Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   SEVENMİSİN?YOKSA SEVDİĞİNİMİ SANIYORSUN (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=27667)

barikat58 23.02.2009 10:35

SEVENMİSİN?YOKSA SEVDİĞİNİMİ SANIYORSUN

[COLOR="Green"]Gerçek sevgi üç şeyle belli olur:[/COLOR]

[COLOR="Olive"]Seven, sevdiğinin sözünü, başkasının sözüne tercih eder. Sevdiğinin yanında bulunmayı, başkalarının yanında bulunmaktan üstün
tutar.
Sevdiğinin kendisinden razı olmasını, başkalarının hoşnut olmasından
çok kıymetli bilir.

Her şeyi yoktan yaratan ALLAHÜ TEALA, neyi, nasıl seveceğimizi bize
bildirmiştir. Bu ölçü içinde sevginin tarifi şöyledir:

Sevgi, hiçbir karşılık beklemeden sevgiliye tâbi olmak, ona itaat etmek,
onun her işini güzel, her eziyetini, her iyilikten daha tatlı görmek ve onun
dostlarını dost, düşmanlarını düşman bilmek, kısacası onun rızası için
yaşamaktır.

Bilip anlamadan sevgi gerçekleşmez. İnsan ancak bildiğini sever. İnsanın
anladığı, zevk ve rahatlık duyduğu her şey, sevgili; acı duyduğu, nefret
ettiği her şey sevimsizdir.

Dostun dostları iyi ve güzel görünür, düşmanları ise çirkin ve kötü görünür.

Seven bir kimse, sevgilisinin düşmanlarından uzaklaşmadıkça sözünün eri
sayılmaz.[/COLOR]

sibelYILMAZ 23.02.2009 10:41

Cevap: SEVENMİSİN?YOKSA SEVDİĞİNİMİ SANIYORSUN

Artık varmı be barikat böyle seven Rabbim buldursun inşallah..... güzel di yüreğine sağlık.....

deniz kızı 23.02.2009 11:23

böylesi yok gibi .................

goramaz 23.02.2009 12:18

barikat hayırdır sevgiden aşktan bahsetmişsin tarikate falan mı girdin

barikat58 23.02.2009 12:26

[QUOTE=goramaz;379409]barikat hayırdır sevgiden aşktan bahsetmişsin tarikate falan mı girdin[/QUOTE]

ne alaka yaw :D !!!!!!!

srilanka 23.02.2009 12:29

arkadaşlar ben seviyorum ama ayrıyız:(askere gittti kötü yerde diye benden ayrıldı sevmiyorum seni dedi gitti.ablasıyla konuştum ona şehit olursam sevdiğm acımı çekmesin şimdi ayrılığın acısını yaşasın ama benm ölüm acımı yaşamasın demiş.ama ben ona ne derse desin onu bekleyeceğimi söledim çünkü çok seviyorum inanın 6ay oldu gideli beni hep arıyor istemiyorum seni unut beni diyor ama herseferinde ona onu çok sevdğimi sölüyorum çünkü ona çok güveniyorum seviyorum benm için o yoksa bende yokum!ailesi benm varlığımdan haberdar ve benide çok seviyolar ama o böle yaptıkça ben kötü oluyorum:((ALLAH benm durumumda olan herkese ensonda bana yardım etsin...

barikat58 23.02.2009 12:33

[QUOTE=srilanka;379414]arkadaşlar ben seviyorum ama ayrıyız:(askere gittti kötü yerde diye benden ayrıldı sevmiyorum seni dedi gitti.ablasıyla konuştum ona şehit olursam sevdiğm acımı çekmesin şimdi ayrılığın acısını yaşasın ama benm ölüm acımı yaşamasın demiş.ama ben ona ne derse desin onu bekleyeceğimi söledim çünkü çok seviyorum inanın 6ay oldu gideli beni hep arıyor istemiyorum seni unut beni diyor ama herseferinde ona onu çok sevdğimi sölüyorum çünkü ona çok güveniyorum seviyorum benm için o yoksa bende yokum!ailesi benm varlığımdan haberdar ve benide çok seviyolar ama o böle yaptıkça ben kötü oluyorum:((ALLAH benm durumumda olan herkese ensonda bana yardım etsin...[/QUOTE]

amin inşallah kazanan yüreğin olur

MeLody58 23.02.2009 12:43

[QUOTE=srilanka;379414]arkadaşlar ben seviyorum ama ayrıyız:(askere gittti kötü yerde diye benden ayrıldı sevmiyorum seni dedi gitti.ablasıyla konuştum ona şehit olursam sevdiğm acımı çekmesin şimdi ayrılığın acısını yaşasın ama benm ölüm acımı yaşamasın demiş.ama ben ona ne derse desin onu bekleyeceğimi söledim çünkü çok seviyorum inanın 6ay oldu gideli beni hep arıyor istemiyorum seni unut beni diyor ama herseferinde ona onu çok sevdğimi sölüyorum çünkü ona çok güveniyorum seviyorum benm için o yoksa bende yokum!ailesi benm varlığımdan haberdar ve benide çok seviyolar ama o böle yaptıkça ben kötü oluyorum:((ALLAH benm durumumda olan herkese ensonda bana yardım etsin...[/QUOTE]

[COLOR="black"][B][I][U] Askere gitti diye olurmu öle şey ya Şehit olursada Allahımın takdiriyle herşey Allah korusun Askerde olmaz gelir evinde olur bunu ancak Allahu teale bilir öle diyipde sevdigini üzmemesi gerekir .
Sen Arkadasınla ciddi ciddi konus gerçekten seni seviyorsa konusmaya devam et ,Eger sevmiyorum diyorsa herkes kendi yolunu seçsin bence benim fikrim arkadasım [/U][/I][/B][/COLOR]

srilanka 23.02.2009 13:03

ama onada hak vermek lazım askerliği 8ay hep ertelendi.askerlik yeri tam bir cehennem:(hakkari yüksekova çıktı ve şimdide dahada beter bi yerde k.ırakta.gelmesine 9ay var.onun psikolojiside çok bozuk.onu çok sevdiğim halde bir hataya düştüm beni okadar reddetti ki çok yalnız kaldım birdaha bana seni sevmiyorum derse bi başkasının teklifini kabul edeceğimi söledim bi akrabasına ama o sölememişti ona ve bu hareketlerine devam etti bende yemin etmiştim böle yapacağıma ve mecburen kabul ettim o öğrendi deliye döndü ben sana okadar güvenmiştimki nedersemde sen beni bırakmazsın diye düşünüyordum dedi.bende ona beni sen mecbur bıraktın,6aydan fazla bir süre hep istemiyorum dedin ve benmde sabrım biyere kadar düştüm öle bi hataya dedim.arkadaşlar hala onu seviyorum geçen ay bir hafta kadar konuştuk kendisi arıyordu beni sonra bianda bens eni niye arıyorumki sen beni bıraktın ben askerdeyken böle bişey yaptın bana artık görüşeemem senle dedi.beni hala seviyor yani askerdeki arkadaşıyla konuştum bana kızgınmış ama hala seviyormuş.ablası bana onu arama seni merak etsin dedi aramıyorum ama onu çok özledim siz olsanız onun yerinde affedermisiniz??

MeLody58 23.02.2009 13:16

[QUOTE=srilanka;379434]ama onada hak vermek lazım askerliği 8ay hep ertelendi.askerlik yeri tam bir cehennem:(hakkari yüksekova çıktı ve şimdide dahada beter bi yerde k.ırakta.gelmesine 9ay var.onun psikolojiside çok bozuk.onu çok sevdiğim halde bir hataya düştüm beni okadar reddetti ki çok yalnız kaldım birdaha bana seni sevmiyorum derse bi başkasının teklifini kabul edeceğimi söledim bi akrabasına ama o sölememişti ona ve bu hareketlerine devam etti bende yemin etmiştim böle yapacağıma ve mecburen kabul ettim o öğrendi deliye döndü ben sana okadar güvenmiştimki nedersemde sen beni bırakmazsın diye düşünüyordum dedi.bende ona beni sen mecbur bıraktın,6aydan fazla bir süre hep istemiyorum dedin ve benmde sabrım biyere kadar düştüm öle bi hataya dedim.arkadaşlar hala onu seviyorum geçen ay bir hafta kadar konuştuk kendisi arıyordu beni sonra bianda bens eni niye arıyorumki sen beni bıraktın ben askerdeyken böle bişey yaptın bana artık görüşeemem senle dedi.beni hala seviyor yani askerdeki arkadaşıyla konuştum bana kızgınmış ama hala seviyormuş.ablası bana onu arama seni merak etsin dedi aramıyorum ama onu çok özledim siz olsanız onun yerinde affedermisiniz??[/QUOTE]

[COLOR="black"][B][I] O askerdeyken sen onun tanıdıgı biri ile konusmussun affetse bile bunu her zaman yüzüne vurabilir bilemiyorum yani kendini sırtından vurulmus hissedebilir bide askerlik psikolojisi biraz farklıdır duyguları karmasıktır inşallah hakkınızda hayırlısı olsun sende kendini fazla üzme bence Allaha dua et hakkında ne hayırlıysa o olsun ne olursa olsun mantıklı düsünmeye calıs .. [/I][/B][/COLOR]

srilanka 23.02.2009 13:21

normalde iki kardeşin doğuda olması yasakmış.onun abisi kısa dönem yapacaktı ağrı'da o ise hkkariye düştü.dilekçe verip yerini değiştirmesi gerekiyordu ama o tüm ısrarlara rağmen dilekçe vermedi ordaki her asker gibi bende gidecem ordakilerden bi farkım yok kısmetim orasıymış gidecem dedi gitti.ama hala bi umut vardı yerini değiştirmek için ve ben bu haksızlığa dayanamadım komutanları devreye soktum herşey ayarlandı komutan yanına gidip seni geri hizmete verecez haksızlık varmış demişler ama o ben en önde olmak hertürlü görevde bulunmk istiyorum demiş.aylarca uğraştım gözüme uyku girmiyordu ama o öle bişey yaptı ve bana bende herkes gibi deyince sustum kaldım artık kimse yanlış anlamasın ben diğer askerleride çok düşünüyorum ama ona yapılan haksızlığı kaldıramıyordm.kendi bildiğini yaptı ve gitti ırak.a.belkide bölesi hayırlı ama işte offff bilmiyorum hayatım karardı ya.ne gecem belli ne gündüzüm çok inatçı biri ve beni affedeceiğini tahmn etmiyorum bilmiyorum bi umut var aslında ne diyeceksiniz?:benden vazgeçmiş olsaydı beni ararmıydı?

sibelYILMAZ 23.02.2009 13:27

[QUOTE=srilanka;379434]ama onada hak vermek lazım askerliği 8ay hep ertelendi.askerlik yeri tam bir cehennem:(hakkari yüksekova çıktı ve şimdide dahada beter bi yerde k.ırakta.gelmesine 9ay var.onun psikolojiside çok bozuk.onu çok sevdiğim halde bir hataya düştüm beni okadar reddetti ki çok yalnız kaldım birdaha bana seni sevmiyorum derse bi başkasının teklifini kabul edeceğimi söledim bi akrabasına ama o sölememişti ona ve bu hareketlerine devam etti bende yemin etmiştim böle yapacağıma ve mecburen kabul ettim o öğrendi deliye döndü ben sana okadar güvenmiştimki nedersemde sen beni bırakmazsın diye düşünüyordum dedi.bende ona beni sen mecbur bıraktın,6aydan fazla bir süre hep istemiyorum dedin ve benmde sabrım biyere kadar düştüm öle bi hataya dedim.arkadaşlar hala onu seviyorum geçen ay bir hafta kadar konuştuk kendisi arıyordu beni sonra bianda bens eni niye arıyorumki sen beni bıraktın ben askerdeyken böle bişey yaptın bana artık görüşeemem senle dedi.beni hala seviyor yani askerdeki arkadaşıyla konuştum bana kızgınmış ama hala seviyormuş.ablası bana onu arama seni merak etsin dedi aramıyorum ama onu çok özledim siz olsanız onun yerinde affedermisiniz??[/QUOTE]

gerçekten zor bir durum Rabbim yardımcın olsun.... Zaman herşeyin ilacıdır mantıklı düşünmeye çalış ve ona göre hareket et sonuçta zor bir dönem geçiriyorsunuz sabretmek ve Rabbimden istemek çaresini en doğru şey gibi geliyor bana işi çok dallandırıp budaklandırmayın derim yani bence araya koyduğun aracılarada dikkat et mesela asker arkadaşı ve bir daha başka biri var sözünü açma bu gerçek olmasada bir yara olur herkes için böyledir .... Tekrar Rabbim yardımcın olsun herşeyi önce ondan iste bak neler oluyor kardeşim tabi birazda sabır inşallah herşey gönlünüzce olur......

srilanka 23.02.2009 13:31

hep hakkımda hayırlısını istedim ALLAHtan hayırlı olanı kalbime sevdirmesini.herkes için hayırlar istedim rabbimden.arkadşlar biz çok kez ayrıldık ve herseferinde kesin bitti dedik ama yine bir zaman sonra birşekilde konuştuk barıştık ya bilmiyorum biz sebepsiz yere ayrılıyoruz bazen ayrılma sebeplerimizi bile unutuyorum.3,4kez istihareye yattım hakkımda hayırlı olan kimse rabbim bana göster diye herseferindede onu gördüm asker kıyafetleri içinde onu ve ailesini.bilmiyorum ama neolursa olsun kopamıyorum ondan.öyle bi güven duygusu varki yani ona öle çok güveniyorumki vazgeçemiyorum.bilmiyorum artık onu aramıyorum ama bekleyecem hakkımızda hayırlısı artık.

MeLody58 23.02.2009 13:33

[QUOTE=srilanka;379446]normalde iki kardeşin doğuda olması yasakmış.onun abisi kısa dönem yapacaktı ağrı'da o ise hkkariye düştü.dilekçe verip yerini değiştirmesi gerekiyordu ama o tüm ısrarlara rağmen dilekçe vermedi ordaki her asker gibi bende gidecem ordakilerden bi farkım yok kısmetim orasıymış gidecem dedi gitti.ama hala bi umut vardı yerini değiştirmek için ve ben bu haksızlığa dayanamadım komutanları devreye soktum herşey ayarlandı komutan yanına gidip seni geri hizmete verecez haksızlık varmış demişler ama o ben en önde olmak hertürlü görevde bulunmk istiyorum demiş.aylarca uğraştım gözüme uyku girmiyordu ama o öle bişey yaptı ve bana bende herkes gibi deyince sustum kaldım artık kimse yanlış anlamasın ben diğer askerleride çok düşünüyorum ama ona yapılan haksızlığı kaldıramıyordm.kendi bildiğini yaptı ve gitti ırak.a.belkide bölesi hayırlı ama işte offff bilmiyorum hayatım karardı ya.ne gecem belli ne gündüzüm çok inatçı biri ve beni affedeceiğini tahmn etmiyorum bilmiyorum bi umut var aslında ne diyeceksiniz?:benden vazgeçmiş olsaydı beni ararmıydı?[/QUOTE]

[COLOR="black"][B][I] Affeder bence ama dedigim gibi inşallah yüzüne vurmaz Kendini bu kadar üzme bence askerde duygular biraz karışıktır ne yaptıgını bilmez arar sonuçta bayadır konuşmussunuz istenmeyen şeyler olmuş tabiki inşallah herşey gönlünce olur kardeşiimm hayatım karardıda deme isyan etme Allah ne derse o OLur.. [/I][/B][/COLOR]

srilanka 23.02.2009 13:41

sebepsiz yere ayrılıyoruz dedim ya;bana birkaç kişi fal baktır falan dediler ama ben hep enbüyük yardım ALLAHtan gelir dedim onlara fala hayatta inanmam sadece ALLAHa dua ederim,inanınki bazen kendim için dua etmeyi unutuyorum herkesi düşünüyorum gecenin bi yarısı uyanıyorum ALLAHım diyorum şuanda aç,susuz,hasta,üzgün,,çaresiz nekadar yardıma muhtaç kulun varsa rahmetini esirgeme onlardan diyorum ağlıyorum insanları düşününce öle uykuya dalıyorum.ben fala inanmam ama büyüye inanırım kahretsinki aciz,başkalarının mutluluğundan rahatsız kimseler yapıyolar böle şeyleri.banada yapıldığı sölendi aranızda bilen varsa bana papaz büyüsünü işte ondan yapmışlar sevenleri ayırmak için hayattan soğutmak için bana tüm belirtiler söylendi ve inanınki hepsi bende mevcut ne yapacaığımı bilemiyorum içim hiç rahat değil.benim çok sevenim var ama sevildiğim için beni çekemeyenlerde var herkesin vardır muhakkak bu yüzden yapıldığına inanıyorum.işten bi gün izin alabilirsem gidip bir şeyh'in yanına baktıracam yoksa rahat etmeyecem.

MeLody58 23.02.2009 13:48

[QUOTE=srilanka;379453]sebepsiz yere ayrılıyoruz dedim ya;bana birkaç kişi fal baktır falan dediler ama ben hep enbüyük yardım ALLAHtan gelir dedim onlara fala hayatta inanmam sadece ALLAHa dua ederim,inanınki bazen kendim için dua etmeyi unutuyorum herkesi düşünüyorum gecenin bi yarısı uyanıyorum ALLAHım diyorum şuanda aç,susuz,hasta,üzgün,,çaresiz nekadar yardıma muhtaç kulun varsa rahmetini esirgeme onlardan diyorum ağlıyorum insanları düşününce öle uykuya dalıyorum.ben fala inanmam ama büyüye inanırım kahretsinki aciz,başkalarının mutluluğundan rahatsız kimseler yapıyolar böle şeyleri.banada yapıldığı sölendi aranızda bilen varsa bana papaz büyüsünü işte ondan yapmışlar sevenleri ayırmak için hayattan soğutmak için bana tüm belirtiler söylendi ve inanınki hepsi bende mevcut ne yapacaığımı bilemiyorum içim hiç rahat değil.benim çok sevenim var ama sevildiğim için beni çekemeyenlerde var herkesin vardır muhakkak bu yüzden yapıldığına inanıyorum.işten bi gün izin alabilirsem gidip bir şeyh'in yanına baktıracam yoksa rahat etmeyecem.[/QUOTE]

[COLOR="black"][B][I] Büyü veya sihir, bir takım acaip işler vasıtasıyla, başkaları üzerinde tesirler meydana getirmektir. Sihrin gözbağcılık denilen gerçek olmayan çeşitleri yanında, gerçek netice ve etkileri olan çeşitleri de vardır.
Ancak,, mahiyeti ve nasıl etki yaptığı bilinememektedir. İslam dini, sihri inkar etmemiş;
fakat itikadı bozduğu, tevhid inancına zarar verdiği, kötüye kullanıldığı ve kontrolü mümkün olmadığı için yasaklamıştır. Kur'an-ı Kerim'de: "Sihir-bazın felah bulmayacağı" (Taha, 69) beyan buyurulmuştur. Sihir ve büyüye karşı korunmak için, Allah'a sığınmak ve muavvizeteyn denilen Felak ve Nas sürelerini okumak tavsiye edilir.
[/I][/B][/COLOR]

[COLOR="Red"][B][I] Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Helake sürükleyen yedi şeyden biri büyüdür.) [Buhari]

(İpe üfleyip düğüm atan kimse büyü yapmış olur. Büyü yapan da Allah’a şirk koşmuş olur.) [Nesai]

(Falcıya büyücüye kâhine giderek onların söylediklerine inanan Kur'an-ı kerime inanmamış olur.) [Taberani]

(Büyücüye inanan kimse Cennete giremez.) [İ.Hibban]

(Gaibden haber vermek maksadı ile yıldız ilmi ile uğraşan kimse büyücü gibi günaha girer.) [İ.Mace]

(Falcıya fal baktıran onun sözüne inanmasa bile kırk gün kıldığı namaz kabul olmaz.) [Müslim]

(Fal bakmak yazı ve çizgi ile gelecekten haber vermek puta tapmak gibidir.) [/I][/B][/COLOR]

srilanka 23.02.2009 13:55

bana felak nas ihlas ve ayet-el kürsiyi bir kağıda yazıp sürekli üstümde taşımamı sölediler .iinsanı koruyormuş.ama ya gerçktn yapılmışsa ve birtürlü üstümden geçmeycekse bu büyü?pek bir bilgim yok ama dini bilgisi kuvvetli büyük bir zat'tan beni koruma amaçlı bir muska yapılabileceği sölendi.sizce yaptırayımmı korkuyorum ama benm yaptıracağım şey kimsenin huzurunu bozmayacak rahatını kaçırmayacak.ben o insanları ALLAHa havale ediyorum.

MeLody58 23.02.2009 14:03

[QUOTE=srilanka;379459]bana felak nas ihlas ve ayet-el kürsiyi bir kağıda yazıp sürekli üstümde taşımamı sölediler .iinsanı koruyormuş.ama ya gerçktn yapılmışsa ve birtürlü üstümden geçmeycekse bu büyü?pek bir bilgim yok ama dini bilgisi kuvvetli büyük bir zat'tan beni koruma amaçlı bir muska yapılabileceği sölendi.sizce yaptırayımmı korkuyorum ama benm yaptıracağım şey kimsenin huzurunu bozmayacak rahatını kaçırmayacak.ben o insanları ALLAHa havale ediyorum.[/QUOTE]

[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="black"][B] Muskaya filan bence hiç gerek yok Allahu teale ve onun elçisi peygamber efendimiz ne diyor yukarıya yazdım kendini iii hissetmiyorsano söylenen felak nas ihlas vs bu duaları okuman gerektigi söylüyor eger Kuranı kerimde muska yaptırın yazsaydı bizde yaptırırdık ama öle bişey yazmıyor ibadetini yap Namazını kıl duanı oku Allaha Sıgın içindeki Şeytanın vesvesesi gitsin Senin Psikoljinde çökmüş bence ve kuruntu haline getirmişsin bende büyü var diye Dediklerimi yap bide pozitif düşünmeye çalış gör bak hiç bir sorun kalmayacak.. Bütün sorunlar insnın kendi psikolojisiyle[/B][/COLOR][/FONT]

srilanka 23.02.2009 14:06

arkadaşlar sizleri gerçekten çok seviyorum.çünkü siz burdaki herkse değer veriyorsunuz dinliyorsunuz elinzden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorsunuz sizinle konuşunca içim açılıyor rahatlıyorum benm birsürü arkadaşım var ama dostum yok yanımda bir tek sizler benm dostlarımsınız sizleri öle görüyorum kiminiz benden büyük kiminizse küçük ama hepimiz burda kardeşiz.kötülemk istemiyorum ama başka bir forum sitesine girdiğim zamn bilmiyorum canım çok sıkılıyor burası gibi güzel değil çok samimi sölüyorum bunları sizlerden teşekkür almak yada herhangi başka birşey için sölemiyorum gerçkten şuanki hislerimi sölüyorum.ben içimdekileri yzarsam buraya siz okuya okuya yorulursunuz sayfa sayfa yazarım:)oyüzden fazla uzatmayacam hepinizi çok ama çok seviyorum.beni dinlediğiniz içinde teşekkür ederim

ebubekir çakmak 23.02.2009 14:10

[B][COLOR="Indigo"]bu konu beni aşar arkdaşlar ben susma hakkımı kullanıyorum yalnız bir ayeti kerime vardı onu sizlerle paylaşıyım

"Kimi benden daha cok seversen, onu senden alırım." ALLAH (c.c.)

bence bu düsturla yola çıkmak gerekir ben böyle bir hata yapmıştım ne diyelim ALLAH AFFETSİN[/COLOR][/B]

srilanka 23.02.2009 14:11

[QUOTE=MeLody58;379464][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="black"][B] Muskaya filan bence hiç gerek yok Allahu teale ve onun elçisi peygamber efendimiz ne diyor yukarıya yazdım kendini iii hissetmiyorsano söylenen felak nas ihlas vs bu duaları okuman gerektigi söylüyor eger Kuranı kerimde muska yaptırın yazsaydı bizde yaptırırdık ama öle bişey yazmıyor ibadetini yap Namazını kıl duanı oku Allaha Sıgın içindeki Şeytanın vesvesesi gitsin Senin Psikoljinde çökmüş bence ve kuruntu haline getirmişsin bende büyü var diye Dediklerimi yap bide pozitif düşünmeye çalış gör bak hiç bir sorun kalmayacak.. Bütün sorunlar insnın kendi psikolojisiyle[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

haklısın kardeşim ben dualarımı okumaya devam edecm namazımıda kılıyorum elhamdüllah.duamıda ediyorum rabbime gerisi artık onun rızasına kalmış.ondan gelecek dertte şifada baş göz üstüne.rabbim kalbimizdeki imanı her daim diri kılsın bizi yoldan çıkarmaya aklımızı bulandırmya çalışanlarıda ıslah etsin..

MeLody58 23.02.2009 14:11

[QUOTE=srilanka;379465]arkadaşlar sizleri gerçekten çok seviyorum.çünkü siz burdaki herkse değer veriyorsunuz dinliyorsunuz elinzden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorsunuz sizinle konuşunca içim açılıyor rahatlıyorum benm birsürü arkadaşım var ama dostum yok yanımda bir tek sizler benm dostlarımsınız sizleri öle görüyorum kiminiz benden büyük kiminizse küçük ama hepimiz burda kardeşiz.kötülemk istemiyorum ama başka bir forum sitesine girdiğim zamn bilmiyorum canım çok sıkılıyor burası gibi güzel değil çok samimi sölüyorum bunları sizlerden teşekkür almak yada herhangi başka birşey için sölemiyorum gerçkten şuanki hislerimi sölüyorum.ben içimdekileri yzarsam buraya siz okuya okuya yorulursunuz sayfa sayfa yazarım:)oyüzden fazla uzatmayacam hepinizi çok ama çok seviyorum.beni dinlediğiniz içinde teşekkür ederim[/QUOTE]

[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="black"][B][I] Tesekkür ederim kardeşimm her zaman dinlerim ne demek İSterimki dogruyu bulasın Öncelikle Seni Allaha Sonra kendine Emanet Ediyorum Mantıklı düsün Kimseye İnanma Güvenme Yanlıs Yapma Sakın Allaha Sıgın Ondan iyi Dost Yok.. Bir Sorunun OLdugu Zaman Yazabilirsin 19 yaşında Genç Kızsın yaşamana bak mutlu olmana Bırak Baskalarını Dünya Yalan Hayat Kısa Kendine Çok iyi Bak.. [/I][/B][/COLOR][/FONT]

barikat58 23.02.2009 14:12

[QUOTE=ebubekir çakmak;379467][B][COLOR="Indigo"]bu konu beni aşar arkdaşlar ben susma hakkımı kullanıyorum yalnız bir ayeti kerime vardı onu sizlerle paylaşıyım

bence bu düsturla yola çıkmak gerekir ben böyle bir hata yapmıştım ne diyelim ALLAH AFFETSİN[/COLOR][/B][/QUOTE]

vayy ebubekir sonunda beklediğim yorumunu yaptın saol. :D

srilanka 23.02.2009 14:15

[QUOTE=ebubekir çakmak;379467][B][COLOR="Indigo"]bu konu beni aşar arkdaşlar ben susma hakkımı kullanıyorum yalnız bir ayeti kerime vardı onu sizlerle paylaşıyım

bence bu düsturla yola çıkmak gerekir ben böyle bir hata yapmıştım ne diyelim ALLAH AFFETSİN[/COLOR][/B][/QUOTE

HER NEKADAR SEVİYORSAMDA ONU ALLAH'A OLAN SEVGİMİ AŞAMAZ ONUN SEVGİSİ.İSYAN ETMİYORUM AMA ANLAYAMIYORUM BU HALE GELMEMİZİN NEDENİNİ.ALLAHA İNANCIM ÇOK BÜYÜK RABBİM BİZİ ŞAŞIRTMASIN!!!

ebubekir çakmak 23.02.2009 14:18

[COLOR="Indigo"][B]BEN DE İLK BAŞLARDA BU AYRILIK NEDEN OLDU DİYE DİYE KAFAYI YİYECEKTİM ,
AYRILIŞIMIZIN BİR SEBEBİ OLMALIYDI ÜSTÜNE GİTTİM SEBEBLERİN ARADIM ARAŞTIRDIM AMA BİR SEBEB BULAMADIM HATA BENDEMİYDİ ONDAMIYDI DEDİM LANET OLSUN İNTAHARI BİLE DÜŞÜNDÜM KENDİMİ ŞİŞELERE VERDİM ŞİİRE VERDİM NE YAPTIYSAM OLMADI SAOLSUN BÜTÜN ARABESK MÜZİKLERİ EZBERLEDİM ALLAH BİLİYOR YA ÇOK YORULDUM ÇOK ACI ÇEKTİM HER YOLU DENEDİM AMA GİDEN GELMİYOR

BARİKAT GARDAŞŞIMIN BANA DEDİĞİ GİBİ HAYATIN TEKMESİ HEP DÜŞENLERİDİR EĞER ÇABUK TOPARLANIP KALKARSANIZ AZ TEKME YEMİŞ OLURSUNUZ
BU AYETİ KERİMEYİ OKUDUĞUMDA HATANIN KİMDE OLDUĞUNU ANLADIM DAHA DOĞRUSU KENDİ EŞŞEKLİĞİMİ KENDİ CAHİLLİĞİMİ ANLADIM

MEYHANELERE ŞİŞELERE KADEHLERE ACIYA HÜZÜNE KEDERE EYWALLAH DEDİM ,

ARKADAŞLAR NE ANNE NE BABA NEDE YAR HEPSİ HİKAYE BZİ ALLAH KADAR HİÇ KİMSE SEVEMEZ OYÜZDEN ONUN YARATTIKLARINA ONDAN ÇOK DEĞER VERME GİBİ BİR HATAYA DÜŞMEYİN YOKSA NE KALDIRANINIZ OLUR NEDE DERDİNİZE AĞLAYAN [/B][/COLOR]

MeLody58 23.02.2009 14:23

[COLOR="Black"][B][I] Ben Senin azabından çok rahmetine; korkundan çok şefkatine muhtacım. Ve şunu da bütün kalbimle biliyorum ki; Sen istersen severim, sen sevdirirsen severim! Fakat Sen sevmezsen, sevdirmezsen ben sevemem, hissedemem.

"Kulum bana bir adım yaklaşırsa, ben ona koşarak gelirim" buyuruyorsun. Ya Rabbi, bana yardımcı ol, Sana doğru bir adım olsun atayım. Ki, o benim vuslatım olsun. Beni o vuslata kavuşturmadan yanına alma Allâh'ım!...

Her hareketimiz, yalnız sana olan muhabbetimizden kaynaklansın. Öyle bir muhabbet ki hep coşsun, coşsun hiç durmasın. Ve Sensiz bir anımız geçmesin, Allâh'ım.

Verdiğin nimetin şükrünü yerine getirebilenlerden eyle, nankörlerin listesinde ismimiz bile geçmesin Allâh'ım. Benim kalbimi, dilimi ve bütün amellerimi rızandan ayırma. Bize daima râzı olacağın amelleri işlemeyi nasip eyle!..

Ya Rabbi, Senden isteyeceğimiz şeyleri de bilemiyoruz. Eksiklerimizi, noksanlarımızı, hatalarımızı ört, Sen rahmet ve mağfiretinle onları hayra tebdil eyle. Ya Rabbi sen affedicisin affvı seversin biz günahkar kullarını da affet.

Biz senden gelecek her hayra muhtacız Allâh'ım.

Bir yavru annesine ne kadar dil döker, yalvarır, naz yaparsa; annesi de o kadar sevinir!.. Kırgınsa bile alır bağrına basar, "Yavrum!.." der.

Çok iyi biliriz ki, Rabbim, annelerin sevgi ve şefkatinin kaynağı da sensin!.. Ve Sen bütün annelerin merhametinden daha fazla merhamete sahipsin!.. O halde bu aciz, zayıf, gönlü kırık, ve günahkâr kullarını da Afv et, Allah'ım.. Bizlere acı, günahımızı yüzümüze vurma!
"Ben, yüzlerini görmediğim kardeşlerimi çok özledim" buyuran Rasûlümüze layık kardeş ve ümmet eyle, Allâh'ım.

Bizleri öğrendiklerimizle amel eden, senin yolunda canını, her şeyini feda eden Mus'ablar, Rumeysalar, Enesler, Âişeler, Fâtımalar, Sümeyyelerden eyle!..

Senden gelecek her türlü hayra muhtacız Allâh'ım&

Kara yüze ak desem, beni benden al desem; Rahmetinle sar desem, sarar mısın? Allâh'ım
[/I][/B][/COLOR]

ebubekir çakmak 23.02.2009 14:24

[COLOR="Indigo"][B]YANLIŞ ANLAMAYIN SİZE NASİHAT VERME GİBİ BİR LÜKSÜM YOKTUR AMA

EĞER İNSAN İSEK KENDİ BAŞIMIZA GELNLERİ KENDİ TECRÜBELERİMİZİ DİĞER İNSANLARADA ANLATMALIYIZ DİE DÜŞÜNÜYORUM UMARIM YANLIŞ ANALŞIMAM

VE BİRDE NEYSE BOŞVERRRRR[/B][/COLOR]

srilanka 23.02.2009 14:25

BENDE İŞİ İNTİHAR ETMEYE KADAR GETİRMİŞTİM BİARALAR AMA OTURDM DÜŞÜNDÜM HADİ BÖLE BİŞEY YAPTIM DİYELİM BEN ALLAHIN KARŞISINA ÇIKINCA NE DİYECEM NASIL HESAP VERCEM BİANDA SİLKELEDİM KENDİMİ TÖVBE ETTİM AMA MUTLU DEĞİLİM DAHA BU YAŞTA SOĞUDUM HERŞEYDEN :( ÖYLE Bİ YAPIDA BİRİYİMKİ BİRİNİ İNCİTECEK OLSAM AYLARCA KENDİMİ YER BİTİRİRİM.HERŞEYİ ÇOK TAKARIM EN İNCE DETAYLARA KADAR HERŞEYİ DÜŞÜNÜRÜM.İNİTİHAR GİBİ BİRŞEYİ DÜŞÜNMÜYORUM ALLAHA SIĞINIYORUM HEP.İNŞALLAH RABBİM HEPİMİZİN BU DÜNYADADA AHİRETTEDE SONUNU HAYIR EDER.

ebubekir çakmak 23.02.2009 14:26

[QUOTE=MeLody58;379477][COLOR="Black"][B][I] Ben Senin azabından çok rahmetine; korkundan çok şefkatine muhtacım. Ve şunu da bütün kalbimle biliyorum ki; Sen istersen severim, sen sevdirirsen severim! Fakat Sen sevmezsen, sevdirmezsen ben sevemem, hissedemem.

"Kulum bana bir adım yaklaşırsa, ben ona koşarak gelirim" buyuruyorsun. Ya Rabbi, bana yardımcı ol, Sana doğru bir adım olsun atayım. Ki, o benim vuslatım olsun. Beni o vuslata kavuşturmadan yanına alma Allâh'ım!...

Her hareketimiz, yalnız sana olan muhabbetimizden kaynaklansın. Öyle bir muhabbet ki hep coşsun, coşsun hiç durmasın. Ve Sensiz bir anımız geçmesin, Allâh'ım.

Verdiğin nimetin şükrünü yerine getirebilenlerden eyle, nankörlerin listesinde ismimiz bile geçmesin Allâh'ım. Benim kalbimi, dilimi ve bütün amellerimi rızandan ayırma. Bize daima râzı olacağın amelleri işlemeyi nasip eyle!..

Ya Rabbi, Senden isteyeceğimiz şeyleri de bilemiyoruz. Eksiklerimizi, noksanlarımızı, hatalarımızı ört, Sen rahmet ve mağfiretinle onları hayra tebdil eyle. Ya Rabbi sen affedicisin affvı seversin biz günahkar kullarını da affet.

Biz senden gelecek her hayra muhtacız Allâh'ım.

Bir yavru annesine ne kadar dil döker, yalvarır, naz yaparsa; annesi de o kadar sevinir!.. Kırgınsa bile alır bağrına basar, "Yavrum!.." der.

Çok iyi biliriz ki, Rabbim, annelerin sevgi ve şefkatinin kaynağı da sensin!.. Ve Sen bütün annelerin merhametinden daha fazla merhamete sahipsin!.. O halde bu aciz, zayıf, gönlü kırık, ve günahkâr kullarını da Afv et, Allah'ım.. Bizlere acı, günahımızı yüzümüze vurma!
"Ben, yüzlerini görmediğim kardeşlerimi çok özledim" buyuran Rasûlümüze layık kardeş ve ümmet eyle, Allâh'ım.

Bizleri öğrendiklerimizle amel eden, senin yolunda canını, her şeyini feda eden Mus'ablar, Rumeysalar, Enesler, Âişeler, Fâtımalar, Sümeyyelerden eyle!..

Senden gelecek her türlü hayra muhtacız Allâh'ım&

Kara yüze ak desem, beni benden al desem; Rahmetinle sar desem, sarar mısın? Allâh'ım
[/I][/B][/COLOR][/QUOTE]

EYWALLAH KARDEŞ ÇOK İİİ ALATMIŞSIN

srilanka 23.02.2009 14:29

[QUOTE=ebubekir çakmak;379478][COLOR="Indigo"][B]YANLIŞ ANLAMAYIN SİZE NASİHAT VERME GİBİ BİR LÜKSÜM YOKTUR AMA

EĞER İNSAN İSEK KENDİ BAŞIMIZA GELNLERİ KENDİ TECRÜBELERİMİZİ DİĞER İNSANLARADA ANLATMALIYIZ DİE DÜŞÜNÜYORUM UMARIM YANLIŞ ANALŞIMAM

VE BİRDE NEYSE BOŞVERRRRR[/B][/COLOR][/QUOTE]

YOK KARDEŞİM YANLIŞ ANLAMADIM SENİ ELBETTE NASİHAT EDİCEKSİNİZ ÇÜNKÜ BİRÇOK İNSAN AYNI TECRÜBELERİ YAŞAR VE BAŞKALARININ AYNI HATAYA DÜŞMEMESİ İÇİN ONLARI UYARIR BU KİŞİNİN NE KADAR TEMİZ KALPLİ BİR İNSAN OLDUĞUNU İNSANLARA NEKADAR DEĞER VERDİĞİNİ GÖSTERİR.TEŞEKKÜR EDERİM SANA.NEYSE BOŞVERRRRRRRR DEDİĞİN NE?LÜTFEN SÖLERMİSİN SAKINCASI YOKSA???

ebubekir çakmak 23.02.2009 14:37

[COLOR="Indigo"][B][QUOTE=srilanka;379479]BENDE İŞİ İNTİHAR ETMEYE KADAR GETİRMİŞTİM BİARALAR AMA OTURDM DÜŞÜNDÜM HADİ BÖLE BİŞEY YAPTIM DİYELİM BEN ALLAHIN KARŞISINA ÇIKINCA NE DİYECEM NASIL HESAP VERCEM BİANDA SİLKELEDİM KENDİMİ TÖVBE ETTİM AMA MUTLU DEĞİLİM DAHA BU YAŞTA SOĞUDUM HERŞEYDEN :( ÖYLE Bİ YAPIDA BİRİYİMKİ BİRİNİ İNCİTECEK OLSAM AYLARCA KENDİMİ YER BİTİRİRİM.HERŞEYİ ÇOK TAKARIM EN İNCE DETAYLARA KADAR HERŞEYİ DÜŞÜNÜRÜM.İNİTİHAR GİBİ BİRŞEYİ DÜŞÜNMÜYORUM ALLAHA SIĞINIYORUM HEP.İNŞALLAH RABBİM HEPİMİZİN BU DÜNYADADA AHİRETTEDE SONUNU HAYIR EDER.[/QUOTE]

DEĞMEZZZZZZZZZ DEĞMEZZZZZZZZZ DEĞMEZZZZZZZZ YA KARDEŞİM ŞU HAYATA BAKSANA İNAN VARYA SEN ÖLE BİŞEY YAPMIŞ OLSAYDIN BİLE ONUN HABERİ BİLE OLMAZDI BAK BENDEN SANA BİR TAVSİYE ŞİMDİ PCNİN BAŞINDAN KALLK ELİNİ YÜZÜNÜ BİR YIKA VE SONRA TEKARAR PCCNİN BAŞINA GEC EN POP EN OYNAK ŞARKILARI KOYY WİNAPA BAŞLA OYNAMAYAAA ;):D:D:D:D TÜRKİYEDE BAŞKA ADAMMI KALMADII NE CANINI SIKIYON YAW:)DÜŞÜNMEMEYE ÇALIŞ BİRDE DEĞİŞİKLİK İNSANLAR İÇİNDİR MESALA SACINI BOYAT MAKYAŞINI DEĞİŞTİR AÇIKSAN(KAPAN;))MÜZİK TARZINI DEĞİŞİR VELHASIL HAYATINI DEĞİŞTİRRRRR SONRA AYNAYA BAK OKADAR ÇOK DEĞİŞMİŞ OLACAKSINKİ SEN BİLE KENDİNİ TANIYAMAYCAKSIN NETİCEDE DUYGULARIN VE DÜŞÜNCELERİNDE DEĞİŞECEKTİR

BU UYGULAMA BİZZAT ŞAHSIM TARAFIMDAN UYGULANMIŞTIR SONUÇ HARİKA BAZI GECELER UFAK ÇAPLI AÇILAR YAŞAYABİLİYOR İNSAN AMA İNAN UNUTURSUN BÜTÜN ACILARII O YÜZDEN DEĞİŞİM ŞARTT!!![/B][/COLOR]

srilanka 23.02.2009 14:44

ÖRTÜLÜYÜM KARDEŞİM ZATEN:-))WALLA BNDE SENN GİBİ ARABESKE KENDİMİ VURDUM SESSİZLİK BENM İÇİN HERŞEY BİANDA HAREKETLENİRSEM BANA AĞIR GELEBİLİR:)))

srilanka 23.02.2009 14:50

walla arkadaşım senin bu tavsiyelerini okudum hala gülüyorum yanlış anlama sana saygısızlık yapmak değil niyetim sadece benm gibi içine kapanık sessiz biri nasıl bi anda öle kalkıp oynar kendimi bi o halde düşündümde ona gülüyorum:):)haklısın elimden geldiğince moralimi yüksek tutacam rabbim hayırlısını nasip etsin cümlemize

ebubekir çakmak 23.02.2009 15:10

[COLOR="Indigo"][B]walla diom bak dinleme şu arabeskleri yawwwww koy sivas halayını başla oynamayaa bidahımı gelecez dünyaya:)[/B][/COLOR]

srilanka 23.02.2009 15:16

:):):):):):)saol kardeş

goramaz 23.02.2009 16:03

bence ağla srilanka hüznün bile güzelliği vardır. doya doya yaşa hüznünü..

srilanka 23.02.2009 16:11

walla kardeşim ağlayamıyorum artık gözyaşlarım kurudu ağlamaktn:(

seva 26.02.2009 20:44

Ben kimin tarafından sevildiğimi ve sanmıyorum sadece hissediyorum sevdiğimide hissederim..

WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:15.