![]() |
hadi buyrun kısır partisine
[B][COLOR=darkorange]malzemeler:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]7-8 taze soğan[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]yarım demet maydanoz[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]4 diş sarımsak[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 kuru soğan[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı domates salçası[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı biber salçası[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 su bardağı sıcak su[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]bir tatlı kaşığı tuz[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 su bardağı ince bulgur[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı nane[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 yemek kaşığı pul biber[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 kahve fincanı limon suyu[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 kahve fincanı sıvıyağ[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]bir avuç taze nane yaprakları[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 domates[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]yapılışı[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]bulguru aliminyum leğene koyun ve kaynar su ile ıslatın [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]salçasını ve baharatlarını ekleyip özleşene kadar yoğurun daha sonra ince ince kıyılmış tüm malzemeyi bulgura ekleyin sıvıyağını limon suyunu (nar ekşisi de olur)ekleyip karıştııp servis yapın haşlanmış beyaz lahana -pancar-marul -karadeniz lahanası nı garnitür olarak sunabilirsiniz afiyet olsun[/COLOR][/B] [IMG]http://img43.imageshack.us/img43/7877/dscn1523g.jpg[/IMG] |
Cevap: hadi buyrun kısır partisine
[B][CENTER][COLOR="Blue"]Bende bugün kısır yapayım diyordum :D
Benimki bu kadar süslü olmuyor tabi :)[/COLOR][/CENTER][/B] |
--->: hadi buyrun kısır partisine
çok güzel görünüyor bende yapmayı deneyim :D
|
İlk defa bööle kısır görüyom,
aynen kebap gibi olmuş. Resmen beni ye diye bağırıyor... :) |
[quote=GuNaY;321255][B][CENTER][COLOR=blue]Bende bugün kısır yapayım diyordum :D[/COLOR][/CENTER]
[/B] [CENTER][B][COLOR=blue]Benimki bu kadar süslü olmuyor tabi :)[/COLOR][/B][/CENTER] [/quote] [B][COLOR=darkorange]olur olur kimin öğrencisisin sen? pazar günleri çoğu evde kısır yapılır nedense ?[/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;321267][B][COLOR=darkorange]olur olur kimin öğrencisisin sen? pazar günleri çoğu evde kısır yapılır nedense ?[/COLOR][/B][/QUOTE]
[B][CENTER][COLOR="Blue"]Bizde pazar kavramı pek yok :) Gece 03:00'da yaptığımıda biliyorum :D Canım çeksin yeterki :D :D[/COLOR][/CENTER][/B] |
[quote=GuNaY;321269][B][CENTER][COLOR=blue]Bizde pazar kavramı pek yok :)[/COLOR][/CENTER]
[/B] [CENTER][B][COLOR=blue]Gece 03:00'da yaptığımıda biliyorum :D Canım çeksin yeterki :D :D[/COLOR][/B][/CENTER] [/quote] [B][COLOR=darkorange]aynen bende gece saat 2 de mercimekli köfte yaptığımı bilirim :D[/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;321272][B][COLOR=darkorange]aynen bende gece saat 2 de mercimekli köfte yaptığımı bilirim :D[/COLOR][/B][/QUOTE]
[CENTER][COLOR="Blue"][B]Mercimek köftesini birkaç kez yaptım ama gündüzdü :D :D Onunda tarifini eklesende bu gariban faydalansa biraz :D[/B][/COLOR][/CENTER] |
[quote=GuNaY;321274][CENTER][COLOR=blue][B]Mercimek köftesini birkaç kez yaptım ama gündüzdü :D :D[/B][/COLOR][/CENTER]
[CENTER][B][COLOR=blue]Onunda tarifini eklesende bu gariban faydalansa biraz :D[/COLOR][/B][/CENTER] [/quote] [B][COLOR=darkorange]yarın ,bugün ne pişirsem demiyoruz o halde yarın mercimekli köfte yapıyoruz öğle saatlerine doğru tarif geliyor beni izlemeye devam edin :D[/COLOR][/B] |
[CENTER][B][I][COLOR=magenta]eline saglik kronik[/COLOR][/I][/B][/CENTER]
[CENTER][I][B][COLOR=magenta]ne yalan diyim hic tariflere bakmiyorum [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=magenta]tariflerini zaten bildigim icin genelde sadece resimlere bakiyorum[/COLOR][/B][/I][/CENTER] [CENTER][I][B][COLOR=magenta]yeniden eline koluna saglik[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=magenta]afiyet olsun[/COLOR][/B][/I][/CENTER] |
[B][I]Tek KeLıMeYLe MuHteSeM.............[/I][/B]
|
[quote=Sweetgirl;321293][B][I][COLOR=magenta][CENTER]eline saglik kronick[/CENTER]
[/COLOR][/I][/B] [CENTER][I][B][COLOR=magenta]ne yalan diyim hic tariflere bakmiyorum [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=magenta]tariflerini zaten bildigim icin genelde sadece resimlere bakiyorum[/COLOR][/B][/I][/CENTER] [CENTER][I][B][COLOR=magenta]yeniden eline koluna saglik[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=magenta]afiyet olsun[/COLOR][/B][/I][/CENTER] [/quote] [B][COLOR=darkorange]zaten sanalda önemli olan da görsellik canım [/COLOR][/B] |
ellerine saglik ablacim nefis gözüküyor,
bende bugün mercimekli köfte ve zeytinyagli sarma yapmistim, sünnet mevlüdüne davetliydim elim bos gitmek istemedim, valla cok lezzetli olmustu... |
[B]Elinize saglik gercekten cok degisik ve cekici gorunuyor [/B]
|
Cevap: --->: hadi buyrun kısır partisine
[quote=tatli-dilli;321385]ellerine saglik ablacim nefis gözüküyor,
bende bugün mercimekli köfte ve zeytinyagli sarma yapmistim, sünnet mevlüdüne davetliydim elim bos gitmek istemedim, valla cok lezzetli olmustu...[/quote] [B][COLOR=darkorange]günay özel istek istek yaptı yarın için mercimekli köfte tarifi istedi benden kalp kalbe nasılda karşıymış :D[/COLOR][/B] |
--->: Cevap: --->: hadi buyrun kısır partisine
[QUOTE=kronick;321430][B][COLOR=darkorange]günay özel istek istek yaptı yarın için mercimekli köfte tarifi istedi benden kalp kalbe nasılda karşıymış :D[/COLOR][/B][/QUOTE]
ee napalim tarifi benden degil senden istiyor bende zaten sans olsa :((( sen msn'e gelsene ya : )) |
Ellerinize sağlıkk :D:D
|
bu kısır genelde bayanlar arasında daha çok yapılır bildiğim kadarı ile
ama güzel görünüyor bunu gördüm çiğköfte canım çekti :) paylaşım için teşekkürler |
[QUOTE=kronik;321251][B][COLOR=darkorange]malzemeler:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]7-8 taze soğan[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]yarım demet maydanoz[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]4 diş sarımsak[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 kuru soğan[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı domates salçası[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı biber salçası[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 su bardağı sıcak su[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]bir tatlı kaşığı tuz[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 su bardağı ince bulgur[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı nane[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 yemek kaşığı pul biber[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 kahve fincanı limon suyu[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 kahve fincanı sıvıyağ[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]bir avuç taze nane yaprakları[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 domates[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]yapılışı[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]bulguru aliminyum leğene koyun ve kaynar su ile ıslatın [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]salçasını ve baharatlarını ekleyip özleşene kadar yoğurun daha sonra ince ince kıyılmış tüm malzemeyi bulgura ekleyin sıvıyağını limon suyunu (nar ekşisi de olur)ekleyip karıştııp servis yapın haşlanmış beyaz lahana -pancar-marul -karadeniz lahanası nı garnitür olarak sunabilirsiniz afiyet olsun[/COLOR][/B] [IMG]http://img43.imageshack.us/img43/7877/dscn1523g.jpg[/IMG][/QUOTE] [B]Çok güzel görünüyor eline saglık Kronik. Hadi bunada itiraz edin bakalım herkes yapabilir.:DBenimde canım istedi acılı çok güzel olur.:)[/B] |
bu neya simdide kisirmi fenalik gecirecem bu gidisle:mad::mad:offfffffffffff
|
ben kel alıştım snaa takılmaya :)
allah snei napsın emi bu saattte kıydın içimi atla gel cabuk bana kısır yapalım emi ayran yanında güzeldir içimi :D |
[B]Haklısın Ebrulum,ayranla pek güzel gider...:)[/B]
|
yok ben cayla icerim
|
ben kısırdan önce turşuları gördümm ımmmhhh bayılırım turşuyaa
|
Bu resimlere bakmaktan kilo kaybına uğradım, zaten zayıftım bunun sorumlusu kroniktir :D
|
offf süper görünüyo ellerine sağlık kronik canım çekti gece gece yapıp yesemmi acaba:D
|
[B]Özellikle dal turşusuyla ne gider ama...:)[/B]
|
gönlüm abla kısır yapak hadi bizde acı biber turşusuda var süper:)
|
[B]Çok acı olmasın ama:)Sonrada Aksuda buluşalım...:)[/B]
|
tmm çok acı olmasın sana:) cık abla ne aksusu ben orayı svmiyom
|
slm kısır nefis görünüyor, ellerinize saglık..
|
[QUOTE=ela58;538095]tmm çok acı olmasın sana:) cık abla ne aksusu ben orayı svmiyom[/QUOTE]
[B]O zaman senin sevdigin yere gideriz bana her yer uyar,kısır olsunda...:d[/B] |
bende gelirim bendeeee :)
|
en iyisi bize gelin o ne öle kısırı dışardamı yiycez:D gel hasret ablacım:)
|
Benide alin bayilacam simdi
|
[QUOTE=ela58;538101]en iyisi bize gelin o ne öle kısırı dışardamı yiycez:D gel hasret ablacım:)[/QUOTE]
Geliyorum Ela sen bize geldinya, gelme sırası bende :D |
[QUOTE=HasreT;538110]Geliyorum Ela sen bize geldinya, gelme sırası bende :D[/QUOTE] gel buyur ablam sabahlarız bizde kahvede içeriz dimi türk kahvesi :D
(tabi çay ayrı onu önceden içioz:D:) |
[B]Ben süt ve süt ürünleri tercih ederim ona göre,kısırla ayran isterim...:D[/B]
|
Yaşasın KP (Kısır Partisi) Genel Başkanı Kronik Bacım ve saz heyeti:) Bu da ilk eylemlerinden bir foto... Kısır yiyolar terbiyesizler ve acısı az olana da Polis Biber gazı ile yardımcı olacak:D
[IMG]http://www.haber24.com/resimler/haber_resim/2009-02/26116/26116_haber24_o.jpg[/IMG] |
[QUOTE=Kibrisli;538117]Yaşasın KP (Kısır Partisi) Genel Başkanı Kronik Bacım ve saz heyeti:) Bu da ilk eylemlerinden bir foto... Kısır yiyolar terbiyesizler ve acısı az olana da Polis Biber gazı ile yardımcı olacak:D
[IMG]http://www.haber24.com/resimler/haber_resim/2009-02/26116/26116_haber24_o.jpg[/IMG][/QUOTE] [B]Ben acı sevmem,acıseverlere biber gazı ile yardımcı olsunlar...:D[/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 07:33. |