Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Başbakan Rest Çekti!!! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=27177)

Sivaslilar.Net 29.01.2009 21:27

Başbakan Rest Çekti!!!

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/basbakan.jpg[/IMG]

Başbakan Erdoğan Davos’ta Birleşmiş milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun, İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres’in katıldığı "Gazze: Ortadoğu'da Barış" panelinde konuşuyor. Başbakan Erdoğan, "Sizin hükümetiniz önemli bir rol üstleniyor. Yine aynı soruyu sormak istiyorum şimdi barış süreci için ne yapmalıyız." şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Öncelikle ne yapılması gerektiğine dair sorunun cevabını vermeden durum tespiti yapmalıyız.

Durum tespitini ben 40 yıl öncesinden başlamıyorum bu tespite Haziran 2008 sürecinden başlıyorum. Bu dönemde bir sözlü ateşkes ortada. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değildi. Fakat bu ateşkesin süresi bitince herhangi bir roket atışı olmadı. Ancak İsrail’in bu aşamada ambargoyu kaldırması gerekiyordu ama bu olmadı.

Gazze Filistin adeta bir Açıkhava hapishanesidir. Herhangi bir kapısından Filistin’e bir sandık domates sokulamaz. Ben İsrail’i ziyarete gittim. Oradan Filistin’e geçerken TC Başbakanı olarak yarım saat sınır kapısında bekletildim.

Ama biz Türkiye olarak İsrail’den gelen diplomatlara böyle bir şey uygulamadık. Bu olaylar anlatılırken Sayın Olmert’e soruyorum: “Madem bu füzeler atıldı ölüm var mı?” “Hayır yok” dendi.

Bunlar nasıl füzedir. Ancak altı ayın sonunda Filistinliler öldürüldü. Biz daha operasyonlar başlamadan önce insani yardım göndermeye başladık.

Hepimiz insan olarak düşünelim. Ben anti-semitizmi insanlık suçu olarak gören bi başbakanım. İslamafobia’yı insanlık suçu olarak gören bir başbakanım. Müslüman, Hıristiyan, Yahudi olması benim için önemli değil.

Gönderdiğimiz yardımlar 15 gün kapılarda bekletildi.

Bu sıkıntıları yaşadık. Bunları Sayın Peres biliyor mu bilmiyor mu onu bilmiyorum 27 Aralık’tan 4gün önce Başbakan Olmert’le bir görüşme yaptım. Bir arabuluculuk görevimiz vardı. 5. raundu Sayın Olmert’le Ankara’da yaptık.

Hedefimiz neydi: “Doğrudan görüşmelere nasıl geçeceğiz” onu yapmaya çalışıyoruz. Tüm bu görüşmelerin ardından iş bir iki kelimeye kadar düştü.

Artık bunu açıklamak durumundayım.

"ABBAS KRİZ GEÇİRİR"

Bu arada ben Sayın Olmert’e şunu sordum: "Bakın şu anda Hamas’ın elinde esir bulunan askeri kurtarabiliriz. Ama sizden bir ricam var. Reform ve Değişim partisi Filistin’de seçim kazandı. Bu kararı saygıyla karşılamak zorundayız. Bu seçimde kazananlardan meclis başkanı, milletvekilleri sizin elinizde esir. Gelin bir paket yapalım. Sayın Abbas’a gösterdiğiniz jesti gösterin. Bir esir değişimi yapın.” Olmert bunu yaparsam “Abbas kriz geçirir” dedi.

Daha sonra bombaların Gazze’ye indiğini gördük. Ne oldu 1200 sivil öldü. İsrail’in elindeki silah gücü kitle imha silahları dahil acaba zerresi Filistin’in elinde var mı. Bir şey biliyorsam kesinlikle yok.

BM toplanıp karar aldı. İsrail tanımıyorum dedi. BM’nin binaları okulları bile vuruldu.

Bütün bunlar yapılırken insanlık ne yaptı seyretti. Ama aynı insanlık Gürcistan’da yapmadı.

Ama ben Gürcistan’ın yardımına koştuk. Biz bu darbeyi yiyen mazlum insanlara yardım ettik.

Dini, ırkı gözetmeden yardıma koştuk.

Bu fatura çok ağır bir fatura. Burası hiçbir m ekonomik kalkınma imkanı olmayan Gazzelilerin üzerine yıkılmıştır.

Hep Hamas dendi ama Gazze’de sadece Hamas oturmuyor ki.

Ablukaların kaldırılması lazım. İsrail bun kapıları insanlığa açacak mı. Eğer biz Cenevre sözleşmesini İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini kabul ediyorsan bu kapıların açılması lazım.

Deniyor ki silah girmesin. Eğer bu tünellerin ucu Mısır’daysa Mısır bu tünellerden silah sokmasın.

Bir başka konu uzlaşma. Hamas ve El Fetih arasındaki süreci hızlandırmak. Sayın Olmert’e bunu söyledim. Sadece El Fetih’le bu süreci sürdürdüğünüz sürece bunu çözmezsiniz. Hamas’ın da o masaya davet etmelisiniz.

Temennim odur ki BM bu konuya ağırlığını koyar. Veya ABD sayın Obama’nın sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmasını diliyorum. Ancak Livni ve Rice arasındaki anlaşma uyarınca değil.

Yoksa bu danışıklı dövüş devam eder.

Dünya barışı için Ortadoğu barışı şart. Kurulacak hükümette Reform ve Değişim Partisinin yer alması şart. Sonra seçime gidilerek seçimlerden sonra kurulacak hükümet Filistin halkının tercihini yansıtması gerekir.

"DAVOS BENİM İÇİN BİTMİŞTİR!"

Peres'in uzun konuşmasının ardından yeniden söz alan Başbakan Erdoğan, Peres'in konuşmasına ve onu alkışlayanlara sinirlenerek hararetli bir konuşma yaptı ve salonu terk etti.

Erdoğan, "Sayın Peres benden yaşlısın sesin çok yüksek çıkıyor. Biliyorum ki, sesinin bu kadar yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisidir.

Öldürmeye gelince siz çok iyi bilirsiniz. Ülkenizde Başbakanlık yapmış kişilerin sözleri vardır

Tankların üzerinde Filistine girdiğimde kendimi mutlu hissediyorum diyen başbakanlarınız vardı.

Bu zulümleri alkışlayanları da ayıplıyorum. Buradan iki söz söyleyeceğim." dedi.

SÖZÜMÜ KESMEYİN!

Bu sırada Erdoğan'ın sözleri kesilmeye çalışılmasına rağmen Erdoğan devam etti ve, "1 Tevrat 6. maddesinmde der ki öldürmeyeceksin. Burada öldürme var.İsrail barbarlığı zalimliğin de ötresinde bir şey bir Yahudi.

Avi Şalom Guardina’da bunu söylüyor. İsrail Haydut devlet haline gelmiştir. Benim için Davos bitmiştir. Siz konuşturmuyorsunuz. 25 dakika konuştu 12 dakika konuşturuyorsunuz." dedi.

Erdoğan bu sözlerinin ardından salonu terk ederek, Sarkisyan ile olan görüşmesine gitti.

barikat58 29.01.2009 21:42

Cevap: Başbakan Davos'u terketti!!!

bence gec kalınmış tepkive dozu az daha agır konuşsaymış keşke ama yinede adama helal olsun bizi çok iyi temsil etti!yapılması gerekeni yaptı!ne söylene bilirki 10 numara!!!

Kibrisli 29.01.2009 21:54

Anlaşılan aşırı tepkisinden pişman olmuş ki Sayın Başbakan, tepkisinin İsrail ya da Perez'e olmadığını toplantının yöneticisine olduğunu söyledi. Çok doğru sözler söylemiş ama gerilmiş, şimdi görüntülerini de izledim. Barış mesajlarını öne çıkartmış olduğunu ancak toplantı yöneticisine tepki verdiğini söyledi.

Bu tepkisinde de haklıdır zira Türkiye güçlü bir ülkedir ve Başbakanının sözünün kesilmesini engellemesi gereklidir.Orada bir ülkeyi ve halkını temsil ediyor.
Benim Başbakana muhalefetim bellidir, ona rağmen İsrail'e tepkisini (her ne kadar üslup dışıda olsa) ve basın açıklamasındaki geri adımını kutlarım çünkü daha kötüye gidebilirdi ilişkiler.

altuntas58 29.01.2009 22:01

[B]DAVOS BENİM İÇİN BİTMİŞTİR!"
Peres'in uzun konuşmasının ardından yeniden söz alan [COLOR="red"]Başbakan Erdoğan, Peres'in konuşmasına ve onu alkışlayanlara sinirlenerek hararetli bir konuşma yaptı ve salonu terk etti.[/COLOR]
Erdoğan, "Sayın Peres benden yaşlısın sesin çok yüksek çıkıyor. Biliyorum ki, sesinin bu kadar yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisidir.
Öldürmeye gelince siz çok iyi bilirsiniz. Ülkenizde Başbakanlık yapmış kişilerin sözleri vardır
Tankların üzerinde Filistine girdiğimde kendimi mutlu hissediyorum diyen başbakanlarınız vardı.
Bu zulümleri alkışlayanları da ayıplıyorum. Buradan iki söz söyleyeceğim." dedi.

SÖZÜMÜ KESMEYİN!
Bu sırada Erdoğan'ın sözleri kesilmeye çalışılmasına rağmen Erdoğan devam etti ve, "[COLOR="Red"]1 Tevrat 6. maddesinmde der ki öldürmeyeceksin. Burada öldürme var.İsrail barbarlığı zalimliğin de ötresinde bir şey bir Yahudi[/COLOR].
[COLOR="red"]Avi Şalom Guardina’da bunu söylüyor. İsrail Haydut devlet haline gelmiştir.[/COLOR]
[COLOR="red"]Benim için Davos bitmiştir[/COLOR]. Siz konuşturmuyorsunuz. 25 dakika konuştu 12 dakika konuşturuyorsunuz." dedi.
[COLOR="red"]Erdoğan bu sözlerinin ardından salonu terk[/COLOR]

sayın başbakanımız ERDOĞANI yürekten tebrik ederim kendisini canlı yayında izledim helal olsun yeri geldiğinde yumruğunu vuracaksın bir avuc yahudi dünyayı parmağına takmış oynatıyor bunlara dur demenin zamanı geldi ve gect bundan sonra daha dikkatli olacakllardır [/B]

barikat58 29.01.2009 22:04

Sürecin yeniden ele alınması gerektiğini belirten Erdoğan, İsrail'in seçimi kazanmış olan Hamas ile mutlaka masaya oturması gerektiğini de kaydederek, "Yoksa bu danışıklı dövüş devam eder. [COLOR="Red"]Türkiye'ye görev düşüyorsa, ne gerekiyorsa yaparız[/COLOR]. Dünya barışı için Ortadoğu barışı şart" dedi.

[COLOR="red"]yenişafaktan[/COLOR] aldım.gerçekten işte türkiye bu.gücümüzü bilmeliyiz 10 tane israil gelse ne yazar!!!!

sonbahar5803 29.01.2009 23:38

Cevap: Başbakan Rest Çekti!

[COLOR="Green"]
Başbakanımızı tebrik ediyorum.
Her ne kadar bizim muhalefet yine muhalefetlik etse de, başbakanımız yapılması gerekeni yaptı.[/COLOR]

sivaslıgenç 30.01.2009 11:37

Helal olsun sayın başbakanımıza.Vallahi duygularıma tercüman oldu.Bir avuç çapulcunun eline Müslüman kardeşlerimizi vermeyiz.Bunuda benceyavaş yavaş anlıyor Siyonistler.Ne diyelim gerçekten helal olsun tebrik ediyorum sayın başbakanımızı.

MeLody58 30.01.2009 11:56

[COLOR="darkorchid"][B][I]YEDİĞİM KURU EKMEK OLSUN

Cafesiyaset'in Muzaffer ATA rumuzlu okuyucusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a atfen bir şiiri bizlerle paylaştı... İşte ATA'nın Erdoğan'a olan sevigisini anlatan şiir:

Böyle bir liderim olsun
Yediğim kuru ekmek olsun
Emperyalizme şamar vursun
Yediğim kuru ekmek olsun

Zulümden yana değil
Haktan yana olsun
Sessiz yığınlara ses olsun
Yediğim kuru ekmek olsun

Diplomatik nezaket maskesine
Bürünmesin dik dursun
Önce insan sonra çıkar desin
Yediğim kuru ekmek olsun.

Muzo derki TAYYİBİM
Sensin şeref sahibim
Mevla muinin olsun
Yediğim kuru ekmek olsun.

TAM YERİNDE BİR TEPKİYDİ VALLA HELAL OLSUN BASBAKANA :)[/I][/B][/COLOR]

harbikiz58 30.01.2009 11:58

[B]helal olsun basbakanimiza bencede gec kalinmis bir davranisti ama yinede tebrik ediyorum
[/B]

LaEdri 30.01.2009 12:45

Tepki verdi de ne oldu..
Türkiye'nin ve kendi duygularını yüzüne söylemiş oldu Peres'in..
İsraille ilişkiler eskisi gibi devam edecek ne de olsa!!
Başbakanın tepkisinin samimi olduğunu düşünüyorum ancak aynı samimiyeti 1 Mart tezkerisini geçirirken de görseydik keşke!!

srilanka 30.01.2009 12:47

gerçektende çok yerinde oldu dün arap kanallarındada son dakika olarak izledim arap dünyasıda haksızlık olduğunu söylüyordu.biz müslüman kardeşlerimizin yalnız olmadığını gösterdik peres pisliğine ve onun arkasından gelen katırlarada çok güzel bir ders verdik.başbakanımızn sözleri çok güzel ve yerindeydi.eminimki birçok kişi başbakanımızın bu tepkisini eleştireceklerdir.HELAL OLSUN ONA İYİKİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI.TÜRK TARİHİNDE BEN BÖYLE BAŞBAKAN GÖRMEDİM

çılgın_türk 30.01.2009 12:53

[B]
helallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll[/B]

[B]türkiyemin başında adam gibi bir adam var bunu anlamayanlar anlasın duymayanlar duysun görmeyenler görsün..... [/B]

[B]biz türküz l..n perez sen kimsinde bizim başbakanımıza el kol yapıyorsun aldınmı ağzının payını ......[/B]

[B]işte budur bizim gücümüzden hala şüphe duyan varsa anlasın artık türkiyenin ne denli bir ülke olduğunu .... o ne der bu neder yok artık dünyada ... TÜRKİYE NE DER var [/B]

srilanka 30.01.2009 13:07

herkes tutturmuş yok ilişkiler bozulmasın,yok daha sakin olmak gerekirdi yok bilmem ne bıraksınlar bunları orda bizim kardeşlerimiz şehit olurken kansızlar kadeşlerimizin namusunu kirletip bunuda şerfli bişeymiş gibi gösterirlerken biz oturup onlara müsamağamı mı gösterecez başka başka emriniz?o soysuzların sonu gelecek onlar o fotoğraflarda gülmeye devam etsinler son gülen iyi gülecek ALLAH onların sonunu getirecek hepsi firavun gibi taş kesilecekler.

yiğidoturan 30.01.2009 13:09

[B]bir [B][COLOR="Red"]türk başbakanına[/COLOR][/B] yakışacak çok güzel ve onurlu bir davranış sergiledi hala bazı örümcek kafalılar bunu anlamak istemiyorlar yok türkiyenin prestiji zedelenmiş miş sormal lazım o kişiye yalakalık prestijimi zedelenmiş [/B]

srilanka 30.01.2009 13:13

bırakın kardeşim o örümcek kafalıların ne dediğini.konuşmaya bile değmezler yok prestij yok ilşki yok bilmem ne onlar ancak kendi menfaatlerini düşünürler.bu konuda öncelik çıkarlar değil VİCDAN olmalıdılır siz nekadar uğraşırsanız uğraşın vicdansızlar işte başka ne beklenirki onlardan...

sivaslıgenç 30.01.2009 13:20

[QUOTE=srilanka;370565]bırakın kardeşim o örümcek kafalıların ne dediğini.konuşmaya bile değmezler yok prestij yok ilşki yok bilmem ne onlar ancak kendi menfaatlerini düşünürler.bu konuda öncelik çıkarlar değil VİCDAN olmalıdılır siz nekadar uğraşırsanız uğraşın vicdansızlar işte başka ne beklenirki onlardan...[/QUOTE]

Aynen kardeşim haklısın .Onların menfaatleri zedelendi ama napalım kusura bakmasınlar artık.Bundan sonra böyle.Dün gece açtıgım bazı kannalr gerçekten insanın sadece canını sıkmaya yarayan ve taraflı olan yayınlar yapmaya başladılar ama halk eski halk değil neyin ne oldugunu çokkk iyi biliyor , onlarında ne oldugunu biliyoruz artık istedikleri kkadar konuşsunla.BaŞBAKANIMIZADA HELAL OLSUN.

LaEdri 30.01.2009 13:24

Irakta öldürülenler bizim kardeşlerimiz değil mi,onların namusu kirletilmiyor mu,onların kanı yerde kalmıyor mu?

Ben diyorum keşke şu Kasımpaşalığın 1 Mart tezkeresinde de tutsaydı başbakanım..
Öyle lafta kalmasın İsraile su vermeyi kes, ihracatını ithalatını kes o zaman görelim..Asıl laf söyleme tavır koyma böyle olur!!

Kibrisli 30.01.2009 13:24

[QUOTE=srilanka;370562]herkes tutturmuş yok ilişkiler bozulmasın,yok daha sakin olmak gerekirdi yok bilmem ne bıraksınlar bunları orda bizim kardeşlerimiz şehit olurken kansızlar kadeşlerimizin namusunu kirletip bunuda şerfli bişeymiş gibi gösterirlerken biz oturup onlara müsamağamı mı gösterecez başka başka emriniz?o soysuzların sonu gelecek onlar o fotoğraflarda gülmeye devam etsinler son gülen iyi gülecek ALLAH onların sonunu getirecek hepsi firavun gibi taş kesilecekler.[/QUOTE]

Tamam doğru söz söyledi, tepki vermiyor diye kızıyorduk tepkisini de ortaya koydu tebrik ediyorum... 1 Mart teskeresinde ABD yanlısı tavır almadı mı bu adam? Binlerce ABD askerinin Türkiye'ye girmesine izin vermeyecek miydi? Ne çabuk unutuyorsunuz? 2 sene önce Barzani ile aynı toplantıda konuşma yapacak olan Deniz Baykal Barzani konuşmab yapmaya çıkarken salonu terketti, Barzani'ye tepki gösterdi "Siyaset adabı, siyaset adabı" diyen kimdi? Tepki verecekse PKK'ya da gerekli tepkiyi versin, PKK'nın şu anki ele başlarına tepki veren muhalefeti sırf siyasi amaçlar için eleştirmesin, aynı şey CHP için'de geçerli, şekil olarak eleştirir bende eleştiriyorum ama amaç olarak en doğrusunu yapmıştır başbakanımız, kendisini tekrar kutluyorum, hatta bu başlığı açan bendim, ben de gurur duydum, ilk tebrik eden bendim, fakat bazı hareketleri yaparken biraz daha sakin olması gerek ve geçmişte söylediği sözleri unutarak kendisi ile çelişmemeli. Baykal'a karşı Barzani'yi savunurken "Siyaset adabı" diye, burada da daha dikkatli olmalıydı.
Bunların hepsinin siyaset olduğunu unutmayalım...

Tekrar tebrik ederim...

Merak ettiğim başka bir konu da Sosyalist Enternasyonel Toplantısında Barzani kürsüye çıkarken Genel Sekreter olmasına rağmen Sahnedeki yerinden kalkıp giden Deniz Baykal'ın tepkisi ana sayfada manşet olarak çıkmışmıydı sitemizde ve O'na sitemizde gelen tepkiler nasıldı???

yiğidoturan 30.01.2009 13:30

[QUOTE=Kibrisli;370575]Tamam doğru söz söyledi, tepki vermiyor diye kızıyorduk tepkisini de ortaya koydu tebrik ediyorum... 1 Mart teskeresinde ABD yanlısı tavır almadı mı bu adam? Binlerce ABD askerinin Türkiye'ye girmesine izin vermeyecek miydi? Ne çabuk unutuyorsunuz? 2 sene önce Barzani ile aynı toplantıda konuşma yapacak olan Deniz Baykal Barzani konuşmab yapmaya çıkarken salonu terketti, Barzani'ye tepki gösterdi "Siyaset adabı, siyaset adabı" diyen kimdi? Tepki verecekse PKK'ya da gerekli tepkiyi versin, PKK'nın şu anki ele başlarına tepki veren muhalefeti sırf siyasi amaçlar için eleştirmesin, aynı şey CHP için'de geçerli, şekil olarak eleştirir bende eleştiriyorum ama amaç olarak en doğrusunu yapmıştır başbakanımız, kendisini tekrar kutluyorum, hatta bu başlığı açan bendim, ben de gurur duydum, ilk tebrik eden bendim, fakat bazı hareketleri yaparken biraz daha sakin olması gerek ve geçmişte söylediği sözleri unutarak kendisi ile çelişmemeli. Baykal'a karşı Barzani'yi savunurken "Siyaset adabı" diye, burada da daha dikkatli olmalıydı.

Tekrar tebrik ederim...

Merak ettiğim başka bir konu da Sosyalist Enternasyonel Toplantısında Barzani kürsüye çıkarken Genel Sekreter olmasına rağmen Sahnedeki yerinden kalkıp giden Deniz Baykal'ın tepkisi ana sayfada manşet olarak çıkmışmıydı sitemizde ve O'na sitemizde gelen tepkiler nasıldı???[/QUOTE]

[B]gardaş niye başarıyı perdelemiye çalışıyorsunuz biz burda şimdiye kadar gelmiş geçmiş başbakanların içinde ilk defa bir başbakan (TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BAŞBAKANI) onurlu bir duruş sergiledi konu bu

geçmişte yapılan hataları bizde eleştirdik ama bugüne bakın [/B]

yiğidoturan 30.01.2009 13:30

[B]Suç Olsa Da

Ne diyorsa İslam dini
Uyacağız suç olsa da
Gerçeği örten kefeni
Yırtacağız suç olsa da.

Alnımız ak, yüzümüz ak
İslam olan olmaz korkak
Batıla batıl Hakka Hak
Diyeceğiz suç olsa da.

Çiçeklenir sevda serde
Cihad, düğün olur merde
Nur-u Kuranı her yerde
Yayacağız suç olsa da

Baba, Ana, Bacı, Kardaş
Ehl-i küfre açtık savaş
İslamın yoluna can baş
Koyacağız suç olsa da.

Cihad bize bayram düğün
Ta doğuştan haşre değin
Her an zikrullah gömleğin
Giyeceğiz suç olsa da.

Mana doldurmuş içleri
Gam mı maddenin suçları
Dine taş atan hiçleri
Sustururuz suç olsa da.

Abdürrahim Karakoç [/B]

FurkaN 30.01.2009 13:33

[QUOTE=Kibrisli;370575]Tamam doğru söz söyledi, tepki vermiyor diye kızıyorduk tepkisini de ortaya koydu tebrik ediyorum... 1 Mart teskeresinde ABD yanlısı tavır almadı mı bu adam? Binlerce ABD askerinin Türkiye'ye girmesine izin vermeyecek miydi? Ne çabuk unutuyorsunuz? 2 sene önce Barzani ile aynı toplantıda konuşma yapacak olan Deniz Baykal Barzani konuşmab yapmaya çıkarken salonu terketti, Barzani'ye tepki gösterdi "Siyaset adabı, siyaset adabı" diyen kimdi? Tepki verecekse PKK'ya da gerekli tepkiyi versin, PKK'nın şu anki ele başlarına tepki veren muhalefeti sırf siyasi amaçlar için eleştirmesin, aynı şey CHP için'de geçerli, şekil olarak eleştirir bende eleştiriyorum ama amaç olarak en doğrusunu yapmıştır başbakanımız, kendisini tekrar kutluyorum, hatta bu başlığı açan bendim, ben de gurur duydum, ilk tebrik eden bendim, fakat bazı hareketleri yaparken biraz daha sakin olması gerek ve geçmişte söylediği sözleri unutarak kendisi ile çelişmemeli. Baykal'a karşı Barzani'yi savunurken "Siyaset adabı" diye, burada da daha dikkatli olmalıydı.

Tekrar tebrik ederim...

Merak ettiğim başka bir konu da Sosyalist Enternasyonel Toplantısında Barzani kürsüye çıkarken Genel Sekreter olmasına rağmen Sahnedeki yerinden kalkıp giden Deniz Baykal'ın tepkisi ana sayfada manşet olarak çıkmışmıydı sitemizde ve O'na sitemizde gelen tepkiler nasıldı???[/QUOTE]

[B]Dediklerinizin bir kısmında haklısınız ancak başbakanın verdiği tepki biraz sertti demek veya buna benzer ifadeer kullanmak bence yanlış. Neden derseniz ? Böyle söylersek başbakanıın tavrının yanlış olduğunu ima etmiş oluruz ki sizde yazınızın sonunda söylemişsiniz tavrı çok doğru diye. Herkese anladığı dilden konuşacaksınız Peres hak etmişti bu tavrıı hem de çoktan. Ben dün aynı tavrı orada bulunan Arap Birliği Genel. Sek.'den de beklerdim ama onun yüreği yetmedi beraber kalkıp gitmeye. Dünyanın gözü önünde böylesi bir toplantıyı terk etmekte bence yürek işidir ve sonunda özür dilemeleri de dolaylı bir diplomatik başarıdır bana göre.[/B]

FurkaN 30.01.2009 13:38

[QUOTE=Yiğiter;370574]Irakta öldürülenler bizim kardeşlerimiz değil mi,onların namusu kirletilmiyor mu,onların kanı yerde kalmıyor mu?

Ben diyorum keşke şu Kasımpaşalığın 1 Mart tezkeresinde de tutsaydı başbakanım..
Öyle lafta kalmasın İsraile su vermeyi kes, ihracatını ithalatını kes o zaman görelim..Asıl laf söyleme tavır koyma böyle olur!![/QUOTE]

[B]Bekara karı boşamak kolaydır diye bir söz var ya tam buraya uygun... Biz biliyor muyuz o imzalanan antlaşmalarda ki yükümlülüler ne ? Taraflardan biri feshettiğinde maddi yükümlülüğü nedir? Bu konularda hiçbir bilgimiz yok. O zaman neye göre diyeceğiz ki anlaşmları iptal et, ithalat, ihracat kesilsin. Bunları söylemek çok kolay ama sonucu... Askeri anlaşmalar var ihaleler işte hükümetin belini büken bunlar. Kendinden önce uzun soluklu yapılan antlaşmalar. Ancak bundan sonra ne yapılabilir yeni antlaşmalar olmaz tavır bu olur ancak.[/B]

srilanka 30.01.2009 13:40

[QUOTE=yiğidoturan;370577][B]gardaş niye başarıyı perdelemiye çalışıyorsunuz biz burda şimdiye kadar gelmiş geçmiş başbakanların içinde ilk defa bir başbakan (TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BAŞBAKANI) onurlu bir duruş sergiledi konu bu

geçmişte yapılan hataları bizde eleştirdik ama bugüne bakın [/B][/QUOTE]

evet kardeşim bugüne bakın artık. ortada gerçekten bir vicdansızlık,katliam var ve bu başbakanımızın tavrıyla ortaya konuldu ve vicdan çıkarlardan önce geldi.geçmişe bağlı kalırsak geleceğimizi bugünümüzü yaşayamayız.

LaEdri 30.01.2009 13:45

[QUOTE=FurkaN;370585][B]Bekara karı boşamak kolaydır diye bir söz var ya tam buraya uygun... Biz biliyor muyuz o imzalanan antlaşmalarda ki yükümlülüler ne ? Taraflardan biri feshettiğinde maddi yükümlülüğü nedir? Bu konularda hiçbir bilgimiz yok. O zaman neye göre diyeceğiz ki anlaşmları iptal et, ithalat, ihracat kesilsin. Bunları söylemek çok kolay ama sonucu... Askeri anlaşmalar var ihaleler işte hükümetin belini büken bunlar. Kendinden önce uzun soluklu yapılan antlaşmalar. Ancak bundan sonra ne yapılabilir yeni antlaşmalar olmaz tavır bu olur ancak.[/B][/QUOTE]

Somut adım atamıyorsun madem,antlaşmalar var madem bizi zor durumda bırakan..O halde Kasımpaşalılığın lüzumu yok!!
Bugün laf söyleeğim adama ,yarın al gülüm ver gülüm,ilişkiler devam,ithalat ihracat son sürat devam edecek.....

Tavrı doğru veya yanlış,ancak aynı tavrı 1 Mart tezkeresinde de beklerdik ABD'ye karşı!!

Kibrisli 30.01.2009 13:47

[QUOTE=yiğidoturan;370577][B]gardaş niye başarıyı perdelemiye çalışıyorsunuz biz burda şimdiye kadar gelmiş geçmiş başbakanların içinde ilk defa bir başbakan (TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BAŞBAKANI) onurlu bir duruş sergiledi konu bu

geçmişte yapılan hataları bizde eleştirdik ama bugüne bakın [/B][/QUOTE]

Kesinlikle katılıyorum... Perdelemeye de çalışmıyorum, kutluyorum ben kendimi bildim bileli ilkkez bir başbakanımızla gurur duydum:) hemde hiç beklemediğim birisinden. Fakat unutulmaması gereken başka şeyler de var, onlarıda söylemek gerekli amacım konuyu perdelemek değil. Perdelemek olsa neden ben açayım bu başlığı....Ben çifte standarta karşıyım, PKK'nın şu anki lideri olarak gördüğüm Barzaniye aynı tepkiyi veren muhalefet liderine neler dendi bu ülkede o tepkiyi veridiği için... Ben buna karşıyım ben AKP'nin de Tayyip Erdoğan'ında en büyük mahliflerinden birisiyim... Siyasetlede ilgileniyorum, Parti'min bu konudaki bakış açısını beğenmiyorum ve üst düzey yönetici olmama rağmen partimin görüşüne aykırı olarak kamuya açık bir yerde bu sitede beyanlarda bulunuyorum. CHP'li de değilim ama çifte standart var....

Baykal Barzani'ye daha büyük bir tepki veriyor ben seni adam yerine koymuyorum dinlemeye bile tenezzül etmiyorum diyor. Onun üzerine burdaki hükümet partisi Sosyalist Enternasyonele telefon açıyor "Atın bunları, Barzani'ye tepki gösteriyorlar, toplantıları terkediyorlar" diyorlar. Başbakan siyaset adabından söz ediyor. O zaman kendisi ile çelişmesin. Politika yapmasın bana... Burada samimi ise çıkacak TV'ye "Baykal'ın ellerinden öperim helal olsun arkasındayız" diyecekti. Baykal'da şimdi çıkıp "Biz ülke olarak başbakanın arkasındayız" diyecekti. İkiside politikacı...Yada sonra basın toplantısında "Ben Sayın Perez'e tepki vermedim benim tepkim oturum yöneticisineydi" demeyecek... Karar verecek...
Ben arkasındayım başbakanın, bu tavrını da şekil olarak olmasada anlam olarak destekliyorum, partimin içerisindede bu konuda mücadele edeceğim ama seneye Davos'a giderse o zaman ben anlarım içtenmiydi değilmiydi...

Saygılar...

Kimse beni eleştirmesin lütfen, ben sizleri değil, başbakanı bazı konularda eleştiriyorum ama emin olun sizden daha fazla da bu konuda [B]destekliyor ve arkasındayım [/B]bunu bir kez daha bastırarak ifade ederim.

sivaslıgenç 30.01.2009 13:48

[QUOTE=Yiğiter;370590]Somut adım atamıyorsun madem,antlaşmalar var madem bizi zor durumda bırakan..O halde Kasımpaşalılığın lüzumu yok!!
Bugün laf söyleeğim adama ,yarın al gülüm ver gülüm,ilişkiler devam,ithalat ihracat son sürat devam edecek.....

Tavrı doğru veya yanlış,ancak aynı tavrı 1 Mart tezkeresinde de beklerdik ABD'ye karşı!![/QUOTE]

Ya Tayibin yerinde başka bir kişi olsaydı eminim bırak somut adımı dünkü lafları hareketleri bile yapamazdı.Bırak artık eski siyaseti sen bugününe bak.

LaEdri 30.01.2009 13:53

[QUOTE=sivaslıgenç;370597]Ya Tayibin yerinde başka bir kişi olsaydı eminim bırak somut adımı dünkü lafları hareketleri bile yapamazdı.Bırak artık eski siyaseti sen bugününe bak.[/QUOTE]

Başbakanın yaptığı harekete değil eleştirlerimiz özünde,
aynı tavrı neden 1 Mart'da yapmadığı..
ABD bizim üzerimizden gidecek müslümanların kanını akıtacak,ırzlara geçecekti..

Dünkü onurlu ve hassas duruşunu o gün de yapmalıydı..

Neden aynı tepkiyi vermedi..??

FurkaN 30.01.2009 13:54

[QUOTE=Yiğiter;370590]Somut adım atamıyorsun madem,antlaşmalar var madem bizi zor durumda bırakan..O halde Kasımpaşalılığın lüzumu yok!!

Tavrı doğru veya yanlış,ancak aynı tavrı 1 Mart tezkeresinde de beklerdik ABD'ye karşı!![/QUOTE]

[B]Sen menfaat, çıkar ilişkisi diye bir şey duymadın mı ? Devletler sadece çıkarlarına bakar. Her konuda önemli olan devletin menfaatleridir.[/B]

sivaslıgenç 30.01.2009 13:56

[QUOTE=Yiğiter;370600]Başbakanın yaptığı harekete değil eleştirlerimiz özünde,
aynı tavrı neden 1 Mart'da yapmadığı..
ABD bizim üzerimizden gidecek müslümanların kanını akıtacak,ırzlara geçecekti..

Dünkü onurlu ve hassas duruşunu o gün de yapmalıydı..

Neden aynı tepkiyi vermedi..??[/QUOTE]

Ya o zaman senin hemen herşeyin Amerikadan geliyor.Hadi kes bakalım pat diye ilişkilerini ne oluyor.Askeriyedeki çoğu malını Abdden alıyorsun kısacası elin mahkum ama bundan sonra tavrımızı ortaya koyduk inşallah bu onurlu duruşumuz hep böyledevam edecek.

Kibrisli 30.01.2009 13:58

[QUOTE=FurkaN;370583][B]Dediklerinizin bir kısmında haklısınız ancak başbakanın verdiği tepki biraz sertti demek veya buna benzer ifadeer kullanmak bence yanlış. Neden derseniz ? Böyle söylersek başbakanıın tavrının yanlış olduğunu ima etmiş oluruz ki sizde yazınızın sonunda söylemişsiniz tavrı çok doğru diye. Herkese anladığı dilden konuşacaksınız Peres hak etmişti bu tavrıı hem de çoktan. Ben dün aynı tavrı orada bulunan Arap Birliği Genel. Sek.'den de beklerdim ama onun yüreği yetmedi beraber kalkıp gitmeye. Dünyanın gözü önünde böylesi bir toplantıyı terk etmekte bence yürek işidir ve sonunda özür dilemeleri de dolaylı bir diplomatik başarıdır bana göre.[/B][/QUOTE]

Sizde söylediklerinizin son kısmında haklsınız:) Zira ilk kısıma katılmıyorum. Tepkisi doğru fakat şekil olarak yanlış. Kendisinin de bun şekilde tepki vermesinden pişman olduğu belli. Bakın şöyle anlatıyım. Çok iyi başlıyor, cümleleri özenle seçiyor ama ne varki adam omzuna dokununca suratı değişiyor sinirleniyor, bağırmaya başlıyor... Ben ondan bahsediyorum. Aynı şeyleri daha sakin daha lafı gediğine oturtarak, Perez'in bağırmalarına karşın daha sakin tavırda onu iyice çileden çıkartacak şekilde konuşsaydı keşke diyorum. Tepkisi doğru tepki tavrı veya şekli yanlıştı. Yine söylüyorum. Tavrının doğru olduğunu hiçbir zaman söylemedim. Tepkisi doğru dedim, uzun zamandır beklediğim, hatta umutsuzca beklediğim, Chavez tepki verirken bizimki neden duruyor dediğim tepkiydi. Zaten Perez öyle konuşmasa zaten olmayacaktı bu tepkide...
Arkadaşlar beni at gözlüklü muhalefet sanmayın... Ben tepkisinde geç bile kaldığını düşünüyorum... Bu başlığı da ilk açan bendim ancak değiştirmiş yönetim, altında yorumumda vardı. İlk tebrik edende ben oldum. Ben sadece burada sitede de tebrik etmiyorum, yöneticisi olduğum parti içerisinde de tartışıyorum insanlarla, arkasında olduğumu söylüyorum. Benim tepkim çok değil 1.5 yıl önce aynı tepkiyi başka parti liderleri bizim için daha önemli kişilere verdiğinde ne tepki verdiğiniz???

Saygılar...

LaEdri 30.01.2009 14:03

[QUOTE=sivaslıgenç;370603]Ya o zaman senin hemen herşeyin Amerikadan geliyor.Hadi kes bakalım pat diye ilişkilerini ne oluyor.Askeriyedeki çoğu malını Abdden alıyorsun kısacası elin mahkum ama bundan sonra tavrımızı ortaya koyduk inşallah bu onurlu duruşumuz hep böyledevam edecek.[/QUOTE]

Ben de onu diyorum zaten,Türkiye ne İsraille ne de ABD ile ilişkilerini kesemez..
Gördüğün gibi Irakta bizim üzerimizden müslüman kanı akıtlımasına göz yumuldu da yine de ilişkiler kesilemedi..,

İsraille de öyle..İlişkiler kesilmez..Bugün adamın yüzüne sövdün yarın yine alış veriş devam edecek...

[B]Eğer Erdoğan ülkesinni menfaatlerini düşünerek yaptıysa o sert çıkışı[/B],İsrail gibi ilişkilerimizin yoğun ülkeye sert tepki vererek devlet manfaatlerini zedelemiştir..
[B]
Yok orda kanı akan,namusu lekenen müslüman kardeşlerimizi düşüerek [/B]yaptıysa ,1 Mart tezkeresinde neredeydin..ABD bizim üzerimizden Irak'a girip piknik yapmayacaktı herhalde..Onlar da müslüman kanı akıtacaktı bizim üstümüzden!!

FurkaN 30.01.2009 14:09

[QUOTE=Kibrisli;370604]Sizde söylediklerinizin son kısmında haklsınız:) Zira ilk kısıma katılmıyorum. Tepkisi doğru fakat şekil olarak yanlış. Kendisinin de bun şekilde tepki vermesinden pişman olduğu belli. Bakın şöyle anlatıyım. Çok iyi başlıyor, cümleleri özenle seçiyor ama ne varki adam omzuna dokununca suratı değişiyor sinirleniyor, bağırmaya başlıyor... Ben ondan bahsediyorum. Aynı şeyleri daha sakin daha lafı gediğine oturtarak, Perez'in bağırmalarına karşın daha sakin tavırda onu iyice çileden çıkartacak şekilde konuşsaydı keşke diyorum. Tepkisi doğru tepki tavrı veya şekli yanlıştı. Yine söylüyorum. Tavrının doğru olduğunu hiçbir zaman söylemedim. Tepkisi doğru dedim, uzun zamandır beklediğim, hatta umutsuzca beklediğim, Chavez tepki verirken bizimki neden duruyor dediğim tepkiydi. Zaten Perez öyle konuşmasa zaten olmayacaktı bu tepkide...
Arkadaşlar beni at gözlüklü muhalefet sanmayın... Ben tepkisinde geç bile kaldığını düşünüyorum... Bu başlığı da ilk açan bendim ancak değiştirmiş yönetim, altında yorumumda vardı. İlk tebrik edende ben oldum. Ben sadece burada sitede de tebrik etmiyorum, yöneticisi olduğum parti içerisinde de tartışıyorum insanlarla, arkasında olduğumu söylüyorum. Benim tepkim çok değil 1.5 yıl önce aynı tepkiyi başka parti liderleri bizim için daha önemli kişilere verdiğinde ne tepki verdiğiniz???

Saygılar...[/QUOTE]

[B]Sizin söylediğiniz konuyu çok iyi hatırlıyorum ancak sitede konu ne durumdaydı bilmiyorum çünkü o dönemlerde haberlerle ben ilgilenmiyordum. Ama sitede arama yaparsanız çıkabilir. Bence pişmanlık değil ayrıca dün akşam basın toplantısında okuduğu yazılı metni diplomatlar hazırlamış haberlerde geçen alt yazı bu şekildeydi. Çünkü oradaki bazı ifadelerin ona uymadığını gördük. Tarzı değildi daha açık ifade ile. Tebrik etmek zor değil ve bence siz en güzelini yapmışsınız. Tepkisi de doğru tavrıda neden derseniz İslam dünyası böylesi bir çıkış bekliyordu umutsuzca. Bunu da ya Erdoğan ya da AhmediNejat yapacaktı gerçi onuda göremez olduk ya. Erdoğan en başından beri bu konuda çaba sarf etti eğer aksini iddia edersek yalan olur. Önce Avrupa'yı uyandırmaya çalıştı boşa bir çabaydı ama yapılması gerekendi. Sonra Türkiye olarak tek başına ne yapılabilirse ona uğraştı. Bence bu konuda bu zamana dek yapılanlar doğru.

Barzani konusunda ise anlam veremediğim bir şekilde duruş sergilediler ve devam ediyorlar. Bu konuda bazı düşüncelerim var ama sadece düşünce ve kesinliği olmadığı için iftira olabilir. Ama siz haklısınız bu konuda. [/B]

sivaslıgenç 30.01.2009 14:11

[QUOTE=Yiğiter;370606]Ben de onu diyorum zaten,Türkiye ne İsraille ne de ABD ile ilişkilerini kesemez..
Gördüğün gibi Irakta bizim üzerimizden müslüman kanı akıtlımasına göz yumuldu da yine de ilişkiler kesilemedi..,

İsraille de öyle..İlişkiler kesilmez..Bugün adamın yüzüne sövdün yarın yine alış veriş devam edecek...

[B]Eğer Erdoğan ülkesinni menfaatlerini düşünerek yaptıysa o sert çıkışı[/B],İsrail gibi ilişkilerimizin yoğun ülkeye sert tepki vererek devlet manfaatlerini zedelemiştir..
[B]
Yok orda kanı akan,namusu lekenen müslüman kardeşlerimizi düşüerek [/B]yaptıysa ,1 Mart tezkeresinde neredeydin..ABD bizim üzerimizden Irak'a girip piknik yapmayacaktı herhalde..Onlar da müslüman kanı akıtacaktı bizim üstümüzden!![/QUOTE]

İkinci dediğin gibi yanı orda ki müslüman kardeşlerimizi düşünerek yaptı.Hala 1 Martı diyorsun bak bugun Genelkurmayda bir açıklama yaptı en güvendiğimiz kurum ülkeler bu tür durumlarda menfeatlerine bakar diye bizde menfeatlerimize bakacagız.He daha ne olacagınada bilmiyoruz belkide ilişkilerimiz iyice kötüye gidip tamamen kesilebilir.

FurkaN 30.01.2009 14:11

[B]Bu mudur Siyaset??? Yazıkkkkk[/B]

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Erdoğan'ın Davos'u terketmesini eleştirdi.

Öymen, bu hareketin Türkiye'ye pahalıya malolacağını iddia ederek şunları söyledi:

'Bu kadar haklı bir dava bu kadar kötü savunulamaz. Siz orada Hamas’ı değil, Filistin’i savunacaksınız. Siz biliyor musunuz, Hamas, AB’nin terörist örgüt listesinde PKK ile aynı sayfada. Şimdi siz Filistin halkının çektiği ızdırapları dile getirirseniz herkes sizi alkışlar, ama siz terörist Hamas’ı savunuyor ve bunların sözcülüğüne savunuyorsunuz. İnanılır gibi değil. Tamamen cihad fikri ile konuşuyor. Aslında modern dünyada Davos değil Erdoğan bitmiştir. Bütün Arap ülkeleri Hamas’a tepki gösteriyor. Sen savunuyorsun. İsrail’in insanlık dışı saldırıları ayrı bir iş. Ama gidip terörist Hamas’ı savunursanız, Türkiye’yi dünyada 5 paralık edersiniz. Peres’e ‘Sen’ diye hitap edemezsiniz. Uluslarası ilişkide böyle bir üslup yok. Sayın başbakan çok yanlış yaptı’ dedi.

FurkaN 30.01.2009 14:13

Hürriyet yazarı ve Basın konseyi Başkanı Oktay Ekşi'ye göre Davos'ta [B]skandal [/B]yaşandı. [B]Suçlu olan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan.[/B] [B][I]Ekşi'ye göre Şimon Peres ise olgun devlet adamı![/I][/B]

Hürriyet yazarı Oktay Ekşi bugünkü köşe yazısın başlığını "Davos’ta skandal" olarak seçti. Oktay Ekşi'ye göre "Pazarlamacı Başbakanımız Tayyip Erdoğan dün de Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i azarladı" ve Türkiye’yi nasıl bir "sinirlerine hakim olamayan" politikacının yönettiğini tüm dünya alem gördü. "

Erdoğan'ın tavrını yanlış bulan Oktay Ekşi, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i olgun devlet adamı olarak nitelendirdi ve "Buna rağmen dileriz Davos skandalı ardından Başbakan Erdoğan’a telefon eden Şimon Peres’in, "Ben size de Türk ulusuna da büyük saygı duyan biriyim. Sesimi yükseltmem, duyulmadığımı zannetmem yüzündendi" diyerek ortaya koyduğu olgun devlet adamlığı çizgisi Başbakan Erdoğan’ı etkiler. Böylece sinirleri sükunet bulur da... Gereksiz yere bir çuval incir daha da berbat olmaz" dedi.

İşte Oktay Ekşi'nin söz konusu köşe yazısının tamamı:

Davos’ta skandal

AZARLAMACI Başbakanımız Tayyip Erdoğan dün de Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i azarladı.

Hem de bir uluslararası toplantıda ve -televizyonlarının başındaki milyonlarca izleyicinin önünde- olmayacak bir şekilde yaptı bunu.

Türkiye’yi nasıl bir "sinirlerine hakim olamayan" politikacının yönettiğini tüm dünya alem gördü.

Önce bir noktayı saptayalım:

Başbakan Erdoğan, katıldığı paneli yöneten kişinin öteki konuşmacılara -özellikle İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e- verdiği süre kadar konuşma süresi vermemesine tepki gösterebilir.

Ama hem taşıdığı sıfat hem de herşeyin azami dikkat ve nezaket kuralları içinde yürütüldüğü uluslararası bir toplantı, böyle bir harekete izin vermez.

Daha doğrusu yaparsınız, hatta kendi haklılığınıza dayanarak sandalyeyi alıp kızdığınız adamın kafasına da indirirsiniz ama o anda sizin haklılığınız unutulur. "Bu ne büyük bir kabalıktır? Böyle bir toplantıda öyle davranılır mı?" denir.

Ve haklı olsanız bile haksız duruma düşersiniz.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ı çileden çıkartan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in hem normalden çok yüksek sesle hem de Reuters haber ajansının ifadesiyle "ülkesinin Gazze’ye yönelik olarak geçen ay yaptığı saldırıyı aşırı bir heyecanla savunması" ve zaman zaman da parmağıyla Erdoğan’ı göstererek, "Her akşam İstanbul’a roket yağsa Erdoğan ne yapardı?" diye sorması imiş.

Peres’in konuşmasını izleyemediğimiz ve bu satırların yazıldığı dakikaya kadar gelen bilgiler de pek yetersiz olduğu için o konuda bir değerlendirme yapmıyoruz.

Keza paneli yöneten Washington Post yazarı Daniel Ignatius’un Peres’e 25 dakika konuşma olanağı verip Tayyip Erdoğan’ın konuşma hakkını 12 dakika ile sınırlı tutmasının, bu vahim olayın meydana gelmesini tetiklediğini de kabul ediyoruz.

Ama diplomasi kurallarının geçerli olduğu ortamlarda sinirlerine egemen olan kazanır. Çünkü sinirlerine egemen olan duygularıyla değil aklıyla hareket eder. Örneğin en olumsuz koşullarda bile muhatabına "İnsan öldürmeyi siz iyi bilirsiniz" gibi bir sözü -o söz velev ki doğru olsun- söylemez.

Çünkü herşey unutulur, böyle bir söz unutulmaz.

Unutulmaması bir yana, ne kadar "ilişkilerimiz bundan zede görmez" dense de ilişkileri fena halde zedeler.

Tıpkı Amerikan birliklerinin, 3 Temmuz 2003 günü Kuzey Irak’ta 11 askerimizin başına çuval geçirip hem Silahlı Kuvvetlerimizi aşağılaması hem de ulusumuzu unutulmaz bir şekilde rencide etmesi gibi.

Buna rağmen dileriz Davos skandalı ardından Başbakan Erdoğan’a telefon eden Şimon Peres’in, "Ben size de Türk ulusuna da büyük saygı duyan biriyim. Sesimi yükseltmem, duyulmadığımı zannetmem yüzündendi" diyerek ortaya koyduğu olgun devlet adamlığı çizgisi Başbakan Erdoğan’ı etkiler. Böylece sinirleri sükunet bulur da...

Gereksiz yere bir çuval incir daha da berbat olmaz.

Oktay Ekşi - Hürriyet

LaEdri 30.01.2009 14:13

[QUOTE=sivaslıgenç;370609]İkinci dediğin gibi yanı orda ki müslüman kardeşlerimizi düşünerek yaptı.Hala 1 Martı diyorsun bak bugun Genelkurmayda bir açıklama yaptı en güvendiğimiz kurum ülkeler bu tür durumlarda [B]menfeatlerine bakar [/B]diye bizde menfeatlerimize bakacagız.He daha ne olacagınada bilmiyoruz belkide ilişkilerimiz iyice kötüye gidip tamamen kesilebilir.[/QUOTE]

Eğer devletin menfaati müslüman kanından daha önemliyse,dünkü yaptığı çıkış da manasız kalıyor..Madem devlet manfaati daha önemli,İsraile o tepkiyi vermemliydi.Senin dediğin bu kapıya çıkar!!

sivaslıgenç 30.01.2009 14:16

[QUOTE=Yiğiter;370614]Eğer devletin menfaati müslüman kanından daha önemliyse,dünkü yaptığı çıkış da manasız kalıyor..Madem devlet manfaati daha önemli,İsraile o tepkiyi vermemliydi.Senin dediğin bu kapıya çıkar!![/QUOTE]

Peki hiç tepki vermeseydi dahamı iyiydi.Sence bu tepkiyi Tayyipten başka kim verebilirdi.Gazzede bile Tayyibe destek mitingi olacak boşamı yapıcaklar halk ve Müslüman ülkeler bu yükselen degeri anladı ve seviyorlar.Sus pus dursada kızacaktınız tepki veriyor yine yok.Napsın bu adam.

sivaslıgenç 30.01.2009 14:17

[QUOTE=FurkaN;370610][B]Bu mudur Siyaset??? Yazıkkkkk[/B]

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Erdoğan'ın Davos'u terketmesini eleştirdi.

Öymen, bu hareketin Türkiye'ye pahalıya malolacağını iddia ederek şunları söyledi:

'Bu kadar haklı bir dava bu kadar kötü savunulamaz. Siz orada Hamas’ı değil, Filistin’i savunacaksınız. Siz biliyor musunuz, Hamas, AB’nin terörist örgüt listesinde PKK ile aynı sayfada. Şimdi siz Filistin halkının çektiği ızdırapları dile getirirseniz herkes sizi alkışlar, ama siz terörist Hamas’ı savunuyor ve bunların sözcülüğüne savunuyorsunuz. İnanılır gibi değil. Tamamen cihad fikri ile konuşuyor. Aslında modern dünyada Davos değil Erdoğan bitmiştir. Bütün Arap ülkeleri Hamas’a tepki gösteriyor. Sen savunuyorsun. İsrail’in insanlık dışı saldırıları ayrı bir iş. Ama gidip terörist Hamas’ı savunursanız, Türkiye’yi dünyada 5 paralık edersiniz. Peres’e ‘Sen’ diye hitap edemezsiniz. Uluslarası ilişkide böyle bir üslup yok. Sayın başbakan çok yanlış yaptı’ dedi.[/QUOTE]

Furkan abi halk bunların ne oldugunu çokkk iyi anladı ve anlayacak.Bunlar konuştukça göze batanlardan , çırpındıkçabatanlardan sandıktada kaybolacak bunlar.Perese sen diye hitap edemezmiş o na seni bırak İT bile az kalır İsrail yalakaları.

LaEdri 30.01.2009 14:19

[QUOTE=sivaslıgenç;370615]Peki hiç tepki vermeseydi dahamı iyiydi.Sence bu tepkiyi Tayyipten başka kim verebilirdi.Gazzede bile Tayyibe destek mitingi olacak boşamı yapıcaklar halk ve Müslüman ülkeler bu yükselen degeri anladı ve seviyorlar.Sus pus dursada kızacaktınız tepki veriyor yine yok.Napsın bu adam.[/QUOTE]

Niye verdi ki, devlet menfaati daha önemli değil mi?
İsraille ilişkilerimiz bozulsa ne kadar zarara uğrarız..
E sen demiyor musun devlet menfaati daha önemli diye
Manfaat bu tepkinin neresinde!!!Hem de İsraile karşı..

sivaslıgenç 30.01.2009 14:21

[QUOTE=Yiğiter;370619]Niye verdi ki, devlet menfaati daha önemli değil mi?
İsraille ilişkilerimiz bozulsa ne kadar zarara uğrarız..
E sen demiyor musun devlet menfaati daha önemli diye
Manfaat bu tepkinin neresinde!!!Hem de İsraile karşı..[/QUOTE]

Olayı çarpıtma lütfen ben tepkiyi menfeat için verdi demedim.Eger ilişkilerimiz kesilirse bunlar menfeatlarımızı zedeler dedim.Bende isterim tabi o itlerle alakamızın tamamen kesilmesini ama böyle kolay değil.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:24.