![]() |
A.LATİF ŞENER PARTİ KURUYOR
[B][IMG]http://www.malatyabirlikgazetesi.com/haber/resim/abdullatifsener.jpg[/IMG][/B]
[B]AKP’den ayrıldıktan sonra Yeni Oluşum Hareketi adı altında siyasi çalışmalarını sürdüren Devlet eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Abdüllatif Şener, 29 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından, uzun süredir beklenen yeni partiyi kuruyor.[/B] Şener’in, 26 Nisan Pazar Günü aralarında eski milletvekili ve bakanların da olduğu 40’a yakın kurucu isimle birlikte partisinin kuruluşunu açıklaması bekleniyor. Şener’in, 27 Nisan’da da İçişleri Bakanlığı’na partinin kuruluş dilekçesini sunacağı kaydediliyor. Uzun bir süredir Yeni Oluşum Hareketi adı altında siyasi çalışmalarını sürdüren Devlet eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Abdullatif Şener yeni parti için düğmeye basıyor. Daha önce yaptığı açıklamada, 29 Mart seçim sonuçlarını “Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı” olarak değerlendiren Şener, beklenen partiyi 20 Nisan’dan sonra kuracaklarını bildirmişti. Şener’in 26 Nisan’da partinin kuruluşunu açıklaması beklenirken, partide, 40’a yakın aralarında eski milletvekili ve bakanların da bulunduğu kurucu ismin bulunacağı kaydediliyor. Şener ve ekibinin 27 Nisan’da da İçişleri Bakanlığı’na partinin kuruluş dilekçesini verecekleri belirtiliyor. [B]YENİ PARTİNİN HEDEFİ 2011’DEKİ SEÇİMLER[/B] 22 Temmuz seçimleri ve 29 Mart yerel seçimlerini partileşme çalışmalarını yürüterek geçiren Şener ve partisinin hedefi ise 2011’deki genel seçimler olacak. Hazırlıklarını ve çalışmalarını önümüzdeki genel seçimlere göre yürüten Şener, partisinin kadrosuna ilişkin işareti ise bir röportajında “Önümüzdeki dönem, ekonominin hep gündemde olacağı bir dönem... Onun için partinin kuruluşunda da ekonomi ağırlıklı bir kadro oluşturmayı planlıyorum. İktisadi konularda kamuoyunun bildiği, liyakatine, birikimine inandığı isimler bu parti çatısı altında olacak. Ama olanların ötesinde hangi düşünceye hangi eğilime sahip olursa olsun, bu ülkedeki bütün düşünen insanlar bizim kadromuzdur.”sözleriyle vermişti. [B]ŞENER KİMDİR?[/B] Abdullatif Şener 1954 yılında Sivas Yıldızeli’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamlayan Şener,Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini 1977 yılında bitirdi. 1991 seçimlerinde Sivas Milletvekili olarak Parlamentoya giren Şener, 1996-1997 yıllarında 54. Hükümette Maliye Bakanlıgı 2002-2007 yıllarında 58. ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.Akp’den ayrıldıktan sonra Yeni Oluşum Hareketi adı altında çalışmalarını sürdüren Şener’in “Tanzimat Dönemi Osmanlı Vergi Sistemi” “Sona Doğru Osmanlı-Osmanlı Ekonomisi ve Maliyesi Üzerine Yazılar” ve “Osmanlı Maliyesi’nin Şeffaflaşması-Yayımlanmış İlk Bütçeleri” isimli üç kitabı bulunuyor. |
Cevap: A.LATİF ŞENER PARTİ KURUYOR
[B]hayırlı olsun
çok başarılı bir siyasetçeydi inş. devamı gelir[/B] |
Düşünmeden oyumu vereceğim..Ömür varsa tabi..
|
[quote=Yiğiter;397169]Düşünmeden oyumu vereceğim..Ömür varsa tabi..[/quote]
ver ver yiğiter.kesin ilk secimden mecliste bu parti.çorbada seninde tuzun bulunsun |
Oyumu verebileceğime inandığım Siyaset adamı..
Dürüstlüğünü hiç bir zaman bırakmadığı sürece... |
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Ins. hayrli olur...:)
Lakin özellikle ergenekon cetesine sessiz kalmasi ve muhtiraya ve yine 367 cambazligina seyirci kalmasi...benim nazarimda cazibesi azaltti. [/COLOR][/FONT][/B] |
Ben oy vereceğimi düşünmüyorum ama memleket için hayırlı olacaksa, elbette başa gelsin. İsterim.
|
partinin adı ergenokon olmasınnnnnnnnnn
|
HAYIRLI OLSUN, BAŞARILAR DİLERİZ..
|
hayırlı olsun
sağda ürüst çalmayan çaldırmayan, kutsal değerleri çıkarı için kullanmayan müslümanım deyip ırakı ezdirmeyen gazze deyip davos deyip gaz yapanların gösteriş için değil gerçekten sahip çıktığı obama ya gıkını çıkarmayanların değil önüne set çekenlerin olduğu bir parti lazım azebeycanla kardeşliğimizi bozmayacak, ermenistana kıyacak geçen değil haddini bildiren adam akıllı kişilikli ulusal bir sağcı parti lazım, dinici hırsız değil müslüman dürüst demokrat insanlara ihtiyacı var bu toprakların, ruhunu satmışlara değil |
[quote=memet24;397224]partinin adı ergenokon olmasınnnnnnnnnn[/quote]
valla abdullatif şeneri ergenekonla eş ettiniz ya helal olsun |
Yürekten destekliyorum. Hem görüşleri olumlu hem de hemşehrimiz. Hemşehriciliğin had safhada olduğu bu dönemde sanırım biz de ne olursa olsun hemşehrilerimizi desteklemeliyiz.
|
[FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="Red"]Y[/COLOR]eni [COLOR="Red"]O[/COLOR]lusum [COLOR="Red"]H[/COLOR]arekati[/B][/FONT]
[FONT="Comic Sans MS"][B]YOH yani Hic gerek YOH...:D[/B][/FONT] |
[quote=GurbetsokakLari;397454][FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=red]Y[/COLOR]eni [COLOR=red]O[/COLOR]lusum [COLOR=red]H[/COLOR]arekati[/B][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][B]YOH yani Hic gerek YOH...:D[/B][/FONT][/quote] [COLOR=red][B]A[/B][/COLOR]bdullatife [COLOR=red][B]k[/B][/COLOR]arşı [COLOR=red][B]p[/B][/COLOR]arti harekete gecti bile :D |
Bence,
Duruşuyla, yapısıyla, kişiliğiyle adam gibi adam, AKP cumhurbaşkanı olması için gerekli desteği vermedi. Umarım yurt genelinde başarlı olur, Sivas'ımızdan da bir Başbakan çıkmış olur. Hayırlı vede uğurlu olsun, başarılar dilerim. |
vatana millete devlete sivasa barikata hayırlı ugurlu olsun :D
|
[B][I][COLOR="Red"]
Vatana Millete ve Sivasımıza İnşallah Hayırlı olur. Ben bu işi yapamadım diye bırakıp soyguna devam için gelen bir rizeliden yine iyidir hem Sivas'a hemde Ülkemize... [/COLOR][/I][/B] |
Hayırlı uğurlu olsun... Sağda hem kuvvetli hemde vatansever, liberal ekonomi karşıtı milli ekonomiye önem veren bir partiye ihtiyaç var... Bu da ancak Abdullatif Şener Bey'le olur...
Ergenekon'a gelince alınanların %90'ı yalan olduğundan susturmak için Sayın Şener'i de alırlarsa şaşırmam... Kendilerine alternatif yada tehlike olduğunu sezdikleri herkesi alıyorlar ne olsa... |
[QUOTE=Kibrisli;397651]
Ergenekon'a gelince alınanların %90'ı yalan olduğundan susturmak için Sayın Şener'i de alırlarsa şaşırmam... Kendilerine alternatif yada tehlike olduğunu sezdikleri herkesi alıyorlar ne olsa...[/QUOTE] [B][FONT="Comic Sans MS"]Ilginc ! bunuda kendi kapatilma davasina mani olamayan bir parti yapacak öylemi ? el- Insaf... [/FONT][/B] |
[quote=GurbetsokakLari;398611][B][FONT=Comic Sans MS]Ilginc ! bunuda kendi kapatilma davasina mani olamayan bir parti yapacak öylemi ? el- Insaf...[/FONT][/B]
[/quote] ergenekon neyim bilmem ama sırf parti kuruyor diye akp kulislerinden zehir zemberek sözler geldi gecen aylarda... |
[B]Hayırlı olsun. Oy pusulası az daha uzun olur başka bişey olmaz[/B]
|
[quote=Cley;398616][B]Hayırlı olsun. Oy pusulası az daha uzun olur başka bişey olmaz[/B][/quote]
dtp ye yer varsa Abdullatif şenerede olur bişey olmaz.sen gene verecegin partiye verirsin sayanlar düşünsün :D |
Arkadaslar benim anlamadigim herkez fikrini söylüyor anliyorum sorunda yokda neden bir Sivasli siyetciyi kendi hemserimize sadece vekilik yada bakanlik laik görüyoruz suanki basbakan mecliste yok iken Sayin Sener vardi bence bu ülkeyi erdogandan daha iyi yöneteceginden eminim unutmayin ki sayin Yazicioglu sayin Sener hakkinda su sekilde konusmustu masanin dört ayagindan birisi artik Sivasli olarak birazda kendi memleketimizin insanina sahip cikalim ben oyumu bugüne kadar MHP ye verdim ama bundan sonrasinda oyum kesinlikle sayin senere bu isin üstesinden gayet iyi gelecegine inaniyorum en azindan yatirimlar olur Sivasta
|
[QUOTE=GurbetsokakLari;397209][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Ins. hayrli olur...:)
Lakin özellikle ergenekon cetesine sessiz kalmasi ve muhtiraya ve yine 367 cambazligina seyirci kalmasi...benim nazarimda cazibesi azaltti. [/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE] önceden iyi güzeldi ama arkadaşın bahsettiği konular benim gözümde tamamen bitirdi.ve de muhtemelen akp karşıtı malum çevreler tarafından gazlanacak.akpyi her yönüyle tasvip etmem ama akpyi kurup sonra çok önemli bir süreçte adeta arkadan vurmak bence çok uygun değildi en kibar tabirle... |
[quote=saltas;399269]önceden iyi güzeldi ama arkadaşın bahsettiği konular benim gözümde tamamen bitirdi.ve de muhtemelen akp karşıtı malum çevreler tarafından gazlanacak.akpyi her yönüyle tasvip etmem ama akpyi kurup sonra çok önemli bir süreçte adeta arkadan vurmak bence çok uygun değildi en kibar tabirle...[/quote]
akp yi kuranların arasındaydı baktıki çok falso var bıraktı bırakmak zorunda kaldı.ççünkü o falso yapmak istemedi yapanlar ve yapacaklar orda hala |
[B]Sayın Şener'i yürekten destekliyorum Türk Siyasetine unutulmaya yüz tutmuş değerleri tekrar kazandıracağına inanıyorum hiç tereddüt bile etmeden oyum Şener Bey'e...[/B]
|
sevgili hemşerimiz yıllardır siyasetin içinde hiç bir kara haberde adı anılmadı.tertemiz bir siyasetci.anasının ak sütü gibi 2011 secimlerinde kullanacagım oyum şimdiden helal olsun
|
[QUOTE=Menajer;398626]Arkadaslar benim anlamadigim herkez fikrini söylüyor anliyorum sorunda yokda neden bir Sivasli siyetciyi kendi hemserimize sadece vekilik yada bakanlik laik görüyoruz suanki basbakan mecliste yok iken Sayin Sener vardi bence bu ülkeyi erdogandan daha iyi yöneteceginden eminim unutmayin ki sayin Yazicioglu sayin Sener hakkinda su sekilde konusmustu masanin dört ayagindan birisi artik Sivasli olarak birazda kendi memleketimizin insanina sahip cikalim ben oyumu bugüne kadar MHP ye verdim ama bundan sonrasinda oyum kesinlikle sayin senere bu isin üstesinden gayet iyi gelecegine inaniyorum en azindan yatirimlar olur Sivasta[/QUOTE]
[B]Haklısınız size katılıyoırum[/B] |
BÖLÜN BAKALIM SAĞI DAHA NE KADAR BÖLECEKSİNİZ....BİR PÖRÇÜK KALMIŞ SOLCU BİR OLUYOR ...BÖLÜN..NE MEMLEEKTİME YARAR NE SANA ...ŞENER BEY...BAKANKEN YAPAMADIĞINI ŞİMDİ YAPACAĞINI SANMAM...
|
[QUOTE=barikat58;398617]dtp ye yer varsa Abdullatif şenerede olur bişey olmaz.sen gene verecegin partiye verirsin sayanlar düşünsün :D[/QUOTE]
[B]İşte bu kadar basit size katılıyorum[/B] |
[quote=kasparix;399496]BÖLÜN BAKALIM SAĞI DAHA NE KADAR BÖLECEKSİNİZ....BİR PÖRÇÜK KALMIŞ SOLCU BİR OLUYOR ...BÖLÜN..NE MEMLEEKTİME YARAR NE SANA ...ŞENER BEY...BAKANKEN YAPAMADIĞINI ŞİMDİ YAPACAĞINI SANMAM...[/quote]
şuan kaç tane bakan başbakandan habersiz çıkıp konuşabiliyor ve konusursa acaba kendi istediklerinimi konuşuyor.rte her şeyi kendi istedigi gibi yönetiyor bunun acısınıda eriyerek çekiyor.abdullatif şener hiç bişey kaybetmez ama çok şey kazanır.kaybeden sag degil kazanan sag olacaktır.oylarının bölünecegini düşünüp korkanlar var tabi başta akp... |
Abdullatif Bey başta AKP oylarını bölecektir ama daha sonra sağın lideri olacağına inanıyorum.. Çünkü solculardan, Atatürkçülerden ve benim gibi Kemalistlerden çok seveni var... Memleketlim olması ayrı konu, hemşehirlim olmasa da ben Şener'i beğenirdim diye düşünüyorum çünkü bir tek özelleştirmede imzası yoktur... Kredi kartları konusunda krizi öngörerek düzenlemeler yapmış ama Tayyip Erdoğan izin vermemiştir. Şu anda o düzenlemeleri yapmak zorunda kalacaklar... ABD'de krizi çıkartan Morgage sistemi Türkiye'ye gelirken karşı çıkmış ama Türkiye'ye uygun düzenlemeler yaparak sistemi Türkiye'ye getirmek zorunda kalmıştır...
Çok değerli bir ekonomist ve devlet adamı... Devlet Yönetimindeki deneyimi Tayyip Erdoğan'dan bile fazladır ayrıca Milli Ekonomi görüşü ile bana çok yakın birisidir... Bir iki konu dışında benim ideolojime çok yakın bir görüşe sahiptir... Yani bahsettiğim o bir iki konu olmasa direk partisinde ön saflarda çalışırdım... |
[B][FONT="Comic Sans MS"]Gecen gün sanirim yine Dogan medyasinda izledim Sener’i sanki eski bir kabine üyesi degil de, ana muhalefet lideri konusuyor saniyor insan...:)2 dk dinliyebildim...tzzZ
Kimse, yani ben en azindan Sener 'i kurucusu oldugu partiden istifa etti diye elestirmem.. Ama.. evet iste ama si var..:) Demokrasiye celme takanlarla ortak hareket etmiyorsa! Iktidar icin her yol mübah anlasiyisin esiri belli gruplarin oyununa gelmiyorsa; Bazi cevrelerin Masasi haline gelmiyorsa; Demokrasi disi arayislarda bulunanlarla beraber degilse;... Ozaman hic kimsenin benimde diyecegim olmazdi..! 2.Iddianameyi okuduysaniz Ergenekonun Cumhurbaskani yapacagi kisi bizim hemsehrimiz Abdüllatif bey mis..... Sahsen ben Sener 'in gücünü milletten aldigina inananlardan degilim. Sener 'in hep belli güclere oynadigini düsünüyorum. "Esimi basi acik diye sectim, kendisi kapandi!" sözü bana cok manidar geliyor. Tamam siyaset cok ta temiz bir is degil ama...bu kadar da el-insaf... Muhsin Yazicioglunun dedigi gibi : 2 saniye sonrasina sahip olamadigimiz bir hayat icin bu kadar firildak olmaya DEGMEZ!:mad: Selametle..[/FONT][/B] |
[QUOTE=Kibrisli;399553]Abdullatif Bey başta AKP oylarını bölecektir ama daha sonra sağın lideri olacağına inanıyorum.. Çünkü solculardan, Atatürkçülerden ve benim gibi Kemalistlerden çok seveni var... Memleketlim olması ayrı konu, hemşehirlim olmasa da ben Şener'i beğenirdim diye düşünüyorum çünkü bir tek özelleştirmede imzası yoktur... Kredi kartları konusunda krizi öngörerek düzenlemeler yapmış ama Tayyip Erdoğan izin vermemiştir. Şu anda o düzenlemeleri yapmak zorunda kalacaklar... ABD'de krizi çıkartan Morgage sistemi Türkiye'ye gelirken karşı çıkmış ama Türkiye'ye uygun düzenlemeler yaparak sistemi Türkiye'ye getirmek zorunda kalmıştır...
Çok değerli bir ekonomist ve devlet adamı... Devlet Yönetimindeki deneyimi Tayyip Erdoğan'dan bile fazladır ayrıca Milli Ekonomi görüşü ile bana çok yakın birisidir... Bir iki konu dışında benim ideolojime çok yakın bir görüşe sahiptir... Yani bahsettiğim o bir iki konu olmasa direk partisinde ön saflarda çalışırdım...[/QUOTE] abarttın be gardaşım............ver gazı yanmasın............evet akp nin oyunu böler nekadar biliyomusun.....%0.001.......inan bundan fazlası olmaz........sağın lideri olmasına gelince.........o bu düşünce ve inanışla olsa olsa solun lideri olabilir artık.......... |
[QUOTE=titizyiğido;399769]abarttın be gardaşım............ver gazı yanmasın............evet akp nin oyunu böler nekadar biliyomusun.....%0.001.......inan bundan fazlası olmaz........sağın lideri olmasına gelince.........o bu düşünce ve inanışla olsa olsa solun lideri olabilir artık..........[/QUOTE]
Valla nerenin lideri olacağını bilmiyorum ama düzgün adam ister sağın ister solun lideri olsun başarılı olacağı kesin...:) |
[B][I]ilginc hayırlı olur ınsallah yeni olusumlara herzaman acıgız ama bu vatana millete hayırlı olacaksa[/I][/B]
|
Hayırlı uğurlu olsun. güzel şeyler yapacağını umuyorum.
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:44. |