![]() |
ismail yk nın yaptığı ne kadar doğru ?
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img240.imageshack.us/img240/1206/ismailykue6.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img240/ismailykue6.jpg/1/][IMG]http://img240.imageshack.us/img240/ismailykue6.jpg/1/w250.png[/IMG][/URL] Günün magazin turu İsmail YK'dan bomba çalım Gurbetçi şarkıcı İsmail YK şaşırttı. Albümlerinin satış rekoru kırdığı Türkiye'ye çalım attığı ortaya çıktı. Almanya'da doğup büyüyen İsmal YK (Yurtseven Kardeşler) albümlerinin satış rekoru kırdığı Türkiye'de gelir vergisi ödememek için vatandaşlıktan çıkmış!.. Sivaslı bir ailenin çocuğu olarak Almanya'da doğup büyüyen İsmail Yurtseven, ilk önce kardeşleriyle 'Yurtseven Kardeşler' grubunu kurdu ve şöhreti yakaladı. Sonra grubun adını da alıp 'İsmail YK' oldu ve yoluna yalnız devam etti. İsmail YK, 2006'daki 'Bombabomba.com' albümüyle, Türkiye'de 'yılın en çok satan albümü' ödülünü aldı. Ayrıca, 'dijital ortamda en çok dinlenen şarkıcı' unvanını elde etti. Çifte vatandaşlığı olan şarkıcı, aynı yıl ilginç bir tercih de yaptı; Türk vatandaşlığından çıktı. Böylece sorumluluklardan muaf oldu, yani vergiden kurtuldu. Artık Türkiye'ye Alman pasaportuyla, turist olarak giriyor. (Sabah) |
Cevap: ismail yk nın yaptığı ne kadar doğru ?
Zaten hiç sevmediğim bir adam,yaptığı hareket de yine yaptığı müziklere benzemiş..Tebrikler !!!
|
[QUOTE=Yiğiter;371152]Zaten hiç sevmediğim bir adam,yaptığı hareket de yine yaptığı müziklere benzemiş..Tebrikler !!![/QUOTE]
[B] aynen katılıyorum al bendende o kadar [/B] |
[B]Oldum olası sevmem bu adamı bu adamdan da böyle bir şey beklerdim yani...[/B]
|
O bu değil Sivasıda rezil etti:)
|
Sivası rezil edecek kadar haddi nerden bulmuş????
Sivas onunla rezil olacak kadar şahsiyetsiz bir il mi? |
dünyanın parasını kazanıolar üç kuruş menfaat için ülkelerini memleketlerini değiştiriolar yakında diniini bile değiştirirse şaşmamak lazım ?
|
[QUOTE=Yiğiter;371161]Sivası rezil edecek kadar haddi nerden bulmuş????
Sivas onunla rezil olacak kadar şahsiyetsiz bir il mi?[/QUOTE] Ya sen olayları başka yerlere çekmeyi ne kadar çok seviyorsun ben espri olsun die dedim yazıdada zaten Sivaslı oldugunu belirttikleri için öle dedim.Korkma başka bir şey yok. |
Bence olayi yanlis anlamissiniz, alman kanunlari cifte vatandasliga izin vermiyor, Ismail YK ikisinden birini tercih etmek zorunda kalmis olabilir. Bu kadar agir elestiri yapmadan önce konuyu bir daha arastirmak gerekir.
|
Kendisine hayırlı olsun diyorum çünkü kendisine yakışanı yapmış.Bu müzik piyasasında T.C. vatandaşlığından çıkartılmasını istediğim o kadar insan var ki darısı diğerlerine...
|
İsmail en iyisini yapmış, bu kadar ağır vergilerin olduğu ve sanat eserlerine gerekli desteğin verilmediği(Telif hakkı gibi) ülkemizde sanatçılar buna zorlanıyor. Gayet doğal bir tavır.
|
[QUOTE=Efe Cemil Şeker;371207]İsmail en iyisini yapmış, bu kadar ağır vergilerin olduğu ve sanat eserlerine gerekli desteğin verilmediği(Telif hakkı gibi) ülkemizde sanatçılar buna zorlanıyor. Gayet doğal bir tavır.[/QUOTE]
Biz de herkesin 1 lira verdiği benzine 3 lira veriyorum.. Kaçırsam,hırsızlık yapsam,doğal bir tavır olur mu? |
[B]Kendisine yakışanı yapmış..Hakettiği yere kavuşmuş
Sivasla ismail yk adı bundan sonra yan yana bile getirilemez![/B] |
[QUOTE=Yiğiter;371224]Biz de herkesin 1 lira verdiği benzine 3 lira veriyorum..
Kaçırsam,hırsızlık yapsam,doğal bir tavır olur mu?[/QUOTE] İsmail kaçırmıyor, hırsızlık yapmıyor ki , devletin ona sağladığı hakkı kullanıyor. Bu özgür irade ile alakalı, madem yalnış bir davranış yüce devletimiz engel olsun değil mi ? ;) |
Bence elestirirken biraz daha insafli olmak lazim, Ismail YK vergi yüzünden degil, Alman kanunlarinin izin vermemesi dolaysiyla vatandasliktan ayrilmak zorunda kalmistir. Bir gazetede cikan haber icin hemen silip attiniz. Hanginiz ( maasli olanlar mecbur) severek vergi veriyor, bence Ismail`in yaptiginda bir yanlislik yok. Haberi yapan gazete acaba ne kadar vergi kaciriyor dersiniz. Ankara da Erman Toroglu vergi rekortmeni oluyorsa gerisini siz düsünün. Ve biraz insafli olun.
|
[B]Sevgili arkadaşlar ismail yk benim hiç ilgimi cekmeyen bir sanatcı ancak Türkiyede çok seviliyor bu sanatcımıza anlayış göstermeliyiz hiç bir Türk vatandaşı isteyerek alman vatandaşlığına gecmez ama şartlar malesef bu insanları zorluyor benim ve sizin cevrenizde bir bakın kactane almanyada ekmek parası kazanan insanlar vardır alman hükümeti vatandaşlığa gecenlere bir nevi güvebce oluyor hem sonra cifte vatandaşlığı hak ediyorlar benim cifte vatandaşlığa gecen onlarca akrabam var türklüğüne asla zarar gelmiyor bu TC hükümeti teşfik ediyor bu insanların orda kalıp bu gün belediyelerde yarın onların meclislerinde daha sonra o ülkenin yönetiminde söz sahibi olsalar kütümü olur günümüzde dikkatli bakarsak dünyada bir yahudi bir ermenii lobisi varki bütün ülkeleri parmaklarında oynatıyorlar yakın gelecekte Avrupada bizimde Türk lobisi oluşacak olaya bu acıdan bakarsak aslında iyi bir olay ordaki vatandaşlarımız hem kendilerini garantiye almış oluyorlar hemde türk lobisi oluşturuyorlar [/B]
|
Siz her yazan magazin programına inanır mısınız? O ülkesini seven ve iyi kazanan bir sanatçı konuyu çarptırmayın. Türkiye'de binlerce doktor, avukat, işadamları vs. vergi kaçırıyor bunları neden dillendirmiyorlar. Türkiye'de magazine asla inanmam!!!
|
[B]vatandasliktan ciktiysa vardir mutlaka bir sebebi , sizlerde hemen asdiniz kestiniz ismail yk´yi , ciksin vatandasliktan neolacak ???
ismail türkiyede almanyada cok sevilen biri sizler sevmek zorunda degilsiniz , sevmiyorsunuz diye adami resmen vatan haini ilan etmisiniz ... bende alman vatandasim neolcak yani hain miyim simdi burda dogup büyümüsüm burdaki haklardan faydalana bilmek icin gectik alman vatandasligina, gerci benim cifte vatandasligim var :) yinede yani elestirirken biraz daha insafli olun unutmayinki o da bir SIVAS´LI [/B] |
[QUOTE=Efe Cemil Şeker;371233]İsmail kaçırmıyor, hırsızlık yapmıyor ki , devletin ona sağladığı hakkı kullanıyor. Bu özgür irade ile alakalı, madem yalnış bir davranış yüce devletimiz engel olsun değil mi ? ;)[/QUOTE]
Bu adam satışlarının hemen hemen tamamını Türkiye'de yapmıyor mu? Geliri burdan alıyor,burdan kazanıyor.. Her gelirin de bir vergisi olduğuna göre.. Yüce devletimiz diye bir şey yok.. Garibanın fakirin dulun yetimin maaşını keser,çuval çuval götürenlere amenna der..Vesselam.. |
[quote=sandalli;371247]Bence elestirirken biraz daha insafli olmak lazim, Ismail YK vergi yüzünden degil, Alman kanunlarinin izin vermemesi dolaysiyla vatandasliktan ayrilmak zorunda kalmistir. Bir gazetede cikan haber icin hemen silip attiniz. Hanginiz ( maasli olanlar mecbur) severek vergi veriyor, bence Ismail`in yaptiginda bir yanlislik yok. Haberi yapan gazete acaba ne kadar vergi kaciriyor dersiniz. Ankara da Erman Toroglu vergi rekortmeni oluyorsa gerisini siz düsünün. Ve biraz insafli olun.[/quote]
Haklısın sandallı gardaşım, İşin aslını öğrenmeden bilmeden saldırmasını linç etmesini iyi biliyoruz. Arkadaşın dediği gibi her çıkan haber doğrumudur? İsmail YK yi sevip sevmemek olayı değil, isteyen sever istemeyen sevmez o kendi sorunları. Böyle bir suçlama varsa kendini savunacak durumda biridir, yarın çıkıp haklı nedenlerini açıkladığında bu acımasızca saldıran arkadaşlar ne düşünür bilmiyorum. İsmail YK Almanya'da doğmuş büyümüş birisi. Türkiye'de nice vergiler kaçırılıyor, üzerine gidilebiliyormu ? Önce buradaki asıl vergi vermesi gerekenleri deşivre edin vergilerinizi alın, eğer ödemesi gerekiyorsa onada sıra gelecektir. . |
[QUOTE=harbikiz58;371265][B]vatandasliktan ciktiysa vardir mutlaka bir sebebi , sizlerde hemen asdiniz kestiniz ismail yk´yi , ciksin vatandasliktan neolacak ???
ismail türkiyede almanyada cok sevilen biri sizler sevmek zorunda degilsiniz , sevmiyorsunuz diye adami resmen vatan haini ilan etmisiniz ... bende alman vatandasim neolcak yani hain miyim simdi burda dogup büyümüsüm burdaki haklardan faydalana bilmek icin gectik alman vatandasligina, gerci benim cifte vatandasligim var :) yinede yani elestirirken biraz daha insafli olun unutmayinki o da bir SIVAS´LI [/B][/QUOTE] [B]Katiliyorum sana bacim.bütün türkler alman vatandasi diye vatan hainimi oluyor? herseyi hemen abartmayi ne kadar cok seviyorsunuz.egerki ismail yk dan iyi birsey duyulsaydi inanmazdiniz.ama kötü bir habere nasil inaniyorsunuz.ismail yk almanyada dogmus büyümüs.türk vatandasligindan cikmasi icin cok sebepler var.burda alman vatandasi olmak her yönden daha iyi.eminimki burdaki türkler yani almanyada olanlar türkiyeyi türkiyedekilerden daha cok seviyodur!!![/B] |
[url]http://www.haber7.com/haber/20090201/Ismail-YK-tamamen-duygusal.php[/url]
İsmail YK tamamen duygusal! Türkiye'de albümleri satış rekorları kıran İsmail YK, gelir vergisi ödememek için vatandaşlıktan çıktı. O şimdi kendi ülkesinde turist... |
[COLOR="Magenta"]amaaan en iyisini yapmış ismail,biz vatandaşı oldukta ne oldu,devlet bize sahipmi çıktı,üç beş kişinin hüküm sürdüğü,üç beş baranonun vergileri cukka ettiği bir yer,aha vergi veriyoz,dünyanın en pahalı yakıtını,en pahalı iletişimini kullanıyoz,fırsatı olan herkes yapardı bunu hiç boşa ahkam kesmeyin,fiş almayıp üç kuruş malın fiyatını indirmeye çalışanda biz değilmiyiz.[/COLOR]
|
Başkaları hep yapıyorlar,nasıl oluyorda İsmail YK yapınca göze batıyor.Bu nasıl anlayıştır,bu nasıl medyadırda,Sivaslı birisi yapınca ortalığı yıkıyorlar.Halbuki gözünü açsa basın,nice vatan hainlerini görecek, ama nerdeeee?
Sadece görmek istediklerini görüyorlar bu gerçek vatan hainleri!!!! |
[B]Almanya'dan yazan arkadaşlar sanırım konuya daha vakıftırlar. Çifte vatandaşlığın kalktığını duymuştum. Haliyle birisini seçmesi gerekiyordu, oda tercihini Almanyadan yana yapmış. Şimdi bu arkadaş Alman vatandaşı oldu diye türklüğünden birşey mi kaybetmiş oluyor? Tabiki hayır. Nasılki Türkiye içerisinde farklı ırklardan insanlar Türk Vatandaşı olduğundan ırkından birşey kaybetmiyorsa İsmail'de hiçbirşey kaybetmeyecektir.
Kendisi Türk olduğu için kasetinin en çok Türkiye'de satması kadar doğal ne olabilir ki. Satış oranından yola çıkarak taraflı bir şekilde yargılamaya giden gazete ve yayın organlarınıda ayrıca kınamak gerek. Kimse burada havadan sözler savurmasın. Vergi kaçırmazmış vs. vs. Bu sistemde düşünmem yapmam diyen yalan söylemiş olur. Bu sözleri söyleyenlere zamanında japonların yaptığı gibi devlete ücretsiz yada sembolik çalışsında görelim.[/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:00. |