Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Başbakan Destanı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=31855)

Pusula_58 07.11.2009 21:31

Başbakan Destanı

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=15118&token=99604[/IMG]

Başbakan’ın ailesinin her ferdine İstanbul’un Kısıklı’sında ayrı ayrı 5 tripleks (üçer katlı) villa birden alarak “villalı hayata” atlaması “yenilmişliğin yenmişliğe dönüşmesi ve gelişmesi”dir.

Destanlık başarıdır.

Destanı yazılmalıdır.

Marşı da bestelenmelidir.

Nasıl ki Cumhuriyet’i ilk kuranların, yokluktan yoksulluktan kurtulmanın haykırışı olarak şair Behçet Kemal Çağlar ile Faruk Nafiz Çamlıbel’e sözlerini yazdırdıkları; “Çıktık açık alınla on yılda her savaştan (...) Demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan” diyen “10. Yıl Marşı” yazıldı, şimdi bunun yanına bir “80. Yıl Marşı”nı koymanın zamanıdır.

Yeni şairler bulunmalı.

Yeni marş yazılmalıdır.

Sözleri şöyle olabilir:

“Çıplaktık!

Hamama girdik nalınla!

Mağduriyeti yendik.

20 yılda...

Villalarla ördük hayatı paha biçilmez malımla.”

Gerçekten de 20 yıl önce Başbakan, belediye başkanı olmadan önce, partisinin İstanbul İl Başkanı iken; tapusuz araziye ev yaptığı için kondusunu yıkmaya gelen dozerleri önce Atatürk posteri ve Türk bayrağı göstererek; olmadı taş atarak, zırhlar giymiş çelik kalkanlı polisi de geri püskürterek korumaya çalışan milyonlarca garipten-gurebadan biriydi. 15 yıl önce Kasımpaşa’da sahibinin adı Hasan Basri Yıldız (şimdi Denge Araştırma şirketinin Başkanı) olan 2 katlı kagir bir evde kiracı olarak oturuyordu.

Sonra Üsküdar’a taşındı.

Üsküdar’da Emniyet Mahallesi’nde partinin İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve gıda toptancılığından zengin Reşat Sözen’in binasında

oturmaya başladı.

15 yıl rüzgar gibi geçti.

İstanbul Çamlıca sırtlarında Allah’ın bahşettiği yeşil rengin ne kadar çok tonu varsa hepsinin bulunduğu ve Kısıklı halkının “yeşilin göbeği” diye tarif ettiği eski bir köşkün arazisinde yapılan 10 villadan 5’ine Başbakan talip oldu.

Haber halktan gizlendi.

Fakat satın alındı villlalar.
20 yıl gibi kısa bir zamanda 2 katlı kâgir evden 3 katlı önünde yüzme havuzu, bahçe kapısında özel korumalı, sabah bülbül sesleriyle uyanılan villaya taşındı.

Başarı öyküsüdür.

Ne öyküsü be....

Destandır...

Türkiye’de garipliğin-gurebalığın “kader olmadığının”, insanın hem politikanın en yüksek mevkilerinden biri olan başbakanlığa yükselebileceğinin, hem de zenginlerin cenneti dünyada inşa etme becerisinin somut adımı sayılan villalı hayata geçebileceğinin somut göstergesidir.

Başbakan ispatladı:

Türkler başarabilir.

Yenilmişliği yenebilir.
ürkiye’de bir aile babası, 20 yılda kiracı olarak oturduğu kagir evden kendi malı 1.5 milyon dolarlık villaya geçebilir. Sadece kendisini değil, ailesini de villalı yaşama geçirebilir.

Bu, destan değilse nedir?
Başbakan nasıl başardı?
Ne yaptı, nasıl yaptı?

Kriz yılında villaya taşındı.

Anlatılmalı ve yazılmalıdır.

Gazetelere röportajı, üniversitelerin iktisat fakültelerine dersi, camilere vaazı konulmalıdır.

Yoksulluğun kökünü kazımak için “Başbakan’ın yenilmişlikten yenmişliğe dönüşüm modeli” her garibin, her gurebanın, her fakirin, her fukaranın bellemesi için “hızlandırılmış kurslar” düzenlenmelidir. Az gelişmişliğin sosyolojisi üzerinde çalışan Hindistanlı profesörler açıkça söylüyor ki, yoksulluğu bitirmek için kitlesel eğitim şarttır. Dolasıyla Türkiye’nin önüne altın bir fırsat çıktı.

Uyarıyorum!

Fırsat araya gitmesin!

“Başbakan nasıl villalandı” adlı kitlesel eğitim dersi müfredata girsin.

Bütün bunları Necati Doğru'nun yazısından öğrendim. Tavsiye edelim hatta paylaşalım;
"Başbakan'ın villaya taşınması bir destandır

Klimasuyu 07.11.2009 21:42

Cevap: Başbakan Destanı

[B][I]Ben bu konuya yorum yaparsam ortalık karışır..."Susma hakkımı kullanıyorum!"[/I][/B]:)

LaEdri 07.11.2009 21:44

Tam sana göre bir konu Yıldırım.Ne et ne yap resim bul bu konuya uygun..:)

sandalli 07.11.2009 21:47

MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in 3 trilyonluk miras davasında, ilk eşinden olan kızları Ayzıt Hall (Türkeş) ve Umay Günay’ın beraat kararını Yargıtay bozdu.

Alparslan Türkeş’in iki kızının, ‘Özel evrakta sahtecilik ve banka aracılığıyla dolandırıcılık’ suçundan yargılandıkları Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beraat kararını bozan Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Ayzıt Türkeş’in, babasının sağlığında imzalayıp bıraktığı boş kağıtların üzerini doldurup hesapları boşalttığını vurguladı.

Türkeş’in vefatından sonra İngiltere’deki Deutsche Bank Londra Şubesi’ndeki hesabında bulunan 575 bin mark (536 milyar 394 milyon 540 bin lira), 845 bin dolar (1 trilyon 318 milyar 200 milyon) ve 367 bin sterlin (1 trilyon 28 milyar 701 milyon) çekilmesiyle ilgili davada verilen beraat kararını bozan Yargıtay, iki kardeşin TCK’nın 504/3 maddesindeki, ‘Dolandırıcılık’ suçundan yargılanmalarını istedi.

İki kardeş 2 yıldan 7.5 yıla kadar hapis ve sağladıkları haksız menfaatin iki katı kadar ağır para cezası (yaklaşık 6 trilyona kadar) istemiyle yeniden hákim önüne çıkacaklar.

PARA TRANSFER EDİLDİ

Kararda Ayzıt Türkeş’in, babasının sağlığında imzalayıp bıraktığı boş kağıtların üzerini doldurup, vefat ettiğinden bahsetmeden bankaya 25 Nisan 1997’de iki mektup yazdığı, banka yetkililerinin, ‘hesap kapatma olacağı için yazılı talimat’ istemeleri üzerine, yine babasının adına 15 Mayıs 1997 tarihli yazılı talimatı yazarak, dolar ve markları İsviçre’deki Swiss Bank’a (282890 nolu hesap), İngiliz poundlarını ise diğer sanık Umay Günay’ın İngiltere’deki Barclays Bank hesabına (PIC 60255270 nolu hesap) transfer ettiği belirtildi.

Kararda, ‘Ölümle sona eren ve hukuki niteliğini kaybeden imzalı boş kağıdın doldurularak, terekeye intikal etmesi gereken paraların transferleri gerçekleştirilerek, diğer mirasçıların zararına işlem yapılmak suretiyle banka vasıta kılınarak, sanık Ayzıt Türkeş tarafından dolandırıcılık suçunun işlendiği sabit olduğu...’ denildi.

Sayın Necmeddin Erbakan'ın serveti bol sıfırlarla ölçülüyordu. 140 kilo altın, 800,000 euro, 900,000 dolar, 600.000 sterlin (Sayılar az veya çok olabilir. Çünkü bu mal beyannamesi 15 yıl önce verilmişti.) diye.

Ayrıca, bol sıfırlı (tam13 tane) bir dava yüzünden "evci"ye çıkarılmıştı ya.

Şimdi de denize "sıfır", 14.000 metrekarelik, 2 kat, 2 villa ve müştemalattan oluşan "yazlık"ta cezasını çekiyordu.

Sıfırı çok seven, daha doğrusu sıfırlarla oynamayı çok seven bir başka büyüğümüz de, ablamız, bacımız, anamız Tansu Çiller de, politkaya dönmek ile dönmemek arasında bocalıyordu.

Sıfırları seven, dedim.

Babasından kalan 400,000 lirayı, birkaç yılda 12 sıfırlı trilyona çıkarılmıştı da!

Türkiye'de arsaların arazilerin,

çiftliklerin, mahallelerinin (Evet, 20-30 evlik mahalleler) toplam yüzölçümü, Avrupa'nın küçük devletleri, Andonra, San Marina, Monaco, Lıchtenstein ve Lüksemburg'un toplam yüzölçümlerinden daha fazla idi.

Bu yüzden ben, Sayın Çiller'e "Devlet gibi kadın" sözünü yakıştırmıştım.

Alımlı, çalımlı, hanımlara, "hükümet gibi kadın" denir ya.

Sayın Çiller için "Sıfırsever" demiştim.

Genel Başkanlığı döneminde partisi DYP'yi "barajın altı"na düşürmüştü.

Yani, sıfırın altına!

[B][COLOR="Navy"]Bunlardan da bahsetsek iyi olur diye düsündüm[/COLOR][/B].

goramaz 07.11.2009 21:52

[I]yani bence de yıldırım .. arayıp da bulamadığın fırsat..Ahmedinejadı bu yönden seviyorum.. evinde eski bir kilim yerde yemek yiyor...[/I]

LaEdri 07.11.2009 21:53

6 tane sıfır attık yine de bir sürü sıfır yazmışsın Sandalli.O 6 sıfırı atmasak milletin servetinni sıfırları bile sığmaz bu sayfaya.:D

sandalli 07.11.2009 21:55

Mesut Yilmaz´in mal varligi sayfaya sigmadi, kusura bakmayin ekliyemedim. :D

Klimasuyu 07.11.2009 21:57

[QUOTE=goramaz;479785][I]yani bence de yıldırım .. arayıp da bulamadığın fırsat..Ahmedinejadı bu yönden seviyorum.. evinde eski bir kilim yerde yemek yiyor...[/I][/QUOTE]

[B][I]Ahmedinejad'ı bende seviyorum..:)[/I][/B]

GuNaY 07.11.2009 21:59

[B]Bir arada Erbakan'ın altınları milletin dilindeydi :)

Bu ülkede malvarlığın olmayacak :p[/B]

Klimasuyu 07.11.2009 22:01

[QUOTE=sandalli;479783]MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in 3 trilyonluk miras davasında, ilk eşinden olan kızları Ayzıt Hall (Türkeş) ve Umay Günay’ın beraat kararını Yargıtay bozdu.

Alparslan Türkeş’in iki kızının, ‘Özel evrakta sahtecilik ve banka aracılığıyla dolandırıcılık’ suçundan yargılandıkları Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beraat kararını bozan Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Ayzıt Türkeş’in, babasının sağlığında imzalayıp bıraktığı boş kağıtların üzerini doldurup hesapları boşalttığını vurguladı.

Türkeş’in vefatından sonra İngiltere’deki Deutsche Bank Londra Şubesi’ndeki hesabında bulunan 575 bin mark (536 milyar 394 milyon 540 bin lira), 845 bin dolar (1 trilyon 318 milyar 200 milyon) ve 367 bin sterlin (1 trilyon 28 milyar 701 milyon) çekilmesiyle ilgili davada verilen beraat kararını bozan Yargıtay, iki kardeşin TCK’nın 504/3 maddesindeki, ‘Dolandırıcılık’ suçundan yargılanmalarını istedi.

İki kardeş 2 yıldan 7.5 yıla kadar hapis ve sağladıkları haksız menfaatin iki katı kadar ağır para cezası (yaklaşık 6 trilyona kadar) istemiyle yeniden hákim önüne çıkacaklar.

PARA TRANSFER EDİLDİ

Kararda Ayzıt Türkeş’in, babasının sağlığında imzalayıp bıraktığı boş kağıtların üzerini doldurup, vefat ettiğinden bahsetmeden bankaya 25 Nisan 1997’de iki mektup yazdığı, banka yetkililerinin, ‘hesap kapatma olacağı için yazılı talimat’ istemeleri üzerine, yine babasının adına 15 Mayıs 1997 tarihli yazılı talimatı yazarak, dolar ve markları İsviçre’deki Swiss Bank’a (282890 nolu hesap), İngiliz poundlarını ise diğer sanık Umay Günay’ın İngiltere’deki Barclays Bank hesabına (PIC 60255270 nolu hesap) transfer ettiği belirtildi.

Kararda, ‘Ölümle sona eren ve hukuki niteliğini kaybeden imzalı boş kağıdın doldurularak, terekeye intikal etmesi gereken paraların transferleri gerçekleştirilerek, diğer mirasçıların zararına işlem yapılmak suretiyle banka vasıta kılınarak, sanık Ayzıt Türkeş tarafından dolandırıcılık suçunun işlendiği sabit olduğu...’ denildi.

Sayın Necmeddin Erbakan'ın serveti bol sıfırlarla ölçülüyordu. 140 kilo altın, 800,000 euro, 900,000 dolar, 600.000 sterlin (Sayılar az veya çok olabilir. Çünkü bu mal beyannamesi 15 yıl önce verilmişti.) diye.

Ayrıca, bol sıfırlı (tam13 tane) bir dava yüzünden "evci"ye çıkarılmıştı ya.

Şimdi de denize "sıfır", 14.000 metrekarelik, 2 kat, 2 villa ve müştemalattan oluşan "yazlık"ta cezasını çekiyordu.

Sıfırı çok seven, daha doğrusu sıfırlarla oynamayı çok seven bir başka büyüğümüz de, ablamız, bacımız, anamız Tansu Çiller de, politkaya dönmek ile dönmemek arasında bocalıyordu.

Sıfırları seven, dedim.

Babasından kalan 400,000 lirayı, birkaç yılda 12 sıfırlı trilyona çıkarılmıştı da!

Türkiye'de arsaların arazilerin,

çiftliklerin, mahallelerinin (Evet, 20-30 evlik mahalleler) toplam yüzölçümü, Avrupa'nın küçük devletleri, Andonra, San Marina, Monaco, Lıchtenstein ve Lüksemburg'un toplam yüzölçümlerinden daha fazla idi.

Bu yüzden ben, Sayın Çiller'e "Devlet gibi kadın" sözünü yakıştırmıştım.

Alımlı, çalımlı, hanımlara, "hükümet gibi kadın" denir ya.

Sayın Çiller için "Sıfırsever" demiştim.

Genel Başkanlığı döneminde partisi DYP'yi "barajın altı"na düşürmüştü.

Yani, sıfırın altına!

[B][COLOR="Navy"]Bunlardan da bahsetsek iyi olur diye düsündüm[/COLOR][/B].[/QUOTE]

[B][I]Hasan abi zorla bana yorum yaptırıyorsun..:)

Ama bu adam tüm bunları yaparken birde teröristleri bırakıp askerleri hapse atıyor. FARK VAR..![/I][/B]

abdulvahid 07.11.2009 22:06

Türkiyede son bir senedir yapılanları,ülkenin demokrasiye geçiş çabasını,ülkede barışı tesisi etme gayretlerini,
"Teröristleri bırakıp askerleri hapse atmak"
gibi oldukça basit olarak algılanagelmesi,meselelere tamamen hamasi baktığımızın en bariz alametidir.

Hapse atılanlar kimlerdir acaba,bu da sorgulanabiliyor,sorulabiliyor mu ?

Ülkenin geleceğine ipotek koyma planlarıyla meydanlarda arz ı endam edenler,ne kadar bu ülkeyi seviyorlar acaba?

Klimasuyu 07.11.2009 22:14

[B][I]"Son derece basit" demek ha...Bu mudur..?

Bırakılanlar kimlerdir..? Demokrasiymiş barışmış oldu . apoya paralar harcansın tv ler buzdolapları götürülsün, teröristler miting yapsın bizde susalım neymiş efendim demokrasi barış...

[/I][/B]

goramaz 07.11.2009 22:20

[QUOTE=YILDIRIM;479810][B][I]"Son derece basit" demek ha...Bu mudur..?

Bırakılanlar kimlerdir..? Demokrasiymiş barışmış oldu . apoya paralar harcansın tv ler buzdolapları götürülsün, teröristler miting yapsın bizde susalım neymiş efendim demokrasi barış...

[/I][/B][/QUOTE]

metin abdullah öcalan uluslararası bir mesele haline geldi..ne zaman ki dışa bağlılıktan her yönden Türkiye kurtulur o zaman apo asılır..teröristlerin sınırdan geçişi hata idi evet.. ama diğer taraftanergenekon gibi sonuçlanmayan bir dava var.. iddialar ise dehşet verici...sen inanıyor musun asılsız bir dava olacak ve genelkurmay bu derece suskun olacak...

Pusula_58 07.11.2009 22:23

Bu ne ya hırsızın hiçmi suçu yok :) Her şey ortada Necati DOĞRU doğru tespitlerde bulunamadığınımı söylmek istiyrosunuz. Demokrasi açılımı bahane edilip ülke ne hale getirildi, başbakanın çocukları 4 sene evvel burs paarsıyla amerikada okumuyormuydu, şuanki durum sizin bakış yönünüzü belirleyemiyormu!

sandalli 07.11.2009 22:39

[B][I]Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayâtû's Sahâbe
12.06.2006
İbn Ömer şöyle anlatıyor: Birkaç deve satın alarak otlatılmak üzere koruluğa gönderdim. Semirip güzelleştikten sonra da onları , satmak üzere Medine'ye getirdim. Pazarda bulunduğum sırada babam Ömer oraya geldi. Benim semiz develerimi görünce bunların kime ait olduğunu sordu. "Bunlar oğlun Abdullah'ın develeridir!"dediler. Babam da bana "Ey Abdullah! Mü'minlerin Emîrinin oğlu!"diye seslendi. Koşa koşa gidip "Buyurun ey Mü'minlerin Emîri! Bir emriniz mi var?"dedim. "Şu develer nedir?"dedi. "Onlar benim, satın alıp herkes gibi koruluğa göndermiş olduğum develerimdir. Ben de diğer müslümanlar gibi ticaret yapmak istiyorum"dedim. Bunun üzerine babam şunları söyledi: "Herkes, Mü'minlerin Emîri'nin oğlu olduğun için senin develerine özel ilgi gösterip bedava otlatıp sulasın, sen de kâr et öyle mi? Ey Ömer'in oğlu Abdullah! Bu develer için vermiş olduğun sermayeni al geri kalanları da müslümanların beytülmalına gönder".[/I][/B]

abdulvahid 07.11.2009 22:48

[QUOTE=YILDIRIM;479810][B][I]"Son derece basit" demek ha...Bu mudur..?

[/I][/B][/QUOTE]

Alın ellerinize silahlarınızı çıkın, miting basın ,sıkın kafalarına birer kurşun vatan kurtulsun vatandaş da!

Bu ucuzlukdur beyim ucuz kahramanlıktır.
Niye ergenekondan yargılananlara tek laf etmezsiniz?
Türkiyenin 100 senedir başının belası bu zihniyet değil midir?
Neden 60 dan beri on yılda bir kurtarılırız?
Hiç merak etmiyor musunuz?
Her kurtarılışta kaç sene gerilere gittiğimizi,
Milletin başına şimdiye kadar ne çoraplar örüldüğünü?
İhanetleri,
Millete meydan okuyuşları?

Merak etmiyorsanız çıkın sokaklara bağırın,
Kahrolsun falanlar,
Yiene kan yine gözyaşı,
Yazık değil mi bu ülkeye,
Bu ülke evlatlarına????

Dilsad Hatun 09.11.2009 11:24

[B]Kim kimin parasini yemis goruyoruz , evladi da olsa cezasini cekiyor . Basbugun evlatlari hayirsiz cikmissa ne yapsin canlansin mi ! Tayyibi Türkes'le kiyaslamak çok buyuk hata olur zaten , sonra hakarete maruz kaldim demeyin . Illa her konuda Ya Turkes ya Ülkücüer .

MasaAllah asiret gibi aile . Tebrikler . Milletinin cebine gore konuscaksin yoksa susacaksin . Teget gecmiyor hersey :)[/B]

Arif Coşkun 09.11.2009 13:11

Çok güzel bir yazı yazmış gazeteci, kutluyorum. 20 sene önce bir fabrikada çalışan ve grev gözcülüğü yapan bir kişinin bu zaman zarfinda böyle yerlere gelmesi, bilimsel olarak araştırılmalı ve okullarda eğitim amaçlı ders verilmelidir.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:07.