![]() |
Başkan'dan Büyükşehir Çağrısı
[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=44309&token=64615[/IMG]
[B]Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas’ın büyükşehir olmasının yolunu anlattı. Katıldığı her platformda Büyükşehir olmanın ilimize sağlayacağı katkıları vurgulayan Başkan Aydın bunun yolunu da açıkladı. [/B] Bu kapsamda Sivas dışında yaşayan Sivaslılara çağrı yapan Başkan Aydın, “Adresinizi Sivas olarak göstermelisiniz nüfusumuzda büyük şehir olmak için eksik olan sayı 110 bin kişi, hemşerilerimizin ilimizin büyümesine katkı sağlamak için ikametlerini Sivas’a aldırmasını istiyoruz” dedi. Kanal 58’in düzenlemiş olduğu ödül töreninde konuşan Başkan Aydın, dışarıda bulunan Sivaslıların 1. adreslerini Sivas göstermeleri halinde çok kısa zamanda Sivas’ın büyükşehir olabileceğini söyledi. Aydın, “Büyükşehir kanuna göre Sivas’ın büyükşehir olması için 110 bin eksiği bulunduğuna da değinen Başkan Aydın, İstanbul ve diğer illerde çok sayıda Sivaslı bulunduğuna dikkat çekerek, Kasım ayına kadar herkesin 1. adresini Sivas göstermesi halinde büyükşehir olmak için büyük fırsat yakalanacağını” ifade etti. Sivas’ın büyükşehir olması için iktidarı, muhalefeti ve sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışması gerektiğine vurgu yapan Başkan Aydın, Sivaslıların bu şekilde yapmaları halinde şehre çok şey kazandıracaklarının altını çizerek, büyükşehir olan Sivas’ın artık kabuğunu kıracağına işaret etti. |
Cevap: Başkan'dan Büyükşehir Çağrısı
Büyükşehir olmanın getirisi neler olacak?
|
110.000 değil 110 kişi bile gidip adres beyanıyla falan uğraşmaz. Ayrıca Belediye Başkanı olarak görevinizin halka kısa yoldan büyükşehir olmanın yollarını anlatmak değil şehri gerçekten büyütmek olduğunu sanıyorum.
|
Bence şehire 110.000 insanı tamamen getirecek projeler yapmak daha mantıklı.
|
önce hedef göcü durdurmak olmalı.
|
Göcü durduralim insanlarimizi mutlu kilalim diye düsünmüyorlar,illegal yollarla Sivas´in nüfusunu arttirmaya calisiyorlar.Insan ne zaman park bahce yapar ,sehrin sorunlari kalmazda halkim rahat etsin diye yapar.Göc veren sehre park bahce yapsan ne olacakki.Hükümetin partisi suanda Sivas´da belediye baskani.Hükümet olanaklarini Sivas icin seferber etmeli,yeni istihdam yerleri acilmali.Bunlar yapilamiyacaksa göc durmaz,baska türlüde Sivas büyüksehir statüsüne kavusamaz.
|
Kaydım Sivas'ta ancak Sivas'ta evim yok, nasıl göstereyim ikametimi?
|
Bizlere yol gösterecek önderlik edecek birileri lazım tamam aldıralım kaydımızı bize bir adres versinler istanbulda ankarada dernekleri harakete geçirelim onlardan toplu liste alıp nufus müdürlüğünde giriş yaptıralım.
|
Belediye Başkanı geçen hafta bir iftar yemeğinde açıklama yapmış:Açıklamayı tv58 de dinledim..Başkan göreve geldiklerinden beri dışardaki Sivaslıları büyükşehir belediye için 2. adreslerini Sivas'a aldırmaları için çağrı yaptıklarını;fazla da çalışma yapmamalarına rağmen en son rakamlara göre Sivas nüfusunun 15.000 in üzerinde arttığını öğrendiklerini söyledi.......Bu haber güzel bir haber umarım bu artış sürekli devam ederek kısa bir zamanda 110.000 rakamına ulaşılır...Kaldı 95.000 ..Haydi Sivaslılar biraz daha gayret....
|
Sivas kanallarından reklam yapın adres gösterin 5 kişiniz bizde nufusa geçelim
|
Bunlar iyi niyetli çalışmalar, takdir etmek lazım. Ancak kalıcı ve uzun vadeli çözümler üretmek lazım. Bunun için de Sivas'taki sanayi bölgeleri hızla genişletilmeli, altyapısı hazır hale getirilmeli ve yatırımcılara sunulmalı.
Sivas 1. OSB Hafik'e kadar genişletilebilir. Yeni belediye yönetiminin küçük sanayi sitelerini de şehrin içerisinden çıkartarak tek bir yerde toplama ve Hafik yoluna alma projesi bir an evvel başlamalı. Sivas Hafik arası hem OSB olarak hem küçük sanayi sitesi olarak Sivas'ın birinci sanayi bölgesi olmalı. Ayrıca Demir Çelik bölgesine kurulması planlanan 2. OSB ve lojistik köy de bir an evvel kurulmalı. Ayrıca ilçelerden OSB'si kurulmuş olan Şarkışla ve Gemerek için de yapılacak yatırımlar takip edilmeli. Bu şekilde sanayi yatırımları ile Sivas'ın göç sorunu engellenmiş olur. Hatta dışarıdan göç alan bir şehir haline gelebilir. Sanayileşmeden, üretmeden, üreten ve katma değer yaratan bir şehir olmadan ne büyüyebiliriz, ne de zenginleşiriz. Büyüyen ve büyük şehir için Sivas insanında özel sektör, üretim, katma değer anlayışı gelişmeli. Belediyeden bu konularda öncülük etmesini bekliyoruz. |
Belediye kendi yapması gereken şeyi halka atıyor biz bu zihniyetteki yöneticilerden ne zaman kurtulacağız hadi 150 değil 200 bin kişi kaydını aldırdı 5 sene sonra nüfus tekrar düşecek sonra yine mi belediye statüsüne düşeceğiz bizimkiler günü kurtarma peşinde
|
Bu Nüfus işi nasıl olacak ben anlamadım. Vatandaş çocuğunu okula kayıt ettirecek ikamet isteniyor, işe girecek ikamet isteniyor. Yasa ne diyor, İkamet ettiğin yerin adresini 15 gün içinde nufüs müdürlüğüne bildirmek zorundasın. Peki Sivaslı İstanbul veya başka bir yerden Sivas'a gelerek ben burada oturuyorum diye bir adres gösterecek ve Sivas nufusuna geçecek. İstanbulda oturan vadandaşın dolayısıyle evi ve ikametğahı olmayacak ve vadandaş İstanbulda oturduğuna dair Sivas'dan ikamet belgesi alıp oradaki işni halledecek öylemi? Arkadaşlar Sami bey'in açıkça söylemek istediği şu sanırım. Sivas dışında ikameti olanlar Ekim ayına kadar geçici olarak Sivas'da bir adres göstererek nüfus Müdürlüğüne baş vurun, Sivas nüfusuna geçin, Ocak başındada tekrar İstanbul ikametinizi gösterip nufusu İstanbula taşıyın. Böylelikle TÜİK 2014 nüfusunun 750 bin olduğunu açıklasın. Peki adama sormazlarmı 623 bin nüfus sürekli her yıl dahada azalırken bu ne hikmet 1 yılda 127bin birden artı. Bunu TÜİK sorgulamazmı ?
Benim bir önerim var. Bu yasal olmayan yollara başvurmak yerine, Şehir merkez nüfusu 300bin olan iller büyük şehir Stadüsüne geçer diye vekillerimiz kanun teklifi hazarlayıp meclisten geçirseler en güzeli olur. Türkiyede merkez nüfusu 300 bini geçen ve büyük şehir olmayan yanlızca SİVAS ve ELAZIĞ var, gerekirse Elazığlı vekillerle işbirliği yapılır ortak kanun teklifi hazırlayıp meclise sunulur. Bu kanun teklifinin meclisten geçeceğine kesinlikle inanıyorum. Sivaslı uyuma, gözümüzü açalım arkadaşlar. |
Bence en mantıklısı Warda arkadaşımıza katılıyorum. Yalanla dolanla olmaktan sa en güzeli 300 bin nüfuslu merkezlerin de Büyükşehir statüsüne alınmasıdır. Zaten 100 bin merkezli şehirleri bile Büyükşehir statüsüne aldılar bence yanlıştı.
|
Ya sizlere inanamıyorum hakikaten neyin kafasını yaşıyor bu insanlar bilmek mümkün değil stad yapılır 10 bini dolduramıyoz 33 bin gereksiz derler büyükşehir olmak isteriz sahtekarlıkla oluyor derler siz belamısınız arkadaş büyükşehir olunca memlekete girecek yüklü para sivası kalkındırarak yapay olan nufus artışını doğala çevirecektir.Orduyu gördünüz bunu başardı sıra bizde size kalırsa binlerce yıllık şehir köy olana kadar uzaktan izlemeye devam edeceksiniz öyle veya böyle büyükşehir olsunda sonrası kolay erzurum büyükşehir olurken hangi kriteri tutuyordu eğer şuan o iklim o coğrafyada 750 bine yakın nufusla tutunuyorsa oda büyükşehir olmasındandır.
|
Kayapa arkadaş," bu insanlar neyin kafasını yaşıyor anlamadım" ? ne demek bir açıklada Sivaslı bilgilensin. Kardeşim TOKİ 50 bin kişilik Stad yaptıda karşımı çıktı Sivaslı. Kayapa yorum yapanları anlamıyorsun herhalde, 25 bin kişilik stad kararı veren siyasi irade'ye git söyle, onları kına ve sorgula! Burada arkadaşlar 25 bin kişilik stad değilde 33 bin kişilik olsa Avrupa maçları oynanır vs vs. diye görüş bildiriyorlar veya Büyük şehir olmak için öneri getiriyor veya yol gösterilmesini istiyorlar. Sivaslı'ya, o şöyle dedi bu böyle dedi, bakın büyük şehir oluyoruz demekle büyük şehir olunacaksa , yarından tezi yok Hükümet meydanında Büyükşehir olmak için miting yapalım. Sivaslı her denene inana inana "KÜÇÜKŞEHİR" oldu, Proje üretelim arkadaşlar proje ve dayatalım. Lütfen kayapa arkadaş her yoruma saygımız var ama öyle hakaret içeren, küçümseyen yorumlara tahammülümüz yok.
|
Tamam öneriler güzel ama şuan ki durum 750 bin kriterini gerektiriyorsa aldıracağız nufusları Ordulular dedi mi yok efendim şöyle olsun böyle olsun niye aldırıyoruz felan çarşı herşeye karşı yada bahaneli durumu olmasın 7 milyon sivaslı var diyoz bizim vekillere yasa hazırlatmaktan bile kolay bu iş onlara kalırsa oooo hoooooooo
|
özaldan sonra yani akp iktidarı döneminde sivas göç vermeseidi şimdi birmilyonu geçmiştik.83-84 lerde 750 000 nüfusa sahiptik şimdi 624 000 istihdam olmadan nüfüs artmaz hileyle hurdayla 110 000 mümkün degil hiç bir şekilde olacagına inancım yok keşke sahip çıkılsa bu şehre ama nerdeeeee.
|
Sami aydın beni hayal kırıklığına uğrattı ne zaman televizyonda görsem ya şenlikte ya konserde ya davette ya iyi belediye başkanı bunlarda en az görünen iş yapandır acaba diyorum bir önceki dönemindeki başarılı performansı dönemin valisi canpolatmıdı şüphelendiriyor.Ayrıca AKP gençlik kolları başkanı Toromanı da Büyükşehir yolunda halkı harakete geçirmesi gerekiyor AKP ye üye yapmak için didinip duruyordu önemli olanı Büyükşehir.
|
[QUOTE=Kayapa;624188]Sami aydın beni hayal kırıklığına uğrattı ne zaman televizyonda görsem ya şenlikte ya konserde ya davette ya iyi belediye başkanı bunlarda en az görünen iş yapandır acaba diyorum bir önceki dönemindeki başarılı performansı dönemin valisi canpolatmıdı şüphelendiriyor.Ayrıca AKP gençlik kolları başkanı Toromanı da Büyükşehir yolunda halkı harakete geçirmesi gerekiyor AKP ye üye yapmak için didinip duruyordu önemli olanı Büyükşehir.[/QUOTE]
Bu konuda sizinle hemfikirim. Şehre öncülük yapacak ve liderlik edecek bir belediye ve Sami Aydın beklerken, bir önceki gibi konser düzenleyip, sahneye çıkan ve halkı eğlendiren bir belediye imajı veriliyor. Laylaylomcu değil, iş bitirici ve Sivas'ı büyütecek başkan istiyoruz. |
Bu yönetim anlayışıyla Sivas büyümez büyümez büyümez 5 yaşındaki çocuk bunu idrak eder.Sivasın nüfusunu içeride tutacak tek çalışma yok hile hurdayla büyükşehir olma pesindeyiz insan utanır bunu derken madem öyle çık Sivasi büyütecek , çağ atlatacak şu şu projelerimiz var de çıkıp gönülden destek verelim.
|
[QUOTE=sivaslıgenç;624190]Bu yönetim anlayışıyla Sivas büyümez büyümez büyümez 5 yaşındaki çocuk bunu idrak eder.Sivasın nüfusunu içeride tutacak tek çalışma yok [B]hile hurdayla[/B] büyükşehir olma pesindeyiz insan utanır bunu derken madem öyle çık Sivasi büyütecek , çağ atlatacak şu şu projelerimiz var de çıkıp gönülden destek verelim.[/QUOTE]
Ordu'da aynı şekilde Büyükşehir oldu ama kimsede çıkıp biz hileyle olduk kardeşim demedi. Zihniyet meselesi... |
[QUOTE=58_SEMİH_58;624191]Ordu'da aynı şekilde Büyükşehir oldu ama kimsede çıkıp biz hileyle olduk demedi. Zihniyet meselesi...[/QUOTE]
Az mantıklı düşün ileriye dönük projeler olmadiktan sonra büyükşehir olsan ne yazar nüfus sürekli düşecek geriye belediyemi olacağız ? Bak bakalım ordunun nüfusu artmış mı azalmısmı. Büyükşehir olmasin demiyorum Sıvası Sivas yapacak projelerle ileriye sağlam gidebileceğimiz projelerle olalim. |
Arkadaşlar;
Gaziantep’te 4 adet organize sanayi bölgesi içerisinde toplam olarak 120.000 kişi istihdam edilmektedir.(1) Bu rakam Sivas merkez nüfusunun yaklaşık %40’ına tekabül etmektedir. Sivas OSB’de üretim halindeki fabrikalarda yaklaşık 6.428 kişi istihdam edilmektedir.(2) İnsanlar eğitim, sağlık, terör ve ekonomik nedenlerle göç eder diye düşünüyorum. (Bende Üniversiteyi bitirdim, askerlik dönüşü iş bulamadığım için İstanbul’a geldim.) Şehrimizde terör yok. Eğitim ve sağlık konularında da yeterli sayılabilir. Sivas’ın en büyük sıkıntısı işsizlik yani ekonomik sıkıntılar olduğu aşikardır. İnsanlar para kazandıkları takdirde memleketlerini terk etmek zorunda kalmazlar diye düşünüyorum. NELER YAPILABİLİR; • Yatırımların daha cazip hale gelebilmesi için Sivas’ın 4. Bölge’den 5. Bölgeye alınması, (Özellikle Sivas’ın temsilcileri olan Milletvekillerinin, STK’ların, Sivaslı Siyasilerin ve Sivas’lı bürokratların bu işlere sahip çıkmaları gerekmektedir. Mevcut milletvekillerimizin TBMM’deki performanslarına bakınca bu durum pek iç açıcı görülmüyor!) • Sivas’ta Mermer madeninin ciddi bir potansiyeli var. Mermer üreticisi firmaların hammadde ihracı yerine mamul madde üretimine teşvik edilmeleri, hem ekonomik açıdan hem de istihdam açısından katma değer sağlayacaktır. • Açık hava müzesi olan Sivas’ımızın Turizm konusunda çok ciddi yatırımlara ihtiyacı vardır. Turistik tesislerde turizm konusunda eğitim almış nitelikli elemanlar istihdam edilmesinin önü açılmalıdır. Örn: Safranbolu ilçesindeki İncekaya Kanyonu üzerine yapılan 11 metre uzunluğundaki cam terası 9 ayda yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.(3) Sadece Divriği Ulu camii ve Kangal Balıklı Kaplıcalar bile tek başına Sivas iline yeterli gelecek bir potansiyel barındırmaktadır. • Tarım ve Hayvancılıkta çok büyük potansiyelimiz var iken maalesef köylerimiz boşalmıştır. İnsanlar büyük şehirlerde asgari ücretle çalışmaya razı ama kendi köyünde tarım ve hayvancılıkla uğraşmamaktadır. Bu konu’da özelilkle köylülerin sıkıntıların giderilmesi ve yeterli destek sağlanması gerekmektedir. (Sadece tüketmekle olmuyor, birilerinin de üretmesi lazım) • KOBİ’lere gerçek anlamda profesyonel destek ve eğitimlerin sağlanması, • Üretim yapmak isteyen firmalara gerçekten destek verilmesi, Ekonominin öncüsü pozisyonunda olan kurumlardaki insanlar rabbena hep bana mantığını terk etmelidir. Bir de bizim insanımız bir ehli keyf. Bu insanları çalışmaya nasıl motive ederiz ona kafa yormamız lazım. Hepinize saygılar sunarım. Kaynaklar: (1) [url]http://www.gaosb.org/kurumsal.php?id=5[/url] (2) [url]http://www.sivasosb.org.tr[/url] (3) [url]http://www.sabah.com.tr/.../cam-seyir-terasina-ziyaretci[/url]... |
[QUOTE=sivaslıgenç;624190]Sivasın nüfusunu içeride tutacak tek çalışma yok hile hurdayla büyükşehir olma pesindeyiz insan utanır bunu derken büyütecek , çağ atlatacak şu şu projelerimiz var de çıkıp gönülden destek verelim.[/QUOTE]
Gözüm hala hile diyosun ya çağ atlatacak proje ne yapacaz atomu yeniden mi parçalayacağız diğer şehirler arayı iyice açtı bak Malatya'ya Kayseri'ye yaklaşılmıyor.Bizlere düşen görev şu 110 bini bulup hala yasa yürürlükteyken Büyükşehir olalım.Bunu belediyeden de beklemeye gerek yok aslında burda Sami kazansın diye yırtınıp durdum tüm tanıdıkları aradım oy topladım adam Başkanlığın tadını çıkarıyor ya biraz haraket arkadaş biz artık bıktık şenlik belediyeciliğinden kaç ay oldu tek inşaat yok Büyükşehir olma içinde çalışma yok zaten geçen televizyonda bu projeler için tek dönem yetmez dedi birader yetmeyecekte niye bizden o projelere oy istedin hepsi aynı bütün sülalesini işe alır yiyeninden başlar sonra halka hizmet ettik derler inşallah öyle yapmazsın sami başkan |
Yukarda bu konuya mesaj yazan bir çok arkadaşın kendine göre haklı olduğu yönler var..Ama gerçek olan bir şey var;o da Sivas Büyük Şehir Belediyesi Olmalı Kampanyası...Her Sivaslı gücü yettiğince bu kampanyaya mutlaka katılmalıdır...Tabi ki Sivas'ın gelişmesi çok şeyler yapılmalı;Bunlar:-2.Organize Sanayi kurulmalı,-Tarım Organize Sanayisi Kurulmalı,-Sivas Serbest Bölge Olmalı;-Sivas Teşvik Yasasından en iyi ölçüde yararlanmalı(gerekirse bölgesi değiştirilmeli),-Sivas Hizmet Sektöründe atılım yapmalı,-Sivas Sağlık Turizmini,Kaplıca Turizmini,Spor Turizmini geliştirecek çalışmalar yapılmalı;-2. Devlet Üniversitesi ve bir kaç tane Vakıf Üniversitesi acilen kurulmalı,bunun gibi bir çok şey yazılabilir..AMMA:ŞU ANDA YAPILMASI GEREKEN EN ÖNCELİKLİ ŞEY SİVAS'IN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE OLMASI GEREKEN NEYSE O YAPILMALIDIR....Acilen gerekli olan 110.000 kişilik rakama ulaşılmalıdır..Elin oğlu bunu yapıyorsa kimse de bir şey söylemiyorsa Sivas'ta gerekeni yapıp Büyükşehir olmanın yolunu açacak sayıya ulaşmalıdır...
|
[QUOTE=eyuphulagu;624205]Yukarda bu konuya mesaj yazan bir çok arkadaşın kendine göre haklı olduğu yönler var..Ama gerçek olan bir şey var;o da Sivas Büyük Şehir Belediyesi Olmalı Kampanyası...Her Sivaslı gücü yettiğince bu kampanyaya mutlaka katılmalıdır...Tabi ki Sivas'ın gelişmesi çok şeyler yapılmalı;Bunlar:-2.Organize Sanayi kurulmalı,-Tarım Organize Sanayisi Kurulmalı,-Sivas Serbest Bölge Olmalı;-Sivas Teşvik Yasasından en iyi ölçüde yararlanmalı(gerekirse bölgesi değiştirilmeli),-Sivas Hizmet Sektöründe atılım yapmalı,-Sivas Sağlık Turizmini,Kaplıca Turizmini,Spor Turizmini geliştirecek çalışmalar yapılmalı;-2. Devlet Üniversitesi ve bir kaç tane Vakıf Üniversitesi acilen kurulmalı,bunun gibi bir çok şey yazılabilir..AMMA:ŞU ANDA YAPILMASI GEREKEN EN ÖNCELİKLİ ŞEY SİVAS'IN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE OLMASI GEREKEN NEYSE O YAPILMALIDIR....Acilen gerekli olan 110.000 kişilik rakama ulaşılmalıdır..Elin oğlu bunu yapıyorsa kimse de bir şey söylemiyorsa Sivas'ta gerekeni yapıp Büyükşehir olmanın yolunu açacak sayıya ulaşmalıdır...[/QUOTE]
Noktası virgülüne kadar katılıyorum inşallah kampanya ya böyle yürekten katılacağım bana ne hileden hurdadan |
[QUOTE=Kayapa;624194]Gözüm hala hile diyosun ya çağ atlatacak proje ne yapacaz atomu yeniden mi parçalayacağız diğer şehirler arayı iyice açtı bak Malatya'ya Kayseri'ye yaklaşılmıyor.Bizlere düşen görev şu 110 bini bulup hala yasa yürürlükteyken Büyükşehir olalım.Bunu belediyeden de beklemeye gerek yok aslında burda Sami kazansın diye yırtınıp durdum tüm tanıdıkları aradım oy topladım adam Başkanlığın tadını çıkarıyor ya biraz haraket arkadaş biz artık bıktık şenlik belediyeciliğinden kaç ay oldu tek inşaat yok Büyükşehir olma içinde çalışma yok zaten geçen televizyonda bu projeler için tek dönem yetmez dedi birader yetmeyecekte niye bizden o projelere oy istedin hepsi aynı bütün sülalesini işe alır yiyeninden başlar sonra halka hizmet ettik derler inşallah öyle yapmazsın sami başkan[/QUOTE]
Bende istanbulda oturuyorum seçim öncesi tüm akrabayi arayıp doğan başkana oy istedim emin ol o elindeki kısıtlı imkânlarla daha fazlasını yaptı sivasa ama sami aydına bakıyorum da nerde düğün dernek orada maşallahi var bu konuda biz hizmet istiyoruz kim gelirse gelsin ama kazanan sivas olsun bırakın particiligi sami aydın döneminde de Sivas geriye gitti bu gidişle yine geriye gidecek bu bariz ortada ama insallahh yanılırım.bence park pahce projelerinden evvel sivasi şaha kaldiracak projelere imza atsin. |
YILLARA GÖRE SİVAS NÜFUSU
1965 yılında 705 bin 186 olan il nüfusu 2013’e gelindiğinde ise 623 bin 824’e kadar geriledi. Sivas, TÜİK verilerine göre 48 yılda 81 bin 362 kişi göç verdi. 2000 yılına kadar bu kez tersine göç alarak 755 bin 91 olan il nüfusu, daha sonra göç nedeniyle yeniden azalmaya başladı. Geçtiğimiz yıl 623 bin 824’e gerileyen nüfus ile birlikte Sivas, 2000 ile 2013 yılları arasında verdiği göç sayısı ise 131 bin 267 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde en fazla göç veren iller arasında yer alıyor.(ALINTIDIR) SAYIN BÜYÜKLERİM. İstikrar sürdü Sivas büyüdü.Adam olaydınız da bu gidenleri tutaydınız .Zaten büyükşehir olmuştuk.Biz size o gücü verdik, vekil sayımız bile düştü.Ha bu arada partinize de üyeyim . |
[QUOTE=ELLİSEKİZ;624451]YILLARA GÖRE SİVAS NÜFUSU
1965 yılında 705 bin 186 olan il nüfusu 2013’e gelindiğinde ise 623 bin 824’e kadar geriledi. Sivas, TÜİK verilerine göre 48 yılda 81 bin 362 kişi göç verdi. 2000 yılına kadar bu kez tersine göç alarak 755 bin 91 olan il nüfusu, daha sonra göç nedeniyle yeniden azalmaya başladı. Geçtiğimiz yıl 623 bin 824’e gerileyen nüfus ile birlikte Sivas, 2000 ile 2013 yılları arasında verdiği göç sayısı ise 131 bin 267 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde en fazla göç veren iller arasında yer alıyor.(ALINTIDIR) SAYIN BÜYÜKLERİM. İstikrar sürdü Sivas büyüdü.Adam olaydınız da bu gidenleri tutaydınız .Zaten büyükşehir olmuştuk.Biz size o gücü verdik, vekil sayımız bile düştü.Ha bu arada partinize de üyeyim .[/QUOTE] Yukarıda 6 ay önce yazdığım mesaja geldik. Nüfus sürekli düştükten sonra büyük şehir olsak ne yazar , istihdami artıracak tek somut adım yok bol bol park yapalım nereye kadar ... |
Herkese selamlar.
Konu gayet güzel. Ben de fikirlerimi beyan etmek isterim. Keşke Sivas Büyükşehir olsa. Peki nasıl olacak bu? Sadece nüfus ile mi? Yukarıda değerli yorumlar yapılmış. Geçici olarak ikametler Sivas olacak. Sonrası? Peki getirisi ne olacak bize? Para. Ne kadar? Hali hazırda Sivas'ın bütçesi ne kadar? Gelen bütçe nerelere harcanıyor? Bileniniz var mı acaba? Ben samimi olarak bilmiyorum. Peki büyük şehir olunca gelecek ek para nerelere harcanacak? Somut bir proje var mı? "Sivas'a daha ne yapalım? Atomu mu parçalayacağız?" gibisinden bir yorum vardı. Sivas'ı dışarıdan gözlemleyen birisi olarak söyleyeyim. Harika bir coğrafyası var. Mükemmel doğası var. Tarih Türkiye'de birçok şehirde olamayacağı kadar güzel ama hiçbir turistik özelliği yok. Siz bunu paraya çeviremiyorsunuz. Türkiye'de deniz-güneş-kum turizmi olmadan hatta ondan daha fazla para getirisi yapılabilecek doğal kaynakları, kaplıcaları, hanları hamamları var. Bakın Konya'da ikamet ediyorum. Konya deyince aklınıza Mevlana Türbesi, Şems Tebrizi türbesinden ve yiyecek olarak etliekmek ve fırın kebabından başka ne gelir? Gelemez. Başka hiçbirşey yok. Ama bunu satabiliyorlar. Eminim Sivas'ta ikamet eden siz abiler, ablalar, kardeşler neler neler sayabilirsiniz. Önemli olan sadece Büyükşehir olabilmek değil, onu idare edebilmektir. Evet. Ordu örneği var. Ama ordu'da , o büyük şehir dediğiniz yerde dahi kanalizasyon hattının olmadığı yerlerin olduğunu, yolu olmayan köşe bucak olduğunu biliyorsunuzdur sanırım. Ben bu konuda vekillerimizin de bizi destekleyecekleri konusunda şüpheli yaklaşıyorum. Sivasa stadyum projesinde Sayın Erdoğan Bayraktar'ın 55 milyon liralık stadyuma verdiği tepkiyi size üzülerek hatırlatmak isterim... “[B]Sivas’ı satsan 55 trilyon etmez, çok büyük rakamlar talep ediyorlar"[/B] Bana kalırsa mevcut belediyenin bu konuda gözle görülür atılımlar yapması gerekli. Çok büyük sanayi kurmak zaten çözüm değil. Önemli olan niş bir alanda, az maliyetli alanda ülkede tekel olmak. Teknolojisini alıp yürüyenlere yetişmek ile zaman harcamak hatalı bir çalışma olur. Neden belediye öncülüğünde sanatsal alanlarda uzmanlıklar gün yüzüne çıkarılıp pazarlanmıyor? El sanatlarında çok başarılı bir şehiriz. Tarım da neden sadece tahıl üzerinden gidiyoruz. Neden çiftçi birliklerinin organizasyonu belediye tarafından kurulacak bir birim tarafından organize edilmez=? İmkansız değil ama bu iş sevda işi, yürek işi. Hazıra konmaya alışmışların işi değil. İnşallah Sivas'a hak ettiği değer verilir. Amaç sadece büyük şehir olmak yerine gerçekten ilerleme olursa, bana göre zaten o kendiliğinden olacak. Saygılarımla |
Balik tutmamiz icin bize olta vermiyorlar onun yerine `bence baligi ellerine yakala sen` diye akil ogretiyorlar resmen. Sivas katmadeger uretmeden, disariya gocu engellemeden buyuksehir falan olamaz.. olmamali da zaten.. 4-5 tane fazladan havuz 1-2 tane fazladan park mi bizi kurtaracakmis?
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:57. |