Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   Sizce Türkiye`nin en büyük sorunu nedir? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=23514)

Nazligül 06.01.2009 15:44

Sizce Türkiye`nin en büyük sorunu nedir?

[B][I][COLOR="Red"]Sizce Türkiye`nin en büyük sorunu nedir?[/COLOR][/I][/B]

[B][COLOR="Black"]1. Dışa bağımlılık
2. Terör
3. Halkın bilinçsizliği
4 .Eğitimin kalitesiz ve düşük olması
5. Yolsuzluk
6. İşsizlik
7. Demokrasinin tam olarak işlememesi
8. Siyasi istikrarsızlık
9. Yeni neslin yabancılaştırılması
10. Ekonomik kaynakların kullanılamaması
11. Gelenek, görenek ve adetlerimizin unutulması
12. Ekonominin kötü olması
13. Milliyetçi duyguların unutulması
14. Hak ve özgürlüklerin yeterince verilmemesi
15. Adam kayırmalar
16. Enflasyon
17. Jeopolitik önemimizin kullanılamaması
18. Suç oranlarının artması
19. Yatırımın az olması
20. Diğer (mesajınızda belirtin) [/COLOR][/B]

MELİLA 58 06.01.2009 15:47

Cevap: Sizce Türkiye`nin en büyük sorunu nedir?

SİYASİ İSTİKRARSIZLIKK......................

LaEdri 06.01.2009 15:54

Hepsini de işaretledim.
Ama en önemlisi şuan işsizlik bence..
İş olunca,halkın refah seviyesi artar,refah seviyesi arttıkça,biliçlenir,biliçlendikçe teröre aman vermez,teröre aman vermedikçe dışa bağımlı kalmayız ve kaynaklarımızı verimli kulanırız..

MELİLA 58 06.01.2009 15:56

YİĞİTER ARKADAŞIM ÇOK HAKLI ASLINDA SORUNLARIN HEPSİ BAĞLANTILI BİRKAÇI ÇÖZÜLSE HEPSİ ÇÖZÜLECEK

seva 06.01.2009 17:24

valla hep birbirinden sorun ilk olarak sorun eğitimsizlik...

altuntas58 06.01.2009 18:37

[B]Benim şahsi kanaatimce Ekonomik kaynakların kullanılamaması[/B]

ibrahim boydaş 06.01.2009 19:02

bence turk halkı cok bılıncsız bıraz bılınclı olunsa bu ulkenın durumu daha farklı olurdu

dark_yamtar58 06.01.2009 23:08

n önemlisi kültürden uzak bir toplum olduk...:

nüfusumuz 70 milyon ençok satan gazete 600 bin.o da fikir gazetesi değil magazin ve haydar dümen sayfası için satılıyor.kitap okumada çook gerilerdeyiz.TV de abuk sabuk programlar gözde.fatih ürek,ahu tuğba,aydın sanatçı!en çok sevilen şarkılar:şakşuka,arabada beş evde onbeş, vs.

eğitim rezalet.12 zayıfı olan öğrenci sınıf geçiyor.sistem çökmüş.(zaten sistem yoktu

dark_yamtar58 06.01.2009 23:11

EREZYONA UĞRATILMIŞ YOZLAŞTIRILMIŞ TOPLUM OLDUK.....:

büyük bir sorun var aslında ortada; dost bildiğin; ya da kapı komşun ... kim biliyor musun? Emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı yeni bir oyun. yozlaşmaya uğramış bir toplum yaratmak (gelenek ve göreneklerini terk eden, yıllarca değerlerimiz diye taşıdıklarımızı değersizleştiren) ve bu toplumu kendi amaçları doğrultusunda yönetmek.

en kötüsü de içteki düşmanlar, Yüce Atatürk'ün bizi uyardığı gibi, yönetimdeki kuklalar

yerliturkuaz 06.01.2009 23:12

[B]Hangisini ayırt edelim ki hepside var bende hepsini işaretledim....[/B]

dark_yamtar58 06.01.2009 23:13

AVRUPA BİRLİĞİ SEDASI............:

bence en büyük sorunumuz; başkalarına olan kompleksimiz...özellikle avrupa birliği kompleksi...onlardan gelen her şeyi kayıtsız şartsız kabul ediyoruz..hiçbişeyi sorgulamıyoruz...en büyük sorunumuz bu bence...ne zaman ki büyük bir millet vede kültür olduğumuzun farkına varır vede kendi ayaklarımızın üstünde durabilirsek,işte o zaman Türkiye gerçekten şahlanır.

dark_yamtar58 06.01.2009 23:15

AHLAK DEĞERLERİNİ YİTİREN TOPLUM......:

herkes kendi kafasına göre bir şey söylüyor.bence Türkiye nin en büyük sorunu ahlaksızlaşan,duyarsızlaşan,dürüstlükten hızla uzaklaşan,şapşallaşan toplum.

hepimizin beyni uyuşmuş.gerçekleri göremiyoruz.görsek te kabul etmiyoruz.sanat,eğitim,kültür hayatımız dumura uğramış.nereye bu gidiş?

Merkez_Alperen 06.01.2009 23:19

Dışa bağımlılık
Terör
Halkın bilinçsizliği
Eğitimin kalitesiz ve düşük olması
Yolsuzluk
İşsizlik
Demokrasinin tam olarak işlememesi
Siyasi istikrarsızlık
Yeni neslin yabancılaştırılması
Ekonomik kaynakların kullanılamaması
Gelenek, görenek ve adetlerimizin unutulması
Ekonominin kötü olması
Milliyetçi duyguların unutulması
Hak ve özgürlüklerin yeterince verilmemesi
Adam kayırmalar
Enflasyon
Jeopolitik önemimizin kullanılamaması
Suç oranlarının artması
Yatırımın az olması

Kibrisli 06.01.2009 23:24

Tüm sorunların nedeni dışa bağımlılık, verilen örnekleri bağdaştıralım dışa bağımlılıkla

1. Dışa bağımlılık
2. Terör (Dışa bağımlı bir ekonomi ve silah üretimimiz olmasa çoktan çözülmüştü)
3. Halkın bilinçsizliği (Kültürel yozlaşma yabancı filmler ve dizilerin gençler üzerindeki etkisi)
4 .Eğitimin kalitesiz ve düşük olması (Geçmişte kendi eğitim sistemimiz varken son 50 yıldır kopya alıyoruz dışardan, Türk halkına uymadığından verim alınamıyor.)
5. Yolsuzluk (1980 sonrası Özal'ın getirdiği 80 kültürü ile başladı)
6. İşsizlik (Dışa bağımlı ekonomi)
7. Demokrasinin tam olarak işlememesi (Bölücüler yüzünden işletilmeye korkuluyor, terörde dış destekli)
8. Siyasi istikrarsızlık (Tüm siyasetimiz yıllardır dışardan yönetildiğinden iktidarları bile bir şekilde ABD belirliyor)
9. Yeni neslin yabancılaştırılması (Baştan sona kadar dış etki ve Türk kültürüne uzaklaştırılma, Mc Donalds Kültürü)
10. Ekonomik kaynakların kullanılamaması (Marshall yardımı ve Menderes'in anlaşmaları sonucu hiçbir kaynağımızı kullanamıyoruz denebilir)
11. Gelenek, görenek ve adetlerimizin unutulması (Yozlaşmaya dış etkenlerin etkisi)
12. Ekonominin kötü olması (Ekonomimizin milli olmaması)
13. Milliyetçi duyguların unutulması (Son yıllarda dışardan pompalanan AB ve liberal görüşün etkisi)
14. Hak ve özgürlüklerin yeterince verilmemesi (Demokrasinin kullanılmasına korkulması ile aynı nedenlerden dolayı yetersiz)
15. Adam kayırmalar (Dolaylı yollardan dışarı ile bağı var, iktidarın dışardan belirlenmesi=> adam kayırma, kim gelse kendi adamını)
16. Enflasyon (ekonominin dışa bağımlılığı)
17. Jeopolitik önemimizin kullanılamaması (Her yönden bağımlı olduğumuzdan farkına varamıyoruz)
18. Suç oranlarının artması (Kültürel yozlaşma)
19. Yatırımın az olması (Dış yatırıma bel bağlanması, devlet yatırımlarının kesilmesi)
20. Diğer (mesajınızda belirtin)

Arif Coşkun 06.01.2009 23:40

Tüm sorunların nedeni dışa bağımlılık, verilen örnekleri bağdaştıralım dışa bağımlılıkla

1. Dışa bağımlılık
2. Terör (Dışa bağımlı bir ekonomi ve silah üretimimiz olmasa çoktan çözülmüştü)
3. Halkın bilinçsizliği (Kültürel yozlaşma yabancı filmler ve dizilerin gençler üzerindeki etkisi)
4 .Eğitimin kalitesiz ve düşük olması (Geçmişte kendi eğitim sistemimiz varken son 50 yıldır kopya alıyoruz dışardan, Türk halkına uymadığından verim alınamıyor.)
5. Yolsuzluk (1980 sonrası Özal'ın getirdiği 80 kültürü ile başladı)
6. İşsizlik (Dışa bağımlı ekonomi)
7. Demokrasinin tam olarak işlememesi (Bölücüler yüzünden işletilmeye korkuluyor, terörde dış destekli)
8. Siyasi istikrarsızlık (Tüm siyasetimiz yıllardır dışardan yönetildiğinden iktidarları bile bir şekilde ABD belirliyor)
9. Yeni neslin yabancılaştırılması (Baştan sona kadar dış etki ve Türk kültürüne uzaklaştırılma, Mc Donalds Kültürü)
10. Ekonomik kaynakların kullanılamaması (Marshall yardımı ve Menderes'in anlaşmaları sonucu hiçbir kaynağımızı kullanamıyoruz denebilir)
11. Gelenek, görenek ve adetlerimizin unutulması (Yozlaşmaya dış etkenlerin etkisi)
12. Ekonominin kötü olması (Ekonomimizin milli olmaması)
13. Milliyetçi duyguların unutulması (Son yıllarda dışardan pompalanan AB ve liberal görüşün etkisi)
14. Hak ve özgürlüklerin yeterince verilmemesi (Demokrasinin kullanılmasına korkulması ile aynı nedenlerden dolayı yetersiz)
15. Adam kayırmalar (Dolaylı yollardan dışarı ile bağı var, iktidarın dışardan belirlenmesi=> adam kayırma, kim gelse kendi adamını)
16. Enflasyon (ekonominin dışa bağımlılığı)
17. Jeopolitik önemimizin kullanılamaması (Her yönden bağımlı olduğumuzdan farkına varamıyoruz)
18. Suç oranlarının artması (Kültürel yozlaşma)
19. Yatırımın az olması (Dış yatırıma bel bağlanması, devlet yatırımlarının kesilmesi)
20. Diğer (mesajınızda belirtin)

.

ramazan_d 07.01.2009 00:20

en önemli olan işsizlik ve iş bilgi tecrübe eğitimi olmaması meslek eğitimi daha iyiye gelmesi lazım ve ankaradaki bakanlar hep yolsukluk yapıyorlar millette hep fakir fukara oluyor zengin ise işi tıkırındaaaa mesela benim bazı iş yerinde çalıştım adam porhce markalı arabaya biniyor gariban adamda doğan arabayı zor buluyor zengin ise hep yolsuzlukla devam ediyor hani egebank vardıyaa izmirin neyiiii meşhurdur deyimiyle yolsuzluk ve yolsuzlukkkk

ofgurleyuk78 07.01.2009 12:53

Dışa Bağımlılık,
Halkın bilinçsizliği
Yolsuzluk bence en önemlileri bunlar. En az bunlar kadar dikkat edilmesi gereken bir şey daha var.(Ankete alınmamış)
Dinin siyasete alet edilmesi.

ebubekir çakmak 07.01.2009 13:16

[COLOR="Purple"][FONT="Comic Sans MS"]şıkların hepside günümüz türkiyesinin önemli sorunlarıdır bu sorunların biri kalksa biri kalkmasa gibi bi lüksümüz yoktur bu sorunların hepsi kalkmadıkça eminim bizden sonraki nesiler atlarından için(yani bizlerden için) hayır duası edecek değillerdir nitekim hepsinin ağzıda bize nasıl bir vatan braktılar diye hep lanet hep beddua olacaktırr BİZ BU VATANI ATALARIMIZDAN YADİGAR DEĞİL TORUNLARIMIZDAN EMANET ALDIK[/FONT][/COLOR]

HaZaN 07.01.2009 15:22

[B][I]Terör
Halkın bilinçsizliği
Eğitimin kalitesiz ve düşük olması
Yolsuzluk
İşsizlik
Demokrasinin tam olarak işlememesi
Siyasi istikrarsızlık
Yeni neslin yabancılaştırılması
Ekonomik kaynakların kullanılamaması
Gelenek, görenek ve adetlerimizin unutulması
Ekonominin kötü olması
Milliyetçi duyguların unutulması
Hak ve özgürlüklerin yeterince verilmemesi
Adam kayırmalar
Enflasyon
Jeopolitik önemimizin kullanılamaması
Suç oranlarının artması

Hepsi diyebiliriz ama ben bunları işaratledim gittikçe aslımızı unutuyoruz ALLAH yardımcımız olsun .[/I][/B]

çılgın_türk 07.01.2009 22:21

[B]bence en önemli sorun dışa bağımlılık bu bağımsız değişken olarak ele alınacak bir konu ... yani bu yüzden diğer bütün organlar kan gren olmuş durumda yani .. dışa bağımlılıktan üretim az oluyor böylece işşizlik artıyor dışa bağımlılıktan eğitim düzeyi düşük oluyor çünkü nasıl olsa birileri bunun çaresini bulur hesabı oo abd bilim adamı bunu demiş kesin doğrudur araştırmaya gerek yok heesabı oluyor.... ve böylece devam edip gidiyor.....[/B]

goramaz 19.02.2009 13:52

türkiyenin bugün en büyük sorunu ahlaki çöküntüdür...yüksek bir ahlaka sahip bireylerden oluşan toplum asla şu belirtilen nedenlere kaymaz...

abircan 19.02.2009 14:27

sorun çok , sorunlarımız konuşamamakta artık bir sorun olmaya başladı bilmem farkındamısınız dostlar
ekonomi tam bağımsız olmadıkça ne ülke bağımsız olur ne sorun biter
üreten toplum olmak zorundayız, kahveler boş kalırsa , ancak akşam iş dönüşü dolarsa sorunda çözülmüş demektir, günden güne yıldan yıla her onyılda sorunlarımız daha artıyor
karısını çoluğunu çocuğunu doğrayan adamlar, annesini kesen genç kızlar türemeye başladı bu sistemde, en son adam kendini yaktı varılan son nokta bu, çocukları kanala atıp kayboldu süsü veriyor artık çaresiz analar babalar, biz bunu hakedecek ne yaptık sorarım size
artık dalkavukluktan dangalaklıktan kurtulalım, her birey önce kendinden işe başlamalı yoksa nasıl düzeleriz dostlarım, çaresiz değiliz çare sizsiniz biraz o saçma sapan seçim sloganlarına benedi ama gerçek bu, önce bilinçli bir eğitim ve çıkarı birliğimizde arayan bir anlayışla yola çıkmalıyız, farklılıklarımız düşmanlıklarımız değil zenginliğimiz olarak algılamalıyız,
toplum yararına olmayan hiç birşey bireyinde yararına değildir bunu bilerek adım atmalıyız,
dürüst olmak erdem değil gerekliliktir, ahlaklı olmak onur değil bi asgari şarttır toplum ve insan hayatı için bu bilinçle altındn kalkamaycağımız hiç bir sorun yoktur
BU KUVVET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR bunu hiç unutmayalım

ERTAN0082 19.02.2009 15:21

bu seçeneklerin hepsi ülkemizin maalesef en büyük sorunları arasında ama en önemli sorunlarımızdan bir tanesi ki en önemlisi budur: atatürk ilke ve inkılaplarının her geçen gün unutturulmaya değersizleştirilmeye çalışılmasıdır

goramaz 19.02.2009 15:37

chp sağolsun....tekke açılımı bile yaptılar..

goramaz 20.02.2009 11:27

sabah haberlere baktım içim karardı ..taciz gasp öldürme...nereye gidiyoruz böyle ...ahlaki çöküşe dur deme zamanı gelmedi mi...

barikat58 03.03.2009 19:33

EN BÜYÜK SORUN HİÇ BİLGİSİ OLMADIGI DALDA İNSANLARIMIZIN BİLGİN KESİLMESİDİR

gezgin_58 03.03.2009 21:17

hangı bırını soyleyım bın lerce var

sivasli_boy 18.03.2009 19:53

Bence hiç biri degil eksikligimiz sadece maneviyat yani içimizdeki din düşmaları %100 musluman bi osmanlı dünyaya hükmetmistir ne zaman ki din gitti iste o zaman sıkıntı basladı ...

Arif Coşkun 18.03.2009 21:08

Dışa bağımlılığı ve borcu diyebilirim. Bunlar bitmedikçe hiç bir sıkıntımız bitmez.

titizyiğido 18.03.2009 21:21

..............................ÜLKEMİZİN SORUNU YOKTUR................................

barikat58 19.03.2009 01:35

[quote=titizyiğido;387644]..............................ÜLKEMİZİN SORUNU YOKTUR................................[/quote]

ülkemiz derken TÜRKİYEDEN bahsetmiyosun heralde

titizyiğido 19.03.2009 18:59

[QUOTE=barikat58;387697]ülkemiz derken TÜRKİYEDEN bahsetmiyosun heralde[/QUOTE]

benim bitane ülkem var o da türkiyem......senin bir kaçtane ülken var galiba karıştırıyosun............

seva 20.04.2009 14:20

Eğitimsizlik hiç şüphesiz;ama bence ondan da önemlisi
sorunlarımızın farkında değiliz.. ve bir sürü yetişmiş, menfaatçi boş insana sahip olması, değer diye birşeyin kalmaması...,bencillik,aç gözlülük tüm dünyanın ve de türkiyenin sorunlarıdır... bilincsiz tuketim cilginligi....inançlara saygısızlık -her türlüsüne- genelleme yapması çoğu, içe kapanık ve bilgisiz gençlerin yetişiyor olması, tembellik, kitap okuma yoksunluğu, karşısındakinin görüşlerine saygı duymama yani kesinlikle, domatesin kabuğunu soymadan menemen ya da herhangi bir sulu yemek yapmak suretiyle, domatesin piştikten sonraki etinden ayrılmış kabuklarının yemeğin üstünde birikmesine sebep olan insanlardır.

abdullaholuç 01.05.2009 01:36

şahsi görüsm işsizlik ve terör

metin 07 01.05.2009 01:47

bence ülkemizin en büyük sorunu terör,bilinçsizlik ve tabiki malesef eğtimsizlik en önemli üç sorunumuz bunlar ...

58_SEMİH_58 01.05.2009 09:44

[B]üLkemizde O kdar Cok Sorun Varki Hanqisinden BasLasam Acaba :)!!!![/B]

yiyvvivvyiy 01.05.2009 11:05

soruda bulunan tüm seçeneklerin sebebi halkın bilinçsizliğidir bilinçli eğitim seviyesi üst sıralarda olan bir millet oluverirsek tüm sorunlar ortadan kalkar
başaklar boy verir balalar soy verir mahsulumuz bol olur madenlerimizi kullanırız cebimizde paramız olur hastanelerde insan gibi ilgi görürüz ayrılıklar kırgınlıklar olmaz töremizi geleneklerimizi güzellikleriyle yaşarız... kısacası en güzel günler bizlerin olur...

LaEdri 01.05.2009 20:23

[QUOTE=58_S€M!H_58;405215][B]üLkemizde O kdar Cok Sorun Varki Hanqisinden BasLasam Acaba :)!!!![/B][/QUOTE]

Dil sorunundan başlayabilirsin..:rolleyes:

sivaslı fd 04.05.2009 21:05

[QUOTE=Yiğiter;358723]Hepsini de işaretledim.
Ama en önemlisi şuan işsizlik bence..
İş olunca,halkın refah seviyesi artar,refah seviyesi arttıkça,biliçlenir,biliçlendikçe teröre aman vermez,teröre aman vermedikçe dışa bağımlı kalmayız ve kaynaklarımızı verimli kulanırız..[/QUOTE]

Aynen katılıyorum çok doğru. Yazıcaktım ama nasıl olsa benim duygularımın aynısı çok güzel bir ifadeyle dile getirilmiş çok teşekkürler.

serkanka58 04.05.2009 23:56

bana göre komplekslerimiz ve kendimize olan güvenin olgunlaşmaması!!!!!

WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:53.