama kes kesin bunlar aklina sok Cözülemeyen onca sorun dert cok Koftiden çözümlere karnımız tok, Şiar edip kendine kabullenip zilleti, Gaf yapıp uyutan var milleti, Hic kimse görmedi bu sekil ihaneti Peskeş çekip Memleketi !! Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana[/B]. [U]MUSTAFA YILDIZDOGAN--TURKIYEM[/U] [B]Baş koymuşum Türkiyemin yoluna Düzlüğüne yokuşuna ölürüm Asırlardır kır atımı suladım Irmağının akışına ölürüm Sevdalıyım yangın yeri bu sinem Doksan yıldır çile çekmiş hep ninem Pınarlardan su doldurur Eminem Mavi boncuk takışına olurum Düğünüm, derneğim, halayım, barım, Toprağım, ekmeğim, namusum, arım Kilimlerde çizgi çizgi efkarım, Heybelerin nakışına ölürüm[/B] [B][COLOR="Magenta"]DEMEME GEREK BILE YOK...ANLAYANA!!!![/COLOR][/B] [U]DEVAMI GELICEKK!!!!!!![/U] |
[B]OSMAN ÖZTUNÇ - ÜÇ AYAK BİR ŞAFAK
ÜÇ AYAK BİR ŞAFAK Kahpe kayışında bileniyor bıçak Üç ayak bir şafak Celep örfü ahkam olmuş Babam kasap vezir El oğluna bayram olmuş Kuzular sağ enir Üç ayak bir şafak Ahd etmiş babam beni boğazlayacak Topal tahtırevalli hak Fidyeler takas olmuş Binilen dala iner nacak İntihar kısas olmuş Usul bitirim, esas bitirim Kabul bitirim, kıyas bitirim Sarışın değilmişim Kara kaş kara göz yasak Has ana’dan gelmişim Öz ocağımda öz yasak Üç ayak bir şafak Bir kaç sefil gözde nesil Yırtılan nazlı bayrak Gözüme bağlı mendil Ben kırk kere İsmail Babam bir kere İbrahim değil Babam asil Babam adil Babam katil Yaşımdan bir çağ yürüdüm Gece susadı gündüze Bir Kızıl Elma’ydım çürüdüm Halden hale geze geze Onlar sığmadılar hiç bir şeye Onlar ki herkesten yeğimdeler Hiç bir şeye sığmadılar diye Benim geçimsiz yüreğimdeler Söz: ÖMER LÜTFİ METE Müzik: OSMAN ÖZTUNÇ[/B] |
[B]Abi (Köyden Geldim) - Mustafa Yıldızdoğan
Köyden geldim köyden şehre Ne bileyim bir hoş abi Betonların arasında Arıyorum bir kuş abi şaştım kaldım bu ne emek Para mıdır her şey demek İnsan demek gönül demek Gönüllerse bomboş abi Bir tek selam deva derde Kolu komşu neymiş nerde Ölsem ölüm kalır yerde Deme bana savaş abi [/B] |
[B][COLOR="Red"]Düğün - Mustafa Yıldızdoğan[/COLOR]
Ahali ahali, Düğün var ahali Onu da kaybettik, Vah Ali ah Ali. Davulla zurnayla Şerbetler kurnayla Düğün düğün olmaz Kenarda durmayla Ay yıldız bayrağım Çatıda naz eder Kız anası ağlar Nene ikaz eder. Davulla zurnayla Şerbetler kurnayla Düğün düğün olmaz Kenarda durmayla Halaya hala ya, Buyurun halaya Emmi dayı tamam Teyzeden halaya. Davulla zurnayla Şerbetler kurnayla Düğün düğün olmaz Kenarda durmayla [/B] Söz ve Müzik: Mustafa Yıldızdoğan |
[B][COLOR="Red"]ADAM GİBİ ADAM...
MUSTAFA YILDIZDOĞAN[/COLOR][/B] [IMG]http://www.viyanaturku.com/images/tr/db_web_story_28/MustafaYildizdogan1.jpg[/IMG] [B][COLOR="Red"] OSMAN ÖZTUNÇ[/COLOR][/B] [IMG]http://www.aslanlar.org/hosting/images/pWJ24821.jpg[/IMG] [B][U] OZAN ARİF[/U][/B] [IMG]http://vidpic3.com/media/thumbs/320/2602.jpg[/IMG] |
[U][B]Ozan Arif - Bizden Söylemesi [/B][/U]
[B]Size akıl vermiş gibi olmasın, Bu fırsatı teptirmeyin efendim..! Beslediğim Ordu aşkı solmasın. Beni sizden kopturmayın efendim..! Şöyle bir göz atın çin`deki hırsa, Urus`a yaklaşman aklınız varsa, Amerika sırtınızı okşarsa, Kendinizi kaptırmayın efendim..! Böyle denge olmaz, bu fikri atın, Vatanı sevenin elinden tutun. İbrenizi biraz daha doğrultun. Doğru yoldan saptırmayın efendim..! Gazioğlu zehirledi beşeri, Gerçi şimdi aramakta başarı. Behice`yi ben mi saldım dışarı..? Gözüme kül septirmeyin efendim..! Tükürürüm böyle işin içine, Uydurma suç bağlamayın gıçına, Milliyetçi Hareket`in suçu ne..? Gerçekleri çarptırmayın efendim..! Mehmetçiği kıran ile barışmam. Rus`a selam duran ile barışmam. Haşatlı`yı vuran ile barışmam. Süngü ile öptürmeyin efendim..! Vatanı sevmek mi suçumuz bre..? Mustafa`mız gitti göz göre göre. Hamdi Sevinç gibi pis köpeklere, Bizi mahkûm yaptırmayın efendim..! Doğan öz davası tam bir rezalet, Yirmi suçlu olurmu be insaf et..! Mustafa`yla yara aldı adalet, İbrahim`le keptirmeyin efendim..! Arif der ki; hakkı ile övelim... Sakız mıdır ağzımıza gevelim..? Atatürk`ü, Fatih gibi sevelim... Fakat zorla taptırmayın efendim..![/B] [COLOR="Indigo"][B]ANLAYANA.......[/B][/COLOR] |
[U]Ozan Arif - Boşver Gönül [/U]
[B]Tasalanıp düşme dile, Boş ver gönül Allah büyük. şükretmeyi öğren hele, Boş ver gönül Allah büyük Deme nazlı yarim hani, Mecnun`sanda dinle beni, Unutsada Leyla seni, Boş ver gönül Allah büyük. Ha otuz yıl ha müebbet, Yaradanla kur muhabbet, Bu günler de geçer elbet, Boş ver gönül Allah büyük. Hak bildiğin yolda yürü Çürürsen de öyle çürü Bu düzene bas küfürü. Boş ver gönül Allah büyük Ozan Arif el ne dese, Zafer bizim yok vesvese. Bir gün göçer «Taş medrese», Boş ver gönül Allah büyük.[/B] [COLOR="Indigo"] [B]ANLAYANA..............[/B][/COLOR] |
[U][B]Osman Öztunç
Ölüm Şarkısı[/B][/U] [B]Gün Doğacak Gün Doğacak Gün Doğacak Gün, Gün Doğacak Gün Doğacak Gün Doğacak Gün, Çıkma benim bahtı karam gece yarısı, Yağar yağmur rüzgar söyler, Ölüm Şarkısı, Çıkma benim bahtı karam gece yarısı, Yağar yağmur rüzgar söyler, Ölüm Şarkısı, Sevda gözünü gül korur vaay vay, Sağ yanımı dar ağacında, Bir yanıma ferman vurur ooooff, Hilal yıldızlar kucağında Sevda gözünü gül korur vaay vay, Sağ yanımı dar ağacında, Bir yanıma ferman vurur ooooff, Hilal yıldızlar kucağında Gün Doğacak Gün Doğacak Gün Doğacak Gün, Gün Doğacak Gün Doğacak Gün Doğacak Gün, Lanet olsun ,Lanet olsun kara ellere, Sırtımıza coplar indi hergün kaç kere. Lanet olsun ,Lanet olsun kara ellere, Sırtımıza coplar indi hergün kaç kere. Şu sevdamı Allah bilir vaaay vay, Sağ yanımı hal nazarında Asın beni kim ne bilir vaay vay Çamlıbel'in Mal Pazarında, Şu sevdamı Rabbim bilir vaay vay, Sağ yanımı hal nazarında, Asın beni kim ne bilir ooof, Çamlıbel'in Mal Pazarında[/B] [B][COLOR="Indigo"]ANLAYANA......[/COLOR][/B] |
[U][B]Osman Öztunç
Usta[/B][/U] [B]Ellerinden değil ayaklarından öpüyorum Sebebim ustam koca babam Sana yazıyorum ey gidi ihtiyar Ellerinden değil ayaklarından öpüyorum Köylüydün belki ama onurlu mamur Bilirdin bir çok şeyi bir çok bilenden Sıcaklar altında orak sallayan Güneşten kavrulan teni bilirdin Kendini bilirdin kendini Onaltı yaşındaydım Bir gün türkiye tanıyacak diyordum beni Rençperiydim vahşi ve çılgın saflıkların Gülerdim benden ileri ve geri olanlara Dengesiydim her ikisinin Çocuksu, saf, masum gülerdim Birazda erkekçe Onaltı yaşındaydım Kırıldım belki defalarca bil ki eğilmedim Utanmadım ruhuma çizilen resmin yırtılışından Bir gül dalıydım koparılan Çelik bir kol Her fırsatta kasırgalaşan yellerinde Yerlerinde yeller eser diyebilecek kadar büyümüştüm Kırıldım belki defalarca bil ki eğilmedim. Bu ezan hangi selaya çıkar baba Nefesim acıyor. Sözlerim gözde kaldı artık Kaşlarım sual. Duymasın güzellerin gülü can birazdan gideceğimi Birikmesin gözlerinde intihar yüklü bulutlar Ben de yolculuk telaşı var. Bu ezan hangi selaya çıkar baba. Vurgun yedim baba vurgun Oltu taşı tesbihim , tütün tabakam ve siyah çakmağım şahit Bir de yüreğime çizdiğin resmin vardı yanımda Üç damla kan düştü geceye Üç damla baldıran zehri Vurgun yedim baba vurgun Ben böyle düşünmüyordum ölmeyi baba Altından azgın suların geçtiği demir köprüde olacaktım Rakipte olacaktı İkimizin elinde iki 14'lü ve gece Birbirimize sıkarak koşacaktık birbirimize Yıldızlar yağacaktı üzerime Beni sabaha götüren. Ben böyle düşünmüyordum ölmeyi baba. Bir gece düşüme giren ihtiyar adam "murad olsun söyleyim oğul" dedi Zafer nerde gizlidir dedim Ömrüne ömür can güzelin yüreğinde Peki güneş nerede saklanır dedim "yavuzun atının ak yelesindeki sırdır oğul" dedi Bir gece düşüme giren ihtiyar adam. Burda insanların yalnız ağzı var Siyah beyaz bir fotoğrafın içindeyim muzdarip Düşüncelerim kurşuna dizildi sabaha karşı Esselatu hayrun minen nevm derken ezanlar Açıldı sonsuza giden yol Burda insanların yalnız ağzı var. Ne açtı yüreğini güzellerin gülü can Ne de beyaz atın yelesindeki sır'a erdim Ve buyur eyledi ötelerden o ihtiyar adam Hoş geldin oğlum osman hoş geldin Ne açtı yüreğini güzellerin gülü can Ne de beyaz atın yelesindeki sır'a erdim Söz ve fon müzik: osman öztunç[/B] [B][COLOR="Indigo"]ANLAYANA..........[/COLOR][/B] |
Ben Osman Öztunç'un bi tane şarkısını biliyorum, uzun zamandır da o şarkıyı severek dinliyorum,ama sözlerini buraya yazmamışsınız.. Onu da ben ekleyeyim..
[QUOTE=]Ruhun mu ateş yoksa o gözler mi alevden Bilmem bu yanardağ ne biçim korla tutuştu Pervane olan kendini gizler mi alevden Sen istedin ondan bu gönül zorla tutuştu Gün senden ışık alsa da bir renge bürünse Ay secde edip çehrene yerlerde sürünse Her şey silinip kayboluyorken nazarımdan Yanlız o yeşil gözlerinin nuru görünse Hançer gibi keskin ve çiçekler gibi ince Çehren bana uğrunda ölüm hazzı verince İçimde ki azgın devi rüzgarlara attım Gözlerle günah işlemenin zevkini tattım Gözler ki birer parçasıdır sende ilahın Gözler ki senin en katı zulmün ve silahın Vur şanlı silahınla gönül mülküm düzelsin Sen öldürüyorkende vururkende güzelsinn.. [/QUOTE] |
Cevap: OSMAN OZTUNÇ,MUSTAFA YILDIZ DOGAN OZAN ARIF TURKULERI
[B][COLOR="Purple"]
MUSTAFA YILDIZDOĞAN-MEKTUP Ya iste böyle Gözüm, bakiyorumda sunlara canim sIkIlIyorr allah canimi alsin. Zengin babalrai sayesinde, lüks arabalarla gündelik sevgili degistiren, aski ve sevdayi iki öpücük zannedenlere kiziyorum, kizdigim gibi de aciyorum, banane diyemiyorum iste takiyorum kafama bölüyorum uykularimi cünkü bu genclik bizim. Anlat diyorsunda iki de bir yarali yüreyimle yaralamak istemezdim seni ama SEVDA ne demek ama Gönül ne demek vefa ne demek, ve ben seni nasil sevmisim vay,vayki vay vay. Ben insanlarin toprakla hasir mesir oldugu, cocuk larina helal lokma icin terlerini topraga akitan, Eli nasirlimi nasirli, yüzü günes yanigi, gönlü ezelden yanik, günesin toprakla öpüstügü buram buram Dert, buram buram Hasret, buram buram SEVDA kokan, hürriyet Sevdalisi milyonlarca yigitten biriyim. Anam Abdestsiz gögüsünü vermemis bana, olaki Allaha, olaki vatana, ve olaki sevdiklerine ihanet eder diye, anamin ak sütündenmidir nedir, vefasizligin V si yoktur kitabimizda, hele güzelim sevdigini yari yolda birakmak, nankörlügün ve namertligin en adisi budur iste. Gönül dersen Gönül Yürek dersen Yürek, Ask dersen Ask birak bu duygularimi yüregimde, yüregimde bul kendini, görki nasil sevmisim seni VAHH VAHH! [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Red"]KERKÜK ELDEN ELE DÜSTÜ[/COLOR]
ORADA YAPAYALNIZLAR YANAN ONLAR TÜTEN BENIM GECELERI IÇIM SIZLAR BÜLBÜL GIBI ÖTEN BENIM. ELE DÜSTÜ ELE DÜSTÜ CANIMA VELVELE DÜSTÜ KERKÜK ELDEN ELE DÜSTÜ VARIM AMA YITEN BENIM. NERDESIN HEY ANA YURDUM SEN VARSIN DIYE UYURDUM BURDA NE HAYALLER KURDUM REZIL RÜSVA BITEN BENIM. [COLOR="Red"]SÖZ - MÜZIK : MUSTAFA YILDIZDOĞAN[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Blue"]
Mustafa Yıldızdoğan - Al Beyazım Biz ki kartal misali göklerde uçmalıyız Merhamet bekleyene yürekler açmalıyız Al beyazım beyazım Türküm elinde sazım Sen göklerde dalgalan Çıksın benim avazım Kaldır başını kaldır dik gözünü güneşe Gölgesinden korkanlar tutuşamaz güreşe Hak haklının değil ki hak kuvvetli olanın Öyle bir yarıştayız şansı yok yorulanın [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Red"]
Mustafa Yıldızdoğan - deli kız benim derdim senin derdin ne farkımız vardı derdin ölene dek hep yanyana hani benle beraberdin delikıız dağ küsermi toprağna dal küsermi yaprağına el küsermi parmağına abenim aşkım deli kız durma öyle sessiz sessiz ne yaparım söylesensiz olamayız biliyorsun neben sensiz nesen bensiz deli kııız dağ küsermi toprağına dal küsermi yaprağına el küsermi parmağına abenim aşkım deli kız BU BENM TÜRKÜMDÜR BENDE SİVASIN DELİ KIZIYIM :):):) [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Red"]ISTE BUNA YANIYORUM[/COLOR]
Ömür boyu böyle mutsuz Güzelligin solacak ya Içindeki firtinalar Hep içinde kalacak ya Iste buna yaniyorum Hayat hüzün, gülüsü yok Bir hayat ki sönüsü yok Pismanligin fayda vermez Bu gidisin dönüsü yok Iste buna yaniyorum Söz-Müzik:Mustafa Yildizdogan[/B] [IMG]http://img.blogcu.com/uploads/cccasena66_mustafa_yildizdogan.jpg[/IMG] |
arkadaslar ben koyu bır OSMAN ÖZTUNÇ hayranıyım .... çohhh seviyom yhaw..
|
Cevap: --->: OSMAN OZTUNÇ,MUSTAFA YILDIZ DOGAN OZAN ARIF TURKULERI
[QUOTE=asitane3458;310489]arkadaslar ben koyu bır OSMAN ÖZTUNÇ hayranıyım .... çohhh seviyom yhaw..[/QUOTE]
BENDE ÇOK SEVİYORUM............ :) |
[B]BENDE EN KOYUSUNDAN MUSTAFA YILDIZDOĞAN HAYRANIYIM... [/B]
|
yhaw bılıonuzmu ben UĞUR IŞILAK ı da çohh severım... adamım benım ;)
|
BENDE MUSTAFA YILDIZDOĞAN HASAN SAĞINDIK OSMAN ÖZTUNÇ HAYRANIYIM:):)
|
HA Bİ DE UĞUR IŞILAK VAR TABEEE :):):):)
|
[B] - MUSTAFA YILDIZDOĞAN
- OSMAN ÖZTUNÇ - UĞUR IŞILAK - OZAN ARİF - AŞIK SEFAİ BEN BU ADAMLARI ÇOK SEVİYORUM AMA HEPSİNİN İÇİNDE YILDIZDOĞAN ABİMİN YERİ BAMBAŞKA....[/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:02. |