Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   CÜ'den TÜRBANA İZİN YOK (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=15923)

Sivaslilar.Net 25.02.2008 22:29

CÜ'den TÜRBANA İZİN YOK

[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/rektor1.jpg[/IMG]
Cumhurbaşkanı Gül’ün onayladığı türban yasağının kaldırılmasına ilişkin yasa yürürlüğe girerken, Cumhuriyet Üniversitesi uygulamaya geçmedi. Rektör Bakır, yeni yasal düzenleme yapılana kadar bekleyeceklerini söyledi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, yeni yasal düzenleme tam anlamıyla gerçekleşene kadar üniversitede eski uygulamanın devam edeceğini söyledi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır başkanlığında toplandı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren toplantı sonrasında senatonun kararını açıklayan Rektör Bakır, Anayasa'nın önerdiği 10. ve 42. maddelerde yeni yasal düzenleme yapılana kadar üniversitede eski uygulamaya devam edeceklerini kaydetti.
Bakır, sözlerini, "Yeni yasal düzenleme yapılınca gereği yapılacaktır" diyerek tamamladı.
[B]SERBEST BIRAKANLAR[/B]
Anayasa değişikliğinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından bazı üniversiteler türbana izin verdi.
Dün sabah saatlerinden itibaren uygulamanın yürürlüğe girmesiyle Boğaziçi Üniversitesi kampus girişinde öğrencilerin başörtüleriyle alınması konusunda sorun yaşanmadı.
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın da yasağın sona erdirilmesi için ayrıca kanuni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmadığını belirtmesinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde de öğrenciler başörtülü olarak derslere girmeye başladı.
Dicle Üniversitesi'de türban yasağını kaldıran Üniversiteler arasında yer aldı. Bu Üniversitenin çeşitli fakültelerinde okuyan genç kızlar türbanla derslere girdi.
Sakarya Üniversitesi'nde okuyan türbanlı öğrenciler ise, dün derslere türbanlı girdi. Kampüs girişinde güvenlik görevlileri sadece öğrencilerin kimliklerine bakarak türbanlı öğrencileri içeri aldılar.
Kayseri Erciyes Üniversitesi ise yasağı kaldıran ilk Üniversiteler arasında yer aldı. Bu Üniversite’de de öğrenciler türbanlı olarak derslere girdi.

leblebi82 25.02.2008 22:41

--->: CÜ'den TÜRBANA İZİN YOK

[B][COLOR="Indigo"]Merak etmeyin arkadaşlar iki ay sonra Cumhuriyet Üniversitesi'nde de yeni Rektörümüz görevine başlamış olacak inşallah. O zaman özgürlükler de tam anlamıyla uygulanacaktır. Gerçi o zamana kalmadan yeni yasa ile başörtülü öğrencilerin derslere girebileceğini zannediyorum. [/COLOR][/B]

puar 25.02.2008 23:09

Biz boşuna demiyoru bunların çıkardığı yasa yarım yamalaka...kokudan neler yapttığını bilmiyorlar... ahh hocam olsaydın şimdi ne olurdu :(

banu58 25.02.2008 23:56

[I][COLOR="Magenta"][B]CÜ de okuyan biri olsam içeri alınmadığım an hemen bu durumda diğer mağdurlarla beraber Cumhuriyet savcılığına gider suç duyurusunda bulunurdum.
Arkadaşlar sakın galeyana gelmeyin böyle durumda suç duyurusunda bulunun şuan yasaları çiğniyorlar,kaldıki anayasa mahkemesinden dönse bile(İmkansız gibi birşey ama)bu eylem yasanın yürürlülük tarihi içinde olduğu için davanızda haklı çıkacaksınızdır emin olunuz.
Sayın Rektörüde Türkiye Cumhuriyetinin anayasasına uymadığı için kınıyorum ve gerekli cezaya çarptırılmasını diliyorum.
Bu son çırpınışlar,unutma sayın rektör denize düştünüz çırpınarak kurtulamaz bilakis derinlerde kaybolursunuz.[/B][/COLOR][/I]

Ertugrul 26.02.2008 06:45

Milletin %70-80'ni, Meclisin %80'nine yakını Üniversitelerde Başörtüsü yasağının kalkmasını
istiyor ve bunu anayasa değişikliği ile yapıyorlar lakin ne hikmetse aydın
dediklerimiz,bilimadamı dediklerimiz milletten ve meclistende üstünmüşçesine halen bu yasağı
devam ettirmeye çalışıyorlar.Bunun adı modernizim,bunun adı laiklik oluyor.Milletsiz,meclissiz ne
laiklik olur nede modernizim olur.Çatışmadan nemalanmaya çalışanların çırpınışları,bunlar laiklik
istismarcıları,bunlar milletin efendisi olduklarını sanan bir avuç azgın azınlık.
Yazık ki milleti başörtüsünden yana olanlar ve olmayanlar olarak ikiye böldüler.Hakk ve
özgürlükleri kavramların içinde boğmaya kalktılar ve en acısı milleti kerhende olsa Ak
Partiye mecbur bıraktılar. Oysa milletin siyasi tercihinde ekonomi,dış politika,terör gibi
gerçek sorunların çözümlerini üretenleri araması gerekiyordu.
Komplo teorisi üretmek gerekirse Baykal'da,Rektörlerde,karanlık aydınlarımızda,kezzapçı
basınımızda hepsi Ak Partinin iktitarının devamı için oynuyorlar. Baykal din dersi
verdikçe,küçücük kıza 'İn Aşağı' diye birileri höykürdükçe ve basın laikli oyunu oynadıkça
millet kayıtsız şartsız Ak Parti'ye destek vermek zorunda kalıyor. Acaba Tayyip bey bunları özel mi tuttu ?

abircan 26.02.2008 08:08

anayasa aykırılık olmaz çıkarırısın kuralına göre kanun yasa uygularsın tıpış tıpış, bende özgürüm, , hippide özgür, çarşaflıda özgür, sarıklıda özgür, burkalı özgür değilmi, yaşasın özgürlükler, ama sınırı var benim özgürlük alanıma kadardır senin özgürlüğün, senin saçının teli, sakalının kılı seni allahın dostu beni düşmanı yapmaz, seni üstün inanç sahibi yapıp benide düşkün yapmaz, iktidar dönemimde kadrolaşmış softa yobaz başı açığa baskı yapmayacakmı, hergün korku ve günah baskısıyla büyüyüp gelen çocuk yanıbaşındaki sıra arkadaşına baskı yapmayacakmı ben müslümanım , sen nesin demeyecekmi niye çünkü türban takıyor, sakalı var , namaza gidiyor ama o allahın sevgili kulu olacak diğeri allahın lanetli kulu mu olacak , yok öyle ucuz propaganda , kendini herkes peygamber torunu sayacak, allahın özel görevli iznli kulu sayacak herkese dayatmayacakmı vehabi yaşam biçimini, bunun sonu yok bu tartışma burada bitmez, ortalığa getirip bunu bir şart gibi koşanlar vatan hainidir, türbn sorun değildi isteyen istediği gibi takıp dolaşıyordu, okula girip çıkıyordu herhengi bir sorun yoktu bunu sorun yapan mücahid müteahhit anlayışlar ve bu ülkeyi kamplara bölüp parçalamak isteyenlerdir, başörtüsü sadece masum bir inan tezahürü olsa amennah, kadın sorunu alsa amennah, özgürlük sorunu olsa amennah, ama gel görki yıllarca siyasilerin elinde oyuncak oy deposu malzemesi olarak kullanılıyor, kılda keramet olsa kaş olmazdı, koltuk altı etek altı kılı olmazdı, sorun o başa , o boyna o bele bakan sapkın erkek anlayışında kendine dört kadını hak gören, köle ile yaşayacağı sınırsız cinselliği hak gören anlayışta, kadını sosyal yaşam dışı gören , eksik , zayıf, günahkar gördüğü kadını sözde şimdilik sokağa başörtüsüyle zgürleştitip sokağa çıkarıp daha sonra eve kapatma anlayışı bu malesef bu benim naçizane fikrim,

abircan 26.02.2008 08:11

kadını kendine eş görmeyen erkeği , erkeği kendien eş görmeyen kadını eksik hissederim
çünkü yaradılış olarak kimse kimseden az değil eksik değil, bana olan hak sana da hak

Ertugrul 26.02.2008 08:50

[QUOTE=abircan;238983] kadını sosyal yaşam dışı gören , eksik , zayıf, günahkar gördüğü kadını sözde şimdilik sokağa başörtüsüyle zgürleştitip sokağa çıkarıp daha sonra eve kapatma anlayışı bu malesef bu benim naçizane fikrim,[/QUOTE]

Burada biraz yok yok baya bir çelişki var. Kadını sosyal hayattan uzak tutmak Üniversite eğitimi almasını mı istemektir,kadını eksik görmek milyonlarca kişinin girdiği sınavı kazanıp okumasınımı istemektir.Kadını sözde özgürleştirmek okumasını istemekte,özde özgürleştirmek eve mahkum etmekmidir.

[QUOTE=abircan;238983]anayasa aykırılık olmaz çıkarırısın kuralına göre kanun yasa uygularsın tıpış tıpış, bende özgürüm, , hippide özgür, çarşaflıda özgür, sarıklıda özgür, burkalı özgür değilmi, yaşasın özgürlükler, ama sınırı var benim özgürlük alanıma kadardır senin özgürlüğün, senin saçının teli, sakalının kılı seni allahın dostu beni düşmanı yapmaz, seni üstün inanç sahibi yapıp benide düşkün yapmaz, iktidar dönemimde kadrolaşmış softa yobaz başı açığa baskı yapmayacakmı, hergün korku ve günah baskısıyla büyüyüp gelen çocuk yanıbaşındaki sıra arkadaşına baskı yapmayacakmı ben müslümanım , sen nesin demeyecekmi niye çünkü türban takıyor, sakalı var , namaza gidiyor ama o allahın sevgili kulu olacak diğeri allahın lanetli kulu mu olacak , yok öyle ucuz propaganda [/QUOTE]

Ağbi biraz empati kurun diyorsunuz ki özgürlük ama benim sınırıma kadar maşallah sınırlarıda tek başınıza çiziyorsunuz,sınırlar karşılıklı münazara ile çizilir. Ben yaptım oldu mantığı burada yürümez.Şimdi sakallı,başörtülü v.b sakalsızı,başı açığı din düşmanı olarak mı gösteriyor.Olayı tersinden okutalım bütün başıaçık hanımlar,iyi giyinimli beylerde başörtülüleri,ince bıyıklıları,sakallıları rejim düşmanı olarak mı gösteriyor.
Böyle mantık olur mu ? Bak sen başörtülüsün dindarsında ben gavurmuyum diye düşünen kişi kendini bir çek etsin,böylesi çağ dışı bir düşünceyi hangi vehimlerin sonucunda edindiğini belirlesin ve toplumun sağlığı için o vehimleri yok etsin.

ceylankimya 26.02.2008 08:57

-->: CÜ'den TÜRBANA İZİN YOK

[B]ÖNCEKİ HABERDE TÜRBAN KONUSUNDA OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTEN CÜ. REKTÖRÜ NE OLDUDA BUNDAN GERİ DÖNDÜ?[/B]

Ertugrul 26.02.2008 08:59

--->: -->: CÜ'den TÜRBANA İZİN YOK

[QUOTE=ceylankimya;238991][B]ÖNCEKİ HABERDE TÜRBAN KONUSUNDA OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTEN CÜ. REKTÖRÜ NE OLDUDA BUNDAN GERİ DÖNDÜ?[/B][/QUOTE]

Ne olacak hocam mahalle baskısını hep başörtülüler yapacak değilya,
bu seferde yasakçılar mahalle baskısı uygulamıştır. :D

WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:27.