![]() |
Kele ne anlama geliyor
ARKADASLAR " KELE " NE ANLAMA GELDIGINI BILEN VAR MI????
SIZE NE ANLAMINA GELIYOR :confused: ................ |
Cevap: Kele ne anlama geliyor
[B]1-) Sadece konuşma dilinde olan bir sözcüktür, güzel yurdumun (bkz: Türkiye) güneydoğu taraflarında duyulabilir, kızgınlık anlarında baş vurulur.
- ne diyorsun sen kele? - kele n'apıcan sen onu? gibi örnekler verilebilir. 2-) Konuşma dilinde, boga, tosun anlamına gelen kelime. 3-) Genellikle anadoluda hatun kişiye seslenme baabında kullanilan soz 4-) Antep yöresinde soru cümlesinde kullanılan ek. mesela; kim ki---> kimkele neden ki--->nedenkele Bu bilgiler yeterli mi? :)[/B] |
[B]Tokat yöresinde de kişi yada adam yerine 'Heri' yi kullanıyorlardı buda öyle bişey sanırım
Gidek Heri gibi :D[/B] |
şimdi ben osmana kelem desem tosunum anlamında mı oluyor :D:D:D
|
Adana yöresine mahsus diyorsan kele'nin anlami ayol'dur...
|
[QUOTE=tatli-dilli;353974]Adana yöresine mahsus diyorsan kele'nin anlami ayol'dur...[/QUOTE]
ALEMSİN KELE:)........................ |
[QUOTE=HaKaaN;353986]ALEMSİN KELE:)........................[/QUOTE]
vaay hakan reis yapmışın yine :D |
sagolun, ben bilmiyordum ögrenmis oldum.................
|
[QUOTE=çılgın_türk;353960]şimdi ben osmana kelem desem tosunum anlamında mı oluyor :D:D:D[/QUOTE]
[B][I]Balıkesir'de beyaz lahanaya kelem diyorlar, yanlış anlamaya mahal vermeyelim :D [/I][/B] |
kele
is. hlk. Boğa, tosun. Güncel Türkçe Sözlük -------------------------------------------------------------------------------- kele 1. “Ayol, hey, yahu"anlamında ünlem. 2. Kız ya da kadın çağırma ünlemi. Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü -------------------------------------------------------------------------------- kele Sürülmemiş tarla. Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü -------------------------------------------------------------------------------- kele Boğa. Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü -------------------------------------------------------------------------------- kele 1. Güzel, iyi : Kele gelin ne diyor? 2. Büyük ve onurlu. Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü -------------------------------------------------------------------------------- kele Ayol, yahu anlamında ünlem (çoğunlukla kadınlar kullanır). Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü -------------------------------------------------------------------------------- kele İyi, değerli. Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü -------------------------------------------------------------------------------- kele Kele! Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü -------------------------------------------------------------------------------- kele Çok (Kaman) Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü -------------------------------------------------------------------------------- kele Daha çok kadınların kullandığı bir hitap sözü Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü |
Keller almancasi ama bizim türkler kele diyo ve bodrum anlamina geliyor...:D
|
[QUOTE=Sandalli58;354107]Keller almancasi ama bizim türkler kele diyo ve bodrum anlamina geliyor...:D[/QUOTE]
yav kadesim bunun almancayla bir ilgisi yok ki ........................ |
Kele çok basit yav:D
Hele şu kele bak kele saçları hep dökülmüş ;) |
al metin kardesim burdan oku bi ............. :D
|
[QUOTE=arifcoskun;354112]Kele çok basit yav:D
Hele şu kele bak kele saçları hep dökülmüş ;)[/QUOTE] ......................... |
kelem benim bildim kadarıyla beyaz lahana anlamına geliyord:D
|
1.sadece konuşma dilinde olan bir sözcüktür, güzel yurdumun (bkz: Türkiye) güneydoğu taraflarında duyulabilir, kızgınlık anlarında baş vurulur.
- ne diyorsun sen kele? - kele n'apıcan sen onu? gibi örnekler verilebilir. e bir de kelin ismin -e haline göre çekilmişi vardır. |
[B]Ayol, hey, yahu"anlamında kullanıldığını düşünüyorum[/B]
|
UCAKALR AHA BURDAN BAKIN OKUYUN EMIII ............. :D
|
Kele ne mühim kelimeymiş tez bile yazılır :D
|
sen ne sandinya ......... ayol :D
|