Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   ''Kürt Açılımı'' Nedir ? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=30481)

Arif Coşkun 15.08.2009 11:14

''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Arkadaşlar "Kürt Açılım" adı altında sözde demokrasi adına bir takım şeyler yapılmak isteniyor.

Nedir bu "Kürt Açılımı" ?
Ne yapılmak isteniyor ?
Neler değiştirilmek isteniyor?
Ne sözler verildi ?
Neden 15 Ağustos bekleniyor?

Hükümetin bu konuda izlediği politikayı benimsiyor yada benimsemiyormusunuz ?
Konu hakkında , hakaretsiz seviyeli ve saygın ifadelerle görüş ve yorumlarınızı bekliyorum.

_DuMaN_58 15.08.2009 11:19

Cevap: "Kürt Açılımı" Nedir ?

[B]İlk yorum benden. Hükümetimizi çok seviyorum. Gerçekten çok iyi işler yaptılar Allah Razı olsun. Fakat ben bu kürt açılımı olayından kıllanmaya başladım. Bunun nedeni medyanın bize yansıtmasıda da olabilir. Bilmiyorum ama içimde bir kararsızlık var. Acaba iyi yöne mi gidiyoruz yoksa kötü yönemi?

Ben Hükümetimizin bizi zorda bırakmayacağını düşünüyorum. Onlar en iyisini bilir diyerekten bu işin biran önce sonlandırılması gerektiğini düşünüyorum..
[/B]

Alperen. 15.08.2009 11:30

Başka bir konudada ifade ettim bu açılım atlantik ötesinin emriyle başlatılmış BOP ün bir ürünüdür,bakın ben bu açılımı bir kürt arkadaşıma sorduğumda bunun adına pkk ile müzakere diyor,onlarda rahatsız bundan niye olmasınlar ki sanki bizim kürt arkadaşlarımızla sorunumuz varmış gibi gösteriliyor,Hasan ile Haso nun ne sorunu olabilir aynı topraklarda yaşıyor ben kürt arkadaşımla aynı masada yemek yemiş ekmeğimi paylaşmışım,aynı çatı altında 3 yıl kardeşçe yaşamışım ne sorunu ne açılımı bu,hayır demokratikleşme diyorlar gidip hainlerle bölücübaşı ve tayfalarını muhatab alıyorlar nasıl demokrasi bu,adalet bunun neresinde biz onca mehmetçiğimizi hainlerle el sıkışsınlar diyemi Şehit verdik,şayet sorun çözülecekse bunu Milli politika çerçevesinde teröre bulaşmayan kişi ve kurumlarla çözmelidirler,aksi takdirde başta sölediğim gibi proje hedefine ulaşacaktır...

_DuMaN_58 15.08.2009 11:34

[QUOTE=Alperen.;449359]Başka bir konudada ifade ettim bu açılım atlantik ötesinin emriyle başlatılmış BOP ün bir ürünüdür[/QUOTE]

[B]BOP ne oluyor acaba?[/B]

Alperen. 15.08.2009 11:36

[QUOTE=_DuMaN_58;449361][B]BOP ne oluyor acaba?[/B][/QUOTE]

Büyük Ortadoğu Projesi resmi adı,gerçek uygulanmak istenen proje Büyük İsrail Devleti...

_DuMaN_58 15.08.2009 11:49

[B]Hmm Anladım[/B]

Alperen. 15.08.2009 12:54

[YOUTUBE]zLBz4qxCz4A[/YOUTUBE]

''Barış'' 15.08.2009 13:23

Kürt açılımı AKP'nin Türkiye'yi bölme projesidir. Bir süre sonra ayrı dil, ayrı meclis, ayrı bütçe ve ayrı bayrak isteyecekler. Başbuğ Atatürk bunu 85 yıl önce görmüştü ama ömrü yetmedi. Kürtler Türkleri hiçbir zaman kardeş olarak görmediler. Osmanlı zamanında kürt bölgeleri özerk yerlerdi ve bir çoğu Türk nüfusundan temizlenmişti. Cumhuriyet ile birlikte bu halkarı ellerinden alındı ve kin beslediler, gün geçti kinlerini büyüttüler ve şümdi kürtçü bir başbakan var

Arif Coşkun 15.08.2009 14:03

[B]Konuyu ben açtım ancak bende görüşlerimi yazma gereği duydum.[/B]

Ülkemizde neden illada hep ayrımcılık körükleniyor. Alevisin, Sunnisin yada Türksün , Kürtsün gibi bölücü ifadelere yer verilir.
Ya iyi düşünelim arkadaşlar, bir Kürtüm diye tanımlayan vatandaşın bir Türk vatandaşından hangi hakları eksik.
Ülkenin her hangi bir yerinden ev arsamı alamıyorlar?
İşe alınırken ayrımmı yapılıyor?
Öğretmen, Polis, savcı, hakim, kaymakam, vali, vekil, bakan, başbakan, cumhurbaşkanımı oalmıyorlar?
Yeri geldiğinde en büyük ihaleleri bunlar almıyormu?

[B]Neyin açılımı bu?[/B] Daha neyi açacağız ? Açmak yani buyurun bölün anlamınamı geliyor ? Bir ülkede iki dilde ana eğitim olabilirmi? Tek devlet tek millet ilkesinden neden ödün veriliyor? Büyük Önder Mustafa Kemal bize bu hallere düşürelim diyemi emanet etti bu ülkeyi?
Tamam hükümetin yaptığı olumlu şeylerde var ama, bu konuda büyük bir yalnışın içinde, bu ülke iki oy uğruna ona buna bölüştürülemez!

Bölücü başı bize paket edilip verildi, başımıza bela olsun diye. Krallar gibi yaşatılıyo İmralı'da şimdi. Bu işlerin asıl arkasında ne yazıkki ABD var. Organize işler peşindeler. Bizde ise verilen görevleri adım adım yerine getirmek kalıyor sadece. Çok üzücü bir durum. Demekki onca şehitlerimiz, Kurtuluş savaşlarımız, zaferlerimiz boşaymış. Bu duruma, ulusal birlik adına milli bir duruş sergileyerek vatana sahip çıkmaktan başka seçenek kalmıyor.
Kısa sürede verilen tavizlerden vazgeçip bir an evvel özümüze dönülmesi dileğiyle.

ömer yalcin 15.08.2009 14:29

[B][I]Arif abi cok güzel aciklama yapmissin,fazla söze ne hacet.[/I][/B]
[B][I] TESEKKÜRLER ABI[/I][/B]

Salim58 15.08.2009 14:57

[QUOTE=Alperen.;449384][YOUTUBE]zLBz4qxCz4A[/YOUTUBE][/QUOTE]

[B]merhum muhsin yazıcıoğlu ne güzel açıklamış fazla söze gerek yok bence[/B]

goramaz 15.08.2009 23:12

ben açıkcası o kadar karamsar değilim... Pkk kesinlikle muhatap olmamalıdır..

bakalım çözümsüzlükten yana olan kim...ya da sorunun kaynağı ne...bu açılım sayesinde umarım Dtp nin gerçek yüzü görünecek.. Ak koyun kara koyun belli olacak umarın..pkk yı kürtleri kullanarak destekleyenler nasıl bir avır sergileyecek görmek gerek...

ayten58 15.08.2009 23:33

arif beye ve barış kardeşime teşekkür ediyorum yorumları için
güzel bi açıklamaydı elinize ve ağzınıza sağlık kardeşlerim
ben hiç yorum yapmıycam abi çünkü çok asabiileşiyom çirkin sözler yazıyom elimde olmadan ve mesajlarımda haklı olarak siliniyor.

65serdal58 15.08.2009 23:47

bu ülkede türkü kürde,,,kürdü türke düşürenlerin allah bin belasını versin...

ben türküm,kürtlerle beraber yaşıyorum...hiç bir sorunum yok...onlarında bir türkle sorunu yok.bizim onlarla sorunumuz yok...

bizim hainlerle sorunumuz var...hemde çok büyük...

qio 16.08.2009 00:00

Öncelikle Hükümeti sevmiyorum , Bence Hükümet doğudaki oy potföy'ünü korumak ve genişletmek için oy siyaseti güdüyor yani kürt açılımı tamamen menfaatler doğrultusunda kullanılan bir tema , konuya değinirsek kürt açılımından ziyade şuanda pkk açılımı yapılıyor. Bugünün şartlarında herhangi bir türk vatandaşı ( kürt , türk , çerkez vs vs ) eşit şartlarda devletin varlığından faydalanabiliyor ve bu ülke toprakları içinde eşit şartlarda yaşayabiliyorsa sorun bunun neresinde bence kürt açılımından ziyade pkk açılımı yapılıyor bu kadar basit.

Klimasuyu 16.08.2009 03:18

[B]NEREYE KADAR AÇILIM ? !

Fazla açılma sayın başbakan boğulursun Baykal kadar yüzmede bilmiyorsun :)...[/B]

barikat58 16.08.2009 07:39

[QUOTE=metin 0758;449583][B]NEREYE KADAR AÇILIM ? !

Fazla açılma sayın başbakan boğulursun Baykal kadar yüzmede bilmiyorsun :)...[/B][/QUOTE]

imzanda mhp nin simgeleri var ama baykalı örnek veriyorsun.demek ki bahçeliden daha çok yüzüyor sayın erdoğan.öcalanı iktidarı döneminde asamayan bir parti düşünün ki daha sonra gelen iktidar partisine öcalanı asması için ip atıyor.ve tabiki bütün saçmalık ve samimiyetsizliği gün yüzüne çıkıyor bu yüzden.haklısın bu konuda en son bahçeli örnek gösterilebilir sende bundan olmalı ki baykalı seçtin

Klimasuyu 16.08.2009 08:34

[B]İmza derken avatarımı kastettin heralde, Bozkurt Türk milliyetçiliğinin sembolüdür.(milliyetçilik de ırkçılık değildir !)...

22 Yaşındayım daha MHP'ye oy vermedim ama diğer partilere göre benim için MHP her zaman bir adım öndedir,bu yaşıma kadar bir kez oy kullandım onu da rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU'nun ölümü üzerine kendisine olan son vefa borcumuzu ödemek için kalktım Antalya'dan oy kullanmak için 2 günlüğüne Sivas'a gittim ...

Gelelim Baykal'ı örnek verme hususuna:) orda aslında küçük bir mizah var ,sayın Baykal iyi bir yüzücüdür o yüzden öyle mizaha dayalı bir yorum yazdım ...
[/B]

barikat58 16.08.2009 08:55

Ben ırkçıyım ve türk ırkını her toplumdan yüksekte görüyorum.ama benim yüksekte gördüğüm türklük 1299 da söğütte başladı ve canakkalede bitti.yinede açılıma karşıyım ama muhalefete de muhalefetim :)

ÖnceVatan_58 16.08.2009 09:16

Devletin tüm olanaklarından eşit şekilde faydalanılan bu ülkede bir kürt sorunu olduğunu hiç sanmıyorum. Geçmişimizden olsa gerek, bize karşı dünya devletlerinin bir kini, bir garazi olmasından dolayı, bir intikam alma olduğunu düşünüyorum. Bunu şavaşlarda yapamadılar, içten çökertme oyunlarının bir parçasıdır bu.
Yıllardan beri buna benzer senaryolar çok denendi. Genel anlamda Türkle, Kürtün bir alıp veremeyeceği birşey yoktur. Halk iç içe kaynaşmış ülkenin her bölgesine dağılmış kız alıp vermiş böyle bir yerde sorundan bahsedilebilrimi. Ekonomik sorun olabilir, bu sorun sadece onların değil herkesin ortak sorunu.
Halkımız bunun sadece bir dış güçlerin oyunu ve içteki hain birkaç satılmış çapulcudan ibaret olduğunu anlamak zorunda. Bu güzel ülkeme göz diken ve onların oyunlarına alet olanları lanetle kınıyorum.
Sözde kürt sorunu var diye son zamanlarda mevcut hükümetçe çok tavizler verildi, ve bu noktaya gelindi hükümetin altından kalkamayacağı şeylere kalkıştığı ve bunun vebalinin çok ağır olacağını bilmesi gerekir. Basite alınacak şeyler değil bunlar.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti daha nice birlik ve beraberliklere.

Klimasuyu 16.08.2009 10:02

[QUOTE=barikat58;449611]Ben ırkçıyım ve türk ırkını her toplumdan yüksekte görüyorum.ama benim yüksekte gördüğüm türklük 1299 da söğütte başladı ve canakkalede bitti.yinede açılıma karşıyım ama muhalefete de muhalefetim :)[/QUOTE]

[B]Sen ırkçı takılmaya devam et kardeşim ...
Sen Osmanlı'yı seversin ben Orta Asya'dan buyana tüm Türkleri severim ...

Yunus Emre'nin de dediği gibi "Yaratılanı sev yaratandan ötürü"

Biz Samuel Eto'yuda severiz Canute'yi de Kamanan'ı da:)...[/B]

barikat58 16.08.2009 10:54

[QUOTE=metin 0758;449621][B]Sen ırkçı takılmaya devam et kardeşim ...
Sen Osmanlı'yı seversin ben Orta Asya'dan buyana tüm Türkleri severim ...

Yunus Emre'nin de dediği gibi "Yaratılanı sev yaratandan ötürü"

Biz Samuel Eto'yuda severiz Canute'yi de Kamanan'ı da:)...[/B][/QUOTE]

güzel kelime oyunu oynuyorsun ama şunuda bilki bende yapbozu güzel oynarım!!!üstün görüyorum derken diğerlerini sevmiyorum manasında demedim ki zaten!sev ama esiri olma...ne güzel söylemişti merhum başkan sizi küresel emperyalist sermayenin uşaklıgına mahkum etmek isteyen dış güçlere karşı ben türküm türk esir olmaz diyecekmisiniz diye yemin ettirmişti kurultayda. Birde böyle ciddi konulara futbolcu ismi sayarak su katma bu siyasi bir mesele sporla alakasını ben pek göremedim.

bzafer 16.08.2009 13:05

KÜRT AÇILIMI TÜRKİYENİN BÖLÜNMESİNİN BAŞLANGICIDIR.GERİSİ YALANDIR.APO'NUN İDEAL VE HEDEFLERİNE HİZMET ETMEKTİR.SONU KÜRT DEVLETİDİR.

Siyahnur 16.08.2009 19:56

[COLOR="DimGray"]Tr´de var olan sorunları cözmek adına atılan her adımı destekliyorum.
30 yildir kimse cesaret edemeyip bi arpa boyu yol gidilemedi.
Simdi karsi cikanlar tam olarak neye karsilar ?
"dis güclerin oyunu, Bop plani, T.C bölünecek "felandan haric...:rolleyes:
Farkli bi cözüm öneriniz varda bunumu begenmediniz?
yoksa illa muhalefet olsun diye mi ?

Hayr olur Ins.[/COLOR]

Klimasuyu 16.08.2009 20:06

[QUOTE=barikat58;449644]güzel kelime oyunu oynuyorsun ama şunuda bilki bende yapbozu güzel oynarım!!!üstün görüyorum derken diğerlerini sevmiyorum manasında demedim ki zaten!sev ama esiri olma...ne güzel söylemişti merhum başkan sizi küresel emperyalist sermayenin uşaklıgına mahkum etmek isteyen dış güçlere karşı ben türküm türk esir olmaz diyecekmisiniz diye yemin ettirmişti kurultayda. Birde böyle ciddi konulara futbolcu ismi sayarak su katma bu siyasi bir mesele sporla alakasını ben pek göremedim.[/QUOTE]

[B]Sende güzel laf salatası yapıyorsun ...
Hem dinle siyaset yapılıyorda futbol niye karışmasın ki siyasete ?

Bu arada Pini Balili'yi de seviyorum :)...

NOT:Siyasetten nefret ediyorum ama konuya girip saçmasapan yorumları görünce yorum yazmadan da geçemiyorum ...[/B]

[B]Ve ayrıca Ak Parti'yi sevmememe rağmen Kürt Açılımını desdekliyorum diye ankete katılan 5 kişiden biriside benim sizde biraz objektif olun da Ak Parti'nin yaptığı iyi kötü işleri birbirinden ayırın !...[/B]

Sivaslisandy-58 16.08.2009 21:11

[QUOTE=GurbetsokakLari;449856][COLOR="DimGray"]Tr´de var olan sorunları cözmek adına atılan her adımı destekliyorum.
30 yildir kimse cesaret edemeyip bi arpa boyu yol gidilemedi.
Simdi karsi cikanlar tam olarak neye karsilar ?
"dis güclerin oyunu, Bop plani, T.C bölünecek "felandan haric...:rolleyes:
Farkli bi cözüm öneriniz varda bunumu begenmediniz?
yoksa illa muhalefet olsun diye mi ?

Hayr olur Ins.[/COLOR][/QUOTE]

:confused::confused::confused:
nemi benim önerim!?
biz yurt disinda nelere maruz kaliyoruz siz cok iyi biliyorsunuz!
kürt kardeslerimizin bizimle bir sorunun yoktu taaki abdullah öcalan bozuntusu cikana kadar:mad:
o zaman TC.aleyihinde kim olursa olsun bölücülük yapani diline irkina bakmadan yurt disi yaparak temizlemek.
bizlerede burda dinimiz islam diye en ufak bir problemde terörist gözüyle bakilmiyormu?
avrupa ve amerika emellerine ulasiyor yavas yavas ve hala siz bunda bisey yok diyorsunuz ne fmuhalefeti ya
30 yildir bi yol katedilemediyse basa gecenlerde suc.
ve simdiki adidede suc PKK ile acilim olmaz olamaz onlarla bir masaya bile oturulup hesap yapilmaz hadlerini bilmeli yoksa bildirmeli bu milleti kimse bir birine düsürmeye hakkki yok kardesim :mad:
KÜRT DEVLETI DIYE BISEYDE KURULAMAZ KURULURSA ARTIK K.... kina yaksinlar amaki kimse hakkini helal etmeyecek lanet okuyacak huzurlari mutluluklari sevincleri olmayacak bu tarafin birde diger tarafi var orasi co önemli Allah topununda belalisini versin.
onlari meclise alanda suc
onlari dinleyende suc
onlari insan yurduna koyanda suc
onlarla pazarliga oturanda suc
kahraman olmak icin yola cikanda suc
onu basa getirenlerde suc sonucun böyle olacagi ilk secimde belli idi kimse kavrayamadi.
ne diyeyim LANET OLSUN BÖYLESI ASALAK INSANLARA LANET OLSUN ÜLKEMI BÖLMEK ISTEYEN FITNE FESATCILARA,LANET OLSUN AVRUPAYA ,LANET OLSUN AMERIKAYA LANET OLSUN ICINDE VATAN ICIN IHANET BESLEYENLERE....
asirlardir bu ugurda ölmüs SEHITLERIMIN kemikleri sizliyor yazik cok yazik .........:mad:

Siyahnur 16.08.2009 21:44

[QUOTE=Sivaslisandy-58;449875]:confused::confused::confused:
nemi benim önerim!?
biz yurt disinda nelere maruz kaliyoruz siz cok iyi biliyorsunuz!

[COLOR="RoyalBlue"][B]herkes gibi, gitgidede zorlasiyor...[/B][/COLOR]

kürt kardeslerimizin bizimle bir sorunun yoktu taaki abdullah öcalan bozuntusu cikana kadar:mad:

[B][COLOR="RoyalBlue"]Abdullah Öcalandan nefret eden kürtlerde var...gerceklere gözlerinizi kapatamazsiniz[/COLOR][/B]
o zaman TC.aleyihinde kim olursa olsun bölücülük yapani diline irkina bakmadan yurt disi yaparak temizlemek.

bizlerede burda dinimiz islam diye en ufak bir problemde terörist gözüyle bakilmiyormu?

[B][COLOR="RoyalBlue"]hmm peki hosunuza gidiyormu ?teröristmiyiz biz ?
Kendinize yapilmasini istemediginiz hoslanmadiginiz birseyi baskalarina reva mi görüyorsunuz ?[/COLOR][/B]
avrupa ve amerika emellerine ulasiyor yavas yavas ve hala siz bunda bisey yok diyorsunuz ne fmuhalefeti ya

[B][COLOR="RoyalBlue"]Sizin ne gibi Verschwörungstheorie(tr sini bilmiyorum) leriniz var bilmiyorum ama Avrupa ve Amerikanin sanirim en son istedigi demokratik, herkesin özgür
ve haklarinin oldugu bi Tr´ dir.[/COLOR][/B]

30 yildir bi yol katedilemediyse basa gecenlerde suc.
ve simdiki adidede suc PKK ile acilim olmaz olamaz onlarla bir masaya bile oturulup hesap yapilmaz hadlerini bilmeli yoksa bildirmeli bu milleti kimse bir birine düsürmeye hakkki yok kardesim :mad:

[B][COLOR="RoyalBlue"]PKK ile masaya oturan kim ?
Kürt acilimi PKK acilimi degil! Bilmem farki farkedebiliyormusunuz ?[/COLOR][/B]

KÜRT DEVLETI DIYE BISEYDE KURULAMAZ KURULURSA ARTIK K.... kina

[B][COLOR="RoyalBlue"]Kürt devletini nerden cikarttiniz ?
buna kim izin verebilir ?[/COLOR][/B]
yaksinlar amaki kimse hakkini helal etmeyecek lanet okuyacak huzurlari mutluluklari sevincleri olmayacak bu tarafin birde diger tarafi var orasi co önemli Allah topununda belalisini versin.
onlari meclise alanda suc
onlari dinleyende suc
onlari insan yurduna koyanda suc
onlarla pazarliga oturanda suc
kahraman olmak icin yola cikanda suc
onu basa getirenlerde suc sonucun böyle olacagi ilk secimde belli idi kimse kavrayamadi.
ne diyeyim LANET OLSUN BÖYLESI ASALAK INSANLARA LANET OLSUN ÜLKEMI BÖLMEK ISTEYEN FITNE FESATCILARA,LANET OLSUN AVRUPAYA ,LANET OLSUN AMERIKAYA LANET OLSUN ICINDE VATAN ICIN IHANET BESLEYENLERE....
asirlardir bu ugurda ölmüs SEHITLERIMIN kemikleri sizliyor yazik cok yazik .........:mad:[/QUOTE]

[COLOR="DarkSlateGray"][/COLOR]

[COLOR="DarkSlateGray"]...........Neyse,bakis aciları farklı olunca,

dünya görüsleri farkli olunca,

tartismakda bosuna oluyor.

[/COLOR]

neftera 16.08.2009 21:55

aslında kürt türk diye birşey yoktu ülkemizde.kaldı ki sakaryada türk kürt ne olursa olsun birlik olmuştuk biz.bu bir oyun yani abdnin bop projesidir.abd ülkeyi karıştırıp emellerine bu yolla ulaşacak(tabi ulaşabilirse)özellikle vad edilmiş topraklar adıylada bilinen fırat dicle nehri ta mezopotamya suriyeden ülkemize gelir.ve israil suya susamış yani susuz bir ülkedir.çünkü kurak bir iklime sahiptir.var gücüyle o topraklarımızı almaya çalışacaktır ve bu yollada ülkeyi karıştırıp milleti yani türk kürt sorununun asıl kaynağı yabancı ülkelerdir.oyuna gelmemeliyiz.bu bir tür satranç gibi abd bitakım şeyleri alıp bi yerlere koyma çabasında kendince.şöyle bir hadisi şerifimiz var;müslüman alemi mezopotamyanın suyuyla suladığı buğdaydan yemedikçe onlara b işey olmaz.kaldı ki şu anda fırat dicle nehirleri bize mezoptamyadan doğup gelmektedir.

güleyşa_58 16.08.2009 21:55

[QUOTE=club7house;449510]Öncelikle Hükümeti sevmiyorum , Bence Hükümet doğudaki oy potföy'ünü korumak ve genişletmek için oy siyaseti güdüyor yani kürt açılımı tamamen menfaatler doğrultusunda kullanılan bir tema.....[/QUOTE]

[B][I] Şimdiye kadar yazılanların hepsini okudum, çoğuna katılmamak elden değil... Ama üstteki yorumun bu cümlesine kesinlikle katılmıyorum. Yıllardır sorun olarak görülmese de herkes biliyor ki başlı başına bir sorun. Her ne kadar eşitlik sağlansa da... Ve hükümet bence çok büyük bir cesaret göstererek bu sorunu ele almayı göze aldı. Cesaret diyorum, çünkü üstteki yorumda arkadaşın dediği doğudaki oy potansiyeli artırmasının aksine, yurdun dört bir yanından almış olduğu oy oranını düşüreceği alenen ortada. Çok beğenmeyen, sevmeyen, istemeyen var gibi gözükse de sandıktan sonuçlar öyle çıkmıyor. Açık ara farkla kazanıyor. Adam bunu göze alıp bir şeyler yapmak istiyor bu bile bizce siyasi çıkar. Ben o kadar kötü düşünmüyorum. İnşallah daha iyi şeyler olur, bekleyelim ve görelim...[/I][/B]

Cley 16.08.2009 22:01

[B]Ortada bir sorun var bunu inkar edemeyiz. Ama birisi çıkıyor pkk ile muzakere diyor birisi Apo ya af diyor birisi kürt devletini kurduruyor birisi Türkiyeyi böldürüyor. Tasalanmayın siz şu an hükümetteki kişiler en az sizler kadar bu ülkeyi seviyor. Bayrak nedir vatan nedir şehit nedir sizlerden iyi bildiklerine de eminim...[/B]

Klimasuyu 16.08.2009 22:09

[B]Yaw arkadaş açılsın açılmasın demiyoruz artık bayraklara sarılı tabutlar görmek istemiyoruz ama fazla açılmasın imralı koylarına doğru kulaç atmaya kalkarsa boğulur (başbakan)!...[/B]

neftera 16.08.2009 22:17

[QUOTE=metin 0758;449883][B]Yaw arkadaş açılsın açılmasın demiyoruz artık bayraklara sarılı tabutlar görmek istemiyoruz ama fazla açılmasın imralı koylarına doğru kulaç atmaya kalkarsa boğulur (başbakan)!...[/B][/QUOTE]

keşke bizim istediğimiz gibi olsa herşey.

goramaz 16.08.2009 22:44

evet bölge hassas. birçok dış odakların hedefi... burada amaç bu insanları ülkeye bağlamak..
sorun yok demek karanlıkta gözleri kapayıp şarkı söylemekten başka bişey değil..

barikat58 16.08.2009 22:52

[QUOTE=metin 0758;449859][B]Sende güzel laf salatası yapıyorsun ...[/B]
[B]Hem dinle siyaset yapılıyorda futbol niye karışmasın ki siyasete ?[/B]

[B]Bu arada Pini Balili'yi de seviyorum :)...[/B]
[B]NOT:Siyasetten nefret ediyorum ama konuya girip saçmasapan yorumları görünce yorum yazmadan da geçemiyorum ...[/B]

[B]Ve ayrıca Ak Parti'yi sevmememe rağmen Kürt Açılımını desdekliyorum diye ankete katılan 5 kişiden biriside benim sizde biraz objektif olun da Ak Parti'nin yaptığı iyi kötü işleri birbirinden ayırın !...[/B][/QUOTE]

[B][COLOR=red]NOT:Siyasetten nefret ediyorum ama konuya girip saçmasapan yorumları görünce yorum yazmadan da geçemiyorum ...[/COLOR][/B]

:D:D sen olmasan varya dogruyu bulamayız tebrik ederim iyiki girip saçma yorum yapmıyorsun :D

Klimasuyu 16.08.2009 23:21

[QUOTE=barikat58;449896][B][COLOR=red]NOT:Siyasetten nefret ediyorum ama konuya girip saçmasapan yorumları görünce yorum yazmadan da geçemiyorum ...[/COLOR][/B]

:D:D sen olmasan varya dogruyu bulamayız tebrik ederim iyiki girip saçma yorum yapmıyorsun :D[/QUOTE]
[B]
Bulamıyosunuz arkadaş! Herkes bi tarafa çekiştiriyor ...

Birilerinin BAYKAL takıntısı var birileri Ak Parti diyip duruyor Bir yada iki sayfa önce sen yazmamışmıydın "sev ama esri olma" ...

Bunu yazmadan geçemiyecem :) Barikat58 seni ben aklı başında birisi sanıyodum ama seninde ayakların yerden kesildi :)uçmaya mı çalışıyosun nedir ? :confused::rolleyes:;)[/B]

qio 16.08.2009 23:38

[QUOTE=Cley;449881][B]Ortada bir sorun var bunu inkar edemeyiz. Ama birisi çıkıyor pkk ile muzakere diyor birisi Apo ya af diyor birisi kürt devletini kurduruyor birisi Türkiyeyi böldürüyor. Tasalanmayın siz şu an hükümetteki kişiler en az sizler kadar bu ülkeyi seviyor. Bayrak nedir vatan nedir şehit nedir sizlerden iyi bildiklerine de eminim...[/B][/QUOTE]

Seni kınıyorum , benim yüreğimdeki sevgiyi yada öfkeyi sen bilemezsin kardeşim. Şuan yaptığın yorumu ben hakaret olarak algılıyorum. Vatan'ı şehit'i , Bayrağı senden iyi bilebilerler ama benim adıma konuşma ltfn. Devletim benden istediği askerliği sorunsuz bitirdim , devletimin benden istediği vergiyi bir gün gecikmeksizin takır takır ödüyorum. 18 Yaşımı bitirtikten sonraki her seçimde oyumu kullandım bunu yaparken taraflı değil objektif oldum. Peki Muhammed gardaş sen Devlet'in ve Millet'in için ne yaptın ?

65serdal58 16.08.2009 23:40

vatanı milleti bayrağı sevmek resimlerle naralarla olmaz.......

vatanını en iyi seven,işini eniyi yapandır...........

Klimasuyu 16.08.2009 23:41

[B]Hocam ikinci cümleyi hangi kışlanın kapısında gördün :D...[/B]

65serdal58 16.08.2009 23:43

[QUOTE=metin 0758;449934][B]Hocam ikinci cümleyi hangi kışlanın kapısında gördün :D...[/B][/QUOTE]

kendi kışlamda metinciğim kendi kışlamda......

herkes kendi evinin önünü süpürsün en başta dimi:D

qio 16.08.2009 23:44

[QUOTE=güleyşa_58;449879][B][I] Şimdiye kadar yazılanların hepsini okudum, çoğuna katılmamak elden değil... Ama üstteki yorumun bu cümlesine kesinlikle katılmıyorum. Yıllardır sorun olarak görülmese de herkes biliyor ki başlı başına bir sorun. Her ne kadar eşitlik sağlansa da... Ve hükümet bence çok büyük bir cesaret göstererek bu sorunu ele almayı göze aldı. Cesaret diyorum, çünkü üstteki yorumda arkadaşın dediği doğudaki oy potansiyeli artırmasının aksine, yurdun dört bir yanından almış olduğu oy oranını düşüreceği alenen ortada. Çok beğenmeyen, sevmeyen, istemeyen var gibi gözükse de sandıktan sonuçlar öyle çıkmıyor. Açık ara farkla kazanıyor. Adam bunu göze alıp bir şeyler yapmak istiyor bu bile bizce siyasi çıkar. Ben o kadar kötü düşünmüyorum. İnşallah daha iyi şeyler olur, bekleyelim ve görelim...[/I][/B][/QUOTE]

Bende sana katılmıyorum arkadaşım , AKP'nin oy aldığı şehirler bellidir sosyo kültürel ve ekonomik şeklide bellidir. 20 milyon ve her geçen gün çoğalan ve azalan türk nüfusunu düşündüğünde aslında kürtlere peşkeş çekildiğini kavraman zor olmamalı. Bu manevralar tamamen ilereye dönük oy siyasetidir. Bu ülkede türk sorunu hergeçen gün artarak büyüyor neden bu hükümet buna bir çare düşünmüyor. Yada işsizler ordusuna bir çare bulamıyorda , böyle dandirik açılımlar peşinde koşuyor.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:21.