![]() |
Sivas referandumda %76,7 "EVET" dedi
Sivas referandumda % 76,7 evet dedi. % 23,3 hayır dedi.
Katılım oranı % 82,6 Toplam Sandık: 2.186 Toplam Seçmen: 429.621 Açılan Sandık: 2.186 Evet Oyu: 268.669 Hayır Oyu: 81.639 Geçersiz Oy: 5.075 [B]İlçelerin referandum sonuçları:[/B] [B]Sivas Merkez:[/B] Evet %83 Hayır %17 Katılım Oranı: %82,7 [B]Akıncılar:[/B] Evet %76,1 Hayır %23,9 Katılım oranı: %83,6 [B] Altınyayla:[/B] Evet %90,9 Hayır %9,1 Katılım Oranı: 88,2 [B]Divriği:[/B] Evet %31,1 Hayır %68,9 Katılım Oranı: 84,1 [B]Doğanşar:[/B] Evet %93,1 Hayır %6,9 Katılım Oranı: %83,3 [B]Gemerek:[/B] Evet %60,2 Hayır %39,8 Katılım Oranı: %81,5 [B] Gölova:[/B] Evet %84,8 Hayır %15,2 Katılım Oranı: %75,1 [B]Gürün:[/B] Evet: %68,5 Hayır: %31,5 Katılım Oranı: %82,2 [B]Hafik:[/B] Evet: %65,9 Hayır: %34,1 Katılım Oranı: %90,0 [B]İmranlı:[/B] Evet: %35,9 Hayır: %64,1 Katılım Oranı: %86,4 [B]Kangal:[/B] Evet: %65,5 Hayır: %34,5 Katılım Oranı: %83,5 [B]Koyulhisar:[/B] Evet: %74,4 Hayır: %25,6 Katılım Oranı: %78,5 [B]Suşehri:[/B] Evet: %85,8 Hayır: %14,2 Katılım Oranı: %83,7 [B]Şarkışla:[/B] Evet: %77,7 Hayır: %22,3 Katılım Oranı: %81,7 [B]Ulaş:[/B] Evet: %76,5 Hayır: %23,5 Katılım Oranı: %86,8 [B]Yıldızeli:[/B] Evet: %81,4 Hayır: %18,6 Katılım Oranı: %79,1 [B]Zara:[/B] Evet: %58,8 Hayır: %41,2 Katılım Oranı: %82,9 [B]Türkiye'nin tercihi 'evet' oldu...Evet %58 Hayır %42 [/B] Anayasa referandumunda Türkiye'nin 3 büyük ilinden İstanbul ve Ankara'da 'evet' oyları öndeyken, İzmir'de 'hayır' oyları üstün geldi. [B] Bahçeli memleketinde kaybetti[/B] Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı kazandığı illerin çoğunda hayal kırıklığına uğradı. Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'den bile referandumda 'evet' çıktı.İstanbul'da, katılım oranı yüzde 73'te kaldı. İstanbullular'ın yüzde 55'i 'evet' derken, yüzde 45'i hayır dedi. Başkent Ankara'da ise yüzde 54 oranında 'evet' oyuna karşın, yüzde 46 'hayır' oyu çıktı. Ankara'da katılım oranı yüzde 80. Sandıkların yüzde 99'unun açıldığı İzmir'de ise 'hayır' oylarının ezici üstünlüğü var. İzmirliler'in yüzde 63'ü referandumda 'hayır' dedi. Katılım oranı ise yüzde 79. Anayasa değişikliğine halkın yüzde 58'i 'evet' oyu verirken, yüzde 42'si 'hayır' dedi. [B] DOĞUDA SANDIĞA GİDEN 'EVET' DEDİ[/B] Ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu illerinde ezici üstünlükle 'evet' oyu çıktı. En çok “evet” oyu veren il yüzde 96’yla Ağrı oldu. Bu ili yüzde 95 ile Siirt izledi. Daha sonra sırasıyla onu yüzde 95 Batman, yüzde 95 Bingöl, ve yüzde 94 Diyarbakır geldi. SAHİLLER 'HAYIR' DEDİ Referandum sonuçlarının harita görüntüsü ise 2007 Genel Seçimleri ve 2009 Mahalli İdareler Seçimleri'ndeki gibi. Hatay'dan başlayan kıyı şeridi Edirne'ye kadar uzanan iller 'hayır' dedi. Erdoğan'ın sahillerin partisi diye suçladığı CHP, bu kesimler üzerindeki hakimiyetini sürdürdü. Trakya illeri, Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli, Muğla ve Aydın'da 'hayır' oyları uzak ara önde çıktı. Kenan Evren ve Arınç'ın memleketinde 'hayır' kılpayı önde. Tunceli'de 'hayır' oyu yüzde 81 oldu. Onu yüzde 74 oyla Kırklareli takip etti. [B] GÜNEYDOĞU'DA BOYKOT VARDI[/B] En düşük katılımın olduğu il Hakkari'ydi. BDP'nin boykot çağrısıyla birlikte uzun süredir tartışılan katılım oranı, yüzde 6'da kaldı. Şırnak'ta ise katılım oranı yüzde 22'ydi. Şırnak bu sonuçla en az katılımın yaşandığı ikinci il oldu. Baydemir'in Diyarbakır'ında ise katılım oranı yüzde 33'e çıktı. Urfa Bingöl ve Bitlis'te katılım oranı yüzde 70'lerin üstüne çıktı. [B]ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE DURUM[/B] Üç büyük ilde sonuçlar beklendiği gibi çıktı. İstanbul yine Türkiye'nin aynası oldu. İzmir yine CHP'nin yıkılmaz kalesi oldu. Ankara'da ise hayır oylarında ciddi bir artış gözlendi. İstanbul'da 'evet' oyu 55.97 'hayır' oyu ise 44.03 oldu. İzmir'de 'hayır' oyu 63.24, 'evet' oyu 36.76 oldu. Ankara'da ise 'evet' oyları 53.8, 'hayır' oyu 46.2'ye yükseldi. [B]İŞTE EN YÜKSEK 'EVET'OYU VERİLEN 5 İL[/B] * Bingöl: % 95 * Siirt: %95 * Diyarbakır: % 94 * Mardin: % 94 * Hakkari: %93 [B] İŞTE EN YÜKSEK 'HAYIR' VEREN 5 İL[/B] * Tunceli: %81 * Kırklareli: %74 * Edirne %73 * Tekirdağ: %64 * İzmir: %63 İzmir'de Hayır oyları yüzde 62'ye ulaşarak Evet'i geride bıraktı. Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Denizli, Uşak, Antalya, Mersin, Adana, Aydın, Tunceli ve Eskişehir'de Hayır oyları önde. Kalan illerde Evet oyları önde gidiyor. Referandum haritasına bakıldığında Ege ve Akdeniz'in Hayır oyu kullandığı, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Marmara bölgesinde ise Evet oyunun daha etkili olduğu gözleniyor. Türkiye genelinde 'evet' oylarının en düşük çıktığı il Tunceli oldu. Tunceli'de sandığa giden seçmenlerden yalnızca yüzde 19'u 'evet' oyu kullandı.2009 yerel seçimlerinden önce 'buzdolabı' yardımlarıyla gündeme gelen Tunceli hükümetin milletvekili çıkaramadığı tek il olma özelliğini de taşıyor.En az 'evet' oyu kullanan ikinci il ise Edirne'ydi. Geleneksel olarak solun kalesi diye tanımlanabilecek Edirne'de 'evet' oyları yüzde 27'de kaldı.Muğla bu sıralamada üçüncü oldu. Muğla'daki 'evet' oylarının oranı yüzde 31 oldu. [B] 'HAYIR' OYLARININ DİPTE OLDUĞU İLLER[/B] 'Hayır' oylarının en düşük çıktığı il ise Ağrı'ydı. Ağrı'da kullanılan oyların yalnızca yüzde 4'ü 'hayır' yönünde oldu.Doğu ve Güneydoğu'daki birçok ilde 'hayır' oyları yüzde 10'u göremedi. Batman, Bingöl ve Siirt'te yüzde 5, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Van'da yüzde 6, Hakkari ve Bitlis'de yüzde 7, Muş'da yüzde 8 hayır oyu çıktı.İç Anadolu'da en az 'hayır' oyu kullanan il yüzde 21'le Konya, Marmara Bölgesi'nde yüzde 33'le Sakarya, Karadeniz Bölgesi'nde yüzde 24'le Rize en az 'hayır' oyu veren iller oldu. |
Cevap: Sivas yüzde 76,7 "EVET" dedi
Kesin yanlıştır
En son % 67 Hayır bekliyorduk |
Katilim oraniyla evet oylari asagi yukari ayni kesin yanlislik vardir+:)
|
son kararım evet oldu..
|
Yanlışlık yok sonuç böylee
|
Referandum tahmin yarışması yapsaydık keşke :D
Burada da tahminimi dile getirmiştim. [url]http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35975&page=53[/url] |
Cevap: Sivas referandumda 76,7% "EVET" dedi
Herkes için hayırlı ugurlu olsun (Artık 'Hayır'ı rahatca yazabılırım :D).İnşallah ülkemız için en iyisi olur.
|
''Hayır'' Kemal Kılıçdaroğlu'na hayır getiremedi ki ..neyse hayırlısı olsun
|
Hiçbir oyu kullanırken bu kadar heyecanla,istekle kullanmamıştım.Ülkemiz için hayırlı olsun,çok mutluyum!
|
[QUOTE=goramaz;578847]''Hayır'' Kemal Kılıçdaroğlu'na hayır getiremedi ki ..neyse hayırlısı olsun[/QUOTE]
[B]CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun günlerdir yaptığı 'hayır' kampanyasına rağmen oy kullanamayışı internette mizah konusu oldu. * BDP'den son dakika açıklaması: Kılıçdaroğlu'na oy kullanmaması yönünde herhangi bir baskıda bulunmadık!!! * BDP'den yeni açıklama: Kılıçdaroğlu'nun boykot edeceğini bilseydik seçim ittifakı yapardık. * Türk Siyasal Hayatı seni hiç unutmayacak KK ve aylarca meydanlarda coşan oy sandığına koşamayan genel başkan olarak biz de unutmayacağız.. * CHP referandumun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gidecekmiş. "Bizim başkan oy veremedi sayılmaz" diyolarmış.. * Kemalin dediğini yap yaptığını yapma :) * şimdi recep bey demez mi, "daha oy kullanmayı bile beceremeyen adam ülke yönetimine talip oluyo" diye... haksız mı yani? * sayın KILIÇDAROĞLU ne yapıp yapın sandığa gidin deyip de, kendin sandığa gidemeyişini hangi mizah dergisine havale edeceksin? * KK ve eşi evdelerdir. eşi elma portakal soyuyordur. KK: Soy da ver hanım. Eşi: Sus bi oy bile veremedin, yok sana elma melma! * Kılıçdaroğlunun oy kullanamamasını CHP Hayır diyerek yalanladı, KK ise bu konuyu arkadaşlarım araştırıyor rapor hazırlanacak, çözeriz dedi. * KK oy kullanmaması (doğruysa) siyasal intihara yakın bir olay. Nasıl yani ya? Meydanlarda bağır çağır sonra sandığa gitme... * acaba KK dünkü maçtan çok etkilenip son salisede oy kullanarak kahraman olacağınımı sanıyo:S * KK'ye gelsin bu şarkı: oy oy oy oy oyyy oyy aman! * KK hayırsız çıktı! Madem oy kullanmayacaktın niye meydanlarda nutuk attın o zaman. Soyadını Kılıçdaroylu olarak değiştirebilirsin * KK'nın bu şekilde oy kullanamaması Türk demokrasisinin hali açısından da çok üzücü..CHP'de birileri hesabını verse bari.. * oy'una sahip çıkamayan kk, bir ülkeye nasil sahip cıkabilir Allah askına * iyi güzel de bu KK oy kullanamadığını bugün mü keşfetti? nerde benim seçmen kağıdım demedi mi? * Ama sabah Ankara'da oy kullanacak dediler KK için, olmadı yani. Sen o ka hayır mitingi yap bir hayır'ı esirge, hayır'sız insan. Sezonun asist kralı kemal kılıçdaroğlu konuştu; "atmaktan çok attırmayı seviyorum" Kılıçdaroğlu "Hayır" lısını yaptı oy kullanmadı... BDP'den son dakika açıklaması: Kılıçdaroğlu'na oy kullanmaması yönünde herhangi bir baskıda bulunmadık!!!" [/B] |
[B][COLOR="Indigo"]Şaka bir yana Türkiye geneli Evet oyları yüzde 58 ile Sivas'ın plakasına denk geldi. [/COLOR][/B]
|
Dilerim ki ülkemiz için en hayırlısı bu olmuştur
inşallah biz yanılmışızdır :( |
[B]Biri yoruma gülmek için 4-5 yoruma gülücük koymanıza gerek yok.
Yarını bekleyin siz.Daha önceleride eskiyi beklerdiniz.He hal olduğunuz belli.Millet sizin gibilerden nefret ediyor. Milleti dinden uzaklaştıran tayyip erdoğan gibi sağ parti liderleri ve partileridir.Örümcek kafa yapılıların biriktiği her yer yuvanızdır.Bence dibni kullanmayın ehl-i beyt sevgisi ile kuşanın ,yezid olmayın.[/B] Forum'dan aldigim bir mesaj ! Ömrümcek kafali olmak Onur duyarak HAYIRLI OLSUN DIYORUM! Oy kullanamadim ama kullanan ve Evet diyenlerin ellerine saglik! |
[QUOTE=Kasım Öktem;578841]Referandum tahmin yarışması yapsaydık keşke :D
Burada da tahminimi dile getirmiştim. [url]http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35975&page=53[/url][/QUOTE] tebrik ederim gerçekten tahminler cok kuvvetli olmuş:) |
[QUOTE=Dilsad Hatun;578860][B]Biri yoruma gülmek için 4-5 yoruma gülücük koymanıza gerek yok.
Yarını bekleyin siz.Daha önceleride eskiyi beklerdiniz.He hal olduğunuz belli.Millet sizin gibilerden nefret ediyor. Milleti dinden uzaklaştıran tayyip erdoğan gibi sağ parti liderleri ve partileridir.Örümcek kafa yapılıların biriktiği her yer yuvanızdır.Bence dibni kullanmayın ehl-i beyt sevgisi ile kuşanın ,yezid olmayın.[/B] Forum'dan aldigim bir mesaj ! Ömrümcek kafali olmak Onur duyarak HAYIRLI OLSUN DIYORUM! Oy kullanamadim ama kullanan ve Evet diyenlerin ellerine saglik![/QUOTE] ???????.......... |
Ülkemiz için hayırlı olsun. İnşaallah bundan sonra egemenlik kayıtsız, şartsız milletin olur ve referandumun parti oylaması olmadığını da herkes öğrenir...
|
[QUOTE=Ebrulum;578862]???????..........[/QUOTE]
Anliyamadim ?? |
Öyle görülüyor ki “eden yaranır” misali Sivası’mıza yapılanlar az gelmiş bir sekiz yıl sonra bu tempoyla Sivas’ımız nerede olacaktır, ya Kayseri yada Malatya ilçesi olduğumuzda aynen bugünkü gibi hiç şaşırmayacağım.
|
Her ne olursa olsun sonuçta halkın tercihi. Demekki kazanan daha çok ikna edici kabiliyete sahip, bazen bazı şeyleri çok iyi bilirsiniz fakat bu karşı tarafın anlamaması kadar anlatanında kabiliyetine bağlıdır biraz. Demokratik bir tercihtir saygı duymak gerekir. Herkes ülkem için çalışacağım der, siz hiç gördünüzmü ben ülkemin kötülüğü için çalışacağım diyeni? Hayırcılarda en az evetçiler kadar bu vatanın evladı ve ülkesini seviyor.
Hayırlısı olsun diyelim. |
[QUOTE=leblebi82;578857][B][COLOR="Indigo"]Şaka bir yana Türkiye geneli Evet oyları yüzde 58 ile Sivas'ın plakasına denk geldi. [/COLOR][/B][/QUOTE]
evet benimde aklıma geldi ama bir türlü belirtememiştim. acaba tayyip efendi sivasa artık verdiği sözleri tutacakmı merak ediyorum? |
bütün amacı kendini oylatmak egosunu tatmin, birde abdullah güle ders vermekti bu ders ayrıca fetoyada verildi, cumhurbaşkanının artık bu parlemento yeni anayasa yapamaz demesinden iki gün sonra apar topar hazırlanan bu anayasa tepedeki güç savaşının tayyip lehine sonuçlandığının göstergesidir, yeni bir putin doğuyor sonuçlarını hep beraber yaşayıp göreceğiz hayırlı olsun hepinize
artık ülkücler toplumsal bağı kalmamış git gide pkk ile çatışan küçük çetecikler haline dönüştürülüp ileri vadede hükümetin planına göre iyice marjinalleştirilip daha sonrada toplumda yılgınlık yaratılacak ve parti terör yaratıyor gerekçesi ile kapatılacak, sivas ve benzeri orta anadoludan çıkan oylar bunu gösteriyor, mhp artık tabansız bir parti, bbp ise zaten akpnin içinde eridi çoktan |
[B] Referandumdan evet cıktı diye zafer cığlıkları atmayalım.Ve yine bazı kardeşlerimiz referandumdan hayır cıktıda yenik düştük kaygısına kapılmasın. Sonucta her kesimde bu ülkenin insanı.Bence herkes bu cennet ülkemizin kalkınması için mücadele ediyor.Sadece mücadele ediş yollarımız ayrı.Bu referandumda evet diyenler kunun maddelerinin tamamını benimsedikleri için evet dediler.Hayır diyenlerin bir kısmıda bazı maddeleri beğenmedikleri için hayır dediler.Yoksa kimse 12 eylülün darbeci rejimini savunacak değil. Demokratik tercihlere saygı duyuyorum.Bu süreci geride bıraktık.Referandum oldu bitti. .Bundan sonrasını hükümet yetkililerine bırakıp kendi işimize bakalım.Her ülke insanı layık olduğu şekilde yönetilir.Hakkımızdan hayırlısı.[/B]
|
abi ben de evet dedim ama maddelerin hepsinin beğendiğim için değil. Tepki oyuydu verdiğim. ama %58 çok büyük bir oran değil. Bir de katılım yüzdesinin hesaba katın. BBP SAADET VE AKP VE MHP DEN DE GELDİ BU tercih. Şu an yapılması gereken bence en büyük değişiklik seçim barajının düşürülmesi olmalı ..
|
Fransız Resmi Televizyon Devlet Kanalı TF1 de yayınlanan Ana Haber Bülteninde Türkiye’deki Referandum ile ilgili Bebek Katili Apo´nun kız kardeşi Fatma ÖCALAN 12 Eylül günü EVET oyu vereceğini söyledi.
1980 den beri Doğuda Bağımsız Kürdistan için binlerce Kürt gencinin şehit olduğunu söyleyen Fatma ÖCALAN “12 Eylül de tabii ki EVET vereceğim. Abdullah ÖCALAN Ağabeyimin Hapisten çıkması için, Özerk Kürdistan için verilen binlerce Şehit Kürt genci için elbette EVET vereceğim” dedi… "Abdullah ÖCALAN Ağabeyimin Hapisten çıkması için, Özerk Kürdistan için, verilen binlerce Şehit Kürtgenci için elbette EVET vereceğim" dedi. Fransız Resmi Televizyon Devlet Kanalı TF1 de yayınlanan Ana Haber Bülteninde Türkiye’deki Referandum ile ilgili Bebek Katili Apo´nun kız kardeşi Fatma ÖCALAN 12 Eylül günü EVET oyu vereceğini söyledi. 1980 den beri Doğuda Bağımsız Kürdistan için binlerce Kürt gencinin şehit olduğunu söyleyen Fatma ÖCALAN “12 Eylül de tabii ki EVET vereceğim. Abdullah ÖCALAN Ağabeyimin Hapisten çıkması için, Özerk Kürdistan için verilen binlerce Şehit Kürt genci için elbette EVET vereceğim” dedi… AKP ve Tayyip ERDOGANIN da Şimdiye kadar gelen Türk Hükümetleri içinde Kürt Konusuna en sıcak bakan Hükümet olduğunun altını çizen Fatma ÖCALAN “ İnşallah Tayyip Erdoğan´da Turgut ÖZAL gibi Ergenekoncu Türkler tarafından bir suikast ile Öldürülmez” temennisinde bulundu… evetçiler yanlız değilsiniz apocularda evet dedi |
[QUOTE=abircan;578960]Fransız Resmi Televizyon Devlet Kanalı TF1 de yayınlanan Ana Haber Bülteninde Türkiye’deki Referandum ile ilgili Bebek Katili Apo´nun kız kardeşi Fatma ÖCALAN 12 Eylül günü EVET oyu vereceğini söyledi.
1980 den beri Doğuda Bağımsız Kürdistan için binlerce Kürt gencinin şehit olduğunu söyleyen Fatma ÖCALAN “12 Eylül de tabii ki EVET vereceğim. Abdullah ÖCALAN Ağabeyimin Hapisten çıkması için, Özerk Kürdistan için verilen binlerce Şehit Kürt genci için elbette EVET vereceğim” dedi… "Abdullah ÖCALAN Ağabeyimin Hapisten çıkması için, Özerk Kürdistan için, verilen binlerce Şehit Kürtgenci için elbette EVET vereceğim" dedi. Fransız Resmi Televizyon Devlet Kanalı TF1 de yayınlanan Ana Haber Bülteninde Türkiye’deki Referandum ile ilgili Bebek Katili Apo´nun kız kardeşi Fatma ÖCALAN 12 Eylül günü EVET oyu vereceğini söyledi. 1980 den beri Doğuda Bağımsız Kürdistan için binlerce Kürt gencinin şehit olduğunu söyleyen Fatma ÖCALAN “12 Eylül de tabii ki EVET vereceğim. Abdullah ÖCALAN Ağabeyimin Hapisten çıkması için, Özerk Kürdistan için verilen binlerce Şehit Kürt genci için elbette EVET vereceğim” dedi… AKP ve Tayyip ERDOGANIN da Şimdiye kadar gelen Türk Hükümetleri içinde Kürt Konusuna en sıcak bakan Hükümet olduğunun altını çizen Fatma ÖCALAN “ İnşallah Tayyip Erdoğan´da Turgut ÖZAL gibi Ergenekoncu Türkler tarafından bir suikast ile Öldürülmez” temennisinde bulundu… evetçiler yanlız değilsiniz apocularda evet dedi[/QUOTE] Doğuda neden evetler yüksek çıktı?çünkü oy kullanmaya sadece evetciler gitti,hayırcılarmı nerde geride kalan yaklaşık %70 lik kesim, burdan bi sonuç çıkarabilirsiniz umarım:) |
[QUOTE=engineer58;578961]Doğuda neden evetler yüksek çıktı?çünkü oy kullanmaya sadece evetciler gitti,hayırcılarmı nerde geride kalan yaklaşık %70 lik kesim, burdan bi sonuç çıkarabilirsiniz umarım:)[/QUOTE]
kürtler alacağını aldı bunu sende bende göreceğiz önmüzdeki 6 ay 1 yıllık süreç bunun somut tartışmalarının yaşanacağı süreç olacaktır, akp ye destek olan mhp daha çok elim kırılsaydıda bunları parlementoda desteklemeseydim diyecek |
kIlıçdaroğlu önderliğinde şahlanan bir trendin etnik ve mezhepsel hezimeti oldu bi noktada da....çok iyi izledim ve gördüm..anadolumu hor görürsen bidon kafalı ,bası çapıtlı ,göbeğini kaşıyan ,alırsınız cevabınızı.....kale kımın elındekı el değişdirsin..yuru anadolum kım tutar senı....üç beş çapulcu çöreklenmişler bi yere yargı bızım ordu bızım devlet bızım sanırlarmış..hadi ordan hadi anca...boyunuzun olcusu bu...kındarlıkla sız göturdunuz bu işi...kucağımız açık ya gelırsınız yada gelmez sız bılırsınız..ayağınıza gelen olmayacak....halk yonetıme resmen el koydu hayırlı olsun..
|
Burada CHP yi kutlamak lazım. Oy oranını bayağı yükseltmiş %42 de büyük pay sahibi.
Şimdi herkes olurmu diyecek MHP+DP+ vs. si var. Bana göre MHP tabanıının çoğu evet'i tercih etti. %16 'lık MHP oransal olarak %4 lük bir kesimi sanıyorum Hayır'ı tercih ettiği anlaşılıyor. Örnek verecek olursak. Herkesin oy oranı üç aşağı beş yukarı belli zaten: AKP: %37 MHP:%12 (evet) SP: % 5 BBP: % 3 Mht. % 1 İşte Evetçilerin oy oranları. % 58 CHP: % 36 MHP:% 4 (hayır) DP:% 1 Mht.% 1 Hayır oy oranları % 42 Güneydoğuyu hesaba katmıyoruz. Boykot etmek evet demekten farksız olduğu için. Orada o bölgede evetler ondan dolayı yüksek görünmüştür. İyisiyle kötüsüyle bir referandum daha bitti, kazananı tebrik ederiz, üzüldüğüm tek nokta bu kanunlar bakanlar kurulu kararı ile oluşacak iken böyle referandum yoluyla 155 Trilyon lirayı çöpe attığımızdır. Düşününkü şu ekonomik darboğazda o parayla neler yapılmazdı? Zamanla bu elektirik+yol+su+doğalgaz olarak cebimize yansıyacaktır bundan kimsenin kuşkusu olmasın. |
[QUOTE=Arif Coşkun;578971]Burada CHP yi kutlamak lazım. Oy oranını bayağı yükseltmiş %42 de büyük pay sahibi.
Şimdi herkes olurmu diyecek MHP+DP+ vs. si var. Bana göre MHP tabanıının çoğu evet'i tercih etti. %16 'lık MHP oransal olarak %4 lük bir kesimi sanıyorum Hayır'ı tercih ettiği anlaşılıyor. Örnek verecek olursak. Herkesin oy oranı üç aşağı beş yukarı belli zaten: AKP: %37 MHP:%12 (evet) SP: % 5 BBP: % 3 Mht. % 1 İşte Evetçilerin oy oranları. % 58 CHP: % 36 MHP:% 4 (hayır) DP:% 1 Mht.% 1 Hayır oy oranları % 42 Güneydoğuyu hesaba katmıyoruz. Boykot etmek evet demekten farksız olduğu için. Orada o bölgede evetler ondan dolayı yüksek görünmüştür. İyisiyle kötüsüyle bir referandum daha bitti, kazananı tebrik ederiz, üzüldüğüm tek nokta bu kanunlar bakanlar kurulu karraı ile oluşacak iken böyle referandum yoluyla 155 Trilyon lirayı çöpe attığımızdır. Düşününkü şu ekonomik darboğazda o parayla neler yapılmazdı? Zamanla bu elektirik+yol+su+doğalgaz olarak cebimize yansıyacaktır bundan kimsenin kuşkusu olmasın.[/QUOTE] [B]Her şeye para buluyorlar ama emeklilere gelince yok ne yapalım diyorlar tirilyonları sokaklara reklam yapmak için sacan daha iktidara gelir gelmez banka zedeye faizciye 50 milyar doları bulan allah korkusu olmayan bu hükümeti emeklimize görüdüğ bu zulümden sonra asla tasvip etmiyorum bu hükümet haksızlığın,soygunculuğun önde gidenleridir [/B] |
[QUOTE=kasparix;578968]kIlıçdaroğlu önderliğinde şahlanan bir trendin etnik ve mezhepsel hezimeti oldu bi noktada da....çok iyi izledim ve gördüm..anadolumu hor görürsen bidon kafalı ,bası çapıtlı ,göbeğini kaşıyan ,alırsınız cevabınızı.....kale kımın elındekı el değişdirsin..yuru anadolum kım tutar senı....üç beş çapulcu çöreklenmişler bi yere yargı bızım ordu bızım devlet bızım sanırlarmış..hadi ordan hadi anca...boyunuzun olcusu bu...kındarlıkla sız göturdunuz bu işi...kucağımız açık ya gelırsınız yada gelmez sız bılırsınız..ayağınıza gelen olmayacak....halk yonetıme resmen el koydu hayırlı olsun..[/QUOTE]
kimin kimi kucağına oturttuğu tartışılır zamanı gelir görürsün kucaklar kimin kucağı, nerede oturduğunu |
Millet kararini verdi, egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir diyen sizler neden aziz milletin kararina saygi duymuyorsunuz? Yoksa bu kayitsiz sartsiz egemenlik sartli ve kayitli mi?
|
[QUOTE=sandalli;579058]Millet kararini verdi, egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir diyen sizler neden aziz milletin kararina saygi duymuyorsunuz? Yoksa bu kayitsiz sartsiz egemenlik sartli ve kayitli mi?[/QUOTE]
Birşey demedik ağam egemenlik artık kayıtsız şartsız Recep Tayyip Erdoğan'ın oldu niye gızıyonki ;) |
Sayın çoşkun düşünce delikanlısı ol soyle bundan önce egemenlık peki kimindi isim isim donem donem istiyorum seksen den basla .....
|
[QUOTE=kasparix;579062]Sayın çoşkun düşünce delikanlısı ol soyle bundan önce egemenlık peki kimindi isim isim donem donem istiyorum seksen den basla .....[/QUOTE]
İktdidar da olanlar egemen olmuyor mu bulunduğu yerlere seni neden ilgilendirdi bu kadar yanlış birşeymi söyledim sen delikanlı ol söyle bakalım ? |
Yanlış anlamayın çoşkun bey hakaret yok düşünce delikanlısı dememi...iktidar da olanlar egemen diyorsanız tamam birşey demiyorum...eğer harbiden inanıyorsanız buna...demierl...ecevit...özal..bunlar mı egemendi yani...y. ne diyim ...
|
Oy oranı doğruyu değil, milletin tercihinide değil sadece ne kadar olaylara duyarsız bir millet olduğumuzu gösterir. Yani çoğunluk psikolojisi...
Eğer böyle olmasaydı; - Hoca efendi Yani Türkiyede en kalabalık cemaatın ABD de huzur içinde yaşayan zatı ; Muhterem 12 Eylül İhtilalinin mimarı Kenan Evren'e o gün Allahın arslanı, bu günde "ihtilalci darbeci" lere ölüler bile hayır demeli; dediğinde millet bunu hatırlamalıydı... - Yine 12 Eylül anayasasını %92.7 ile desteklerken yanlışlığı varsa o gün bakmalıydı, - Yarinde AKP nin başındaki siyasi muhteremden daha kurnaz, daha milleti iyi kandıran birisi çıkınca buna yanlış dememesi için hiç bir sebebi yoktur.. - Şimdi Bölücü başı Karayılan federasyon istiyor, "ateş kesi ben kesdim Başbakanda sözünde dursun, eğer ben kesmeseydim bu kadar oy alamayacatı" diyor. Bence o evet denilen yerleri onlara tamamen verelim rahatlayalım, hiç değilse sahilde bi kaç ilimiz kalmış olur. Hem hazır S tv de kahraman asker filmlerini kahraman PKK eylemcileri diye sessiz sedasız değiştirir, nede olsa okulları var onca okullar güven içinde kalmalı, milletde dününü hatırlamaktan aciz...2023 yılına ne kaldı, Büyük Orta Doğu Projesine adım adım... - 12 Eylül sonrası üniversitelerde kavga bitmişti, zaten devlette düşünmeyen gençlik projesini geliştirmiş, sev-genç dalgası başlatmıştı. Bu dalga şehirlerde tuttu ama doğunun dağlarında tutmadı.... - Tabi bu millet doğru adım atmayı düşünmezse Allah ta çalışan şer mi hayırmı bakmaz, kim çalşıyorsa ona veririr. Şeriatın kanunu bu çünki... Yani kazanan doğru değildir, çalışandır... |
HAK
Hak, Onu bulmak, Ona nefer olmak, Ne kadar zor, uzak ırak. küçük elinle vurarak, Bir bıçak sırtı, Bulmak. hak, Aramak, yağar sağanak, Dolulara tutunarak, Bazan yapayalnız ıssız, Davanızda yalnız, deli gözüyle, dışarda, Der; Alemler, haklı olsan, taraflar bulsan, İşte o zaman kork, haktan uzaklaşıyorsan, Kesret, çokluk taraftar çoşku, İşte o zaman kalkar kalpten korku, Dağılır Rahmandan gelen, Olsaydı eğer; HAK, Çoklukta; Ne işi vardı Peygamberlerin yoklukta... Hak çoğunlukta olsaydı, Peygamberler haksız olurdu... balix.13920-10101.ank |
Başbakanımız ve onu sevenler ne zaman tenkit edilse, biz seçimde şukadar oy aldık, halk bizi istedi ne istersek yaparız diyorlar.
Kendilerini bazen yasaların üzerinde görüp aleyhlerine alınan tüm kararlarda bunu öne sürüp duruyorlar... Onların aleyhine yazı yazanları, yorum yapanları demokrasiye ihanet ile suçluyorlar. Onlara göre bugüne kadar halk onlara oy verdiğne herkes biat etmeli susmalı idi. Çoğunluk seçti diye herşeyde haklı olunmaz, seçilenide denetliyen bir mekanizma ve azınlıkta kalanın hakkınıda koruyan sistem işte demokrasi budur. Diğeri ise diktatörlüktür. Başka bir adı olamaz. |
[B]Sivasta evet oylarının 76,7% çıkması gayet normal.[/B]
|
Son zamanlarda Sivas'a yapılanlar ortada,burada yapılan haksızlıklar eksiklikler hep dile getirildi, gündeme taşındı. gelinen tabloya göre bence bunun tersi olmalıydı ki, karşı tarafa uyarı olsun... Ben pek normal karşılamıyorum hatta anormal karşılıyorum.
Bu şuna benziyor Biri bana haksızlık yapıyor, bana ne vermişse geri alıyor, verdiği sözleri tutmuyor ama ben yine onu destekliyorum. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:09. |