Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Sivas Belediyesi (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Sivas Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=37117)

Cley 07.12.2010 19:07

Sivas Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?

[B]Evet memnunum
Hayır memnun değilim[/B]

BOUN 07.12.2010 20:51

Cevap: Sivas Belesiyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?

Sivas Belediyesi'nde Doğan Ürgüp dönemi başlayalı bir buçuk yılı geçti, iki yıla yaklaşıyor. Yaz mevsimlerini çalışma sezonları olarak baz alırsak iki çalışma dönemi geride kaldı, önlerinde sadece üç yaz sezonu var. Geçen iki yılda Sivaslıların genel olarak beklentileri neydi, mevcut belediye Sivaslılara ne verebildi, hatta ortalama halkın beklentilerini aşabilen projeleri ne ölçüde gerçekleştirebildi buna bakmak lazım.

Belediyenin ilk sezonu icraati (bu site forumlarında yoğun eleştiri almıştı) sadece Yenişehir kavşağı açılışından ibaretti. O zaman bir çok kişi yönetimin daha ilk yılı olduğunu, ilerleyen yıllarda büyük projelerin hayata geçirilebileceğini söylemişti. Ancak üzerinden bir yıl daha geçti, maalesef belediyemiz ikinci iş sezonunda da bir önceki belediyenin başladığı Paşabahçe, Ak-Su, Atatürk caddesi yenileme vb projelerin tamamlanmasından bile aciz kaldı.

Şimdi denilebilir ki 'iki sezon geçti ama, daha üç iş sezonu var, o zaman diliminde de büyük projeler yapılabilir', hatta diyebilirsiniz ki 'bir önceki başkan da ilk yıllarında eleştirilmişti, şimdiki başkanın ilk yıllarında eleştirilmesi normaldir' ancak şunu unutmamak gerekir ki, Sami Aydın daha seçime girmeden 'Mısmılırmak'ta kayık yüzdüreceğim' deyince herkes gülmüştü. Yani adamın işbaşına gelmeden kent meydanı, Ak-su, Paşabahçe vb şehre değer katacak projeleri mevcuttu.

Aynı şeyi maalesef Doğan Ürgüp için söylememiz çok zor. Geçmiş dönemden gelen bir takım güzel projeleri kör topal ilerletme dışında Doğan Ürgüp ve ekibine özgü, Sivas'ın çehresini değiştirecek bir tane proje söyleyebilir misiniz?

Şimdi tek tek Doğan Bey'in üzerinde durduğu projelere bakalım:

[U]Sıcak Çermik:[/U] Doğan Bey henüz belediye başkanı seçilmeden önce göreve gelirlerse 5 yıl içerisinde Sıcak Çermiğ'te otel kapasitesinin en az 3000 yatak civarında olacak seviyeye çıkartılacağını belirtmişti. Ortalama bir beş yıldızlı otelde 400-500 yatak kapasitesi bulunduğunu göz önüne alırsak, en az 5-6 tane beş yıldızlı otelin Sıcak Çermik'e kazandırılacağı anlamına geliyordu ki, gelinen nokta bugün itibariyle yapılan bazı iyileştirmeler ve altyapı çalışmaları dışında neredeyse sıfır!!!

[U]Ulu Camii - Kale evleri - Gök medrese bölgesinin tek bir komplekse dönüştürülmesi:[/U] Açık konuşmak gerekirse beni Doğan Bey'in projeleri içerisinde en çok umutlandıran ve heyecanlandıran proje bu idi ancak gelinen nokta, son iki yıl içerisinde yine sıfır!!!

[U]Paşabahçe'nin büyültülmesi:[/U] Bu bölgede Sami Aydın döneminden sonra ki iki sezonda hemen hemen hiç gelişme olmadığını, sadece son bir iki ay içerisinde Karayolları tarafından duble yol yapımına başlandığını, ve belediyenin bir hidroelektrik santrali kurarak eski göleti canlandırma çalışması olduğunu biliyoruz. Şu an için daha çok yolun başındayız ve notum on üzerinden bir!!!

[B]İmar revizyonu ve kentsel dönüşüm:[/B] Sivas için en hayati ihtiyaç iken maalesef geçen belediye tarafından hazırlıklarına başlanan imar revizyonu tam anlamıyla yürürlüğe sokulamamıştır. Ayrıca Ferhatbostan mahallesi civarında kentsel dönüşüm projesi için Toki ile görüşüyorlar. Ne görüşmeymiş arkadaş, iki yıldır bitmedi? Ne zaman biteceği, çalışmanın ne zaman başlayacağı ise meçhul! Verilen emekleri gözeterek on üzerinden iki veriyorum!!!

[U]Tarihi eser restorasyonları:[/U] Çorapçı Hanı restorasyonu nihayet başladı, Kolağası konağı aynı şekilde. Ancak koskoca Behrampaşa hanı için geçen iki yıl zarfında hep hazırlık yapıldığını duyuyoruz. Sanki yıkılıp yeniden inşa edilecek mübarek??? Ayrıca Sami Bey'in Sivas'a kazandıdığı kent meydanı projesine henüz en ufak bir katkıda bulunulamadığını da göz önünde bulundurarak, diğer eksiklere rağmen emeği gözetiyorum ve on üzerinden üç veriyorum!

Projesizlik: Evet en önemli konu projesizlik! Yukarıdaki projeler her ne kadar bitirilememiş veya başlanılamamış olsalarda elbette değerli projeler ama gel gör ki Sivas'a çağ atlatma iddiasıyla gelenlerden henüz Sivas'a çağ atlatacak büyük projeler göremedik! Kendilerinden ricamız hiç olmazsa eski dönemlerde dile getirilen büyük projeleri hayata geçirerek Sivas'a hizmet etmeleridir. Nedir eski projeler: Mevlana mahallesini Çayyurt'a bağlayacak olan tünel, Kuzey çevreyolu, Kent Meydanının genişletilmesi, Kızılırmak projesi, Terminalin taşınması, Aksu ve Paşabahçe projelerinin tamamlanması vb vb vb

LaEdri 07.12.2010 23:04

2 yıla yaklaşılıyor.Sanırım eleştirilerimizi dilimizden çıkarma zamanı yaklaşıyor.Oratda bir projesizlik var.Ortada gerçekten kayda değer bir durum yok.Pazar günü Ak-Su'da idim ve suyun halini görünce çok üzüldüm.İlgilenilmediği kesin.Yukarıda belirtilen durumlar dışında söylenecek çok şey yok aslında.Zamansız,habersiz su kesintilerinden zaten bıktık ve bu duruma alıştık.tekrar söylemeye gerek olmamalı!

İsmail Özçelik 08.12.2010 01:26

Memnun değilim. Neden peki?
1. Şehre katkı sağlayacak kendilerine ait önemli bir proje yok.
2. Yapılan projeler de takipsizlik var, iş yapılıyor ancak nasıl yapıldığı önemli değil iyi veya kötü.
3. Bence önemli bir sorun olan toplu ulaşım için hala çözüm yok
4. Sivas hala tek merkezli ve sunulan çözüm yok
5. Eski projeler rafa kaldırıldı.(Kuzey çevre yolu, tünel..)
6. Ulaşım master planı hala yok.
7. Otogar yerinde duruyor, hızlı tren entegrasyonu düşünülmüyor.
8. Metro/Tramvay/LRT için fizibilite veya proje geliştirme yok
9. Trafik için alternatif çözüm yok (Bazı caddeler tek yön yapılabilir)
10. İmar planı yapılması yerine hala tadilatlarla uğraşılıyor

Daha olmayan çok şey var ama bunlar bile olmayacağı için diğerleri pek de önemli değil.

Arif Coşkun 08.12.2010 11:35

Bu konuda elbetteki söz orda yaşayan değerli hemşerilerimizde, onlar daha iyi yorumlayacaklardır. Biraz daha zamana ihtiyaçları olabilir.

aktassa 09.12.2010 12:48

Ben Sivas dışında yaşıyorum ve genelde senede bir defa gelebiliyorum.
Sivas'ın yıllardır halini hiç ama hiç beğenmiş de değilim.
Ne zaman Sivasa gitsem ya bir yerler kazılmış inşaat başlamış, yada bakımsızlık göütürüyordu.
Her ne kadar AKP sempatizanı değilsem de Doğan Ürgüp'ün paifliğini görünce Sami AYDIN'ı aramamak elde değil.
Rahmetli Reis Muhsin YZICIOĞLU'na gösterilen saygının sonucu seçilen bir başkanın onun mirasına böyle davranmasına üzülüyorum.
Kısacası şu anki başkandan memnun değilim ama birşeyler yaparsa kendisini yerdiğim gibi överim de.

BOUN 17.12.2010 22:23

Sivas Belediyesi'nin önce eski garajlar bölgesinde işadamlarıyla uyuşmazlığa düşmesi, sonra 30 kişinin çalıştığı ve Sivas'ın tek yumurta fabrikası olan bir işyerini yerle bir etmesi, bir önceki olayın tesadüfen yaşanmadığını, memlekette iş yapan insanlara karşı 'dediğim dedik' havasının empoze edildiğini görüyoruz. Buradan iş yapmayan belediyeye ünlü düşünür Diyojen'in sözüyle sesleniyorum: Sivas'a gölge etmeyin, memleketim başka ihsan istemez!

kendalli 17.12.2010 23:03

bizim kadar memleketini seven ve bir o kadarda farkinda olmadan dusmanlik eden genis bir topluluk dunyada olamaz...

besyo_cu 27.12.2010 20:51

[B]Yoruma bile gerek duymadan HAYIR.[/B]

Cley 27.12.2010 21:00

[B]Ortada bir çalışma göremediğim için bişey diyemiyorum. Çalışma görürsem oy kullanırım. [/B]

Salim58 28.12.2010 09:18

Cevap: Sivas Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?

[B][I][U][CENTER]Başkan Ürgüp 2010’u değerlendirdi [/CENTER][/U][/I][/B]

[B]Sivas Belediyesi tarafından 2010 yılında kent için önem taşıyan çeşitli yatırımlar ve çalışmalar tamamlandı.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas için en önemli işlerden birinin “imar revizyon planı”olduğunu söyledi. [/B]
[COLOR="Blue"][FONT="Arial Black"]Şehir meydanına bir sosyal tesis açtıklarını, muhtarlar için yeni binaları faaliyete soktuklarını, belediye binasının tadilatını yaptıklarını anlatan Ürgüp, “Köpekler Sivas için çok önemli bir sorundu, köpek barınağını tamamlayarak 1 yıldır Sivas'ı köpeklerden arındırdık” diye konuştu.
Ürgüp, akıllı sayaç uygulamasına da geçtiklerini, şu anda 5 bin civarında abonesi olduğunu, yeni abonelere artık akıllı sayaç verdiklerini belirterek, Türkiye'deki en ucuz akıllı sayacı temin eden belediyenin Sivas Belediyesi olduğunu savundu.
Ulu Cami çevresinde geçici bir çevre düzenlemesi yaptıklarını belirten Ürgüp, şehrin manevi dinamikleriyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü anlattı.
Termal turizm alanında yaptıkları çalışmalara da değinen Ürgüp, ''Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik Kaplıcalarında bir modernizasyon ve aynı zamanda tadilat da yaparak buraları daha düzenli hale getiriyoruz. Soğuk Çermik'e 18 tane ayrı bungalov tipi ev yaparak önümüzdeki dönem faaliyete sunacağız. Sıcak Çermik'te yeni iş merkezleri, iş alanları yaptık. Onun ötesinde Sıcak Çermik'te otellere sıcak su vererek 2 yeni havuzun inşasına başladık. İkisi de kapalı havuz. Bunu da inşallah yaz döneminde faaliyete sokmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

[/FONT][/COLOR][B]2011 YILINDAKİ HEDEFLER [/B]

2011 yılında yapmayı planladıkları çalışmalara da değinen Ürgüp, şunları kaydetti:
''Önümüzdeki yıl da inşallah Paşa Fabrikası Mesire Alanı'na yeni bir sosyal tesis, hizmet alanları tesisi koyarak 265 dönümün tamamını yeniden tasarlayacağız. Önümüzdeki dönemde Sevgi Evleri Projesi'ni tamamladıktan sonra Yetiştirme Yurdu'nun alanı yaptığımız protokol gereği belediyemize geçecek. Orada bir kültür merkezi projesi oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Onun dışında kentsel dönüşümle ilgili faaliyetlere başlayacağız. Kızılırmak çevre düzenlemesini yapıyoruz, 250'şer metre koruma altına alacağız. Tarihi mirasın yaşatılması açısından kalenin etrafının açılması projesine önem vereceğiz. Bu konuda sayın Başbakanımızdan da destek istedik. İnşallah bu projeye de başlayacağız.''

[B][I]2010 yılında yapılan çalışmalara bakacak olursak büyük bi başarıdan söz etmemiz mümkün değil.2011 de daha iyi çalışmalar yapılırmı bekleyip görmek gerek.[/I][/B]

LaEdri 03.01.2011 21:14

Bir gün elektirk gider,bir gün su gider,bir gün ikisi de gider.Bu cümleyi yazmaktan nefret ediyorum ama lanet olası sular yine kesik ve artık saymıyorum..:)

alperkorkmaz58 03.01.2011 22:30

1967 kere hayır

H_Turan 03.01.2011 22:31

[QUOTE=LaEdri;591352]Bir gün elektirk gider,bir gün su gider,bir gün ikisi de gider.Bu cümleyi yazmaktan nefret ediyorum ama lanet olası sular yine kesik ve artık saymıyorum..:)[/QUOTE]

Haberin Olmadan Boruları Değiştiriyordur Belediye:D

bilgin_58 04.01.2011 14:33

Başkan bu kariyerin altında eziliyor, bu yükü taşıyamıyor, 300 binlik bir şehirde ne bir planlama var nede doğru dürüst yaşam alanları,
Belediyenin görevi; Halktan aldığı verğileri halkın yararı için kullanmaktır, belediyenin neyi kaldı, özbelsan, özel halk otobüsleri, falan derken küçüldükçe küçüldü,
Sivasın doğu çıkışında Atatürk'ün karşılandığı Paşapınarı denilen bir yer var bir gün gelsin de oranın içler acısı halini görsün, önceki belediyelerin yaptığı güzel işleri köreltmesin bişey istemiyoruz, ayrıca bir daha seçileceğine de inanmıyorum, boşu boşuna Sivas'ın 5 yılı heba oldu uçtu gitti,

Deveye sormuşlar:
-Niye boynun eğri_
-Deve cevap vermiş nerem doğru ki;

Hangisini sayalım, yazmakla bitmez ki, sosyal tesismiş, peeeeeeh hazır binayı benim çocukta açar ya , köpeklere sığınak yapmış, bizim insanlarımızı dışarı atarken insanların dükkanlarını evlerini başına yıkarken, bir köpek kadar da mı değeri yok?
Uzun lafın kısası, belediye bu kadroyla yürümezzzzzzzzzzzzzzz
Ekip meselesi ekip,
Önceki başkan ben oy vermedim ama; adaylığını koyarsa bu sefer oy veririm neden mi?
Belediye seçimlerinde partiye değil, bizleri idare edecek insanlara oy verilir

aysima58 04.01.2011 18:25

tebrikler bilgin kardeşim harika bir yorum ben bunun üzerine yorum yapmıyorum.

burak5866 15.01.2011 22:35

[QUOTE=bilgin_58;591426]Başkan bu kariyerin altında eziliyor, bu yükü taşıyamıyor, 300 binlik bir şehirde ne bir planlama var nede doğru dürüst yaşam alanları,
Belediyenin görevi; Halktan aldığı verğileri halkın yararı için kullanmaktır, belediyenin neyi kaldı, özbelsan, özel halk otobüsleri, falan derken küçüldükçe küçüldü,
Sivasın doğu çıkışında Atatürk'ün karşılandığı Paşapınarı denilen bir yer var bir gün gelsin de oranın içler acısı halini görsün, önceki belediyelerin yaptığı güzel işleri köreltmesin bişey istemiyoruz, ayrıca bir daha seçileceğine de inanmıyorum, boşu boşuna Sivas'ın 5 yılı heba oldu uçtu gitti,

Deveye sormuşlar:
-Niye boynun eğri_
-Deve cevap vermiş nerem doğru ki;

Hangisini sayalım, yazmakla bitmez ki, sosyal tesismiş, peeeeeeh hazır binayı benim çocukta açar ya , köpeklere sığınak yapmış, bizim insanlarımızı dışarı atarken insanların dükkanlarını evlerini başına yıkarken, bir köpek kadar da mı değeri yok?
Uzun lafın kısası, belediye bu kadroyla yürümezzzzzzzzzzzzzzz
Ekip meselesi ekip,
Önceki başkan ben oy vermedim ama; adaylığını koyarsa bu sefer oy veririm neden mi?
Belediye seçimlerinde partiye değil, bizleri idare edecek insanlara oy verilir[/QUOTE]
ben dediklerinin bir kısmına katılıyorum ama bir kısmınada katılmıyorum.katıldığım kısımlar doğan ürgüp gerçekten 1.5 senelik dönemde başarılı sayılmaz.gelelim sami aydına bana göre oda başarılı değildi.neden mi pek fazla birşey yapmadı.aksu diyorsanız onu doğan ürgüpte devam ettirdi veya paşabahçe diyorsanız onu doğan ürgüpte devam ettirecek kanaatimce başka ne yaptı derseniz sami aydın kaldırım ve asfalt doğan ürgüp ondan da çok yaptı ona kalırsa eğer başarı buysa.eee o zaman millet sami aydına neden başarılı diyor anlamadım ki.Sami aydının sivasa yaptığı en büyük projesi kent meydanı projesiydi onu sayabiliriz güzel olarak.bu dediklerimden doğan ürgüp başarılı sonucu çıkmasın onu başta söyleidm doğan ürgüp başarısız diye.gelelim belediyenin başarılı olabilmesi için ne yapması lazım.öncelikle büyük projeler yapmalı gerçekten türkiyede hatta dünyada ses getirecek projeler yapabilmeli.tabi bunları yapmak kolay değil kaynak lazım.mesela belediye aksuyu devam ettirirken onun daha büyük versiyonu olan kızılırmağı birleştirerek sivasa bir deniz katması lazım.kale projesini kesin yapmalı en azından elle tutulur bişey yapması gerekir.ulaşımda sivasa çağ atlatmalı ve raylı sisteme geçiş cesaretinde bulunmalıdır.kentsel dönüşümleri kesinlikle yapması gerekir.dedebalı kılavuz ferhatbostan mahaller dışında hali kesinlikle kaldırarak o değerli alana çok öenmli bir proje yapmalı aynı şekilde buğday pazarınada.sonra otogar kesinlikle aynı yerde kalmamalı hızlı tren istasyonu havaalanı ve otogar aynı bölgede olmalılar.EN ÖNEMLİSİ SİVASA KUZEY ÇEVRE YOLU AÇILMALI.şimdiki yol hem şehir içi yolu gibi oldu hemde ihtiyacı karşılayamıyor.yeni yol yapılınca hem sivasa yeni imar alanları katılmış olur hemde şimdiki çevre yolu daha kullanışlı olabilir şehiri üniversiteye yaklaştırmak için.orasını daha etkin yerleşim yeri yaparak.aynı şekilde belediye binası keisnlikle meydandan kaldırılmalı.hem ihtiyacı karşılayamıyor her servisi ayrı binada neredeyse hemde tek merkezli sivasta bir yoğunlukta o oluşturuyor.belediye binası mesela özebelsanın aşağısındaki yer olan makina ikmalin oraya modern ve büyük sivasa yakışır gösterişte bir bina yapılmalı.trafiğin yoğun olduğu yerlere köprülü kavşak yapılmalı.gerekli kavşak düzenlemeleri yapılmalı paşabahçe daha da büyütülerek bir spor merkezine dönüştürülebilir.takımların gelip kamp yapabileceği.aynı şekil sıcak çermikte.bölge parkları gerekli yerlere yapılmalı............vs vs.....son söylediklerimi çoğu belediyeler yapsada bunu yapmazsak olmaz.daha aklımda şimdilik bunlar var.YANİ KISACASI SİVASA BUNLARI YAPAN BAŞARILIDIR BENİM İÇİN.ne sami aydın başarılı nede doğan ürgüp başarılı benim için.ama doğan ürgüpün avantajı daha 3 senesi var son zmanlarını iyi kullanması gerekeir.

58svs58 16.01.2011 13:01

başkan daha ne yapsın borç içinde yüzen belediye eskji başkan gibi otopark diye sivaslının caddesini sivaslıya satmadı caddeden parayı kazananda elazığleı eskimiş başkanın bilmem nesi. adamın kucağına bomba gibi borç yükü konmuş nasıl ödesinde artan para ile yatırım yapsın sosyal alan aranıyor yorum yapanların çoğu sosyal alan ne istediklerini hiç yazmamış. en büyük başkan doğan başkan. sadece o koltukta oturaması için olsa gene oy verecem. Başkanım bize BÜYÜK BAŞKAN MUHSİN YAZIÇIOĞLU nun emaneti

LaEdri 16.01.2011 15:56

[QUOTE=58svs58;592176]başkan daha ne yapsın borç içinde yüzen belediye eskji başkan gibi otopark diye sivaslının caddesini sivaslıya satmadı caddeden parayı kazananda elazığleı eskimiş başkanın bilmem nesi. adamın kucağına bomba gibi borç yükü konmuş nasıl ödesinde artan para ile yatırım yapsın sosyal alan aranıyor yorum yapanların çoğu sosyal alan ne istediklerini hiç yazmamış. en büyük başkan doğan başkan. sadece o koltukta oturaması için olsa gene oy verecem. Başkanım bize BÜYÜK BAŞKAN MUHSİN YAZIÇIOĞLU nun emaneti[/QUOTE]

Verilen sözler unutulmuş,borç bahanesi ile oyalayıp durun bakalım!..Belediye resiliği Muhsin Başkan'ın değil,Sivaslının emanetidir.Önlerinde 3 yıl var.geçen 2 yıl önümüzdeki 3 yılın habercisi ise,gitti 5 yıl!

İsmail Özçelik 16.01.2011 17:01

Bence başarısız. Eski yönetimin işlerine devam etmeye çalışıyorlar. Kendi vizyonları yok. Kendi geliştirdikleri proje yok. Başarı bunun neresinde?

serkan_ozcan58 16.01.2011 18:17

şehrimizin alt yapısı malesef cok yetersız.sıvas ıstasyon ve ataturk caddesının arasına sıkısmıs durumda forumdakı arkadaslarında dedıgı gıbı unıversıte yolunun kentlesmeye ıhtıyacı var.otogarımızın modern hala gelmesı gerekıyor yada yerının degıstırılıp unıversıte yolu yada ankara yoluna yapılması uygun olur dıye dusunuyorum.bır an once fuar alanı sıyası yollarla tekrardan baslatılmalı ve bıtırılmelı vs vs vs cok eksıgımız var ama sıyası olarak mucedele edılmezse dedıklerımızın cogu yapılamaz beledıyeye burda cok ıs dusuyor.

priz58 16.01.2011 20:12

vallaha belediyenin sağlam kaldırımları söküp yeni kaldırım takmasından başka bir içraatını görmedim.

H_Turan 16.01.2011 22:45

BAŞKANIMIZ ÜRGÜP’E PANKARTLI TEŞEKKÜR…

İlimizde, tarihi Şifahiye Medresesi yanına taştan inşa edilen dükkanların yıkılmasının ardından bölgedeki esnaflar, Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp’e pankartla teşekkür etti.
[IMG]http://www.sivas.bel.tr//images/content/pankart2.jpg[/IMG]

Şifaiye Sokağı esnafları hazırlattıkları “Tarihi eserlere göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp’e Teşekkür Ederiz” yazılı pankartı sokağın girişine astı.

[IMG]http://www.sivas.bel.tr//images/content/pankart4.jpg[/IMG]

Selçuklu Parkı Kent Meydanı projesi kapsamında tarihi Şifahiye Medresesi yanına taştan inşa edilen dükkanlar, belediyenin talebi üzerine Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı doğrultusunda yıkılmıştı.

Kaynak:Sivas Belediyesi Sitesi

Cley 16.01.2011 23:05

[B]Tarihi eserlere hassasiyetmiş :) Ordaki esnaflar kendi işlerini etkileyeceği için dükkanların kaldırılmasına memnun olmuştur. Teşekkür ile de bağlamayı çekmişler başkana :) [/B]

İsmail Özçelik 16.01.2011 23:38

Cley kesinlikle haklısın, Çorapçı Hanı da tarihiydi bu belediye yenisini yapmadan önce :) aslına uygun restorasyonmuş aslı mı kaldı ki:)

Ayna26 17.01.2011 09:25

Belediye ne iş yapar?bu soruya verilecek cevab kişilerin beklentilerine göre çoğalır.ancak belediye gerçek manada o şehrin imar, iskan, sosyal ve kültürel yaşam, şehir planlamacılığı vs. gibi halkın beklentilerini en iyi derecede karşılamakla vazifelidir.Nedense bizde böyle bir anlayış maalesef gelişememiştir.bir dönem gelen belediye başkanı ortaya birtakım projeler atar, tam uygulamayamadan yerine başka bir belediye başkanı gelir o da kendisinden öncekinin yaptıklarını ya yıkar ya da devam ettirerek kendiisne buradan bir pay biçer, sonra ne mi olur, bu belediye de gider yerine gelecek olan da bunun yaptıklarını yapar, durum bu şekilde devam eder gider.Oysa Sivasın o kadar çok şeyye ihtiyacı varkki...
1-Şehir içi ulaşım karmaşası, oto park sorunu
2-Şehir içi yolcu taşımacılığı tabiri yerinde ise özel halk otobüsü zülmü, kent kart problemi.
burada özel halk otobüslerinin yanında belediyeye ait metro ya da tramvay hattının projelendirilmesi ve uygulamaya alınmaıs gerekir.Üniversiteden şehir merkezine gidip gelmek neredeyse zülüm. buradan başlayarak karşıyaka, kümbet, istikametinden şehri merkezine ve oradan da çayyurt istikametine yapılacak bir tarmvay veya metro ulaşım güçlüğünü ortadan kaldırır.
3-Tarihi eserlere yeteri kadar değer verilmiyor.Sadece göstermelil çalışmalar yapılıyor.Belediye burada insiyatifi eline almalı.
4-Şehir merkezindki çarpık yapılaşmaya da müsade etmemeli, kenar mahalle diye hiçbir belediye hizmetini alamayan yerlere belediye hizmetleri de götürülmeli.21.yy da yaşıyoruz ve halen kaldırımı olmayan, asfalt yolu bulunmayan ve yeteri kadar çöp konteyneri olmayan mahalleler var, seçim zamanı buralar hatırlanıyor.belediye başkanları mümkünse buradki insanlara da bir hizmette bulunsun.
5-Basında izliyoruz ki "belediye iş kapısı değil hizmet kapısı olarak" ifade eden düşünceye sormalı ki madem hizmet kapısı nerede bu hizmet? iş kapısı değil ise, yakınım diyerekten işe aldıklarınıza ne diyeceksiniz.
bunları arttırmak mümkün, ama eleştiri yapmak güzel fakat eleştiriyi anlayacak ve yerinde müdahale ile hataları giderecek bir düzen varmı yaşantımızda işte bu meçhul.o yüzden pek fazla şey yazmaya gerek duymuyorum.

Salim58 17.01.2011 15:22

[QUOTE=H_Turan;592222]BAŞKANIMIZ ÜRGÜP’E PANKARTLI TEŞEKKÜR…

İlimizde, tarihi Şifahiye Medresesi yanına taştan inşa edilen dükkanların yıkılmasının ardından bölgedeki esnaflar, Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp’e pankartla teşekkür etti.
[IMG]http://www.sivas.bel.tr//images/content/pankart2.jpg[/IMG]

[/QUOTE]

[B]Esnaf memnun kaldıysa sorunda yok demektir.:)[/B]

H_Turan 17.01.2011 16:39

Bana göre Sana göre İyi veya kötü önemli değil aslında önemli Olan ordaki esnafın ne dediği :)

LaEdri 17.01.2011 16:58

[QUOTE=Cley;592225][B]Tarihi eserlere hassasiyetmiş :) Ordaki esnaflar kendi işlerini etkileyeceği için dükkanların kaldırılmasına memnun olmuştur. Teşekkür ile de bağlamayı çekmişler başkana :) [/B][/QUOTE]

Çifte Minare içler acısı halde iken tepki vermeyen esnafın,iki dükkan yıkılınca tarihi hassasiyetleri artmış..

H_Turan 17.01.2011 21:25

[QUOTE=LaEdri;592274]Çifte Minare içler acısı halde iken tepki vermeyen esnafın,iki dükkan yıkılınca tarihi hassasiyetleri artmış..[/QUOTE]

Esnafıda Anlamak Lazım ekmek Parası sonuçta.

İsmail Özçelik 17.01.2011 21:34

O dükkanlara da esnaf gelecekti onların ekmek parasına ne olacak şimdi :) Bence belediyenin görevi belli bir kesimi düşünmekten ziyade öncelikle halkı ve şehri düşünmektir. Doğan Ürgüp ve ekibi bu konuda ne kadar başarılı sizce? Bence hiç. olumlu çalışmaları var tabi ki ama bu işi yapabilecek ekip yok, sadece doğan Ürgüp'ün gayretleri bu şehri düzeltmeye yetmez.

Ayşegül1967 17.01.2011 22:22

Sivasta yaşamıyorum 2-3 yılda bir geliyorum ama şuan gördüğüm kadarıyla değişen tek şey bizim mahalledeki muhtarlık binası olmuş buda Doğan Bey'in projesiymiş öğrendim ne diyelim çok büyük bi proje vesselam...maşşallah diyelim nazar değmesin (: onun dışında gözle görülür bi fark yok.

burak5866 20.01.2011 11:37

sitede virüsmü var ne anlamadım ki.aynı yorumu sürekli yeni yazılmış gibi gösteriyor.:D

Salim58 20.01.2011 12:18

[QUOTE=burak5866;592425]sitede virüsmü var ne anlamadım ki.aynı yorumu sürekli yeni yazılmış gibi gösteriyor.:D[/QUOTE]

[B] Sitede bi sorun yok kardeşim.Kısaca özetlemek gerekirse ankete her tıklandığında son yorum herzaman anasayfada ilk onda en üstteki yerini alır.:)[/B]

BOUN 29.01.2011 22:23

Artık Ocak ayının sonuna geldik. Şubat, Mart derken bir - bir buçuk ay içerisinde çalışma sezonu başlayacak. Doğan Ürgüp ve ekibi için 3. iş sezonu başlıyor. Bu forumda daha evvelki iki yılın Sivas için ciddi ciddi boşa geçirilmiş, kayıp yıllar olduğunu söylemiştim. Diğer bir çok şehir belediyeler öncülüğünde önemli atılımlar yaparken, biz Sıcak Çermik safsatası, Aynalı Çarşı'nın üst katının yıkılması, Charles Dickens romanlarındaki 1800'lerin fakir banliyö çarşılarını anımsatan ucube :) meyve sebze halinin çatısının kapatılıp kapatılmaması, eski garajlara avm yapılsın mı yapılmasın mı gibi saçma sapan konu ve önerilerde belediyenin ismini gördük!

Sayın Doğan Ürgüp! Bu yaz 3. çalışma sezonun olacak. İcraatinizi görelim artık. Sizin yapmayı planladığınız işlerle alakalı açıklamalarınızda hep bir muğlaklık görmekten bıktım! Şunu yapacağız inşallah, bunu şeydeceğiz inşallah... E mübarek adam Halep ordaysa arşın burda, yap da görelim ya hu! Şu şehirde yapılması en basit proje olacak olan Paşabahçe -ki artık büyük proje filan da sayılmaz- için bile iki yıldır adam gibi bir adım atamadınız. Sıcak Çermik dediniz durdunuz, ağzını açtığınızda her iki kelimenizden birisi Sıcak Çermik oldu, duyan da sanacak başkan Sıcak Çermiği İhlas Armutlu veya Kuzuluk gibi yaptı! Ortada hala ciddi bir yatırım yok. Bir de çıkıp yaptığınız bir kaç havuz ve otel tadilatını anlatıyorsunuz ki, yazık size acıyorum! İnsan bunlarla övünmekten utanır. Yaptığınız iş bu kadar mı???

Bu şehrin kronikleşmiş bazı sorunları da var ki, bu konularda siz de sıfırsınız (sizden öncekiler gibi)

- Eski sanayii
- Yeni Ata sanayii
- Buğday pazarı
- Sebze hali vb konularda siz de hiç bir adım atamadınız. Bir de çıkıp her gelenin 'bu sorun tek bir dönemde çözülmez, bir kaç dönemde biter' demeleri yok mu, bitiyorum arkadaş. Böyle söyleyip kimse işe girişmiyor. Arkadaş sen başlama, o başlamasın kim başlayacak ya hu? Böyle saçma bahane mi olur?

Son olarak küçük bir not: Lütfen artık küçük mahalle parkımsı(!) yerleri dev park diye millet yutturmayın. Duyan da Central Park benzeri bir yer yapıldı sanacak. Ufak tefek park, yol vb hizmetler zaten belediyelerin rutin işleri. Sizden Sivas'a çağ atlatacak işler bekliyoruz, mahallenin ihtiyarlarını kandırıp günü kurtaracak değil!

Sivas için büyük düşünüyorsanız, hepsini bir dönem içerisinde bitirmek mümkün olmasa bile bir kaç projeyi planlayarak, ufaktan başlayarak Sivas'ın yüz yılına hizmet etmiş olursunuz:

- Sivas için şehir büyüyüp, planlama zorlaşıp, iş işten geçmeden raylı sistem çalışmalarına/planlamalarına şimdiden başlamak

- En beğendiğim ve adam gibi tek projeniz olarak gördüğüm Kale evleri - Ulucamii - Gök Medrese - Behrampaşa Hanı -Kurşunlu Hamamı bölgesini tek bir tarihi eserler kompleksi olarak dizayn etmek

- Şuanki Kent Meydanı - Selçuklu park bölgesini, adliye binası, çirkin belediye binanızı, nüfus müdürlüğü binası, askeri lojmanlar ve orduevini yıkarak bu bölgeyi 27 Haziran parkı ve Numune Hastanesi'nin arazisiyle birleştirerek Arkeoloji müzesine kadar tek bir kompleks içerisinde Sivas'ın Central Park'ını yaratmak.

- Sivas'ın kuzeyinde yeni bir çevre yolu açıp Sami Bey'in yolundan yürümek.

- Uzaktan bakınca insanı rahatsız eden Merakum tepeleri için hem imar çalışması hem de yeşil alan çalışması yapmak

- Sivas'ın kalkınması ve refahının artması için olmazsa olmaz yol olan sanayi yatırımları ve yatırımcılardan uzak olmamak, gerekirse üstüne vazife gibi gözükmese bile şehrin gelişim açısından sorumluluk alarak, tanıtım elçisi gibi çalışıp yeni yatırımcı getirmek ve mevcutları mutlu etmek.

Sezon açılıyor, yazdıklarımız burada kalıyor. Bakalım üç yıl sonra oy için değerlendirme yaptığımızda neye karar vereceğiz. Eleştirdik diye düşman vs olduğumuz gibi yanlış bir algılama olmasın. Benim şehrimde harikalar yaratın, üç yıl sonra sırf sizi mutlu etmek için ikameti Sivas'a aldırıp oyumu size vereceğim, benim sözüm söz. Meydan sizin!

H_Turan 29.01.2011 22:36

Memnun değilim Ümit etmiştim bir şeyler yapacağına :(

ahenk 29.01.2011 22:47

Yoruma gerek duymuyorum,,Anket yapmış yapacağını.

H_Turan 01.02.2011 22:56

Hiç beğenmiyorum Yapılan köprüyü bile bağlantı yollarını yapamadı Sivas Halkı onu niçin getirdi emanatini böyle sahiplenioyr Doğan Ürgüp Muhsin başkan ölmeseydi Hayalinde göremezdi

Dağcı 01.02.2011 23:11

[B]Rahmetli'nin emanetine bile sahip çıkmayı beceremeyen bir yönetim. Sivas'ın boşa geçen yılları...[/B]

H_Turan 01.02.2011 23:13

Emanet olduğunu bilse bu vakti boş geçirirmi Sivasın sorunlarına duyarsız kalıp boş işlerle uğraşırmıydı.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:50.