![]() |
SON HECEYLE TR KELİME BULMACA
[B][I][COLOR="Blue"]madem güzel türkçemize sahip çıkacağız. biraz kelime haznemizi genişletelim değil mi?[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR="DarkSlateGray"]küçükken oynardık bazen zorlayıcı olduğu olurdu. çok basit ama küçükler için gerçekten eğitici bir oyun kanımca :)[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR="Black"]muallak (belirsiz) lakırdı (boş laf) gibisinden. enteresan (ilginç) diyerek başlatıyorum bakem :D[/COLOR][/I][/B] |
--->: SON HECEYLE TR KELİME BULMACA
yafff iki saattir düşünüyom aklıma tek kelime gelmedi inç le başlayan
sen ne ilginç bi adamsın yafff insan biraz kolay bişi söyler |
[B]aynen...
googlede bile arastirdim yokk yok yokk baska kelime yazsan :S[/B] |
buldum buldum :d
TÜRK DİL KURUMUNUN sözlüğüne baktım 'inç'le başlayan tek bir kelime var onunda sonunda başka bişi yok 'İNÇ' ingiliz uzunluk ölçüsü birimi imiş arkadaşlar saygılar |
[B][I][COLOR="DarkRed"]kardeşler kelime ilginç değil ENTERESAN :D[/COLOR][/I][/B]
|
öyle desene abi o kadar uğraştırdın bizi
sanayii |
[QUOTE=orhanakbulut_58;215825]öyle desene abi o kadar uğraştırdın bizi
sanayii[/QUOTE] [B][I][COLOR="SlateGray"]dedim gitti bile:D ama kelimeyi sanayi olarak alıp YİTİK diyorum :)[/COLOR][/I][/B] |
bilmem (haberi yok) bilek istiyor (merakli) hos (güzel aha belemi agabey
|
[QUOTE=Sivasli_Kiz_87;216077]bilmem (haberi yok) bilek istiyor (merakli) hos (güzel aha belemi agabey[/QUOTE]
[B][I][COLOR="DarkRed"]yok bacım yaaa. ben en son YİTİK dedim. sonraki TİK ile başlayan bir kelime bulacak. demiştim ya biraz zorlayıcı oluyor. hadi onuda ben yazayım. YİTİK = TİKTAK=TAKLİT=LİTRE=RESİM=SİMGE vs.vs.vs. hadi ama siz zeki insanlarsınız yauv :)[/COLOR][/I][/B] |
canı sıkılan buyursun gelsin :)kelime türetmece
...benim çok sevdiğim bir oyun ..inş. sizde beğenirsiniz.. kelime türetmece oynuyacayız; yazılan kelimenin son hecesi ile yeni kelime bulmak mesala hasan = san= sanayi
ben ilk yazıyorum ma[B]sa[/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:14. |