![]() |
ÇARESİZLİK BUNUDA YAPTIRDI
[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/bobreginisatacak.jpg[/IMG]
Sivas'ta işsiz olan Ali Tuna(43) isimli şahıs, uzun süredir işsiz olması sebebiyle böbreğini satacağını söyledi. 4 çocuğu olduğunu belirten Tuna, "Ne iş olsa yaparım. Ama iş bulamıyorum"dedi. Daha önce Ulaş'ta çalıştığını ve çocuklarını okutmak için Sivas'a geldiğini öne süren Ali Tuna, "Geldiğimden beri iş arıyorum. 190 milyon kira parası veriyorum. Ama geçimimi sağlayacak iş bulamıyorum. Başvurmadığım yer kalmadı ama işsizlik sorunuma bir çözüm bulamadım. Çocuklarımı okutabilmek için böbreklerimi satacağım" diye konuştu. |
-->: ÇARESİZLİK BUNUDA YAPTIRDI
[B]Allah kimseyi caresiz bırakmasın inşallah bu kardeşimiz bir iş bulurda çocuklarına ekmek parası götürür[/B]
|
--->: -->: ÇARESİZLİK BUNUDA YAPTIRDI
[QUOTE=altuntas58;255800][B]Allah kimseyi caresiz bırakmasın inşallah bu kardeşimiz bir iş bulurda çocuklarına ekmek parası götürür[/B][/QUOTE]
İçim sızlıyor,kime isyan edelim. adam ne iş olsa yaaparım diyor,ama çalışan herkese iş var deniyorr.Bu ne yaman çelişki. İNanın türkiyenin birçok yerinde bu ve bunun gibi vatansaşlarımız var. Hepside müslüman,hepside türk,hepside ne iş olsa yaparım diyecek kadar çaresizler.Türkiyede 5 yıl öncesine bakalım,bide son 5 yıla bakalım ve günümüzdeki tabloya bakalım.offf ki offff.Bi terslik var. İnsanlar ekmek kapılarını kapatanlara isyan edrler, ama gelin görünki türkiyede şakşakşakşak lıyorlar.Bir seçim olsa yine bunlara oy verilecek. Bune yaam çelişki.yaa babacan ALLAH kimseyi çaresiz bırakmıyor yaa. bunu bi türlü yıllardır anlayamadık vee hallada anlamamakta ısrarlıyız.Bu ve bunun gibi insanları son 5 yıla bak kimlerin çaresiz bıraktıklarını göreceksin. |
-->: ÇARESİZLİK BUNUDA YAPTIRDI
[B]Elbet bir yardım eli onada uzanır. Allah yardım etsin.[/B]
|
--->: -->: ÇARESİZLİK BUNUDA YAPTIRDI
[QUOTE=_DuMaN_58;255814][B]Elbet bir yardım eli onada uzanır. Allah yardım etsin.[/B][/QUOTE]
................Amin..................... |
--->: ÇARESİZLİK BUNUDA YAPTIRDI
[QUOTE=Sivaslilar.Net;255795][IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/bobreginisatacak.jpg[/IMG]
Sivas'ta işsiz olan Ali Tuna(43) isimli şahıs, uzun süredir işsiz olması sebebiyle böbreğini satacağını söyledi. 4 çocuğu olduğunu belirten Tuna, "Ne iş olsa yaparım. Ama iş bulamıyorum"dedi. Daha önce Ulaş'ta çalıştığını ve çocuklarını okutmak için Sivas'a geldiğini öne süren Ali Tuna, "Geldiğimden beri iş arıyorum. 190 milyon kira parası veriyorum. Ama geçimimi sağlayacak iş bulamıyorum. Başvurmadığım yer kalmadı ama işsizlik sorunuma bir çözüm bulamadım. Çocuklarımı okutabilmek için böbreklerimi satacağım" diye konuştu.[/QUOTE] Türk insanının kaderi bu olmamalı.Ama ne yazıkki görevim nedeniyle ben hep Ali TUNA gibi talihsiz arkadaşlarla karşılaşıyorum.O kadar çok ki inanın birilerinin yardımlarıyla düzelecek konumdan çoktan çıkmış olay.Bakalım nereye kadar gidecek herkeste korkulu bir bekleyiş var.Metrepollerde asgari ücretle çalışanların durumu Ali TUNA nınkinden daha vahim.Adam 500 ytl alıyor 400 ytl ev kirası veriyor.Ama bizi yönetenler diyorki enfilasyon düştü.Herşey ucuzladı dış kıredi itibarımız arttı türk insanı bir gecede 2500 dolar zenginledi.Buna maymunlarda güler.Bu ay içerisinde gelen zamlar artık fakirin ekmek dahi yiyemeyeceğinin bir işareti.Pamuk 50 kuruştu mazot 1.30 kuruştu şimdi pamuk 60 kuruş mazot 2.80 kuruş kardeşim çiftçide öldü.2001 de çiftçiye dönüm başı 15 ytl veriliyordu Tarım bakanlığı tarafından şimdi dönüme 7 ytl ye düşürdüler çiftçinin yaşamsal kaynaklarını kuruttular.Şimdi beklenen Belediye seçimleri zam yağmurunun sağnak haline gelmemesinin tek sebebi ufukta bir seçim olması.Belediye seçimlerinden sonra türk insanı hep Ali TUNA gibi olacak bir kuru ekmeğe benim insanımı muhtaç edenler utansın.Paşlar gibi satıp ta bedelini nereye harcadığının hesabını yapamayanlar utansın.Bu iktidar geldiğinde ekmek 15 kuruştu şimdi 1 ytl.Büyük tüp 17 ytl idi şimdi 47 ytl ya hani enfilasyon düşmüştü hani ucuzluk yapılacak tı.Evet ucuzluk yapılıyor ama sadece kağıt üzerinde bu gariban insanları kandırmak için.Efendim ben bu iktidar geldiğinde 140 metre kare evde 70 milyona duruyordum şimdi 80 metre kare evde 400 milyona duruyorum gerisini size bırkıyorum.Gülüyorlar ağlanacak halimize,bir türban derdi hekesi gerdi.Türban dedikleri an anlayın ki gündem değişiyor gizli zam yapacaklar. |
[B]derdi veren rabbim dermaninida verir insallah
Sivas`imiza yatirim yapilmadikca bir cok kisi böyle duruma düser ve göc vermeye devam eder umarim Sivas`imizin Sivas`lilarin gelecegi parlak olur[/B] |
[B]Allah yar ve yardımcısı olsun .............[/B]
|
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin... umarım bi kapı açılır... zaten yeterli iş imkanı yok sivasta , var olanıda başka şehire taşıyorlar...
|
[QUOTE=SivasLady;255881][B]derdi veren rabbim dermaninida verir insallah
Sivas`imiza yatirim yapilmadikca bir cok kisi böyle duruma düser ve göc vermeye devam eder umarim Sivas`imizin Sivas`lilarin gelecegi parlak olur[/B][/QUOTE] Yaw kardeşşş. bu derdi RABBİMİZ vermedi yaa.Rabbim yarattığı kula dert verirmi. Bak yazının içerisinde bu derdin nereden geldiğinide belirtmişsin ama sen RABBMİZİDE bu derdi verenlerle bir tutmuşsun. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:41. |