![]() |
Vekil maaşlarına büyük zam!
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=34029&token=28270][img]http://resimzade.com/Show.html?i=34029&token=28270[/img][/url]
[B]Maaş ve emekli aylıkları Başbakanlık Müsteşarının maaşına endeksli bulunan milletvekilleri, emeklilik hakkı bakımından Cumhurbaşkanının emekli aylığına endekslendi. Böylece, halen 5 bin lira olan emekli vekil aylığı 8 bin liraya yükseldi.[/B] [B]HEM EMEKLİ HEM ÇALIŞAN VEKİLE 19 BİN 300 LİRA[/B] [B]Ayrıca yeniden seçilen emekli vekillerin aylığından yapılan kesintiler de kaldırıldı. Oysa mevcut emekliler, bir işte çalışmaları durumunda emekli maaşlarından yüzde 15 oranında 'sosyal güvenlik destek primi' kesiliyor. İşte emekli vekillerden yapılan bu kesintinin kaldırılmasıyla, milletvekilliğinden emekli olduğu halde, halen vekil olan yaklaşık 200 kişinin maaşında 5 bin lira artış olacak. Böylece bu vekillerin ellerine geçen aylık tutarı 14 bin 300 liradan 19 bin 300 liraya çıkacak. Emekli Sandığı Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa tasarısı milletvekillerine yeni yıl piyangosu olurken; vatandaşın ilaca katkı payını ise artırdı. Buna göre aile hekimlerinin yazdıkları reçeteler de dahil; ayakta tedavilerde yazılan reçetelerde 3 ilaca kadar 3 lira alınması öngörüldü. İlave her bir ilaç içinse 1 lira katkı payı alınacak. 12 Haziran Seçimlerinde ilk kez seçilen milletvekili maaşı: 11 bin 250 TL Emekli Milletvekili Aylığı: 5 bin TL'den 8 bin TL'ye çıkacak Emekli olduğu halde halen çalışan milletvekilinin eline geçen ise; 14 bin 300 TL'den 19 bin 300 TL'ye çıkacak. [/B] |
Cevap: Vekil maaşlarına büyük zam!
Ülkemizin geleceği için çalışan sayın milletvekillerimiz herşeyin en iyisini hakediyorlar.Gönül isterki daha fazlasınıda alabilsinler.Biz seçmenler daha iyi çalışıp sayın vekillerimize ekonomik açıdan daha fazla destek olmalıyız.:)
Asgari ücrete bakıyorum vekil maaşlarına bakıyorum hayret ediyorum... |
yiyin efendiler yiyin bu sofra sizin aksırıncaya tıksırıncaya patlayıncaya kadar yiyin nede olsa güç sizde vicdan merhamet din iman işte bak o sizde yok oda bizde fakir fukarada yani
|
[B][I]İşçiye, memura, emekliye zama gelince eli, ayağı titreyen yüzde üçü geçmeyen zamları yaparken, Kendilerine yüzde yüz zam yapıp bir gece ansısızn meclisten geçiriyorlar.[/I][/B]
[I][B]O paralar hepimizin evinden, ekmeğinden, sofrasından kısarak devlete ödediğimiz yatırdığımız harçlar, fonlar, vergiler.[/B][/I] [I][B]Tüyü bitmemiş yetimlerin hakları. Olur ama bu kadarda vicdansızlık olurmu? Ne diyim bir vatandaş olarak helal etmiyorum hakkımı boğazınızda kalsın.[/B][/I] [I][B]Ve hiç bir AKP milletvekili bu fahiş zamma karşı çıkmayıp imza atmış. Bu konuda karşı çıkan CHP ve diğer karşı çıkan milletvekillerini kutluyorum. [/B][/I] [I][B]Hiçmi Allah'tan korkunuz yok sen 20 bin lirayı bir ayda mideye indirirken asgari ücretliye 670 lira ile geçin diyosun. Ayıptır günahtır.[/B][/I] |
Vekillere yapılan zamlar resmen halkla alay etmektir. Ayrıca halkı birşey yerine koymadıklarının en belirgin göstergelerinden biridir. Bu zamları yapmak için insanın önce yüzü kızarır, utanır. Gazetede okudum vekil maaşlarında Avrupayı bile sollamışız. İnsani gelişmişlik açısından dünyada 89. sıradayız. Halk için ne yaptınız siz? Utanın utanın yeter artık. Mazlumun yetimin hakkı boğazınızdan nasıl geçiyor? Hangi hükümet döneminde halk bu kadar aşağılandı, bu kadar zor duruma düştü bilmiyorum.
|
[B]Benim bir yılda alacağım maaşı vekillerimiz bir ayda alacaklar demekki ben 11 ay beleş çalışmış olacağım...:) Vekillerimiz vekil olmak için boşunamı uğraşıyorlar köy köy kasaba kasaba gezip vatandaşın dertlerini sorunlarını dinliyorlar, akabinde bir sürüde vaadde bulunuyorlar, peki seçilince bu vaadler yerine getiriliyormu getirilecekte zaman kalmıyorki bide bakmışsınki vekillik bitmiş seçim gelmiş bu yüzden yapılacak işler ya yarım kalıyor yada hiç başlanılmadan son buluyor yeniden oy istemeler başlanıyor,Ne deniyor bak yapıyorduk yapacaktık yetişmedi yarım kaldı siz yine oyunuzu bana verinki tamamlayalım hep aynı hikayeleri okumaktan bıktık usandık..
Meclis başkanımız bu konuda şöyle dedi milletvekilleri nereye gitseler tüm masraflarını ceplerinden ödüyorlar dolayısıyla maaşları düşüyor onun için bu zam gerekliydi...Sayın başkanım iyi güzel herşeyi ceplerinden karşılıyorlarda masrafları bizimle aynımı yıllar önce meclise gitmiştimde gelmişken birde şu meclisin mutfağına uğrayayım dedim.;) Bi girdim her yerde et kızarıyor oda bizim şu an 25. 30 liraya aldığımız etlere hiç benzemiyor fiyatını sordum çok cüzi bi rakam söylediler şaşırdım....[/B] |
[B]Ne kadar güzel bir gün. insanlar soykırım meselesiyle meşgul olmuşken. Arkadan meclis haşırt..4 parti hiç anlaşamazken maaş ödemelerinde nasıl anlaşıyor.hiç bir partiye güvenim yok. Siz nerede düşman arıyorsunuz ki. fransa acık bir şekilde düşmanlığını ortaya koydu ama bizim meclis bu durumu nasıl değerlendirdi dönüp bizim meclise bakalım Bir gecede hatta 15 dk içinde kendi intibaklarını yapıtılar 2 senede emekliklerini gercekleştirdiler.Biz emeklilere gelince İntibak yasası çıkarıyoruz deyip 2013 yılına sarkıtıyorsunuz. Yuh olsun hepinize!İntibak Yasasına paranız yok kendi çıkarlarınız için hep birlikte hareket ediyorsunuz Emeklilerle,işcilerle memurlarla,asgari ücretlilerle,dul ve yetimlerle dalga geçmekten hiç mi utanmıyor sıkılmıyorsunuz Ben payımdan düşen kısmını helal etmiyorum.Güle güle harcamayın. aldığınız paraların tek kuruşu dahil haram,zehir zıkkım olsun inşallah[/B]
|
[QUOTE=altuntas58;608833][B]Ne kadar güzel bir gün. insanlar soykırım meselesiyle meşgul olmuşken. Arkadan meclis haşırt..4 parti hiç anlaşamazken maaş ödemelerinde nasıl anlaşıyor.hiç bir partiye güvenim yok. Siz nerede düşman arıyorsunuz ki. fransa acık bir şekilde düşmanlığını ortaya koydu ama bizim meclis bu durumu nasıl değerlendirdi dönüp bizim meclise bakalım Bir gecede hatta 15 dk içinde kendi intibaklarını yapıtılar 2 senede emekliklerini gercekleştirdiler.Biz emeklilere gelince İntibak yasası çıkarıyoruz deyip 2013 yılına sarkıtıyorsunuz. Yuh olsun hepinize!İntibak Yasasına paranız yok kendi çıkarlarınız için hep birlikte hareket ediyorsunuz Emeklilerle,işcilerle memurlarla,asgari ücretlilerle,dul ve yetimlerle dalga geçmekten hiç mi utanmıyor sıkılmıyorsunuz Ben payımdan düşen kısmını helal etmiyorum.Güle güle harcamayın. aldığınız paraların tek kuruşu dahil haram,zehir zıkkım olsun inşallah[/B][/QUOTE]
Abi 1 partiden 1 tek vekil bile oy vermemiştir. Onu düzeltmek istedim. Saygılar. |
[B]Kendilerinede zam versinler. Onların maaşlarında gözümüz yok helali hoş olsun. Ama vatandaşımızada versinler. Özellikle asgari ücrete, yaşlılık maaşı alanlara vs. maaşı bin liradan düşük olan vatandaşlara versinler öncelikle. Tabi versinler demeyle olmuyor, devletin bunu karşılayabilecek gücü olması lazım. [/B]
|
[QUOTE=_DuMaN_58;608847][B]Kendilerinede zam versinler. Onların maaşlarında gözümüz yok helali hoş olsun. Ama vatandaşımızada versinler. Özellikle asgari ücrete, yaşlılık maaşı alanlara vs. maaşı bin liradan düşük olan vatandaşlara versinler öncelikle. Tabi versinler demeyle olmuyor, devletin bunu karşılayabilecek gücü olması lazım. [/B][/QUOTE]
Duman kardeş bütçe yok diye geçiştiriyorlar. Peki kendi maaşlarına yapılan zamlar hangi bütçeden karşılanıyor merak ediyorum doğrusu. |
[QUOTE=Kibrisli;608845]Abi 1 partiden 1 tek vekil bile oy vermemiştir. Onu düzeltmek istedim. Saygılar.[/QUOTE]
[B]Ben o denli sinirlendimki genel ve lafın gelişi yazdım hiç oy vermeyeni bilmiyorum evet haklısın chp'den bir kişi imzalamış onuda partisi imzaladığına bin pişman ediyorlar sn kılıctaroğluda bu zamma karşı zaten cumhurbaşkanıda onaylarsa chp anayasa mahkemesine müracaat edecekmiş [/B] |
[QUOTE=Alibaba58;608848]Duman kardeş bütçe yok diye geçiştiriyorlar. Peki kendi maaşlarına yapılan zamlar hangi bütçeden karşılanıyor merak ediyorum doğrusu.[/QUOTE]
Yav milletvekili sayısıyla milyonlarca vatandaşın maaşını bir tutmak olmaz. Milletvekili diyoruz bakın. Yani düşününce biraz ne kadar zor bir meslek olduğunu ve nelere katlanıldığını görüyorsunuz. Bu azımsanacak birşey değil. Helali hoş olsun. Bir milletvekilinin aylık harcamasını düşünemiyorum. Bir örnek vereyim, ben ayakkabımı boyatsam 1 lira veririm. Ama mileltvekili 20 liradan aşağı vermez. Verirse arkasından konuşulur zaten )) veya bir simite 50 kuruş veririm ben milletvekili 5 lira verir. Yani milletvekilinin harcaması normal vatandaş gibi olmaz. Zaten maaşlarında zama ben birşey demiyorum. Ben ayrıca bir parantez açarak yukardada söylediğim gibi maaşı bin liradan az olan vatandaşlara zam yapılması gerektiğini söylüyorum. |
Atatürk'e milletvekili maaşlarının ne kadar olması gerektiğini sormuşlar. Çok net bir cevap vermiş. "Öğretmen maaşlarını geçmesin".
Öğretmen maaşı 1500 tl, vekil maaşı 19000 tl :( |
[QUOTE=altuntas58;608851][B]Ben o denli sinirlendimki genel ve lafın gelişi yazdım hiç oy vermeyeni bilmiyorum evet haklısın chp'den bir kişi imzalamış onuda partisi imzaladığına bin pişman ediyorlar sn kılıctaroğluda bu zamma karşı zaten cumhurbaşkanıda onaylarsa chp anayasa mahkemesine müracaat edecekmiş [/B][/QUOTE]
[B][I]Sayın altundas fazla sinirlenmeyin birilerini uyandıracaksınız, kışkırtacaksanız:) Şaka bir yana keşke kışkırabilsek kışkırmak diyince aklıma Aziz Nasin'le ilgili bir konu geldi aklıma.[/I][/B] [I][B]Dönemin birinde Aziz Nesin yazdığı bir kitap yüzünden yargılanıyormuş, Hakim karşısına çıkmış.[/B][/I] [I][B]Hakim sormuş: "Söyle bakalım yazdığın kitap yüzünden halkı kışkırtıyormuşsun doğrumu?" [/B][/I] [I][B]Aziz Nesin'de demişki " Sayın hakimim nerdeeeeeee... Ben onların boylarınca kitap yazdım okusun kışkırsınlar diye ama nerdeeee haniiii" o hesap ne dersek diyelim hala haklı bulanlar var baksanıza, kendine bin lirayı kafi buluyor onlara 20 bin lira uygun görüyor. Bakanların dışında ordaki 500 vekil elini kaldırmaktan başka ne işe yarıyor Allah aşkına, çoğuda doğru dürüst gitmiyor bile meclise.[/B][/I] [I][B]Ne yapalım her halk layık olduğu şekilde yönetilirmiş, "böyle saça böyle tarak" misali.[/B][/I] [I][B]En son yorumcuya katılıyorum, vekil maaşları öğretmen maaşlarıyla eşdeğerde olmalı.[/B][/I] |
[SIZE="4"]
[COLOR="Red"][SIZE="5"][B][B]Maaş zammı basına sızmasın diye vekillerden bile saklandı[/B][/B][/SIZE][/COLOR][/SIZE] [url=http://resimzade.com/Show.html?i=34044&token=49681][img]http://resimzade.com/Show.html?i=34044&token=49681[/img][/url] [SIZE="4"][COLOR="red"][SIZE="5"][B]4 saatte kıyak katmerlendi[/B][/SIZE][/COLOR] [/SIZE] [COLOR="Red"][/COLOR] [B]Saat 21.00'den saat 00.30'a kadar süren tasarı görüşmeleri sırasında da bahsedilen "kıyağı katmerleyen" önergeler peş peşe geldi. Kabul edilen ikinci önerge ile parlamento dışı kalmış işsiz milletvekillerinin emeklilik primlerinin tamamının, çalışan eski vekillerin ile milletvekili emeklisi olabilmek için ödemeleri gereken prim farkının TBMM bütçesinden karşılanması sağlanırken, kabul edilen 3. önerge ile mevcut emekli milletvekillerinin emekli aylıklarına yüzde 100 zam yapılması sağlandı. 4. önerge ile de yapılan düzenlemelerin yürürlükleri düzenlendi. [SIZE="4"][COLOR="Red"]CHP'li Keskin imza vermedi[/COLOR][/SIZE]Bu sırada CHP'de önergeye kimin imza atacağı krizi yaşandı. Düzenlemenin Meclis Başkanlığı ve tüm partilerce desteklendiğini göstermek üzere TBMM Başkanlık Divanı üyelerinin imzasıyla verilmesi kararına karşın, CHP'li İdare Amiri Adnan Keskin, "Bizim ne alakamız var. Parti grubu sahipleniyorsa önergeye de grup başkanvekilleri imza atmalı" diyerek imza vermeyi kabul etmedi. [COLOR="Red"][SIZE="4"]MHP'li vekil şart koştu[/SIZE][/COLOR]MHP'li TBMM Başkanlık Divanı üyesi Ali Uzunırmak ise, grup yöneticilerine "Madem divan üyeleri imza atsın diyorsunuz atarız. Ama siz de Genel Kurul'da önerge için 'Biz parti grupları olarak bu düzenlemenin arkasındayız. Atılan imzalar sadece arkadaşlarımızın şahıslarını bağlamıyor' açıklaması yaparsınız" şartını öne sürdü[/B] Vatan'dan Şebnem Hoşgör'ün haberi |
[QUOTE=_DuMaN_58;608852]Yav milletvekili sayısıyla milyonlarca vatandaşın maaşını bir tutmak olmaz. Milletvekili diyoruz bakın. Yani düşününce biraz ne kadar zor bir meslek olduğunu ve nelere katlanıldığını görüyorsunuz. Bu azımsanacak birşey değil. Helali hoş olsun. Bir milletvekilinin aylık harcamasını düşünemiyorum. Bir örnek vereyim, ben ayakkabımı boyatsam 1 lira veririm. Ama mileltvekili 20 liradan aşağı vermez. Verirse arkasından konuşulur zaten )) veya bir simite 50 kuruş veririm ben milletvekili 5 lira verir. Yani milletvekilinin harcaması normal vatandaş gibi olmaz. Zaten maaşlarında zama ben birşey demiyorum. Ben ayrıca bir parantez açarak yukardada söylediğim gibi maaşı bin liradan az olan vatandaşlara zam yapılması gerektiğini söylüyorum.[/QUOTE]
Sana söyleyecek laf bulamıyorum Duman şaşırttın beni. Sen de böyle düşünüyorsan. |
[QUOTE=_DuMaN_58;608852]Yav milletvekili sayısıyla milyonlarca vatandaşın maaşını bir tutmak olmaz. Milletvekili diyoruz bakın. Yani düşününce biraz ne kadar zor bir meslek olduğunu ve nelere katlanıldığını görüyorsunuz. Bu azımsanacak birşey değil. Helali hoş olsun. Bir milletvekilinin aylık harcamasını düşünemiyorum. Bir örnek vereyim, ben ayakkabımı boyatsam 1 lira veririm. Ama mileltvekili 20 liradan aşağı vermez. Verirse arkasından konuşulur zaten )) veya bir simite 50 kuruş veririm ben milletvekili 5 lira verir. Yani milletvekilinin harcaması normal vatandaş gibi olmaz. Zaten maaşlarında zama ben birşey demiyorum. Ben ayrıca bir parantez açarak yukardada söylediğim gibi maaşı bin liradan az olan vatandaşlara zam yapılması gerektiğini söylüyorum.[/QUOTE]
[B] Böyle bir mesajı ancak cahil bir insan yazar Bu mesajı siz yazmış olamazsınız üniversite okumuş bir insansınız doğrusu inanmak istemiyorum[/B] |
[QUOTE=altuntas58;608890][B]
Böyle bir mesajı ancak cahil bir insan yazar Bu mesajı siz yazmış olamazsınız üniversite okumuş bir insansınız doğrusu inanmak istemiyorum[/B][/QUOTE] Hakaretlerinizi üzerime almıyorum. Başkası yazmadı ben yazdım. |
[QUOTE=Alibaba58;608889]Sana söyleyecek laf bulamıyorum Duman şaşırttın beni. Sen de böyle düşünüyorsan.[/QUOTE]
Nasıl konuşmam gerekiyordu? "Olmaz böyle şey! Nasıl olurda kendilerine zam verirler. Tam bir rezalet. Biz onları kendilerine zam versinler diyemi gönderdik meclise. Yazıklar olsun!" mu demem gerekiyordu? Bu vatandaşlar hep aynı maaşta mı kalacaklar. Bunların zama ihtiyaçları yok mu. Bunlar üstün insanlar mı. "e madem zam yapılıyor yüzde yüz yapılmaz ki kardeşim, el insaf" diyenler; benim maaşımada yüzde yüz zam yapsalar bende hay hay derim. |
[B]15 MİLYON 800 LİRANIN ALTI ÜCRETLE GEÇİNİYOR
Tüm-Sağlık-Sen Başkanı Ergözgün, hekim dışı sağlık çalışanlarının 1300 TL, emeklilerinin ortalama 800 TL, asgari ücretin ise 650 TL civarında bulunduğu bir ülkede vekillere yapılan zamla oluşan kul hakkını vicdanlara havale etti. "Eğer 75 milyonluk ülkenin 15 milyonu 800 TL ve altında maaşa mahkûmken, 8 bin TL emekli maaşını gönül rahatlığı içinde yiyecek vekillerimiz varsa; onlara da bu dünyanın öteki tarafının da olduğunu hatırlatarak, komşusu aç iken tok yatanların kul hakkı ile mahşeri huzurda hesap vereceklerini hatırlatıyorum" dedi. [/B]MİLLİYET |
[B]Daha önce yazdım maaşı bin liranın altında olan vatandaşlar var. Onlara gerekli zammın verilmesi gerekiyor. Şunu da söylüyorum, 500 küsür mileltvekili sayısıyla 15 milyonu bir tutmak olmaz.
Tartışılması gereken asıl konu şu bence, maaşın ne kadar olduğu değil, bu maaşı kimlerin hak ettiği yada etmediği. Ben ne diyorum zam yapsınlar hayhay ama aldıkları maaşıda hak etsinler. Sivas milletvekillerini düşünelim kaçı hak ediyor aldığı maaşı? Türkiye geneline yayarsak kimi milletvekilleri parmakçılık yapıyor kimileri icraat yapıyor. Tartışılması gereken konu bu, zam yapsınlar ama hak ediyorlar mı etmiyorlar mı hangileri hak ediyor... Saygılar.[/B] |
[B]Bugün Türkiye’de asgari ücretlilere yüzde 10, SSK ve BAĞKUR emeklilerine yüzde 4, kamu çalışanlarına yüzde 3 artı 3 gibi komik artışlar yapılırken, milletvekillerine adeta yüzde 100 zam yapılmasını kimse açıklayamaz” [/B]
|
[B]CHP den Gül'e mektup.[/B]
Kılıçtaroğlu emekli vekil zammı düzenlemesinin TBMM ne iadesini istedi. |
[B]Bu kanun teklifinin cumhurbaşkanı tarafından tekrar meclise gönderip iptalini istemelidir yok öyle yağma[/B]
|
dünyanın hiç bir ülkesinde vekil, adına yetki kullandığı milletin 10-15 katı fazla maaş almaz çünkü hayatları beleş bırakın diğer aldıkları 7-8 yıldızlı hizmetleri cep telefonlarını bile millet ödüyor.
|
[B]
[COLOR="Red"][SIZE="4"]İşte Ülke Ülke Emekli Vekil Maaşları [/SIZE][/COLOR] Emekli milletvekilleri zammında Türkiye'nin Almanya'yı ikiye katladığı ortaya çıktı. Peki hangi ülkede emekli vekiller ne kadar maaş alıyor[/B] [url=http://resimzade.com/Show.html?i=34057&token=59571][img]http://resimzade.com/Show.html?i=34057&token=59571[/img][/url] |
Atatürk'e sormuşlar ya hani vekil maaşları ne kadar olsun Oda öğretmen maaşlarını geçmesin demiş. Bugünde aynı şekilde bunlara öğretmenler ne kadar maaş alıyorsa o kadar maaş kıssası getirlmesi lazım.
Cumhurbaşkanını da, başbakanı da, milletvekilini de bir öğretmenin yetiştirdiğini unutmamalılar. En kutsal meslek bence öğretmenlik. |
[B][B][COLOR="Red"][SIZE="4"]Zamlı maaşı almayacağım [/SIZE][/COLOR][/B]
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, milletvekillerine yapılan zammın doğru olmadığını belirterek, maaş zammını almayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de yasayı veto etmesi çağrısında bulunan Oran, “Kamuoyu vicdanında büyük infial yaratan, eşitlik ilkesine aykırı olan bu yasayı tekrar görüşülmek üzere TBMM’ye geri göndersin. Halkın hassasiyetleri ve demokrasinin temel ilkeleri dikkate alınsın. Hatadan dönmek hâlâ mümkün” dedi.[/B] |
[B]Gül vekil maaşlarını Meclis'e tekrar görüşülmesi için iade etti[/B]
|
Cumhurbaşkanı geri çevirdi. İşte şu ....
Geri çevirmesi için insanların illaki sokaklara dökülmesi mi lazım. Bu karar zaten büyük hata idi. İnişallah tekrar kabul edilmez. Eğer edilirse bu haksız parayı alanların ağzından burnundan gelsin inşallah. Memur,işçi, emekli can çekişirken böyle zam olurmu. Emekli zor durumda onuda düşünsünler. |
Abdullah GÜL kamu vicdanını rahatlatan bir karar verdi..
Ben giderim çok falan anlamam..hepinizin geliri çok iyi..Vekilliğe zorla sokmadılar,kendiniz girdiniz.. |
DUYDUN MU?
İleriydi sağdı, soldu derken Fakir meteliğe kurşun atarken Suriye, Fransa oylamayı beklerken Vekil maaşı yirmi bin olacakmış duydun mu? Gariban sofrada göremiyor eti Biri birine hep ödüyor diyeti Yandaş katlıyor yine serveti Açlıktan bebekler ölüyor duydun mu? Dizilerde oluyor hayat tozpembe Televizyon da evlenmek artık eğlence Bu rüyadan bir uyansak keşke Hipnoz olmuş bir halk duydun mu? Adalet, ak diye isim takmışlar Savcıya, da bir göz atmışlar Hayali birde örgüt kurmuşlar Paşaları hapse attılar duydun mu? Hani siz mazlumun yanındaydınız? Artıyor her sene yatınız, katınız Böylemi dönüyor sizin çarkınız Zengine askerlik yok artık duydun mu? Yalan bunlarınki hepsi düzmece Türban diye bunlar girdi meclise Taktılar meclisteki yazı metnine Türküm demek suç olacak duydun mu? ALINTI [B][I]Çok beğendim ve buraya daha uygun olur diye düşündüm.[/I][/B] |
[B][I]Cumhurbaşkanı veto etse ne olacak ki, ufak bir değişiklik yapılır, tekrar yollanır sonunda kabul etmek zorunda kalacaktır.[/I][/B]
|
[QUOTE=ÖnceVatan_58;609019][B][I]Cumhurbaşkanı veto etse ne olacak ki, ufak bir değişiklik yapılır, tekrar yollanır sonunda kabul etmek zorunda kalacaktır.[/I][/B][/QUOTE]
[B]Doğru söylüyorsunuz sayın gülün vetosu formalite icabı başbakanın acıklamalarıda bu yönde küçük bir değişimle yine bildiklerini yapacaklar olan yine bizlere olacak [/B] |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;608994]DUYDUN MU?
İleriydi sağdı, soldu derken Fakir meteliğe kurşun atarken Suriye, Fransa oylamayı beklerken Vekil maaşı yirmi bin olacakmış duydun mu? Gariban sofrada göremiyor eti Biri birine hep ödüyor diyeti Yandaş katlıyor yine serveti Açlıktan bebekler ölüyor duydun mu? Dizilerde oluyor hayat tozpembe Televizyon da evlenmek artık eğlence Bu rüyadan bir uyansak keşke Hipnoz olmuş bir halk duydun mu? Adalet, ak diye isim takmışlar Savcıya, da bir göz atmışlar Hayali birde örgüt kurmuşlar Paşaları hapse attılar duydun mu? Hani siz mazlumun yanındaydınız? Artıyor her sene yatınız, katınız Böylemi dönüyor sizin çarkınız Zengine askerlik yok artık duydun mu? Yalan bunlarınki hepsi düzmece Türban diye bunlar girdi meclise Taktılar meclisteki yazı metnine Türküm demek suç olacak duydun mu? ALINTI [B][I]Çok beğendim ve buraya daha uygun olur diye düşündüm.[/I][/B][/QUOTE] Sayın ÖnceVatan_58 Konu ile ilgili bir şiiri paylaşmışsınız güzel. Ancak naçizane önemli bir uyarım olacak.Hem sizin hemde eser sahibinin korunması açısından bilgi verme gereği duydum. Ben TÜRKİYE İLİM VE EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ - İLESAM Sivas Temsilcisiyim. Telif hakları yasasına göre bir başkasının yazı,şiir ve her türlü eserini bir başka yerde kullanırken mutlaka o eserinin altına eser sahibinin adı ve soyadının mutlaka yazılması yasa gereğidir. Aksi halde yasal suç kabul edilir ve ceza verilmesi kaçınılmazdır. Bu nedenle paylaştığınız her türlü eserin altına ALINTI yazsanız dahi altına mutlaka o eser sahibinin adını ve soyadının yazılması şarttır.Yoksa başınız ağrır,bu konuda bilginiz olsun dedim, üzülmenizi istemem. Selam ve saygılarımla. |
[QUOTE=Sabiha Serin;609033]Sayın ÖnceVatan_58
Konu ile ilgili bir şiiri paylaşmışsınız güzel. Ancak naçizane önemli bir uyarım olacak.Hem sizin hemde eser sahibinin korunması açısından bilgi verme gereği duydum. Ben TÜRKİYE İLİM VE EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ - İLESAM Sivas Temsilcisiyim. Telif hakları yasasına göre bir başkasının yazı,şiir ve her türlü eserini bir başka yerde kullanırken mutlaka o eserinin altına eser sahibinin adı ve soyadının mutlaka yazılması yasa gereğidir. Aksi halde yasal suç kabul edilir ve ceza verilmesi kaçınılmazdır. Bu nedenle paylaştığınız her türlü eserin altına ALINTI yazsanız dahi altına mutlaka o eser sahibinin adını ve soyadının yazılması şarttır.Yoksa başınız ağrır,bu konuda bilginiz olsun dedim, üzülmenizi istemem. Selam ve saygılarımla.[/QUOTE] [B][I]Konu hakkında bilgim var Sabiha Hanım şiir sahibini tanıyorum isim konusun da kendi bilgisi var alıntı olarak yazdım. Uyarınız için teşekkür ediyorum. [/I][/B] [I][B]Saygılar[/B][/I] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:33. |