![]() |
İETT neden zam yaptığını açıkladı
[B]Kaynak:[/B] stargundem / [B]Tarih/Saat:[/B] 11 Haziran 2009 Perşembe, 16:37:52 / [B]Link :[/B] [URL="http://www.stargundem.com/"]www.stargundem.com[/URL]
[IMG]http://www.ihlassondakika.com/Resimler/blank.gif[/IMG] [B]İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, toplu ulaşımda her ay 12 milyon zarar ettiklerini ve bu nedenle zam yapmak zorunda olduklarını söyledi.[/B] Topbaş, yapılan zamlarda ekonomik durum ve bütçenin göz önüne alınarak gerçekleştirildiği ifade etti. Toplu ulaşımda yapılan zammın ardından İstanbul'un çeşitli yerlerinde zammı protesto eylemleri yapılmıştı. Başkan Topbaş, yapılan zamlar, verilen tepkiler ve zam gerekçeleri ilişkili açıklamalarda bulundu. Halka mümkün olduğunca ucuz hizmet vermeyi amaçladıkların dile getiren Topbaş, "Bu tür hizmetler halk için ve tüm arzumuz mümkün mertebe ucuz hizmet vermek. Her ay 12 milyon zarar ediyor. Bunun bir zam olarak algılanmasından ziyade, bu zararın bir yerden karşılanması gerekiyor." diye konuştu. Öğrencilere burs veremedikleri için zam yapmadıklarını, tam bilette ise cüzi miktarda ifade eden Topbaş, "Bu bir bedel bu bir karşılık. Bu kadar yatırım yapılıyor, verdiğimiz hizmetin karşılığını alması gerekiyor. Şu anda zararda ama maalesef birileri bunu farklı amaçlarla farklı bir şekilde dile getirmeye çalışabilir ama inanıyorum ki İstanbululular bunun ne demek olduğunu anlayacaklar." şeklinde konuştu. İyi bir hizmetin ve kalite bekleniyorsa bunun da bir bedeli olduğunu belirten Topbaş, dayanabildikleri kadar dayanmaya çalıştıklarını ancak zarar ettiklerini söyledi. Bir İETT şoförünün 5 bin ytl'ye mal olduğunu söyleyen Topbaş, 'Biz ciddi zamlar yapmadık. Bunun fazlasını zaten düşünmüyoruz. O zaman toplu taşımacılığın anlamı kalmaz. Ama altını çizerek söylüyorum; öğrencilerimize burs veremediğimiz için zam yapmıyoruz." İfadelerini kullandı. Metrobüs hattının Beylikdüzü'ne ulaştırılmasının zarar nedeniyle aksayıp aksamayacağının sorulması üzerine ise Topbaş, 2011 yılından önce projeyi tamamlamayı düşündüklerini, ancak Beylikdüzü'nde metrobüsün bir bölümünün yerin altına alınacağı için bunun zaman kaybına yol açacağını sözlerine ekledi. [IMG]http://images.ihlassondakika.com/www.ihlassondakika.com%2827641%29.jpg[/IMG] |
Cevap: İETT neden zam yaptığını açıkladı
[B]Vur garibe cal garibe önce kendileri tasarrufa gecsin yaptıkları savurganlıklar herkesin gözü önünde yaptıkları reklam afişleri 12 milyon eder sizin reklama ne ihtiyacınız var her panoda büyük şehir reklamı her üst gecitte büyük şehir reklamı sayamayacağımız kadar reklam harcamaları yapıyorlar bırakında sizi biz vatandaşlar iyi calışmalarınızdan dolayı taktir edelim calışmadan reklamalarla kimseye kendinizi beğendiremezsiniz sıradan bir şube müdürüne bile araba ve şöfor tahsis eden bir zihniyetten kar etme beklenirmi hiç olan asgari üçretle calışan gariban vatandaşa oluyor gecinsinmi yoksa topbaşın arabalarınamı,gemilerinmi,metrolarınmı bilet parası versin siz karar verin ben bu zammı sonuna kadar protesto ediyorum[/B]
|
[B]bende yerinde bi zam. yapılması gerekiyodu. hem öğrenci akbilede zam gelmedi. sadece tam bilete geldi. yapılan yatırımlar metro, metrobüs otobüslerin yenilenmesi felan göz önüne alınırsa bence yerinde bi zam.[/B]
|
AKP mitinglerine başka ilçelerden adam taşırken zarar etmiyordu.. O günlerin zararlarını çıkarıyorlar....
|
Allah korkusu olur biraz insanda yaaa yazıklar olsun...........
|
[QUOTE=ofgurleyuk78;426466]AKP mitinglerine başka ilçelerden adam taşırken zarar etmiyordu.. O günlerin zararlarını çıkarıyorlar....[/QUOTE]
[COLOR="Black"][B][I]pardon ama sadece ak. mi miting yapiyor diyer bir partiler yürüyerekmi yapiyor mitingleri hemen çamuru ak .atiyorsnuz ...[/I][/B][/COLOR] |
[quote=Kaptan-58;426453][B]bende yerinde bi zam. yapılması gerekiyodu. hem öğrenci akbilede zam gelmedi. sadece tam bilete geldi. yapılan yatırımlar metro, metrobüs otobüslerin yenilenmesi felan göz önüne alınırsa bence yerinde bi zam.[/B][/quote]
[B]bencede şu şartlarda çok normal bir zam. zaten otobüslerde para uygulamasıda kaldırılıyor. bu amaçla ya akbil yada elbil ile seyahat edilecek. Bu sebeple elbil ile akbil fiyat dengeleri sağlandı. İstanbul gibi bir metropolde toplu taşıma, aktarma avantajıyla birlikte bence çok makul fiyatlarda.[/B] |
[B] Ben hayatımda bir zammın [COLOR="Red"]yerinde bir zam[/COLOR] denildiğini aynı zamanda [COLOR="red"]çok normal zam[/COLOR] denildiğini ilk defa şahit oluyorum.Bu sözleri sarf eden arkadaşlarımızın gecim dertleri yokturdur inşallah cevrelerinde asgari ücretle calışan akrabaları veya başka insanları yoktur herhaldedeki böyle rahat,rahat konuşuyorlar hiç bir zam normal değildir adı üstünde zam başka acıklaması varmı bunun İnsanlar layık olduğu gibi yönetilirler [/B]
|
[B]İ.E.T.T yi İstanbulda yaşayanlara sormak lazım. EGO ile ilgili bişey olsaydı görüşümü belirtirdim.Ama fuzuli masraf yapıp bu masrafları zam yaparak halktan çıkarmak hoş değil tüm belediyeler için geçerli.[/B]
|
[QUOTE=Cley;428897][B]İ.E.T.T yi İstanbulda yaşayanlara sormak lazım. EGO ile ilgili bişey olsaydı görüşümü belirtirdim.Ama fuzuli masraf yapıp bu masrafları zam yaparak halktan çıkarmak hoş değil tüm belediyeler için geçerli.[/B][/QUOTE]
evet haklısınız..gideceğim yer otobusle 10 dk bile sürmüyor ama ulaşıma ödediğim paranın hesabı yok..istanbulda yasayanların geneli için,büyük bir sıkıntı bu. |
[quote=altuntas58;428895][B] Ben hayatımda bir zammın [COLOR=red]yerinde bir zam[/COLOR] denildiğini aynı zamanda [COLOR=red]çok normal zam[/COLOR] denildiğini ilk defa şahit oluyorum.Bu sözleri sarf eden arkadaşlarımızın gecim dertleri yokturdur inşallah cevrelerinde asgari ücretle calışan akrabaları veya başka insanları yoktur herhaldedeki böyle rahat,rahat konuşuyorlar hiç bir zam normal değildir adı üstünde zam başka acıklaması varmı bunun İnsanlar layık olduğu gibi yönetilirler [/B][/quote]
[B]sayın abim iett yaptığı açıklamayla öho ve iett otobüslerinin tümünde para uygulamasını kaldırıyor. böylece otobüslerde normal bilet fiyatının üzerinde para alan kişiler insanları daha fazla istismar edemeyecek. [/B] [B]Sonuçta kamuda veya belediyede bir kişinin maaşına zam gelince iyi ama hizmet sektöründe zam yapılınca kötü mü? bunu anlayamadım doğrusu. Ayrıca bir biletle istanbul gibi bir şehirde avcılardan kadıköye yolculuk yapabiliyorsunuz. Bir araçla kadıköy avcılar yapmak istesen en az 20-30 lira masraf eder insan. şimdi bu çok mu pahalı? Ayrıca on dakikalık yol için ücret çok ise bence 10 dakikalık mesafede otobüse binme gereği yokki 10 dakika yürümek çokmu zor. hiç değilse para cebinizde kalır. neyse...[/B] [B]Zaten otobüslerde parayla yolculuk yapanlar 1.5 lira ödüyordu. öğrencilerde 1 lira işte böylece haksız kazanç sağlayan öho ve iett şoförleri ortadan kalkacak. Bu zam yerinde ve doğrudur. birilerinin insanların sırtından para kazanmasını engelleyecektir ve kazanç direk iett kasasına hizmet için gidecektir.[/B] |
[QUOTE=ErdalGüler;428909][B]sayın abim iett yaptığı açıklamayla öho ve iett otobüslerinin tümünde para uygulamasını kaldırıyor. böylece otobüslerde normal bilet fiyatının üzerinde para alan kişiler insanları daha fazla istismar edemeyecek. [/B]
[B]Sonuçta kamuda veya belediyede bir kişinin maaşına zam gelince iyi ama hizmet sektöründe zam yapılınca kötü mü? bunu anlayamadım doğrusu. Ayrıca bir biletle istanbul gibi bir şehirde avcılardan kadıköye yolculuk yapabiliyorsunuz. Bir araçla kadıköy avcılar yapmak istesen en az 20-30 lira masraf eder insan. şimdi bu çok mu pahalı? Ayrıca on dakikalık yol için ücret çok ise bence 10 dakikalık mesafede otobüse binme gereği yokki 10 dakika yürümek çokmu zor. hiç değilse para cebinizde kalır. neyse...[/B] [B]Zaten otobüslerde parayla yolculuk yapanlar 1.5 lira ödüyordu. öğrencilerde 1 lira işte böylece haksız kazanç sağlayan öho ve iett şoförleri ortadan kalkacak. Bu zam yerinde ve doğrudur. birilerinin insanların sırtından para kazanmasını engelleyecektir ve kazanç direk iett kasasına hizmet için gidecektir.[/B][/QUOTE] evet kesınlıkle cok zor 10 dklık yol dediğiniz yolu yürüyerek gitmek..cunku 45 dk'yı gecer tahminen..ayrıca sabah cook erken kalkmak gerekıyor,aksamlarıda işten erken cıkmam gerekiyor.(mesaim aksam ezanı nezamn oknunursa ozamn bitiyor.suan 20:45 gibi cıkıyorum)yani otobüse binmek zorundayım ayrıca dediğinz gibi kadıkköy-avcılar ve boyle uzun mesafeli yerlere ulasım gercekten kolay ve ucuz ona lafım zaten yok..tek sorun kısa mesafeli yollardada aynı ücretin olması..birde ek olarak İETT'lerde hala akbil veriliyor 1.75 alıyolar sanırım.. |
[quote=heartache58;428921]evet kesınlıkle cok zor 10 dklık yol dediğiniz yolu yürüyerek gitmek..cunku 45 dk'yı gecer tahminen..ayrıca sabah cook erken kalkmak gerekıyor,aksamlarıda işten erken cıkmam gerekiyor.(mesaim aksam ezanı nezamn oknunursa ozamn bitiyor.suan 20:45 gibi cıkıyorum)yani otobüse binmek zorundayım
ayrıca dediğinz gibi kadıkköy-avcılar ve boyle uzun mesafeli yerlere ulasım gercekten kolay ve ucuz ona lafım zaten yok..tek sorun kısa mesafeli yollardada aynı ücretin olması..birde ek olarak İETT'lerde hala akbil veriliyor 1.75 alıyolar sanırım..[/quote] temmuzda hem öho hemde iett içerisinde para ile akbil ve bilet satışı kaldırılıyor. sebebide işte söylediğiniz gibi fazla ücret karşılığı vatandaşa yapılan haksızlık. |
[QUOTE=ErdalGüler;428992]temmuzda hem öho hemde iett içerisinde para ile akbil ve bilet satışı kaldırılıyor. sebebide işte söylediğiniz gibi fazla ücret karşılığı vatandaşa yapılan haksızlık.[/QUOTE]
Ben bu uygulamaya baslanıldıgını sanıyordum..burda bikaç gün uygulanmıştı ama tekrar başlamışlar..bunun hesaplamasını yaparsak 1 ay için bayagı karları oluyordur sanırım.. temmuzda düzelir inş. gerçi vatandasımızında işine geliyor aslında ama,gerek yok,hem akbil olmasa yanımızda nede olsa iett soförlerinde var diyerekten alışkanlık haline getiriyoruz surekli fazla ücret ödüyoruz.. |
[quote=altuntas58;428895][B] Ben hayatımda bir zammın [COLOR=red]yerinde bir zam[/COLOR] denildiğini aynı zamanda [COLOR=red]çok normal zam[/COLOR] denildiğini ilk defa şahit oluyorum.Bu sözleri sarf eden arkadaşlarımızın gecim dertleri yokturdur inşallah cevrelerinde asgari ücretle calışan akrabaları veya başka insanları yoktur herhaldedeki böyle rahat,rahat konuşuyorlar hiç bir zam normal değildir adı üstünde zam başka acıklaması varmı bunun İnsanlar layık olduğu gibi yönetilirler [/B][/quote]
Aynen Mehmet abime katılıyorum, Burada eğri oturup doğru konuşaçak olursak, duygusal yaklaşılıyor. Arjantin'de zam yüzünden sofralarında et ayda bilmem kaç kilodan kaç kiloya düştü diye sokaklara döküldü halk. Dünyada en pahalı şeyler bizde halka yansıtılıyor, doğalgaz,elektrik, su telefon inetrnet gibi temel şeyler. Bizdeki halk ta zammı normal karşılıyor:) Gülermisin ağlarmısın Yarabbim:confused: Şu söz boşa denmemişe çıkıyor "Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir" Böyle saça böyle tarak misali durmak yok zamlara devam edelim lütfen:) |
Büyük şehirlerde zam olmasına karşıyım ancak İETT zam gelmesi çalışanların birazda olsun katkıda bulunmak güzel...
|
[quote=arifcoskun;429034]Aynen Mehmet abime katılıyorum,
Burada eğri oturup doğru konuşaçak olursak, duygusal yaklaşılıyor. Arjantin'de zam yüzünden sofralarında et ayda bilmem kaç kilodan kaç kiloya düştü diye sokaklara döküldü halk. Dünyada en pahalı şeyler bizde halka yansıtılıyor, doğalgaz,elektrik, su telefon inetrnet gibi temel şeyler. Bizdeki halk ta zammı normal karşılıyor:) Gülermisin ağlarmısın Yarabbim:confused: Şu söz boşa denmemişe çıkıyor "Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir" Böyle saça böyle tarak misali durmak yok zamlara devam edelim lütfen:)[/quote] [B]Öncelikle burası arjantin değil, halkın iradesini hiçe sayanlarıda gördük biz. Şimdi zam konusuna gelince hakkaniyetli düşündüğümüzde az bile yapıldığını söyleyebiliriz. [/B] [B]Neden mi? şimdi şöyle küçük bir hesap yapalım. [/B] [B]Yapılan zam 1.4 liaralık biletin 1.5 yapılması ve 1.3 indirimde olan akbilin 1.5 yapılması. Zaten akbil kullanımı artsın diye akbil indirimliydi yani yapılan zam 0.1 liralık bir zam. bu % 7 zam demektir. En dar kesimden olan memurların maaşlarına öngörülen zam önerisi yaklaşık % 10 civarındadır. Demek ki zam çokta fazla değil. Ayrıca burada atlanılan şey otobüslerde elden bilet döneminin tamamen kaldırılması. Bu durumda zaten herkes 1.5 tl ödüyordu bilete ve para iett kasasına gitmiyordu. Böylece bu para iett kasasına gidecek ve hizmet olarak dönecek. Bide şu varki belediyede çalışan binlerce işçi var. Bunların paraları buradan gelen gelirier ile karşılanıyor. Bu durumda bu ücretlere zam yapılacak ki onların ücretlerine de zam yapılsın... Bu durumda o insanların hakları ne olacak... Demekki vatandaşta hep bana hep bana demeyecek..[/B] [B]Her toplum layık olduğu gibi yönetilir. Ama yönetmeyi bilmeyenlerde birileri tarafından yönetilirler. Bunun örneğini yıllarca gördük ve yaşadık. Yapılan hizmetleri karalamak ve bir şeyleri yok saymak ne kadar kolay. CHP mantığı çamur at izi kalsın... Bu halk herşeyin farkında artık bence bazıları kendini kandırmasın gerçekler gün gibi ortada boş laflar yanlış sözler hep sahibinindir. Gerçek hizmet ancak gözle görülür. Ben bu hizmeti görüyorum ve belediyeye hizmetlerinden dolayı bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki gereken yapılmıştır.[/B] [B]Durmak yok zama devam diyorsunuz ama 18 yaşına kadar olan gençlerimiz ücretsiz hastanelerden faydalanıyor evet ücretsiz. Bugüne kadar kim verdi bu hizmeti... Ama bunlar önemli değil sizin için sanırım yapılan zamlar önemli... Birde bardağın dolu tarafından bakmayı deneyin bence ....[/B] |
başka illeri bilmem ama istanbulda gerçekten toplu ulaşım çok pahalı...........bence istanbulda ulaşım 1 tl yi geçmemeli..........
|
[quote]
İzmir'de Su ve Toplu Taşıma Ücretlerine Yeni Ayarlama29.05.2009 23:15 1 Haziran’dan geçerli olmak üzere kentkartlı tam binişler 1,5 TL, indirimli binişler ise 0.90 TL oldu. İlçe tarifelerindeki tam biniş ücretleri değişmedi. 90 dakika içinde sınırsız biniş uygulaması sürüyor. Su tüketim bedelleri de yeniden düzenlenerek 0- 13 metreküp su kullanım bedeli 1.65 TL olarak belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, su ve toplu ulaşım ücretlerinde yeni ayarlama yaptı. Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve İZSU Yönetim Kurulu kararı uyarınca, gerçekleştirilen yeni fiyat düzenlemesinin 1 Haziran 2009 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacağı bildirildi. Toplu ulaşımda kaliteyi artırırken, bir yandan da ciddi anlamda sübvanse etmeye çalıştıklarını; Körfez’in, çevrenin korunması, temiz ve sağlıklı su üretimi, yeni su kaynaklarının yaratılması, alt yapı yatırımları ile kentin geleceğini şekillendirecek yatırımlara çok büyük kaynaklar ayırdıklarını belirten Büyükşehir yetkilileri, maliyetlerdeki artışlar nedeniyle yeni düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. [B]Yeni tarifeler[/B] UKOME kararıyla toplu ulaşımda 1 Haziran’dan itibaren uygulamaya konacak yeni fiyat tarifesine göre; tam kentkartlı binişler 1.35 TL iken 1.50 TL olarak düzenlendi. Halen 0.67 olan indirimli kentkartlı binişler ise 0.90 TL olarak belirlendi. Metro ve vapurlarda kullanılan jetonlar ile otobüslerdeki sürücü kartı fiyatı da 2 TL’den 3 TL ‘ye çıkarıldı. Yeni düzenlemede ilçelerdeki tam tarifeleri değiştirilmedi. Kemalpaşa-Bornova, Urla-F.Altay, Aliağa-Menemen ve Selçuk-Torbalı hatlarında tam bilet yine 2,5 TL’de kalırken, indirimli biletler 1.25 TL’den 1.50 TL’ye çıkarıldı. Torbalı-Gaziemir, Seferihisar-F.Altay, Özdere-Menderes ve Doğanbey-Menderes hatlarında tam tarife 3 TL. olarak değişmezken, indirimli binişler 1.50 TL’den 1.80 TL’ye yükseltildi. F.Altay-Balıklıova, Foça-Menemen ve Y.Foça-Menemen hatlarında tam binişler 3.50 TL. olarak kaldı. İndirimli binişler 1.75 TL iken 2.10 TL. oldu. Havaalanı ulaşımında tüm ve indirimli binişler 2.70 TL’den 3 TL’ye yükseltildi. Halk arasında “Baykuş” olarak bilinen gece seferlerindeki yeni tarife ise tam 3 TL, indirimli 1.80 TL. olarak belirlendi. Yine 1 Haziran 2009 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni su tarifesi ise konutlarda 0 – 13 metreküp 1.37 TL’den 1.65 TL’ye, 14-20 metreküp 3.55 TL’den 4.27 TL’ye, 21-100 metreküp 5.75 TL’den 6.89 TL’ye, 101 ve yukarısı ise 7.05 TL’den 8.47 TL’ye yükseltildi. İZSU Genel Müdürlüğü son düzenlemeyi 1 Ağustos 2008 tarihinde yapmış, ancak arsenik arıtma tesisleri devreye girene kadar konut abonelerinde 13 metreküp ve altında kalan tüketimleri 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren 4 ay süreyle yani 1 Ocak 2009 tarihine kadar 10 kuruşa çekmişti. kaynak:[url]http://www.haberler.com/izmir-de-toplu-ulasim-ve-suya-zam-yapildi-haberi/[/url] [/quote] [B]Yukarıdaki haber izmirde yapılan zamla ilgili nedense izmirde yapılan zam ibb nin zammından daha fazla yani 1.35 tl olan ücret 1.5 tl ye çıkarılmış durumda yani istanbulda yapılan %7 lik zam izmirde %11 civarında... Demekki burada akparti bir şekilde yıpratılmak isteniyor. [/B] [B]İzmir bildiğim kadarıyla chpnin ve her fırsatta hükümeti eleştirenler bu fiyatlara bakıp bence bir daha düşünsünler... Ayrıca suyada büyük oranda zam yapılmış ama onlar yapsın bişey olmaz akpartili belediye yapmış olsaydı şimdi boy boy görürdük. Neyse söyleyecek çok şey var ama anlayan anlıyor zaten...[/B] |
ben ist yaşiyom ve metrüsbüsle işe gidip geliyom yerinde bir zam bana göre...
|
Zammın iyisini sizden duydum, şaka mı yapıyorsunuz yoksa dalga mı geçiyorsunuz, teslimiyetçi hemşehrilerim.
|
işe işyerinin servisiyle gittigim halde şu kriz ortamında zama karşıyım.gerci metrobüsle hergün gidip normal diyen var oda ayrı mesele.
|
[QUOTE=ErdalGüler;428909][B]sayın abim iett yaptığı açıklamayla öho ve iett otobüslerinin tümünde para uygulamasını kaldırıyor. böylece otobüslerde normal bilet fiyatının üzerinde para alan kişiler insanları daha fazla istismar edemeyecek. [/B]
[B]Sonuçta kamuda veya belediyede bir kişinin maaşına zam gelince iyi ama hizmet sektöründe zam yapılınca kötü mü? bunu anlayamadım doğrusu. Ayrıca bir biletle istanbul gibi bir şehirde avcılardan kadıköye yolculuk yapabiliyorsunuz. Bir araçla kadıköy avcılar yapmak istesen en az 20-30 lira masraf eder insan. şimdi bu çok mu pahalı? Ayrıca on dakikalık yol için ücret çok ise bence 10 dakikalık mesafede otobüse binme gereği yokki 10 dakika yürümek çokmu zor. hiç değilse para cebinizde kalır. neyse...[/B] [B]Zaten otobüslerde parayla yolculuk yapanlar 1.5 lira ödüyordu. öğrencilerde 1 lira işte böylece haksız kazanç sağlayan öho ve iett şoförleri ortadan kalkacak. Bu zam yerinde ve doğrudur. birilerinin insanların sırtından para kazanmasını engelleyecektir ve kazanç direk iett kasasına hizmet için gidecektir.[/B][/QUOTE] [B] Erdal kardeşim sizin söylediğinize bakınca sanki herkes otobüsün içinde şoförden akbil alıp basıyor gibi görünüyor aslında hiçte öyle değil onu sadece acil binenler yapıyor halk otobüsleride zaten normal üçret alıyor bence arac içinde akbil alıp basma % 5 gecmez bunu büyütmenin mantığı yok belediye calışanlarının maaşına zam yapılıyorsaki elbette yapılmalıdır devlette her sene belediyenin gelirini yükseltiyor zamlı para alıyor belediye boşmu duruyor kendi gelirlerini her sene katılarak zamlandırıyor onu esnaflara soralım emlak vergisi veren vatandaşa soralım binlerce gelir kalemi var saymakla bitmez sanki herkes avcılardan kadıköye geliyrmuş gibi hesap ve planlarınızı bunun üzerine yapıyorsunuz evet bu hat çok güzel oldu ama öyle sizin dediğiniz gibi avcılara gidenler diğerlerinin yanında çok küçük kalır sakın yanlış anlama ben yapılan hizmeti taktir ediyorum ancak burda söz konusu olan dar gelirli insanlar Yazık değil mi dar gelirli vatandaşlara kadir topbaş efendi.Bu yaptığınız büyük kul hakkı yapmayın etmeyin, buradan İstanbullu'yu da uyarıyorum! Yahu kardeşim sus pus oturmayın evinizde tepki gösterin. Herşeyi okeylersek biz nasıl yaşayacaz İstanbul'da bu zam örgütüyle kadir efendi sen önce kendine ceki düzen ver önce sen tasarruf yap şu reklamlara verdiğiniz paralar bir tane daha boğaz köprüsü yapar sizin raklama ne ihtiyacınız var bırakın sizi biz taktir edelim sizin reklam paranız bu sene garibanlardan alacağınız zammın kim bilir kac katı ömrü 15 gün olan laleleri yurt dışından ithal ederek milyon dolarları harcamazsan bu zammı yapmazdın benim anlamadığım özel halk otobüsleri ayda yerine göre değişir en az kazanan 30-40 bin lira iett nasıl zarar ediyor oda bir celişki Aylik mavi kart ogrenci olmayanlar icin 120 ytl. asgari ucret 550ytl. istanbulda en az 3 milyon mavi kartli var. bunlar insan degilmi? hergun ustuste yolculuk yapacakalar maaslarinin 1/4 unu iett alacak.IBB nin butcesi merkezbankasina borc verecek duzeyde kimse kimseyi kandirmasin yine diyorumTOPLUMLAR LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİRLER Not: Ayrıca bu işe siyaseti asla karıştırmayalım ben herkesin siyasi görüşüne saygılıyım [/B] |
sadece yerinde buldum sevinmedim arti metrübüs yokken hem ulaşim zordu hemde 3 araş değiştirıyomdum ama şimdi metobüsle çok rahat gidiyoruz ve aktama yaptında tekrar akbil basmiyorsun ama indi bindi hesaplarsdan merobüs guzel o açindan yerinde buldum yapilan zammi...
|
[QUOTE=sandalli;429093]Zammın iyisini sizden duydum, şaka mı yapıyorsunuz yoksa dalga mı geçiyorsunuz, teslimiyetçi hemşehrilerim.[/QUOTE]
[B]Başka söze gerek varmı:confused::confused:[/B] |
[COLOR="Black"][B][I]vala isterse olsun başka sözünüz olsa ne olur ?[/I][/B][/COLOR]
|
Zıtlaşmalarla bir yere varamazsınız, yapıcı ve akılcı yorumlar yapmak daha isabetli olur bence. Olsa ne olur falan gibi dayılıklar sadece boşa zaman harcamaktır. Ben bu tür tartışmalarda yokum.
|
[quote=bahar5834;429130][COLOR=black][B][I]vala isterse olsun başka sözünüz olsa ne olur ?[/I][/B][/COLOR][/quote]
gönül hanım eskiye döndünüz yine sizi tanımadıgımız sanıyorsunuz ama tanıyoruz.siz oldugunuzu biliyoruz yani biz saf degiliz |
ben kimseyle zıtlaşma olsun anlamında yazmadim ama siz öyle anladıysanız öyle olsun olsa ne olur derken yapilan bir zammi gerimi çecekler hayır ben sadece ulaşim çok kolay oldu dıyer yazılarımı takıp ettıyesenı eger ne demek istedimi anlarsınız sayın sandalli iyi akşamlar
[QUOTE=barikat58;429143]gönül hanım eskiye döndünüz yine sizi tanımadıgımız sanıyorsunuz ama tanıyoruz.siz oldugunuzu biliyoruz yani biz saf degiliz[/QUOTE] saf oldunuzu kim söyledi barikat kardeş ben öyle bir ifade kulanmadim bunu söylemkele neyı ima etmek istedinn tam açarmisin |
[quote=bahar5834;429144]ben kimseyle zıtlaşma olsun anlamında yazmadim ama siz öyle anladıysanız öyle olsun olsa ne olur derken yapilan bir zammi gerimi çecekler hayır ben sadece ulaşim çok kolay oldu dıyer yazılarımı takıp ettıyesenı eger ne demek istedimi anlarsınız sayın sandalli iyi akşamlar
saf oldunuzu kim söyledi barikat kardeş ben öyle bir ifade kulanmadim bunu söylemkele neyı ima etmek istedinn tam açarmisin[/quote] neyi ifade edecem gayet acık.gönül3458 banlandı ama sen ikinci nickinle giriyorsun artık.ama senin sen oldugunu biliyoruz.çok iyi biliyoruz hemde. |
çok iyi bıl çok şükür ben kendimden emin bende sizleri çok iyi biliyorum slzerin benı bıldınız kadar bende biliyom ne oldu açik ca fikrimi yazdim bundanmi rahatsiz oldunuz herses yaziyor sadece benni suçmu bu?
|
yazma diyenmi var yaz ama gönül3458 gibi yazma bence sonun aynı olur :D gene başka nick alırsın ama böyle devam ederse gene banlanırsın :)
|
ne guluyorsun hayırdır böyle devem edersen derkenn yanı akil ol kımseyle zitlaşmami demek istiyorsun ya bir gecece adam 3 nık deyıiştırdı ben öylede yapmadim senin elindeyse elınden gelenı ardına koyma derim gege delikanlık bende kalsın senın yazina tşk ettim ustekı yazı ben sandli ya yazıyordum nıye gırdın araya ben onu anlamadimm birlıkmı oldunuz
|
Bende bunu demek istedim.
|
[quote=bahar5834;429154]ne guluyorsun hayırdır böyle devem edersen derkenn yanı akil ol kımseyle zitlaşmami demek istiyorsun ya bir gecece adam 3 nık deyıiştırdı ben öylede yapmadim senin elindeyse elınden gelenı ardına koyma derim gege delikanlık bende kalsın senın yazina tşk ettim ustekı yazı ben sandli ya yazıyordum nıye gırdın araya ben onu anlamadimm birlıkmı oldunuz[/quote]
sende olmasan fani dünyadan delikanlı görmeden göcecektim :D nolur bunada tşk et :D |
yani zıtlaşırsan hepimizi karşında bulursunmu demek istedin?? siz bissürüsünüz ben tekim ben fikrimi söledim doğrusuda bu.siz ister kabul edersinz ister etmezsinz.hem sizn fikrinizi zorla kabullenmek zorundamıyım?? yani kibarca tehdit edıosunuz ve buda hiçmi hiç yakışmadı size...!!!
[QUOTE=barikat58;429162]sende olmasan fani dünyadan delikanlı görmeden göcecektim :D nolur bunada tşk et :D[/QUOTE] evet ölmeden gör işte size yakiştıramadim benı tehdınızı deliknlıkta bu yok barikat kardeşş |
:confused:nasıl anladın karşı fikirlere tahammülümüzün olmadıgı ve sizi tehdit ettigimizi:confused::confused:
pes dogrusu belli olmuyor diye seviniyorduk :D:D |
inamiyom ya biz zam konusuna bakarmisin nerdese topla tüfekle geleceksınız he:D:D
|
bence az zam yapmışlar ben olsam 5 ytl yapardım nede olsa bu enayi millet gıkını bile çıkarmadan verir benim halkım işini bilirrr ver kazığııı öder bu halk ..... Bozuk metrobüsün tanesine 2.5 trılyon verırken bana sordu ya sımdı de parasını cıkarsın sankı Bızım ekonomımız abd ekonomısı 70 trılyonluk metrobus aldılar HAKKIMI HELAL ETMIYORUMMM..... ve yineliyorumm biletleri 5 ytl yapsınlar aktarmayıda kaldırsınlar nede olsa secımlere 5 yıl var Bızın halk balık havızalı seçime bır yıl kala ındırım yaparsın yıne senı seçer Dedim ya benim halkım işini bilir......
|
[QUOTE=Bilmiyorum5;429181]bence az zam yapmışlar ben olsam 5 ytl yapardım nede olsa bu enayi millet gıkını bile çıkarmadan verir benim halkım işini bilirrr ver kazığııı öder bu halk ..... Bozuk metrobüsün tanesine 2.5 trılyon verırken bana sordu ya sımdı de parasını cıkarsın sankı Bızım ekonomımız abd ekonomısı 70 trılyonluk metrobus aldılar HAKKIMI HELAL ETMIYORUMMM..... ve yineliyorumm biletleri 5 ytl yapsınlar aktarmayıda kaldırsınlar nede olsa secımlere 5 yıl var Bızın halk balık havızalı seçime bır yıl kala ındırım yaparsın yıne senı seçer Dedim ya benim halkım işini bilir......[/QUOTE]
[B]size katılıyorum Hayır birde her şeye bir kılıf uyduruyoruz kraldan çok kralcılar var aramızda[/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:11. |