![]() |
Aşık Veysel'in Ailesinden Başbakan'a Tepki
''Siyasete alet edilmek isteniyor!''
Âşık Veysel'in torunu Halil Süzer ve Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık, AKP kongresinde 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünün çalınmasına tepki gösterdi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Alican Uludağ'ın haberine göre Âşık Veysel’in torunları, AKP’nin kongresinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Uzun İnce Bir Yoldayım” şiirinin sözlerini okuması ve salonda da Veysel’in sesinden bu türkünün çalınmasına tepki gösterdi. Kendilerinden herhangi bir izin alınmadığını belirten Âşık Veysel’in torunu Halil Süzer, “Âşık Veysel, partiler ve siyaset üstü bir kişidir. Âşık Veysel, siyasete alet edilmek isteniyor” dedi. Yaşananlara sağ olsaydı Âşık Veysel’in de karşı çıkacağını söyleyen Süzer, “Âşık Veysel bağımsızlıkçı, özgürlükçü bir Cumhuriyet ozanıdır” değerlendirmesini yaptı. ‘O halkın ozanı’ Amaçlarının burada “telif” olmadığını kaydeden Halil Süzer, karşı çıktıkları noktanın Âşık Veysel’in adının ve eserlerinin siyasi bir amaca alet edilmek istenmesi olduğunu kaydetti. Süzer, şöyle konuştu: “Âşık Veysel, hiçbir ideolojinin aleti yapılmamalı. O halkın, Anadolu’nun ve Cumhuriyetin ozanıdır. Âşık Veysel, Atatürk ve devrim ilkelerine gönülden bağlıydı. Âşık Veysel üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar.” ‘Şoke oldum’ Kongrede, Âşık Veysel üzerinden demokrat, ilerici, Alevi, yurtsever insanlara mesaj verilmeye çalışıldığını belirten Süzer, iktidarın bunu Âşık Veysel’i kullanarak değil, direkt kendi uygulamalarıyla göstermesi gerektiğini vurguladı. Süzer, “Kongrede Âşık Veysel’in kendi sesinden türküsünün çalındığını duyunca şoke oldum. AKP’nin Âşık Veysel’i kullanacağı aklımıza gelmezdi. Madem o kadar sahip çıkıyorlardı. Ankara’daki heykelini söküp köyü Şarkışla’ya süreceklerine, orada yeni güzel bir heykel yapsalardı. Ya da köyünün elektriğini karşılarlar, müzeye yol yaparlardı” diye konuştu. Süzer, “Telif hakları açısından bir dava açacak mısınız” sorusuna ise “Yasal haklarımızı saklı tutuyoruz. Aile olarak karar vereceğiz” dedi. (Cumhuriyet) |
Cevap: Aşık Veysel'in Ailesinden Tayyibe Tepki
[QUOTE=nene-hatun;619319]Süzer, “Telif hakları açısından bir dava açacak mısınız” sorusuna ise “Yasal haklarımızı saklı tutuyoruz. Aile olarak karar vereceğiz” dedi. (Cumhuriyet)[/QUOTE]
Dava açsınlar tabiki. Hep Tayyip mi açacak. :D |
Cevap: Aşık Veysel'in Ailesinden Başbakan'a Tepki
Telif hakkından doğan sıkıntı varsa davanı açar paranı alırsın.Asıl siyaseti kendileri yapmış bence.
|
[QUOTE=LaEdri;619326]Telif hakkından doğan sıkıntı varsa davanı açar paranı alırsın.Asıl siyaseti kendileri yapmış bence.[/QUOTE]
Sorun telif hakkı değil burada LaEdri. Çok sığ bir yorum yapmışsın. Sorun, uyanıklık yapıp toplumun Veysel'e olan sevgisini sömürerek ranta çevirmek. |
Bende bu konuda Laedri ye katılıyorum.
Madem izin vermiyorsunuz, davanızı açacaksınız. Toplumun Veysel'e olan sevgisi AKP kongresinde çalınan bir Türküsü ile bitecek ise zaten onu sevmiyorlardır. Sizler mesela. Bu türkü AKP kongresinde çalınmıştır. Bir daha da Davosa gelmem. ( Pardon , gaza geldim) Bir daha da Veyseli dinlemem mi dediniz? Ben demedim. İnadına da dinlerim. |
[QUOTE=sivaslınet;619335] Sorun, uyanıklık yapıp toplumun Veysel'e olan sevgisini sömürerek ranta çevirmek.[/QUOTE]
Aynen katılıyorum. Tıpkı dini kullandıkları gibi. |
[QUOTE=aktassa;619336]Bende bu konuda Laedri ye katılıyorum.
Madem izin vermiyorsunuz, davanızı açacaksınız. Toplumun Veysel'e olan sevgisi AKP kongresinde çalınan bir Türküsü ile bitecek ise zaten onu sevmiyorlardır. Sizler mesela. Bu türkü AKP kongresinde çalınmıştır. Bir daha da Davosa gelmem. ( Pardon , gaza geldim) Bir daha da Veyseli dinlemem mi dediniz? Ben demedim. İnadına da dinlerim.[/QUOTE] Öyle alelacele yorum yapma Aktassa. İyi düşün. Birincisi devleti yöneten bir iktidar, halkın sevgilisinin müziğini izin almadan çalamaz. Kanunları iyi bilirler. Kaldı ki yaptırdıkları yeni müziğe yüzbinler ödüyorlar. İkincisi Veysel'in müziğinin orada çalınması veysele olan sevginin sömürüsü mü değil mi? Neden sıradan birisinin müziğini çalmazlar? |
[QUOTE=aktassa;619336]Bende bu konuda Laedri ye katılıyorum.
Madem izin vermiyorsunuz, davanızı açacaksınız. Toplumun Veysel'e olan sevgisi AKP kongresinde çalınan bir Türküsü ile bitecek ise zaten onu sevmiyorlardır. Sizler mesela. Bu türkü AKP kongresinde çalınmıştır. Bir daha da Davosa gelmem. ( Pardon , gaza geldim) Bir daha da Veyseli dinlemem mi dediniz? Ben demedim. İnadına da dinlerim.[/QUOTE] Burada konu olan, AKP kongresinde Veysel'in türküsü çalındı.Halkın sevgisi biter meselesi değil. Halkın Veysel'e duyduğu sevginin kullanılmasıdır. |
Yorumum alelacele değil sivaslınet
Kişiye hakaret ve saldırı da yok. Gayet soğukkanlı. Birileri birşeyleri provake etmeye çalışıyor. Sadece ben provake olmayacağımı söylüyorum. Dediğim gibi. Emek hırsızlığı varsa dava edilir. Ama yoksa da burada Veyseli kullandılar, duygularımızla oynadılar vb. şeyler yersiz. Yaptıkları kongre umurumda bile değil. Her hareketlerinin BOP senaryosu dahilinde olduğunu da biliyorum. Neden ciddiye alayım ki? Ben Veysel'i bilirim, veysel beni. Ben onun yerini içimde ayrı tutarım. Kim şarkısını nerede kullanırsa kullansın. |
[QUOTE=sivaslınet;619335]Sorun telif hakkı değil burada LaEdri. Çok sığ bir yorum yapmışsın.
Sorun, uyanıklık yapıp toplumun Veysel'e olan sevgisini sömürerek ranta çevirmek.[/QUOTE] AKP bu kadar basit bir hesabı yapmaz.Beğenelim,beğenmeyelim,eleştirelim,övelim farketmez.AKP büyük bir parti ve büyük bir teşkilattır.Kimse de AŞIk Veysel'i kongresinde çaldı,oyum AKP'ye demez. Akrabalarının,para için bu sömürüyü yapmadığını kim iddia edebilir peki? |
[QUOTE=aktassa;619345] Kim şarkısını nerede kullanırsa kullansın.[/QUOTE]
Sen bu konuda duyarsız olabilirsin. Ciddiye almıyor olabilirsin. Ama ben çok ciddiye alırım. Bir siyasetçi oylarını, milletin saygı duyduğu değerleri(din, etnisite, sanat vs.) kullanarak değil, yaptığı hizmetlerle kazanmalı. Dürüst siyasetçilik budur. Kaldı ki, Veysel ve ailesi ihtiyacı olan insanlar. Yok yoksul değiller ya. Ödesinler bedelini. |
[QUOTE=LaEdri;619347]AKP bu kadar basit bir hesabı yapmaz.Beğenelim,beğenmeyelim,eleştirelim,övelim farketmez.AKP büyük bir parti ve büyük bir teşkilattır.Kimse de AŞIk Veysel'i kongresinde çaldı,oyum AKP'ye demez.
Akrabalarının,para için bu sömürüyü yapmadığını kim iddia edebilir peki?[/QUOTE] ak parti bu kadar basit hesap yapmaz mı? ak partinin tartışmaları bile çocukça (örn:o aynaya baksın, sensin o vb... :) ) düşünmeden yaptıkları gibi kesin bunuda düşünmeden yaptılar. biraz ozanımızın hayatını araştırıp düşüncelerini bilselerdi almazlardı emin olun. |
[QUOTE=LaEdri;619347]
Akrabalarının,para için bu sömürüyü yapmadığını kim iddia edebilir peki?[/QUOTE] Dedesinin mirasına sahip çıkması sömürü mü oluyor? Yandaşlık için tüm gerçekleri görmezden geliyorsunuz artık. |
[QUOTE=amazon10;619349]ak parti bu kadar basit hesap yapmaz mı? ak partinin tartışmaları bile çocukça (örn:o aynaya baksın, sensin o vb... :) ) düşünmeden yaptıkları gibi kesin bunuda düşünmeden yaptılar. biraz ozanımızın hayatını araştırıp düşüncelerini bilselerdi almazlardı emin olun.[/QUOTE]
AKP Veysel'in türküsünü kongrede çalmasaydı atıyorum yüzde 51.2 idi oyu. Türküyü çaldı,sence 51.3 olur mu türküyü çaldığı için.. |
[QUOTE=sivaslınet;619351]Dedesinin mirasına sahip çıkması sömürü mü oluyor? Yandaşlık için tüm gerçekleri görmezden geliyorsunuz artık.[/QUOTE]
MAdem mesele para değil,eser olarak mirasa sahip çıkmak,çıksın desinler ki biz özür bekliyoruz,iade-i itibar bekliyoruz desinler telif için de dava açmasınalr,açarlarsa da parayı bir hayır kurumuna bağışlasınalr.Bu kadar basit! |
[QUOTE=LaEdri;619352]AKP Veysel'in türküsünü kongrede çalmasaydı atıyorum yüzde 51.2 idi oyu.
Türküyü çaldı,sence 51.3 olur mu türküyü çaldığı için..[/QUOTE] iyide leadri ben sana akp basit hesaplar yapıyor demek istedim zaten adamlar ince düşünemiyor dedim düşünmeden yapıyorlar herşeyi dedim sen olayı matematiğe döktün. nerde akpde o zeka :D |
Ben de sana akp basit hesaplar yapmıyor bence diyorum.
|
[QUOTE=LaEdri;619359]Ben de sana akp basit hesaplar yapmıyor bence diyorum.[/QUOTE]
bence hesabı akp yapmıyor beyaz saraydan obama yapıyor piyoncuk başkan uyguluyor :D :D :D zaten akp ye bıraksalar işi çoktan şapka düşer kel görünürdü. |
[QUOTE=amazon10;619360]bence hesabı akp yapmıyor beyaz saraydan obama yapıyor piyoncuk başkan uyguluyor :D :D :D zaten akp ye bıraksalar işi çoktan şapka düşer kel görünürdü.[/QUOTE]
Sağol bacım güldürdün beni ya. :D:D:D |
Heheee.
Süper. Hesapları Obama yapıyor. Hatta son obama erdoğan görüşmesinde obama erdogandan özellikle aşık veyselden uzun ince bir yol çalınmasını istemiş. Yine söylenenlere göre Neşet Ertaş'ın albümlerinden de bir set beyaz saray için istemiş. :D Bu arada Laedri'nin dediği "MAdem mesele para değil,eser olarak mirasa sahip çıkmak,çıksın desinler ki biz özür bekliyoruz,iade-i itibar bekliyoruz desinler telif için de dava açmasınalr,açarlarsa da parayı bir hayır kurumuna bağışlasınalr.Bu kadar basit!" bu söz de gayet mantıklı. |
[QUOTE]Süzer, “Telif hakları açısından bir dava açacak mısınız” sorusuna ise “Yasal haklarımızı saklı tutuyoruz. Aile olarak karar vereceğiz” dedi. [/QUOTE]
Sadece dava açacak mısınız diye bir soru yöneltilmiş. Onlarda aile olarak karar vereceğiz demişler.Üstelik amaçlarının telif hakkı olmadığını da belirtmişler Bazılarınız yazılanları nasıl okuyorsunuz ya da nasıl anlıyorsunuz çözmüş değilim.Üstelik iade-i itibar nereden çıktı? İADE-İ İTİBAR:İTİBARIN GERİ VERİLMESİ. HAKSIZLIĞA UĞRAYANLARIN HAKKINI TANIMA, İFLAS ETMİŞ KİŞİNİN KANUNLARDA BELİRTİLEN ŞARTLARI GERÇEKLEŞTİRİLMESİ DURUMUNDA İTİBARININ GERİ VERİLMESİ. demektir. Ne alaka sadece telif hakkından sözediliyor kaldı ki aile dava açacağız falan da dememiş. Kızdıkları sadece Atatürkçü bir ozanın türküsünün siyasi bir amaca malzeme edilmiş olması. |
[QUOTE=amazon10;619360]bence hesabı akp yapmıyor beyaz saraydan obama yapıyor piyoncuk başkan uyguluyor :D :D :D zaten akp ye bıraksalar işi çoktan şapka düşer kel görünürdü.[/QUOTE]
Bu da sizin hesabınız tabi,küçük hesap.. |
[QUOTE=nene-hatun;619372]Sadece dava açacak mısınız diye bir soru yöneltilmiş. Onlarda aile olarak karar vereceğiz demişler.Üstelik amaçlarının telif hakkı olmadığını da belirtmişler Bazılarınız yazılanları nasıl okuyorsunuz ya da nasıl anlıyorsunuz çözmüş değilim.Üstelik iade-i itibar nereden çıktı?
İADE-İ İTİBAR:İTİBARIN GERİ VERİLMESİ. HAKSIZLIĞA UĞRAYANLARIN HAKKINI TANIMA, İFLAS ETMİŞ KİŞİNİN KANUNLARDA BELİRTİLEN ŞARTLARI GERÇEKLEŞTİRİLMESİ DURUMUNDA İTİBARININ GERİ VERİLMESİ. demektir. Ne alaka sadece telif hakkından sözediliyor kaldı ki aile dava açacağız falan da dememiş. Kızdıkları sadece Atatürkçü bir ozanın türküsünün siyasi bir amaca malzeme edilmiş olması.[/QUOTE] Ne demek Atatürkçü ozan.. Ozanın vasfı tektir,ozanlığıdır..Sunni,alevi,laik,muhafazakar ozan gibi şeyler olmaz..Ozandır tek sıfatı.. AKP,biz türküyü siyasete alet etmedik derse inandırıcı değil,Veysel2in ailesi derdimiz siyasete alet edilmesi derse inandırıcı.AKP'nin niyetini okuyabiliyorsunuzn,ama başkalarının niyetini okumaya gerek yok,hangi açıklamayı yapmışsa o kesin doğrudur.. |
[QUOTE][B] “Âşık Veysel bağımsızlıkçı, özgürlükçü bir Cumhuriyet ozanıdır” değerlendirmesini yaptı.
‘O halkın ozanı’[/B] Amaçlarının burada “telif” olmadığını kaydeden Halil Süzer, karşı çıktıkları noktanın Âşık Veysel’in adının ve eserlerinin siyasi bir amaca alet edilmek istenmesi olduğunu kaydetti. Süzer, şöyle konuştu: [B]“Âşık Veysel, hiçbir ideolojinin aleti yapılmamalı. O halkın, Anadolu’nun ve Cumhuriyetin ozanıdır.Âşık Veysel, Atatürk ve devrim ilkelerine gönülden bağlıydı. Âşık Veysel üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar.”[/B][/QUOTE] Üstelik aileye inanmamamız için bir neden var mı? Pardon AKP li değiller değil mi sizin gibi:)) İnsan denilen iki ayaklı cinsin omuzlarının üstünde boyunla gövdeye bağlanan yuvarlak bir şey vardır. Buna baş derler içinde de beyin denen bir organımız vardır. O organ kullanmak içindir.Lütfen kullanın onu:) |
Atatürkçü ozan ifadesini kullanmadın mı?
|
[QUOTE=LaEdri;619381]Atatürkçü ozan ifadesini kullanmadın mı?
[/QUOTE] Atatürk devrimlerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu ailesi belirtmiş dolayısıyla Atatürkçü oluyor. Uykunuz geldi galiba hadi gidin yatın yarın okul var:) |
Demek ki Atatürkçü ozan ifadesi ima edilmiş,sen de bunu doğrudan yazdın "Atatürkçü ozan" diye.
|
Bugüne kadar Aşık Veysel'in sözleri, şiirleri gelmiş geçmiş bir çok politikacı tarafından kullanıldı. Politikacılar, Yunus Emre'den, Aşık Veysel'den alıntı yaptılar. Onu da geçtim, RTE iktidara çıktığından beri(öncesini bilmiyorum) Aşık Veysel'den çok alıntı yaptı. Niye on yıl önce yada beş yıl önce bu tepki verilmedi de şimdi veriliyor?
İnşallah bu kararlarının(verecekleri kararlarının) arkasında durup daha geç olmadan gerekli işlemleri yaparlar. |
[QUOTE=LaEdri;619383]Demek ki Atatürkçü ozan ifadesi ima edilmiş,sen de bunu doğrudan yazdın "Atatürkçü ozan" diye.[/QUOTE]
Buna ima diyorsanız daha artık ben size ne diyeyim. Halk arasında bunun amiyane bir tabiri vardır da hadi şimdi boşverin akşam akşam. Atatürk ve devrimlerine sıkı sıkıya bağlı olan kişiye ne denir? Yarın öğrencilerinize sorun bakalım ne cevap verecekler. :)) |
[QUOTE=nene-hatun;619385]Buna ima diyorsanız daha artık ben size ne diyeyim. Halk arasında bunun amiyane bir tabiri vardır da hadi şimdi boşverin akşam akşam.
Atatürk ve devrimlerine sıkı sıkıya bağlı olan kişiye ne denir? Yarın öğrencilerinize sorun bakalım ne cevap verecekler. :))[/QUOTE] Bence uykusu olan sensin,fena halde hem de. Atatürkçü ozan ifadesini ailesi söylüyor,sen de söylüyorsun,ben de bu ifadeye karşı çıkıyorum..Az önceki mesajın güzeldi,ama o tavsiyeyi aynaya bakarak söylemelisin;beyni kullanmalı.. |
[QUOTE=LaEdri;619386]Bence uykusu olan sensin,fena halde hem de.
Atatürkçü ozan ifadesini ailesi söylüyor,sen de söylüyorsun,ben de bu ifadeye karşı çıkıyorum..Az önceki mesajın güzeldi,ama o tavsiyeyi aynaya bakarak söylemelisin;beyni kullanmalı..[/QUOTE] [QUOTE]Ne demek Atatürkçü ozan.. Ozanın vasfı tektir,ozanlığıdır..Sunni,alev i,laik,muhafazakar ozan gibi şeyler olmaz..Ozandır tek sıfatı.[/QUOTE] Bu size ait değil mi ? Ben ne demişim ailesi bunu belirtmiş böyle belirttiği için de bende bunu kullanmışım.Olayın özü de bu Öyle olmasa aile bu kimliğini vurgulamazdı. Beyninizi yeterince kullanmıyorsunuz balık hafızası sorununuzda var sanırım yazdıklarınızı çabuk unutuyorsunuz:) |
"Kongrede, Âşık Veysel üzerinden [B]demokrat[/B],[B] ilerici[/B], Alevi, [B]yurtsever[/B] insanlara mesaj verilmeye çalışıldığını belirten Süzer"
Bu mesajda AKP seçmenine büyük hakaret var aslında.Siyaset böyle yapılır,sömürü böyle yapılır işte.. |
[QUOTE=nene-hatun;619387]Bu size ait değil mi ?
Ben ne demişim ailesi bunu belirtmiş böyle belirttiği için de bende bunu kullanmışım.Olayın özü de bu Öyle olmasa aile bu kimliğini vurgulamazdı. Beyninizi yeterince kullanmıyorsunuz balık hafızası sorununuzda var sanırım yazdıklarınızı çabuk unutuyorsunuz:)[/QUOTE] Ben de o ifadeye karşı çıkmışım işte.İdrak edemediğin ne.:confused: |
[QUOTE=LaEdri;619388]"Kongrede, Âşık Veysel üzerinden [B]demokrat[/B],[B] ilerici[/B], Alevi, [B]yurtsever[/B] insanlara mesaj verilmeye çalışıldığını belirten Süzer"
Bu mesajda AKP seçmenine büyük hakaret var aslında.Siyaset böyle yapılır,sömürü böyle yapılır işte..[/QUOTE] Akp iktidarının demokrat olduğunu savunuyorsanız tabi yazılanlara bozulursunuz. Ayrıca iyi ki ben akpli değilim diyorsunuz iki de birde ya bir de olsaydınız:) Utanmanıza gerek yok takiye daha kötü bir şey. |
[QUOTE=LaEdri;619389]Ben de o ifadeye karşı çıkmışım işte.İdrak edemediğin ne.:confused:[/QUOTE]
Karşı çıkmak ayrı aile böyle dememiş gibi davranmak ayrı ve bu yönde mesajlara cevap vermek ayrı.Siz bunu yapıyorsunuz kaç iletidir. |
[QUOTE=nene-hatun;619390]Akp iktidarının demokrat olduğunu savunuyorsanız tabi yazılanlara bozulursunuz. Ayrıca iyi ki ben akpli değilim diyorsunuz iki de birde ya bir de olsaydınız:) Utanmanıza gerek yok takiye daha kötü bir şey.[/QUOTE]
CHP'li olsam bunu söylemeye utanırdım. AKP'li olsam bunu söylemekten utanmazdım. AKP demokrattır,değildir tartışılabilir.Ancak AKP,türküyü siyasete alet etti,derdimiz,sorunumuz üzünütümüz bu derken,siyasetin hasını yaparsan samimiyetine de kimseyi inandıramazsın Aşık Veysel'in ailesi!CHP kullansaydı o türküyü,gıkını bile çıkarmazlardı. |
[QUOTE=LaEdri;619392]CHP'li olsam bunu söylemeye utanırdım.
AKP'li olsam bunu söylemekten utanmazdım. AKP demokrattır,değildir tartışılabilir.Ancak AKP,türküyü siyasete alet etti,derdimiz,sorunumuz üzünütümüz bu derken,siyasetin hasını yaparsan samimiyetine de kimseyi inandıramazsın Aşık Veysel'in ailesi!CHP kullansaydı o türküyü,gıkını bile çıkarmazlardı.[/QUOTE] Valla arkadaşım ben onu bunu bilmem AKP de kullansa Chp de kulansa bilumum diğer partilerde kullansa usulen bu türkünün sahibine yada ölmüşse mirasçılarına sorulması gerekirdi. Doğal olarak ta her insan kendi görüşüne yatkın olan tarafın kullanmasını ister ya da direk olarak der ki "o halka mal olmuş bir sanatçıdır hiç bir ideoloji tarafından kullanılmasına izin vermiyoruz" Bakın zaten söylemiş Süzer: (NASIL OKUYORSUNUZ DEDİĞİM ZAMAN KIZIYORSUNUZ BİR DE:)) [QUOTE]““Âşık Veysel, partiler ve siyaset üstü bir kişidir. Âşık Veysel, siyasete alet edilmek isteniyor” dedi. Veysel, hiçbir ideolojinin aleti yapılmamalı. O halkın, Anadolu’nun ve Cumhuriyetin ozanıdır. Âşık Veysel, Atatürk ve devrim ilkelerine gönülden bağlıydı. Âşık Veysel üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar.[/QUOTE] Hadi iyi geceler bakın şimdi gerçekten artık uykum geldi:) |
[QUOTE=LaEdri;619377]Ne demek Atatürkçü ozan..
Ozanın vasfı tektir,ozanlığıdır..Sunni,alevi,laik,muhafazakar ozan gibi şeyler olmaz..Ozandır tek sıfatı.. AKP,biz türküyü siyasete alet etmedik derse inandırıcı değil,Veysel2in ailesi derdimiz siyasete alet edilmesi derse inandırıcı.[/QUOTE] Atatürkçü ozan olmaz. Ozanın siyaseti olmaz. Ozanın ideolojisi olmaz. Ozan ottur. Sadece sazının teline vurur. Böyle bir şey olabilir mi? Ozanın her deyişi, ozanın her duruşu, siyasettir, ideolojidir, fikirdir. Ozan bunun için vardır. Kitlelere mesaj vermektir amacı. Ozan, deyişlerinde doğruluktan dürüstlükten bahsediyorsa, [B]bu en güzel siyaset, en güzel ideolojidir.[/B] İdeolojisiz, siyasetsiz, fikirsiz insan olamaz. Her insanın olduğu gibi, gerçek bir ozanın da siyaseti, ideolojisi, duruşu, fikirleri, demokrasiden, özgürlükten, kısaca insan yararına olandan olmalı. |
[QUOTE=LaEdri;619374]Bu da sizin hesabınız tabi,küçük hesap..[/QUOTE]
olanları görememekte senin körlüğün ve önüne geçilemeyen inatın leadri. |
[QUOTE=nene-hatun;619393]Valla arkadaşım ben onu bunu bilmem AKP de kullansa Chp de kulansa bilumum diğer partilerde kullansa usulen bu türkünün sahibine yada ölmüşse mirasçılarına sorulması gerekirdi. Doğal olarak ta her insan kendi görüşüne yatkın olan tarafın kullanmasını ister ya da direk olarak der ki "o halka mal olmuş bir sanatçıdır hiç bir ideoloji tarafından kullanılmasına izin vermiyoruz"
Bakın zaten söylemiş Süzer: (NASIL OKUYORSUNUZ DEDİĞİM ZAMAN KIZIYORSUNUZ BİR DE:)) Hadi iyi geceler bakın şimdi gerçekten artık uykum geldi:)[/QUOTE] "Kongrede, Âşık Veysel üzerinden demokrat, ilerici, Alevi, yurtsever insanlara mesaj verilmeye çalışıldığını belirten Süzer" İlk yorumlarında siyasete let edilmesin diyor,sonraki yorumunda ise siyasetin ta kendisi yapıyor.Kendi kendini ele veriyor işte! |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:07. |