Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   Türk Birliği Kurulmalı mı? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=22050)

kronik 27.06.2008 12:45

TÜRKBİRDEV

[URL="http://video.google.com/videoplay?docid=-680042511743914144"]http://video.google.com/videoplay?docid=-680042511743914144[/URL]

arkadaşlar ben bu videoyu hazırlayan ve sunan arkadaşları tebrik etmek sitiyorum. ve bu durumu destekliyorum.
lütfen sonuna kadar izleyin

FatihCan 27.06.2008 13:00

--->: TÜRKBİRDEV

[B]İZledim izlerken çok duygulandım.... Gerçekten bu TürkBirDev 2017 kurulmalı kesinlikle !

Ama nasıl ?[/B]

Kaptan-58 27.06.2008 13:05

[B]MALASEF BEN İZLEYEMİYIORUM. ŞİRKET BİLGİSAYARIMIZDA VİDEO SİTELERİ YASAK.. AMA MUTLAKA İZLEYİP YORUM YAPACAĞIMMM[/B]

FatihCan 27.06.2008 13:08

[QUOTE=kronick;279144][URL="http://video.google.com/videoplay?docid=-680042511743914144"]http://video.google.com/videoplay?docid=-680042511743914144[/URL]

arkadaşlar ben bu videoyu hazırlayan ve sunan arkadaşları tebrik etmek sitiyorum. ve bu durumu destekliyorum.
lütfen sonuna kadar izleyin[/QUOTE]

[url]www.turkbirdev.org[/url] sitesine üyelik baş vurusu yaptım ne zaman kabul görür ;)

kronik 27.06.2008 13:12

sanırım bir kaç saat içerisinde üyeliğin olur

yerliturkuaz 31.10.2008 22:19

Türk Birliği Kurulmalı mı?

[B]Biz Türkler tarih sahnesine çıktığımızdan beri Orta Asya'dan tutunda Amerka'ya kadar geniş bir yer edinmişizdir...

Şuan 8 adet Türki Cumhuriyet ve 20'ye yakında Özerk Cumhuriyet bulunmaktadır...

Peki ya neden ayrıyız... Neden nir birlik kurmuyoruz...

Olimpiyatlarımız olsun o kadar maden rezervine ahipiz ülkler bazında Dünya'nın geleceğine neden biz yön vermeyelim...

Kurulursa ne gibi zaralarımız faydalarımız olur.... Sizlerin düşünceleri nelerdir?[/B]

ofgurleyuk78 31.10.2008 22:35

-->: Türk Birliği Kurulmalı mı?

Arkadaşlar Allah Aşkına siz hiç gazete okumuyor musunuz. Azıcık gerçeklerden bahsedin. Bu gün ciğeri beş para etmez adamlar Başbakan Van'a gelmesin diyor. Tehdit ediyor. Yurdumuzu gün be gün bölünmeye götürüyor. Bizler Elimiz kolumuz bağlı duruyoruz, bir şey yapamıyoruz siz hala Türk Birliği kurulsun mu diye anket yapıyorsunuz. Önce içimizdeki yılanların başını ezelim yurdumuzun bölünmesini engelleyelim. Yazılarımızla birbirimizi bilinçlendirelim.

yerliturkuaz 01.11.2008 10:51

Cevap: -->: Türk Birliği Kurulmalı mı?

[B][QUOTE=ofgurleyuk78;326025]Arkadaşlar Allah Aşkına siz hiç gazete okumuyor musunuz. Azıcık gerçeklerden bahsedin. Bu gün ciğeri beş para etmez adamlar Başbakan Van'a gelmesin diyor. Tehdit ediyor. Yurdumuzu gün be gün bölünmeye götürüyor. Bizler Elimiz kolumuz bağlı duruyoruz, bir şey yapamıyoruz siz hala Türk Birliği kurulsun mu diye anket yapıyorsunuz. Önce içimizdeki yılanların başını ezelim yurdumuzun bölünmesini engelleyelim. Yazılarımızla birbirimizi bilinçlendirelim.[/QUOTE]

Ulkemizin bu konuda evet buyuk bir sorunu var fakat byu Turk birliginin kurulmasina engel deguildir...[/B]

yerliturkuaz 03.11.2008 14:54

Cevap: Türk Birliği Kurulmalı mı?

[B]Avrupa`lilarin yapmis oldugunu biz yapsak onlari bize mahkum ederiz....[/B]

kronik 03.11.2008 15:12

[B][COLOR=darkorange]buna benzer bir konu açmıştım ama pek rağbet görmedi
[URL]http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=18874[/URL][/COLOR][/B]

Kaptan-58 03.11.2008 15:37

[IMG]http://www.kuranvebilim.com/images/makaleler/turk_islam_birligi/turk_islam_birligi_harita.jpg[/IMG]

seva 05.11.2008 18:06

--->: Türk Birliği Kurulmalı mı?

Umar ve dilerim ki bir gün tüm Türki cumhuriyetler ve özgürlüğnü kazanamamış kardeşilerimiz bir üst çatıda birleşiriz. Böylece Atatürkün de ruhu şad olur. Hepinize saygılar

Kibrisli 05.11.2008 18:16

Avrupa Birliği gibi ekonomik birlikteik, gümrüklerin açık olduğu, işbirliği yapılan bir birlik en doğrusudur ancak tek bir ülke olmak büyük yanlış olur hayalciliktir ve zarar verir ama AB gibi bir birlik büyük avantajdır. Öyle bir birliği herkes destekler.Atatürk aslında buna benzer birlikleri zamanında kurmuştur doğuda Sadabat Baktı batıda Balkan antantı beynin güzelliğine bakarmısınız? İki bölgenin ortasında ekonomik olarak gelişecek olan Türkiye'dir, böyle bir oluşum doğu ve güney doğuyu ekonomik ve sosyal olarak geliştireceği gibi terörüde bitirir.

Bu noktada AB gibi bir birlikten bahsediliyorsa evet ama tek devlet ve tek bayraksa zararlı olduğunu düşünürüm.Bundan dolayı bir açıklama getirirseniz ona göre anketteki cevabımı vericem:)

Saygılar

yerliturkuaz 05.11.2008 20:12

[B][QUOTE=Kibrisli;328169]Avrupa Birliği gibi ekonomik birlikteik, gümrüklerin açık olduğu, işbirliği yapılan bir birlik en doğrusudur ancak tek bir ülke olmak büyük yanlış olur hayalciliktir ve zarar verir ama AB gibi bir birlik büyük avantajdır. Öyle bir birliği herkes destekler.Atatürk aslında buna benzer birlikleri zamanında kurmuştur doğuda Sadabat Baktı batıda Balkan antantı beynin güzelliğine bakarmısınız? İki bölgenin ortasında ekonomik olarak gelişecek olan Türkiye'dir, böyle bir oluşum doğu ve güney doğuyu ekonomik ve sosyal olarak geliştireceği gibi terörüde bitirir.

Bu noktada AB gibi bir birlikten bahsediliyorsa evet ama tek devlet ve tek bayraksa zararlı olduğunu düşünürüm.Bundan dolayı bir açıklama getirirseniz ona göre anketteki cevabımı vericem:)

Saygılar[/QUOTE]

Avrupa Birliği yerine şöyle bir etrafımıza baksak çok zor olmayacak o zaman bu tür birliği görmek çok zor olmayacaktır....

Yukarıda belirttiğiniz gibi tek bir devlet altında birleşirsek tam bir felaket olur sonumuz şimdi değil ama ileride SSCB veya Yugoslavya'ya döner....[/B]

Kibrisli 05.11.2008 20:15

O zaman bütün yüreğimle EVEEETTT!!! :)
Açıklama için teşekkürler....

yerliturkuaz 05.11.2008 20:28

[B]Artık ülkemi Atatürk zamanındaki gibi itibar gören bir ülke olarak görmek istiyorum başımızıuval geçiripte bişey diyememk çok zoruma gidiyor.....[/B]

tanju_58 01.12.2008 17:15

ben ab den çok Türk birliğinden yanayım.bu birliğinde kuruculuğunu yapabilecek sadece Türkiye Cumhuriyeti vardır diğer Türk devletleri içerisinde.Askeri alanda olsun ticaret alanında olsun bir birliğin kurulması zaten gerekiyor geç bile kalınmıştır.

Türkün Türkten başka dostu yoktur...

gardasin.58 07.12.2008 21:58

Herkesle ayni fikirdeyim ben de evet diyorum.
Ama buisin gerceklesmesi icin cesaretli girintili LIDERLERE ihdiyac var.

sandalli 07.12.2008 23:46

Ben böyle bir birligin kurulmasini desteklemekle birlikte kurulabilcegine cok ihtimal vermiyorum. Türk-Islam birligi hemen hemen imkansiz, özellikle arap ülkeleri türklerle böyle birlik icinde olmazlar, hala Osmanli zamanindan kalan bir nefret var. Türki cumhuriyetlerin bir coguda halen bagimli yasiyorlar. Yani su an icin cok zor, ama Insaallah birgün olur.

çılgın_türk 10.01.2009 23:50

kurulsun tabi yaw ... bizim aramıza ermenistanı getirdi soktular... ruslar orda milyonlarca türkü katletti asimile ettti ... eee bunlarında bir sonu gelecekti elbet ... her cürmün bir cezası vardır.... TÜRKÜN ADALETİ YENİDEN BÜTÜN DÜNYAYI SARACAK İNŞALLAH....

besyo_cu 11.01.2009 00:35

[B]Böyle birliğin oluşma gibi bir ihtimali oldugunu düşünmuyorum (ama inşallahda olur). Türk birliği , İslam birliği bu görüşleri Osmanlı uygulamaya calıştı o zamankı adi ile turancılık , osmanlıcılık , Ümmetcilik gibi düşünceler ile hareket etmek istedi ancak gerek balkanlarda gerekse orta asyada ve özellıkle orta asyada cok büyük hezimete uğradı. Özellıkle ümmetcilik görüşü 1.Dünya savaşı sırasında acılan Hicaz-Yemen cephesinde büyük darbe aldı.

Tarihden ders cıkarmamız lazım geçmiş geleceğin aynasıdır....[/B]

ibrahimergin 12.01.2009 07:49

[QUOTE=besyo_cu;362515][B]Böyle birliğin oluşma gibi bir ihtimali oldugunu düşünmuyorum (ama inşallahda olur). Türk birliği , İslam birliği bu görüşleri Osmanlı uygulamaya calıştı o zamankı adi ile turancılık , osmanlıcılık , Ümmetcilik gibi düşünceler ile hareket etmek istedi ancak gerek balkanlarda gerekse orta asyada ve özellıkle orta asyada cok büyük hezimete uğradı. Özellıkle ümmetcilik görüşü 1.Dünya savaşı sırasında acılan Hicaz-Yemen cephesinde büyük darbe aldı.

Tarihden ders cıkarmamız lazım geçmiş geleceğin aynasıdır....[/B][/QUOTE]

Kesinlikle söylediklerine tamamen katılıyorum. Ben boğaziçi üniversitesinde okuyorum. Ve orta asya Türk devletlerinden birçok arkadaşım var bizim okulda okuyan. Merak edip bu tarz konuları konuşmuşluğumuz var. Çocuk aynen şöyle dedi "Şimdi söyleyeceklerimden hayal kırıklığına uğrayacaksın ama gerçekleri söyleyeceğim. Biz Türk Birliği hayalini paylaşmıyoruz. Rusya yı abi gibi görüyoruz. Sovyetler döneminde askerdik ve Sovyetler askerlere çok iyi bakıyordu.Farklı ülkelerde de görev alabildiğimizden farklı diller de öğrenebiliyorduk. Şimdi sovyetlerden ayrıldıktan sonra durumumuz daha kötü."
Bunu söyleyen arkadaşımın dini duyguları da hassastı ve 5 vakit namazını da kılardı. Dini duyguları bile hassas olan biri bunu söylüyorsa, diğer Türki halkları tahmin edin. Dinin birlik oluşturmada etkin olduğu bir çoğrafyada olduğumuzdan bunu örnek verdim. Yoksa dini inanışı olmayanların birliği savunmadığını düşünmüyorum.

Arif Coşkun 12.01.2009 08:40

Bu dünya halklarının hepsi için geçerli. Ne kadar fazla milliyetçilğe yönelinilirse ne kadar çok dini ve milli duygularla cepheleşmeye gidilirse, o kadar çok kavga olur, o kadar çok savaş olur, o kadar çok insan mutsuz olur, göz yaşı olur, yani barış içerisinde bir yaşam oluşmaz.
Olaylara bu şekil bakma yerine evrensel barışı nasıl sağlarız yeryüzünde tüm dünya halkları nasıl özgür barış kardeşlik içinde yaşar çabalar o şeklinde olmalı derim. Ben tüm dünya halkınI bir insan olarak görüyorum.
Çünkü aynı güneşten faydalanıyoruz aynı ayı, aynı yıldızları izliyoruz aynı nefesi alıyoruz.
Biraz slogan gibi olacak ama "yaşasın tüm halkların kardeşliği" diyorum.

.

Merkez_Alperen 23.01.2009 23:03

[B]''BİR GÜN TÜM TÜRK DEVLETLERİ İLE ÇİN SEDDİNDE BULUŞACAĞIZ''
[COLOR="Red"]Mustafa Kemal ATATÜRK[/COLOR] [/B]

Merkez_Alperen 23.01.2009 23:08

[B]Bu devirde fazla milliyetçi olmazsak aslımızı unuturuz!
Bu devirde dini ve milli duygularımızla hareket etmezsek YOK OLURUZ ! !
Kimse kusura bakmasında masum filistinli kardeşlerimizi katleden yahudiler ve arkasındakilerle hiç kimse barış yoluna gidemez![/B]

Kibrisli 27.01.2009 22:27

[QUOTE=besyo_cu;362515][B]Böyle birliğin oluşma gibi bir ihtimali oldugunu düşünmuyorum (ama inşallahda olur). Türk birliği , İslam birliği bu görüşleri Osmanlı uygulamaya calıştı o zamankı adi ile turancılık , osmanlıcılık , Ümmetcilik gibi düşünceler ile hareket etmek istedi ancak gerek balkanlarda gerekse orta asyada ve özellıkle orta asyada cok büyük hezimete uğradı. Özellıkle ümmetcilik görüşü 1.Dünya savaşı sırasında acılan Hicaz-Yemen cephesinde büyük darbe aldı.

Tarihden ders cıkarmamız lazım geçmiş geleceğin aynasıdır....[/B][/QUOTE]

Çok haklısın bu birlik aynı sınır ve toprakları paylaşarak olmamalı. Osmanlı'nın düştüğü hataya düşülmemeli ama küçük bir hatan var Orta Asya'da hiç hezimete uğramadı Osmanlı çünkü toprağı yoktu. Belki Araplara güvenmemeliyiz ama soydaşımız, karındaşımız Türki Cumhuriyetlerle AB gibi bir birliğin kurulması çok büyük bir güç olmamızı sağlar...

Saygılar...

ibrahimergin 28.01.2009 12:36

[QUOTE=Kibrisli;369639]Çok haklısın bu birlik aynı sınır ve toprakları paylaşarak olmamalı. Osmanlı'nın düştüğü hataya düşülmemeli ama küçük bir hatan var Orta Asya'da hiç hezimete uğramadı Osmanlı çünkü toprağı yoktu. Belki Araplara güvenmemeliyiz ama soydaşımız, karındaşımız Türki Cumhuriyetlerle AB gibi bir birliğin kurulması çok büyük bir güç olmamızı sağlar...

Saygılar...[/QUOTE]

Orta Asyadaki Türk Devletleri bizim düşündüğümüz gibi Türk Birliği kurulması yönünde hiç de hevesli değiller. Sovyet Rusyasındanda oldukça memnun kaldıklarından Rusya yı şu an abi gibi görüyorlar ve stratejik gereklilikden dolayı da Rusya ile işbirliği yapmaları gayet normal. Kzakistanda Rusya nın askeri üsleri var aynı zamandada Rusya uzay çalışmalarını bu ülke üzerinden yapıyor. Hal böyleyken aynı soydan geliyoruz diye bir birlik kurulması çok mantıklı değildir. Arap Birliği var da ne işe yarıyor? Stratejik hedef farklılığından dolayı bir bütün değiller. Bir de Osmanlı Orta Asya ya açılmadı diye hata yapmış olmaz. Ozamanın şartlarına bakarsak bunu çok rahat anlarız. Osmanlının hedeflerinden biri Allah ın Kelamını yaymak ise batıya sefer normaldir. Aynı zamanda en büyük askeri tehlike de batıdan gelmektedir ve bu yüzden batıya yönlenmesi anlaşılabilir bir durum. Osmanlı Orta Asyaya nasıl açılabilirdi ki? Ve ya açılmasının arkasında ne mantık ararsınız. O dönemde amaç Türk Birliği kurmak değildir ve de zaten ahalisi Türk olan bir devlete niye savaş açılsın? Bir de İran gibi güçlü bir devlet vardır bu yüzden zaten doğu sınırına ulaşılmıştır.

altuntas58 29.01.2009 20:30

[B] Türk birliği mutlaka kurlmalıdır[/B]

[B]Ya kartal olup ucacaksin Yakalamak icin gunesi, Ya da tavsan gibi yasayacaksin Olmak icin bir kartal yemi. Ey Turk! Senin yerin yuksek...[/B]

HAYALKAFE 30.01.2009 13:31

bence Türk ve İslam birliği kurulmalı hem de en kısa zamanda!

fevzireiscoşkun 04.02.2009 10:04

SEVGİLİ ARKADAŞLAR BIRAKIN BİRLİĞİ KURMAYI BU SÖZCÜK BİLE İNSANA HEYACAN VERİYOR BU GÜZELFİKRİ BÜYÜK DÜŞÜNCEYİ BURAYA TAŞIYAN HERKESE TEŞEKÜR EDER SAYĞILAR SUNARIM

frekans58 09.02.2009 22:05

kesinlikle kurulmalı diyorum ve bunu yıllardır diyorum.

ramazan_d 09.02.2009 22:39

George Washington komutası altında, İngiliz imparatorluğuna karşı verilen ve
kazanılan bağımsızlık savaşından 13 yıl sonra, 1789′da, 13 "İngiliz sömürge
eyaleti" aralarında anlaşarak Amerikan Birleşik Devletlerinin temelini attılar.
1945 yılında 7 ülke ile kurulan Arap Birliği?nin bugün 23 üye ülkesi var.
Irkı ayrı, dilleri ayrı, kültürleri birbirinden değişik ve hatta birbirleri ile
yıllarca çatışan mezheplerin oluşturduğu 6 kurucu üye ülkeler Almanya, Fransa,
İtalya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg, 1957 yılında Avrupa Birliği?ni
gerçekleştirdiler. Bugün, iktisadi ve siyasi manada sözü geçer bir cazibe
noktası haline gelmiş olup, büyük ödünler vermek pahasına ve hatta parçalanmak
tehlikesine rağmen, Türkiye?miz dahi bu birliğin bir parçası olma siyaseti
gütmektedir.
Afrika ülkeleri bile yaşanan sömürge, savaş ve yoksulluk yılları ardından
2002′de 53 üye ülkenin katılımı ile kendi birliklerini kurdular. Hızla ilerleyen
bu ülkeler geçmişin intikamını alırcasına birbirlerine kenetlenmiş
durumdadırlar......... bizler kin ve nefretle işimiz yok yeterkiiiii emin adımlar atılsın hadi hayırlısı

ramazan_d 09.02.2009 22:45

süleyman karaman

Hiç düşündünüz mü?

George Washington komutası altında, İngiliz imparatorluğuna karşı verilen ve
kazanılan bağımsızlık savaşından 13 yıl sonra, 1789′da, 13 "İngiliz sömürge
eyaleti" aralarında anlaşarak Amerikan Birleşik Devletlerinin temelini attılar.
1945 yılında 7 ülke ile kurulan Arap Birliği?nin bugün 23 üye ülkesi var.
Irkı ayrı, dilleri ayrı, kültürleri birbirinden değişik ve hatta birbirleri ile
yıllarca çatışan mezheplerin oluşturduğu 6 kurucu üye ülkeler Almanya, Fransa,
İtalya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg, 1957 yılında Avrupa Birliği?ni
gerçekleştirdiler. Bugün, iktisadi ve siyasi manada sözü geçer bir cazibe
noktası haline gelmiş olup, büyük ödünler vermek pahasına ve hatta parçalanmak
tehlikesine rağmen, Türkiye?miz dahi bu birliğin bir parçası olma siyaseti
gütmektedir.
Afrika ülkeleri bile yaşanan sömürge, savaş ve yoksulluk yılları ardından
2002′de 53 üye ülkenin katılımı ile kendi birliklerini kurdular. Hızla ilerleyen
bu ülkeler geçmişin intikamını alırcasına birbirlerine kenetlenmiş
durumdadırlar.

Ya bizler; tarihi, kültürü, dili ve özü bir olan Türkler?

Günümüz dünyasında "güçlü" olmanın "birlik" kurabilmek ile mümkün olduğunu idrak
eden ve birliklerini kurabilen bir-çok dünya ülkesi, birliklerini kuramayan
diğer ülkeleri daha da küçülterek yönetmek ve kendi imparatorluklarına dâhil
etmek yolunda giderken, bizlere iki seçenek gözükmektedir;
Ya parçalanacağız ve bu birliklerin birer parçaları ve veya nüfuzları altında
olacağız, ya da kendi birliğimizi kurup, "güçlü" ülkeler ve birlikler arasındaki
yerimizi alacağız.
Vatan, her evladını göreve çağırıyor; 250 Milyon’dan fazla Türkün yaşadığı
dünyamızda, AB benzeri ama bize özgü bir Türk Birliğinin kurulması mutlak şart
olarak karşımızda durmaktadır. 7 bağımsız Türk Devletinin TürkBirdev olarak
ekonomik ve askeri güçlerini bir birlik altında toplaması, oyunları bozan,
senaryoları değiştiren ve devler arasında yerimizi almamızı sağlayan bir sürecin
başlangıcı olacaktır.

Neden TürkBirDev?

Çünkü; gereklidir ve gerçekleştirilmesi mümkündür.
Türkiye ve diğer Türk Devletleri şu an kritik bir geçiş süreci içindedirler.
Yedi bağımsız Türk devleti, dış ve iç güçler tarafından, bir-çok yöne çekilmeye
çalışılırken, "en doğru olan" bir kurtuluş yolu aramaktadırlar. Bizler
inanıyoruz ki, "en doğru yol" Türk Birliği yoludur.
TB, sadece Türk milleti için değil, aynı zamanda kalıcı bir dünya barışı için de
gereklidir. Öyle ki, Türk Dünyası dört büyük imparatorluk haline gelmiş veya
gelmekte olan, ekonomik güçler tarafından sarılmıştır; batımızda AB
imparatorluğu, kuzeyimizde Rusya imparatorluğu, doğumuzda Çin İmparatorluğu ve
güneyimizde bir kısım topraklarımızı da kapsayan yeni Amerikan imparatorluğudur.
Madden ve manen, içten ve dıştan sinsi bir şekilde kuşatma altında olduğumuzun
açıkça görüldüğü şu dönemde, bağımsız Türk Devletlerine biçilen rolleri
oynamamak ve bu imparatorluklar tarafından yönetilen parçalar haline gelmemek
için, ?derhal? bugünden başlayarak çalışmamız ve birliğimizi kurmamız
gerekmektedir. Aksi takdirde önümüzdeki 10 yıl içinde bazı sınırlarımız cismen
ve diğerleri nüfuzen yeniden çizilecektir.
Bu olası vahim durum Türk dünyası için hazin bir kayıp olduğu kadar, dünya
barışı içinde büyük bir tehlike oluşturacaktır.
Öyle ki, Türk Birliği?nin gerçekleşemediği bir coğrafyada, dört ekonomik gücün,
sınırları ve milli çıkarları karşı-karşıya gelecek, emareleri, yapılan birçok
anlaşma ile ortada olan ikili bir kutuplaşma dünyada yeni ve daha önce
görülmemiş tehlikede soğuk ve zaman zaman sıcak, kanlı savaşlara neden
olacaktır.
Peki, bu kadar önem verdiğimiz bu birliğin kurulamamasının nedenleri nelerdir?
Ne tür engellerimiz var? Bu soruyu yönelttiğimiz üyelerimizden aldığımız
yanıtlara bir göz atalım.

Tabloda da görüldüğü gibi en büyük üç engel:

1 Türkler arasında gönül bağının olmaması 8 %
2 Türk Devlet başkanlarının isteksizliği 12 %
3 TB için ciddi bir atılım yapılmamış olması 33 %

Hiçbir engel olmadığını düşünen üyelerimiz ise %13 oyla ciddi bir adım atılmama
düşüncesinden sonra gelen büyük çoğunluktur.
Bu tablodan da açık ve net bir şekilde anlaşılıyor ki, birliğimizin
kurulmamasından sadece bizler sorumluyuz. Belki de böyle bir birlik kurulmasının
gerekli ve gerçekleştirilmesinin mümkün olduğuna hala inanmayanlarımız var
içimizde.
Her zorluga ve onumuze cikabilecek engellere ragmen, Turk Birligini kurma
calismalarini surdurmek, Turk milletinin gelecegi icin vaz gecilmez bir
gorevdir. Bu gorevi vatan borcu bilen ve boyle inanan her Turk’un TB nin
gerceklesmesi icin az veya cok, tek basina veya ekip olarak, sivil toplum
kurulus uyesi veya devlet gorevlisi olarak yapabilecekleri vardir;
Yapabileceklerimizi, fiile donusturme zamani sartlarin olgunlastigi bu an ve bu
gundur.
Peki, böyle bir birliğin içinde yer almamızın bizlere sağlayacağı yararları
nelerdir?
Türk Birliği, AB için en iyi ve geçerli bir seçenektir. Türk Birliği, sadece
Türkiye?nin değil, Bütün Türk milletinin ?milli? meselesi olan Kıbrıs, Ege
adaları, Bati Trakya, sözde ermeni soykırımı, Karabağ, Güney Azerbaycan, Doğu
Türkistan, Kerkük ve PKK gibi birçok sorunu, Türk Ulusunun lehinde çözüme
kavuşturacak bir formüldür.
Ekonomik ve Askeri güçlerimizin birleşmesi ile oluşacak kaynak ve tasarruflardan
elde edilen imkânlarla ortak iç sorunlarımız olan yüksek işsizlik, eğitimsizlik
oranları kısa bir sure içinde aşağı rakamlara çekilebilecektir; hammaddelerimiz
TB içinde işlenebilecek ve üretici durumuna gelinebilecektir; dış borçlar
ödenebilecek İMF ve dış ülkelerin baskı ve yönlendirmelerinden kurtulunacaktır.
Orta Asya?dan Avrupa?ya kadar uzanan toprakları ile TB, gerçekleşme aşamasında
olan 4 imparatorluk(!) arasında güç dengelerini sağlayacak ve kalıcı bir dünya
barışına katkıda bulunacaktır.
Bu birlik gerçekleştirilmelidir. Çünkü bu birliği kurmak güçlü olmak ve dünya
dengelerini lehte değiştirmektir. Çünkü bu birlik gerçekleştirilebilir bir
gerçekliktir.
TürkBirDev Topluluğu, Avrupa Birliği şeklinde fakat Türk milletine özgü bir
birliğin önümüzdeki 10 yıl içinde, 2017′ye kadar 7 Türk devleti arasında
gerçekleştirilebileceğinin gayet olasılıklı olduğu inancındadır.
7 Türk Devleti kendi hür iradeleri ile bir araya gelebilecek, bir Ortaklık
Belgesi oluşturabilecek ve müzakere edebilecek bağımsızlığa sahiptirler. Bu hür
iradenin ortaya çıkabilmesi ve eyleme dönüşebilmesi için,
Hâlihazırda halkı temsil eden milletvekillerinin ve ülkeyi yöneten devlet
adamlarının kararlılığı veya tabandan, halktan gelen bir istek ve bu isteğin
oylara dönüşmesi, ?Türk Birliği ?ne EVET? diyecek vekillerin ve devlet
adamlarının seçilmesi ve meclise gönderilmesi gerekmektedir.

Birliğin öncelikli MÜZAKERE MADDELERİ ise
1. Vize zorunluluğunun ortadan kaldırılarak kişi, mal, hizmet ve sermayenin
serbest dolaşımı;
2. Ortak eğitim, kültür, tarım, balıkçılık ve taşımacılık siyaseti;
3. Ortak su, enerji ve uzay araştırma siyaseti;
4. İktisadi ve parasal birlik ve vergilendirme;
5. Ortak dış siyaset ve güvenlik;
6. Ortak savunma sanayi ve ordusu;
7. Türk Birliği ?Merkez Bankası?nın oluşturulması şeklindedir.
Müzakere edilebilecek belli başlı bu 7 maddeden ilkinin bugün dahi
kararlaştırılıp 7 Bağımsız Türk Devleti tarafından kanunlaştırılarak yürürlüğe
konulmasında hiç bir engel yoktur ve Türk Birliği?nin gerçekleştirilebilmesi
için gerekli ilk adımdır.
TurkBirDev tarafından, Türk Birliğine giden yolda 7 çalışma belirlenmiş olup,
4?ünün tatbiki hâlihazırda yapılmaktadır.
Türkev ? kuruluşlar ve toplum önderleri arasında iletişim ve destek için ortam,
Türk kültürünün yaşanması ve yaşatılması için yer ve olanak sağlıyor.
Türk Girişimciler Odası ? üyelerinin ekonomik olarak gelişmelerine katkıda
bulunmak için ortam ve imkânlar yaratıyor;
Çocuklara Eğitim ve Yârdim Derneği ? Devlet ve vatandaş ile el ele vererek
kırsal kesimde eğitimi destekliyor;
TürkBirDev ?başarılı, kurumsal ve/ya kişisel çalışmaları ödüllendirerek, Türk
Birliği yolunda çalışanları destekliyor, teşvik ve takdir ediyor.
Hazırlık aşamasında olan ve tasarimlari devam eden diğer 3 çalışma ise;
? Aylık dergi çıkartmak,
? Radyo ve TV programları yayınlamak,
? TurkBirDev için bir merkez bina oluşturmaktır.
Bu ve benzer çalışmalardan elde edilmesi gereken en önemli sonuç Türk Birliğinin
gerekli ve gerçekleştirilebilir olduğu düşüncesini 250 Milyona duyurmak,
düşüncenin filizlenmesine ve bir ağaç gibi büyüyüp meyvelerini vermesine olanak
sağlayacak ortamlar yaratmış olmaktır. 7 Bağımsız Türk Devleti içinde ve dış
ülkelerde yaşayan Türklerin ve hâlihazırda kurulmuş olan derneklerin bir araya
gelip bulundukları ülkelerde yapacakları ortak çalışmalar ile Türk Birliğine
?EVET? diyenler 250 Milyonu bulmalı ve aşmalıdır. Günümüz dünyasında en güçlü
bir silah olan düşüncenin önüne geçebilmek, düşünceyi hapis edebilmek
imkânsızdır.
Gerekli ve gerçekleştirilebilir olan 7 Bağımsız Türk Devleti arasında kurulacak
Türk Birliğine sizinde ?EVET? demeniz ve dusuncelerinizi bu yonde
yogunlastirmanizla
Türk Birliği sizinle mümkün,
TürkBirDev sizinle daha güçlü olacaktir!

"Ben her şeyden önce bir Türk Milliyetçisiyim.
Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk’ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."

Mustafa Kemal ATATÜRK

"Bugün Sovyetler Birliği dostumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat yarın ne olacagını kimse bugünden kestiremez. Tıpkı Osmanlı gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan gibi parçalanabilir, ufalanabilir.Bugün elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni bir dengeye ulaşabilir.İşte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir. Bizim dostumuzun idaresinde dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Hazır olmak yalnız o günü susup beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi köprüleri sağlam tutarak. Dil bir köprüdür… İnanç bir köprüdür…Tarih bir köprüdür… Köklerimize inmeli ve olayların böldügü tarihimiz içinde bütünleşmeliyiz. Onların (soydaş Türk kardeşlerimizin) bize yaklaşmasını beklememeliyiz. Bizim onlara yaklaşmamız gereklidir."

Mustafa Kemal ATATÜRK

""""""""""""""""""""""""""""""""

Butun "devler" birlesiyor ve Turkiye AB nin son halkasi olmak zorunda birakiliyor, yani "dis kapinin mandali".
AB federal devlet olma yolunda ilerliyor, simdiden "AB federal olacak" die yazilan kitaplar AB nin destegiyle basildi ve ucretsiz dagitiliyor. Zaten Federal bir topluluga ULKEMIZI aday yapmak hic de akilli bir cozum degil. ANAYASAMIZ BUNA basta karsi cikiyor! Bagimsiz bir ulkeyiz biz, ic islerinde bagimsiz dis islerinde AB merkez otoritesine bagimli deil.
Bunu hic bir TURK kabul ETMEYECEKTIR! Atalarimizin bagimsizlik ugruna doktugu kanlari bir heves ugruna feda edemeyiz.

Simdi zaman birlik zamani, MHP, AKP, CHP diye ayirmadan, her Turk’un birlesmesinin zorunda oldugu zamandir. TURKLER ustune kurulacak baskinin ONUNE GECME ZAMANIDIR…

ISTIKLAL MARSIMIZ DA MEHMET AKIFIN DEDIGI gibi, HANGI CILGIN BANA ZINCIR VURACAKMIS SASARIM!!!!!

ERTAN0082 14.02.2009 19:12

büyük ortadoğu küçük türkiye isimli projenin eşbaşkanına oy vermeye devam edersek bırakın türk birliğini yakında ıraka döneceğiz
batı kendi haricinde ki insanları kendi kölesi olarak görür ve bu şekilde politikalar izler dış görüntü olarakta cıcılı bıcılı takılır bizimkiler de aaa ne güzelmiş ya keşke bizde girek filan derler ama adamların niyeti birliğe almak değil bizi bölmek ve dünyanın geri kalan enerjisi olan bu topraklarda ki tüm enerjileri açığa çıkartmak(kurulan ülkenin anayasasını kendilerine göre hazırlayarak petrol doğalgaz bor vs... rahatça çalacaklar) malum ırka sahip vatandaşlarımızı maddi yönden her geçen gün dahada zenginleştiren batı(uyuşturucu,her türlü kaçakçılık vs...) bir gün o insanlık dışı çirkin planının altında kalacaktır

ayrıca gençlerimize bir çağrım var benim kız arkadaşım kardeş devlet özbekistan lı ve bizim haricimizde ki türk devletlerinde yaşayan kızlar o kadar ince zarif duygusal bir yapıya sahipler ki türkiye dışında ki türk devletlerinde yaşayan kızlarla arkadaşlık kurun

faşizme siyonizme ve her türlü emparyalizme karşı YAŞASIN TURAN

ERTAN0082 14.02.2009 19:15

HER İNSANIN HAK ETTİĞİ KADAR İTİBAR VE HAYSİYET SAHİBİ OLMASI EN BÜYÜK DİLEĞİM

ERTAN0082 14.02.2009 19:22

EMPERYALİSTLER VE İÇİMİZDE YAŞAYAN DOST GÖRÜNTÜLÜ İŞBİRLİKÇİLER UNUTMAYIN; BİZLER TÜRK'ÜZ BİZLER DÜNYAYA İNSANLIĞI ÖĞRETEN 500 MİLYONLUK ASİL BİR MİLLETİZ KİRLİ EMELLERİNİZE HİÇBİR ZAMAN ULAŞAMAYACAKSINIZ

ERTAN0082 14.02.2009 21:26

gençler, bugün bizim destanımız olan o isim bir çete operasyonuna isim olarak verilmektedir bu da oyunun bir parçasıdır unutmayın o özendiğiniz abd ab gibi kan emiciler bizi içimizdeki işbirlikçileriyle birlikte bölmeye parçalamaya bizim enerjilerimizi çalarak bizi bir ekmeğe muhtaç etmeye çalışıyorlar LÜTFEN ARTIK KENDİNİZE GELİN SİZ TÜRKSÜNÜZ DÜNYANIN EN ASİL ÇOCUKLARISINIZ BUNU UNUTMAYIN

ofgurleyuk78 02.03.2009 21:39

[QUOTE=ERTAN0082;376208]gençler, bugün bizim destanımız olan o isim bir çete operasyonuna isim olarak verilmektedir bu da oyunun bir parçasıdır unutmayın o özendiğiniz abd ab gibi kan emiciler bizi içimizdeki işbirlikçileriyle birlikte bölmeye parçalamaya bizim enerjilerimizi çalarak bizi bir ekmeğe muhtaç etmeye çalışıyorlar LÜTFEN ARTIK KENDİNİZE GELİN SİZ TÜRKSÜNÜZ DÜNYANIN EN ASİL ÇOCUKLARISINIZ BUNU UNUTMAYIN
__________________[/QUOTE]

Bütün değerlerimiz ayaklar altına alınıyor. Sinsice bir plan işletiliyor. Uyanık olmak, Milli Değerlerimize (Maddi ve manevi) sahip olmak zorundayız. Yoksaaa Allah korusun.

Merkez_Alperen 07.03.2009 18:53

[URL=http://img26.imageshack.us/my.php?image=euturkiye1.jpg][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/8490/euturkiye1.jpg[/IMG][/URL]

mozmen58 16.03.2009 15:44

VİDEO YU indiremedim Dünya üzerinde o kadar çok oyunlar oynanıyorki .Bugün forma bir yazı ekledim Türk olmak dik durmaktır .Arkadaşlar okusun Türkiye üzerine oynana oyunlar diye bir yazı daha yayınlamıştım tekrar siteye yayınlayacagım arkadaşıma düşüncelerinden dolayı teşekkür ederim.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:01.