Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Gemerek (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=128)
-   -   GEMEREK-Arpaözü (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=11903)

SivasLady 11.05.2007 19:09

GEMEREK-Arpaözü
 
Sivas iline 145 km, Gemerek ilçesine 28 km uzaklıktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

TT58-SIZIRLI 23.05.2007 15:39

--->: GEMEREK-Arpaözü
 
SIMDI SIZIRIN BIR MAHHALESI OLARAK TANINIYOR ARPAÖZÜ

seva 18.10.2008 19:54

--->: GEMEREK-Arpaözü
 
Köyün tarihi kesin olmamakla birlikte 290-310 yıl olduğunu varsayımlardan ve köy büyüklerinin sözlerinden bu sonuca varılır. Köyün ismi yine kesin olmamakla birlikte önemli ihtimaller üzerinden hareketle Altınözü olarak söylenilmiş. (çünkü çevrede altın üretimi yapıldığı arazideki yapı ve kazılardan anlaşılmaktadır). Daha sonraları söylenti değişiklilere uğrayarak ARPAÖZÜ olduğu sanılmaktadır.

Köy etrafında çeşitli yerleşim yerleri olmuştur. Bunlar; Taşköprü mevkiinde geniş bir yerleşim alanı ve Saztarla mevkiinde yerleşim alanı olduğu gözlemlenmiştir.

Şu andaki ARPAÖZÜ köyü diger yerleşim alanlarından nice yıllar sonra kurulmuştur.

seva 18.10.2008 19:55

--->: GEMEREK-Arpaözü
 
Sivas iline 145 km, Gemerek ilçesine 28 km uzaklıktadır.Köyümüz Batı tarafından Yozgat ili toprakları ile Güneyden Kayseri iline komşu olan şirin bir Anadolu köyü Arazi yapısı fazla düz değil Ancak fzla yeşilliği olan aynı zamanda orman köyüdür Batı ve kuzeyi Akdağa ormanlarının uzantısı ile çevrilidir Akarsuyu vardır KARASAL İKLİME SAHİPDİR

by_sivasli_91 13.06.2009 22:34

Cevap: GEMEREK-Arpaözü
 
cok tskkür ederim köyümüzü tanittigin icin

seza inoglu 11.07.2009 13:42

Cevap: GEMEREK-Arpaözü
 
merhaba. ben mesude seza inoğlu(numanoğlu). ilk görev yerim olan arpaözü köyünde 1979-1982 yılları arasında öğretmenlik yaptım. arpaözü köyünü çok özledim. öğrencilerimin gözlerinden öpüyorum. tanıyan varsa [email]zehranur_inoglu@hotmail.com[/email] adresinden haberleşebiliriz. iyi günler diliyorum.

SECURİTY 12.02.2010 21:48

Cevap: GEMEREK-Arpaözü
 
seza inoğlu hocam . ben arpaözüköyünden tugay özel.ilk okul 4 e kadar bizim öğretmenimizdiniz.kardeşim ibrahimle aynı sınıfta idik .sizden sonra bekir keskin hocamla devam ettik. ellerinizden öpüyor cevap bekliyorum. tugay özel.
security1971qhotmail.com. ayrıca facebookta sayfam var.saygılarımla.


WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:28.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.