![]() |
Sivas için şanstı ama olmadı
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=27329&token=14237][img]http://resimzade.com/Show.html?i=27329&token=14237[/img][/url]
[B]Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri, iş adamları ve kamuoyu tarafından milletvekili aday adayı olması yönünde desteklenen Osman Yıldırım, tüm ısrarlara rağmen istifa etmedi. Yıldırım'ın CHP'den birinci sıra vekil adayı olması durumunda, kazanabileceği ve Sivas'ın ekonomik yönden gelişimine büyük katkıda bulunabileceği tahmin ediliyordu.[/B] 2 dönemdir Ticaret ve Sanayi odası Başkanlığı görevini yürüten, Sivas’ın başarılı iş adamlarından Osman Yıldırım’ın 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde CHP’den aday olup olmayacağı konusu merak ediliyordu. Adaylık konusunda TSO meclis üyeleri, iş adamları ve Sivas kamuoyu tarafından desteklenen Yıldırım’ın milletvekili aday adayı olması bekleniyordu. Meclis toplantılarında aday olması konusunda meclis üyeleri telkinlerde bulunuyordu. Yıldırım ise adaylık konusunda bir düşüncesinin olmadığını belirtiyordu ancak yine de aday olabileceği yönünde bir ümit vardı. Yıldırım, tüm ısrarlara rağmen istifa etmedi. Aday adayı olması Sivas açısından önemli görülen Yıldırım’ın Sivas’ta yaşıyor, Sivas’ın sorunlarını biliyor olması ve çözüm noktasında çaba sarf ediyor olması Sivas için büyük avantajdı. Ancak Yıldırım, bu alternatifi değerlendirmeyerek istifa etmedi. Yıldırım’ın CHP’den birinci sıra vekil adayı olması durumunda, kazanabileceği ve Sivas’ın ekonomik yönden gelişimine büyük katkıda bulunabileceği tahmin ediliyordu. Sivaspostası |
Cevap: Sivas İçin Şanstı Ama Olmadı.
Üzüldüm hakikaten, ancak yapacak bir şey yok... Aslında başta biraz kendi çabası da oldu ama 1. sırayı alamayacağını anladıysa vazgeçmiş olabilir... Zaten vekillikten çok Belediye Başkanlığı için doğru aday doğru isim O'dur...
|
Cevap: Sivas için şanstı ama olmadı
Sayın Osman Yıldırım belediye başkanlığı için adaylığını açıklarsa muhtemelen CHP için Sivas'ta son 30 yılda alınacak en yüksek oy oranını yakalar. Kazanabilir mi, orasını bilemem!
|
[QUOTE=BOUN;596246]Sayın Osman Yıldırım belediye başkanlığı için adaylığını açıklarsa muhtemelen CHP için Sivas'ta son 30 yılda alınacak en yüksek oy oranını yakalar. Kazanabilir mi, orasını bilemem![/QUOTE]
Aslında Sivas'ta o vizyona sahip az insan ve o az insanın arkasında duracak potansiyel var... BBP'nin bu dönemdeki kötü yönetimi önümüzdeki seçimlerde tüm partilerin çıkaracağı iyi isimler ile her parti alabilir belediyeyi... Buna CHP'de dahil... Yeterki iyi vizyonu, düzgün projeleri olan, Sivas'ı seven ve Sivas için çalışacak en önemlisi Sivas'ın sadece kendisinde olan o Kültürü, Vizyonu, Turizm Potansiyelini ortaya çıkaracak aday gelsin halk arkasında durur... O bakımdan sana katılıyorum... Osman Yıldırım aday olursa %30'dan aşağıya oy almaz diye düşünüyorum... Ve zaten Belediye Başkanı da ortalama %30 bandında seçimi kazanacaktır... |
Şimdiye kadar ne yaptı ki bundan sonra ne yapacak. Ya rezil olacağını düşündüğü için ya da milletvekili maaşını az buldugu için aday olmamıştır.
|
[B]Ticaretle uğraşan kişilerin milletvekili olmalarına karşıyım. Milletvekili olduktan sonra memleket için değil kendileri için çalışıyorlar. Bürokrat kişilerin milletvekili olmaları daha faydamıza olacaktır. CHP den Malik Ejder Özdemir'in devam etmesini isterim.
Belediye başkanlığına aday olursa da kazanabileceğini pek sanmıyorum. Ama CHP son zamanların en yüksek oyunu alabilir Sivasta. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı ve Doğan Ürgüp'ün başarılı sayılamayacak performansı ile BBP de Sivasta büyük güç kaybetti. Yerel seçimlerde Sivas Belediyesini kazanacak kişi En az % 40 oy alır. Bunda da en büyük aday Ak Parti ve Sami Aydın'dır. Mhp güçlü bir ismi çıkarmaz da Osman Yıldırım CHP den aday olursa çekişmeli bir seçim olabilir.[/B] |
[QUOTE=Cley;596271][B]Ticaretle uğraşan kişilerin milletvekili olmalarına karşıyım. Milletvekili olduktan sonra memleket için değil kendileri için çalışıyorlar. Bürokrat kişilerin milletvekili olmaları daha faydamıza olacaktır. CHP den Malik Ejder Özdemir'in devam etmesini isterim.
Belediye başkanlığına aday olursa da kazanabileceğini pek sanmıyorum. Ama CHP son zamanların en yüksek oyunu alabilir Sivasta. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı ve Doğan Ürgüp'ün başarılı sayılamayacak performansı ile BBP de Sivasta büyük güç kaybetti. Yerel seçimlerde Sivas Belediyesini kazanacak kişi En az % 40 oy alır. Bunda da en büyük aday Ak Parti ve Sami Aydın'dır. Mhp güçlü bir ismi çıkarmaz da Osman Yıldırım CHP den aday olursa çekişmeli bir seçim olabilir.[/B][/QUOTE] Çok doğru tespitler yapmışsın Cley...%100 katılıyorum... Osman Yıldırım'ın milletvekilliğinden çok belediye başkanlığında iyi işler yapacağını düşünüyorum, Vekillik ticaret adamına göre değil ama TSO başkanlığı yapmış birisi özellikle Sami Aydın döneminde kazandığı deneyim ile Belediye Başkanlığında en iyi isimdir diye düşünüyorum... Ancak katılmadığım bir konu var, en azından %100 katılmadığım... Sivas'ın kendine has bazı özellikleri var o bakımdan ben %30 bandını örnek verdim... Çünkü hala yüksek oylar almayı başarabilen bir SP var, daha sonra HAS Parti çıktı ve en önemlisi Türkiye Partisi var...BBP'nin kaybedeceği %20 emanet oy direk AKP'ye gitmez diye düşünüyorum... Büyük yoğunluğu sağ partiler olmak üzere CHP'de alır emanet oylarını... Daha sonra da adaylar ve partilerin isimleri, çalışmaları devreye girecek partiler arasında oylar kayacaktır... Yani bölünme çok olacağından BBP, AKP, CHP, TP, HAS ve SP arasında blok olarak oy alacak bir parti olmayacağından AKP, CHP ve TP arasında çok ama çok çekişmeli bir seçim geçer... |
[B]Ben de çekişmeli geçeceğini tahmin ediyorum, Muhsin Başkanımın izleri hala duruyor aklımızda, AKP, CHP, BBP arasında olabilir diye düşünüyorum. TP,SP daha az oy olacak gibi geliyor.[/B]
|
bence sivası biraz daha sömürmesi lazım ondan sonra olacakdır kaçak delik bulamayan milletvekili oluyor dikkat edin o kadar şirketi var adamın işi ne vekillikde
|
Sivas'ın hangi zengini bu şehire bu kadar yatırım yaptı... Nankörlük etmeyin, şirketleri aracılığı ile Sivas'ta binlerce adam iş sahibi... Ayrıca eski TSO başkanları döneminde STSO Sivas için ne yaptı? STSO adam gibi kurumsal Ticaret Odası yapan bu adam, kimse elini taşın altına sokmuyordu şimdi Ticaret Odası büyüyünce herkes sahiplendi, ele geçirmeye çalışıyor...
|
'Meyve veren ağaç taşlanır' demiş atalarımız, demek ki her zaman her yerde bir adım önde olanlar, fayda, katma değer üretenler bir şekilde taşlanıyor. Ama yukarıdaki birkaç yorum da gördüğümüz gibi Sivas'ta iş biraz daha değişik, bazıları meyve veren ağacın sadece meyvelerini taşlamakla yetinmiyor, ellerinden gelse ağacı kökünden kesecekler.
Bu şehirde 7-8 farklı sektörde yatırım yapabilen, abartısız binlerce insana istihdam sağlayan, inşaat malzemelerinden nakliyata, betondan lens üretimine, kireçten bal işleme tesislerine, turizmden içme suyuna kadar daha birçok sektörde faaliyet gösteren [B]örnek alınacak çalışkan bir isimdir[/B] Osman Yıldırım. Kayseri'nin Boydakları, Antep'in Sanko'su ne ise benim gözümde Sivas'ta da Osman Yıldırım vardır. Adam risk alıyor, fırsatları kolluyor, girişimci ruha sahip, Sivas'a yatırım yapıyor. Keşke memleketimde sadece bir tane değil de on tane yüz tane Osman Yıldırım olsa. Bu kadar övdüğüm adamı ömrümde bir kez canlı bir şekilde görmedim, tanışmıyorum ancak ben takip ediyorum. Elbette her insanın hataları vardır. Yeri geldiğinde hatalarını da eleştiriyoruz, mesela Sami Aydın otogarın yerini satmak isteyince ona engel olmaya çalışmayacaktı. Aradan yıllar geçti Sami Aydın'ın dediğine yine geldik. Her neyse bu adam babamın oğlu değil, akrabam değil, ancak çalışkan, başarılı, girişimci ve işbitirici örnek bir hemşerim. Yolu açık olsun. İstanbul yalakası olduklarını renklerinden belli edenlerle aynı görüşte olmadığım için de ayrı bir haz ve mutluluk duydum. ;) |
[QUOTE=BOUN;596285]'Meyve veren ağaç taşlanır' demiş atalarımız, demek ki her zaman her yerde bir adım önde olanlar, fayda, katma değer üretenler bir şekilde taşlanıyor. Ama yukarıdaki birkaç yorum da gördüğümüz gibi Sivas'ta iş biraz daha değişik, bazıları meyve veren ağacın sadece meyvelerini taşlamakla yetinmiyor, ellerinden gelse ağacı kökünden kesecekler.
Bu şehirde 7-8 farklı sektörde yatırım yapabilen, abartısız binlerce insana istihdam sağlayan, inşaat malzemelerinden nakliyata, betondan lens üretimine, kireçten bal işleme tesislerine, turizmden içme suyuna kadar daha birçok sektörde faaliyet gösteren [B]örnek alınacak çalışkan bir isimdir[/B] Osman Yıldırım. Kayseri'nin Boydakları, Antep'in Sanko'su ne ise benim gözümde Sivas'ta da Osman Yıldırım vardır. Adam risk alıyor, fırsatları kolluyor, girişimci ruha sahip, Sivas'a yatırım yapıyor. Keşke memleketimde sadece bir tane değil de on tane yüz tane Osman Yıldırım olsa. Bu kadar övdüğüm adamı ömrümde bir kez canlı bir şekilde görmedim, tanışmıyorum ancak ben takip ediyorum. Elbette her insanın hataları vardır. Yeri geldiğinde hatalarını da eleştiriyoruz, mesela Sami Aydın otogarın yerini satmak isteyince ona engel olmaya çalışmayacaktı. Aradan yıllar geçti Sami Aydın'ın dediğine yine geldik. Her neyse bu adam babamın oğlu değil, akrabam değil, ancak çalışkan, başarılı, girişimci ve işbitirici örnek bir hemşerim. Yolu açık olsun. İstanbul yalakası olduklarını renklerinden belli edenlerle aynı görüşte olmadığım için de ayrı bir haz ve mutluluk duydum. ;)[/QUOTE] Son cümlende bahsettiklerinle ilgili ben de birşey söyleyecektim de :) Neyse dedim... Bizim rengimiz bayrağımızdan o yeter... |
[QUOTE=murat_coşkun;596277]bence sivası biraz daha sömürmesi lazım ondan sonra olacakdır kaçak delik bulamayan milletvekili oluyor dikkat edin o kadar şirketi var adamın işi ne vekillikde[/QUOTE]
Bana göre ondan değilde öne çıkan üç isim var CHP üç vekili çıkaramayacağına göre bundan dolayı vazgeçmiştir.Bu öne çıkanlar kim Malik bey Bülent bey bunların yanına birde Osman bey aday olsa olurmuydu bana göre olmaz. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 07:46. |