![]() |
bana yardımcı olurmusunuzzz
merhaba hemşerilerim
bana sorulan bir soruyu sizlerle paylaşmak istedim yardımcı olurmusunuz ben çözemedimde:rolleyes: soru: benim 1000 tane işçim var 1000 lirada param var erkek işçilere _______50 lira kadın işçilere _______10 lira çıraklara ___________0,5 lira maaş veriyorum benim kaç erkek kaç kadın kaç cırak işçim var???? 1000 lira 1000 işciye dagıtılacak ne bir eksik ne bir fazla yardım edecek varmı?:confused::confused: |
--->: bana yardımcı olurmusunuzzz
[QUOTE=sefil_58;219306]merhaba hemşerilerim
bana sorulan bir soruyu sizlerle paylaşmak istedim yardımcı olurmusunuz ben çözemedimde:rolleyes: soru: benim 1000 tane işçim var 1000 lirada param var erkek işçilere _______50 lira kadın işçilere _______10 lira çıraklara ___________0,5 lira maaş veriyorum benim kaç erkek kaç kadın kaç cırak işçim var???? 1000 lira 1000 işciye dagıtılacak ne bir eksik ne bir fazla yardım edecek varmı?:confused::confused:[/QUOTE] ÇOK GÜZEL BİR MANTIK SORUSU VALLA ABİCİM BEN ÇÖZMEYE ÇALIŞTIM AMA VAR BUNDA Bİ PÜF NOKTA 7 ERKEK 50 LİRADAN 350 16 KADIN 10 LİRADAN 160 980 ÇIRAK 0,50 LİRADAN 490 TOPLAM 1003 KİŞİ 1000 LİRA BİDE ŞÖYLE YAPTIM 8 ERKEK 50 DEN 400 LİRA 11 KADIN 10 DAN 110 LİRA 980 ÇIRAK 0,50 DEN 490 LİRA TOPLAM 999 KİŞİ 1000 LİRA YANİ TUTMUYOR YOKSA O BİR KİŞİDE BEN MİYİM :):):) |
[B][I][COLOR="magenta"]ben buldum buldum :D
3 erkek = 150 Lira 37 kadin = 370 Lira 960 cirak = 480 Lira ________________________ 1000 isci = 1000 LIRA simdi ben ne kazandimmmm :) [/COLOR][/I][/B] |
yav tebrik ederim seni switgırl
demek ki biraz uğraşsam çözecekmişim neyse güzel |
ben bulurdumda benden önce sweetgirl bulmuş
:D |
[QUOTE=samet yıldız;219324]ben bulurdumda benden önce sweetgirl bulmuş
:D[/QUOTE] [B]tabii tabii bende derdim :P :P :D[/B] |
[QUOTE=samet yıldız;219324]ben bulurdumda benden önce sweetgirl bulmuş
:D[/QUOTE] [B][I][CENTER][COLOR="magenta"]sefil kardesimizin acil yardima ihtiyaci varmis ama bizimki biraz gec oldu neyse sanada o zaman baska bir soru sorayim :) kesin bulursun 500 liraya = 100 hayvan öküz = 50 lira tavuk = 10 lira kus = 1 lira soru ayni ilk soru gibi 500 liraya 100 hayvan alacaksin ... eger bu kolay diyorsaniz bitane daha var sirada bekliyor ... :D :D bu arada sefil kardesimizin sorusunu hic duymadim, bugün sabah gördüm hemen hesapladim :) cok severim büle oyunlari [/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
ilginiz ve yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim
|
-->: --->: bana yardımcı olurmusunuzzz
[QUOTE=Sweetgirl;219313][B][I][COLOR="magenta"]ben buldum buldum :D
3 erkek = 150 Lira 37 kadin = 370 Lira 960 cirak = 480 Lira ________________________ 1000 isci = 1000 LIRA simdi ben ne kazandimmmm :) [/COLOR][/I][/B][/QUOTE] Ben cözdüm diyorsa doğrudur cünkü benim o işlere pek kafam basmaz |
[QUOTE=Sweetgirl;219328][B][I][CENTER][COLOR="magenta"]sefil kardesimizin acil yardima ihtiyaci varmis ama bizimki biraz gec oldu
neyse sanada o zaman baska bir soru sorayim :) kesin bulursun 500 liraya = 100 hayvan öküz = 50 lira tavuk = 10 lira kus = 1 lira soru ayni ilk soru gibi 500 liraya 100 hayvan alacaksin ... eger bu kolay diyorsaniz bitane daha var sirada bekliyor ... :D :D bu arada sefil kardesimizin sorusunu hic duymadim, bugün sabah gördüm hemen hesapladim :) cok severim büle oyunlari [/COLOR][/CENTER][/I][/B][/QUOTE] [B][I][COLOR="Magenta"][CENTER]aaa sorumu halen cevaplayan olmamis hadi amaaaa [/CENTER][/COLOR][/I][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:47. |