![]() |
Ben Türk'ü her yerde tanırım...
[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Red][B]Ben Türk'ü her yerde tanırım...[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][B] Nerden mi?[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Çanakkale denince vatanım deyişinden,[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Askere giderken, düğüne gider gibi gidişinden[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Vatan borcunu namus borcu bellemesinden,[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Ben Türk'ü silah tutuşundan tanırım...![/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] [COLOR=Red]Ben Türk'ü her yerde tanırım...[/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Nerden mi?[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Örfünden, töresinden, geçmişinden[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Yerken, içerken besmele çekişinden[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Alın terinden emek sarfedişinden,[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Ben Türk'ü boyundan posundan tanırım...![/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] [COLOR=Red]Ben Türk'ü her yerde tanırım...[/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Nerden mi?[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Açken bile tok duruşundan[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] İhtiyaç sahibini bağrına basışından[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Sadaka verip yardımı sevişinden[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Ben Türk'ü sabrından tanırım...![/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] [COLOR=Red]Ben Türk'ü her yerde tanırım...[/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Nerden mi?[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Milliyetci oluşundan,[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Tek bir çatı altında toplanışından[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Eğriye eğri, doğruya doğru bakışından[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Ben Türk'ü Türklüğünden tanırım...![/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] [COLOR=Red]Ben Türk'ü her yerde tanırım...[/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Nerden mi?[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Kafire inat farklı oluşundan[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Kardeşinin arkadaşının yanında kalışından[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Silahsızken bile meydan okuyuşundan[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Ben Türk'ü cihad zamanı cihad edişinden tanırım,[/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B] Çünkü ben bir [COLOR=Red]TÜRK[/COLOR]'üm.......[/B][/FONT] [/CENTER] |
Cevap: Ben Türk'ü her yerde tanırım...
Çanakkale'ye gidenler sadece Türkler değildi.Nasıl tanıyacaktı acaba merak ediyorum?
Hangi örf,hangi anane?Genç nesil töreleri değil,dilimizi bile unutmuş. Çok hayali bir şiir. |
[QUOTE=Yiğiter;475487]Çanakkale'ye gidenler sadece Türkler değildi.Nasıl tanıyacaktı acaba merak ediyorum?
Hangi örf,hangi anane?Genç nesil töreleri değil,dilimizi bile unutmuş. Çok hayali bir şiir.[/QUOTE] [B] Soru cevap Türkçe ile Nutuk hitap Türkçe ile Defter kitap Türkçe ile Güllenen bir yurt isterim Unutturanlar sagolsun abi . Vesselam .[/B] |
[IMG]http://www.millethaber.com/uploads/habericfoto/bozkurt_her_yerde.jpg[/IMG]
[B]Ben Türk'ü her yerde tanırım... Nerden mi? Kafire inat farklı oluşundan Kardeşinin arkadaşının yanında kalışından Silahsızken bile meydan okuyuşundan Ben Türk'ü cihad zamanı cihad edişinden tanırım, Çünkü ben bir TÜRK'üm.......[/B] |
[B]Hangi dönemin Türklerini anlatıyor acaba bu şiir. Günümüzü anlatmadığı belli.[/B]
|
[QUOTE=Cley;475614][B]Hangi dönemin Türklerini anlatıyor acaba bu şiir. Günümüzü anlatmadığı belli.[/B][/QUOTE]
[B] Türklügü ve Müslümanligi onur seref duyan bu dönemdeki Türkleri anlatiyor . Sen göremezsin abi :)[/B] |
[QUOTE=Dilsad Hatun;475615][B]
Türklügü ve Müslümanligi onur seref duyan bu dönemdeki Türkleri anlatiyor . Sen göremezsin abi :)[/B][/QUOTE] [B]ben neden göremeyim kardeş. Kör müyüm :)[/B] |
[QUOTE=Cley;475616][B]ben neden göremeyim kardeş. Kör müyüm :)[/B][/QUOTE]
[B]Anlattigim Türk'leri eskiya gibi sayarsaniz göremezsiniz o yüzden :) [/B] |
[I][/I][QUOTE=Dilsad Hatun;475615][B]
Türklügü ve Müslümanligi onur seref duyan bu dönemdeki Türkleri anlatiyor . Sen göremezsin abi :)[/B][/QUOTE] [I]Müslümanlığı izzet ve şeref sayan birisinin Türklükle bir tamlama oluşturmasına gerek yok..[/I] |
[QUOTE=goramaz;475619][I][/I]
[I]Müslümanlığı izzet ve şeref sayan birisinin Türklükle bir tamlama oluşturmasına gerek yok..[/I][/QUOTE] [B] Benim için var senin için yoktur . Müslümanligi ele alip gaflet içinde uyuyan müslüman milletleride goruyorum . Nerde bir MûsLûman zulum altindaysa Türk yetisiyor ve bu benim icin sereftir .[/B] |
[QUOTE=Dilsad Hatun;475623][B]
Benim için var senin için yoktur . Müslümanligi ele alip gaflet içinde uyuyan müslüman milletleride goruyorum . Nerde bir MûsLûman zulum altindaysa Türk yetisiyor ve bu benim icin sereftir .[/B][/QUOTE] Müslüman milletler zulüm altındaysa hepsi ''müminler ancak kardeştir'' diyen Kurandan uzaklaşıp kendi benliklerini ön plana çıkardıkları içindir..Müslüman kimliğimizle yetinmeyip başka kimlikler aradığımız için bu haldeyiz. her yere Türk yetişiyormuş... inanıyor musun bu yazdığına.. sen uygur Türküne yetiş de hadi Müslüman milletler şöyle dursun..Türk dünyası gaflet içinde değil mi?Uygur Türklerine uygulanan zulüm karşısında hangsinin sesi çıktı... |
[QUOTE=goramaz;475626]Müslüman milletler zulüm altındaysa hepsi ''müminler ancak kardeştir'' diyen Kurandan uzaklaşıp kendi benliklerini ön plana çıkardıkları içindir..Müslüman kimliğimizle yetinmeyip başka kimlikler aradığımız için bu haldeyiz.
her yere Türk yetişiyormuş... inanıyor musun bu yazdığına.. sen uygur Türküne yetiş de hadi Müslüman milletler şöyle dursun..Türk dünyası gaflet içinde değil mi?Uygur Türklerine uygulanan zulüm karşısında hangsinin sesi çıktı...[/QUOTE] Malesef gaflet içinde , bir gün yahudilere tavir koyup ertesi gün masaya oturan bir Buyugumuz bunu yaparsa ben nasil sesimi duyuracagim peki? Bizler sesimizi duyurmaya devam ediyoruz , her gorusten her kesimden bu boyle oldu zaten Allah razi olsun . Yardimlarimizi her nerede olursak olalim devam ediyor . UYgur Türkleri , iraktaki Tûrkmen gardaslarim , iraktaki zeynepler ahmetler bunlar ne olacak ? Müslüman kimligimiz var amenna ama benim ülkem birini alip digeri hor goruyorsa bu benim sucum degil . Dusmanlarla masa basina oturanla Kardes ülkedeki Bayragimizi indirmeye sebep olanlarla anca bu kadar oluyor iste . |
akp ye gelip dayanmasa şaşacaktım..insanı kıymetli yapan imanıdır..iman ile insan değerlenir.. ırk ile değil..
içinde iman olmadıktan sonra istersen katıksız Türk ol.. bak bir başlık var forumda..5 ayda 645 çocuk kaybomuş..içinde iman olan Allah korkusu olan insan sevgisi olan bunu yapar mıydı..bu son sözüm bu başlıkta..Müslüman lığın yanına ikinci bir tamlamaya neden gerek duyulur anlamıyorum.. Müslümanlık yetmiyor mu? |
[QUOTE=goramaz;475642]akp ye gelip dayanmasa şaşacaktım..insanı kıymetli yapan imanıdır..iman ile insan değerlenir.. ırk ile değil..
içinde iman olmadıktan sonra istersen katıksız Türk ol.. bak bir başlık var forumda..5 ayda 645 çocuk kaybomuş..içinde iman olan Allah korkusu olan insan sevgisi olan bunu yapar mıydı..bu son sözüm bu başlıkta..Müslüman lığın yanına ikinci bir tamlamaya neden gerek duyulur anlamıyorum.. Müslümanlık yetmiyor mu?[/QUOTE] Sadece örnekti , akp'nin lafini bile etmicem Allah korusun basima biterler simdi :) Müslümanlik yetiyor eyvAllah buna itirazim yok ama Türklügümü 'de unutmam . Bunda rahatsiz olacak ne var ki bunuda ben anlamiyorum ? [U]Zulüme sessiz kalan dilsiz seytandir [/U] Vesselam . |
[I]Kim Allah'tan daha güzel bir boya vurabilir ki..(bakara-138)
bu boyanın üstüne vurulan boyalar suni boyadır kardeşim..bilmem anlatabildim mi?(son sözüm demiştim ama cevap hakkı doğdu)[/I] |
[QUOTE=goramaz;475649][I]Kim Allah'tan daha güzel bir boya vurabilir ki..(bakara-138)
bu boyanın üstüne vurulan boyalar suni boyadır kardeşim..bilmem anlatabildim mi?(son sözüm demiştim ama cevap hakkı doğdu)[/I][/QUOTE] [I] Anladim. Beseri olanlardan degil Hak kelamini dile getirenlerle boyandik zaten . Allah razi olsun .[/I] |
[B]Dilsad[/B]
Doğmadan önce sana sorsalardı "Ya Müslüman olacaksın ya da Türk" diye,hangisini seçerdin? |
[QUOTE=Yiğiter;475711][B]Dilsad[/B]
Doğmadan önce sana sorsalardı "Ya Müslüman olacaksın ya da Türk" diye,hangisini seçerdin?[/QUOTE] Ikisini ayni kefeye koymam imkansiz birsey olurdu ki ikiside tamamen ayri konular . Tabiki Müslüman olurdum , ikinci secenek hakkim olsaydi tabiki Türk derdim . |
[QUOTE=Dilsad Hatun;475720]Ikisini ayni kefeye koymam imkansiz birsey olurdu ki ikiside tamamen ayri konular .
Tabiki Müslüman olurdum , ikinci secenek hakkim olsaydi tabiki Türk derdim .[/QUOTE] Peki Müslüman Kürt mü yoksa Hristiyan Türk mü olarak doğmak isterdin? |
[QUOTE=Yiğiter;475722]Peki Müslüman Kürt mü yoksa Hristiyan Türk mü olarak doğmak isterdin?[/QUOTE]
Müslüman kürt hiç düsünmem bile :) |
Demek ki asıl şükretmen gereken şey Türklük yani ırkın değil dinin.Kürt doğsaydın "Ben Kürt'ü her yerde tanırım" diyecektin belki de.Bunlar senin benim iradem dışında gelişen şeyler.Ha atalarımızla,tarihimizle övünmek hakkımızdır.İşi ırkçılığa dökmek yanlış olandır.Birisi iyi ki Kürdüm deyip parti kurdu,diğeri de iyi ki Türküm deyip parti kurdu.Sonra o onu sevmez oldu,öbürü onu beğenmez oldu.halbuki iki tarafın da yaptığı şey,daha doğrusu dayandığı düşünce aynıydı,ırkçılık.
|
[B]Ben kürdü her yerde tanirim desin buna karsi cikmam ama bizim Iyiki Türküm dememizle parti kurmakla iyiki kürdüm demekle arasinda çok çok fark var .
iyiki kürdüm diyenler pkk yandasi ise daga cikip o itlerle konusuyorsa dagdan indirim benim milletimin icine sokuyorsa ben irkci olurum kusura bakmayin .Turkiyede her ne irktan olursa olsun Türk'tür buna itirazi olan irkcilik yapar . Ben zaten muslumanligimla gurur duyuyorum o yuzden kapi onunde bekletiliyorum ... Ah Ah [/B] |
Peki yigiter ırkçı dediğin parti kendine dava olarak türk islam birliğini belirlemiş diğer ırkçı partinin amacı ne ?
|
Yaptığın işler ayrıdır,dayandığın felesefe ayrıdır.Dediğim şey,her iki tarafın da dayandığı şeyin ırkçılık olduğudur.Neden İslam Birliği değil de Türk İslam birliği?Cevabı biliyorum aslında;Türk'ün Türk'ten başka dostu yok çünkü..:)
Diğer bir mesele,Türkçülük yapanlar zaten bir devlete sahip,ona göre ırkçılık yapıyor..Kürtçülük yapanalrsa bir devlete sahip değil onlar da ona göre ırkçılık yapıyor..Farklılık burdan geliyor yoksa dayanılan düşünce aynı bence.. |
Biri avrupanın dış güçlerin kuklası dağdaki hainlerin meclisteki silahsız siyasi kanadı diğeri ise 40 yıldır ülke için bir seyler yapmış bu uğurda canlar vermiştir.Türk islam birliği müslüman türkü aynı çatı altında toplama davasıdır islama ters bir şey düşmemeye çalışılır bir eylem olacağında.dtp ise islamla alakası olmayan tek amaçları ülkeyi karıştırmak olan bir parti.kısacası kıyası bile gereksiz elma ile armutu kıyaslamak yersiz.Ayrıca Türkün türkten başka dostu yok sözü çoğu zaman geçerli olan doğru bir sözdür.Bu yapılan kafatası milliyetçiliğiyse sende yaptın dün sivaslı olupta sivassporu tutmayanlari sivaslı olarak görmüyorum dedin bizde türk olupta pkk yandaşlarına taviz verenleri türk olarak görmüyoruz
|
Baska dostumuz Olsaydi zaten Bu durumda olmazdik .Biri yine cikar Türkler yuzunden boyle oldu demezse sasarim zaten malum biz onlarin ellerinden her hakki almisiz ...vs
Benim Vatanim Türkiye ise Herkez Türk'tür bunu bir daha soylemicem , itirazi varsa sinir kapisi orda , irak'taki bolgelerinde Iyi hayatlar surmelerini dilerim .Malum orda su var ekmek var is var elektirik var okullar var özel kendi kanallari var ... Nankorlugu temsil edecek bir millet varsa o da kürtlerdir :) |
[QUOTE=Dilsad Hatun;475741]Baska dostumuz Olsaydi zaten Bu durumda olmazdik .Biri yine cikar Türkler yuzunden boyle oldu demezse sasarim zaten malum biz onlarin ellerinden her hakki almisiz ...vs
[B]Benim Vatanim Türkiye ise Herkez Türk'tür [/B]bunu bir daha soylemicem , itirazi varsa sinir kapisi orda , irak'taki bolgelerinde Iyi hayatlar surmelerini dilerim .Malum orda su var ekmek var is var elektirik var okullar var özel kendi kanallari var ... Nankorlugu temsil edecek bir millet varsa o da kürtlerdir :)[/QUOTE] siz şuan bir ideolojiyle hareket ediyorsunuz. ne mutlu Türküm diyene ..ama bunu dedirtebilmek önemli dedirtmek değil....ister zorla dedirtirsin ister benimseterek.. |
Süper Yaa :)
[B][COLOR="Red"]Ne mutlu TÜRKÜM diyene .. ![/COLOR][/B] |
[QUOTE=barikat58;475740]Biri avrupanın dış güçlerin kuklası dağdaki hainlerin meclisteki silahsız siyasi kanadı diğeri ise 40 yıldır ülke için bir seyler yapmış bu uğurda canlar vermiştir.Türk islam birliği müslüman türkü aynı çatı altında toplama davasıdır islama ters bir şey düşmemeye çalışılır bir eylem olacağında.dtp ise islamla alakası olmayan tek amaçları ülkeyi karıştırmak olan bir parti.kısacası kıyası bile gereksiz elma ile armutu kıyaslamak yersiz.Ayrıca Türkün türkten başka dostu yok sözü çoğu zaman geçerli olan doğru bir sözdür.Bu yapılan kafatası milliyetçiliğiyse sende yaptın dün sivaslı olupta sivassporu tutmayanlari sivaslı olarak görmüyorum dedin bizde türk olupta pkk yandaşlarına taviz verenleri türk olarak görmüyoruz[/QUOTE]
müslüman Türk müslüman kürt müslüman arap müslüman alman müslüman ingiliz müslüman boşnak müslüman fars vs vs vs vs .. |
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Ok Dilsad, aksi ispatlanmadikca herkes Türktür müsterih olun...;)
Fransada yasiyorsun, mas. türklügünden ödün vermemissin,ama baskasindan irkini red etmesini bekliyor, yoksa kapi gösteriyorsun...tuhaf... Neyse,DTP ile MHP arasında emin olun iki karis fark yoktur. Irkciligin, fasizmin,farki mi olur? Kainat efendisi Resulullah Efendimiz (s.a.v.)'in lanetledigi seyi yapanlarin hangi ölcü biriminde farki olabilir?[/COLOR][/FONT][/B]:rolleyes: |
ve bu lanetlenen şeye islam'ın elbisesi nasıl giydirilir.. anlayamıyorum..gerçekten anlayamıyorum
|
Ben de türküm ama bunda övünülecek hic birsey göremiyorum. Insanin yakinlarina karsi sempati duymasi gayet normaldir. Ben türküm, diger irklardan üstünüm demek ancak cahillikle izah edilebilir. Vatanin bölünmesinden endise duyanlar, türk islam birligini savunurken vatani bölmüyorlar mi? Bu birlik icinde kürtlerin yeri nedir?
|
[QUOTE=sandalli;475760]Ben de türküm ama bunda övünülecek hic birsey göremiyorum. Insanin yakinlarina karsi sempati duymasi gayet normaldir. Ben türküm, diger irklardan üstünüm demek ancak cahillikle izah edilebilir. Vatanin bölünmesinden endise duyanlar, türk islam birligini savunurken vatani bölmüyorlar mi? Bu birlik icinde kürtlerin yeri nedir?[/QUOTE]
Doğu bölgesini sınırlarımız içini kürdistan olarak görmeyen her kürt'ün yeri türklerle aynıdır sayın sandallı |
[QUOTE=barikat58;475765]Doğu bölgesini sınırlarımız içini kürdistan olarak görmeyen her kürt'ün yeri türklerle aynıdır sayın sandallı[/QUOTE]
Yani kendisini türk hisseden kürtler mi bu birlikte yer alacak sayin Barikat? |
[QUOTE=goramaz;475755]ve bu lanetlenen şeye islam'ın elbisesi nasıl giydirilir.. anlayamıyorum..gerçekten anlayamıyorum[/QUOTE]
sizin anladığınız ve yaşadığınız islamda,vatan topraklarının kutsaniyeti yok galiba.bizim savaşımız vatana toprağa kast eden hainlere karşıdır.onlarla savaşmak onları yok etmek ırkçılık ise evet ırkçıyız vatanını sevmek toprak bütünlüğünü tehdit eden iç ve dış güçlere kin beslemek faşistlikse evet faşistiz.ayrıca vatanın kutsaniyeti yoksa öyleyse doğuda pkk kurşunuyla ölen askerler şehit değil... |
[QUOTE=sandalli;475766]Yani kendisini türk hisseden kürtler mi bu birlikte yer alacak sayin Barikat?[/QUOTE]
sayın sandallı bu olayın hissiyatla alakası yok.bir insan kendini nasıl türk yada kürt hissedebilir?Bu vatan toprağını tehdit eden unsurlara karşı sempati duymayan herkes bu birlik içinde yer alabilir. |
Sıkıyönetimli yıllarda,
Askerler anarşist diye 3-4 tane kişiyi alır askeri karargaha getirirler. Paşa onları benim odama getirin der. Sırayla onlara sorular sorar. Birine derki "sende hiç Türk kanı yokmu neden böyle şeyler yapıyorsun" der ? Soru sorduğu derki: "paşam size birşey sorabilirmiyim ?" Paşa "evet sor" der. Şöyle sorar" Paşam ben size içilerinde Amarikan, Rus, Fransız ve birde Türk kanı olan dört adet şişe getircem hiç bir işaret olmayacak siz bana içlerinden Türk kanı budur diye bulup gösterirseniz ben bu yolu bırakıp sizin dediğiniz yola dönmeye hazırım" Paşa biraz düşünüp "Alın bunları atın nezarate" der. Aynı dünya üzerinde yaşıyor birbirimize kan verip alıyoruz, aynı fiziki yapıyı taşıyor aynı havayı soluyor aynı güneşten faydalanıyoruz. Ben bu topici oldukça şövenist bir tutum içinde gördüm. Toplumlar ırklarıyla, dinleriyle üstünlük sağlamak yerine, Kim insanlık için neler yapmış, insanlığa nasıl faydalı olmuş neler bulmuş onunla övünmeli. Yoksa ben büyüğüm ben şöyleyim ben böyleyim diye lafla övünme yerine, yaptığı icraat buluş ve ekonomisiyle övünmeli. Dünaya insanlığını sevgiye dostluğa barışa götürmek yerine böyle ırklar ve dinler arası savaşlara kavgalara çekmek insanlık için zerre kadar fayda getirmez. Herşey tüm Dünya İnsanlığı ve kardeşliği için olmalı, ilke hedef bu yönde olmalı. |
[QUOTE=GurbetsokakLari;475753][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Ok Dilsad, aksi ispatlanmadikca herkes Türktür müsterih olun...;)
Fransada yasiyorsun, mas. türklügünden ödün vermemissin,ama baskasindan irkini red etmesini bekliyor, yoksa kapi gösteriyorsun...tuhaf... Neyse,DTP ile MHP arasında emin olun iki karis fark yoktur. Irkciligin, fasizmin,farki mi olur? Kainat efendisi Resulullah Efendimiz (s.a.v.)'in lanetledigi seyi yapanlarin hangi ölcü biriminde farki olabilir?[/COLOR][/FONT][/B]:rolleyes:[/QUOTE] ırkını reddetmesini beklemiyor kimse!pkk yı seven pkk yı destekleyenlere kapı gösteriliyor.sizi duyanda sabah akşam ülkü ocaklarındasınız sanar :) ayrıca 2 karışta olsa mhp ve dtp arasında fark varmış gene sagol insaflısın ben senin kadar insaflı olamayacağım çünkü ak parti ile dtp arasında hiç fark yok.kütle ve hacim yakında tamamen aynı olacak :) |
[B][I]Daha önce yazan oldu mu bilmiyorum yorumların hepsine bakmadım içimden gelen şeyi yazmak istiyorum...
"NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE..!"[/I][/B] |
[QUOTE=barikat58;475767]sizin anladığınız ve yaşadığınız islamda,vatan topraklarının kutsaniyeti yok galiba.bizim savaşımız vatana toprağa kast eden hainlere karşıdır.onlarla savaşmak onları yok etmek ırkçılık ise evet ırkçıyız vatanını sevmek toprak bütünlüğünü tehdit eden iç ve dış güçlere kin beslemek faşistlikse evet faşistiz.ayrıca vatanın kutsaniyeti yoksa öyleyse doğuda pkk kurşunuyla ölen askerler şehit değil...[/QUOTE]
benim yorumumla senin yorumun birbirini teğet bile geçmiyor barikat.. ben Türklük le Müslümanlığının aynı cümlede kullanılmasına karşıyım..tabi ki benim için vatanım kutsaldır.. şüphen mi var? |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:25. |