Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Dini Bilgiler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=275)
-   -   Dini Konular (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=32792)

banu58 27.03.2008 14:54

Dini Konular

[B][I][COLOR="Magenta"]1’den önce sayı var mı?

Allahü teâlâyı inkâr eden zeki bir dehri [ateist] vardı. Hıristiyan din adamları bu dehriye cevap veremeyince, sana ancak İslam âlimleri cevap verebilir diyerek onu Basra’ya gönderirler. Basra’ya gelip, dünyada bana cevap verebilecek bir âlim bulamadım der. Herkese meydan okur.

Hammad hazretleri (hele önce bizim çocuklarla tartış, gerekirse âlimlerle görüşürsün) der, onun karşısına genç yaştaki[U] Numan bin Sabit’i [/U][imam-ı a’zam Ebu Hanife hazretlerini] çıkarır. Dehri, çocuk denilecek yaştaki bir gençle tartışmayı gururuna yediremez. Kürsüye yumruk vurur, “Hani nerede, o meşhur âlimleriniz” der.

Genç Numan bin Sabit onu, onun silahı ile vurur. “Ne o der, demek benden korkmaya başladın?” Dehri bu söze tahammül edemeyerek ilk sorusunu sorar:

- Var olan şeyin başlangıcı ve sonu olmaması mümkün mü?
- [COLOR="Red"]Mümkündür.[/COLOR]

- Nasıl olur?
- [COLOR="Red"]Sayıları bilirsin birden önce hangi sayı vardır?[/COLOR]

- Bir şey yoktur.
- [COLOR="Red"]Mecazi bir olanın önünde bir şey olmayınca, hakiki bir olanın önünde ne olabilir?[/COLOR]

- Peki hakiki olanın yönü ne tarafadır?
- [COLOR="Red"]Mumun ışığı ne taraftadır? [/COLOR]

- Bir tarafta denemez.
- [COLOR="Red"]Mecazi ışık için böyle denirse ebedi nur olan için ne denebilir?[/COLOR]

- Her var olanın bir yeri olması gerekmez mi?
- [COLOR="Red"]Mahluklar için öyledir. [/COLOR]

- İlah kâinatta ise, bir yerde görünmesi gerekmez mi?
- [COLOR="Red"]Yaratan ile yaratılan mukayese edilmez ama sütte yağı görebiliyor musun?[/COLOR]

- Görülmez.
- [COLOR="Red"]Sütte yağ olduğu bir gerçek iken, göremiyoruz diye nasıl inkâr edilir? Ben de sana bir soru sorayım: Senin aklın var mı?[/COLOR]

- Elbette var.
- [COLOR="Red"]Var olan şey görünür dedin. Aklın varsa gösterebilir misin?[/COLOR]

- Peki O, şu anda ne yapmaktadır?
- [COLOR="Red"]Sen bütün soruları kürsüden sordun. Biraz da ben kürsüden cevap vereyim.[/COLOR]

- Peki geç kürsüye.

İmam-ı a’zam olacak bu genç, kürsüye çıkıp, [COLOR="Red"]“Allahü teâlâ şu anda, senin gibi imansız bir dehriyi kürsüden indiriyor ve benim gibi bir muvahhidi kürsüye çıkarıyor” [COLOR="Black"]der ve ardından Rahman suresinin[/COLOR] (Öyle iken Rabbinizin hangi nimetlerini inkâr edebilirsiniz?)[/COLOR] mealindeki 28. âyetini okur. Kalabalık hep bir ağızdan istiğfara başlar. Bu arada dehri çoktan uzaklaşıp gitmiştir.

[/COLOR][/I][/B]

bayatlı kenan58 23.05.2008 12:32

RUHUNUZA FATİHA....

Yıllar önce köyün birine bir imam görevlendirilmişti. Gençti ve yeni evliydi. Gayretli ve çalışkandı. İnsanları namazla buluşturmak için çaba sarf eden samimi bir insandı.

Fakat ne kadar çabalasa da köyün erkeklerini, camiye cemaate çekmeyi başaramamıştı. Belki de yazın yoğun dönemi olduğu için cuma haricinde insanlar gitmiyordu.

Kapı kapı dolaştı, olmadı. İşlerinde yardımcı olmayı teklif etti, olmadı. Namazın hikmetlerinden bahsetti, yine olmadı...

Bir sabah köy, sala sesiyle uyandı. Herkes merakla kimin öldüğünü soruyor, ama kimse bilmiyordu. Tarlaya , bağa, bahçeye gitmeye hazırlanan köylü, soluğu camide aldı. Herkes imamın salayı bitirip çıkmasını bekliyordu.

Nihayet imam gözüktü. Biri atıldı hemen:

-Hoca kim öldü Allah aşkına? Kimsenin haberi yok, ismini de söylemedin...

O zamana kadar cemaati kapıda göremeyen imam, öfkeyle bağırdı.

-Kim olacak? Sizin ruhunuz ölmüş, onun için okudum salayı...Şayet ölmemiş olsaydı, dört aydır buradayım, sabah namazına bir tek Allah'ın kulu gelip de saf durmadı. Ruhunuza Fatiha okuyun , ruhunuza!

Kimseye bakmadan geçti gitti. Herkes şaşkınlıkla birbirine bakıyordu.

Köy halkı bu olaydan sonra çok etkilendi. Sabah namazına da, diğer vakit namazlarına da devam edenler yavaş yavaş çoğaldı

yurtoglu22 23.05.2008 13:08

--->: RUHUNUZA FATİHA....

COK GÜZEL BAHSETMISINIZ SOGOL BAYATLI KARDESIM O HOCAYI YÜREKTEN KUTLUYORUM'
GÜZEL IS YAPMIS BIZ GURBETCILERDE AYNI BAYAT KÖYLÜSÜ GIBIYIZ INSALLAH BIR GÜN OLSUN AYNI BAYAT KÖYÜ GIBI OLUR INSALLAH BIZLERDE TEKER TEKER CAMIIE GIDERIZ INSALLAH TÜM VAKIT NAMAZI KILMAYANLARA YÜCE ALLAH NASIP EDER KILMAYI:
BASTAN BANA INSALLAH SONRASIDA TÜM KILMAYANLARA:
BENDE YOKARI NEVRUZ"DAN:::::::

altuntas58 23.05.2008 13:13

-->: RUHUNUZA FATİHA....

[B]Bu güzel hikayeyi bizlerle paylaştığın için teşekkürler[/B]

bayatlı kenan58 23.05.2008 17:08

--->: RUHUNUZA FATİHA....

[QUOTE=yurtoglu22;265991]COK GÜZEL BAHSETMISINIZ SOGOL BAYATLI KARDESIM O HOCAYI YÜREKTEN KUTLUYORUM'
GÜZEL IS YAPMIS BIZ GURBETCILERDE AYNI BAYAT KÖYLÜSÜ GIBIYIZ INSALLAH BIR GÜN OLSUN AYNI BAYAT KÖYÜ GIBI OLUR INSALLAH BIZLERDE TEKER TEKER CAMIIE GIDERIZ INSALLAH TÜM VAKIT NAMAZI KILMAYANLARA YÜCE ALLAH NASIP EDER KILMAYI:
BASTAN BANA INSALLAH SONRASIDA TÜM KILMAYANLARA:
BENDE YOKARI NEVRUZ"DAN:::::::[/QUOTE]

ALLAH razı olsun nevruzlu hemsehrım öz yurdumuzdan tum gurbettekı hemsehrılerımıze kucak dolusu sevgıler saygılar

love_me_58 22.12.2008 03:09

Cevap: RUHUNUZA FATİHA....

paylaşım için teşekkür ederim....

HaZaN 22.12.2008 11:22

[B][I]Öyle Hocaya can kurban keşke tüm hocalar öyle olsa emeğine sağlık kardeş çok güzel bir konudan bahsetmişsin ALLAH razı olsun.[/I][/B]

ebubekir çakmak 22.12.2008 12:42

eywallah kardeş allah razı olsun nefsimizin pası silindi

MeLody58 22.12.2008 12:50

[COLOR="DeepSkyBlue"][B] evet çok güzel bir paylaşım ben çok ilgiliyimdir dini konularda bende buralardan okuyom anneme babama anlatıom konuşuyoruz yorum ypıyoruz bilmediklerimizi ögreniyoruz bildiklerimizi ögretiyoruz paylaşım için Tesekkürler Namaz Dinin diregidir öldügümüzde ilk sual namazdandır tşkler [/B][/COLOR]

EyüphanAydın 22.12.2008 15:19

[B]Bu anlamlı hikayeden çok şey çıkartmamız lazım.[/B]

gülrüba 16.10.2009 16:52

İşte Şimdi Evlenebilirsin

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Bir zamanlar, bir genç herkes gibi evlenmek istiyordu. Bu niyetini ailesine açtığında, babası ona şöyle dedi: [/FONT][/COLOR]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“Elbette oğlum, elbette evlenebilirsin. Bana kendi alınterinle kazandığın bir altını getirdiğinde, seni hemen evlendireceğim.” [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Delikanlı babasının bu sözlerine gülümsedi. Ne kadar da kolay bir sınavdı bu böyle. Ertesi gün, istenilen altın lirayı götürüp gururla babasının avucuna koydu. Babası hiçbir şey söylemeden, altını evlerinin yanından akan nehre fırlattı. [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Çocuk, altının düştüğü nehre şaşkınlıklı bir-iki saniye baktıktan sonra, babasına döndü ve sordu: [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“Şimdi evlenebilirim, değil mi babacığım?” [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Babası başını iki yana salladı: [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“Hayır oğlum. Sana kendi alınterinle ve emeğinle kazandığın bir altını getirmeni söylemiştim. Bu altını sen kazanmamışsın ki!” [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Genç delikanlı babasının gerçeği nasıl keşfettiğini anlayamamıştı. Sahiden de, parayı bir arkadaşından ödünç almıştı. Ertesi gün, bu defa annesinden bir altın borç aldı ve parayı babasına götürdü. [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Babası altını aldı ve yine nehre fırlattı. Delikanlı bir kez daha şaşırmıştı: [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“Bunu niye yapıyorsun baba, anlamadım. Ama sana bir altın getirmiş oldum, artık evlenebilir miyim?” [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Babası bu defa da izin vermedi oğluna: [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“Bu altını da sen kazanmamışsın!” [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Genç, babasının yanından ayrıldıktan sonra uzun uzun düşündü. Başkasından borç alıp getirdiğinde babası parayı yine nehre atacaktı ve bu gidişle evlenemeyecekti. O yüzden, bir iş bulup çalışmaya ve altını kendi emeğiyle kazanmaya karar verdi. [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Günler geçti ve kazandığı bir altını babasına götürdü. Babası her zamanki gibi parayı nehre atmaya hazırlanıyordu ki, oğlu can havliyle babasının kolunu tuttu ve bağırdı: [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“Hayır baba! O altını nehre atamazsın! Onu kazanmak için günlerce çalıştığımı ve sırtımın ağrılar içinde kaldığını biliyor musun sen?” [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Babası, yüzünde ışıltılı bir gülümseme ile, elini oğlunun omzuna koydu ve: [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“İşte şimdi evlenebilirsin, oğlum” dedi. “Çünkü, emeğinin karşılığı olan bu altının değerini artık biliyorsun ve eminim ki onu akıllıca harcayacaksın.” [/COLOR][/FONT]

ayten58 16.10.2009 17:51

Cevap: İşte Şimdi Evlenebilirsin

[I]paylaşım güzel eline sağlık teşekkürler.[/I]

gülrüba 16.10.2009 19:13

[COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]güzel olan sizin yüreğiniz sağolun güldane :)[/FONT][/COLOR]

gülrüba 24.10.2009 14:35

Sahipsiz Kalan Diploma

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Üniversitede derslerin bitmesine az bir zaman kalmıştı. Birkaç ay sonra diplomasını alacak, öğretmen olacaktı. Hayalleri ve hedefleri vardı. Arkadaşlarına karşılık beklemeden yardım eder, herkes onu daha çok bu özelliğiyle tanırdı. Ders kitaplarının ilk sayfalarına güzel sözler yazar, bunları hayatına uygulamaya çalışırdı. Bu güzel sözlerden biri, "Sizin en hayırlınız, insanlara en faydalı olanınızdır." hadîs-i şerifiydi.[/FONT][/COLOR]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]O gün Salim Bey, "Osmanlı Tarihi" dersinin vize sonuçlarını açıklıyordu. Elindeki son yazılı kâğıdı Tayfun Şahin'indi. Üzerinde 100 yazıyordu. İsmini okumadı; ama Salim Beyin yüz ifadelerinden sınıf arkadaşları bu kâğıdın ona ait olduğunu anlamışlardı. Sınıfı birden derin bir sessizlik kapladı. Herkesin üzüntüsü yüzünden okunuyordu.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Tayfun, bir öğrenci yurdunda kalıyordu. Yurt idarecilerini çok seviyor, onlardan insanî değerler adına çok şeyler öğrendiğini söylüyordu. Yurt, onun için evi kadar sevdiği bir yuvaydı. Ona ek bir bina daha yapılmıştı. Kendisi gibi daha birçok talebe orada barınacaktı. Buna çok seviniyordu. Sadece temizlik işleri kalmıştı; o da tamamlanınca yeni öğrenciler gelecekti. Temizlik yapmak için öğrenciler arasından birkaç gönüllü aranınca, Tayfun ve iki arkadaşı, "İnsanlığa hizmet, Hakk'ın rızasını kazanmaktır." diyerek hemen kolları sıvayıp işe giriştiler. Gayretli bir çalışmayla iki gün içinde binanın temizliği bitti. İkinci gün akşam geç vakitte toz toprak içerisinde odasına döndüğünde, Tayfun sıcak bir duş alıp rahatlamak istedi. İşte ne olduysa o anda oldu. Bu bir dalgınlık mıydı, yoksa bir davetiye mi yollanmıştı kendisine? Şofbenden sızan gazın tesiriyle derin bir uykuya daldı. Kimsenin bundan haberi yoktu. Uzun bir süre sonra, yurt müdürü, banyonun ışığını açık görünce olayın farkına vardı. Derhal Tayfun'u hastahaneye kaldırdılar. Ama yapılacak bir şey kalmamıştı.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Müdür, gece yarısına doğru yurda döndü. Bitkin bir halde idare odasına geçti. Üzüntüsünden ne yapacağını bilemiyordu ki telefon çaldı. Gecenin bu saatinde arayan da kimdi? Ahizeyi korkuyla kaldırdı. Telefondaki ses, yurdun ihtiyaçlarının temininde kendilerine yardımcı olan emekli öğretmendi. O, yurda on kilometre kadar uzakta bir evde oturuyordu. Gördüğü bir rüyanın tesiriyle uyanmış, bir daha uyuyamamıştı. Yurdu aramadan içi rahat etmeyecekti. Hemen gördüğü rüyayı müdüre anlattı: "Rüyamda, Kâinatın Efendisi (sas) ile yeni yapılan yurdu gezdik. Allah Resulü (sas) yurttan ayrılırken, sevdiği bir genci yanında götürdü." [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Tayfun'un vefat haberi kadar bu rüya da dostları arasında yayıldı. Bütün sınıf arkadaşları da duydu. İşte onun adı okunmadan sınıfı sessizlik ve hüzün kaplamasının sebebi buydu. Selim bilinen rüyayı anlatarak sınıftaki sessizliği bozdu. Diğer arkadaşları da o güzel insanla olan hatıralarını anlatıp biraz olsun rahatlamak istiyorlardı. Bunun farkında olan Salim Bey, o günü Tayfun'u anmaya ayırdı. İlk sözü Enver aldı. "Liseyi de onunla beraber okudum. Yedi yıldır beraberdik. O sanki başka bir dünya için yaşıyordu. Şimdi bana bıraktığı büyük bir hatıra var elimde: ders notlarını tuttuğu büyük bir defter... Her ders için ayrı bir bölüm ayrılmış. En sonda ise duygu ve düşüncelerini yazdığı bir bölüm var. İşte dikkatimi çeken bir yazı. 'Dikkat!' ile başlıyor. O bir mektup mu, yoksa vasiyetname mi, bilemiyorum. Şöyle devam ediyor yazı: 'Dizmeye başladığın boncukları bitirmeden ölebilirsin. Sıvamaya başladığın odanı tamamlamadan hayata gözlerini yumabilirsin. Çıktığın seferini tamamlamadan fâni ömrün bitebilir. Evet, her an ölebilirsin. Madem hakikat böyledir; gurur ve enaniyeti bırak, üzerindeki gafleti at ve ölüme daima hazırlıklı ol. Tâ ki, ölüm meleği geldiğinde seni hazır bulsun. İşte sen böylesine bir şuurla yaşa ki kabirde de, mahşerde de rahat edesin. Öyleyse, işlediğin günahları pişmanlık ve istiğfar gözyaşlarınla yıkamaya bak; onlara bir daha yaklaşmamaya karar ver! Olur ki, Yüce Mevlâ, hâline ve gözyaşlarına acır da merhamet eder."[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Sınıftaki herkes bir şeyler söyledi. Kimi onun vefasından, kimi çok kitap okumasından, kimi bilgiçlik için değil, yaşamak için okuduğundan, kimi Yaratıcı?sıyla alâkasından bahsetti. Ama konuşmaktan çok dinlediler. Enver'in okuduğu yazı ve emekli öğretmenin gördüğü rüya, zihinlerde bir araya gelince herkes bir daha sarsılmıştı. Bundan da öte, hepsinde bir merak vardı. Tayfun bu satırları yazarken, vefatının yakın olduğunu mu hissetmişti, yoksa sürekli ahiret endişesiyle mi yaşıyordu? Belki her ikisi de söz konusuydu![/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=#696969][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=#696969]Dr. Saim Arı[/COLOR][/FONT]

Salim58 24.10.2009 14:55

Cevap: Sahipsiz Kalan Diploma

[COLOR="Sienna"][FONT="Arial Black"]'Dizmeye başladığın boncukları bitirmeden ölebilirsin. Sıvamaya başladığın odanı tamamlamadan hayata gözlerini yumabilirsin. Çıktığın seferini tamamlamadan fâni ömrün bitebilir. Evet, her an ölebilirsin. Madem hakikat böyledir; gurur ve enaniyeti bırak, üzerindeki gafleti at ve ölüme daima hazırlıklı ol. Tâ ki, ölüm meleği geldiğinde seni hazır bulsun. İşte sen böylesine bir şuurla yaşa ki kabirde de, mahşerde de rahat edesin. Öyleyse, işlediğin günahları pişmanlık ve istiğfar gözyaşlarınla yıkamaya bak; onlara bir daha yaklaşmamaya karar ver! Olur ki, Yüce Mevlâ, hâline ve gözyaşlarına acır da merhamet eder."[/FONT][/COLOR]

[B]çok güzel bi paylaşım sonsuz teşekkürler[/B]

gülrüba 24.10.2009 15:53

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Ben teşekkür ederim efendim okuyan gözünüze gönlünüze sağlık...[/FONT][/COLOR]

Garip Musalı 28.10.2009 17:38

Teşekkürler gülrüba çok beğendim yazdıklarını ders alınacak dizeler bunlar

gülrüba 28.10.2009 18:03

[COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]Ben teşekkür ederim beğenmeniz e sevindim....[/FONT][/COLOR]

MİKAİLOGLU 12.11.2009 00:57

EMEGİNE SAGLIK PAYLAAŞIMINLARIN HARİKA.

MİKAİLOGLU 12.11.2009 01:21

BUNUN DEGİŞİK RİVAYETLERİNİ OKUMUŞTUM.İNŞAALLAH ONLARI BİRGÜN SİZLERLE PAYLAŞIRIM.ŞİMDİ SİZİN YAAZDIKLARIZI OKUMAK ZEVKİ DERYADA YÜRÜMEK İSTİYORUM.PAYLAŞIM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERRİM.ALLAAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.

yiğidoturan 12.11.2009 01:35

[B]paylaşım için teşekkürler çok güzel emeğine sağlık [/B]

gülrüba 13.11.2009 00:07

[QUOTE=MİKAİLOGLU;481208]BUNUN DEGİŞİK RİVAYETLERİNİ OKUMUŞTUM.İNŞAALLAH ONLARI BİRGÜN SİZLERLE PAYLAŞIRIM.ŞİMDİ SİZİN YAAZDIKLARIZI OKUMAK ZEVKİ DERYADA YÜRÜMEK İSTİYORUM.PAYLAŞIM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERRİM.ALLAAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.[/QUOTE]

[COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]İnşAllah sizin paylaşımlarınızıda okuruz Mikailoglu ben teşekkür ederim Allah razı olsun ....değerli yorumunuz için sağolun.. [/FONT][/COLOR]

gülrüba 13.11.2009 00:10

[COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]Teşekkür ederim sizinde gönlünüze sağlık olsun ..[/FONT][/COLOR]

MİKAİLOGLU 13.11.2009 21:01

KAZANIP ELDE ETMEK NE MUTLU EDER İNSANI,KIYMETİNİ Bİ BİLSE....SAGOL.

gülrüba 15.11.2009 01:21

Gözyaşı...

[COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]Hasan-ı Basri Hazretlerinin huzuruna bir zat gelerek:

Ya imam! Benim bir kızım var, gece gündüz ağlamaktan gözleri kör oldu. Buna bir çare bulamaz mısınız bir gelip baksanız, dedi.

Hasan-ı Basri Hazretleri merak etmişti. Eve geldiler… Hasan-ı Basrî Hazretleri kıza:

Kızım neden ağlarsın… Gözlerin kör olmuş, sebebini söyle de çare bulalım, dedi.

Kız, Hasan-ı Basri Hazretlerine:

Ağlıya ağlıya gözlerimi iki sebebten kör ettim: Birincisi eğer bu göz yarın ahirette Allah’ı görebilecekse ona binlerce göz feda olsun, hiç kıymeti yok. İkincisi, eğer ahirette ,bu gözler Allah’ı (c.c.) görmeye lâyık değilse ben onu neye göz diye taşıyayım? Allah böyle gözleri dünyada iken de kör etsin, dedi.

Kızın bu hikmetli sözlerini dinleyen îmam-ı Basrî Hazretleri:

Biz buraya nasihatçı ve hekim olarak geldik, şifa telkin edecektik.. Halbuki nasihatçı ve hekimi bulmuş olarak gidiyoruz, demekten kendini alamadı…
Alıntıdır..

Allah rızası için gözyaşı dökenlerden oluruz İNŞŞALLAH..."[/FONT][/COLOR]

yiğidoturan 15.11.2009 01:24

Cevap: Gözyaşı...

[B]paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık[/B]

bilal kose 15.11.2009 01:27

cok guzel eline saglik ibretle okunmasi lazim sagol paylasim icin

MİKAİLOGLU 15.11.2009 22:20

YİNE ÇOK GÜZEL Bİ PAYLAŞIMDI.EMEGİNE YÜREGİNE SAGLIK.TŞK.

MİKAİLOGLU 24.11.2009 04:22

paylaşım için teşekkür ederim....

gülrüba 03.12.2009 17:34

Ama bu imkansız"mı?

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Bu konuda ki isimler sembolik yazılmış, şahıslar[/FONT][/COLOR]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]bugün itibariyle hayattalar...[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal hanım, uzun süredir karşılaşmadığı arkadaşına misafir[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]gitmiş, çaylar yudumlanırken arkadaşı [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Çiğdem:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Anlat bakalım Hayal'cim nasıl gidiyor evlilik memnunmusun?[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- İyidir.. eşimden memnunum.. gün boyu ev işleri malumun bitmez, birde bizim afacanla uğraşıyorum gün boyu [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]derken akşamı ediyoruz işte...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]şey akşam dedimde şu akşam ezanı okununca içime hep [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]sıkıntı girer Çiğdem'cim...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Nasıl yani, akşam ezanı ile sıkıntı , ne alaka?? anlamadım[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Benim kayınpeder her akşam namazı sonrası hemen eve gelir[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]başlar, Peygamberimiz şöyle emretmiş...Hz falan... Hz. filan...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]yok sahabenin biri...evliyanın biri...diye başlar anlatmaya[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]aslında niyetini biliyorum aklı sıra bana laf geçiriyor,[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]neymiş benim başım açık ya...yok hesap günü varmış...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]nelerde neler Çiğdem'cim her gün böyle halim..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Yemekten sonra erkenden yatar, sabah namazına kalktıktan sonra yatmaz...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Vah Hayalcim sen böyle yaşamayı aklından bile geçirmezdin[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Lisedeyken...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Bu arada Hayal'in telefonu çalar arayan annesidir[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-Kızım nasılsın nerdesin şua evi aradım telefon açılmadı?[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Çiğdem - Arkadaşımdayım anne[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Annesi - Kızım anneannen seninle bugünmuhakkak görüşmek istiyor... çok ısrar ediyor..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal - Peki anne bir saate kadar sizdeyim.. hasta falanmı yoksa[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Anne - Yok iyidir.. sen gel muhakkak, bekliyoruz[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal ne olur ne olmaz diyip arkadaşından ayrılır, annesinin evine varır.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Anneanneciğim beni çağırmışsın geldim nasılsın[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-İyiyim kızım... hoş geldin. Bak kızım üç gündür rüyama bizim köyün orada bulunan bir sahabe yatıyordu işte o zat [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]bana dediki..".Senin kızının kayınpederine selamımı söyle...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]her sabah namazından sonra herkesin ismini okuyup,[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]dualar ediyor.. benim ismimide zikr etsin... biliyorum unutuyor[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]bunu ona muhakkak hatırlatın duasını bekliyorum..."[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]diyor.. biliyorsun ben felçli ve yaşlıyım.. bu görevi sana veriyorum[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal- Kendi kendine nasıl yani ama İmkansız böyle bir şey[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]diyordu..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Anneanne- Hayal kızım anladınmı dediklerimi..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal- tamam anneanneciğim söylerim...[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal karmakarışık duygular içindeydi... bu konuyu söyleyen anneannesi olmasaydı , güler geçerdi...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Eve varmış kayınpederi koltuğunda oturuyordu...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hoşgeldin kızım ..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hoşbulduk babacığım...şey anneannemin selamı vardı size.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]başlar mevzuyu bir bir anlatmaya...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Kayınpederi biraz durup düşündükten sonra[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- doğre kızım malesef unutmuşum o şehid sahabeyi[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]hem bu akşam , hemde yarın sabah namazında dualrımda[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]olacak inşaallah...devirde okurum..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]İki gün sonra Hayalin Anneannesi telefonda[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- KIzım kayınpederine selamımı söyle... Allah razı olsun.. dün gece[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]sahabe son kez rüyama geldi.. çok mutlu olduğunu benide[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]beklediğini söyledi...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal artık tamamen şoke olmuştu...Akşam olmuş kapı[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]çalınmış ...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Selamun Aleyküm kızım[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-Aleyküm selam babcığım ...hoş geldiniz..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Kayınpeder şaşımış bir halde Hayale bakmıştı...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Çünkü Hayal'in başı örtülüydü..ellerini açıp Allaha şükürler olsun[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]dedi...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Şimdilerde Hayal hanımın evinde Ayda iki defa hatimler[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]okunup, bağışlanıyor....bayanlar arasında toplantılar yapılmakta...[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Cemali[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Selam ve dua ile[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=#696969]alıntı[/COLOR][/FONT]

gülrüba 03.12.2009 17:44

Cevap: Ama bu imkansız"mı?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]kazara ikitane çıkmış aynı konudan bunu silrseniz sevinirim yönetici arkadaşlar.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=#696969]selam ve dua ile[/COLOR][/FONT]

MİKAİLOGLU 03.12.2009 23:31

Cevap: Ama bu imkansız"mı?

EMEGİNE SAGLIK GÜZEL Bİ PAYLAŞIMDI.ALLAH RAZI OLSUN.DEVAMINI DA BEKLERİZ.TŞK.

MİKAİLOGLU 11.12.2009 20:48

Cevap: 1’den önce sayı var mı?

(Öyle iken Rabbinizin hangi nimetlerini inkâr edebilirsiniz?)ALLAH RAZI OLSUN.TŞK.

EyüphanAydın 11.12.2009 20:59

Cevap: 1’den önce sayı var mı?

[B]Güzel bir paylaşım . Gerçekten teşekkür ederiz.[/B]

Salim58 14.12.2009 10:12

HeRKeSiN OKuMaSiNi İsTiYoRuM..

[COLOR="DarkOliveGreen"][FONT="Arial Black"]HeRKeSiN OKuMaSiNi İsTiYoRuM!!! [/FONT][/COLOR]

[B]Genç bir delikanli senelerce yurt disinda okuduktan sonra vatanina ataist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediginden dolayi canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni ogullarina yardim etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasina götürürler. Hoca ve delikanlinin arasinda geçen diyalog söyle devam eder.Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? Hoca: ALLAH'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebilecegim.Delikanlı: Emin misin? Proferserler bile cevap veremedi bana.Hoca: ALLAH'ın izniyle cevap vermeye çalışırım Delikanlı: 3 sorum var:
1. ALLAH yasıyormu mu? öyle ise, seklini bana göster
2. Takdir (kader) nedir?
3. Eger seytan atesten yaratıldıysa neden cehenneme yollaniyor,cehennemde ates dolu degil mi? Ates atesi nasıl yaksın. ALLAH bunu düsünemedi mi?
Bu arada, aniden bizim hocamiz delikanlinin basi üzerinde bir saksı kirar.Delikanli cani yana yana sorar; Neden sinirlendin ki? Hoca:Sinirlenmedim. Bu benimüç soruna bir cevabim der.Delikanli: Hiç birsey anlamadım.Hoca: Nasil hissetin kendini saksiyi basinda kirinca Delikanli: Tabii ki, fena bir aci hissettim.Hoca: Yani, acinin varligina inaniyor musun? Delikanli: Evet.Hoca: Bana bu acinin seklini göster ozaman!Delikanli: Gösteremem.Hoca: Bu benim ilk cevabim.
Herkes ALLAH'in varligini hisseder ama ALLAH'ı göremez.Hoca: Dün gece rüyanda benim basında saksi kirdigimi gördün mü?Delikanli: Hayir.Hoca: Bugün böyle birsey ile karsilasacagini hiç düsündün mü? Aklindan geçti mi? Delikanli: Hayir.Hoca: Bu iste takdir dir (kader)
Hoca: Biz neyden yaratildik? topraktan yaratilmis degilmiyiz ?Delikanli: Evet böyle denir.Hoca: E o zaman ? Saksida topraktan yapilmadimi? ALLAH isterse atesten yaratilan seytani atesin içinde cezalandiramaz mi ?

[/B]

[COLOR="Sienna"](alıntı)[/COLOR]

H_Turan 14.12.2009 10:17

Cevap: HeRKeSiN OKuMaSiNi İsTiYoRuM..

Paylaşımın İçin teşekkürler Salim Abi

HasreT 14.12.2009 10:23

güzel paylaşım teşekkürler

MİKAİLOGLU 14.12.2009 18:32

PAYLAŞIM İÇİN TŞK. ALLAH RAZI OLSUN.

EyüphanAydın 14.12.2009 21:32

[B][QUOTE]1. ALLAH yasıyormu mu? öyle ise, seklini bana göster
2. Takdir (kader) nedir?
3. Eger seytan atesten yaratıldıysa neden cehenneme yollaniyor,cehennemde ates dolu degil mi? Ates atesi nasıl yaksın. ALLAH bunu düsünemedi mi?
Bu arada, aniden bizim hocamiz delikanlinin basi üzerinde bir saksı kirar.Delikanli cani yana yana sorar; Neden sinirlendin ki? Hoca:Sinirlenmedim. Bu benimüç soruna bir cevabim der.Delikanli: Hiç birsey anlamadım.Hoca: Nasil hissetin kendini saksiyi basinda kirinca Delikanli: Tabii ki, fena bir aci hissettim.Hoca: Yani, acinin varligina inaniyor musun? Delikanli: Evet.Hoca: Bana bu acinin seklini göster ozaman!Delikanli: Gösteremem.Hoca: Bu benim ilk cevabim.
Herkes ALLAH'in varligini hisseder ama ALLAH'ı göremez.Hoca: Dün gece rüyanda benim basında saksi kirdigimi gördün mü?Delikanli: Hayir.Hoca: Bugün böyle birsey ile karsilasacagini hiç düsündün mü? Aklindan geçti mi? Delikanli: Hayir.Hoca: Bu iste takdir dir (kader)
Hoca: Biz neyden yaratildik? topraktan yaratilmis degilmiyiz ?Delikanli: Evet böyle denir.Hoca: E o zaman ? Saksida topraktan yapilmadimi? ALLAH isterse atesten yaratilan seytani atesin içinde cezalandiramaz mi ?

[/QUOTE]

Şurayı benimsemişsek gerisi yalan . [/B]

ukba 21.12.2009 11:25

3 SORU

[CENTER][url=http://resimzade.com/Show.html?i=15986&token=34146][img]http://resimzade.com/Show.html?i=15986&token=34146[/img][/url][/CENTER]

[COLOR="Gray"][FONT="Comic Sans MS"]Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ataist olarak geri döner.Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır.ebeveyni oğulllarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler.hoca ve delikanlının arasında diyalog şöyle devam eder:

[B]Delikanlı:[/B]Kimsin sen?Sorularıma cevap verebilelecek misin?

[B]Hoca:[/B][B][COLOR="DarkSlateGray"]Allah'ın bir kuluyum ve O'nun izniyle sorularına cevap verebileceğim.[/COLOR][/B]

[B]Delikanlı:[/B]Eminmisin?Profösörler bile cevap veremedi bana.

[B]Hoca:[/B][B][COLOR="DarkSlateGray"]Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım[/COLOR].[/B]

Delikanlı:3 sorum var.

1.Allah yaşıyor mu?.Öyle ise ,şeklini bana göster.

2.Taktir(Kader) nedir?

3.Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor,cehennemde ateş dolu değil mi?Ateş ateşi nasıl yaksın.Tanrı bunu düşünemedi mi?

Bu arada,hoca aniden delikanlının başı üzerine bir saksı kırar.

Delikanlı canı yana yana sorar;Neden sinirlendin ki?

[B]Hoca:[/B]Sinirlenmedim.bu benim 3 soruna bir cevabım der.

[B]Delikanlı:[/B]Hiçbirşey anlamadım.

[B]Hoca:[/B]Nasıl hissettin kendini saksıyı başında kırınca?

[B]Delikanlı:[/B]Tabii ki,fena bir acı hissettim.

[B]Hoca:[/B]Yani, acının varlığına inanıyor musun?

[B]Delikanlı :[/B]Evet.

[B]Hoca:[/B]Bana bu acının şeklini göster o zaman!

[B]Delikanlı:[/B]Gösteremem.

[B]Hoca:[/B]Bu benim ilk cevabım.herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez.

[B]Hoca:[/B] Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü?Yada biri dedi mi?

[B]Delikanlı :[/B]Hayır.

[B]Hoca.[/B]Bu gün böyle birşey ile karşılaşacağını düşündün mü?Aklından geçti mi?

[B]Delikanlı:[/B]Hayır.

[B]Hoca:[/B]Bu işte takdir(kader) dir.

[B]Hoca:[/B]Biz neyden yaratıldık?Topraktan yaratılmış değil miyiz?

[B]Delikanlı:[/B]Evet öyle denir,

[B]Hoca:[/B]E o zaman?Saksıda topraktan yapılmadı mı?Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandırmaz mı? [/FONT][/COLOR]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:27.