Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   RAMAZAN KLASİĞİ HOROZ ŞEKERİ (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=13300)

Sivaslilar.Net 16.09.2007 00:42

RAMAZAN KLASİĞİ HOROZ ŞEKERİ

[IMG]/images/stories/hrz.jpg[/IMG]
Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan horoz şekerleri tezgahları süslemeye başladı.

Ramazan ayına özgü olan bir çok ürün arasında horoz şeker de yer alıyor. Özellikle çocukların gözdeleri arasında yer alan horoz şekerleri sadece Ramazan ayında tezgahlarda yer bulabildiği için daha da ayrı bir yere sahip.

Her Ramazan ayında küçük tezgahlarda müşteri bekleyen horoz şekerlerini satan horoz şekerciler ise artık eski Ramazanlarda olduğu gibi yoğun ilginin olmadığından muzdarip.

12 yıldır horoz şekercilik yapan Yusuf Doğanşar, horoz şekere olan yoğun talebin son 2-3 yıldır azaldığını belirterek, “12 yıl gibi uzun bir zamandan bu yana bu işi yapıyorum. Eski Ramazanlarda günde bin horoz şeker sattığımı bilirim. Ancak, eskiye dair hiç bir şeyin tadı kalmadığı gibi horoz şekerlerin de satış anlamında tadı kalmadı” dedi.

Horoz şekerlerinin tanesini 50 kuruşa sattığını da sözlerine ekleyen Doğanşar, “Bu Ramazan horoz şekerleri yine geçen yıl ki fiyatlardan satılıyor. Ayrıca satmış olduğumuz şekerler Sivas imalatıdır. Üstelik horoz şekere çocuklar kadar büyükler de ilgi gösteriyor” dedi.

Serd@r 16.09.2007 01:32

-->: RAMAZAN KLASİĞİ HOROZ ŞEKERİ

[B][COLOR="Red"]SİVAS[/COLOR]ımızın Ramazanlarına dair özlediğim şeylerden biriside horoz şekerleridir Ramazan akşamları Babamın işten gelmesini dört gözle beklerdim,horoz şekeri ve özel Ramazan çöreği getirirdi,sebze halinin önü iftar saatine yakın ana-baba günü olurdu.
Top sesiyle beraber yemekten önce horoz şekerimi yerdim,haa birde [COLOR="red"]SİVAS[/COLOR]ımızın Ramazanına dair bir ayrıntıda Ramazan topudur.
[/B]

arikarinkuchi 16.09.2007 09:58

--->: RAMAZAN KLASİĞİ HOROZ ŞEKERİ

arkadaşlar horoz şekerini anladımda şu 3 tne 1 lira çikolatalrı varya onları ne die satıyorlarki yaw mide bulandırıyor

altuntas58 16.09.2007 13:12

Ramazan klasiği horoz şekerini ben bir çok şehir gezdim inanın sivastaki gibi güzel ve ceşitli olmuyor çocukluğumuzda ramazanda ve bayramlarda bizim en çok sevdiğimiz horoz şekerlerini çocuklar tarafından şimdi pek ilgi görmediğini ve bir çok çocuğunda daha bu horoz şekerini tanımadığı ortayacıkıyor bunun nedeni ya kaliteli yapılmıyor yada çocuklarımıza gerekli tanıtımların yapılmaması diye düşünüyorum

izmirliyigido 17.09.2007 15:40

--->: -->: RAMAZAN KLASİĞİ HOROZ ŞEKERİ

[QUOTE=altuntas58;214553]Ramazan klasiği horoz şekerini ben bir çok şehir gezdim inanın sivastaki gibi güzel ve ceşitli olmuyor çocukluğumuzda ramazanda ve bayramlarda bizim en çok sevdiğimiz horoz şekerlerini çocuklar tarafından şimdi pek ilgi görmediğini ve bir çok çocuğunda daha bu horoz şekerini tanımadığı ortayacıkıyor bunun nedeni ya kaliteli yapılmıyor yada çocuklarımıza gerekli tanıtımların yapılmaması diye düşünüyorum[/QUOTE]

CANIM KARDEŞİM BENDE O KADAR ŞEHİR GEZDİM VE YAŞADIM, HOROZ ŞEKERİ OLAYINI SİVAS'TAN BAŞKA YERDE GÖRMEDİM. ÇOCUKLUĞUMUN EN GÜZEL EN ÖZLEDİĞİM YANLARINDAN BİRİSİDİR. HATTA ÇOCUĞUMA BİLE BU ZEVKİ VE ÖZELLİĞİ TATTIRMAK İÇİN HER RAMAZAN (SİVAS'TA BULUNAN KARDEŞİMDEN) SİPARİŞ VERİP GETİRTİYORUM.

ONUN ZEVKİ HİÇ BİRŞEYDE YOK. BEN BULAMIYORUM. NE GÜZELDİR, RAMAZANDA SİVAS'IM KİMBİLİR?

candy_58 18.09.2007 11:17

eskiden ramazanlar, bayramlar çok değişikti güzel karşıylanırdı ama şimdi eski heycanları kalmadı sanırım eskiler öyle diyorlar :(

abuç 18.09.2007 15:33

evet benim içinde eski ramazanların unutulmazlarındandı horoz şekeri tadının güzelliği bir yana görüntüsünün güzelliği bir yana birda sunuluş şekli vardıki benim en hoşuma giden görüntü o idi.rahmetli dayım horoz şekerlerini ketenin üzerine batırılmış halde getirir bize ikram ederdi..belki şimdiki çocuklar için hiç bir anlam ifade etmez hatta çocukca gelebilir ama çok hoş bir görüntü olarak aklımda kalmış bu görüntü

zehra kartal 20.09.2007 14:13

tüm hemşerilerime hayırlı ramazanlar bende herkes gibi eski ramazanları özlüyorum horoz şekeri bide ezana yakın topun patlamasını beklemek ve top patladı diye bağırmak ama bugünlerede şükür

WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:38.