![]() |
Yeşil Yok Oldu
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/meydan_taslandi.jpg[/IMG]
Kent Meydanında çalışmalarda sona yaklaşı lırken vatandaşlar memnuniyetsizliklerini belirttiler. Kütüphanenin yıkılması ile başlayan çalışma larda sona yaklaştığımız şu günlerde vatandaşlar Sivas'ın yeşil meydanının tamamen taşla bezendiği ni, yapılan bu çalışmalarla amacın tarihi yapıların çevresini açmak ve günyüzüne çıkarmak olduğunu ancak yapılan çalışmalarda tarihi yapıların beton dan bir alanın ortasına gömüldüğünü, yeşil dokunun tamamen kaybolduğunu dile getirdiler. Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesinin ortak projesi olan Kent Meydanı Projesi kapsamında yapılan çalışmalarda alanın çevresine istinat duvarı şeklin de duvarlar inşaa edilirken ilk bahar ve sonbahar aylarının en güzel anlarını yaşayan meydan şimdi ağaçsız ve yeşilsiz. Tamamen beton ve taşlardan ibaret olan çalış maları izleyen vatandaşlar alanın önceki sıcaklığı nın kalmadığını oldukça soğuk bir görünüm kazan dığını dile getirdiler. |
Cevap: Yeşil Yok Oldu
Vallaha ben de söyleyecektim günlerdir ama yine gereksiz muhalefet yapıyorum diye yaftalanırım diye tırstım:D o bakımdan hiç yorum yapmıyorum bunun dışında.:)
|
[B]Eğer böyle bir yanlış yapıldıysa belediyenin bunu mutlaka düzeltmesi gerekir....[/B]
|
Umarım yertişmiş ağaçlar dikilir ama yinede eskisi kadar yeşil olamaz heralde. birde kaldırım taşları hakkaten önemliydi onlar sökülmeseydi.
|
-->: Yeşil Yok Oldu
içeride var yeşillik o kadarda değil yani ...................
|
--->: Yeşil Yok Oldu
zaten yazın güneş yakıyor sivasta dikkat ederseniz istasyon caddesinde yazın kimse gezmiyor agaçları kestiler güneş direk rahatsız ediyor insanları agaçları kesmeleri çok kötü oldu bakın yazın görün gündüz vakti kimse gezmeyecek agaçsız sivas hiçbişeye benzemiyor keşke hiç dokunmasalardı oralara bide o osmanlı taşlarını niye çıkardılar millet tarihi eser bulamaz bizimkilerde yıkıyor
|
-->: --->: Yeşil Yok Oldu
[QUOTE=tayfun5883;330675]zaten yazın güneş yakıyor sivasta dikkat ederseniz istasyon caddesinde yazın kimse gezmiyor agaçları kestiler güneş direk rahatsız ediyor insanları agaçları kesmeleri çok kötü oldu bakın yazın görün gündüz vakti kimse gezmeyecek agaçsız sivas hiçbişeye benzemiyor keşke hiç dokunmasalardı oralara bide o osmanlı taşlarını niye çıkardılar millet tarihi eser bulamaz bizimkilerde yıkıyor[/QUOTE]
BU KONUDA HAKLISIN 100 SENELİK AĞAÇLARIMIZ GİTTİ |
umarım belediye bu soruna bir çözüm bulacaktır. bence yeni görüntü eskiyi aratmayacak.
|
[B]Önce proje gercekleşsin sonra yeşillendirme işlerini yaparlar sabırlı olalım işin sonunu beklemeden peşin hüküm vermeyelim[/B]
|
İÇERİYE DİKKATLİ BAKANLAR GÖRECEKLERDİR YEŞİLİ STADYUM SAHASI GİBİ YEŞİLLİK
|
[QUOTE=FALÇATA 58;330737]İÇERİYE DİKKATLİ BAKANLAR GÖRECEKLERDİR YEŞİLİ STADYUM SAHASI GİBİ YEŞİLLİK[/QUOTE]
[B]önemli olan ağaçlardı!orayı güzel kılan asırlık ağaçlardı.hadi çimler geri gelir kısa sürede ağaçların hesabını kim verecek?!!!:mad:[/B] |
Bu[B] konuda eleştiri ya da övgü yapmak için projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyorum.:)[/B]
|
Bizim vatandaşımız hep böyleler zaten :D
|
çalışma yapılan alanın yanından her geçtiğimde sabırsızlanıyorum çalışmaların bitmesi için ve orada fotoğraflar çekinebilmek için :D
Ağaçların kesilmesini eleştiriyorsunuz ama o ağaçlar kesilince anladım ki Sivas ne kadar şanslı bir şehirmiş... Çünkü o ağaçlar kesildikten sonra sabit bi noktadan bakarak aynı anda Çifte Minareli Medreseyi Şifaiye Medresesini Buruciye Medresesini Kale Camiini Valilik Binasını Kongre Müzesini görebiliyoruz. Tren garının ordaki 4 işletme kavşağından baktığınızda valilik binasını görebiliyoruz. Ayrıca başkan binlerce yeni ağaç dikimi yaptıklarını söylüyor. Kesilen 100 çürümüş ağacın hesabını yapmak pek mantıklı gelmiyo |
çalışmalare bittikten sonra süper fotoğraflar koymayı düşünüyorum buraya... tüm o tarihi eserlerin aynı anda göründüğü fotoğraflardan
|
[QUOTE=gfb34;330817][B]önemli olan ağaçlardı!orayı güzel kılan asırlık ağaçlardı.hadi çimler geri gelir kısa sürede ağaçların hesabını kim verecek?!!!:mad:[/B][/QUOTE]
ÇİFTE MİNARENİN İÇİNDEKİ AĞAÇLARDAN BAHSEDİYORSAN ONLAR YOK OLMADI SADECE YERLERİ DEĞİŞTİ |
gayek güzel oldu bence eskisinden kat kat güzel modern bir görünüme kavuştu.
|
alkışlamak varken çomak sokmak niye...
|
Genç kardeşlerimiz bu konuda çok sabırsız.Eğer İstasyon Cad.sine kesilen ağaçların yerine yenileri dikilmeseydi haklılardı.Ama madem yeni ağaçlar dikildi 2-3 yıl içinde eskisinden daha güzel ağaçlar göreceğiz.Kent Meydanına gelince bu konuda da aceleci olmayalım.Kurban Bayramı'ndan önce açılmış olacak.O zaman yorumumuzu yaparız.O bölgeye tarihi eserleri kapatmamak şartıyla çok sayıda bodur ağaçların dikileceğine inamıyorum.
|
Cevap: -->: Yeşil Yok Oldu
[QUOTE=Yiğiter;330847]Bu[B] konuda eleştiri ya da övgü yapmak için projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyorum.:)[/B][/QUOTE]
[B]İşin özü,galiba sizin bir cümlelik ifadenizde saklı. Yani,böyleci ciddi bir kurum,İl'in göbeğinde yeni projeye imza atıyor, Bu projenin maket çalışması, Bittiğinde nasıl bir şekil alacağı, İl'de mevcut bulunan Cumhuriyet Üniversitesi birimlerinden bir rapor alınmamış olması? Gibi hiçbir profosyonel çalışma olmamış ve belirtilmemişmi? Yani ''Durdum divana mevlam kayıra'' bir projemi yapılıyor. Veyada,bunu yaptık ama olmadı,yarın yenisini yaparız memnun kalırlar anlayışımı hakim.[/B] |
Cevap: -->: Yeşil Yok Oldu
[QUOTE=mesut_tncsvs;331562]gayek güzel oldu bence eskisinden kat kat güzel modern bir görünüme kavuştu.[/QUOTE]
[B][I]Mesut sana katılıyorum Sivasımız her geçen gün dahada güzelleşiyor sabredin göreceksiniz eskisinden çok daha güzel olacak Belediye çok güzel çalışıyor ben başkanı buradan kutluyorum.[/I][/B] |
-->: Cevap: -->: Yeşil Yok Oldu
[QUOTE=albina58;331724][B]İşin özü,galiba sizin bir cümlelik ifadenizde saklı.
Yani,böyleci ciddi bir kurum,İl'in göbeğinde yeni projeye imza atıyor, Bu projenin maket çalışması, Bittiğinde nasıl bir şekil alacağı, İl'de mevcut bulunan Cumhuriyet Üniversitesi birimlerinden bir rapor alınmamış olması? Gibi hiçbir profosyonel çalışma olmamış ve belirtilmemişmi? Yani ''Durdum divana mevlam kayıra'' bir projemi yapılıyor. Veyada,bunu yaptık ama olmadı,yarın yenisini yaparız memnun kalırlar anlayışımı hakim.[/B][/QUOTE] [B]Her açıdan düşünülmüştür diye tahmin ediyorum.Öyle saldım çayıra bakalım ne çıkacak değildir herhalde.:) Ben projenin tüm ayrıntılarını bilmediğim için beklemeyi tercih ediyorum hepsi bu[/B] |
valla yaw simdi kimse sabah sabah gezmez oralari yazin sahsen ben gezmem .
yaw senede bir tatile gelecez ondada pisecez yaw |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:20. |