Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   SİVAS'IN VEKİL DURUMU NE OLUR (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=37863)

burak5866 11.04.2011 17:01

SİVAS'IN VEKİL DURUMU NE OLUR

Sizce 12 Haziran Seçimlerinde Sivas'ın Vekil Durumu Ne Olur?

AKP Aday Listesi
1 İSMET YILMAZ 10.12.1961 HUKUKÇU
2 MESUDE NURSUNA MEMECAN 23.07.1957 YAYINCI
3 HİLMİ BİLGİN 26.05.1972 AVUKAT
4 ALİ TURAN 15.10.1959 DIŞ TİCARET
5 ADEM YILDIRIM 05.01.1973 HUKUK FAKULTESİ

CHP Aday Listesi
1.MALİK ECDER ÖZDEMİR MÜHENDİS
2.METİN KESKİN MİMAR
3.ETEM ERDAL ERŞAN DOKTOR
4.BAKİ ÇOBAN DOKTOR
5.BÜLENT RENDA DENİZ AVUKAT

MHP Aday Listesi
1 HÜSNÜ YUSUF GÖKALP Üniversite ÖGRETIM ÜYESI
2 CEMAL ÇEVIK Üniversite TIP DOKTORU
3 ÜNAL COSKUN Üniversite MÜLKI IDARE AMIRI
4 ISMAHAN AYDIN GÖZE Yüksek Lisans ECZACI
5 MUAMMER DEMIRCI Lise IS ADAMI

Bağımsız Aday
Abdullatif Şener Tp Partisi Genel Başkanı (öğretim üyesi)

burak5866 11.04.2011 17:02

Cevap: SİVAS'IN VEKİL DURUMU NE OLUR

ben tahminimi ve gönlümden geçeni söylüyüm.Bu tabloda Sivas için en hayırlı sonuç budur.
2 Akp-1 Chp-1 Mhp-1 Abdullatif Şener

KAOS 11.04.2011 17:14

[QUOTE=burak5866;597835]ben tahminimi ve gönlümden geçeni söylüyüm.Bu tabloda Sivas için en hayırlı sonuç budur.
2 Akp-1 Chp-1 Mhp-1 Abdullatif Şener[/QUOTE]

Bütün bu Sivas'a yapılanlardan sonra Sivas için AKP ye hala iki milletvekili mi içinden geçiyor?? Hele de sana bu milletvekillerini öneren bir parti için...

İnsaf, insaf, insaf, eğer varsa tabi........

Cley 11.04.2011 17:21

[B]Akparti : 4
CHP : 1[/B]

burak5866 11.04.2011 17:23

[QUOTE=KAOS;597842]Bütün bu Sivas'a yapılanlardan sonra Sivas için AKP ye hala iki milletvekili mi içinden geçiyor?? Hele de sana bu milletvekillerini öneren bir parti için...

İnsaf, insaf, insaf, eğer varsa tabi........[/QUOTE]

yok içimden 2 vekil geçmiyor bana kalsa ben akp dne 1 vekil yeter derim oda ismet yılmaz iyidir.ama akp sivastan en az 2 vekil keisn çıkarır ben bu bağlamda yorum yaptım.oalsılıkalra göre yoksa gönlümden geçn akp den 2 vekil çıkması değil yani.bilmem anlatabildim mi?

tavarih 11.04.2011 17:34

Gönlümden geçeni söylemeyeceğim ama tahminim şu dört sonuçtan biri olacak ;

4 Akparti + 1 Chp
4 Akparti + 1 Mhp
3 Akparti + 1 Mhp + 1 Chp
5 Akparti

Bu dört olasılıktan birisi olacak bence.

Genel değerlendirmem ise şöyle ;

1 - ) Mevcut Akpartili Sivas vekillerinden hiç biri hiçbir şehirde aday gösterilmemiş. Hatayı kendilerinde arayacaklar sanırım. Bu değişimi olumlu buldum.

2 - ) Akparti yerel siyasetteki isimleri Sivas'tan pek düşünmemiş. Sadece Hilmi Bilgin listeye girebilmiş. Açıkçası Hilmi Bilgin bu listede nasıl var anlamadım. Bekir Ulubaş , Mustafa Açıkalın veya Sami Aydın olmalıydı. Hilmi Bilgin ismini olumsuz gördüm.

3 - ) Mesude Memecan bildiğim kadarıyla Sivaslı ve Salih Memecan'ın eşiydi. Önceki dönem İstanbul vekiliydi diye biliyorum. Akparti genel merkezinde etkinliği olan birisi. Başbakana'a yakın. Bu açıdan faydalı olabilir diye düşünüyorum.

4 - ) İsmet Yılmaz'a kimsenin itirazı yok sanırım. Kültür Bakanlığı için adı geçebilir. Geçmese de çok önemli bir bürokrat. İş yapacaktır.

5 - ) Sivaslı Ekrem Erden Akparti'den İstanbul'dan ön sıralarda. Yine Sivaslı olan İdris Güllüce Akparti''den İstanbul'da ön sıralarda. Bunları da etkin kullanabiliriz. Veysel Dalmaz Antalya'da gerilerde kalmış gibi görünüyor.

6 - ) Sivas'ta Mhp Ünal Coşkun'u üçüncü sıradan göstermiş. Ünal Coşkun'un ilk sırada olmasını isterdim. Ünal Coşkun ilk sırada olsa oyum kesinlikle Mhp'nin olacaktı.

7 ) Şimdi gözlerim Semih Yalçın ve Mustafa Mit'i aradı ama maalesef MHP başka şehirlerden de aday göstermemiş bu Sivaslı isimleri. Semil Yalçın Antep birinci sıradaysa Sivas için çok güzel bir gelişme.

8 - ) Chp'de zaten Malik Ecder Özdemir aday gösterilecekti. Kendisini Sivas'ı konuşan ve gündemde tutan birisi olarak gözlemliyoruz.

-------------------------------------

Genel olarak yorumum Sivas'taki değişim açısından son derece olumlu. Mevcut vekillerin değişmesi çok iyi oldu. Umarım bir taze kan gelir. Adaylar bakımından da küçük tereddütlerim var. Özellikle Hilmi Bilgin konusunda. İnşallah Sivas için hayırlı bir gelişme olur.

Kasım Öktem 11.04.2011 18:21

2-1-1-1 imkansız..
Abdüllatif Şener'in vekil olaması zor ama Akp'nin oylarını azaltır
Bbp'nin milletvekili çıkarması imkansız

Mhp iyi bir politika izlerse
3-1-1 olur

yoksa
4: Akp
1: Chp olur

Bana sorarsanız 3-1-1 olur

mustafaarslan 11.04.2011 18:29

[QUOTE=tavarih;597846]Gönlümden geçeni söylemeyeceğim ama tahminim şu dört sonuçtan biri olacak ;

4 Akparti + 1 Chp
4 Akparti + 1 Mhp
3 Akparti + 1 Mhp + 1 Chp
5 Akparti[COLOR="Red"] bırak bunu eger akp bu ismlerle iki vekil çıkarsın Yazıklar olsun derim[/COLOR]

Bu dört olasılıktan birisi olacak bence.

Genel değerlendirmem ise şöyle ;

1 - ) Mevcut Akpartili Sivas vekillerinden hiç biri hiçbir şehirde aday gösterilmemiş. Hatayı kendilerinde arayacaklar sanırım. Bu değişimi olumlu buldum.
[COLOR="Red"] bu isimler selami uzunu bile aratır [/COLOR]

2 - ) Akparti yerel siyasetteki isimleri Sivas'tan pek düşünmemiş. Sadece Hilmi Bilgin listeye girebilmiş. Açıkçası Hilmi Bilgin bu listede nasıl var anlamadım. Bekir Ulubaş , Mustafa Açıkalın veya Sami Aydın olmalıydı. Hilmi Bilgin ismini olumsuz gördüm. [COLOR="Red"]Sivasts neden ön yoklama yapılmadı Tayip Erdogan iş yapacak adamları degil kendisine sırca köşklerinde yalakalık yapacak adamları aday göstermiş[/COLOR]

3 - ) Mesude Memecan bildiğim kadarıyla Sivaslı ve Salih Memecan'ın eşiydi. Önceki dönem İstanbul vekiliydi diye biliyorum. Akparti genel merkezinde etkinliği olan birisi. Başbakana'a yakın. Bu açıdan faydalı olabilir diye düşünüyorum.
[COLOR="Red"]şu an zaten vekil olan bu bayan sivas için ne yapmış agzında hiç sivas lafı duyulmuş mu ben bu saate kadar sivas kökenli oldugunu bile bilmiyordum. Bugüne kadar bir kez olsun cihangirdeki köşklerinden başını çıkarıpta sivasa gelmişmi ? sivası haritada bile gösreceginden şüpheliyim.Ama neyse bu seçim burdan adayı olduya bu sayede gelir artık 7 göbek önse atalarının yaşadıgı memlekete [/COLOR]

4 - ) İsmet Yılmaz'a kimsenin itirazı yok sanırım. Kültür Bakanlığı için adı geçebilir. Geçmese de çok önemli bir bürokrat. İş yapacaktır.

[COLOR="Red"]İnşallah sadece bu gider akp yede 1 vekil yeter buda ders olur çeketimi koysam kazanırım düşüncesinden vazgecerler belki bu şahısta müsteşarken sivas için tek bir faydası yok ama inşallah vekilken faydası olur[/COLOR]

5 - ) Sivaslı Ekrem Erden Akparti'den İstanbul'dan ön sıralarda. Yine Sivaslı olan İdris Güllüce Akparti''den İstanbul'da ön sıralarda. Bunları da etkin kullanabiliriz. Veysel Dalmaz Antalya'da gerilerde kalmış gibi görünüyor.
[COLOR="Red"]Ya bir insanın sivaslı olması degil sivasa faydası olması önemli[/COLOR]

6 - ) Sivas'ta Mhp Ünal Coşkun'u üçüncü sıradan göstermiş. Ünal Coşkun'un ilk sırada olmasını isterdim. Ünal Coşkun ilk sırada olsa oyum kesinlikle Mhp'nin olacaktı.

[COLOR="Red"]Hüsnü Yusuf GÖKALP mevcut adayların içinde sivasa enfaydalı olacak isim[/COLOR]

7 ) Şimdi gözlerim Semih Yalçın ve Mustafa Mit'i aradı ama maalesef MHP başka şehirlerden de aday göstermemiş bu Sivaslı isimleri. Semil Yalçın Antep birinci sıradaysa Sivas için çok güzel bir gelişme.

8 - ) Chp'de zaten Malik Ecder Özdemir aday gösterilecekti. Kendisini Sivas'ı konuşan ve gündemde tutan birisi olarak gözlemliyoruz.
[COLOR="Red"]Bu adam sivas için birşeyler yapmak istiyor ama iktidar olmadığı için pek bi şey yapamıyor[/COLOR]

-------------------------------------

Genel olarak yorumum Sivas'taki değişim açısından son derece olumlu. Mevcut vekillerin değişmesi çok iyi oldu. Umarım bir taze kan gelir. Adaylar bakımından da küçük tereddütlerim var. Özellikle Hilmi Bilgin konusunda. İnşallah Sivas için hayırlı bir gelişme olur.[COLOR="Red"]Malsef ben senin gibi iyimser degilim Bir dönem daha sivas için kayp oldu ALLAH sivasa yardım etsin[/COLOR]
[/QUOTE]

Yazık oldu sivasın bir dönemi daha boşa harcan dı

LaEdri 11.04.2011 18:52

Bu vekillerin resimlerini verin ayırt edemem..Bu,Başbakan'ın Sivas'ı çantada keklik gördüğünnü en büyük kanıtı

HaKaaN 11.04.2011 19:12

bu isimleri begenmeyen arkadaslar.. adayları çok yakından tanıyolar galiba ne yaptılar bir yolsuzlukmu yaptılar arsızlıkmı yaptılar ne yaptılar ... ve yahutta çekindiğiniz karsı geldiğiniz duusnce nelerdir

LaEdri 11.04.2011 19:38

Doğan Ürgüp'ü de beğenmiyoıruz..Yolsuzluk ya da arsızlık yaptığı için mi eleştiriyoruz,beğenmiyoruz?

tavarih 11.04.2011 19:51

Hilmi Bilgin dışında adaylar hakkında umutluyum.

Mustafa Açıkalın, Sami Aydın, Bekir Ulubaş veya Selahattin Çimen isimlerinden birisinin daha listede olmasını isterdim.

Özellikle İsmet Yılmaz'dan çok umutluyum.

mustafaarslan 11.04.2011 20:18

[QUOTE=tavarih;597861]Hilmi Bilgin dışında adaylar hakkında umutluyum.

Mustafa Açıkalın, Sami Aydın, Bekir Ulubaş veya Selahattin Çimen isimlerinden birisinin daha listede olmasını isterdim.

Özellikle İsmet Yılmaz'dan çok umutluyum.[/QUOTE]

MESUDE NURSUNA MEMECAN denen kadın zaten mecliste degilmi gir meclisin sitesine bak ne yapmış bu güne kadar internette araştır tek yaptığı şey tayiple bazı rektörleri evinde buluşturması. Sivasın yerini sor haritada bulacakmı veya birgün sırca köşkünden başını çıkarıp sivasa gelmiş mi
Neyinden umutlusun veya neden umutlusun Galiba senin derdin sivas değil
Bu kadın zaten az olan milletvekili sayımızın dahada düşürülmesidir.
ama sizi görünce bunlar bile bize fazla diyorum.

HaKaaN 11.04.2011 20:38

[QUOTE=LaEdri;597860]Doğan Ürgüp'ü de beğenmiyoıruz..Yolsuzluk ya da arsızlık yaptığı için mi eleştiriyoruz,beğenmiyoruz?[/QUOTE]

neden eleştiriyorsunuz peki açıklık getırde bızde bılelım...oy vermeyecek olabılırsın fakat hakkında bılgın olmadıgı kişileri burda alaşagı edemezssin

KAOS 11.04.2011 20:45

[QUOTE=HaKaaN;597867]neden eleştiriyorsunuz peki açıklık getırde bızde bılelım...oy vermeyecek olabılırsın fakat hakkında bılgın olmadıgı kişileri burda alaşagı edemezssin[/QUOTE]

Vallahi ilkokul öğrencilerine bile anlatılabilecek olan Millet vekilliği tanımı vardır ya..

SİVAS MİLLETVEKİLİ SEÇİYORUZ.....
Hani Demokrasi, Cumhuriyet, Vekillik, meclis......
Sivas'ın insanını bilecek, derdini bilecek, hakkını koruyacak...
Habire burada Kayseri'den dem vurur durursunuz, niye bir düşünsene...

Sen tanıyon galiba,...
Anlatsana meziyetlerini, Sivas'ın sıkıtılarına nasıl çare bulacaklarını, bilelim...

HaKaaN 11.04.2011 20:56

[QUOTE=KAOS;597868]Vallahi ilkokul öğrencilerine bile anlatılabilecek olan Millet vekilliği tanımı vardır ya..

SİVAS MİLLETVEKİLİ SEÇİYORUZ.....
Hani Demokrasi, Cumhuriyet, Vekillik, meclis......
Sivas'ın insanını bilecek, derdini bilecek, hakkını koruyacak...
Habire burada Kayseri'den dem vurur durursunuz, niye bir düşünsene...

Sen tanıyon galiba,...
Anlatsana meziyetlerini, Sivas'ın sıkıtılarına nasıl çare bulacaklarını, bilelim...[/QUOTE]

birkaç gün içerisinde seçim çalısmalarına başlarlar o zaman ne yapabıleceklerını sivas halkıyla paylaşırlar sizlerde okursunuz. bu liste değilde listede başka isimler olsaydı yine aynı tartısma ortamına gırecegınden hiç şüphem yoktur. sen sivası değil maalesef desteklediğin partının anlayısı için varsın

KAOS 11.04.2011 21:02

[QUOTE=HaKaaN;597870]birkaç gün içerisinde seçim çalısmalarına başlarlar o zaman ne yapabıleceklerını sivas halkıyla paylaşırlar sizlerde okursunuz. bu liste değilde listede başka isimler olsaydı yine aynı tartısma ortamına gırecegınden hiç şüphem yoktur. sen sivası değil maalesef desteklediğin partının anlayısı için varsın[/QUOTE]

Ukalalık yapma, birilerine bilmeden konuşuyorsunuz çıkışı yaparken, bilmeden etmeden konuşma, benim hangi partiye oy vereceğimi tüm mesajlarımı okusan çıkaramazsın,
Sivas Sivas halkı için kimin ne yaptığını Allah bilir..

Benim derdim Sivas, bunu kafana sok, 43 yıldır buradayım, her geçen gün geriye gidişi taa ciğerimde yaşıyorum, yıllardır bu memleketin insanının kanını emip, karınlarını doyuranları görmek, ve hala birilerinin "yetmedi şu damardan da emebilirsin" aymazlığını sergilemesini kabul edemiyorum...
Sen işte o damarı uzatanlardansın....

HaKaaN 11.04.2011 21:10

[QUOTE=KAOS;597872]Ukalalık yapma, birilerine bilmeden konuşuyorsunuz çıkışı yaparken, bilmeden etmeden konuşma, benim hangi partiye oy vereceğimi tüm mesajlarımı okusan çıkaramazsın,
Sivas Sivas halkı için kimin ne yaptığını Allah bilir..

Benim derdim Sivas, bunu kafana sok, 43 yıldır buradayım, her geçen gün geriye gidişi taa ciğerimde yaşıyorum, yıllardır bu memleketin insanının kanını emip, karınlarını doyuranları görmek, ve hala birilerinin "yetmedi şu damardan da emebilirsin" aymazlığını sergilemesini kabul edemiyorum...
Sen işte o damarı uzatanlardansın....[/QUOTE]

ukalalık siz yapıyorsunuz. kendinze gelince nasılda hiddetlendiniz. bu milletin kanını senin gibi dusunenler emdi çok sukur yaklasık 8 yıldır iyiyiz vampitlerden kurtardık

KAOS 11.04.2011 21:12

[QUOTE=HaKaaN;597876]ukalalık siz yapıyorsunuz. kendinze gelince nasılda hiddetlendiniz. bu milletin kanını senin gibi dusunenler emdi çok sukur yaklasık 8 yıldır iyiyiz vampitlerden kurtardık[/QUOTE]

Evet Sivasın son 8 yılına bakınca kim emmiş görüyoruz Allah'a Şükür....:D

HaKaaN 11.04.2011 21:12

[QUOTE=KAOS;597878]Evet Sivasın son 8 yılına bakınca kim emmiş görüyoruz Allah'a Şükür....:D[/QUOTE]

tartısmaya girmek istemıyorum sizinle.. saygılar............

KAOS 11.04.2011 21:15

[QUOTE=HaKaaN;597880]tartısmaya girmek istemıyorum sizinle.. saygılar............[/QUOTE]

Girmede zaten, ama ben her uyduruktan girdiye, Sivas alehine bulduğum her mesaja yorum yazarım...

LaEdri 11.04.2011 21:16

[QUOTE=HaKaaN;597867]neden eleştiriyorsunuz peki açıklık getırde bızde bılelım...oy vermeyecek olabılırsın fakat hakkında [B]bılgın olmadıgı kişileri[/B] burda alaşagı edemezssin[/QUOTE]

Sivas'a bakan yönleriyle bir meziyetleri yok.Olmayan meziyetin neyini tarif edeyim..Meseleyi aslında kendin söylüyorsun,bu vekiller hakkında Sivaslılar bilgi sahibi değil ama Sivas'tan aday bu zaatlar..

blacksky 11.04.2011 23:47

Yalakaliga gerek yok.. acik ve net olun.. Allah askina atin su at gozluklerinizi.. "8 yildir iyiyiz" diyenler bi silekelensinler kendilerine gelsinler.. neremiz iyi? Kayseri'ye yapilanlarin 100'de 1'i yapildi mi memleketimize? Konya'ya giden, gitmekte olan hizmetin 50'de 1'ini alabildik mi? Istihdam artti mi Sivas'ta?.. patir patir her yer uni. acildi.. neredeyse koylere bile acilacak.. kimisi ozel kimisi devlet.. senelerdir konusulan Sivas'a 2. universite mevzusu hic dile geldi mi?.. stadimiz bile en sona birakildi ne hikmetse.. Ben dogru duzgun bir ilerleme gormuyorum sivas'ta kimse kusura bakmasin.. bir inceki belediye baskanimiz sehrin cehresini biraz olsun degistirmis olmasa caddeler, sokaklar bile bire bir ayni kalacakti.

Belli bir zihniyetin kolesi oldunuz diye koca memleketin kaderini uyuyarak daha fazla mahvetmeyin.. iktidar partisinin ilimize reva gordugu su listeye Allah askina bir ses cikartin.. Nur Suna Memecan kimdir? Sivas icin ne yapacaktir? proje uydurmak cok kolay bunlarin pesine dusecek kararliligi ve sivas sevgisi var midir? hic sanmiyorum.. kendisi basin sayesinde gayet yakinen bildigimiz uzere tam bir burjuva hayati suren, halkin arasina karismayan.. guc muhafazakar bir partide oldugu icin kendisi de o cizgiye yanasarak kisisel cikarlarini gozeten bir insan portresi cizmektedir.. 1. sira adayi baro baskanidir.. muhtemelen anayasa ile ilgili komisyonlarda gorev alacaktir yani ak parti'nin isine yarayacak ama sivas icin bir sey yapmayacaktir.. cunku kendisi icraat adami degil gorev adamidir.. diger siralara girmiyorum bile.. bu iktidar bu sehirden 3 tane koyun aday gosterse ilk 3 sirasi zaten meclise gidecektir... ama bu onlara sivas'liyi koyun yerine koyma hakkini vermez.. vermemeli.. biraz cesaret biraz hareket.. kendine gel artik sivas'li memleketinden cuvalla oy alip goturenler once kendileri zenginlesiyor sonra belli basli 1-2 memleketi ihya ediyor sen de avucunu yalayip duruyorsun.. bu gidise bir dur de!

_DuMaN_58 12.04.2011 10:50

AKP : 4

CHP : 1 Malik Ejder Özdemir

veya

AKP : 3

CHP: 1

MHP yada BBP : 1

tavarih 12.04.2011 11:09

Arkadaşlar ben mevcut vekillerimizi her fırsatta eleştiren birisiydim. Onların değişmesini olumlu gördüm sadece.

Ama isimler konusunda haklısınız. İsmet Yılmaz ismi konusunda herkes olumlu düşünüyor. Diğer isimler kapalı kutu görünüyor.

Mesude Nursuna Memecan hakkındaki görüşlere katılıyorum ama umarım bekledğimizden iyi olur. Belki genel merkezdeki veya Başbakan nezdindeki itibarını şehrimize dönüştürebilir. Sanatçı Melike Demirağ ile akrabalığı vardı galiba. Nuri Demirağ'ın da torunuydu sanırım.

Ama sakın yanlış anlamayın bu isimler belirlendi diye çok mutlu değilim. Sadece önceki isimler değişti diye sevinçliyim. Özellikle Selami Uzun ve osman Kılıç.

Listede Mustafa Açıkalın'ın olmasını da çok isterdim. Bana göre Sivas'ta durup Sivas'ı bilen adaylardan şimdiye kadar fazla kazanımımız olmadı. O nedenle Ankara'da etkinliği olan isimlerin olmasını istiyorum.

Özellikle aday adayları listesine baktığımız zaman çoğu zaten TBMM'de Osman Kılıç'ın yaptığından fazlasını yapamayacak isimlerdi bana göre.

Hepimizin isteği tabiki memleketimiz için faydalı olması yönünde. O nedenle tüm görüşlere saygılıyım. Ve inşallah beklediğimizden iyi tablolarla karşılaşmak nasip olur diye dua ve temenni etmekten başka çare yok gibi görünüyor.

memet24 12.04.2011 11:12

akparti 5-0 alırrrrrrrrr..............

memet24 12.04.2011 11:15

İsmet Yılmaz bakan olabilir...........

_DuMaN_58 12.04.2011 12:13

[QUOTE=LaEdri;597858]Bu vekillerin resimlerini verin ayırt edemem..[/QUOTE]

İsmet YILMAZ

[IMG]http://www.ismetyilmaz.gen.tr/wp-content/gallery/album/dsc_1993_0-medium.jpg[/IMG]

MESUDE NURSUNA MEMECAN

[IMG]http://www.tbmm.gov.tr/mv_resim/6620.jpg[/IMG]

Hilmi BİLGİN

[IMG]http://www.sivasbarosu.org.tr/resim/yeni_baro_baskanimiz_hilmi_bilgin.jpg[/IMG]

Ali TURAN

[IMG]http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/SiteImages/MeclisUyeFotolari/Sariyer/ali_turan.jpg[/IMG]

Adem YILDIRIM

[IMG]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTOLSDkTWbt7px8XOqgQOoYWSKD_zADvQgP2MjhCPLwk0YQRMfyzw&t=1[/IMG]

Malik ECDER ÖZDEMİR

[IMG]http://www.tbmm.gov.tr/mv_resim/6405.jpg[/IMG]

Baki Çoban

[IMG]http://www.sivasbizim.com/images_up/dr_baki_%C3%A7oban_chp_sivas.jpg[/IMG]

Bülent Renda DENİZ

[IMG]http://www.sivasinsesi.com/images/genel/uppufef1129207450766076269.JPG[/IMG]

Hüsnü Yusuf Gökalp

[IMG]http://www.sivascity.com/wp-content/uploads/husnu-yusuf-gokalp-sivas-mhp-150x150.jpg[/IMG]

Cemal Çevik

[IMG]http://www.manset58.com/image.php/prof-dr-cemal-cevik-milletvekilligi-aday-adayligini-memleketinde-acikladi180824b1c4.jpg?width=290&height=300&cropratio=290:300&image=/images/haberresim/prof-dr-cemal-cevik-milletvekilligi-aday-adayligini-memleketinde-acikladi180824b1c4.jpg[/IMG]

Ünal Çoşkun

[IMG]http://www.sivaslisiyasiler.com/uploaded/kisiler/1/5/7/profil/kucuk/1300527566_unal_coskun_vesikalik.jpg[/IMG]

Muammer Demirci

[IMG]http://www.sivashaber.net/haber/upload/resimler/haber/muammer%20demirci2.jpg[/IMG]

Abdullatif Şener

[IMG]http://www.turkcebilgi.com/images/imgk/abdullatif-sener.jpg[/IMG]

özgüven 12.04.2011 12:17

[B]AKP...4
CHP...1

Şener kazanabilirse ak parti üçe düşer başkada bi değişiklik olmaz..[/B]

Cley 12.04.2011 12:28

[B]BBP barajı geçemeyeceği için milletvekili çıkarma şansı yok.
MHP Sivasta fazla bir etkinliği olmayan bir parti milletvekili çıkaramaz.
Saadet,Has,DP,DSP, vs bunlarında barajı geçebilmesi imkansız.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun bile zorlanarak kaptığı bağımsız vekilliği A.Şener'in kazanabilmesi de çok zor.
CHP nin kemikleşmiş bir seçmeni var 1 milletvekili garanti.
Akparti de yaptığı revizyon ile 4 miletvekili sayısını korur. [/B]

mustafaarslan 12.04.2011 12:37

[QUOTE=memet24;597959]akparti 5-0 alırrrrrrrrr..............[/QUOTE]

Alır, alır, babayı alır :))

Kibrisli 12.04.2011 12:51

Yazıcıoğlu'suz bir BBP Sivas'ta artık o eski oyları alamaz. O bakımdan Yazıcıoğlu için BBP oyunu veren Ülkücü kesim MHP'ye geri dönecektir ki zaten Genel Seçimlerde MHP BBP'nin genelde önünde olurdu geçen seçimde de Yazıcıoğlu bağımsız aday olduğundan kıl payı MHP'nin önündeydi o bakımdan ben söyleyeyim iyi adaylarda çıkartan MHP bu dönem 1 vekil alır. AKP'nin vekillerinin tanınmaması ve muhtemelen adaylardan 4'ü sadece çalışacak 1'i Sivas'a bile gelmeyecek, Merkezdeki seçmen AKP'ye oy vermeyecek sırf bu nedenden dolayı, İlçelerdeki seçmenin de bilinçli olanı bu nedenden oy vermeyecek ve zaten Abdullatif Şener faktörü olduğundan bilinçli olmayan da O'nun tarafından bilinçlendirilecektir, o bakımdan AKP bu seçimde çok güvenmesin kendisine... Son olarak CHP'ye gelelim. CHP'nin seçmeni belli, kemik bir vekillik seçmeni var geçen seçimlerde de Yazıcıoğlu'nun yerine neredeyse 1 CHP vekili gidecekti yani aslında 1.5-ya da 1.75 vekili garantiydi:) Ancak Sivas'ın milletvekili sayısının 5'e düşmesi CHP'nin zararına oldu, çünkü belediyesi bile yokken bu başarıyı sağlayan CHP'nin şimdi elinde ilçe ve belde belediyeleri ile 10 civarında belediyesi varken oyunu artırması muhtemeldir, hep ilçelerden geçinen CHP bu kez Merkezde de değişim ile bir oy artışı yaşayacaktır o bakımdan 2 vekil alabilir diye düşünüyorum. Benim bir çok türlü hesabım var... Olabilirliğine göre en yakın gördüğüm tahminden uzağa doğru sıralayayım.

2 CHP - 2 AKP - 1 MHP
2 CHP - 2 AKP - 1 Bağımsız
2 AKP - 1 CHP - 1 MHP - 1 Bağımsız
2 CHP - 1 AKP - 1 MHP - 1 Bağımsız

Gönlümden geçen sonuç en sondaki sonuç ama olması en imkansız olan sonuçta o...

_DuMaN_58 12.04.2011 13:07

[B]Alperen her zaman Reisinin yolunda gitmiştir. Gidecektir de. Reisimizi kaybettik diye sevinenler varsa fazla sevinmesinler. MHP geri gitmeye, gerilemeye mahkumdur artık. AKP iktidar da olduğu sürece Sivasta kaybetmez. Adayların kim olduğu çok önemli değil. Bizim halkımız adaylara bakmaz partiye bakar. CHP kazanmak istiyorsa Sivaslıya kendini daha iyi anlatmalıdır. Ama dediğim gibi halkımızın gözüde kulağıdır kapalıdır. Adaylara bakmaz partiye bakar. Bunu değiştirmek istiyoruz fakat olmuyor. [/B]

AKP 3 kesin 4 olabilir.
CHP 1 kesin 2 süpriz olabilir.
BBP 1 süpriz olabilir.
MHP 1 süpriz olabilir.
Bağımsız 1 süpriz olabilir.

Gönlümden geçen: 1-1-1-1-1 keşke böyle olsa..

Büyük ihtimal olur dediğim: 4-1 AKP-CHP yada 3-1-1 AKP-CHP-Bağımsız

titizyiğido 12.04.2011 13:13

[QUOTE=Kibrisli;597982]Yazıcıoğlu'suz bir BBP Sivas'ta artık o eski oyları alamaz. O bakımdan Yazıcıoğlu için BBP oyunu veren Ülkücü kesim MHP'ye geri dönecektir ki zaten Genel Seçimlerde MHP BBP'nin genelde önünde olurdu geçen seçimde de Yazıcıoğlu bağımsız aday olduğundan kıl payı MHP'nin önündeydi o bakımdan ben söyleyeyim iyi adaylarda çıkartan MHP bu dönem 1 vekil alır. AKP'nin vekillerinin tanınmaması ve muhtemelen adaylardan 4'ü sadece çalışacak 1'i Sivas'a bile gelmeyecek, Merkezdeki seçmen AKP'ye oy vermeyecek sırf bu nedenden dolayı, İlçelerdeki seçmenin de bilinçli olanı bu nedenden oy vermeyecek ve zaten Abdullatif Şener faktörü olduğundan bilinçli olmayan da O'nun tarafından bilinçlendirilecektir, o bakımdan AKP bu seçimde çok güvenmesin kendisine... Son olarak CHP'ye gelelim. CHP'nin seçmeni belli, kemik bir vekillik seçmeni var geçen seçimlerde de Yazıcıoğlu'nun yerine neredeyse 1 CHP vekili gidecekti yani aslında 1.5-ya da 1.75 vekili garantiydi:) Ancak Sivas'ın milletvekili sayısının 5'e düşmesi CHP'nin zararına oldu, çünkü belediyesi bile yokken bu başarıyı sağlayan CHP'nin şimdi elinde ilçe ve belde belediyeleri ile 10 civarında belediyesi varken oyunu artırması muhtemeldir, hep ilçelerden geçinen CHP bu kez Merkezde de değişim ile bir oy artışı yaşayacaktır o bakımdan 2 vekil alabilir diye düşünüyorum. Benim bir çok türlü hesabım var... Olabilirliğine göre en yakın gördüğüm tahminden uzağa doğru sıralayayım.

2 CHP - 2 AKP - 1 MHP
2 CHP - 2 AKP - 1 Bağımsız
2 AKP - 1 CHP - 1 MHP - 1 Bağımsız
2 CHP - 1 AKP - 1 MHP - 1 Bağımsız

Gönlümden geçen sonuç en sondaki sonuç ama olması en imkansız olan sonuçta o...[/QUOTE]

kardeş sonuncu hakikaten çok imkansız olmuş..........chp 2 akp 1 hem de sivasta..........kısmet bakalım..........allah gönlüne göre versin..........

titizyiğido 12.04.2011 13:14

akp 4 chp 1,.....................

Kasım Öktem 12.04.2011 13:15

2007de Sivas'ta oy dağılımı şu şekildeydi.
AKP 55,47
CHP 15,92
M.Y 11,21
MHP 9,45
SP 3,83
DP 1,99

AKP 43
CHP 17
A.Ş 7
BBP 7
MHP 12
SP 2
HAS 4

Bana göre oylar muhtemelen böyle çıkar (BBPliler Abdüllatif Şener'e oy vermezse)

Bu durumda 3-1-1 oluyor.

Bence Chp hiç bir şekilde 1den fazla milletvekili çıkaramaz.
Akp'nin de 4 vekil çıkarması için 3. sıradakinin (Abdüllatif Şener veya MHP) en az 4 katı oy alması lazım.
Yani Mhp'nin oy yüzdesi 12 ise Akp'nin +48 alması gerekli

abircan 12.04.2011 13:21

ilk tahminim hep doğru çıkar
abdüllatif şener
malik ejder özdemir
ismet yılmaz garanti alır
mhp birinci sıra alır
2. vekil % 70 chp ye gider veya %30 akp ye )abdüllatif şenere ne kadar çok alır o kadar akp kaybeder formül bu)

KAOS 12.04.2011 14:26

[QUOTE=memet24;597959]akparti 5-0 alırrrrrrrrr..............[/QUOTE]

Sende kına yakarsın...
Eğer önümüzdeki dönemde Sivas'dan bir şey gittiğinde en ufak bir eleştiri yazarsan,
geçen dönemde Sivas'ın her kaybedişinde "vah Sivas, ah Sivas, oda gitti buda olmadı" diye laf salatası yiyen at gözlüklülere yağdırdığım lanetimden sende nasibini alırsın...
Seni şimdiden takip listeme aldım...

abircan 12.04.2011 14:27

Oray Eğinden Akşam
nursuna memecan değerlendirmesi

Ne isli viskiymiş, ne yemekmiş... 'Takır takır matematik kafası' diye övülen Nursuna Memecan Yeni Hayat Apartmanı'nda verdiği davetin karşılığını aldı. O matematik kafası bir tek kendi yerini garantileme hesabına yaradı demek ki... Milletvekili olduğu süre boyunca hiçbir varlık göstermeyen, bu yemek dışında hiçbir vesileyle adını duymadığımız Memecan yine milletvekili olacak. Vatana millete hayırlı olsun.

acaba olacakmı bence zorrrrrrrrrr

MMK 12.04.2011 16:30

Sivas'ta ikamet edip de milletvekilliğine layık olabilecek hiç mi kimse yoktu acaba?Yoksa siz bu işlerden anlamazsınız ben sizden daha çok bu işlerden anlarım,ben ne dersem siz düşünmeden evet efendim deyin mantığıyla seçime gidiyor Sivas.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:53.