Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Dünya ve Türkiye'den Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=202)
-   -   Atanmış, seçilmişi dövdü! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=38874)

Alibaba58 09.03.2012 09:31

Atanmış, seçilmişi dövdü!

Kademeli eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin bugünkü görüşmeleri kavgalı başladı. AKP’li Hakan Şükür’ün danışmanı CHP milletvekillerini yumrukladı. Şükür, ’düzgün biri’ dediği danışmanı savundu.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'ndaki gergin toplantıda çıkan kavgaya Hakan Şükür'ün danışmanı Boydak da katıldı. CHP'li Akar'ı yumrukladığı iddia edilen Boydak, yaka paça dışarı atıldı.

Her oturumu gergin geçen 4+4+4 eğitim teklifinin dünkü görüşmeleri, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür'ün danışmanı Resul Boydak'ın da karıştığı yumruklu kavga ile sonuçlandı.
Komisyonda, teklifin üçüncü maddesindeki görüşmelerin tamamlanmasını öngören önergeye karşı çıkan CHP'li 30 kadar vekil divan kürsüsünü işgal edince başlayan itiş-kakış, kavgaya döndü. AK Partili ve CHP'li vekillerin kıyasıya yumruklaştığı kavgaya Şükür'ün danışmanı Boydak da karıştı.

CHP Milletvekili Haydar Akar'ı itip yumrukladığı iddia edilen Boydak'ı CHP'li vekiller, yaka paça salon dışına çıkartıp, polis çağırdı. Şiddet filmlerini aratmayan bu kavganın ardından Komisyon Başkanı Nabi Avcı, toplantıya iki saat ara verdi.

CHP'li vekiller Ali Demirçalı, Ali Haydar Öner, Haydar Akar'ın yaşanan bu arbedede darbe aldığı, CHP'li doktor hekimlerin ilk müdahaleyi yaparak, yüzlerine buz kompresi yaptığı öğrenildi.

'ŞİKAYETÇİYİM'
Boydak'tan şikayetçi olan CHP'li Akar, danışmanın milletvekilini tartaklayamayacağını belirterek, 'Adam yumruk sallıyordu, diğer arkadaşlarımı da yumrukladı. Şikayetçiyim. Milletvekilleri kendi aralarında sıkıntı yaşayabilirler ama buna üçüncü şahsın müdahalesi söz konusu bile olamaz. Bir danışman vekili tartaklayamaz' dedi.

CHP'liler, Boydak hakkında 'yasama faaliyetini engellediği' gerekçesiyle tutanak tuttu. CHP'li milletvekilleri, 'Sayın Boydak, Kavaklıdere Karakolu'na götürülerek ifadesi alındı' dediler.

Meclis'te bir ilk
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, kavganın ardından 50'ye yakın CHP'li vekille toplu basın toplantısı yaparak yaşananları kınadı. İnce, 'AKP'nin maaşlı elemanları milletvekillerimize fiziki saldırıda bulunmuştur. Bu kabullenilecek bir şey değildir. Yakında boksör, karateci falan da getirirler. Ama biz bu zorbalığa pabuç bırakmayız' dedi. Danışmanların gerekli olduğunu, ancak beyinlerinden yararlanmak istediklerini vurgulayan İnce, 'Gelin, danışmanları tetikçi olarak, boksör olarak kullanmayın' uyarısını yaptı. İnce, Meclis tarihinde bir ilk yaşandığını, milletvekili olmayan bir kişinin milletvekillerine saldırdığını kaydetti.

Boks ringi değil
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri yaşanan kavgayı anlatırken, 'Özellikle Sayın Hakan Şükür'ün danışmanının bir milletvekiline yumruk atması, yaka paça bir kavga dövüş içerisinde görülmesi çok üzücü. Burayı kimse boks ringi veya futbol sahası olarak görmemelidir' dedi.

DANIŞMANIM DÜZGÜN BİRİ
CHP'li Akar, TBMM koridorunda karşılaştığı Şükür'ün danışmanları Resul Boydak ve Metin Çanak'a 'İkinizden de davacıyım' diye bağırdı. Şükür ise danışmanlarına arka çıkarak, 'Lütfen yapmayın, ben hepinize sarılıyorum. Çok ayıp yaptığınız Haydar Abi. Şikayetinizi yapın ama burada provoke etmeyin ortamı' diyerek tepki gösterdi. Kavgayı ayırmaya çalıştığını söyleyen Şükür, 'Vurup vurmadığını bilemem ama danışmanım çok düzgün biridir. Zannetmiyorum' dedi.

Danışman Boydak da 'Biz ayırmaya çalıştık. Bana yumruk atıldı, düğmem koptu, kıravatımdan çekilip atıldım. Ben de şikayetçiyim' diye konuştu.

Alibaba58 09.03.2012 09:38

Cevap: Atanmış, seçilmişi dövdü!

Yaşananlara bakar mısınız? Tam bir rezillik.

Arif Coşkun 09.03.2012 09:59

Her ne olursa olsun hoş şeyler değil, "İnsanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşır" demişler. Bağırmakla, çağırmakla, kavgayla iş mi olur. Tepedekiler böyle yaparsa aşağıyı siz düşünün artık.

sivaslınet 09.03.2012 14:42

[QUOTE=Arif Coşkun;611709]Her ne olursa olsun hoş şeyler değil, "İnsanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşır" demişler. Bağırmakla, çağırmakla, kavgayla iş mi olur. Tepedekiler böyle yaparsa aşağıyı siz düşünün artık.[/QUOTE]

Hani nerede kaldı "seçilmişleri atanmışlara yedirmem" sözü? Demek ki, tersinden okumak gerekiyormuş..

LaEdri 09.03.2012 15:22

Hoş bir durum olmamış..
Ama atanmışların seçilmiş hükümetleri defalarca devirdiği bir ülkede böyle ufak tefek alışkanlıklar da kalmış..Onlar da silinecek!

Cley 09.03.2012 17:12

olur böyle ufak tefek kavgalar. Magdur Chp olunca hemen buraya tasınmıs konu. Bu kacıncı CHP konusu hatırlamıyorum.

NECMEDDİN ÖZBEK 09.03.2012 17:22

bunun mağduriyetle ne ilgisi var bu gün iktidar edenlerin üç amacı var birincisi geçmişi bahane ederek cumhuriyeti cumhuriyetin kazanımlarını giderek ATATÜRK ilke ve devrimlerini ortadan kaldırmak ikincisi yasamayı yargıyı basını ve brokrasiyi ele geçirerek suskun bir toplum oluşturmak'ki bunları başardılar üçüncüsüde geleceğimizi karartmak onuda adın adım başarmak üzereler siz hala uyumaya devam edin ama akifin şu dizelerinide unutmadan akif derki"zira böyle bir sadmeye artık dayanılamaz bu sefer uyku bir ölümdür bir daha uyanılamaz.hadi hayırlısı

NECMEDDİN ÖZBEK 09.03.2012 17:32

[QUOTE=LaEdri;611714]Hoş bir durum olmamış..
Ama atanmışların seçilmiş hükümetleri defalarca devirdiği bir ülkede böyle ufak tefek alışkanlıklar da kalmış..Onlar da silinecek![/QUOTE]

tüm haksızlıkları koşulsuz savunduğun gibi bu zorbalığıda geçmişe atif yapark haklı göstermene hiç şaşırmadım LaEdri

LaEdri 09.03.2012 18:30

[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;611721]tüm haksızlıkları koşulsuz savunduğun gibi bu zorbalığıda geçmişe atif yapark haklı göstermene hiç şaşırmadım LaEdri[/QUOTE]

"Hoş bir durum olmamış" yazmıştım ama "hoş bir durum olmuş" diye mi çıkmış foruma?

aktassa 10.03.2012 03:03

Atanmış deyince bende kurum müdürlerinde birisi sandım..

sivaslınet 10.03.2012 06:40

Kim olursa olsun, doğrusu; "kimseyi kimseye yedirmem" olmalı. İnsan hakları bunu öngörür.

amet_58 10.03.2012 09:51

[QUOTE=sivaslınet;611712]Hani nerede kaldı "seçilmişleri atanmışlara yedirmem" sözü? Demek ki, tersinden okumak gerekiyormuş..[/QUOTE]

seçilmiş olmak her konuda haklı olduğunumu gösterir. birkere kimin haklı kimin haksız olduğuna nasıl karar verdiniz. hakan şükürün açıklamasına göre danışmanı 8 mart dünya kadınlar günü olması nedeniyle kadınlara çiçek dağıtmak için ordaymış adam çiçekleri dağıtırken ortalık karışmış komisyon başkanının üzerine yürünmüş o arada danışmanda nasibini almış kargaşadan karşılıkta vermiştir doğal olarak tamam doğru bir olay değil ama neden tek taraflı düşünüyorsunuz vekilin haklı olduğunu nerden çıkardınız seçilmiş diye şamar oğlanımı yapacaklar atanmışları

sivaslınet 10.03.2012 10:15

[QUOTE=amet_58;611739]
seçilmiş olmak her konuda haklı olduğunumu gösterir.
[/QUOTE]
Hayır göstermez. Tartışmak istiyorsun. Tartışalım.
[QUOTE]
birkere kimin haklı kimin haksız olduğuna nasıl karar verdiniz.[/QUOTE]

Bak bunun cevabı biraz zor. Sosyal bilimlerde insan davranışlarının doğru mu, yanlış mı olduğu deneylerle tespit edilemez. Ama nasıl olur? En yakın olan doğrulama yöntemi şudur. [B]Yapılanın, insan yararına olanı doğrudur.[/B] Yani diğer bir şekliyle yöntem; [B]"sana yapılmasını istemediğini sen de başkasına yapma"[/B]dır. Unutulmaması gereken budur.

Neyi değerlendirirsen değerlendir, bu yukardaki ortak deyişleri hatırdan çıkarmamak gerekir. Anahtardır. Bu referansları göz ardı edersen hemen yanılgıya düşersin ve tartışma da sona erer.

Şimdi aşağıdaki görüşlerini değerlendirmek için, yukardaki evrensel deyişleri göz önünde tutarak çözümlemeye çalışalım.

[QUOTE]hakan şükürün açıklamasına göre danışmanı 8 mart dünya kadınlar günü olması nedeniyle kadınlara çiçek dağıtmak için ordaymış adam çiçekleri dağıtırken ortalık karışmış komisyon başkanının üzerine yürünmüş o arada danışmanda nasibini almış kargaşadan karşılıkta vermiştir doğal olarak tamam doğru bir olay değil ama neden tek taraflı düşünüyorsunuz vekilin haklı olduğunu nerden çıkardınız seçilmiş diye şamar oğlanımı yapacaklar atanmışları.[/QUOTE]

Bir defa mış miş diye anlatımların doğru olmayacağını vurgulayalım. Bunlar uydurma olabilir. Ama bir yumruk atma fotoğrafı var. Fotoğraflar bilimseldir, gerçektir, yalan söylemez..

Şimdi yukardaki anahtar deyişlerden yola çıkarak şunu belirteyim. Hiç kimse kendisine darp yapılmasını istemez. Sen de başkasını darp etmeyeceksin. Bu yanlıştır ve suçtur. En basit mahkemeden en yüksek mahkemeye kadar bunu yasaklar, cezalandırır.

Diğer ayrıntılara da değinmek istersen tartışırız. Ama tabi olayları net ve ispatlı alarak. Kişisel duygularımızla değil.

amet_58 10.03.2012 10:49

[QUOTE=sivaslınet;611741]

Bir defa mış miş diye anlatımların doğru olmayacağını vurgulayalım. Bunlar uydurma olabilir. Ama bir yumruk atma fotoğrafı var. Fotoğraflar bilimseldir, gerçektir, yalan söylemez..

Şimdi yukardaki anahtar deyişlerden yola çıkarak şunu belirteyim. Hiç kimse kendisine darp yapılmasını istemez. Sen de başkasını darp etmeyeceksin. Bu yanlıştır ve suçtur. En basit mahkemeden en yüksek mahkemeye kadar bunu yasaklar, cezalandırır.

Diğer ayrıntılara da değinmek istersen tartışırız. Ama tabi olayları net ve ispatlı alarak. Kişisel duygularımızla değil.[/QUOTE]

zaten bende onu diyorum yapılan yorumlar tek bir pencereden yapılmıştı danışman yumruk atmış bende diğer tarafın yorumunu ifade ettim kimse ben haksızım demez ama kimse durduk yere kavgada etmez yapılanın yanlış olduğunu tekrar belirteyim resimlerle demişsin medya resmi bırak görüntüyü bile bir yerden kestiği zaman kişinin söylediği farklı birşey anlaşılıyor şöyle bir örnek vereyim geçenlerde chp genel başkanı eğitim sistemi hakkında gelin uzlaşı yapalım diye kamera önünde söylüyor bunu duyan vatandaş demezmi ne kadar uzlaşmacı bir başkan helal olsun ama işin aslı ne uzlaşısı ne biliyormusunuz teklifi geri çekin kamera önünde uzlaşalım uzlaşısıda teklifi geri çekin farklı bir örnek daha eğitim sistemi hakkında halka sormuşlar sordukları sorudan haberiniz varmı sadece çıkan sonucu söylüyor sordukları soruyu bakan dinçer açıkladı 12 yıllık kesintisiz eğitimle alakası yoktur diyor bunlar milleti cahil sanıyorlar ama inan millet hepsinden ileri görüşlü bilgili kim neyin ne olduğunu çok iyi biliyor

ismail 58 10.03.2012 10:50

Bir danışmanın bir milletvekilini (bir parti hariç hangi parti olursa olsun) tartaklaması, en hafif tabirle terbiyesizliktir.

aktassa 10.03.2012 12:34

Son zamanlarda yaşananlar bana orta çağ feodalizmini hatırlatıyor.
güç sahipleri her zaman haklı, diğerleri konu ne olursa olsun haksızdırlar....

sivaslınet 10.03.2012 13:14

[QUOTE=amet_58;611744]
zaten bende onu diyorum yapılan yorumlar tek bir pencereden yapılmıştı danışman yumruk atmış bende diğer tarafın yorumunu ifade ettim kimse ben haksızım demez ama kimse durduk yere kavgada etmez.
[/QUOTE]
Anlatamıyacağım galiba. Kavga yapmak suçtur. İnsanlar şiddet kullanmamalı. Buna yetkileri de yok. Ne olursa olsun, haksız duruma düşürülüyorsan eğer, kolluk görevlileri var, meclis güvenlik birimi var, dahası hukuk var, yargı var. Sana yumruk atma görevini kim verdi? Maganda mısın, eşkiya mısın, sen nesin? O yetkiyi kimden alıyorsun?

[QUOTE]yapılanın yanlış olduğunu tekrar belirteyim resimlerle demişsin medya resmi bırak görüntüyü bile bir yerden kestiği zaman kişinin söylediği farklı birşey anlaşılıyor [/QUOTE]

Senle tartışmak güç. Ben resimde gözüken diyorum. Sen "söylediği" diyorsun. Resimde yumruk vurduğu, şiddete baş vurduğu gözüküyor. Anlaşıldı mı?

[QUOTE]şöyle bir örnek vereyim geçenlerde chp genel başkanı eğitim sistemi hakkında gelin uzlaşı yapalım diye kamera önünde söylüyor bunu duyan vatandaş demezmi ne kadar uzlaşmacı bir başkan helal olsun ama işin aslı ne uzlaşısı ne biliyormusunuz teklifi geri çekin kamera önünde uzlaşalım uzlaşısıda teklifi geri çekin farklı bir örnek daha eğitim sistemi hakkında halka sormuşlar sordukları sorudan haberiniz varmı sadece çıkan sonucu söylüyor sordukları soruyu bakan dinçer açıkladı 12 yıllık kesintisiz eğitimle alakası yoktur diyor bunlar milleti cahil sanıyorlar ama inan millet hepsinden ileri görüşlü bilgili kim neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.[/QUOTE]

Ha işte bu söylediklerin tartışılır. Önce yumruk atmanın terbiyesizlik, eşkıyalık olduğunu sen de kabullen, sıra diğerlerini tartışmaya gelsin. Ama dediğim gibi; tartışmada hep evrensel kabulleri örnek alarak tartışacağız. Kişisel görüşlerimizle, önyargılarımızla değil. Zira bütün her şey için evrensel değerler(hukuk) hakemdir. Son durak orasıdır.

aktassa 10.03.2012 14:45

Ya biz ileriye doğru mu gidiyoruz yoksa geriye mi?
Şimdikilere göre ileriye.
( İlk başta 180 derece geriye dönüp ileriye devam ederseniz teorik olarak ileriye gidersiniz ama asıl noktaya göre geriye gidiyorsunuz demektir. Bence de ileriye. Ama bunlarınkine göre.)

amet_58 10.03.2012 21:26

[QUOTE=sivaslınet;611761]

Senle tartışmak güç. Ben resimde gözüken diyorum. Sen "söylediği" diyorsun. Resimde yumruk vurduğu, şiddete baş vurduğu gözüküyor. Anlaşıldı mı?

bak şimdi buradada yanlış anlıyacaksın açık açık yazayım sen resim örneği verdinya tamam kanıt olarak elinde ama öncesi yok sadece bir anı fotoğraflıyorlar belki başlangıç kısmını kaçırdı veya çekilmedi bilemiyoruz diyorumki video görüntülerinin bile insanları yanılgıya düşürdüğü ortamda sadece fotoğraf yetersiz kalır video görüntülerinde de medyamız bunu çok yapıyor MİSAL bir bakan çıkıyor diyorki biz dönem ortasında atama yapmayacağız sadece 1 defa sene sonunda atama yapacağız medya bunu bir yerden kesiyor bakanın sadece atama yapmayacağız kelimesini ekranlarda evire çevire söyletiyor bu seferde halk yanlış bilgilenmiş oluyor yani burada da kesin bilinen birşey yok fotoğraflar var vekiller var iş zaten yargıya taşınmıştır kim haklı kim haksız ortaya çıkar bu arada yapılanlar yanlış yumruk atan dava sonunda haklı çıksa bile yaptığı yanlış hiç bir şekilde kimse kimseye kaba kuvvet kullanma hakkına sahip değil

aktassa 10.03.2012 21:51

Yani konuya göre adamı yumruklamak, dövmek, sövmek doğru mudur?

WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:14.