![]() |
Bbp Lideri Topçu: 12 Eylülde 'evet' diyerek temizleyeceğiz
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//politika/yalcin.topcu.evet.sivas.jpg[/IMG]
[B]Sivas'ta 'referandumda evet' mitingi düzenleyen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, hükümet ile ana muhalefet partisine yüklendi. [/B] BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Hükümet ve ana muhalefet partisi, anayasayı siyasallaştırdılar. Ben bunu Muhsin Başkan'ın memleketinden kınıyorum" dedi. Sivas'ta 'referandumda evet' mitingi düzenleyen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, hükümet ile ana muhalefet partisine yüklendi. Mevlana miting alanında binlerce partiliye seslenen Topçu, "Hükümet ve ana muhalefet partisi anayasayı siyasallaştırdılar. Ben bunu Muhsin Başkan'ın memleketinden kınıyorum. Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu, hangi şehre giderse o şehrin nabzına göre şerbet veriyor. Öbür taraftan ana muhalefet partisinin bir lideri var, evlere şenlik. Bir hafta içinde köklü bir partiye genel başkan yaptılar. Referandum süresince onların dünyasında Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmaya çalışıyorlar. Anadolu tabiri vardır 'şaşkın ördek adım adım gezermiş'. Mitinglerdeki haline bakınca böyle söylemek geliyor içimden. Kılıçdaroğlu Ordu'da fındık, Malatya'da kayısıyı göstererek nabzına göre şerbet veriyor. Şimdi de eşkıyaya af isteyerek çizmeyi aştı" diye konuştu. Topçu, anayasa değişikliğini desteklediklerini yineleyerek, "Anayasa ile alakalı sandık başına gitmeden önce maddeleri inceleyin. 12 Eylül'de cuntaların kirlettiğini12 Eylülde 'evet' diyerek temizleyeceğiz" dedi. IHA |
Cevap: Bbp Lideri Topçu: 12 Eylülde 'evet' diyerek temizleyeceğiz
[I][I][I]Aman aman sayın topçu sana demezler mi YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL güya nalınada vur mıhınada vur demişsin ama, helal olsun güzel rol kesmişsin. Yeşilçamdan kapabilirler seni.[/I][/I][/I]
|
[QUOTE=Sivaslilar.Net;577489] Öbür taraftan ana muhalefet partisinin bir lideri var, evlere şenlik. Bir hafta içinde köklü bir partiye genel başkan yaptılar. Referandum süresince onların dünyasında Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmaya çalışıyorlar. [B]Anadolu tabiri vardır 'şaşkın ördek adım adım gezermiş'.[/B] Mitinglerdeki haline bakınca böyle söylemek geliyor içimden. Kılıçdaroğlu Ordu'da fındık, Malatya'da kayısıyı göstererek nabzına göre şerbet veriyor. Şimdi de eşkıyaya af isteyerek çizmeyi aştı" diye konuştu.
[/QUOTE] .........................:) |
Bazen çok fena laf koyuyor helal olsun :D
|
Rahmetli keşke hayatta olsaydı da bir de o konuşsaydı ..
|
[QUOTE=Kasım Öktem;577529]Rahmetli keşke hayatta olsaydı da bir de o konuşsaydı ..[/QUOTE]
emin ol söyleyecekleri seni hayal kırıklığına uğratırdı.......senin istediğin hiç birşeyi söylemezdi........şuna bir kere daha emin ol şu anayasa değişikliğine kesinlikle hayır demezdi....... [QUOTE=sivaslıgenç;577527]Bazen çok fena laf koyuyor helal olsun :D[/QUOTE] vallaha öyle................ |
İnsan biraz düşünürde öyle konuşur, sen şaşkın ördek değilsin de madem, kendimi bildim bileli çocukluğumdan bu yana partiniz nerde yerinde saymayı bırak bir adım ileri gidemiyor. geriliyorsunuz, Seninki iktidara yaranmak, iktidara söz söylüyormuş gibi muhalefeti karalamak. Konuş konuş nasıl olsa dilin kemiği yok belki iktidar seçimler yakın birşey koklatır.
|
[B][I]şaşkın ördek adım adım gezermiş[/I][/B] :D
Diline saglik sayin Topcu. [URL=http://img714.imageshack.us/i/ordek.jpg/][IMG]http://img714.imageshack.us/img714/7751/ordek.jpg[/IMG][/URL] |
rahmetli muhsin abi sag olsaydi bu pkk ' ya çalisan erdogana gunahini bile vermezdi. o bence gidip bir kurt partisi kursun topçu'yu da yanina alsin.
|
06 Eylül 2010
Hasan DEMİR ŞOK İDDAA: AKP’nin HEDEFİ MHP yi KAPATMAK! “Türkiye’yi antidemokratik, hatta diktatoral bir rejime taşımak AKP için bir mecburiyettir.” Yukarıdaki sözlerin sahibi MHP eski Genel Başkan Yardımcılarından, “Sistemin İntikamı” kitabı ile 12 Eylül Darbesini en çarpıcı şekilde kaleme alan emekli asker Ferruh Sezgin Ağabey. Milletten “demokrasi adına” oy isteyen AKP’nin antidemokratik olma mecburiyetini bakınız nasıl gerekçelendiriyor Sezgin Ağabey: “AKP, kendisine dışarıdan tevdi edilmiş olan ‘Türkiye’nin -üniter ve ulus devlet- yapısını değiştirerek, -çok uluslu ve çok hukuklu bir sistemi- hakîm kılmak görevini demokratik rejim içinde ifa edemez. İster istemez, rejimi sertleştirecektir ve ona bu görevi verenler de buna ses çıkarmayacaklardır.” “Bunun belirtileri var mı?” diyoruz, aldığımız cevap ilginç oluyor: “AKP bu görevini yerine getirmeye 2005’te yeraltını bölücülere teslim etmekle başlamıştır. Çakıcı, Peker gibi isimlerin tasfiyesi operasyonları bu mantıkla yapılmıştır. Bunun ardından Ergenekon tutuklamaları, Ordu’nun itibarının yok edilmesini hedef alan psikolojik operasyonlar, yargının ele geçirilmesi operasyonları ve en sonunda da bütün bunları legalize edebilmek için 12 Eylül halk oylaması gelmiştir.” Sezgin Ağabeye göre AKP’yi teşhiste bir yetersizlik, şaşılık hatta bir körlük söz konusu. “O yüzden, AKP’yi diktatörleşmekle itham etmek yetmez” diyor ve ekliyor: “Marifet, diktatörleşmenin gerekçesini doğru teşhis ederek çok uluslu ve çok hukuklu bir sisteme götürülmekte olduğumuzu görebilmektir.” Bu süreçte içinden çıktığı kurumun yani ordunun tavrı konusunda ne düşündüğünü merak ediyoruz. “Toplumun bu körlüğünde, irtica ve bölücülüğü tehdit ilan ederken asıl tehdit olan ‘egemenlik kaybı’nı es geçen TSK’nın maalesef büyük payı vardır. Ordu da, ağaçları saymakla uğraşırken ormanı ıskalamıştır ve bu ıskalama umalım ki devletin canına okunması sonucunu getirmez.” Süreçle ilgili son değerlendirmesi ise üzerimizde kelimenin tam anlamıyla bir “şok etkisi” yapıyor. “Benim bir endişem daha var: AKP, karşısındaki bütün engelleri bir bir ortadan kaldırırken, ‘MHP’ye ne zaman sıra gelecektir’? Bana kalırsa, AKP Anayasa Mahkemesi’ni tam kontrolüne aldığında operasyon sırası MHP’ye de gelebilecektir. Eğer, kurulmasına çalışılan çok uluslu ve çok hukuklu yeni sistem için MHP’nin varlığı bir tehdit ise ki aksini iddia etmek mümkün değildir, MHP de operasyona uğrayacaktır. Bu operasyonun tam adı, ‘partinin kapatılması’ dır ve Ekim ayından sonra MHP ile ilgili bazı gelişmelerin olacağı dedikoduları şimdiden başlamıştır. MHP üst yönetimi boş yere ‘Bizde kim ne suç bulabilir ki?’ demeye kalkışmasın, Silivri’deki yargılamalar bittiğinde sanıkların kaçının hüküm giyeceğini, kaçının da yıllarca boş yere içeride tutulduktan sonra salıverileceklerini düşünsünler. Bu işlerin adı ‘Ben yaptım oldu’ dur.” Gerçi söylenmedik bir şey kalmamış oluyor ama biz yine de, “Son sözünüz?” diyor ve aldığımız cevabı sizlerle paylaşıyoruz: “Son sözüm de ’Evet’çi MHP’liler’e: Bütün bunları okuduktan sonra eğer hâlâ ayılmamışlarsa 12 Eylül’de ’Evet’oyu kullansınlar ve partilerinin kapatılmasını da hedef alacak bir operasyonun ortağı olsunlar.” 06 Eylül 2010 Mustafa ASLAN KAHVERENGİnin AÇILIMI ve BBP-YAZICIOĞLU- TOPÇU “Bu Anayasa değişikliği darbelerle bir hesaplaşma değil. ... hukûki olarak çok fazla bir anlamı yok, çünkü Anayasa değişiklikleri geriye doğru işlemez, bu bir. İkincisi ’mürûr-ü zaman’denilen bir süreç var, o bakımdan 12 Eylül’ü yapan faillerin yargılanması hukuken oldukça zor.” (Mir Dengir Fırat) * * * Bu beyânatı, muhâlefet parti genel başkanlarından biri söylese AKP’liler hemen itiraz eder; eskiden ülkücü-eskiden devrimci-eskiden şucu/bucu olan eskimiş ama şimdilerde BOP Eş Başkanı ve işbirlikçi avânesine yakın olmak, yalakalaşmak, talandan nasiplenmek uğruna “Netekim Paşa’dan hesap soracağız, o yüzden Evet!” diyen birini de çıkarıp vuvuzela gibi öttürürlerdi! Ama AKP’nin, Açılımcı-Demokrat-Kürtçü kurmaylarından Mir Dengir; dengirdedi ve böyle dedi! Yeşil mürekkepli “dolma kalemler”in, “HAYIR” diyenleri münkirlikle suçlayarak kendi imanlarını tehlikeye atmayı göze almaları ve yeşil dolar-eurolarla alınan kırmızı mürekkeple doldurulan “dolma kalemler”in dinci-dinsiz ittifakıyla, kinci-özürcü demokratlar sayesinde renkler karıştırıldı! Edip eyleyenin hikmetine elbette sual olmaz! Kırmızı ile yeşil karıştırıldı ve ortaya kahverengi çıktı! Dengir ve benzerlerinin kinci-dinci takımlarıyla, yeşil euro-dolarla kırmızı mürekkep alınıp enjekte edilen kinci-işbirlikçilerin acele oluşturdukları ortamda, adına referandum denilen ABD-AB dayatması oyalamada, “HAYIR”ın rengini de kahverengi seçtiler! Bu yüzden de ne yaparlarsa yapsınlar; ne kadar tehdît, ne kadar vaat, Ağustos’ta kömür, Ramazan’da pazarlıkla kumanya dağıtırlarsa dağıtsınlar oy pusulasının rengi her geçen gün biraz daha kahverengileşiyor! Renk kahverengileştikçe Recep Bey morarıyor, boyun damarları çatlayacak hâle giriyor! Yüce Divan’dan korkuyu anlarım! Dokunulmazlığın kaldırılmasından korkuyu da anlarım! Verilecek hesâbı olanın, elbette korkusu olmalı! Korkan da paniklemeli! Recep Bey’in dediği gibi; “Abdestinden emîn olan”lara da bir sözüm yok ta müezzînin davetkâr hoş sedâsı ile cami kapısına kadar gelip ikileme düşen şarhoş müslüman görünümündeki BBP yönetimini anlamaya çalışıyorum! 12 Eylül’de ABD’nin “Bizim çocuklar” ının dayanılmaz zûlmüne rağmen; “Ben Türk’üm. Varlığım Türk varlığına armağan olsun!” diye kükrediği için ABD’nin yeni çocukları 28 Şubat üretimi, Haçlı Müslümanlar’ca katledilen Muhsin Yazıcıoğlu’na yapılanları görememelerini anlayamıyorum! Türkiye’de 28 Şubat’a en net karşı çıkan Türk siyâsi, Muhsin Yazıcıoğlu değil miydi? O’nun yakın mesai arkadaşlarının; 28 Şubatçıları ödüllendirenlere, Mir Dengir’in de itiraf ettiği gibi bir şeye yaramayacak 12 Eylül ile hesaplaşmayı ağızlarından düşürmeyenlere verdikleri desteği de anlayamıyorum! Anlayabildiğim, Muhsin Yazıcıoğlu adlı Türk’ü başka yolu olmadığını bildikleri için canlı yayında öldüren/öldürten güç, vârislerine de siyâseten intihâr rolünü yazmışlar! 12 Eylül akşamına kadar BBP hakkında bir şey yazmamaya kararlıydım, dayanamadım! Çok sevgili Yalçın Topçu; zararın neresinden dönülürse kârdır! Vicdân ve karakterinizi bizzat bilen biri olan beni Allah aşkına yanıltmayın! Çok ama çok üzülürüm! Bu üzüntüm de Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun sizin hakkınızda söyledikleriyle şu anki davranışınız arasındaki tezâta olur! Türk Milleti’nin Büyük Birliği hayâliyle, Tûran’a kilitlendiğini bildiğim ve hâlâ öyle zannettiğim birinin; ABD-AB direktifli bir senaryoya gönüllü figûranlığını anlayabilmem mümkün değil vesselâm! |
[QUOTE=arbase;577629]rahmetli muhsin abi sag olsaydi bu pkk ' ya çalisan erdogana gunahini bile vermezdi. o bence gidip bir kurt partisi kursun topçu'yu da yanina alsin.[/QUOTE]
Aslinda Apo´yu kimlerin korudugu bu videoda acikca ortada, izlerseniz sevinirim. [url]http://www.facebook.com/group.php?v=app_2373072738&ref=mf&gid=107674942592477#!/video/video.php?v=248406976263[/url] |
yalçın topçu 2 gün önce aylııp bayılmıyormuydun devlet katil diye şimdi nasıl olduda birden akpnin bakanı gibi konuşmaya başladım 2 gün öncesine kadar nizamı alem ocaklarının kirasını bile ödeyemiyordun şimdi nasıl olduda bütün bilboardlarda senin evet afişin var 5 milletvekiliği teklifi aldığını duymayan kalmadı biraz onurlu gururlu olun saga sola çatacagına gidinde reisimizin katillerini bulun
|
şimdiden herkesin konuştuğu şey şu
bbp bu bop'a yandaş evet tavrı ile önümüzdeki milletvekilliği seçiminde akp den 5 garanti yer aldığıdır. |
[B]Bu konuya Yeniçağ gazetesinde ki köşesinde Sabahattin Önkibar da değinmiş yazısının o bölümünü aşağıda veriyorum;
AYIP... [COLOR="Red"]Üç bakanlığı reddeden nasıl evet der![/COLOR] Tayyip Erdoğan zorda, bunun için de ölüleri bile kullanmak gibi şeylere tevessül ediyor. Başbakan Sivas’da yaptığı mitingde bu yörede çok sevilen Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismini vererek “Yaşasaydı evet derdi” gibi bir cümle kurdu... Vallahi ayıp, nereden biliyorsun evet diyeceğini... Tersine Muhsin Yazıcıoğlu’nu 1978’den beri tanıyan biri olarak çok çok eminim ki rahmetli değil evet demek, hayır için yollara düşerdi. Zira Muhsin Bey, ABD, Barzani ve Öcalan’la anlaşıp BOP’u ihya etmeye çalışan ve Türklük kavramını 36 ayrı etnik gruptan biri olarak gören birinin değirmenine su taşımazdı.. Yahu O Muhsin Bey değil midir[COLOR="Red"] AKP kurulurken Tayyip Bey’in, “Bize katıl, üç bakanlık sizin olsun”[/COLOR] teklifini elinin tersiyle iten! Böyle biri nasıl evet der, insaf Tayyip Bey!... SABAHATTİN ÖNKİBAR [/B] |
rahmetli muhsin bey yaşasa idi mileti için evet derdi neayip için evet der nede apoyu ipten kurtaranlar için hayır der iktidara gelince rahmetli türkeşin ömrü yetmedi erbakani başbakan yaptı geride kalanlar sürünmeye mahküm zaten chp ömür boyu iktidar olamaz bu kafayla onun kuyryuguna takılanlarda onun gibi olur kendini milete adamiş insanin arkasından yersiz konuşmayın
|
[QUOTE=ÖnceVatan_58;577560]İnsan biraz düşünürde öyle konuşur, sen şaşkın ördek değilsin de madem, kendimi bildim bileli çocukluğumdan bu yana partiniz nerde yerinde saymayı bırak bir adım ileri gidemiyor. geriliyorsunuz, Seninki iktidara yaranmak, iktidara söz söylüyormuş gibi muhalefeti karalamak. Konuş konuş nasıl olsa dilin kemiği yok belki iktidar seçimler yakın birşey koklatır.[/QUOTE]
Bpp gidemiyor, ama Chp hiç gidemiyor 80 yıldır aynı yerinde :) |
07 Eylül 2010
Arslan BULUT “EVET ÇIKARSA ATATÜRK HEYKELLERİ YIKILACAK” Yabancı basının değerlendirmeleri her zaman bir ölçü değildir ama Türkiye’ye hangi gözle baktıklarını göstermesi bakımından önemlidir. La Repubblica gazetesinin haftalık magazin dergisinin 3 Eylül sayısında Marco Ansaldo, “Rastgele seçilmiş bir tarih değil, 1980 devlet darbesinin otuzuncu yıl dönümü olan 12 Eylül Pazar günü, o darbenin izinde generaller tarafından yazılmış 1982 Anayasası’nı tavan arasına kaldırıp kaldırmamayı bir referandum aracılığıyla seçmek üzere ülke oy kullanmaya çağrılıyor” diyor: “Dinî görüşünü saklamayan bir hükûmetin ülkeyi gittikçe daha fazla İslami ve daha az Batılı, İran modeli bir eğilime doğru itmesinden korkuyorlar. Bu bağlamda, ambargo altında ve Hamas’ın elinde bulunan Gazze Şeridi’ne yardım götürmek isteyen aktivistlerle tıka basa dolu Mavi Marmara adlı Türk gemisine karşı İsrail’in 31 Mayıs tarihinde giriştiği kanlı baskın vakası anlam taşıyor. Pek çok gözlemciye göre, Ankara’nın jeo-politik eksenini kaydırmak ve bu ülkeyi Avrupa’ya girme perspektifinden uzaklaştırmak suretiyle Türkiye’nin Müslüman dünyasına daha fazla yakınlaşmasına işaret eden bir gelişme. Atatürk’ün resim ve heykellerle temsil edilen figürü bugün tüm ülkede, iş yerlerinde ve meydanlarda sağlam şekilde direniyor. Ancak milliyetçi sembollerin aşamalı şekilde yıpranmasının günün birinde bu büyük devlet adamı ve generalin siyasi mirasını da tartışmaya açması ihtimal dışı bırakılamaz. Nitekim Erdoğan gizemli bir şekilde şu uyarıda bulunuyor: ’Bu, kapsamlı bir değişime bir kapının açılımıdır; sadece birinci adımdır.’ Eğer sonuç itibarıyla ’evet’ler üstün gelecek olursa adli reformlar ve kurumlar arası dengelerin düzeninde çok şey değişmeye aday.” * * * Londra’da Arapça yayımlanan el Şark’ul Ewsat gazetesinden Thaer Abbas ise Ahmet Davutoğlu’na övgülerden ibaret olan yazısında “Türkiye sıfırdan yola çıkarak stratejik derinliğine ve Osmanlı tarihine doğru yol alıyor” diye yazdı. Gerçekte neler olduğunu ise AP ajansından Suzan Frazer bildiriyor: “ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen, BM’nin, İran’a yönelik, bir nükleer bomba elde etmesini engelleme amacı taşıyan yaptırımlarının uygulanmasında Türkiye’nin desteğinin gerekliliğine vurgu yaptı.” * * * Görüldüğü gibi bu Anayasa referandumundan evet çıkması, Atatürk’ün resim ve heykellerinin ortadan kaldırıldığı, tam anlamıyla Amerikan güdümüyle yönetilen ama İran gibi ülkelere karşı kullanılacağı için halk tarafından Osmanlı gibi görülmesi sağlanan kukla bir devlet yapısı getirecek! Yurt dışından bakınca, 12 Eylül’den sonra olacaklar bu şekilde görülüyor da evet diyecek ülkücüler, tehdidi nasıl göremiyor hayret ediyorum. Yoksa Amerikan güdümlü bir Osmanlıcılığı gerçekten milliyetçilik mi zannediyorlar ki bu politikalara hizmet eden AKP’nin projesine evet diyorlar! İşte Erdoğan “Bu, kapsamlı bir değişime bir kapının açılımıdır; sadece birinci adımdır” diyor, İtalyan gazeteci olacakları görüyor da bizimkiler göremiyor mu? Bu da mümkün değil! O halde sebep nedir? Görmüyor musunuz, yasama, yürütme ve yargıdan ibaret olan egemenlik hakları tek bir kişinin elinde toplanacak. Tam bir diktatörlüğe doğru gidiyoruz. 12 Eylülcülerden böyle mi intikam alıyorsunuz? Aksine 12 Eylülcülerin tam istediğini yapıyorsunuz. 12 Eylül bir Amerikan darbesi idi. Türkiye’nin Atatürk temelinden çıkarılmasını da Amerika istiyor. Buna mı oy vereceksiniz? Buarada esas konu Ülkücü Milliyetçiler Atatürk'e AKP nin gözüylemi bakıyorlar ? =================================================================== 07 Eylül 2010 Hasan DEMİR AKP, MHP’nin BAŞINA NE İŞLER AÇACAK? Dünkü yazımızdan ciddi şekilde endişe duyanlar olduğu gibi “Abartmayın” tepkisi gösterenler de oldu. Ferruh Sezgin’le sohbetimizin metne girmeyen bölümleri de vardı ve o bölümlerde aslında referandumda “evet” diyecek olan ülkücülerin oyları ile MHP’nin nasıl kapatılacağının zihin egzersizleri de bulunuyordu. Rengi beyaz olacak olan ülkücü oylar ile MHP’nin başına gelebilecekleri sizlerle paylaşabilmemiz için Sayın Sezgin’in dünkü yazısından “AKP’nin misyonu” ve bu misyona engel olmaya kalkması durumunda “MHP’nin başına gelebilecekler” bölümlerini hatırlamak gerekiyor: “AKP, kendisine dışarıdan tevdi edilmiş olan ‘Türkiye’nin -üniter ve ulus devlet- yapısını değiştirerek, -çok uluslu ve çok hukuklu bir sistemi- hakîm kılmak görevini demokratik rejim içinde ifa edemez. İster istemez, rejimi sertleştirecektir ve ona bu görevi verenler de buna ses çıkarmayacaklardır.” (...)Benim bir endişem daha var: AKP, karşısındaki bütün engelleri bir bir ortadan kaldırırken, ‘MHP’ye ne zaman sıra gelecektir’? Bana kalırsa, AKP Anayasa Mahkemesi’ni tam kontrolüne aldığında operasyon sırası MHP’ye de gelebilecektir. Eğer, kurulmasına çalışılan çok uluslu ve çok hukuklu yeni sistem için MHP’nin varlığı bir tehdit ise ki aksini iddia etmek mümkün değildir, MHP de operasyona uğrayacaktır. Referandumdan aldığı güçle “kendisine tevdi edilen ‘Türkiye’nin üniter ve ulus devlet yapısını çok uluslu ve çok hukuklu sisteme çevirme’ fiiline” hız verecek olan AKP, MHP’yi karşısında engel olarak gördüğünde, kapatılması için yapısını değiştirdiği Anayasa Mahkemesi’ni devreye sokmasa bile, Ferruh Sezgin’e göre, bakınız neler yapabilir, bunu kendi üslubumuzla sizlerle paylaşmak istiyorum: * Seçimler için meydanlara çıkıldığında her gün herhangi bir ilçenin, bir beldenin bir ülkücü kuruluşunda meydana gelmiş adliyelik bir olayı önce basına sızdırır, sonra meydanlarda bu hadiseyi halka şikâyet eder, MHP ve ülkücüleri halkın gözünde öyle bir duruma düşürür ki, MHP ve ülkücüler bile, “Yahu biz neymişiz!” şaşkınlığı içerisine düşer. * Sakın ola ki böyle bir şey nasıl olur demeyin? Böyle bir şey oldu da öte bile geçti. Daha düne kadar bütün kamuoyu yoklamalarında itibar sıralamasında birinciliği açık ara önde götüren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin AKP’nin bu metodu ile bugün ne duruma düştüğü meydanda değil mi? Milletin gözbebeği Türk Ordusuna bunu yapabilen bir AKP’nin kimi ‘ülkücülerden’ alacağı “evet” morali ile elindeki basın, arkasındaki ABD ve AB desteği, meydanlardaki hâkimiyeti ile MHP’ye neler yapabilir varın artık onu da siz hesap edin! * Seçimlere çok kısa bir süre kala, TSK’nın düşürüldüğünden beter duruma düşürülen MHP’ye, AKP’leştirilmiş bir Anayasa Mahkemesi tarafından sonucu “Kapatma” çıkmayacağı biline biline bir “Kapatma Davası” açıldığında MHP o seçimlerde en az yüzde 5 ilâ yüzde 8 oranında bir oy kaybına uğramaz mı? Halk, “belki kapatılacak” bir partiye “oyum boşa gidebilir” endişesi ile oy verir mi? Elbette vermez ve bunun neticesi de MHP bu seçimlerde Meclis’in dışında kalır, AKP de, Türkiye’nin üniter ve ulus devlet yapısını değiştirmek için Meclis’teki bir MHP engelinden kurtulmuş olur. * Eldeki deliller MHP’nin kapatılmasına ister yetsin ister yetmesin atı alan Üsküdar’ı geçmiş olmaz mı? * Bir de ve belki de en önemlisi şu: MHP Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bu güç ustaca yönetilirse, Türkiye’de MHP’nin istemediği hiçbir şey olamaz. Şimdi düşünün: AKP Türkiye’yi çok uluslu ve çok hukuklu bir yapıya, başka ifadeyle federasyona, ya da en kötüsü parçalanmaya doğru bilinçli olarak götürecekse veya böyle bir programın istemeden de olsa bir aracı ise, MHP gibi bir siyasi yapının kendisini engellemesine tahammül edebilir mi? Demek ki neymiş? Referandumda AKP’nin değirmenine su taşıyan ülkücüler aynı zamanda MHP’nin kapatılma yahut Meclis dışında kalma sürecine omuz vererek Türkiye’nin ulus devlet ve üniter yapısına her “evet”le bir “damla” kezzap daha döküyorlarmış. |
bunların çoğu ülkücü falan değil ülkücü adam memleketini seven milletini sevendir
bunlarda ne o var ne bu, varsa yoksa emevicilik, şekil şarabat, soslu bir ırkçılık , soslu bir ümmetcilik , vatan nedir neresidir bilmezler, emperyalist nedir bilmezler ama kapıya dayandılar önce ırak, şimdi sıra iranda sonra kolayı suriye ve arada türkiye daha kolay lokma olacak bu embesiller sayesinde |
[QUOTE=35gürün58;577857]07 Eylül 2010
Arslan BULUT “EVET ÇIKARSA ATATÜRK HEYKELLERİ YIKILACAK” Yabancı basının değerlendirmeleri her zaman bir ölçü değildir ama Türkiye’ye hangi gözle baktıklarını göstermesi bakımından önemlidir. devlet ve üniter yapısına her “evet”le bir “damla” kezzap daha döküyorlarmış.[/QUOTE] Değerli 35gürün58 "[B][COLOR=red]işte istenilen amaç gayede bu."[/COLOR][/B] Türk sözünden nefret eden Türklüğü ağzına dahi almayan, "Ne Mutlu Türküm Diyene" Dersen oda ne mutlu kürdüm diyene der demedi mi? Bunlar değilmiydi meclisten Atatürk'ün resimlerini sözlerini kaldırmak isteyen. Uyan ülkemin sağcısı, solcusu, ilericisi,gericisi.. vatan elden gidiyor. Son pişmanlık fayda etmez, bu iki yüzlü insanlara fırsayt verme uyuyarak yola devam etme[B][COLOR=red]." her 12 Eylül yasalarına da HAYIR DE"[/COLOR][/B] |
Komplo teorilerinde biraz abarttık mı...?
|
[QUOTE=murat tugrul;577880]Komplo teorilerinde biraz abarttık mı...?[/QUOTE]
kuzey ırakın güneyine 60 yıl kalacak şekilde konuşlanan 50.000 abd nin kiralık maaşlı askerlerini bir iki dakka araştır komplo mu kompelamı anlarsın suratın morarınca gerçeklerden |
[QUOTE=abircan;577887]kuzey ırakın güneyine 60 yıl kalacak şekilde konuşlanan 50.000 abd nin kiralık maaşlı askerlerini bir iki dakka araştır komplo mu kompelamı anlarsın suratın morarınca gerçeklerden[/QUOTE]
Ben oranın ne oldugunu çok iyi biliyorum en şiddetli dönemde ben o daglardaydım bilmeyenler araştırsın bende öneririm |
[QUOTE=abircan;577862]bunların çoğu ülkücü falan değil ülkücü adam memleketini seven milletini sevendir
bunlarda ne o var ne bu, varsa yoksa emevicilik, şekil şarabat, soslu bir ırkçılık , soslu bir ümmetcilik , vatan nedir neresidir bilmezler, emperyalist nedir bilmezler ama kapıya dayandılar önce ırak, şimdi sıra iranda sonra kolayı suriye ve arada türkiye daha kolay lokma olacak bu embesiller sayesinde[/QUOTE] Sozlerinize dikkat edin biraz! Dinden haberiniz yoksa Ummetci lafini kullanmayain. Onlar embesillerse sizde haddini asmissiniz. Terbiyesizligin luzumu yok her Ulkucu Ummetcidir Irkci degildir Vatanseverdir. Tabi sizin ulkucu kardesliginiz baska! |
Yazık PKK'lılar da BBP'lilerde EVET diyor.Yani PKK 'dan beklerdim ama BBP'den beklemezdim.Olmadı....
açıklık:PKK'nın veya BDP'nin boykot edecek hali yok.Doğu evetçi çıktı. |
08 Eylül 2010
Behiç KILIÇ BAHÇELİ'den TAYYİP'e UYARILAR MHP Genel Başkanı,Yozgat’ta çok önemli bir mesaj verdi ve şöyle dedi; “..bölmek isteyenlere karşı böldürmeme mücadelesini başlatmak bize düşer..” Devlet Bahçeli gibi soğukkanlı, itidalli bir siyasetçinin ağzından, sabır noktalarını gösteren sözcükler dökülüyor.. Kısa bir süre önce söylediklerini de hatırlayalım.. “Ülkemizin güvenliğini, birliğini ve bütünlüğünü hedef alan husumet cephesinin hayata geçirmeye çalıştığı alçak senaryolar karşısında yüreğinde vatan, bayrak, millet sevgisi olan hiç kimsenin daha fazla hareketsiz kalması artık beklenmemelidir.” Bu sözlerin ardından şöyle demiştik.. “Bahçeli’nin sözleri çok önemlidir... MHP lideri, Türk milletinin birliğine, huzuruna ve refahına yönelik tehditlerin hız kazandığını, tarihi bir buhran halinin giderek yaklaştığını belirtiyor...” Bahçeli, Referandum oylaması nedeniyle ortaya çıkan gelişmeler karşısında yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde önemli açıklamalar yapıyor.. Bu açıklamalarında Başbakan Erdoğan’ın attığı adımlara dikkat çekiyor, ona bir nevi uyarılarda bulunuyor.. Başbakan, bu uyarılar karşısında umursamazlığın ötesinde bir tavır içerisinde!.. Bahçeli’ye “hasım” muamelesi yapıyor, dahası, MHP üzerinden işlediği politikalarla, bir siyasi çıkış bulduğuna inanıyor!.. Bahçeli, bir “Tayyip Erdoğan” tablosu çizerken, “... gitmiş yarı dinlenme-tatil köyüne benzer bir cezaevinde 4 ay kalmış, bizim bütün cezaevinde kalan arkadaşlarımızla özdeşleşen bir anlayışla kendisini kahraman ilan ediyor...” sözleri ile Başbakan’ın üslubunu açıklayıveriyor.. Ama, olay bu kadar tirajikomik seviyede değildir.. Başbakan’ın ilerlediği yol haritasını anlatan Bahçeli, endişe verici bir tablo çiziyor... Mesela şöyle diyor.. “..O da Türkiye’nin önüne kurulan tuzaklardır. Bu tuzakların hukuki zeminle demokratik özgürlük kavramları altında aldatma ve kandırmayla Türkiye’de önce demokratik özerklik, sonra federal yapı, sonra 4 parçalı birleşik Kürdistan bağımsız devletinin oluşumuna katkı sağlayan tarihi hatalarla, PKK’nın İmralı’da 15 Ağustos’ta halen açıklanmayan yol haritasının şüphelerini taşıyan bir çalışmayı, bir Türk milliyetçisi olarak kabulümüz mümkün değildir.” Ve hiç dilemediği bir “yol haritasını da” şöyle aktarıyor.. “Bir Türk Milliyetçisi olarak, böyle bu durum karşısında Anayasa Mahkemesi bir tuzak olarak kurulur, bu oyun içerisine çekilir, Türkiye’nin bölünmesine katkı sağlayacak Anayasa değişikliği yapılır ise ve bu da müracaatımızla Anayasa Mahkemesi kale almaz, bu maddeleri iptal etmez, ülke ve milli yapıyı, toprak bütünlüğünü korumaktan Türkiye’yi acze düşürürse, o zaman bölmek isteyenlere karşı böldürmeme mücadelesini başlatmak bize düşer. Milliyetçi Hareket Partisi olarak böyle bir döneme düşmek istemi-yoruz...” Bahçeli ,Türk Milletini de uyarıyor.. “Gizli gündemi, gizli niyeti iyi görmek lazımdır. Öyleyse bu adımı, bu açılımı, Türkiye’yi sürükleyecek felaketin önünü tıkamak lazım. 2011 yılında ya bölünmeye, ya iç savaşa götürecek bir felaketin farkına herkesten önce milliyetçiler varmak zorundadır..” Bahçeli ne diyor, tekrarlayalım; “..bölmek isteyenlere karşı böldürmeme mücadelesini başlatmak bize düşer..” |
Uzun lafın kısası gerçekten gelinen nokta ülkem üzerinde oynanan oyunlar ve bunu duygusallığa kapılıp göremeyenlerin olması çok vahim bir olay. CHP-MHP temelde iki zıt parti olması na rağmen böyle bir ortamda bir noktada birleşiyorlar sa iki defa düşünmek gerekir.
|
[QUOTE=sivaslıgenç;577818]Bpp gidemiyor, ama Chp hiç gidemiyor 80 yıldır aynı yerinde :)[/QUOTE]
Chp hiç gidemiyormuş.Hımm ilginç bir söylem. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçilmesinin ardından parti ŞAH'landı! Her yerden partiye katılımlar oldu.Oyu %30'lara yükseldi.Şimdi milletin yeni umudu Sayın kılıçdaroğlu oldu.Bakınız Bingölde ve Van da mitingler yaptı.Bu da İyi birşeydir.Lütfen gözünüzü kapadınız bari şu gönül gözünüzü açında o görsün gerçekleri... |
[QUOTE=Arif Coşkun;578043]Uzun lafın kısası gerçekten gelinen nokta ülkem üzerinde oynanan oyunlar ve bunu duygusallığa kapılıp göremeyenlerin olması çok vahim bir olay. CHP-MHP temelde iki zıt parti olması na rağmen böyle bir ortamda bir noktada birleşiyorlar sa iki defa düşünmek gerekir.[/QUOTE]
Ülkemin üzerinde oynanan oyunlari dugusal oldugum icin göremiyorum. Birakin artik agam, oyun falan oynanmiyor. Aslinda ülkemizin üzerinde yillarca oynanan oyunlar sona eriyor. Vatandas Hasan devlet dairesine gittigi zaman ayakta hazir olda beklemeyecek. Vatandas Hasan´i polis memuru dövemeyecek, hakaret edemeyecek. Ilce karakolundaki bascavus lan diye hitap edemiyecek. Esit olacagim, devlet memuru benim hizmetim icin orada oldugunu bilecek, bana efendim gibi davranmayacak, davranamayacak. Az kaldi, farki siz de farkedeceksiniz. |
[QUOTE=turkbeyı;577937]Yazık PKK'lılar da BBP'lilerde EVET diyor.Yani PKK 'dan beklerdim ama BBP'den beklemezdim.Olmadı....
açıklık:PKK'nın veya BDP'nin boykot edecek hali yok.Doğu evetçi çıktı.[/QUOTE] [B]Dogu Evet mi diyor :) o zaman aciklik soyle olsun : Ektigini biçersin .:rolleyes: Gecmis ola,! [/B] |
[QUOTE=titizyiğido;577532]emin ol söyleyecekleri seni hayal kırıklığına uğratırdı.......senin istediğin hiç birşeyi söylemezdi........şuna bir kere daha emin ol şu anayasa değişikliğine kesinlikle hayır demezdi.......
vallaha öyle................[/QUOTE] Keşke hayatta olsaydı da kullanılmasaydı ... |
[QUOTE=sandalli;578074]
Ülkemin üzerinde oynanan oyunlari dugusal oldugum icin göremiyorum. Birakin artik agam, oyun falan oynanmiyor. Aslinda ülkemizin üzerinde yillarca oynanan oyunlar sona eriyor. Vatandas Hasan devlet dairesine gittigi zaman ayakta hazir olda beklemeyecek. Vatandas Hasan´i polis memuru dövemeyecek, hakaret edemeyecek. Ilce karakolundaki bascavus lan diye hitap edemiyecek. Esit olacagim, devlet memuru benim hizmetim icin orada oldugunu bilecek, bana efendim gibi davranmayacak, davranamayacak. Az kaldi, farki siz de farkedeceksiniz.[/QUOTE] Sen sanıyorum benim çocukluk yıllarımdan bahsediyon Hasan ağam. O davranış şekilleri şuan zaten uygulanıyor bahsettiğin gibi. 40 Yıldır bize AB ders ödevler vere vere zaten uyum yasaları gereği dersimizi iyi çalıştığımız için geçmiş hükümetler ve bu hükümet anayasanın tam 85 maddesini değiştirmişler yani kıyıda köşede önemsiz maddeler kalmış. Biraz araştır hangi maddeler değişmiş kanunlaşmış göreceksin hepsi ortada zaten. Oynanan oyunlar kolbastı oyunu değil elbet, sistemli, planlı dış ve iç çıkarcı satılmış hainlerin birlikte üstlendikleri oyunlar. Şuanki mevcut iktidara yüklenen misyon, 1- Önce askeriyeni bertaraf edeceksin, 2- Sonra yargıyı ele geçireceksin. Bu iki ana unsuru halledildiğinde çıkar çevreleri istedikleri gibi at koşturup istedikelri ihaleyi satışı herşeyi yargınında bir engeli olmadan satabilir, dilediği ölçüde herşeyi fahiş fiyatlandırabilir kimse birşey diyemeyecektir. Örneğin 49 yıllığına İsrailli dostlarına verecekleri arazilerede artık kimse ses çıkaramayacaktır böylelikle. Ülkem üzerinde oynanan oyunlar hepsi ortada. Şu geldiğimiz konuma bakarmısın? Eskiden ben kürdüm diyemeyen insanlar bugün çıkmış nelerden bahsediyorlar. Irak, Suriye,Türkiye üçgeninde bir Kürt devletinden bahsediliyor. Ülkemizde artık Kürt kökenli vatandaşları çıkarıp TV. lerde federasyondan bölünmeden ayrışmadan rahatlıkla söz edilebiliyor. Bunları kim bu hale getirdi? Kim şımarttı? Açılım adı altında kimler ne söz verdi? Hasan ağam, daha seçim olmadan, seçilmeden ABD'ye gidip ben talimatlar almadım. Seçilmeden önce bir numara ABD düşmanı olup seçildikten sonra gidip ABD'ye ben sırnaşmadım. Ortadoğu Projesi kapsamında ben eş başkan seçilmedim. O dediklerini bunlarmı yapacak? "Demokrasi bir araçtır, bineceksin, işin bitince ineceksin" diyenlerdenmi bunları, göreceğiz. Ankara'da hakkını arayan tekel işiçilerini, düşman muamelesi yaparak coplatarak göle bastıranlardanmı bunları göreceğiz? İşçi sendikasını bayramı kutlamasın diye kapısına zırhlı araçları yığıp dışarı çıkartmayıp gaz bombası, biberli gaz la taaruza geçirtip saldırttanlardanmı bunları göreceğiz? 2004 Yılında hayırlı iş adamlarının burs yardımıyla ABD'de Bush Abisinin orda okuyan çocukları daha sonra 2007 de mezun olup gelip 3 Trilyona gemicik alanlardanmı bunları bekleyeceğiz? Altın musluklu villalarda yaşayanlardanmı bunları bekleyeceğiz? Her bakanın oğlu iş adamı yapıldı, her türlü ihalelleri al gülüm ver gülümle halldiyorlar. Bunlar çevresinde ahbap eş dost yeğen bacanak amca zengin olmayan kimse kalmadı bunlar Özal dönemini bile solladılar. Ya bırak Allah aşkına beni daha fazla konuşturma, az kaldı evet, RTE dikta rejimine az kaldı, tabiki Türk halkı intihara kalkışıp ta uçurumdan atlıyorum diye Evet derse !!! |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;577560]İnsan biraz düşünürde öyle konuşur, sen şaşkın ördek değilsin de madem, kendimi bildim bileli çocukluğumdan bu yana partiniz nerde yerinde saymayı bırak bir adım ileri gidemiyor. geriliyorsunuz, Seninki iktidara yaranmak, iktidara söz söylüyormuş gibi muhalefeti karalamak. Konuş konuş nasıl olsa dilin kemiği yok belki iktidar seçimler yakın birşey koklatır.[/QUOTE]
Senin desteklediğin parti ne yaptı acaba ülke için bir söylermisin ? AL SANA MUHSİN BAŞKANIN KENDİ CEVABI [B]Yıllardır milletvekili genel seçimlerine giren BBP’nin oy oranında belirgin artış ve/veya düşüş olmamasını neye bağlıyorsunuz?[/B] BBP konjonktürün kurbanı oldu ve seçim yasasının getirmiş olduğu çarpıklığın mağduru oldu. Vatandaşımız seçim sisteminden kaynaklanan zorluğu BBP’nin aşamayacağını düşündüğü için sempati duydu ama oy vermedi. Biz gönüllerde var olduk ama sandıklarda olamadık. Gönüllerde var olan BBP’yi sandığa da yansıtmak için barajı geçecek bir görüntü ve güçte olduğumuzu göstermek zorundayız. Bunu yapmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Türkiye gündemine daha girerek BBP bu handikapı aşacaktır. [B][FONT=Verdana]Yani Meclis dışında kalmak siyasi hedeflerinizi etkilemiyor mu? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>[/FONT][/B] [FONT=Verdana]Her siyasi parti iktidar olmak için kurulur. “Ben iktidara gelmeden hep böyle kalayım” deme durumunda değiliz. [COLOR=red][B][I]Ne olursa olsun iktidarda olayım deseydim iktidarda olurdum. <o:p></o:p>[/I][/B][/COLOR][/FONT] [QUOTE=abircan;577862]bunların çoğu ülkücü falan değil ülkücü adam memleketini seven milletini sevendir bunlarda ne o var ne bu, varsa yoksa emevicilik, şekil şarabat, soslu bir ırkçılık , soslu bir ümmetcilik , vatan nedir neresidir bilmezler, emperyalist nedir bilmezler ama kapıya dayandılar önce ırak, şimdi sıra iranda sonra kolayı suriye ve arada türkiye daha kolay lokma olacak bu embesiller sayesinde[/QUOTE] [B][I]Valla bugüne kadar senin deyiminle embesiller yönetti bir yere gidemedik ! O kadar şanssız bir halkız ki hem embesiller yönetti hem embesiller muhalefet oldu[/I][/B] :rolleyes: |
09 Eylül 2010
Sabahattin ÖNKİBAR ÜLKÜCÜLÜKTEN GEÇİNEN TAYYİBAN TAŞERONLARI ! Tayyip Erdoğan ve güruhunun referandum bağlamında takındıkları kural ve ahlak tanımayan çılgınlıklarını anlayabiliyorum çünkü onlar kendilerine göre yüzyılın rövanşını almanın peşindeler! Peki ama emperyalizmin acenteliğini yapan Tayyip Erdoğan’la şürekasına omuz veren o sözde ülkücülere ne demek gerekiyor? Yok yok sayıları emin olun bütün ülkücülerin yüzde biri değiller ama yine de sormak istiyorum bu arkadaşlar neden böyle davranıyor? Referandumda evet çıkarsa biliniyor ki bu sonuç sadece Recep Tayyip’in Sultan olmasına katkı sunacak! 12 Eylül’den hesap sormanın kandırmaca olduğu ve evet çıksa bile hukuki hiçbir sonucunun olmayacağını bırakın başkalarını bizzat Tayyip Bey söylemedi mi? Öyle ise kendilerine ülkücü ve milliyetçi süsünü verenler, desteklerinin sebebini açıklamak zorunda değiller mi? Ne garip rastlantıdır ki bu sözde ülkücüler, evetçi olduklarını AKP’liler kendilerini aradıktan ve bazı sözler aldıktan sonra keşfediyorlar ve bir anda ansızın, “Aaaa ben meğer evetçiymişim” davranışını sergiliyorlar! Sorarım size bu ve benzeri tutum ve tavırların adı ülkücülükten geçinmek değil midir? İnsaf ile değerlendirin; bunun adı ülkücü geçmişi pazarlamak ve o geçmişi kişisel çıkara dönüştürmek değil midir? Değil diyenler cevap versinler, hangi ulvi gaye onları ’evet’e zorluyor? Başbakan’ın Diyarbakır’da Türk Milleti diyememesi ya da Habur’da PKK’ya özel hukuk icat edip onları kucaklaması mı? Evet cevap versinler, niçin evet diyecekler? Yargı tamamen AKP’nin güdümüne girsin ve Türkiye’yi topyekun fethetsinler diye mi? Yahu O Tayyip Erdoğan ve zihniyetinde olanlar değil midir, 12 Eylül öncesinde “Kavmiyetçiler” deyip ülkücüleri camilere bile sokmak istemeyenler? O Tayyip Erdoğan değil midir, her fırsatta ülkücüleri ağza alınmayacak ifadelerle aşağılayan? O Tayyip Erdoğan değil midir, devlet eliyle Kürtçe televizyon kurdurup Kırmançı, Zaza ve Sorani diye ayrışan ve farklı Kürtçeleri konuşan Kürtleri bütünleştirmek ve ortak dilde buluşturup onları millet yapmak isteyen? O Tayyip Erdoğan değil midir, her fırsatta Barzani ile Talabani’yi kucaklayıp, PKK’ya operasyonu ve Prof. Özbudun’un hazırladığı yeni Anayasa taslağını önce ABD’ye sormaya kalkan ve Başkan Bush ile konuşalım diyen? O Tayyip Erdoğan değil midir, Türkiye’nin Güney sınırını yani mayınlı bölgeyi İsrail’e 49 yıllığına kiralamak isteyen ve Anayasa Mahkemesi’ne toslayan? O Tayyip Erdoğan değil midir, Kıbrıs’ı Rum’a peşkeş çeken ve can Azerbaycan’ın yerine Ermenistan’ı tercih eden? O Tayyip Erdoğan değil midir, egemenliği AB’ye devreden ve Fener papazı Bartholomeos’la gizli anlaşmalar yapan? O Tayyip Erdoğan değil midir, Akdamar gibi kiliseleri ihya edip Sümela’da yüz küsur yıl sonra Haçlı’ya ayin yapma iznini veren? O Tayyip Erdoğan değil midir, Türk Dünyasını umursamazken Hamasçı kesilen? O Tayyip Erdoğan değil midir, ülkücüleri tehlikeli virüs gibi görüp bürokrasiden tasfiye ettiren? O Tayyip Erdoğan değil midir, Rahmetli Türkeş Bey’i ömründe bir kez olsun hayırla yad etmeyen? Öyle ise soruyorum; evet diyeceğini açıklayan sözde ülkücüler yukarıda sıraladıklarımı siz de aynen onaylıyor musunuz? Değilse, AKP’nin kurmak için çırpındığı Tayyiban Cumhuriyetine taşeron olmak niçin? Yok yok siz aslında ülkücülüğü kullanıp post, makam ve mama peşindesiniz! NOT: Bütün okurlarımın Ramazan-ı Şerif Bayramını tebrik ediyorum... TSK teslim, peki ya Yargı? Açık açık yazacağım ,TSK’ya karşı yapılan o rezil operasyonlarda maalesef bazı üst düzey generaller aşağıdan tepki olmasın diye güya tepki gösterirmiş gibi yaptılar! Bugün artık netleşmiştir ki AKP’nin TSK’da işbirlikçileri var! Hem AKP hem de o işbirlikçi generaller Pentagon ve NATO’nun talepleri doğrultusunda TSK’da soğuk savaş süreci sonrasında uç veren milli refleksleri köreltme adına hareket ediyorlar! Öyle olmasaydı, yani TSK’nın içinden gerçekten destek verilmeseydi, o malum gözaltına almalar ve Kozmik Oda aramaları yapılamazdı! Saldıray Paşa ve Balyoz’daki 102 tutuklama olayında gördük işte, TSK direnince askere dokunulamıyor ve tutuklamalar da bir anda kalkabiliyor! Ortaya çıkan ve netleşen fotoğraf, TSK’nın misyon önceliklerinin değiştiğidir! Peki TSK böyle de Yüksek Yargı farklı mı? Doğrusu o noktada kuşkularım var! Yüksek Yargı’daki bazı isimlerin bireysel yanlışları var ve onun esiri konumundalar! Ancak bu hal Üst Yargının tamamen teslim olduğu anlamına gelmiyor! Dolayısı ile önümüzdeki yakın zaman diliminde o çevreden somut bir tavır ya da adım ihtimal dahilindedir! Aksi halde onlar TSK misali ehlileştirilmeyecek, tersine bir anda tasfiye edilecekler! Her şey kör göze parmak misali ortada, yapılan bu referandum Yargı’yı dizayn etmek yani yandaş yapmak içindir. Eğer evet çıkarsa, göreceksiniz yargı kısa bir süre sonra YÖK misali olacak ve AKP’ye yüzde yüz ram olacaktır. Peki Yüksek Yargı ne mi yapabilir? Hukuku ve kanunu hakim kılar! Örneğin bana göre sadece şikayet dilekçesi değil aynı zamanda AKP’nin kapatılması için iddianame niteliğinde olan Hanefi Avcı’nın kitabı bağlamında hukuk neyi emrediyorsa onu yaparlar! Yok bunu yapmazlarsa önce kendileri, hemen akabinde rejim yerle yeksan olacak! ============================================================================== 09 Eylül 2010 Yavuz Selim DEMİRAĞ MHP'nin ÖNÜNÜ KESMEK AKP’yi iktidar yapan sistem mühendisleri, seçmen nezdinde raf ömrü dolan Recep Bey ve arkadaşlarının henüz görevlerini tamamlamadıkları gerekçesiyle bir dönem daha hükümette kalmaları için laboratuvar çalışması yapıyorlar. Referandumun sonucu ne olursa olsun laboratuardaki deney seçimlere yönelik. 12 Eylül’deki oylama onlar için saha araştırması gibi bir şey. Maksatları Recep Bey için seçimlere yönelik yeni taktikler geliştirmek. Bölge ve il sonuçlarına göre AKP’yi yeniden iktidara taşıyacak formüller üzerinde müthiş izlere ulaşmış durumdalar. Bunu başarabilmeleri için MHP’nin kesin olarak bölünmesini sağlamak zorunda olduklarını biliyorlar. Zira yarın öbür gün yapılacak genel seçimlerde AKP birinci parti bile olsa tek başına iktidar olması mümkün değil. Sadece AKP değil CHP ve MHP’nin de tek başlarına iktidar beklentisi gerçekçi görünmüyor. Ufukta zorunlu da olsa bir CHP-MHP koalisyonu var. Böylesi koalisyon hükümetine dilediklerini dayatamayacak olan uluslararası güçler Türkiye’nin bir an önce federatif yapıya geçmesi, daha sonra bölünüp dağılması planını sadece AKP’nin tek başına iktidarında gerçekleştirebilecekleri için MHP’nin kesinlikle devre dışı bırakılmasını istiyorlar, başka çareleri de yok. MHP’nin üst düzey yönetimindeki inanılmaz hatalara rağmen milliyetçi kadroları dağıtmakta başarılı olamayanlar, fikir kırılganlığı ile çözülme sürecini başlatmayı tasarlıyorlar. Nitekim Turgut Özal’ın ikinci cumhuriyetçiler ekibinden Vedat Bilgin’i MHP’ye monte etmişlerdi. Bugünlerde evet korosuna katılan Vedat Bilgin’in sızdırıldığı MHP Genel Merkezi’nde yakın zamana kadar Devlet Bahçeli’nin konuşma metinlerini yazdığı biliniyor. 2005 yılında Bahçeli’nin yazılı metinden okuduğu “Yurttaşlık esasına bağlı Anayasal vatandaşlık” gibi Türk milliyetçiliğine ters düşen açıklamayı yazan da Vedat Bilgin’di. MHP MYK üyeliği yanında Genel Başkan baş danışmanı kimliği olan Vedat Bilgin’in Anayasa’ya evet kampanyasına fiilen katılmasıyla partiden istifasının istendiği ortaya çıktı. Sonucunun ne olduğunu bilmiyoruz. Mümtaz’er Türköne’nin yakın çalışma arkadaşı Vedat Bilgin’in istifası, MHP’nin baraj altına itilmesiyle AKP’nin tek başına iktidar yolunun nasıl açılacağına dair danışmanlık görevi aslında yeni başlamadı. Bahçeli ve üst yönetimin tabandan uzak kalmasını sağlayanlardan olan Bilgin her şeye rağmen MHP oylarının yükselmesini engellemek için fikir kırıklığının yanında sıkça yaşanan liste krizinin tekrarını sağlamak ve bu arada AKP’nin sıkıntılı olduğu illerde bazı ülkücü isimlerin Recep Bey kadrosuna dahil edilmesinin şart olduğunu keza, referandum öncesi bazı ülkücü isimlerin yandaş medyaya evet için servis yapan cedit ekibiyle beraber hareket ettiğini herkes biliyor. Tayyip Erdoğan’ın evet çıkarabilmek için her fırsatta “MHP’li kardeşlerim” sözünü telaffuz etmesi boşuna değil. TBMM’deki milletvekili sıralarında oturanlardan bazılarının isimlerini bile bilmeyen Recep Bey’in 8-10 ülkücü kökenli milletvekili seçtirmesi federasyon için elini güçlendirecektir. Bu yüzden BDP ve MHP’den kopmuş tanınan isimleri tantana ile transfer edecektir. MHP’nin güçlü olduğu illerde tabanının kabul etmeyeceği isimlerin listede olmasını fırsat bilip buralara ülkücü kökenli adayları yerleştirerek MHP oyları bölmeye çalışacaktır. 2003 seçimleri örneğinde olduğu gibi homojen bir yapıya sahip olan MHP seçmeninin duygusallıkla partisini baraj altında bırakma gibi davranışı göz önüne alındığında evet korosunun seçimlerde ne işe yarayacağı da belli olmuştur. Sonuç olarak Pazar günü yapılacak olar referandum AKP için ana değil, ara hedeftir. Aslı genel seçim ve Recep bey’in köşke çıkışıdır. Bugün evet korosunda yer alan bazı isimlerin Erdoğan’ın son kez milletvekili adaylığından hareketle kendilerine yeni gömlekler biçmeleri de hesaba katılmalı. Dilerseniz bu yazıyı kesip saklayın ya da bilgisayarınızda arşivleyin. Referandumun ardından başlayacak olan genel seçim atmosferindeki tanıdık transferleri de işaretlemeyi unutmayın. |
Bu ildeki ziyarete sürpriz bir rapor damgasını vuracak. CHP Diyarbakır İl Sekreteri Mahmut Şevketoğlu, hazırladığı 15 sayfalık raporu Diyarbakır il Örgütü adına Genel Merkez Komisyonu'na verecek. Raporda çok tartışılacak öneriler yer alıyor. Şevketoğlu, “CHP, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte bölgede ivme kazandı. Bunu olumlu karşılıyoruz. Kürt sorununu çözebilecek tek parti CHP." diyor. Şevketoğlu'nun verdiği bilgilere göre rapordaki önerilerden bazıları şöyle:
ÇOK SAYIDA PKK’LI HAPİSTE ** Ana dilde eğitim yasal olarak Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına girmeli. Okullarda seçmeli ders olarak okutulmalı. Türklerin de Kürtçe öğrenme hakkı var. ** Beyaz bir sayfa açılmalı. Genel af getirilmeli. PKK’lılara yönelik, ceza alan, hapis yatan, mahkum olan çok sayıda insan var. Bunlara yönelik sicil affı getirilmeli. ** Öcalan'a ev hapsi ya da yurtdışı ikameti olabilir. CHP özü itibariyle devrimci bir parti. Bu devrimci adımları atacaktır. ** Ekonomik yapının düzeltilmesi için devlet istihdam yaratmalı. ** GAP, bölgeye ekonomik kazanç sağlamalı. ** Taş atan çocuklar bir an önce cezaevinden çıkarılmalı. Taş attı diye bir çocuğun 16 yıl ceza alması dünyada çağdışı ülkelerde bile yok. |
[QUOTE=turkbeyı;578069]Chp hiç gidemiyormuş.Hımm ilginç bir söylem.
Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçilmesinin ardından parti ŞAH'landı! Her yerden partiye katılımlar oldu.Oyu %30'lara yükseldi.Şimdi milletin yeni umudu Sayın kılıçdaroğlu oldu.Bakınız Bingölde ve Van da mitingler yaptı.Bu da İyi birşeydir.Lütfen gözünüzü kapadınız bari şu gönül gözünüzü açında o görsün gerçekleri...[/QUOTE] hele bir seçim olsun sonra göreceğiz %30 mu değil mi.Ama Chpde hiç bir zaman hedef tek basına iktidar olmamıştır olmasıda çok zor.Çünkü alışmışlar Muhalefette herşeye köstek olmaya hoşlarına gidiyor. |
11 Eylül 2010
Behiç KILIÇ “EVET” ÇABALARININ SIRLARI !.. Tayyip, “Evet” çabalarının bunca yoğun olmasını açıkladı! “Evet” için bunca telaşın sebebini hem Tayyip’in hem de Avrupa Parlamentosu Raportörü’nün ağzından öğrendik aslında!.. Raportörün, “Anayasa değişikliği Türkiye’nin ve halkının refah seviyesinin artmasına yardımcı olacaktır” sözlerinin üzerine Tayyip’in şu sözlerini de oturtuverin... “Allah’ın izniyle evet çıkacak. Sınıf atlayacağız. İleri demokrasiler arasına gireceğiz. Ekonomik alanda da sıçrama yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Küresel sermaye daha çok akacak...” Neymiş, anladınız mı?!. “Küresel sermaye daha çok akacak!..” Tayyip’in söylediği, öncülük ettiği bu... “Küresel sermaye..!” Diyor ki; “Allah göstermesin, bunu düşünmek bile istemiyorum ama, hayır çıkarsa demokrasimizde travma, ekonomimizde daralma meydana getirir...” Yani, “Yüce Divan korkusuymuş, kendine göre hakimlermiş” bunlar palavra... Sebep “Küresel sermayenin önünü açmak!..” Tayyip’in itirafı bu.. AB’cinin de söylediği “beklenti” bu.. Ve “Küresel sermayenin” yani Türkiye’ye çöreklenecek olan Haçlı yamyamların en büyük güvenceleri de, kendilerini Müslüman sayan ve de 12 Eylül’de zulüm görmüş ve şimdi hidayete ermiş milliyetçiler!. Yani “Evet”çiler..! Evet çıkınca ne olacak?.. Mayınlı arazilerin satışı sorun olmayacak, yarım kalmış petrol yasası çıkacak, üzerine yarım yamalak kapaklanılmış durumdaki maden yatakları daha kolay derdest edilecek, yapılacak iş çoook!.. Hele bir evet çıksın, görülecektir Türkiye Cumhuriyeti’nin defterinin nasıl dürüleceği!.. Tayyip ve Tayyipgiller Müslümanlığı kimseye bırakmıyorlar ama, başı secdeye gelenlerden oluşan bir başka parti var, Bağımsız Türkiye Partisi.. Bu Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil “...bu anayasa değişiklik paketinin çıkış noktası da okyanus ötesidir” diyor.. Söyledikleri çok ilginç.. “Bugün Amerikan FED’inin sahibi olan, HSBC, GP Morgan, Mobil, Rio Tinto, Citibank’ın sahibi olan, bugün halen dünyayı yöneten ve İsrail’i ayakta turan bir aile var, Rothschild Ailesi... Bu aile Türkiye’de 4,5 milyon dönüm maden arazisi kapattı. Firma ismi Anatolia Minerals... Bu şirkette İsrail devletini kuran Rothschild ile Sayın Başbakan’ın damadının genel müdür olduğu Çalık, yüzde 50 ortaklar. Yine aynı Başbakan, İsrail devletinin silahlarını sağlayan, elektriğini veren Ofer ailesine ihale yapmadan Karaköy’ü 2040 yılına kadar ödemek üzere veriyor, Tüpraş’ın yüzde 17’sini ihalesiz veriyor, Kuşadası Limanını veriyor. Kim veriyor? Ekranlarda ’one minute’diyen Başbakanımız veriyor. Kime veriyor? Bütün dünyayı yöneten İsrail’i ayakta tutan ailelere veriyor.” Bizim değerli para babalarının tutumları da bu “Evet” telaşının kaynağını açık seçik işaret etmiyor mu?!. TÜSİAD’ın ne tür bir manevra ile, Tayyip’le kapıştığı malum.. Ama üyelerinin “Evet” gayreti de ortada.. Öyle olmak zorundalar.. Hortumları ABD’ye bağlı, Amerikanlaşmış sermaye ağaları ne diyebilir ki!!? Önemli siyasetçi Rıfat Serdaroğlu, şu sıralar çok dikkat çekici yazılar yazıyor.. Bir tanımı var, “Başbakan’ın emri ile; AKP iktidarına boğazından bağlı işadamlarının, yağcılık ve dalkavukluk rekoru kırarak, komik duruma düşmelerine rağmen, ’evet’kampanyasına katıldıklarını gördük.” Tayyip ne diyor, “Ekonomik alanda da sıçrama yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Küresel sermaye daha çok akacak...” Mesele budur, “Evet” gayreti bundandır.. Hadi çakma Müslümanlar, milliyetçiler, açın memleketi küresel sermayeye, bitirin Türkiye’yi!.. Bayram hürmetine!.. |
[QUOTE=sivaslıgenç;578316]hele bir seçim olsun sonra göreceğiz %30 mu değil mi.Ama Chpde hiç bir zaman hedef tek basına iktidar olmamıştır olmasıda çok zor.Çünkü alışmışlar Muhalefette herşeye köstek olmaya hoşlarına gidiyor.[/QUOTE]
Böyle dediğine 2011 seçimlerinde pişman olacaksın.Neden bende bu herife oy vermedim diyeceksin.Neyse çok değil haziranda ülke tekrar raya oturacak.Allah Birliğimizi ve Vatanımızı koruyup,ASKER'imize güç versin,moral versin. |
[QUOTE=turkbeyı;578447]Böyle dediğine 2011 seçimlerinde pişman olacaksın.Neden bende bu herife oy vermedim diyeceksin.Neyse çok değil haziranda ülke tekrar raya oturacak.Allah Birliğimizi ve Vatanımızı koruyup,ASKER'imize güç versin,moral versin.[/QUOTE]
:D Hiç zannetmiyorum .Adamda liderlik vasfı yok ki sanki birisi zorla konusturuyormus gibi bir yapısı var, birde Önder Savdan sonra geliyor gibi Chpde.Ayrıca çok boş gündemi var (Villa , Recep Bey vs. vs.muhalefet böylemı olur). Bence sen pişman olma bu adama nerden oy verdım diye :) |
tabiğki evet diycek başka ne diycek
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:42. |